Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz wwenigma #22237 üzenetére

Ne terjesszünk marhaságokat, Intelnél annyi a TDP, amit a lapgyártó/OEM beállított, és ellentétben a PBO-val, ők garanciát is vállalnak akármekkora limitekre. A hivatalos ajánlás viszont mindig a TDP betartása.
    A videót köszi, ismertem, találsz ott hasonlót a "225W" turbóról is. [link] :U
    Itt világosan szerepel az is, melyik gyártó mit ajánl a tesztelőknek. (Nyilván, a specifikációknak megfelelő működést.)

Az én véleményem amúgy, hogy a valós tartós "fogyasztás" alapú "TDP" specifikáció sokkal felhasználóbarátabb, mint amikor mindenféle formula van. Az Intelnél tudom, hogy ha a 65W-os processzoron beállítom a 65W-os PL1 (tartós TDP) limitet, akkor a CPU (nem csak a magok, egybe a CPU mindennel együtt) nem fog 65W-nál magasabb átlagos fogyasztást produkálni. Könnyen érthető, egyértelmű. Az AMD formulát viszont a mai napig nem tudom megszokni, hogy ami 65W, az náluk kis számolás után 88W. Egyszerűen idegesítő és a kevésbé jól informált felhasználó szempontjából félrevezető is lehet, nincs ezen mit magyarázni. :N

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák