- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
Köszi. Mintha az én eredményeim is ugyanezt mutatnák:
PBO OC esetén még 1 magos terhelés esetén sem éri a igazán el a proci a 4,1 gHz-et, tübb mag esetén meg alatta is marad 200 MHz-el. Ellenben mind 1 mind több mag esetén jelentősen több VCore-t ad.A fix 4,1 GHz-re belőtt AC OC-m viszont beéri 1,18V VCore-al.
Jól értem, hogy ez a helyzet? Tényleg nincs értelme bajlódni PBO OC-val 3500X-en?
-
-
-
mmdms
addikt
Nekem geil ultra ramjaim voltak ddr2 800mhz cl4 2,1v-os modulok, es nem volt 2 azonos a 4x1gigas szettben. De meg az idozitesek is tok masok voltak mindegyik modulon. Problema ebbol halisten nem volt, szepen mentek egyutt, a p35 os deszkak nem voltak finnyasak, de neztem en is h wtf
-
jokeph
nagyúr
De nem ám.
Finom grátisz, hogy ez a socket frame csavarosan van összerakva, és csak egy mezei torx kulcs kell hozzá, ilyet csak egyszer szedtem széjjel - merő kíváncsiságból (ha esetleg elszállna a hátmerevítő furataiból a menet, akkor gond nélkül cserélhető).
Bitang anyagból készült, semmi nincs kispórolva.Azon agyaltam, ha a RyZen is hasonló méretben lenne megcsinálva, kiküszöbölhető lenne a jelenlegi felépítés pici méretei miatti hőátadási gyengesége.
-
törölt tag
"A bepattintós hűtő ilyen szempontból (is) katasztrófa. " --- Meg a kutyatökét! -- Precíz, agysebész kéz kell hozzá, amilyen az enyém. No meg ismerni kell a finom trükköket. Ahhoz meg agy is kell/kéne.
Hajtogattam már vissza procilábakat nem egyszer. Legszebb az volt, amikor irdatlan mennyiségű hűtőpasztát nyomtak a proci lábaira és a trutyi alatt totál kócos volt minden.
VD40, fogkefe, VD40, radiátor, 1 óra száradás, vastag injekciós tű, ami pont ráfért a rézlábra... Működött utána. P4 Nothwood proci volt a lelkem.
Perforált vakbélműtét után oldottam meg a dolgot. Az öcsém asztalosa hozott nekem 60kg számítógépet, hogy "Ebből csinálj valami működőt!"
Kész lett. Máig is tartozik 2 polccal. -
jokeph
nagyúr
Igazából ezt a backplate megoldást hozta végig az AMD s939-től.
Jó pár hűtővel fel is lehet használni.#37616Chaser: az érzés, amikor sikerült egy bénán megfogott s2011-es Xeon E5-1650v2 procit sarokkal visszaejtenem a socketbe és látni az 5 elhajlott pint - felbecsülhetetlen (sikerült őket nagyító alatt visszaigazítanom és jó is lett, tesztelve.
).
-
-
hokuszpk
nagyúr
fura, hogy a 6000 szeriabol csak mobilprocikat mutogattak, valahogy nemtom elkepzelni, hogy nem lesz ezekbol desktop verzio.
kapaszkodjunk Lisa elso mondatainak egyikebe, ami valami ilyesmi volt :
"udvozlom onoket idei elso termekbejelentesunk alkalmabol".
szoval jovoheten is jelentsenek be megint valamit, de azok a Zen3+ + RDNA2 + 3DCache kombinalt desktop apuk legyenek -
Chaser
legenda
azóta már igen ( :
sztem az 5800x és 5900x közé jön árban, a 12900 - vagy melyik - intel árára, vagy afölé valamennyivel de még az 5900x ára alatt, annyiért is biztos eladják azt amit le tudnak gyártatniSpeed(R)
videót hadd ne nézzek ma már
5xxx és rdna2 nem volt kamu, sztem ezt már tartani fogják, a tesztekből meg a többi kiderül pár hónapon belülfanti
pont hogy a forza csak egyetlen játék a több száz közül, tehát átlagban sokat nem mutat meg, igazából semmit - de én csak ezt mértem, olyan szutykokkal nem mérek amik nem érdekelnek ( : de ezen kívül talán a doom&eternal volt ami érdekelt - -
fanti
addikt
Igen, arra gondoltam, hogy egy 5600G az netezni csak elég lesz vagy 10 éves távlatban, elvégre ha 6mag/12szál kevés lesz Firefoxra...akkor már tényleg abba kell hagyni a PC-zést...
És hát ha lúd legyen kövér alapon, menjen hozzá csak szépen 64GB RAM, had férjenek el benne jól a megnyitott lapok
-
fanti
addikt
Úgy, hogy a két proci közt 40 ezer forint az árdifi.
100k vs. 140kÉs persze ott van leírva :
- GTX 1650 Super
- 1080p
- 60HzSzerinted ilyen esetben mekkora lenne az "előrelépés" ha 3800X helyett 5800X lenne? kb. pont semmi...
De VGA csere esetében is, akár egy RTX 3080Ti is lehet az, ott is maradna a felbontás és a képfrissítés, azaz ott sem lenne semmi változás a végeredményben.Hát így.
-
Alpi.
addikt
Jaja. Sztem sem lesz végleges, mert nem lehet.
Ha végignézzük az Agesa verziókat, elég egyértelmű, hogy dolgoznak azon, hogy legyen megfelelő támogatottság minden helyzetre... b450-re beta, x370-re semmi.. A320-ra mondjuk van kint zen3 támogatással bios... persze beta ! XD
Vagy super beta inkább.
De az uccsó, 1.2.0.5 Agesa még zen+ supporttal is bír !!
Kérdés, milyen esetekben engedélyezi Anyu a használatát...Nem lepődnék meg ha a kövi "chipset" gen. ezzel az "alap" bios-szal kerülne a polcokra.
-
jokeph
nagyúr
Az M2_1-es slot modernebb lapokban (s1200/AM4 esetén pl.) a CPU-hoz vannak bekötve, a többi M2-es meg a PCH-ba.
Költséghatékonyabb lapokban ezért is tud tiltódni 2 sata port, amiket a CPU ad a PCH által biztosított 4 sata port mellé.
Rengeteg féle bekötési megoldás van, ezért mindenkinek javaslom vásárlás előtt e szempontból (is) a kinézett lap kézikönyvét áttanulmányozni, a meglepetések elkerülése végett. -
Mayweather
tag
Elég erős
Nekem az 1.2.0.3c béta van rajta ami a legfrissebb. PBO helyzet nem változott de a ram tuning sokkal jobb. GSkill Aegis CL16 3000Mhz hynix AFR csipes ramok ezzel a bios-al CL16 3600mhz.en simán mennek 1.36 volton. Előző bios-al 3200Mhz 1.35 volton okés volt de a 3600mhz már 1.39-en indult csak el és CL18 on. Béta bios és jobb
-
hokuszpk
nagyúr
"Ehhez csak annyit, hogy a melegedés jelenségét ugyanígy minimális veszteséggel megoldja az allcore OC, vagy a PB kikapcsolása is [link] ."
valoban. csak minek matekoltassam a delikvenst orakig, hogy meddig mehet le feszben , felfele frekiben, mikor ez igy is felugrik ha teheti a 4.7 - 4.8 -as tartomanyba ?
es teljesen stabil.* 75 fok alatt még nemprobaltam, de lehet azt is megnezem.
** a homersekleten kivul minden mas manual limit regota igy van belove, 7/24 -es setup.
*** juteszembe, a ramot nemreg piszkaltam, eddig stabil -
Chaser
legenda
ez is jó lesz, legalább van több összehasonlítási alap
nekem is az rémlik hogy a 3800-am ugyanannyi fogyasztással jóval combosabb eredményt gurított mint a 3600
3600 talán 4,4g-n hozott valami 4000 pontot, de ugye ott a vége és már eszik is rendesen, 1v@3600mhz-es 3800x pedig 4300 pöttyöt dob és talán 65w-ot sem éri úgy el a ppt-je ac setupnál, de 65w ppt-vel is ott van 4500 pontnáljokeph
eddig nem nagyon foglalkoztam vele, hagyatkozzunk sztem a hwi-re
aki mér tegye mellé, nem is a lap az érdekes, hanem tartotta-e a 65w-ot
én néztem mellette, kőkeményen betartotta a 65w-ot a jelenlegi lapom
ezért mellékeltem is képen a max értéket, abból látszik nem csalt - persze feltételezzük hogy hiszünk neki ( : de úgy látom elég korrekt infokat ad -
egyébként nem szeretem a pbo-t, gyorsan rájöttem - mindjárt nem olyanok a hőmérsékleti értékek, hiába csak 65w limitet adok meg, 1-2 magot sokszor felboostolt 4500+ mhz-re is nálam szimplán winben -
de ilyen mérésekre nagyon jó -
Mrdead
csendes tag
Én meg a 75-80 fokon pánikolok
Az elején megírtam, hogy mi a problémám. #36655
De am. alap felhasználásnál teljesen auto beállítással semmi problémám nincs. Csak engem is zavar kicsit, hogy üresjáratban is ugrál 40-60 között a hőfok ráadásul az enyém x-es cpu és 4.4ig boostol meg alapból is 95W a tdp.
Az lesz a megoldás, hogy nem nézegetem. -
Mrdead
csendes tag
-
Dragon3000
nagyúr
Igazából a legtöbb embernek édes mindegy, hogy mennyit vállalnak a gyártók. Átlag felhasználás mellett úgyis előbb telik le az 5 év, mint, hogy az ember 150TB-ot írjon rá, manapság meg a leggagyibb megoldásoknál is már 600TB szokott lenni. A legfontosabb meg attól, hogy a garanciában foglalt írást eléri az ember még nem megy tönkre, 850 evo esetében valahol 1PB körül jöttek a hibák, még sokáig fog tartani, hogy odáig elérjek
-
Chaser
legenda
én meg addig nem jutok el, hogy a tbw értéknek akár a tizedéig eljussak...( :
adatnál teljesen mindegy kb min tartjuk, bármelyik bármikor megmurdelhet mint minden, és adatvesztésen a gar tényleg nem segít
azon segít a backup, több helyre amik függetlenek egymástól
legjobb samu is meg tud murdelni bármikor, az benne van, meg a leghitványabb noname ssd is elmehet 10 évet...de ezek mindig csak utólag derülnek ki
ezek a technikák mert bejáratottak, ha bármi gebasz lenne tömegesen akkor tudnánk róla
mtbf értéken szoktam röhögni
azt megadni mennyi a két meghibásodás közt eltelt idő...pffff
adják meg, mikor lesz az első meghibásodás..jah azt nem tudják, mert bármikor lehet -
Dragon3000
nagyúr
Ennyire nem félnék ezektől, 840 120GB-os megoldásom volt, mai napig bátyámnál üzemel xg4 is már több éves gond nélkül üzemel és 3/4 éve csak tárolásra van használva. Akkor a nasban ott a 850 evo, ami szépen kapja a torrentet is és semmi gond nincs azzal sem, pedig a garanciában foglalt írási mennyiséget már többszörösen túlléptem.
-
Chaser
legenda
nálam ebből a legkisebb 500mb, de van egy terás, 2 terás, probléma nélkül
osztán' lehet szerencsém van, de ami fontos az rendkívül kis méretű, és ha nagyobb - képek - akkor is tárolom több egymástól független helyen
5 év gar alatt ssd-t nem veszek, addigra meg ha megmurdel murdeljen -
Chaser
legenda
win alatt persze nem ég le ( : - és nyilván egyébként sem -
de mikor megküldtem egy 80gb-os br-t kódolásra, azért egyből nem fázottés az azért nem műtehén
de megfőni nem fő meg, max trotylingol' ha úgy alakul
nekem volt még a rettegett talán 840 evo is, az is m
ködik ismerősnél
860 evo meg nagyon repeszt, sztem semmi baj a tlc-vel - legalábbis reszponzivitást és kombatibilitást nem befolyásol -
a hamar kopik meg, felhasználás függő, a 970-emen még mindig nincs 10tb, pedig arra sok game is felrepült
vezérlő sztem sokkal hamarabb megnyikkan, mint akár egy torrentes gépben a nand - notebookban sűrűn megy a torrent nálam -
de azokra ott a gar és a tbw érték ha valaki az egész internetet IS le akarja tölteni
lényeg most még lehet venni jó ssd-t jó áron ( : nem tudom megint mi történik, alapom amit nemrég vettem 40e-ért már 60e ahol lehet még kapni :d 5xxx-ek ára is megint elszállt, kezdődik a hülyeség
ram és ssd még jó áron van :d -
Chaser
legenda
oda azért nem raknám személy szerint a 970-est, tud melegedni, az nem vitás
ugye van alja meg teteje, sok sw csak a tetejét méri ( : alja +10-15 fok is tud lenni
sztem már beszéltük régebben
de desktopba egy értelmes bordával nem trotylingol' sehova - de ott is tud lenni komoly terhelésnél 60 fok az alja - nem game alatt -
viszont simán bírja is
pár w-tal eszik csak többet mint a kommerszek, de ilyen kis felületnél az sokat jelent
nekem a reszponzivitás megéri azt a kis melegedést - nem a szekvenciális több ezer mb/s érdekel, az másodlagos, ritkán használom ki, ellenben ha valami kevésbé reszponzív az mindennél érződik -
ebben nagyon jók a satás samuk is - most mondjuk a 2 terás 870 evo-val annyira nem vagyok elégedett a notebbokban, de lehet a w10-zel van valami, előző w7+860 evo sokkkal pörgősebb volt - -
Chaser
legenda
jah, részemről tényleg csak tesztek miatt játszom vele - meg hogy tudjam mire lenne képes, ha akarnám -
meggyőzött az első 3200-es 2x16 dr micron, ezért vettem urasabb' gyári 3600-osokat is később
egyébként simán ellennék a 2x16 3000 hynix aegisekkel isamik megjártak 2xxx-3xxx-ig már sok mindent sok lapban
nem éri meg sztem a hangoslásra fordított idő egyébként, max ha ilyen hobbinak tekinti az ember, ez a ram oc azért messze nem cpu hangolás, sokkal több időt igényel és sokkal bonyolultabb
-
Chaser
legenda
semmi kihatásuk ilyen tesztekre/alkalmazásokra a ramoknak, egyszerű, leveszed a ramot 3000c16-ra és látod egyből, ugyanannyi idő alatt végez
cb20 is, kb minden render és vágós sw erre teljesen érzéketlen, a cpu ereje határozza meg mennyi idő alatt végeznek
a trfc full default, kedvedért majd megnézem meddig megy le ( : de érdemit nem ad az sem, max jobban mutatszerk:
Ribi
én is így tolom a 3800x-et, kb ugyanazt tudja mint az előző 3800x-em - nincs hűtőm ami az új lapra rámegy, csak a prisme, de ilyen setupnál még az is majdnem némán megoldja bármilyen terhelésnél -
később is max 4g-ig engedem, utána már éhezik ( : -
Chaser
legenda
victor és társai csak stabilitás miatt vannak
nálam most 3800x van, de 3,6ghz-en, gyakotlatilag csak cpu függvénye, mindegy neki a ram órajele/időzítése
tm5-nél nagyon feszes 3600c14 ellenében laza 3600c16 végzett 1,5 perccel korábban kb, 57,5 vs 59 perc ( :
lehet tud a b-die akkora feszen is 4g-t, hiszem ha látom- egyébként simán lehet -
3600 gyári setup 1,27v-on, nem rossz ez - tras és rc-t azért levettem 28/56-ra -
még tolok neki egy kis prime blendet és akkor soc fesz. és társai is biztos okésak
nekem csak tesztekre kell a jobb időzítés/órajelCJ4567
az azért költői túlzás
a fő időzítésekben a trcdrd az jobb, e-die chipnél elméletben az 19 alá nem megy
gyakorlatban az enyémeket levettem anno 17-re és mentek, nemrég 16-on is teszteltem, az is ment - ez elvileg nem sokat oszt/szoroz -, ahogy a trfc sem váltja meg a világot
jobb a b-die samu az tény, de nem is annyiért dobálják mint a crucialokat ( : szóval legyen is jobbszerk:
cpuz nem mókázik nálatok?
először 1.96 akármi volt fernn, frissítettem 1.97-re, de random 75%-nál kifagy, csak ez, minden más megy -
jokeph
nagyúr
Az X58 rossz példa, legacy AMI BIOS, a legkönyebben manipulálható a világon.
Sajna a mai UEFI cuccnál ez nem ilyen egyszerű, hogy beszúrok editorból pár CPU mikrokódot, ha kevés a hely, akkor párat meg kidobok és elmentem azt mehet fel.VGA-t utoljára ezer éve tuningoltam, egy Inno 3D GeForce 3 Ti 200-at, hozta a Ti 500-as órajeleit és teljesítményét (harmatos gyári hűtés természetesen cserélve egyedire), azóta úgy vagyok vele mint a motorokkal, ha kevés, cseréljük érdemben erősebbre. a mai VGA-kban amúgy se nagyon hagytak tartalékot...
CPU tápkör: mivel egy erős lap (az egyik legerősebb X370-es) kapott gyengébb lap bios-át, ez aligha probléma, vinné a húzott 3950X-et mint floki a lábtörlőt. fordított helyzetben ez már kétséges.
Ha érteném az AGESA mivoltát és lényegét, már feltérképeztem volna a lehetőségeket.
-
Alpi.
addikt
Dehogynem, de hova lesz a szépség és a lelki üdvösség !
Irusanov is ezt mondta, mikor szóba került, hogy gyakorlatilag ugyan annyiért vannak használt B450-es Pro4-esek, mint B350-esek. (B350-es Asrock-ba tolta az 5600X-et.)Égyébként abban teljesen igazad van, hogy ennek leginkább "fun" oldala van, egészen addig, amíg nem áll elő egy olyan verzió, amivel 100%-osan működik, jelen esetben egy Crosshair 6-os, Zen3-as cpukkal. Pont ezért is érdekes most ez, hogy megy a Vdimm állítás ! Eddig is lehetett indítani Zen3-ast ezekben az Asus lapokban, de állandó, fix 1,2V-os ram fesz volt... Hiába tudtál minden más dolgot állítgatni ram téren, ez pont nullára írta az egészet. Azért meg csak, hogy legyen post meg menjen a ram valami spd közeli "komolysággal", nem sok értelmét láttam.
-
jokeph
nagyúr
Inkább botor dolog, de a kíváncsiság lett a macska veszte is.
Mindenesetre működik a gép stabilan, a fentebb sorolt hiányosággok mellett.
A 8 db SATA port mindegyike működik, érdekes.igaz, csak egyesével tudtam kipróbálni.
Meg fogom benne nézni jövő héten az 5600X-et is, hisz ezért volt/van a kíváncsiságom, aztán ha mene jól megnyaggatom majd.
Ha meguntam, akkor rápróbálom az utolsó gyári BIOS-t visszaflashelni (hacsak addig nem jön egy másik jobbnak tűnő modbios). -
A 6600xt-nél, igaz 1 játék ami kiugró, a doom ethernal, de ott 25%. Egyébként meg olyan 2-5%. Persze úgyis lehet nézni, ahogy te, hogy még ígyis sokkal gyorsabb. De igazából a 3060 is 12gb vramos, és csak picivel nagyobb felbontáson játszik, mint fhd, ráadásul 75hz a cél, arra meg szerintem felesleges bikább kártya.
-
Dragon3000
nagyúr
Ilyen esetre is jó az 5800x, hiába tennél bele erősebb cpu-t nem kapnál jobb eredményt játékoknál, így szerintem minden eshetőségre jelenleg ez a teljesítmény szint bőven elég.
#36223 fanti
Attól, hogy jön a ddr5, meg vele minimum 32GB a fejlesztők nem erre fognak fejleszteni, mert nagyon kevesen fognak erre váltani a kezdeti memória árak miatt, eddigi legvacakabb ddr5 bejelentett árak is a ddr4 3200-as megoldások duplájába fognak kerülni, aztán erre jön még az újdonság varázsa miatti felár, na meg kérdés milyen áron jönnek az intel megoldások is, mert jelenlegi információ szerint egyelőre csak k és kf megoldások lesznek. -
petakpa1
őstag
Köszi, ezt nem láttam eddig, de nagyon bíztató, tekintve, hogy nekem elsősorban játékhoz kell a CPU erő.
Kiváncsi vagyok milyen árban jönnek majd ki ezek a procik. Ha vállalható lesz ilyen fogja váltani a 3500X-emet.A miatt, hogy core felett második rétegben lesz az extra memória emelkedni fog a CPU fizikai magassága is, azaz új hőtű, de minimum új lefogató is kelleni fog majd?
-
hfeco01
tag
Teljesen mindegy lenne ha az ember biztosan tudná hogy a Microsoft szívatja az embert.
Azzal is tisztában vagyok hogy nem jellemző hogy egy proci csak 2 évig bírja, de azért előfordulhat. Főleg ismerve az én szerencsémet.
Meg hát az is elbizonytalanítja az embert hogy nem tegnap vagy tegnapelőtt frissített a Win 11, hanem kb egy hete és öt napig minden rendben és nem tudod hogy most hülyült meg a gép, vagy tényleg valami éppen a halálára készül.
Azt sem terveztem hogy végleg az insider csatornán maradok. Csak azért néztem meg azt is hogy ha majd egyszer tényleg átváltok 11-re, ne akkor kelljen majd ott lesni hogy mit hogy kell csinálni. -
Dragon3000
nagyúr
Szigorúan nézve az XMP tuningnak számít
Maximum ha a cpu támogatott memória órajele és/vagy a memória órajele fölé állítod.
Egyébként gyárilag 4db-os kit, vagy két dual kit?
Inkább az a kérdés, hogy az alaplapnál vizsgálták e, hogy 4 modullal is megfelelően megy ezzel a típussal. Esetleg soc és/vagy vram minimális feszültség emelését megpróbálhatja, ha alapon van nem?
-
jokeph
nagyúr
Egész hosszú VGA is befér, normál méretű ATX táp is, toronyhűtők tömkelege, illetve sok-sok háttértár is megoldható.
De a legjobb, hogy nyitható a teteje, és nagyon jó volt így szerelni.
Ebbe a házba gyárilag nincs venti, így igény/izlés alapján fel kell szerelni utólag.
Előre került egy Arctic BioniX F140, hátulra meg egy ID-Cooling XF-12025-SW venti, mindegyik 4 pin PWM-es szabályozhatóságú.A beltartalom:
CPU - RyZen 3 3300X
MB: Asrock Fatal!ty AB 350 Gaming ITX/ac
RAM: 2*16 GB 3200CL16 G.Skill Aegis
PSU: Corsair VS 450 80+ white - picivel rövidebb mint egy szabvány ATX méretű táp
VGA: Sapphire Nitro+ RX 480 8 GB - pont elfér az ODD tartója mellett
CPU hűtő: Silentium Grandis EVO 3 ARGB (159mm magas - van még pár mm vissza a h
z tetekáhezÖ - csisszesen, de elfért a front USB 3.0-ás csati.
Ismét nyerőnek bizonyult, hogy a stock mérettel bíró Aegis ramokra voksoltam (eredetileg top-flow hűtőhöz mérve vásároltam őket, más méret be sem fért volna alá - fentebb 2 képen jól látszik, hogy pont elférnek a hűtő első 120-as ventije alatt).A reset gombot beáldoztam, arra kötöttem rá a CPU hűtő pico kontrollerét.
-
jokeph
nagyúr
Papíron 140W az elméleti max a 4 pines CPU segédtáp csatinak.
#35912HSM: jó az átalakítós megoldás, de csak az ér valamit is, ami 2 molex csatit használ fel ehhez, a sima 4pin to 8 pin semmire se való...
#35917hokuszpk: igen, az Asrock tool cucca működik, megerősíthetem, W7x64 Ultimate ISO-ba fűztem be vele az XHCI-t, kifogástalan lett.
#35916N_A_S: ha legacy/MBR telepítőt akarsz csinálni, arra tökéletes az MS DVD Tool progija, az csak ilyet tud csinálni, pendrive-ra vagy DVD-re.
UEFI/GPT mód esetében elég kell legyen #35918Create. javaslata is. -
Vartanus
őstag
Áá értem, köszi. Akkor mennyi lehett csak a proci fogyasztás növekedése?
Az hogy a IF és RAM 3733Mhz-en van összhangban nem igen értem, nálam most ramok 3200,on és az IF is a HWinfo szerint. Az IF nem arra áll be amilyen ram órajelet beállítok? A lapom uefijében lévő FCLK vajon mi lehet?
-
koszos91
tag
Akkor csatolom, hogy milyen feszültségekkel ment terhelés alatt.
És akkor az lenne a kérdésem, hogy ezek jó feszültségek így vagy kell-e állítani valamit.
A RAM az MSI féle Try it!-vel van beállítva 3200 Mhz és 16-18-18-18-36 és 1.37 v
A Processzor pedig kapott egy negatív offsetet 0.075V-val a többi auton van.Ja és most se volt semmi gond terhelés alatt.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
koszos91
tag
Igazad van, kicsit eros volt a kijelentes, hogy nem nyultam semmihez
Nagy ra az esely, mert amiota a Ram feszultseget fentebb vettem, azota egyszer nem produkalt hibat, pedig tobb mint 2 orat is nyuztam, de nem tortent semmi.
Tesztet is raengedek meg, de altalaban a jatekok alatt jott a gond a tesztek nem mutattak hibat.Es amit a feszultsegekkel kapcsolatbam kerdeztem azzal nem lesz gond?
-
fudi2002
nagyúr
Teljesen igazad van. Vízszintesen felezzük? Az imct és vágjuk félbe?
Ha ennyire ragaszkodsz: azt sem tudjuk, hogy mekkora szögben tartotta a sarokcsiszolót, lehet mégcsak nem is lett a fele. Fele mint tömeg vagy fele mint felület, vagy teljesítmény? Ha így nézzük rengeteg kérdésben félrevezett minket, majd jól a fejire is koppintok
-
Pityu.
nagyúr
Na ezt a részt nem olvastam át akkor teljesen.Én még csak nem is az eredeti hűtőt raktam rá eredeti pasztával hanem mx-4-et kapott az nem fog rá ragadni.De van más leírás is ott nem kínozták a foglalatot.
Én a dell monitoromhoz kapott DP kábelt használom még sosem volt vele gond.Sajnos a monitoromon csak DP port van hdmi nincsen. -
Pityu.
nagyúr
Amúgy őszintén meg mondom most is a gépről írok bekapcsolásnál van néha az az anomália ami három sípolás elméletileg memóriára is van ilyen kód meg a videokártyára de írták többen,hogy videó jel probléma mert nem nagyon szeret mindenféle kártyát volt aki már kipróbált proci,memória cserét meg videokártya áthelyezést.Volt aki azt mondta nem szereti a displayportos csatlakoztatást ezért érdemesebb hdmi-re csatlakoztatni és még nincs megoldás.Én levelezést kezdtem anno az msi-vel de még nem sokra jutottam.Viszont ma beraktam az új memóriákat a sípolós hiba megvan de még a memória tesztet ezután csinálom szóval ennél még nem biztos a hibázás.De most is használom amúgy a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmgyűjtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest