- Melyik tápegységet vegyem?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi haladó szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
válasz
Bjørgersson #25192 üzenetére
BF4 is jó volt stabilitástesztnek anno, talán még most is.
64 valami nem metro/locker és gyí. -
Gyuri27
félisten
válasz
Bjørgersson #25196 üzenetére
Vagy vehetsz intelt. 300 wattnál meg 480-as aio-nál sokkal sokkal nagyobb az izgalom.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Nálam az említett tesztek mind stabilan mentek, aztán gondoltam egy kis cod warzone és jöttek a fagyások. OC-n állítottam, és egyből megszűnt minden gondom a játéknál. Így hónapokig stabilnak vélt oc-nál is bele lehet futni olyan játékba vagy programba, ami egyből elhasal, mert mégsem stabil a beállítás
-
Gyuri27
félisten
válasz
Nem, nem feltétlen.
Ha megy hiba nélkül jó. De ettől még nem mondható stabilnak.
Kell valami bench ami kicsit dolgoztatja a proci 10-30 perc (de még ez is csak gyors teszt) aztán 1-2 game.
Ezek azért még mindig elég gyorsak.
Mondjuk én nem futtatok órákat fél napokat semmit. Fenti módszert használom. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
Nálam a "CineBench R20" -> CB R20 a leggyorsabb. Ha multicore tesztnél eldobja magát, akkor persze hogy nem stabil.
R5 2400G-t hajtok all core OC-val 3,9GHz-n -0,1V offsettel. 4GHz-en a CB R20 eldobta magát, az R15 nem. Nem akartam nagyobb fesszel küldeni, így maradt a 3,9GHz. (MSI B450M PRO-VDH lap 2018. novemberi a cumó.) -
Gyuri27
félisten
válasz
Bjørgersson #25190 üzenetére
X-es procinál a pbo tol rá olyat hogy megkulálsz. Itt is máshol is mutogatnak az emberek 1,4x-1,5x feszkókat is.
Ugye a bios X-nél mikor ráengedsz mindent nem optimalizál. Csak megnézi a vrm hömérsékletét, a proci hömérsékletét oszt tolja a rá a kraftot had szaladjon a proci.
Szóval barátom optimalizálj. Meg monitorozd is valamivel pl cr 20 alatt, game alatt. Csodát fogsz látni mennyi áramot megspórolsz. -
Gyuri27
félisten
válasz
Bjørgersson #25180 üzenetére
Nem lett az unalmas. Mert ezzel a módszerrel kiszijja a falbul az áramot.
De igen pistikének egyszerübb lett.
A többiek meg -offset és minél alacsonyabb feszel minél magasabb órajelü all core tuningot keresnek.
Neked is jobb lenne egy 10 magos intel zsákos uram. Ott van izgalom 300 watton bőven. -
Hauptmann
veterán
válasz
Bjørgersson #25176 üzenetére
Extrém tuning nem lenne, de valami közepes igen (mint pl. A 3770K 4 5 GHz-en). Játékra akkor jobb választás lenne egy 3600X? Mondjuk, nem tusom, melyik játék használná ki a 6/12 szálat a 2700X esetében.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Bjørgersson #24101 üzenetére
E7500 van benne, P35-ös GIga deszkában, de irkál nekem 52GB RAM-ot meg hasonló hülyeséget, holott, csak 4x2GB van.
(Hű, most már nem tudom lassan követni, melyik topicban is beszélgetünk?)
-
TeeBee73
veterán
válasz
Bjørgersson #24092 üzenetére
Jóvanna'! Tegnap óta szívok egy LGA775-ös géppel, most hallgatok egy kis Puritanical Euphoric Misanthropia-t, hogy helyre álljon a lelki békém.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bjørgersson #24070 üzenetére
Ha visszább olvasol kicsit, megtalálod.
Lényeg, volt B-die-os 3000-res Predator-om.. az tudott 3533-at is, 2*8GB, Samsung B-die.
Most vettem Gskill 3600-as Trident Z Neo-t, 32GB..Lemérni letudom 3533-on is, de csak 3200-on stabil, hiába csinálok vele bármit is..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bjørgersson #24067 üzenetére
Őszintén szólva, adott egy opció.. Sógor úgy döntött, hogy Ő vált, csak előtte szeretné látni, hogy mit tud a ram, ergo, áthozza a gépét, beletesszük a gskilleket, megnézzük mit megy, ha oké, akkor proci ki, neki bepakoljuk a 3700X-et, a 3600-at nekem át, és ennyi.
Alapból amúgy 3600 volt a terv, amikor jött a proci, csak túl sok volt a különbözet akkor, ezért lett inkább 2700x.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bjørgersson #24065 üzenetére
Holnap tesztelünk egy 3600-at, ha oké lesz, akkor sógorhoz megy egy 3700, és betesszük hozzám a 3600-at.
Ez az 1 napos ramküzdés kiverte a bisztit, elég csúnyán.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Bjørgersson #24004 üzenetére
156mm-ig fér bele.
Sok hűtőt nézegettem, ami jó lett volna az nem férne bele a házba. Ezt meg ajánlották is hűtés topicba valakinek. -
TeeBee73
veterán
válasz
Bjørgersson #23829 üzenetére
"-Fiam, Te fingtál?
-Nem.
-Jó kifogás." -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Bjørgersson #23829 üzenetére
ok, akkor tudatlan vagyok...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Bjørgersson #23825 üzenetére
a szmájli lemaradt
erre bezzeg mindenki.felkapja fejét -
törölt tag
válasz
Bjørgersson #23825 üzenetére
Az angol silicon lottery kifejezés miatt rengetegen írják szilikon lottónak...
-
Whysperer
addikt
válasz
Bjørgersson #19583 üzenetére
Az nem jó mert ott 36 a vége és a Aegisnek meg 38 és kifagy
-
csababarca
őstag
válasz
Bjørgersson #19545 üzenetére
rendben köszi.
most egyelőre marad alapon minden, aztán meglátjuk.rendben, csak visszaolvasgattam jó pár oldalt, hátha találok infót, de ha elsiklottam volna felette, azért írtam, hogy jöhet privátban is
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Bjørgersson #19486 üzenetére
Én kibontottam. Megnéztem milyen (mármint kézben, nem gépben
), aztán vissza is raktam a dobozába.
-
Hoffer
őstag
válasz
Bjørgersson #19484 üzenetére
Kinézetre nagyon szépek, de hűteni tényleg nem megfelelőek?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #19300 üzenetére
Ugy erzem, itt meg is allok.
1,32 V-tal tegnap este jatek kozben szo nelkul ujraindult a gep. Kicsit hianyoltam egy kekhalalt.
-
Viktor77
titán
válasz
Bjørgersson #19353 üzenetére
Max egál. Nálam a 3000-esek 3000-en.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Bjørgersson #19312 üzenetére
Én lefrissítettem a BIOS-t, bekapcsoltam az A-XMP-t meg az offset-et beállítottam de folyamat 3 ghz körül megy, mást nem állítottam.
-
Land
veterán
válasz
Bjørgersson #19306 üzenetére
Egyik videóbana srác Asus lapon kikapcsolta a Core Performance Boostot 2 helyen és bekapcsolta a C-State controlt.
MSI-nél nem találom az elsőt, így hiába kapcsolom be a C-Statet nem történik semmi. -
Land
veterán
válasz
Bjørgersson #19296 üzenetére
Viszont a feszültséget nem csökkenti
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Bjørgersson #19300 üzenetére
Őszintén megvallva az egyik kollégám kisfiának lesz ez a számítógép a karácsonyi ajándéka.
Beállítottam az offset-et -0.05v-ra meg az A-XMP-t és igazából hibátlanul fut.
Nem hinném hogy fogom állítgatni a cpu órajelét, felesleges szerintem egy RX 570 mellett.Az Alzás kuponoknak köszönhetően mindent nagyon jó árban sikerült elcsípni.
Amúgy régen nagyon rossz szájízem volt az AMD-vel, utolsó konfigom egy FX-4100-ra épülő gép volt, azt nagyon megbántam. Viszont követtem az AMD fejlődését és gondoltam hogy nagyon jó árban is van, meg a teljesítménye is meggyőző, azért rendeltem most Ryzen-t, de nem bántam meg! Tényleg rendben van a dolog.Igen, az adatlapomon lévő konfig az valós, azt használom én. De azzal is megvagyok elégedve teljes mértékben.
Szerintem best-buy az az i5! A többi 9. gen-es cpu-ra viszont egyáltalán nem tudom ezt mondani. Talán még a 9100F-re, de másra sajnos nem.
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #19298 üzenetére
Téged is lehet látni
bfv-t nem tolod? Minden este fent vagyunk discordon
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Bjørgersson #19298 üzenetére
Az otthoni gépem az Intel-es, de azon gyárilag be van kapcsolva szerintem, az visszavette magától az értékeket, legalábbis így emlékszem.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Bjørgersson #19296 üzenetére
Rendben, nagyon szépen köszönöm!
Elsőre kicsit érthetetlen volt számomra hogy ez miért jó így
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- MSI CYBORG 15 A13V
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest