- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandorr
csendes tag
Úgy tűnik akadnak problémák:
[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
3700x Megérkezett az IPONba (erős túlzással, mert csak 1 hét múlva vehető át):
https://ipon.hu/shop/termek/amd-ryzen-7-3700x-360ghz-am4-box-wraith-prism-rgb-led-huto-ventilatorral/1743905148 890 Ft
[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
Ha jól sejtem a 3600X is most került fel 111 290 Ft ért.
https://ipon.hu/shop/termek/amd-ryzen-5-3600x-380ghz-am4-box-wraith-spire-huto-ventilatorral/1743894
-
vandorr
csendes tag
én még kivárom a 3800X-et. Én használni fogom munkára is játék mellet (szóval napi ~10óra gépezés)
Hosszú távra tervezek, azt hiszem megérheti a 3800X plusz ráköltése, ha a boost üzemmódja tényleg kitartóbb a plusz TDP-től (így hallottam), meg az a nagyon minimális plusz órajel.mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
-
vandorr
csendes tag
Nálam a Gigabyte B450 Aorus Pro lesz, ami bruttó 35 körül mozog.
(http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/b450_aorus_prorev_10#kf)
[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
Az asztali gépemnél én is egy 4690K + GTX 960-at cserélek 3800X és MSI RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO-ra. Nagyon kíváncsi leszek az eredményre.
-
vandorr
csendes tag
-
-
vandorr
csendes tag
válasz Sirandrish #836 üzenetére
NOCTUA NH-D15 SE-AM4
-
vandorr
csendes tag
válasz Sirandrish #839 üzenetére
Még semmi sincs kéznél, minden csak megrendelve státuszban, a beszerzési körút még várat magára majd jövőhéten.
-
vandorr
csendes tag
válasz Pro!Petya #867 üzenetére
nálam valóban ez a helyzet: 2070-t rendeltem hozzá, és a config összeállítása után most nincs pénz komolyabb monitorra, mint egy FullHD. De én eleve hosszabb távra tervezek ezért veszek 2070-est, mert később vehetek monitort, vehetek VR-t is akár, és talán a jövőbeli játékokkal se lesz bajom egy ideig
[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
Hamár pörög a memória téma, mit ajánlotok erre:
KINGSTON MEMÓRIA HYPERX DDR4 16GB 3333MHZ CL16? GByte B450 lapba lesz. (3700X vagy 3800X mellett)
Majd próbáljak állítani rajta?[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
Én végül egy Samsung 970 Evo Plus mellett döntöttem.
https://ipon.hu/shop/termek/samsung-1tb-970-evo-plus-m2-pcie-m2-2280-mzv7s1t0bw-basic-garancia/1708679 (nem konkrétan ezt)Az én leendő b450-es alaplapomon két m.2 slot van, abból csak az egyik tudja az x4-et, de az 22110-s slot. Viszont ebbe is belemegy a 2280 (a hossza más, de több csavar hely van ilyenkor). Ez ne riasszon el senkit
[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
Ez kb nálam a kínai importtal egyenértékű, de ki tudja, hátha más jobban bízik benne:
https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/ryzen-7-3700x-8-core-3-6ghz-am4-p475218921/
állítólag 3 nap alatt meg lehet szerezni. -
vandorr
csendes tag
Azért van egy kb 10%-al nagyobb órajele alaphangon is.
Elvileg a nagyobb TDP-vel jobban ki tudja tartani a boost órajelet azt hallottam.
Talán hosszabb távon kijön az előnye. Én is nagyon gondolkozok, hogy 3700X vagy 3800X.Ha holnap kapható az alzában, az végre azt jelentheti, hogy magyarországi boltokhoz is eljut a készlet? Jó lenne már!
-
vandorr
csendes tag
Tegnap este berendeltem alzából 3700X-et, hogyha máshol nincs, végülis ott is jó áron van. weblapon holnapi napot jelöltek meg várható érkezésre. Megerősítő emailban 27.-ét. Majd ma reggel jött email, hogy valószínűleg holnap átvehető. Úgylátszik lesz készletük bőven
Azt hiszem leteszek a 3800X-ről. Semmi pozitív benyomást nem kaptam vele kapcsolatban, hogy megérné a ráfordított összeget.
[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
aki ma elmegy alzába, kérem ossza meg tapasztalatát
-
vandorr
csendes tag
Elmesélem hogy jártam...
A konfig: B450 Aorus Pro, Ryzen 7 3700X, MSI RTX 2070 Super, Kingston 16GB 3333MHz (1 modul)
Úgy kezdődött, hogy az Bios B40 helyett B2-es firmware-t tartalmazott! Az azért elég komoly
Aztán kiderült,hogy a RAM sem mindegy hol van, csak a processzorhoz legközelebbi foglalat jó neki a 4 közül, ha egyedül van. (Eddig sose tapasztaltam ilyet).A windows szépen feltelepült, de amikor már használni kezdtem, minden alkalommal 1perc után lefagyott a windows! 50-50%-ban vagy volt kékhalál, vagy csak egyszerűen többé nem reagált semmire. A kék halálkor, ez volt a hibaüzenet: Clock_Watchdog_timeout. Kicsit utánaolvasva ez ismert AMD hiba, a processzor szálkezelésére utal.
Ezt szerencsére egy nagyon friss windows telepítővel (amibe szinte az összes update bennevan) sikerült elhárítani.
Esélyem se volt windowsban frissíteni, olyan hamar lefagyott mindig.Most úgy tűnik rendben vagyunk, azóta (pár órája) már nem volt fagyás. De azért rendesen leizzasztott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Óvodások homokozója
- Autós topik
- Mini-ITX
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest