Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valaki magyarázza már el mi ez az új driver dolog, amivel magasabbra boostolnak a procik.
Simán AMD oldaláról leszedem a legújabb márciusi B450 chipset drájvert és kész?
Módosítja a teljesítményprofilt? Vagy hogy van ez? -
Mi ez a driver? Honnan lehet leszedni? Mikori kiadás? Nem rémlik, hogy frissítettem volna a decemberi vásárlás óta.
-
Igpu nélküli procival a dvga képét ki lehet valahogy küldeni az alaplapi kimeneteken b450 lapnál?
Mint régen a virtumvp-vel. -
válasz
Dragon3000 #23244 üzenetére
De hány volton? Nekem csak egy picit kéne adni a 3600 cl16hoz, de a lap csak 1.4-et enged. Így is megy, de egy hét alatt volt 1 fagyásom, 1 bsod-m és egyszer kidobott a játékból bár az más is lehetett.
-
válasz
Chaser #23213 üzenetére
Az érte volna meg ha pár nappal hamarabb megrendelem a 2700-at az alzában játékkal, kuponnal, de sajnos lecsúsztam, nem mertem addig vásárolni míg kezemben nincs a pénz az előző alaplapért. Még utána is talán 47 volt (a 2600 meg 40), el akartam állni és venni 47-ért 2700-t de a bolt másképp számolta a 14 napot így egy nappal lecsúsztam (fizura várás miatt halogattam az utolsó pillanatig). Mindenesetre inkább költenék 15 ezret egy 1060 -> 1070 cserére, szerintem több értelme lenne, bár lehet 20-ba is belekerülne.
-
-
-
-
No 3 nap stabil 3600MHz@1.4V után csak lett egy kékhalálom. A Ballistix jó, csak a Ryzen 2600 és a B450M Stell Legend nem eléggé hogy kihajtsa.
-
válasz
egymegegy1 #22939 üzenetére
Hát nyilván attól függ mi a cél, mit szeretnél? Keveselsz most valamit? nincs meg a kívánt fps-ed?
Így hogy a lap már megvan nyilván érdemes.
CS:Go nem egy éhes játék, 100 fölötti fps-ednek kell lenni. Mennyit szeretnél?
Mi a többi komponens? Jó tápod van?
Szerintem CS:Go-ra egy CRT monitor se lenne ökörségPersze én crt b*zi vagyok. Ehhez átlakító is kéne a 1060-hoz.
Kellene venned minimum egy 1600AF procit (~33k)
meg ramot, mondjuk crucial ballistix (~29k)Az adott játékokról keress teszteket youtubeon. Vannak 2600 vs 2600 tesztek (i7 vs ryzen)
-
Ezek a bottleneck kalkulátorok elég gyengék. 18% bottleneck pedig még nem a világ.
Meg kéne próbálni teljesen minimumra levenni a grafikát:
Ha ott is gond van egyértelműen a proci.
Ha ott stabil 60fps minimum épp megvan attól még igényelhet többet feljebb, de ha ott is gyenge akkor egyértelműen cpu bottleneck.
Viszont ha ott meg hömpölyögnek az fps-ek százasával akkor valami más gond lesz, talán vga driver. -
válasz
T0mBd1gg3R #22822 üzenetére
Valahogy most baromira nem akarja ugyanezt, akármit csinálok vele 3750-en megy. 0 és -0,1V offset közt, 50 és 40 fokon is.
Érdekes ez a Brocken 2 hűtő, maxon sem megy 40 fok alá terhelésen, de 40% körül már lehűti 42-43 fokra. -
válasz
BerserkGuts #22865 üzenetére
Kár hogy az élet nem tündérmese :D
Beállítom a játékot úgy, hogy 100 fölötti fps-t is tud zártabb helyeken és általában 75 limittel 60-80% közt teker, ilyenkor is vannak 65 fps-ek de alkalmanként kevesebb is. -
-
válasz
GIORGIONE76 #22820 üzenetére
Egyet értek, én is úgy látom ugyanabból a pénzből a gpu-t fejleszteni jobban megérné, talán még a brocken2-t eladni, helyére tenni a gyári hűtőt és abból a pénzből is
-
-
válasz
zolee1984 #22812 üzenetére
Milyen játékok? Mikkel játszol? Milyen órajelen? Nem nézted smt on/off?
Attól is féltem hogy ugye elég 1 gyengébb mag és már nem fog menni ugyan az az allcore.
Jó lenne ha egy adott procira magonként ki lehetne tesztelni és magonként beállítani, pl 6 mag menne 4,1-en 1,28 volton de a hetedik magot 4-en a nyolcadikat 3,9-en hajtha általában mert azoknak kell 1,3-1,33 volt de amikor nagyon kell megadja neki és fölemeli. -
válasz
zolee1984 #22809 üzenetére
Az a baj hogy tegyük fel egy tizes ráfizetéssel lecserélném 2700ra (decemberben vettem ujonnan, el akartam állni 14 napon belül és venni 2700at de ők a kézhezvétel napjátol számították így egy nappal lecsúsztam), ha azt 1060 -> 1070 cserére költeném (amire nem hiszem hogy elég lenne, de 15 talán már igen) azzal sokkal előrébb lennék.
-
-
-
Na, nem tudom mivel kéne kitesztelni, egyelőre az új bios-szal megy 3600-on a ballistix a 2600 mellett B450M steel legendben 1.4 volton. CPU tuningot most lekapcsoltam, all core 3850-en boostol, ahhoz képest, hogy 4-en használtam szerintem nem rossz, és vissza tud veszegetni, bár játék alatt akárhogy állítgattam az affinitást hogy csak 3 vagy 4 magot terheljen, nem vette lejjebb.
-
válasz
BerserkGuts #22782 üzenetére
Márhogy neked kifejezetten B450-es Steel Legendből volt a kezedben ATX és mATX is?
-
válasz
Dragon3000 #22783 üzenetére
Nem enged. Sem a plusz gombbal, sem manuálisan beírva és leenterezve.
Van valami beállítás amit nem állítottam át? Esetleg nem szabadna betölteni az xmp-t előtte? -
válasz
BerserkGuts #22778 üzenetére
Talán megnéztem a review-kat az adott lapról és többször is elmondták, hogy minden tök ugyan az a lényegi részen, perifériák tekintetében van eltérés.
Az M-esen:
- nincs borda a fentebbi M.2 sloton, meg valami más eltérés is van az M2-ben, talán az egyik slot dupla, vagy nem tudom.
- 10 helyett 6 sata
- kevesebb pci-e x1
- talán kevesebb a fan header de lehet hogy nem is.
Ennyi. Ugyanolyan alkatrészekből épül fel, ugyanakkora helyet foglal és ugyan akkora borda is van a vrm-en, ha mást olvastam volna biztos nem veszem a kisebbet. Csak azért vettem, mert úgy voltam vele hátha később cserélem a házat kisebbre. -
-
-
-
-
-
Ezt komolyan nem hiszem el. Ennyire más lenne a sima meg a micro ATX-es Steel Legend?
Egyrészt neked mások a bios verziók szóval ami nekem a 2.50 az 2.60-nak felel meg, mindkettő 2019 júli 25 dátumú.
Nekem most a legújabb a 2.90, ugyanúgy november 28 dátummal mint neked a legújabb ami 3.20
A ram viszont továbbra is 1.4 Voltnál tetőzik.
Te is ugyan itt állítod? Ugyan így néz ki a biosod?He ez igaz és a B450 Steel Legend tud 1.8 Volt dramot míg a B450M Steel Legend csak 1.4-et akkor ez a lap egy sz*r, és jól át lettem verve, mert arról volt szó hogy a kettő közt csak a méret, PCI-E, Sata és fan csatik száma a különbség semmi más.
Illetve a Ballistix ezt mutatja: -
Köszi a választ,
Tehát neked is steel legend van? Tapasztaltál bármilyen különbséget a bios verziók közt?
Az már biztos, hogy ez a 2.50 nem eszi meg a feszültségszabályzott ventilátorokat, maxon tekeri őket akármit csinálok, így azt le kellett húznom egyelőre (hátsó 12) csak a két első 14-es pwm megy. Csak visszatartott a frissítéstől, hogy odaírták, hogy ha nem zen2-d van és nem tapasztalsz problémát ne menj 2.50 felé.
Ram feszt meddig lehet a tieddel állítani? Nekem 1.4 a plafon.
Egyébként ez a GD nekem nem rémlik hogy állítottam volna, a dram calc nem tudom mikori, és nem fast hanem óvatos beállítással próbálkoztam. A megadott töménytelen, kb 30-40 időzítésből úgy 5-6 nem volt ha jól emlékszem.
Illetve még valami: Miután kitapasztaltam a proci fesz-freqvencia sweet spotot, átálltam bios helyett windowsból asrock programból szabályzásra, mert szépen így visszaveszegette a magokat mintha csak autón lenne, de most azt tapasztalom, hogy a teljesítménycentrikus, kiegyensúlyozott és a Ryzen windows teljesítményprofilokon maxon teker, míg az energiatakarékoson leveszegeti, de nagyon, 1-2 magon majdnem 4000 a többin 1600 úgy, hogy a játék bezuhan fele fps-re. -
-
-
Asrock B450M Steel Legend, Ryzen 2600, 2x8 Ballistix 3200 cl16.
Próbáltam a ramot húzgálni, épp ment 3600-on de nem volt stabil, a lap meg nem engedett több feszt adni neki (talán 1.4 a teteje ha jól emlékszem)
Aztán olvastam, hogy zen+ nem is igazán alkalmas 3200+ órajelre.
Ezesetben esetleg szorosabb időzítésekjet bírna? -
-
-
-
Nem tudom ez az r1600@2600 mit akar jelenteni. Nekem ilyen ramom van asrock b450m steel legend lapban, ryzen2600 procival, és kiválóan megy. Majdnem bírta a 3600-at is, bootolt, futott de ibt ver high-on hibát dobott. Kis fesz kellett volna még neki de a lap max 1.4v-ot tud.
-
-
-
-
Na meghiúsult a 2600->2700 cserém.
Dec 12-én online megrendelt és még aznap személyesen átvett 2600 az Aquánál.
Tegnap dec 26-án rálestem alzára, hátha megint adnak játékot a 2700-hoz és igen, adnak, ezaz
Gyorsan megrendeltem.
Tudtam, hogy dec 26 az elállás utolsó napja, direkt kiszámoltam a 14 napot, írtam az aquának, hogy elállnék.
Ma ebéd után jön az email:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük megkeresését.
Sajnos mivel nem jelezte ez 25.-ig ezért a terméktől már nem tud elállni.
További kellemes napot!"
Ezek szerint ők másképp értelmezik a 14 napot?
Annyit írtam nekik, hogy "De!!! 12+14=26"
Felhívtam az alzát és lemondtam a 8 magost.Lett volna egy 2700 aprón jó áron, de rákérdeztem mit tud, hány volton hány MHz és valami siralmas volt. Úgy emlékszem 4000-hez már kb 1.4-et bekért.
-
válasz
GIORGIONE76 #20218 üzenetére
Akkor minek a 80-120Hz? Rtss-el adsz neki egy 75Hz limitet és nem dolgozik annyit a vga.
Vagy úgy érted limit nélkül ennyi lenne? -
válasz
GIORGIONE76 #20214 üzenetére
Milyen frekvenciájú a monitorod?
-
válasz
GIORGIONE76 #20212 üzenetére
Azért a 10-15-20 fps sokmindent jelenthet:
40vs60 fps, vagy 240vs250. Nem mindegy. -
válasz
GIORGIONE76 #20209 üzenetére
és kisza:
Kíváncsi lennék valós, játékokban nyújtott teljesítménykülönbségre, különös tekintettel az 1600-2600-2700ra. Érdekelne fullhd60hz, fullhd144hz, 1440p, 4k különbség is, illetve a minimum fps-ek, stutterek.
Viszont a 3dmark nem alkalmas erre szerintem. -
válasz
Paxker315 #20063 üzenetére
én ks mindig a 479k-hoz viszonyízok. Annak az egyszálas oc teljesítményét még csak most sikerült beérni az amd-nek és ahnintel sem nagyon tudott javítani rajta. 4/8 vs 6/12: én gta online-nál észrevettem (2600k-ról 3930k-ra) mert ha sokan vannak fent nagyon meg tudnak zuhanni az fps-ek, 6 maggal kevésbé. Általában 6/6 is jobb mint 4/8.
-
-
Az normális, hogy b450m steel legenden a max ram fesz 1.4 volt? Sikerült felhúzni 3600-ra a ballsitixet, stabilnak is tűnik de ibt high a 10 kör lefutása után valami fura hibát dobott.
Soc fix 1.1v -
Lenne egy kérdésem, feljebb akartam venni a ramokat, de nem sikerült.
XMP profile (3200) be volt töltve, dram timings fülön mindent átírtam amit a kalkulátor kiadott, feszt följebb vettem, órajele átraktam 3600-ra, F10 és ujraindulás után semmi nem történt. Mi ez valami varázslat? -
Asrock lap, fejlemény:
- Ha BIOS-ban default settingst nyomok, majd a windowsból a csúszkával tuningolok, akkor, bár ugyan az lesz a magonkénti és az all core turbo, de visszaveszi a frekvenciát.
Közben visszaírt az Asrock support is, ezek a kérdéseim:
- BIOS arrangement changed and very different from manual, can't find Cool'n Quiet, clock and Vcore are constantly high, can't change to dinamic. What setting would you suggest for a Ryzen5 2600 CPU? manual or offset voltage? lower voltage with high llc or higher voltage with low llc?
- If I set fan profile to silent, as soon as windows starts it turnes back to normal and too loud, it reamins silent only in BIOS. I read somewhere that an update to BIOS 2.60 solved this issue, but your support site says don't upgrade above 2.50 with Pinaccle Ridge cpu
- Polichrome RGB crashed multiple times, it is unusable
És a válaszok:
#1Cool'n Quiet = PSS SupportIf you would like to adjust CPU Cool'n Quiet, please enabled the "PSS Support" option in the BIOS.Path: Advanced\CPU Configuration\PSS Support
If you would like to overclock CPU, we recommend you to adjust CPU Load-Line Calibration to "Level 1" and fixed CPU Vcore Voltage for system stability.
A level1 a legerősebb, itt már túlfeszel idle-ben, nem vagyok ebben biztos
PSS eddig is be volt kapcsolva mégsem vesz vissza.
#2 I installed the AMD Wraith RGB LED cooler on the CPU FAN1 and CPU Fan 2 connector, it can keep silent mode in the OS.Please refer to attached snapshots of our test result.We suggest you installing ASRock Motherboard Utility ver:3.0.258 to observe the CPU FAN speed in the OS.Link: http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Utility/MotherboardUtility/MotherboardUtility(v3.0.258).zip Regarding this case, please enter BIOS setup and load BIOS default setting via F9 key to verify.If possible, please try other CPU Fan on the B450M Steel Legend.
Itt nem a procihűtővel volt bajom, hanem a nem PWM-es házhűtőimmel
Regarding this case, please refer to following steps to re-flash the firmware by wICPFLASHADSBv2.exe.
Step 1. Go to Program Files (x86) > ASRock Utility > ASRRGBLED > Bin
Step 2. Look for the firmware file(s), for Polychrome v.2.0.38 will be “nu51_3.04”
Step 3. Open Command Prompt as Admin
Step 4. Type (or copy/paste); cd C:\Program Files (x86)\ASRock Utility\ASRRGBLED\Bin then press enter
Step 5. Type; wICPFLASHADSBv2.exe /File=FilenameHere (ex. wICPFLASHADSBv2.exe /File= nu51_3.04)
Step 6. Press Enter, the firmware for the LED controller will be re-flashed
Step 7. done.
Ezt már korábban megcsináltam mert egy fórumon megtaláltam, de nem tudom, hogy ez most végleg oldotta meg a problémát vagy csak a következő befagyásig -
válasz
rumkola #19986 üzenetére
Mit értesz elengedés alatt? 2600-zal még bőven a 14 napos elálláson belül vagyok. 10 ezer alatti a különbség, valami játékot is adnak hozzá ami eladható, hűtője eladható (2600-é nagyon alap, nem hiszem, hogy eladható). Gyakorlatilag párezer forint különbséggel lehet +2 magot szerezni. És majd mikor 1-2 év múlva felkerül apróra nem fogják nézni, hogy annak idején talán valami játék is volt hozzá, vagy hogy mennyiért vetted, és a 2700-ért egyértelműen többet lehet majd elkérni, főleg, hogy addigra a játékok is jobban ki fogják használni.
VGA: 1060 6GB-on vagyok 75Hz monitorral, de tervben van megfelelő átalakítóval beüzemelni a CRT-t is, 120-165Hz körülEzért most el lehet kérni 40-45 körül, 20-25 ráfizetéssel lehet venni hasonló korú/állapotú 1070-et, kis szerencsével talán 30-35 ráfizetéssel 1660-at, 35-40 ráfizetéssel 1660Su-t. Nem nagyon látom értelmét ilyen kis különbség miatt vga-t cserélni, főleg ehhez a monitorhoz. Ha meg monitort cserélnék az 144Hz lenne vagy esetleg wqhd, mindkettőhöz kevés lenne a 1070/1660sima/su/ti szint
-
Érdeklődnék, mert nem nagyon találok teszteket:
- Ryzen5 2600 SMT ON vs. Ryzen7 2700 SMT OFF, melyik gyorsabb játékokban?
- 2600 vagy 2700 OC-zik magasabbra? Rontja az esélyeket a plusz 2 mag?
- Ha alapon hagyom akkor lassabb a 2700, mert kisebbek a boost clockok több magon ugye?
- SMT OFF magasabbra OC-znak a Ryzenek?
Szóva azon jár az agyam, hogy egy SMT OFF 2700 ha kifognék egy kb azonosan OC-zható példányt hogy muzsikálna az SMT ON 2600-al szemben játékok alatt? 6/12 avagy 8/8-at szeretik jobban a játékok? -
-
válasz
Speed® #19968 üzenetére
Köszi, ez új
Jó ötlet.
Ha utánaszámolok tényleg megéri, lehet jobban mint egy 3600.
Gyakorlatilag ennek a hűtője egy fillért nem ér, azért talán lehet kapni pár ezrest plusz a játék, legrosszabb esetben is elmegy minimum 7-ért a 2, de ha jól láttam alzánál kell venni ahol nem a legolcsóbb, mert máshol nem adják vele a játékot ugye?
Akkor legyen 51790-7000=44790, ingyenposta.
2600-at visszaveszik 40490-ért. 4 ezret már csak megér a 8 mag, már jóideje azt gondolom, hogy a 6 mag vakvágány, mindig minden duplázódik a számítástechnikában, amit meg tudnak írni 6 magra azt 8-ra is. Jelenleg még ott jön ki a 6 mag előnye szerintem, hogy 4-et a játék használ a másik kettőt meg a többi folyamat, chrome, utorrent, windows, stb. 6 giga ram sose jó, nincs 24 gigás pendrive, stb.
Ja, tudom mit akartam még. Ha eladom a hűtőt hogy fogom érvényesíteni esetleg a garanciát? Nem kérik? -
Köszönöm a válaszokat, akkor marad.
Hacsak a 14 nap alatt nem akcióznak valaholMég az alzás játékokkal és jobb hűtővel adott 2700 b*ssza a csőröm, sajna a fizu már túllóg a 14 napon.
Az alaplapban annyira nem vagyok 100%ig biztos.
Az a zavaró, hogy idestova huszon éve lehet procikat tuningolni, és amai napig nem sikerült megoldani, hogy ha az ember tuningol akkor ugyan úgy viselkedjen a proci (csak 1 mag OC is legyen, vagyen vissza, stb)
Még majd a ramoknak nekiállok, mit szoktak bírni a gyári 3200 cl16-18-18 fölött ezek a ballistixek? -
-
-
válasz
Paxker315 #19959 üzenetére
Szóval akkor egy nem kiemelkedő de átlagnál talán valamivel jobb proci?
Oké, hogy csicsa rgb ez a lap, de ez csak plusz, 0%-ban számított a döntésben.
Ez volt alzán a normálisabbak közül, 26-ból megvolt, sajnos pl Mortar Max nem volt akkor alzán de inkább azt akartam venni. Nem mondanám, hogy olyan nagyon elégedett vagyok vele. Fura a bios, nem tudom belőni, hogy vissazvegyen, vagy erre való az f states vagy mi a neve? Egyedileg deifiniálni ilyen állapotokat? És mi a jobb, erősebb llc alacsonyabb fesszel vagy fordítva? -
Szerintetek ez a 2600 amit pár napja nyúzok milyen minőségű példánynak számít?
4000-ren 1,2V körül stabil, bár attól függ mit értünk ez alatt. 1,2 beállított Vcore mellett llc2-n (minél kisebb a szám annál jobban próbálja tartani a lap, tehát ez a második legerősebb beállítás) ledroppol 1,184-re (aida szerint) és bár sok idő után de fagyott.
1,2-re állított vcore-nál llc1-en idle 1,232 volt ami 1,2-re droppolt és stabil volt, na de ez a legdurvább llc.
Utána följebb vettem a Vcore-t és csökkentettem az llc-t, Vcore 1,25-nél még llc4-en is stabil volt ami 1,2-ig droppolt.
Utána szépen llc 2-n hagytam, 4100-on Vcore=1,3-nál 1,28-ra droppolt aida szerint, de hw infó szerint 1,244-re azért nem kis különbség, itt stabil volt. 114W-ot írt, CB15-ön 1390 pont, soc autón, de 1.1-re állítva ugyanott tartotta (1,08-1,097 közt)
Sajnos a 4200 nem akart összejönni. LLC2, SOC 1,125, Vcore 1,425, load alatt droppol 1,36-ra és fagy, lejjebb vettem és ugyan ez 4175-ön is.
TLDR
4000 1,2V
4100 1,3V
4175-nek sajnos 1,425 is kevés
14 napos elálláson bőven belül vagyok, 4200-ra azért számítottam.
Gyenge lenne a b450m steel legend? szarul állítottam be?
Mindez manual voltage, azt hiszem, nekem nem nagyon tetszik ez a beállítási mód amit ez a lap nyújt.
Sem az órajel sem a fesz nem csökken idle-ben. Hiába kapcsoltam be a c stateket és kapcsoltam ki a Core Performance Boostot.Kezdem azt hinni, hogy pár ezer forint pluszért inkább X-et kellett volna venni vagy játékokkal 10-zel többért 2700-at-
-
Az mitől van, hogy hiába állítom be az egyik hangosabb ventimre a Silent módot a biosban, ott érvényes is, de a windows alatt újra pörgeti? Asrock B450M Steel Legend
-
Na érdekes, 4ghz, 1,2v manual, llc 2-3-4 esetében 1,168-1,184re droppol, fagyitt is de! Llc1-nél idle felengedi 1,232ig és load sem megy 1,2 alá és jónak tűnik.
-
-
Melyik tutorial alapján érdemes optimalizálni a procit? RP's Lair-es jó? Vagy van jobb?
Illetve akkor most mik számítanak jó értéknek és mik rossznak a szilikonlottón? R5 2600 -
Sziasztok, bejelentkeznék egy 2600-zal, b450m steel legend lapba kerül brocken 2 alá, mellé 2x8 ballistix 3200 cl16.
Ott tartok hogy xmp2.0 profil beállítva, hogyan tovább? Optimalizálnék, nem feltétlen a maximumot keresem. Hogyan kell és mik a határok? Ami pedig a 14 napos elállás alatt nagyon fontos: hogyan tudom megállpaítani hogy egy jó, egy átlagos vagy egy rossz példányt fogtam-e ki? Mik a tipikus értékek? Mi számít jónak, mi rossznak? Köszönöm! -
válasz
micafighter #9040 üzenetére
3.0 sem olyan sokkal gyorsabb a 2.0-nál. 4.0 mennyit számíthat? Persze amikor az éves fejlődés 15% akkor számít 1-2% is.
-
Egyrészt jelent meg egy táblázat 6/12-es 100 dolláros procival, amiről mindenki sejtette, hogy kamu de azért titkon reménykedtünk.
Másrészt a hétköznapi emberek 90 de inkább 99 százalékának nincs szüksége 6 magnál többre, és azért valljuk be ha megjelenne a 2600 helyére egy proci ami 4 helyett 5 gigahertz környékén jár, és emiatt 25%-kal gyorsabb most mindegy, hogy ugyanannyi vagy kicsit eltérő fogyasztással, az baromi jó lenne. -
-
Egyébként mi az oka a Ryzenek alacsony frekvenciájának, tuningolhatatlanságának? Nem hiába marad el sok tesztben a 9900K-tól, hát az majdnem egy GHz-el magasabb frekvencián fut.
Mondom mindezt úgy, hogy nincs ilyen procim de szeretnék, egyelőre csak kívülről szemlélem, és elismerem a széria erényeit és főleg ár/teljesítmény mutatóit. -
válasz
turistakolbi #8916 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, 43 a legolcsóbb, le van jegelve, utána 50-ért a következő.
-
válasz
Dragon3000 #8735 üzenetére
Most komolyan 4 ventilátor van sorban? Én a Thermaltake Frio procihűtőmről levettem a bordáról szívó ventit mert 2 centivel hátrébb már szívja is ki a házból a hátlapi.
-
válasz
SECTORnooB #8720 üzenetére
Ezt mire mondod nekem? Hogy érted?
-
-
-
válasz
micafighter #8698 üzenetére
Pontosan. Meddig lehet húzni ezeket a Ryzeneket? Mert úgy látom 1 szálas teljesítményt tekintve az 1600 kicsit gyengébb a 2600 meg kicsit erősebb az i7-2600K-nál, márpedig azt még minimum 20%-kal lehet húzni.
-
-
Sziasztok!
Platformváltáson gondolkodok. Mennyi előnye van a 2600-nak az 1600-zal szemben? Jól sejtem, hogy ár-érték arányban utóbbi jobb? Esetleg a memóriatámogatásuk azonos, mindkettőnek kell a 3000-3200mhz ram?
Illetve sajnálattal olvasom hogy az am4 hűtők nem kompatibilisek az am3-mal. Létezik valami egyszerű átalakítás, például a gyári hűtőből kivéve valamit? Sajnos a Thermaltake Frio hűtőmhöz nem lehet kapni am4 lefogatót mert elég régi típus és már nem támogatott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest