Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
kismedve1982 #26220 üzenetére
és a memória finomhangolásba bele se mentünk akkor még...
-
X2N
őstag
válasz
kismedve1982 #26204 üzenetére
All core órajelet prime95-el nézd meg, a single max boost clockot meg cinebench r15-el úgy h single core-t indítasz. Játékokat csak utána. Egyébként szerintem nem fogsz sokat profitálni abból hogy a pbo túlfeszelgetve 4.25-re tolja az órajeleket, akkor már inkább belőném allcore 4.2-4.1-re amit bír a lehető legalacsonyabb feszültséggel, vagy hagynám alap beállításokkal hogy a pbo csinálja a dolgát, de akkor is annyira alulfeszelném hogy stabil legyen még, alapbeállításokkal biztos hogy feleslegesen sok feszt ad neki a pbo. Ez felhasználás kérdése is, all core max órajellel jobban jársz ha többszálas dolgokat használsz, pl. renderelsz, single core max órajellel meg a játékok mehetnek picit jobban. Csak aztán teszteld is le rendesen hogy stabil-e 8 óra prime 95 legyen meg minimum...
-
X2N
őstag
válasz
kismedve1982 #26196 üzenetére
Cool n quiet-et én mindenképpen bekapcsolnám, azért ilyen magas az üresjárati órajel és feszültség..teljesen feleslegesen. Próbáld ki hogy kikapcsolod a pbo-t teljesen, úgy hogy viselkedik? Úgy látom tolja neki a feszt ezerrel, nekem ilyen 1.375V-al 4.1Ghz all core megvan stabilan, kb ennyinek elégnek kellene lennie hozzá, többet meg nem érdemes neki adni fixen mert degradálódik a szilícium hosszútávon. A feszt lődd be negatív offsettel hogy még stabil legyen és akkor nem fog annyira melegedni.
-
X2N
őstag
Bios reset, majd Bios frissítés, win reinstall, chipset driver felrak. Ryzen balanced energiaséma engedélyez. 16 vagy 32GB-os ram kited van? Ramokat meg nem xmp-vel használjuk, az intelre van. Ram feszt egyszer kell fixre beállítani 1.35V-ra. Érdekesen viselkedik a lap...nekem nem X-es procim van úgyhogy nem tudok a PBO-val kapcsolatos anomáliákra mit írni. Ha én valamit belövök fix órajelre vagy offsetre nálam az úgy működik ahogy annak kell.
-
X2N
őstag
Így első ránézésre kevés procifesz pbo-val okozhat fagyást, aztán kevésramfesz és túl magas ram órajel. Nem értem miért kell ilyen magas órajelen járatni amikor a legtöbb Zen+ még stabil 3200MHz-en, fölötte már lottó.
-
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #25559 üzenetére
Mármint az infinity fabric nem bírja ha 1733Mhz-nél magasabb órajelen járatod, attól még a ram tud nagybb órajelet is. Azért kérdeztem hogy ezt valaki esetleg tesztelte-e hogy tényleg így van...
Nekem dual rank memóriám van, de 2933Mhz-n sem volt stabil, most 2666-on tesztelem. -
X2N
őstag
Azt nem tudjátok véletlenül hogy Zen+-nál mi a hivatalosan támogatott memória sávszél? A Zen2-t megtaláltam, ott 51,2 GB/s...
Más: Azt olvastam neten hogy a Zen+ infinity fabric 1:2-ben megy a rammal, ezért 3446Mhz-en érdemes járatni a ramokat hogy a maximumot kihozd az infinity fabric-ból. Többet nem bír azt írják. Kísérletezett ezzel itt valaki? -
X2N
őstag
válasz
csababarca #19631 üzenetére
Nézd meg inkább hwinfo-val mert ez a 0.621V a cpu magon elég takarék.
-
X2N
őstag
Próbáltam, nem megy
-
X2N
őstag
Az létezik hogy alacsonyabb memória órajellel(2800MHz) gyorsabb memória sebességet mér az aida mint 2933Mhz-el? Időzítések ugyanazok.
-
X2N
őstag
Ram tuningoláshoz leírás.
-
X2N
őstag
válasz
Whysperer #19383 üzenetére
Igen de lehet hogy megy mondjuk 2933-at és agresszívabbra tudod állítani az időzítéseket.
-
X2N
őstag
válasz
Tibicsucsu #19365 üzenetére
Az elég sok, én megpróbálnák egy clr cmos-t első körben. Nálam 1.2V-ot ad a 2600-nak de energiatakarékos módban 0.4V-ig is leveszi. Load line calibration-t állítás? Bios frissítés esetleg ha nem javul semmire.
-
X2N
őstag
Szerintem 60-68.6ohm körül, de a kalkulátor megmondja. Még tesztelnem kellene nálam mi jó.
-
X2N
őstag
válasz
zolee1984 #19330 üzenetére
Akkor az már gyorsabb mint egy 3200-es Single rank. Majd letesztelem meddig megy el. A kalkulátor neked jó értékéket adott? Mert én beimportáltam az xmp profilt a kalkulátorba, és 2666Mhz-en safe időzítéssel megfagyott már win betöltésnél. Milyen sorrendben szoktátok beírni az időzítéseket? ProcODT-t mondjuk nem írtam be. Nálad milyen impedancián van?
-
X2N
őstag
Üdv!
Rájöttem miért fagyogatott a gépem. Nem a C state és a Power Supply Idle beállítások okozták hanem csak szimplán rossz frekvencián ment a ram. A dual rank-os 16GB-os moduljaim nem mennek 3000-et stabilan, illetve lehet mennének de akkor eléggé bele kellene menni a tuningba. A Zen+-nál hivatalosan 2400MHz-es modulok támogatottak. Úgyhogy aki 32GB+ memóriát venne az jó ha tisztában van ezzel. Nem sok szó esett erről a topikban ha visszaolvasok, és az összefoglaló se tartalmazza pedig elég fontos.
-
X2N
őstag
válasz
Dragon3000 #16775 üzenetére
1 percnél elmondja hogy pár hónapja egy 8700K és 9900K-n is megcsinálta. Fent van a videó a csatornáján...
-
X2N
őstag
válasz
Dragon3000 #16765 üzenetére
Nem mindenki csak játékra használja ám a gépet...
Van pl Blender, Unreal Engine 4-is ami compiling/render közben eléggé megtud hajtani sok magot, és igen ha instabil vagy túlmelegszik a proci akkor bizony itt újraindul vagy megfagy a rendszer, szemben a 3770-el ami csak throttingolt de ment tovább. Játék alatt malmozik a 2600 nem is értem minek kellene bárkinek ennél erősebb processzor játékra úgy általában. Csak úgy érdekesség képpen: Működik-e az AMD hűtés nélkül. A válasz: Nem.
-
X2N
őstag
válasz
Dragon3000 #16762 üzenetére
Vagy adhatnának hozzá valami használhatót is nem? Vagy ne adjanak hozzá semmit és akkor majd veszek. Termelik feleslegesen a szemetet...
-
X2N
őstag
válasz
Paxker315 #16729 üzenetére
De ha a Wraith Stealth nem a 2600-hoz van méretezve akkor miért árulják azzal? Elég gáz hogy 3.9GHz boost órajellel reklámozzák, közben meg ha tolok egy Prime95-t 86fokot verdesi a proci és leveszi az órajelet 3.6GHz-re. 3.9GHz-t soha nem érte el órajelben. AMD oldalán ez van: AMD bundles the Wraith Stealth cooler with the 2nd Gen Ryzen™ 5 2600 processor, featuring a low profile and excellent thermal performance.
Specifications
Base Clock
3.4GHz
Max Boost Clock
3.9GHz -
X2N
őstag
Visszavittem a Ryzen 2600-at amivel problémám volt, elküldik kivizsgálásra, ami 2 hét legalább.
Nem hagy nyugodni ez a dolog, van itt valaki a fórumon akihez elvihetném megnézni a gépemet (Asrock X370-es Taichi, G skill Aegis ram) hogy megnézzem Prime 95 alatt stabil-e az ő processzorával? Bp-i vagyok.
-
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #16679 üzenetére
A mostani Ryzen lapok elég felejtősek Asrock-tól. Egyedül a Taichi-k tűnik jónak a butális VRM miatt. Nekem a régi Z77 Pro4M lapom tényleg jó de az egy faék egyszerűségű lap. Az az érzésem minél több dolgot próbálnak felrakni a gyártól a lapokra egyre rosszabb lesz. Főleg hogy már vrm hűtéseket sem tudnak tervezni, csak ráraknak egy alu tömböt logókkal. Azért az is sokat elárul egy lapgyártóról hogy nem tudnak egy rgb világítást összehozni úgy hogy működjön is. Asus-t én a marketingük és az indokolatlan feláruk miatt nem fogok venni soha, hányok ettől a rogozástól.
-
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #16673 üzenetére
Este tesztelek prime95-t huzamosabb ideig, most 80 foknál megáll és stabilnak tűnik...de azért néha megfagy. Az a baj hogy lassan annyit sz*pok vele hogy soha többet nem veszek asrock alaplapot...
A C state.t kikapcsoltam mert azt írják asrock fórumon hogy okozhat idle/netezés közben fagyást ennél a lapnál. Az meg már csak a hab a tortán hogy állítólag a lap nem a Tdie hőmérő diódát használja a venti fordulatszám beállításához hanem a lapon levőt..
Ne vegyen senki Asrockot. Akármelyin jónak tűnik. A bios hulladék. Ram tuningra is szar. -
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #16655 üzenetére
6 óra memteszt pass, leteszteltem 2133stock/3000MHz XMP is stabil, nem hibázik. Előbb is újraindult Prime-al-ahogy elérte a 85fokot. Szerintem a hővédelem kapcsol le. Nincs húzva a proci, feszekhez nem lett nyúlva, 1.125V-on megy Prima alatt, biosban auto-n van. Ryzen Master van fent, de nem tuningolok benne, csak monitorozást néztem, nem futtatom egyszerre a HWinfo-t és a Mastert, teljesen mindegy melyiket nézem újraindul. A 980Ti-nek megy az OCguru tuningprogramja venti szabályzásnak de az nem okozhat ilyet.
A gép open bench-ben van.
Kép -
X2N
őstag
válasz
Create. #16647 üzenetére
Holnap megnézem tolómérővel a proci/hűtú felületét nem-e görbe. Nem hiszem hogy a bios az oka, taichi alá ezt a biost kifejezetten ajánlották Hynix ram mellé overclock.net-es X370 taichi fórumon. Eredetileg 4.80-as biossal vettem ami annyira nem ajánlott hogy tönkre is teheti a lapot mert nem jegyzi meg a memória beállításokat. Azért gáz ez mert a cpu venti is 100%-on megy...
-
X2N
őstag
válasz
Dragon3000 #16645 üzenetére
Most már 90fok is megvan fasza.
-
X2N
őstag
válasz
Albigator #16639 üzenetére
Elírtam 3000MHz-en mennek a ramok, semmi oc, se ramon se procin. Na de a lényeg nekem stabil gép kell. Előző 3770-es i7 nem volt ennyire instabil...az is alapon megy hibátlanul a mai napig. Itt gyakorlatilag ahogy feltettem a win10-et újraindulgatott a gép. C state kikapcsolás után már ritkábbak lettek az újraindulások kb 1 hét alatt 1 újraindulás. Érdekes hogy ezt a prime dolgot írod, mert tegnap pl befagyott unreal engine 4 alatt compile után pár másodpercel...az elég rendesen megdolgoztatja a procit mint kb a prime. Utána megpróbáltam újra és lement. Eddig nem vagyok elájulva a Ryzentől...
-
X2N
őstag
Üdv!
Az normális hogy 2600-as a gyári hűtővel max fordulatszámon(2700rpm) 86-fokot is eléri Prime-tesztelés közben? Azt vettem észre hogy nem stabil a gép, ritkán de újraindul, miután a c states-t kikapcsoltam ritkábban csinálta az újraindulásokat. Alap nem húzott 2600, és 750W-os EVGA Supernova tápom van. G Skill Ageis 32GB 3200 Cl16 gyári XMP profil, Asrock X370 Taichi. 3.81Beta bios.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest