Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz Trailblazer #33354 üzenetére
Éppen le akartam írni, hogy na végre lefut ott a ctr 2.0 diagnostic (érdekes itt már csak silver erdemenyt kaptam, szemben az 1.1 platinumjával) amikor osszeomlott a gép... Pedig már nem futott a teszt. Most duhomben ranyomtam egy TUNEt, lássuk mit csinál alapon, majd amikor lestoppoltam megint jött a crash. Ilyenkor a tápot kell kapcsolnom, mert nem reagál a ház gombjaira
Nem fogom megkapni a jedi mester címet úgy látom
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
válasz Trailblazer #33347 üzenetére
Kezdem elengedni ezt a dolgot. Inkább eladom és veszek egy 5600xet mérgemben mindenhogy szetfagy vagy el se indul. Azért bosszant csak, mert a neten nem látok mást, csak hogy ezzel milyen könnyű az OC, még egy kisgyereknek is megy (igen, konkrétan ez volt egy youtube videóban )
GIORGIONE76: lásd fentebb, nem megy ez nekem
[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Pietrosz
addikt
válasz Trailblazer #33321 üzenetére
Plusz mivel biosban auton van több dolog is ami manual tuningnal nem így szépen vissza veszi a feszt is 1v alá idleben ami megint csak nem rossz dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
válasz Trailblazer #33317 üzenetére
Néztem, 3100 procival. Az automatikus tuningtól nem vártam sokat, de már jobb mint volt. Ha hw reset van akkor legalább következő inditasnal megjegyzi hol tartott, de nem folytatja, csak ad egy tippet (hiszen le se teszteli ) alacsonyabb MHz és kicsit magasabb vcorera és ennyi. Viszont a hybrid oc zseniális. P1 re ami ugye az allcore profil beállítottam egy p95 smallfft stabil értéket 4275 MHz el, P2 re meg 1350 mV 4450 MHz et. És bírja szépen, váltogat amikor kell. Ennyit már persze nem bír p95 smallfft alatt de nem is kell neki mert alapból 25 és 75 % közötti ccx terheleskor aktív. Úgy teszteltem ki, hogy CB 20 alatt korlatoztam a szálakat 5re ami 65% körüli terhelés. Illetve CB, y cruncher, winrar és hasonlók 1 szalon.
És aki akarja úgy állítja magának ahogy tetszik Ha korlátozod a felső százalékot pl 50re akkor csak ekkora terhelésig használja ezt a boost profilt, és így talán még magasabb orajelet is elbir. -
HSM
félisten
válasz Trailblazer #33079 üzenetére
A probléma csak annyi, hogy vastagabb is a pasztánál... Nálam házon belül jobb eredményeket adott a Kryonaut a kétmagos i7 notebookban, ahol próbáltam.
#33085 chopin42 : Egy minőségi pasztát évente sem kell kenegetni... MX4-el raktam össze több gépet is, 4 év után még teljesen jól működtek, de korábban sem az elöregedés miatt pasztáztam újra, amikor szükség volt rá.
-
chopin42
addikt
A papír sok mindent elbír...
Ahogy Maelephant #33084-ben is írja, GN letesztelte. És rosszabb, mint a paszta, bár nem egetverően, de főleg azoknak éri meg, akik pl szervizben dolgoznak és gyakran cserélgetik az alkatrészeket, processzortesztnél pl. Évente egy kenés nem a világ vége.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Maelephant
aktív tag
Ezeket többen tesztelték és nem olyan jó hatékonyságúak, mint a paszták (emlékeim szerint pl. GamersNexus).
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Trailblazer #33082 üzenetére
Na még egy zen3 búcsúprocit kap majd a deszka, aztán kivégezve
már vagy 15-öt elfogyasztott szegénykehttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
GIORGIONE76
őstag
Én is azt néztem ki az ára ellenére is, mert a következő gépszerelésnél már nem 1-2 hónapra tervezem az átszerelést, vége a vérzivataros procibeszerzési időszaknak számomra úgyhogy fix lesz egy darabig, egyébként tesztek és megeleégedettség alapján tényleg jó, de nyílván mivel pl egy conductonaut sem hozott 4-6C-nél többet, így ez sem hoz, de ahogy írtad, kevesebb a macera vele...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
gaben88
őstag
Es milyen eredmenyeket hoz?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Hencso
Ármester
válasz Trailblazer #32717 üzenetére
mondom a vcore fesz a teszt erejéig auton volt sem off set sem pedig manuál feszt nem állitotam be neki.
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
arabus
addikt
válasz Trailblazer #32714 üzenetére
Ugy hogy 1.581V-ot kap a proci terhelve alapon meg 1.562-t.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
shakti69
tag
válasz Trailblazer #32670 üzenetére
Akkor nálad a CTR lehet a megoldás valóban. Az 1.1 Beta 7 mire lőtte be? Hány fokos?
-
shakti69
tag
válasz Trailblazer #32648 üzenetére
A 3700X PBO-val Cinebench R20 alatt max kb. 60 fokos. Ez nekem(!) nem tűnik vészesnek. Előbb megfogja a 88W PPT, minthogy túl meleg lenne. Pure Rock-kal van hűtve.
-
nagyúr
válasz Trailblazer #32646 üzenetére
Persze hogy nem, mert még nincs kész a végleges verzió.
Vermeer topikban kértem és kaptam meg az egyik tagtól a tesztverzióhoz a hozzáférést.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
PuMbA
titán
válasz Trailblazer #31997 üzenetére
Én is a sima 5600 mellett a mostani 3700X utódot mondanám még best buy jelöltnek, ha ezek tényleg lesznek. Ezért fura vétel most az 5600X, ezt én is érzem, mert kicsivel alatta vagy kicsivel felette ezek jobb vételek lehetnek. De hát manapság már nem adnak ki teljes termékskálát, először jó drágán megszedik magukat a cégek :)
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Trailblazer #31978 üzenetére
"core performance boost" az.
ha a "cpu ratio" auton van, akkor alap boostot kapsz. A "core performance boost" teszi ra az xfr -t. legalabbis a b350 még igy mukodott, x570 -bol eddig csak Asrock lap volt a kezem közt.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
korcsi
veterán
válasz Trailblazer #31978 üzenetére
Ugyanezt írtam én is. Csak sok az elnevezés.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
válasz Trailblazer #31958 üzenetére
Üzemmódok:
XFR (CBS) és PBO disabled: alapórajel a processzor névleges elektromos paramétereivel (PPT, EDC, TDC) üzemel.
XFR (CBS) engedélyezve: boost működik, de az egyéb paraméterek névlegesek.
XFR (CBS) és PBO is engedélyezve: boost működik, módosított (akár csökkentett) paraméterekkel.Ez MSI esetén így néz ki, lehet más gyártónál eltér, mert elvileg az XFR meg a PB (precision boost) két külön dolog de nálam ez nincs meg, ha valaki tud részleteket majd kiegészíti.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz Trailblazer #31955 üzenetére
MSI-nél XFR=CBS, sima boost, a névleges PBO értékekkel (PBO disabled) MSI-nél körülbelül ez a logika.
[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
válasz Trailblazer #31752 üzenetére
Mindkettőn scythe mugen 5 volt/van.
-
tusi_
addikt
válasz Trailblazer #30941 üzenetére
Nalam 0,0,1 kihasznalva az edc bug-ot.
3800x-et hutok egy Nh d 15-s el, ritkan megy 60 fok fole jatekokban es 4597-ig boostol egy magon, multicoreon is eleri a 4525-t soxor.[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
HSM
félisten
válasz Trailblazer #30119 üzenetére
Nem keveredés, Intel volt olyan kedves, hogy TDP=fogyasztás, mert az egyszerű halandó ezt érti. Ryzeneknél viszont egy kevésbé érthető adat van a dobozon, és a PPT értéket lehet fogyasztási limitként használni, ami jóval magasabb és nincs is a felhasználó szeme előtt.
-
PuMbA
titán
válasz Trailblazer #29526 üzenetére
Új hsz akart lenni.
Nem tudom, hogy mi van most, mert az euró lentebb van, de a Ryzen 5 3600 ára emelkedik. Már drágább, mint megjelenéskor. Készülnek a black friday-s nem akcióra, hogy felemelik aztán lecsökkentik annyira, amennyi eddig is volt?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Trailblazer #29523 üzenetére
Ha nincs szükséged a PBO által nyújtott utolsó pár % teljesítményre (jellemzően 100-200 MHZ), akkor a PBO OFF az ideális választás.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Trailblazer #29494 üzenetére
Én PBO ON-al használom.
De a puding próbája az evés, ki kell próbálni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Bossp
addikt
-
Gyuri27
félisten
válasz Trailblazer #29006 üzenetére
De bizony. Ahogy nemrég a 3600 a 2700-at. Az.is 6 vs 8 volt. Itt is ugyanaz. Ha meg majd 6xxx vga kerül mellé megjobban elfogja. Gaméban is, munkába is.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Chaser
legenda
válasz Trailblazer #29009 üzenetére
úgylátszik ez lesz a tendencia náluk, aktuális gent majdnem hozza multiban is a magokkal eggyel alatta levő
nekem jó lenne 2 magos is százezeré', csak hozzon egy 5600x szintet legalább singleben és multiban..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Trailblazer #29006 üzenetére
jönni fognak jövőre, most azokat promózták be amik már idén "kaphatóak", keveset tudnak gyártani, nincs értelme kiadni olcsóbb verziókat idén - nekünk lenne, de nekik értelmetlen ( : -
nyilván vga-ból is jön majd jövőre több kisebb modell, nem csak 3 navi lesz
árakat majd meglátjuk, erősen annak is függvénye intel mit gurít/mit nem gurít és milyen árazással
jah meg hogy az eur mondjuk ne menjen 400ft fölé
játékra jobb az 5600x mint 3700x eddigiek szerint, melóban talán hozza, vagy 10%-kal marad el melótól függően, nem rossz az 6 maggal 8 mag ellenében
de kb ugyanez van 3600 vs 2700 esetén is, csak ott még nagyobb a load fogyasztási különbségszerk:
ballazol
az se szaladt el[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Trailblazer #28995 üzenetére
tdp kb semmit nem jelent, az eddig is jóindulattal iránymutató vol
ha valós fogyasztást nézzük az amd kevesebbet hazudik mint az intel
már dle is benyalhat 20-30w-ot lazán, azért volt már pár zenes gépem, nem tudom 50w idle alá vinni a gépet egy db nvme ssd-vel, ventik nélkül
ha a ram felmegy 2133 defaultról 3000-re, az magában + 10w- és hogy a cpu zabálja be, a chipset, vagy bármi az mindegy -
szted mit eszik a 3700-ed full load? ( : defaulton nagyon nem 65w-ot, a 3600 sem, és nem lefelé térnek el
ezek nyitóárak, amiben benne van a leadership' felár, és hogy nincs elég gyártókapacitás, kisebb verziók majd jövőre jönnek, 5600 elvileg 220$, de lehet csak fake hír
csinálok én neked 35w-os 5800x-et is ha akarod, azon ne múljonMPowerPH
ha jól matekozom, %-osan annyival jobb a sávszél 3000-ről, amennyivel magasabb az órajel, és a késleltetés is annyival jobbballazol
nem szalad az el ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gyuri27
félisten
válasz Trailblazer #28998 üzenetére
Ott az 5600x. 65 watt és minden elkeni a 3700 száját. Szóval ott az upgrade. Ha game a cél akkor.is. Ha mumka akkor is. Új vga-al ott a kombó. Munkánál meg a proci elér még + 16 giga marha gyors ramot. Ne feledjük a mostani tesztek csúcs nv-el készültek. Ês igy baszó. De az igazi menet a 6xxx vga-al lesz (lehetöleg 3600-400 ramokkal).
Amd - Radeon - Ryzen
-
MPowerPH
félisten
válasz Trailblazer #28998 üzenetére
Ugye el kell fogadni, hogy az AMD atvette a CPU piacon a stafetat, es atugrotta a konkurenciat. Valamit valamiert alapon az az arazason is meglatszik. Ahogy neztem, az arak nem csokkentek, hanem nonek. En csak az 5950X arcedulajat kovetem, de a kezdeti £750 mar minimum £800 lett mindenhol, de van ahol mar £900.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Trailblazer #28995 üzenetére
Orulj annak a TDP -nek... Legakabb nincs, ami korlatozza. Eletben nem eri el. Ha meg zavar, szepen lelimitalod magadnak. Nem ertem min megy a hoborges? Basszus, nem valtozott a gyartastechnologia, de nott a teljesitmeny, nem is keveset, igy ertelemszeruen a fogyasztas is megugrik.
Ettol meg az 5950X magasan perf/Watt bajnok.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
weri
senior tag
válasz Trailblazer #28790 üzenetére
En ugy tapasztaltam hogy ha a soc 1.1 volt korul van akkor eleg sokat dob a homersekleten.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
fanti
addikt
válasz Trailblazer #27776 üzenetére
Köszi srácok!!!
Le vannak szabályozva...1300-nál jön meg a hangjuk. Noctuára sajna nincs már keretem...
Televan
Biza barátom, jól látod. FrózenThrone komámtól vettem egy originál vadi új Asus Rog Strix RX5700 XT OC-t.[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz Trailblazer #27776 üzenetére
Nehogy már egy Ryzen 3 3100 annyi hőt termeljen, hogy ne lehessen levenni a venti fordulatot...
H2O über alles!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Trailblazer #27603 üzenetére
végre valami sikerstory ebben a nagy őszben
#27604 : ikondrusza ! ittam pálinkát. sokat. szóval álláspontom : amíg nemjön belőle a füst, addig nem gőzmozdony ! de amúgy jónaktünik. bár van aki a 70+ foktól megijed, ahelyett, hogy fűtéskiegészítésként gondolna a procijára.
* normális, feltéve, hogy stresszteszt közben volt 82 a proci.** ajaj. ékezeteket írok. asszem át kell térnem az alkoholmentes alkoholra.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
nagyúr
válasz Trailblazer #27610 üzenetére
Nagyobb féle toronyhűtőnek max az alja lesz langyos akkor is ha kinyomod a szemét P95-el (megfelelő légáramlás esetén természetesen).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MPowerPH
félisten
válasz Trailblazer #27607 üzenetére
Sokat egyikkel sem ertek... En sem tudom kordaban tartani epitett vizhutessel, meg asszimetrikus blokkal.
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz Trailblazer #27560 üzenetére
Magas idle ? Hol ?
-
nagyúr
válasz Trailblazer #27556 üzenetére
Azt, hogy ezek szerintem kiváló hőmérsékleti és fogyasztás eredmények.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Trailblazer #27546 üzenetére
kozben rajottem, hogy osszekevertelek MPowerPH mesterrel
eh hajnalvan na.
szoval core + soc max 36W volt, ebbol 12 a soc, na akkor kezdjunk aggodni a magas fesz miatt, ha ez felkuszik 100W kozelebe. De auton olyankor leveszi a feszt. Meg a frekit is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Trailblazer #27546 üzenetére
Szép értékek. Ha jól látom, van itt egy 0,088Volt Vcore minusz offset.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Trailblazer #27534 üzenetére
50-60 kozott hogy egy klasszikust ragozzak, idle nem jó, de nem is tragikus.
vagy a 75 hol van a gyárilag megadott 95 fokos maxhoz ?
mondjuk ez 2700 , de már itt sem fogtam aggódásba, miután előzőleg párszor sikerult lelövetni a hővédelemmel a procit. Mármint elmelegedett a lapon a vrm[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Trailblazer #27520 üzenetére
az 1.4V akkor gáz, ha amper is van mellette, de majd jon HSM es megmondja, hogy szerinte gáz. Ha van a lapon ra lehetoseg, megprobalhatod a minuszos offsetet.
idle tutti nemfut semmi ? mittomén windows update nemkerult végtelen ciklusba vagy ilyesmi ? hwinfo "core+soc power ( swi2 tfn )" sora mit mutat[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Trailblazer #27518 üzenetére
hát ha off, akkor nemtom miert csodalkozol, hogy nemmegy a turbo
az "elmebeteg hofokok" cimszo alatt mennyi az annyi ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Trailblazer #27520 üzenetére
Olvass vissza. Olvass.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Huss
csendes tag
válasz Trailblazer #27518 üzenetére
Ahhá, megnéztem szintén, nálam alapból be van kapcsolva a core boost. A hőfok és a venti (gyári) nekem okés, igaz dragon centerben silentre van állítva a scenario. (idle 33-36 fok, 1100-1200 rpm)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Trailblazer #27512 üzenetére
tippre biosban kikapcsolhattad a core performance boostot vagy allitottal fix szorzot a cpunak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest