- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=MrLF=-
senior tag
Aki türelmetlen [Threadripper 1950X] teljesítmény előzetes.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
IstvánLászló
senior tag
válasz SECTORnooB #11583 üzenetére
+1 csalódás nem is lesz az biztos.
(#11575) ViZion
+1 A lottón így legyen is telitalálatod, mert igazad is lett mint láthatjuk.(#11587) brumi1024
+1 na ne má hogy is mossuk fogat most fogpaszta nélkül?(#11588) Chaser
+1 cpunként 5 centet spórolnak mert kell foga is kell mosnunk, legalább lesz fogpasztánk otthon.(#11601) -=MrLF=-
+1
Az Alienware Gaming PC, na ezt kapjuk most ki, tehát tuti befutó a proci.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Jack@l
veterán
válasz Feriboy2 #11602 üzenetére
Úgy néz ki nem csak linux alatt van probléma, hanem windowson is ugyanigy kiakad egy masszívabb gcc. Egyen béla meg állítólag inkább munkára vettte a procit, a fordítószerver is bőven belefér a kategóriába.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Simi37 #11604 üzenetére
Üdv! a klubban.
Gtat..
A tapasztalataidat is írd is meg ha lehetséges és hogy is ment az összeszerelés és a konfigurálás.(#11609) Apucy01
+1 a linux alatt nincs probléma, én így tudom és hallottam hogy user error.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Cathulhu
addikt
válasz RVR400 #11598 üzenetére
Ha ez nekem is szólt, akkor ezt nem szívesen engedem el, mert nem tudom, hogy valóban ért-e ahhoz amit beszél, vagy a tudatlanságából eredő hülyeségeket terjeszti. Jelen állapotban hajlamos vagyok mindkettőt elhinni, de utóbbi esetben még talán időben szeretném megakadályozni, hogy terjessze a kazánryzen elméletét
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
ViZion
félisten
válasz martin66 #11590 üzenetére
Szétszedés előtt küldjed meg 10-20 perc IBT vagy Prime-al, felmelegszik a paszta, utána ugorj neki a szerelésnek.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Kera8
csendes tag
Sziasztok urak!
Tanácsot szeretnék kérni 1600-as kapcsolatban,
Ryzen Masterban próbálgatom, hogy mit bír a kicsike, és egyenlőre az a tapasztalatom, hogy semmit.
Lehet, csak én fogtam ki valami ritka kényes példányt, de egyenlőre nagyon elkeserítő:
Egy laza 3.7 Ghz-et szerettem volna belőni, ezt 1.3 V-on sem tudta stabilan kezelni MSI
B350M Mortar lappal. 20 perc Aida után megadta magát és többször belelaggolt nagyokat.
Ma próbálgattam, hogy 3.8-at hogyan tudja-e, de 1.35V-on is kifagy Cinebench alatt.
Ez gondolom nem normális. Másnak 1.35-ön simán viszi a 3.9-et is, 3.7-et meg elv a stock voltagen is el kéne vinnie.
Kérdés, hogy erőltessem ezt a tuning dolgot, vagy sem?
1.4V-on gondolom fölösleges 3.8 Ghz-en Nyomni a procit..
Vagy esetleg a lap hibája lenne?
Legfrissebb BIOS-t tettem fel egyből telepítés után, 3000-es ramok XMP profillal egyből mentek 2933-on, egyedül a procit nem tudom felcsigázni valahogy. :/
Valami tipp, vagy tapasztalat esetleg?
Üdv, KeraEste 10-ig nyugodtan hívható vagyok.
-
Jack@l
veterán
válasz Apucy01 #11609 üzenetére
Az vagyok és direkt terjsztem a fals infókat... OMG
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Cathulhu #11610 üzenetére
Bocs hogy beleszólok a témába, de írnom is kell és itt félreértés van hogy, "Engedjétek el..", szerintem nem is neked szólt a kolléga.
A lényeg olvassál vissza hogyan is értette és mire is célzott udvariasan.
A hozzászólásokat is olvastam és ezért is gondoltam hogy segítek.
A szándékom ennyi is volt és remélem nem is veszed sértésnek a segítségemet.A kazánryzen elméletét ne is terjessze, felháborodásodat is értem és jogos is hogy pipa is lettél, de egy fanboytól mit is várhatunk is el, mondom is szerintem semmit és jót biztosan hogy nem.
A fanboyt, " Engedjétek el" , úgy hogy nem is válaszoltok vissza és majd magától el is megy innen a topikból.
A lényeg törődjünk a rizsával mert egy bika pricról itt beszélgetünk.Remélem tényleg segíttetem itt neked és mindenkinek.
Tiszteletem és üdvözletem neked és itt mindenkinek.
IstvánPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
olle
senior tag
Sziasztok.
Az alábbi konfigot néztem ki.
AMD Ryzen 5 1600X 3.6GHz
16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z CL16 2x8gb
ASUS ROG STRIX B350-F GAMINGMenni fog úgy ahogy kell 3000+mhz en a memória?
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
pipo112
őstag
-
olle
senior tag
válasz pipo112 #11617 üzenetére
azt tudtam hogy jó a G.Skill csak ugye a lap a kérdés. Jó volna tudni mert nem volna jó ha csak 2400-on menne. Arra itt van a mostani gépben lévő. Nem akarok +20k-t költeni ugyanakkora teljesítményért.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
bifidus
tag
Sziasztok.
Én is egy 1600x processzort és ASUS ROG STRIX B350-F GAMING alaplapot néztem ki magamnak.
A kérdésem az lenne hogy az alaplap felismeri-e a processzort bios frissítés nélkül(tehát a dobozból kivéve működni fog-e) és ha nem, akkor mit tudok vele csinálni (nem szivesen költenék plusz pénzt arra hogy a boltban ezt megcsinálják nekem) ? -
pipo112
őstag
talán más fórumon nézz szét lehet ott még találsz valamit vagy gugli jó barátod írd be a párost oszt majd dob valamit tessék itt azt írja valaki hogy ez a típus neki megy 3066-on szvsz jó lehet ,de jó olvasgatást
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
ViZion
félisten
válasz pipo112 #11623 üzenetére
Nagyon kellene már az összefoglaló, esetleg userek által szerkesztett táblázat (FX-nél is volt), h kinek milyen vas, milyen feszen mekkora frekin üzemel. Itt ráadásul még a ram is számít, elég nagy a rizikó ezeknél a ram áraknál.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
pipo112
őstag
válasz ViZion #11624 üzenetére
igen nagyon jó lenne egy összefoglaló ide is ,de sajna egyenlőre nincs senki aki megcsinálná vagy megcsinálhatná ,mert ha jól rémlik volt egy jelentkező de ő nem teheti meg mert nem topik gazda na ebben kéne valami segítség az kapja meg aki hajlandó lenne ezzel foglalkozni .
én össze tudom szedni az alaplapokat nagyjából össze válogatni az ajánlottakat meg az ár/érték bajnokokat meg egy aprób leírást írni a saját lapomról de mind ehez kéne jogosultságszerk: te mikor jössz már a rizsa táborba matx lapok vannak már
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
chopin42
addikt
Ha végre nálam lesz a gép és összerakom, kitesztelgetem, jelentkezek, összeszedem az infókat, és megírok egy összefoglaló szerűséget, Sajna most portfóliózok, meg a régi gépem van még meg csak, de várhatóan augusztus közepe után ez már nem lesz probléma.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz bifidus #11619 üzenetére
Üdv!
Nekem is Strix B350-F alaplapom van, egy 1600-as Ryzen társaságában... Összeraktam és ment, minden variálás nélkül...
Azóta már volt hozzá legalább 3 újabb BIOS, gondolom ezt a gyártás során is követik...
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
bifidus
tag
válasz Sgt. Chris #11630 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Csak azért kérdeztem, mert rémlik hogy a Ryzen 5-ös sorozat megjelenésekor volt ilyesmi probléma, másrészt az ASUS honlapján a második(?) legrégebbi biostól irják támogatottnak a processzort, azt meg ugye nincs lehetőségem leellenőrizni hogy mióta áll a raktárban az adott példány.
Mindenesetre megrendeltem a cuccokat, valamikor a jövőhéten jövök az élménybeszámolóval (remélem). -
IstvánLászló
senior tag
válasz bifidus #11631 üzenetére
Igen biost kellet frissíteni, de a te rizsád 1600x és ő menni is fog egyből.
A lényeg a Ryzen 5-ös sorozat megjelenésekor, 1400 és 1500x-hez igen a boltban kellet kérni bios frissítést, itt a fórumban egy kollégánk járt így, hogy otthon nem működött a lapjában és boltban kellet kérjen bios frissítést.
Remélem hogy segítettem.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz pipo112 #11626 üzenetére
Anno még topikgazda rendszer sem volt. Írtunk egy szép hosszú hsz-t, és megkértük a modikat, h legyen az az összefoglalóban.
Nem kapkodok a váltással, várom hátha lesznek jobban nekem tetsző lapok, meg ram árak. Egyelőre tápot cserélnék modulárisra, meg házakat keresgélek, a többit majd ősszel.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz Malibutomi #11634 üzenetére
nagyon jó
-
martin66
senior tag
Srácok egyik topikgazdánál kértem segítséget, mert valamit akarunk kezdeni a topikkal (összefoglaló, topikgazda stb.).
Ezt a választ kaptam: "Ha van valaki aki szívesen lenne, akkor írd meg nekem ki az, én meg javaslom majd a Topikgazda topikban, aztán eldöntik, hogy lehet-e vagy sem. Ha van több ember, aki szívesen lenne, akkor írd le, mert akár többen is lehetnek. Én örülnék, ha ott is lenne Tg, meg összefoglaló"
Szóval a kérésem az, hogy írjátok meg nekem itt a fórumban, hogy mindenki lássa (illetve pm-be is nekem, hogy biztos lássam), hogy ki miben tudna hozzá járulni a topikért, lenne-e a gazdája stb.
Szerintem néhány ember, akik értenek a ryzenhez, olvasottabbak és tunának azok közösen hozzanak létre egy összefoglaló gerincet és mi azon a pár emberen kívül kiegészítenénk amiket tudunk még pluszba, ha esetleg nem jutna eszükbe és így lenne belőle egy egész, egy topik összefoglaló.
Pl. wsanyi, chopin42, SECTORnooB stb.
(NEM megsértődni, ez egy hiányos lista nem régóta nézem a topikot, biztos van más is, aki ért hozzá, ezért jelezzen itt, ha akar segíteni) -
SECTORnooB
addikt
válasz -=MrLF=- #11601 üzenetére
Hát nem tudom, ha a processzor árát nézem nagyszerűek ezek az eredmények, de van azért amit kifogásolni lehet és vagy lehetne, megeshet az is bennem van a hiba de azért én belekérdeznék.
Miért kell az AMD nek 16 fizikai mag hogy egyenértékű legyen egy 10 fizikai maggal megáldott intellel szemben?
6-8 magos rizsák teljesen korrektül lépést tartanak a Skylake X hasonló megoldásaival szemben is.
Valamivel kisebb IPC mutatókkal rendelkeznek a Ripperek, ugye ezt több teszt is konstatálta, de ez sem indokolja vagy indokolná ezt az ütemű lemaradását az 1950x-nek. Ekkora a delay a CCX-ek és/ vagy a két lapka között?
Ha ez a jelenség okozza ezt a mértékű "lemaradást" akkor ezt nem lehetett volna valamivel kiküszöbölni?
Félre értés ne essék respekt az AMD-nek hogy egy mindent átfedő és versenyképes arkitektúrát tudott építeni ami költséghatékony is. -
martin66
senior tag
válasz martin66 #11636 üzenetére
A topik gazda és topik összefoglaló bejegyzésemhez kiegészítés!
Kérek mindenkit, hogy ide FÓRUMBA és a megosztott DOKUMENTUMBA » is írja meg, hogy mit tud segíteni, illetve az összefoglalóhoz szükséges hasznos linkeket linkelje be vagy vannak témái amit jó lenne látni az összefoglalóba stb. mind mehet a doksiba és egy helyen lesz, bárki eléri, de senki sem tudja letörölni az engedélyem nélkül.
-
poci76
aktív tag
válasz SECTORnooB #11638 üzenetére
Hol látod, hogy egyenértékű? A többszálas teljesítményt igénylő alkalmazásokban jelentős a TR előnye, a játékokban meg hol ez, hol az van elől, de oda betehettek volna mellé Core i5-öst is, valószínűleg az is ugyanazt hozta volna.
-
SECTORnooB
addikt
válasz poci76 #11640 üzenetére
Mindenkitől elnézést, összekevertem az eredmenyeket, telefonról jöttem tegnap este munka utan, most reggel mikor nyitottam meg a böngészőt làttam csak. Mire nem jó a fàradsàg.Mindenkitől elnézést hülye voltam.
Ugyan itt: Szép az a 3 ezer plusz pont cinebench Ben[ Szerkesztve ]
-
olle
senior tag
válasz SECTORnooB #11641 üzenetére
Gratulálok a revelációdhoz. Pihenj.
-
TheProb
veterán
Valakinek van tapasztala mostanság HPET-tel kapcs? R5 1600+Strix B350-F-em van.
Vagy az a legjobb ha futtatok pl. 3D Mark-ot a ki- és bekapcs előtte és után?
ASUS esetében nem tudja valaki, hogy hol keressem az UEFI-ben a kapcsolgatás lehetőségét, nem találtam meg első nekifutásra."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
zzola
titán
válasz TheProb #11644 üzenetére
Miért akarod kikapcsolni egyáltalán? 5% hiányzik valahonnan?
" Ryzennél az a furcsa helyzet állt elő, hogy a HPET-vel valamiért nem nyer, hanem veszít a teljesítményéből, és talán emiatt ajánlja az AMD a HPET ideiglenes kikapcsolását az operációs rendszeren belül, amit a "bcdedit /deletevalue useplatformclock" paranccsal meg lehet tenni."
-
TheProb
veterán
Épp ezért, amit idéztél. Meg máshol is írták, hogy optimalizál, de ha csak ennyi a különbség, akkor nem zargatom.
(#11646) martin66: "Sima" Sata SX900-am van csak. Láttam amúgy az írásod.
Szerintem akkor nem bántom most, meg ki tudja, hogy azóta mit csináltak már meg a BIOS frissítésekkel. Ugye az a PH-s cikk még márciusban írta azt, amit.
Pár észrevétel:
A napokban frissítettem az új BIOS-t, most vettem észre, hogy visszarakta stock-ra a DOCP-t...
Bár továbbra se értem, hogy mért CPU-z mért lát még mindig csak 2132-t. Egyedül HWinfo látja, hogy 3200on mennek a RAM-ok... Más is tapasztalt ilyet?u.i: Ez az ASUS EZ update is vicces amúgy. Frissítésként folyamatosan zaklat a full azonos verziószámú chipset driverrel, de a BIOS updatet nem jelzi, holott azt is kéne neki...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
chopin42
addikt
válasz martin66 #11639 üzenetére
Én szívesen megírnám az összefoglaló azon részét, amely az alaplapokkal, azok tuninglehetőségeivel, fázisszámával, x és nem x procik közötti különbségekkel foglalkozik. Meg ami még eszembe jut (pl ramkomptaibilitás) De csak augusztus második felében, egyrészt akkor lesz meg a ryzenes masinám, másrészt akkor lesz időm összeszedni minden infót, addig portfóliót kell írnom.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
martin66
senior tag
válasz TheProb #11647 üzenetére
Ez nem zargatás kérdése szerintem. Teszteld le. bekapcsolva pl 3dmark bench 3 teszt és 3 crystal disk mark mennyit hoz vs kikapcsolva és meg tudod az eredményt.
(#11648) chopin42
Rendben, szuper. A topik gazda és topik összefoglaló DOKUMENTUM-ot frissítettem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest