-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hali!
Egy 1700-es ryzent szeretnék majd a gépbe venni. Egy
AdataCrucial 8 gigás modul van benne (2133 mhz) majd ebből menne még egy bele hamarosan. Olvasgattam olyat, hogy a ryzenek a ramokra érzékenyek.
Na most nekem azt írja a támogatási lista, hogy benne van a tesztelt ramokban a ram.
Akkor ez így jó?! -
oldmanoka
tag
kis segítséget kérnék adott egy 1600x , msi gaming plus alaplap, hyper x 3000 és ramok HX430C15PB3K2/8
2*4 giga
hogyan tudnám kicsit húzni esetleg valakinek hasonló konfig?.... -
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly #20788 üzenetére
Közben megnéztem, és mintha a memóriáid nem kapnának megfelelő feszt! A DRAM-nál ott kéne lennie legalább 1.2V-nek, de ott 0,3 van. Lehet, hogy elnézés vagy rossz az érték, de nagy valószínű, hogy a lapoddal lehet a gond. Ezen a képen is látszik, amit Johni5 csinált, a jobb oldali képen, hogy neki 1.48V van.
-
Enter65
senior tag
válasz
zakarmihaly #20788 üzenetére
Koszi! Van meg lejebb is, azt is el tudod kuldeni?
-
Johni5
őstag
válasz
zakarmihaly #20786 üzenetére
Ha leírod priviben a számlán lévő számot,vagy megrendelési számot,akkor tudok a csereidő lerövidítésében segíteni.
-
zakarmihaly
tag
-
Beretvás
veterán
válasz
zakarmihaly #20786 üzenetére
tuti visszaküldeném mert igy használhatatlan..
-
zakarmihaly
tag
válasz
Beretvás #20785 üzenetére
szerintem se. írtam az iponnak, azt mondták küldhetem letesztelik és ha tényleg hibás, akkor cserélik,mert garanciás. akkor gondolom érdemes ezt megjátszani, elvileg 15 napon belül intézik. most még lehet, h elég a 8gb, de később mindenképp szeretnék 16-ot (vagy akár már most is, mert amúgy a ramok már működtek együtt)
-
Beretvás
veterán
válasz
zakarmihaly #20784 üzenetére
nem normális egyáltalán. sööt eléggé lap gyanus..
-
zakarmihaly
tag
sziasztok! úgy tűnik nem fagyogat le a gép ha single channelbe rakom a memóriákat. ez normális? végigpróbálgattam mind a 4 slotot, 2 fajta memóriával és a pl a qvl listás g.skill (2x4gb) memóriával el sem indul a gép, már boot közben lefagy. egy korábbi bios verzióval (asrock ab350mpro4 bios 3.0) ugyanaz a RAM működött. szóval vannak anomáliák, de legalább most működik
-
gbal65
aktív tag
válasz
ScomComputer #20779 üzenetére
Koszi az infot.
-
gtamate2
veterán
-
SECTORnooB
addikt
-
wassabi11
senior tag
Áprilisban várható a Ryzen első gen hogy olcsóbb legyen pl az 1700? Ha igen akkor azt már nem érdemes olcsóbban meg venni?
-
gbal65
aktív tag
Rájöttem miért szívatott korábban a PState tuning alatt az Asrock AB350M-PRO4 alaplap.
Első kör: fenthagytam a hivatalos oldalról eltávolított bugos 4.1-es verziót, mert baj nem volt vele minek bántsam. Közben a biosban volt egy BUG, hogy a Pstate0-ás állapotát mindig visszaírta arra a beállításra, amit a "2 kattintásos" tuning alapján kiolvasott.
Ezután jött a downgrade 3.30-as verzióra.BIOS 3.3.:
Tulajok figyelem (!), a PState tuning megy, csak szűkösen. Amint feszültséget állítok a 0-ás Pstatenek, akkor "beragad" a Pstate1-es energiatakarékosság állapotba. Viszont, ha a gyári fesz. értéken hagyom a beállítást, akkor megy a Pstate OC. Ugye a lapnál nem lehet fesz. offseteket állítgatni, de alapból van a proci fesznek ~0,050V-os offset.Tanulság: Ki kell tapasztalni mi a processzornak a lefixált gyári fesszel a vége, ami stabil (pl nálam 1,185V-on 3600-3700, de a feszt offset miatt 1,232-re lövi be).
Akinek az alap feszes tuning kevés, az várjon újabb BIOS-t.. (Bár ennél az olcsóbb lapnál nem érdeke a gyártónak, hogy egy jó tuningos lapot csináljon belőle, inkább lekorlátozza szoftveres módon.)
-
fgabo
tag
válasz
SECTORnooB #20770 üzenetére
Nekem minden jól megy és egyszer csak gondol egyet és fullon megy és restartolni kell mert nem veszi vissza. Gyári hűtővel és a cm kompakt vízzel is. Remélem aida törlés segít.
-
válasz
MaxxDamage #20772 üzenetére
Érdekes válasz jött rá.
"Tesztelt memoriákhoz nem mindig rakják be hogy milyen processzorral tesztelték. Elméletben menne, ha mondjuk pl ryzen 7 processzor lenne a gépébe.
ntoskrnl.exe az viszont mindenképpen arra utal, hogy tul van huzva az orajel és ezért a rendszer instabill lesz."
MD
L -
-
válasz
Ragnar_ #20764 üzenetére
Gyártó szerint 2667MHz a max. mem.kezelési freki. ez felett OC (és vagy-vagy)
Magyarul, ha a lap pl. QVL lista szerint van memória ami pl. megy 3200-on, az a CPU mem vezérlőnek befolyása alatt lehet csak 3066 -ig OC-zható pl. , de lehet van olyan memória ami a QVL listában nem szerepel és gond nélkül megy 3200 -on vagy afölött is.MD
L -
edari
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20758 üzenetére
szvsz a kd.dll lehet a jo megfejtes.
kuldd el nekik igy natur)
-
Ragnar_
addikt
válasz
MaxxDamage #20760 üzenetére
Az én memóriakitem se nagyon hajlandó működni magasabb frekvencián, vagy szorosabb időzítéseken, de a gyári 3Ghz környéke már elfogadható szerintem. (De persze minél magasabb freki minél alacsonyabb időzítésen)
-
Bossp
addikt
válasz
ScomComputer #20748 üzenetére
Szia!
Nem, de itt az assrockot ajanlottak ellenben az msi-vel ezért döntöttem mellette. Talán nem csaptak be!!!
-
fgabo
tag
Sziasztok!
A következő a gondom: Rog strix b350 lap gondol egyet és elkezdi fullon pörgetni a cpu fant. Valaki találkozott már ilyennel? Legfrissebb bios van fent. Valami megoldás vagy mehet a lap gariba?
Előre is köszönöm -
-
Ragnar_
addikt
válasz
MaxxDamage #20758 üzenetére
Lehet ott valami gond a fluxuskondenzátorral is, ha a 2025.01.20 -as dátumú hibát megnézed
(a lottószámokat fölírhattad volna
)
-
-
Knobber
aktív tag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20747 üzenetére
%systemroot%\memory.dmp
de vedd ki a pipat az automatikus ujrainditas elol, akkor nem kell gyorsabbnak lenni a halalnal.tizesen még nempróbáltam, a régi wimdowsokon ezzel tudsz belenézni.
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20751 üzenetére
Az biztos...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest