- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
Bár azért azt hozzáteszem ,hogyha ilyennel játszik még ez is elég lehet! [link]
-
Whysperer
addikt
-
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Ismerős kispénzű frissen ballagok rokonának doba össze gépet, ebben kéri a segítséget, én azt mondtam neki, hogy 100k ból vegyek egy 3200-3400G-t 8GB 3200Hz-es rammal, olcsóbb B450-es lappal meg egy 240 es SSD-vel (ház-táp-monitor) elvileg nem kell, sehol nem találok releváns tesztet a 3200-3400G grafikai teljesítményére (ebben tudtok segíteni?) ,
Nyilván majd a későbbiekben vehet magának egy VGA-t is, de addig ellegyen vele.
Jó ötlet amit kitaláltam vagy inkább induljon más irányba. -
Yany
addikt
válasz
OgreImre #1191 üzenetére
Ez valami sublimáló vegyület lehet, gondolom a feldolgozás során érintkezik vele a nyák. EVGA 1070Ti kártyákon láttam hasonlót (többön is), de mindegyik működött faszán. Szerintem nincs jelentősége, de lehet, hogy van, aki pontosan tudja mi ez.
Egyébként semmi olyasmit nem ír az akció, hogy hol _kell_ venni. Csak a review megírására vannak megkötései, hogy hol.
-
OgreImre
senior tag
Néztem az MSI X570 ACE-t, kerestem teszteket és ezt találtam a redditen. Szimpatikus lap hosszú távra, de ilyet...
Hátrány ahogy nincs display kimenete, tehát mindenképpen kell hozzá vga kártya és csak 4 SATA csatlakozója van és a Clear Cmos gombot a hátlapra rakták...
A másik versenyző ebben az árban az Asrock X570 Taichi. -
Johni5
őstag
Én most pont azzal szívtam.Multi vga-t nem viszi a ryzen 3600-al.2 rx 570 nem megy benne.Hol az egyiket látja,hol a másikat.Egyszerre a kettőt soha.Amint visszateszem a 2700-as procit,minden oké.Úgy berágtam,elmentem vettem egy 5700 xt-t. xd.Írtam Assrockéknak,csináljanak normális bioszt.
-
korren
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #1163 üzenetére
-
-
vandorr
csendes tag
Tegnap este berendeltem alzából 3700X-et, hogyha máshol nincs, végülis ott is jó áron van. weblapon holnapi napot jelöltek meg várható érkezésre. Megerősítő emailban 27.-ét. Majd ma reggel jött email, hogy valószínűleg holnap átvehető. Úgylátszik lesz készletük bőven
Azt hiszem leteszek a 3800X-ről. Semmi pozitív benyomást nem kaptam vele kapcsolatban, hogy megérné a ráfordított összeget.
-
Habugi
addikt
Akinek 3700X-e van és némi kedve tesztelni.., nézne nekem egy olyat hogy SMT Off és 8/8-al de a lehető legmagasabb allcore OC-val egy Cinebench R20 Single/Multi pls?!
-
vaakuum
addikt
válasz
Whysperer #1173 üzenetére
Értem, csak azt nem tudom felmérni, hogy ez jobban visszahozza-e az árát azon a szinten, ahol pl. ti használjátok. Nem tudom megítélni, hogy egy ilyen deszka bepakolva ezer ssd-vel meg csúcs asztali procival tud-e annyival többet termelni, mint ebből az árból összerakva 2-3 egyszerűbb gép. Illetve hogy lehet-e a nálatok jellemző feladatokat annyira szétbontani, hogy több gépen is kényelmesen meg lehet csinálni.
Én kifejezetten örülök a véleményednek, mert egy másik felhasználói környezet nézőpontja is benne van, így sokkal teljesebb képet tudok kapni az új lapok "fontosságáról". Magyarán már azt látom, hogy csak egy szűk réteg mégszűkebb rétegének lehet rá ténylegesen szüksége. Meg dubajban néhány embernek, akik nem tudják mire költsenek. -
Whysperer
addikt
válasz
vaakuum #1172 üzenetére
Vissza hozza vagy nem hozza. Mikor van mondjuk 50 artist egy helyen akkor nem szórod a pénzt 50x 250.000-es lapra, hanem veszel több gépet mondjuk.. érted veszek belől eegy rendes b450-t meg egy 3700x-t. és renderelek többet. sz.tem ahogy megnéztem így számolnak itt bent. Kiszámolják egy hardware-re,hogy mennyi dollár/másodperc/teljesítmény. Pont ezért lett az egész Server farm most 1 XEon kivételével teljesen lecserélve EPYC-re!
Rengeteg céget ismerek pl.: Digic pictures ahol az artistok 4790k-val dolgoznak stb. a mai napig. Londonban meg mindenki alatt egy XEOn volt,hogy amikor otthon vagy akkor azok is rendereltek.
-
vaakuum
addikt
válasz
Whysperer #1170 üzenetére
Akkor most megismertük egy komolyabb felhasználó véleményét is.
Én eddig csak azt láttam, hogy az átlagembereknek (gamer+böngésző+fórumozó) nem éri meg. Ezek szerint még azoknak sem feltétlenül, akik azon a szinten használják, ahol te
. Mondjuk én kb. ilyesmi szintű felhasználásnál már feltételeztem volna, hogy visszahozza az árát, de ezek szerint még ott sem. Viszont biztosan van valami olyan réteg, akiknek jó lehet, mert annyi pci lane-t használnak, és köztük akad néhány early adopter, akik elkezdik használni.
Tippre átlagembernek ezekre az extrákra majd csak azután lesz szükség, amikor már az intel is elkezdte nyomni + utána 3 év. -
Ribi
nagyúr
Azért is írtam, hogy nyilván lehet használni, de igen hasonló áron van a pl B450 Tomahawk. Aminek erősebb a VRM-je, nagyobb bordával, újabb. Bár most pl alzán elég ócó az X370 Pro4.
Vagy pl a MSI B450-A PRO egész ócó. Több funkcionalitásban nem tudom mennyivel jobb az X370.
Nekem igazából azért szimpibb a B450, mert újabb.
Ez csak és kizárólag az én véleményem. Meg kell nézni az árakat és dönteni, hogy mi lesz benne. -
Whysperer
addikt
válasz
vaakuum #1164 üzenetére
Tudom. 3D artis vagyok Technical Animator csak szimulációkat és rendereket tolok LION KING filmen dolgoztam és rengeteg AC, Destiny , Call of duty stb cinematicocon. Jelen pillanatban is Mayat - Houdinit Zúzok. Nem igazán gamer szegmensben gondolkozom. vaakuum ,de nem látom értelmét ebben a pillanatban venni egy 200.000+ os alaplapot.
Ahogy nézegetem a sok tesztet itt vagy veszek egy TR4-t vagy veszek egy 2700 at 60 ezerért vagy veszeke egy 3600/3700x . de nem tudnék kihasználni egy ilyen alaplapot úgy,hogy előnyét érezzem.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #1163 üzenetére
Nem a legjobb választás VRM szempontjából.
Inkább egy valamivel újabb B450. Ha nincs meg már a lap.
Persze lehet használni, csak lehet van jobb választás. Illetve hűteni kell megfelelően a VRM-et ha meg lesz hajtva a proci.(#1164) vaakuum : Szerintem is ahogy mondod. X570 egy létező, de átlag usernek tök felesleges lap.
Lehetne tekinteni HEDT-nek avagy threadrippernek. Plusz a csak náluk meglévő PCI-e 4.0 magasabb árazásának. Mindig mondja mindenki, nem tetszik? Ne vedd meg. Drága? Ne vedd meg. Nincs is rá szükséged? Akkor meg mi a tökömnek sírsz, hogy drága. -
vaakuum
addikt
válasz
Whysperer #1160 üzenetére
Szerintem ez a PCI sebességnövelés és egyéb extra fejlszetések, amik az új Zennel jöttek, nem a gamer-netezős normál asztali szegmenst érinti, hanem azokat, akik tényleg dolgoznak a géppel aktívan, de nem akarnak nagyipari hardvert venni. Ez a köztes állapot szerintem. Átlagembernek még nincs rá szüksége vagy 2-3 évig.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
x370 lapokkal mennyire lenne bajos zen2-t építeni? [link] Asrock X370 Pro4-en gondolkozok.
-
vaakuum
addikt
A 2700x gyári ledes hűtőjét kapta, mert bár topflow, de a párhuzamos lamellázás miatt csak előre-hátra fúj, így arra gondoltam hátha kapna a vrm is belőle jobban (meg ott van a hátsó ventinek is a helye, ha gyorsabban kell elvinni a meleget), illetve talán így hatékonyabb lesz az oldallapra (vagy tetejére, attól függ hogy áll a ház) rakott nagyventi kiegészítés, mert az így pont belefújja a hűtőventibe a friss levegőt, mintha egy toronyhűtőnek a tetejét fújná, és kavarogna össze-vissza a levegő. a vga meg blower, azzal így nem kell foglalkozni, mert nagyrészt kiviszi a házból, amit termel. Mondjuk nyilván a hátlap is meleg kicsit, de nem annyira, mintha egyedi 3 ventis hűtés keverné a házban a vga melegét is.
Ram adott volt, ennyi volt a régi gépében is, és akinek menet a gép, annak 16 kellett bele és azon a lapon is csak 2 slot van, úgyhogy ez megmaradt. Játszani szerintem neki még elég.
-
Whysperer
addikt
Ez valami vicc? [link]
-
Archttila
veterán
válasz
venom8888 #1154 üzenetére
Be lett rendelve mar elso nap a proci, de mivel folyamatosan tologattak a kiszallitas idopontjat igy fogtam es beszereztem mas forrasbol... Viszont nagy meglepetesemre tegnap jott a mail, h uton van a proci
szoval ha valakinek kell akkor szivesen elhozom ugy, h egy fillert nem rakok ra.
-
venom8888
őstag
Azt mondja hogy ne upgradeld a biost.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Kvg
senior tag
-
venom8888
őstag
válasz
SECTORnooB #1119 üzenetére
Oksa,akkor majd proba utan eldöntődik.
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #1141 üzenetére
Ez egy jó gesztus!
-
Malibutomi
nagyúr
Ez nem rossz: AMD Offers Free ‘Boot Kit’ for Struggling Ryzen 3000 Owners
Ha 4XX lapot vesz valaki, de nincs frissitve a bios az AMD kuld nekik kolcsonbe egy athlon procit hogy be tudjanak bootolni es biost frissiteni.
-
-Gabesz-
senior tag
Egy friss összehasonlító teszt: Ryzen 9 3900x vs i9 9900k Test in 9 Games
-
weri
senior tag
Ipon meg még drágít a 3600x-en és még +ba oda meri írni hogy -16%. XD Ez mi?
-
Palinko
tag
Most találtam 3900X-et itt szerbiában is átváltva 187 ezer forintért raktáron:
https://www.winwin.rs/procesor-amd-am4-ryzen-9-3900x-4-6ghz-box-8654734.htmlInkább megvárom az Alzát
Igaz ott is kezdik emelni de én 180 ezerért rendeltem még. Ráadásul visszakapom az áfát a határon szóval jobban megéri mintha a helyinél rendelném.
-
fudi2002
nagyúr
Bocs, másik topikban nem kaptam erre választ, hátha itt.
-Offsetelést olvasgatom. Ha jól értem, akkor alapból amit autón beállít a lap vcore-t több mint ami kell.
Ezzel negatívba minden state-hez alacsonyabb fesz fog társulni. Viszont láttam, hogy magasabb szorzókkal megyen a proci. Ez a kisebb fesz->kisebb hő->pbo túltolás miatt? Vhol írták, hogy okosan mert ezzel kinyírható a proci. Ha kisebb feszt kap akkor miért? Túltolja a pbo?Leendő Amd, EX intel user..
-
Milka 78
nagyúr
válasz
solfilo #1126 üzenetére
Ez a teszt is azt mutatja, hogy az all core oc kb értelmetlen. PBO "oszt" hagy menjen. Először szkeptikus voltam az oc értelmét vesztette szövegnél, de be kell látnom, hogy itt még annyi jelentősége sincs mint a 2xxx-es prociknál. Ahogy öregszem úgy lesz egyre szimpibb ez a "proci majd tunigolja magát" irány, kinőttem már a napokig tartó finomhangolásból vagy a vele járó "copórollerből"
-
vandorr
csendes tag
Azért van egy kb 10%-al nagyobb órajele alaphangon is.
Elvileg a nagyobb TDP-vel jobban ki tudja tartani a boost órajelet azt hallottam.
Talán hosszabb távon kijön az előnye. Én is nagyon gondolkozok, hogy 3700X vagy 3800X.Ha holnap kapható az alzában, az végre azt jelentheti, hogy magyarországi boltokhoz is eljut a készlet? Jó lenne már!
-
Jacek
veterán
Nézem a 3800X tesztet de nem értem ezt a cuccot, AMD nem adott sehova ezért a Tomshardvare is vett a boltban egyet mert kb mától kapható. De hogy ez mivel jobb mint a 3700x na az jó kérdés. Hiába nagyobb a TDP keret kb semmit nem ér.
-
poci76
aktív tag
válasz
Magnum PI #1120 üzenetére
Ez olyan, mint a tőzsde, nem érdemes jósolni. Ez a drágulás lehet átmeneti is (figyelik egymást a cégek, és ha egyvalaki megemeli az árat, a többi rögtön megy utána), és pár nap múlva ismét lejjebb mennek az árak, de tartós is. Az biztos, hogy érik egy áremelkedés, de hogy ez mikor fog bekövtkezni, nehéz megmondani.
-
Magnum PI
tag
Szép estét mindenkinek.
Úgy láttam a napokban "picit" megindultak a memória árak felfelé talán nem is olyan meglepő módon? Viszont az a gondom, hogy én csak 1-2 hónap múlva szeretnék gépet fejleszteni.
Mit gondoltok érdemes lehet most előre megvenni a memóriát, vagy nem lesz nagy a drágulás?
-
venom8888
őstag
A 2666 Mhz es corsair ramokat ,akkor le kellene cserelnem a 3700x hez? Valaki azt mondja le,valaki meg hogy nagyon minimalis lenne a kulonbseg ha a 3200 lenne benne az helyett.
-
Na ez erdekes : Ryzen 3900X Thermals @ 1.00V | Full Speed, Low Power.
3900x : 1V Vcore @ 4,2ghz -
vandorr
csendes tag
Ez kb nálam a kínai importtal egyenértékű, de ki tudja, hátha más jobban bízik benne:
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/ryzen-7-3700x-8-core-3-6ghz-am4-p475218921/
állítólag 3 nap alatt meg lehet szerezni. -
vaakuum
addikt
Elkészült a fiam gépe, egyelőre ez a fizikai állapota.
MSI b450 itx lap, R3600, 2x4Giga Patriot Viper, msi 5700, Samsung evo 970 500Gb, Seasonic SGX 650 sfx táppal egy Sharkoon QB ONE itx házba bepakolva.
Az oldalsó ventit lecseréltem egy 140-es phanteksre, aminek van 120-as felfogatása. Lehet később ebből 2*120-as normális venti lesz.Tudnátok adni javaslatot, mivel lenne érdemes megtesztelni és monitorozni? Esetleg dobnék fel arról is pár képet, ha van rá igény.
-
Leon77
őstag
válasz
Malibutomi #1101 üzenetére
kíváncsi leszek majd a régebbi m2-es ssd-k (mondjuk samu 970 evo) és az újak gyakorlati sebesség mérésében. Win indítás, játékok betöltése, ilyesmi. Nekem Samu van, de a valódi gyorsasága felhasználói élményben nem jön ki egy sataiii-ashoz képest, tesztekben ott van a szeren. Lehet, ez esetben másképp lesz, meglátjuk.
-
R3laX
addikt
válasz
dudu5130 #1106 üzenetére
Aha, azt is néztem
. De vhogy az MSI-t mint lapot nem érzem közel magamhoz, ne kérdezzétek miért
.
1. Asrock
2. Asus
3. Gigabyte
(talán a Giga most megnyert, mert igazán jó lapokat rak már össze)
szerk.: Mondjuk ez az öklözős sas még mindig fura logó nekem
, ökölbe szorított szárnnyal.
Gigabyte X570 Aorus Elite [link]
-
Ribi
nagyúr
válasz
Malibutomi #1101 üzenetére
Fura.
TP-nél is lassabb volt.
Ahogy nézem ők nem a procira kötötték az SSD-t, hanem valami vezérlőre.
Illetve fura, hogy 1 héttel a teszt után ez még senki másnak nem jött elő.
Mondjuk pont asus lappal tesztelnek.
Lehet kaptak valami beta biost amiben engedélyezve volt pci-e 4.0 az m.2 foglalatra?
Nem nézted valahol említik-e a biost? -
Floyd80
addikt
3600 vs 3600x
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- DOOM - The Dark Ages
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- World of Tanks - MMO
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged