- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
2700X-en forrasztva van a kupak, vagy paszta van alatta?
-
zzola
titán
220volt javítja a garancialevelet, 3 év jár náluk is!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #1293 üzenetére
Ezzel teszteltem most: Corsaire Vengenance LPX 3600MHz (Samsung B-die) 2*8GB 3066 16-16-16-37-60 beállításban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2600-as procival eddig 4.0GHz fix tuningra jutottam, ehhez kellett neki +0,125V. Így IBT high alatt fogyaszt 195W-ot a gép és Brocken2-vel 65 fokon van a proci.
4GHz felett viszont jelentős többlet feszültséggel sem lett stabil, de azt hiszem ez így is teljesen jó. 157/1373 CB pontnál tart, ram tuning még hátravan. PiR-B2 a proci revision.
Az LLC auto-n volt tuning közben. Nem tudom, hogy itt kell-e állítani valamerre, ha 4GHz fölé mennék?
-
zzola
titán
Épp ez az, hogy ott is 1 év van! Elkerülte a figyelmemet...
Nyilván az ördög nem alszik, de nem jellemző, hogy egy processzor tönkremenjen...Amúgy a 151/2013. (IX.22.) Kormányrendelet szabályozza a jótállási időt és ebben nincsen benne, hogy ha a nagyker 3 évet ad egy termékre, akkor a kiskernek is annyit kell adnia...
Én nem mondtam, hogy a bolt a hibás...
Holnap megkeresem őket.Nem bontottam ki, legfeljebb visszaküldöm és veszek egyet máshol...
-
jeni
félisten
amennyiben a nagykerből vagy más kereskedésből szerzi be a cuccokat és ők megadják a 3évet rá akkor elvileg neki is köteles ugyanazzal a kondíciókkal tovább értékesítenie a terméket.
egyoldalúan nem teheti meg,hogy az adott termék garancia idejét 3 évről 1 évre módosítja.
oda kell menni a számlával és a gari papírral és ha a neten az oldalukon szerepel(t) a 3év akkor kérj új gari levelet.
az oldalukon tényleg 1 év van,ha erre nem figyeltél akkor nem a bolt a hibás.ellenben ennek ellentmond a garanciális idő megadása alapján,hogy hivatalos AMD partnertől veszik át a terméket.
A terméket a hivatalos, magyarországi AMD képviselet teljes támogatásával és garanciális hátterével árusítjuk.
-
zzola
titán
válasz
Walter_White #1285 üzenetére
Miért kellene megadni? Magyarországon nincs olyan jogaszabály, ami kötelezné a boltot, hogy a gyártói garanciával megegyező garanciaidőt biztosítson! 1 év a kötelező jótállás.
-
válasz
Milka 78 #1279 üzenetére
Igen, ez bizonyos. Lassan egy éve van meg és elfogadható, de még azért húznék a száján, de nem 17**/18** van benne és majd cserélve lesz a lap+cpu biztosan (még vacillálok, mert amire kell több mint elég)
3803 BIOS -al használom és az újat nem merem rárakni, mert jelenleg elég jól belőttem az OC-t (RAM/CPU)
3401 -est kellett volna javítani...nem lerontani kicsit. Szerintem ASRock amit ki kell próbálnom MB fronton, vagy lehet maradok Asus -nál és Crosshair VI vagy VII lesz inkább (jobb RAM OC miatt a VII -re áll a döntés, vagy X370/x470 ebből nem sokban különbözik? BIOS-ba a jelenlegi lapomon is állítható a 4GHz+ RAM OC is..de minek?)
MD
L -
Cathulhu
addikt
válasz
dudu5130 #1278 üzenetére
en MSI GPC-t valtottam K7-re, eg es fold, es nem az MSI javara, pedig kb egyaruak, ezert furcsallom, hogy a GPC ajanlott lapnak minosul, en pl nagyon nem ajanlanam senkinek. 1-gyel tobb m2 van rajta es regionkent allithato az RGB (huha!), de kb ennyiben ki is merul miben jobb, minden masban K7.
-
zzola
titán
Ma megérkezett a Ryzen 7 2700X. 220volt-tól rendeltem és meglepődtem, hogy 1 év garit adnak rá, míg vannak más üzletek, ahol 3 évet adnak, gyakorlatilag hasonló áron (most vettem csak észre).
Ha esetleg mégis gond lenne, az eredeti számlával lehet gyártói garit érvényesíteni?
Gondolom ez sem fog tönkremenni 13. hónapra...
A gyári LED-es hűtő vállalható, vagy inkább dobjam rá az Arctic Freezer 33-at?Köszi.
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #1280 üzenetére
Azért írtam mert ugye az x370 taichit írta és annál jóval olcsóbb és jobb dolgokat írnak róla. Én a K7re tervezem a beruhazast.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #1270 üzenetére
Ezért szoktam pislogni,hogy a B350 mindenre elég ha 1800x/2700x-et raksz alá...ja sok embernek igen és soknak nem
Pedig a te 350-esed kb a legdrágább abban a sávban.
Volt szerencsém ahhoz a Seggsziklához, nagyon faja kis deszka és volt itt a fórumon aki huzamosabb ideig használta. Nagyon elégedett volt vele és emlékeim szerint a memória OC is rendben volt már az első időkben is a többiekhez képest. -
dudu5130
őstag
válasz
MaxxDamage #1257 üzenetére
És a Giga x370 K7? A tesztek alapján jókat olvastam róla és jóval olcsóbb is a taichi-nal
-
S_x96x_S
addikt
teszt:
"AMD Ryzen 7 2700X with Corsair H60 Overclocking & Undervolting"
https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_ryzen_7_2700x_with_corsair_h60_overclocking_undervolting/1 -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Becsatlakozom a klubba
R5 2600 + Brocken2 hűtő
Asus B350 Prime Plus
Corsaire Vengenance LPX 3600MHz (Samsung B-die) 2*8GBMinden totál alapon, ram 3066 16-16-16-37-60-ra rakva, benchmark javító hülyeség kinyomva, virtualizáció bekapcsolva.
Így csinál 154 / 1285 pontot Cinebench alatt. Kezdésnek nem rossz, holnap jön a tuning.
-
palfitom
félisten
válasz
MaxxDamage #1270 üzenetére
A "legolcsóbb deszka"-t nem konkrétan a tiédre értettem, csak általánosságban.
-
-
palfitom
félisten
válasz
MaxxDamage #1265 üzenetére
"Azt bánom csak, hogy mikor ezt a gépet építettem, akkor az MB-n spóroltam" - De legalább erre rájöttél, és javítod, sokan még magyarázat után sem hajlandóak megérteni, hogy nem elég mindenre a legolcsóbb deszka...
-
válasz
SECTORnooB #1264 üzenetére
Csak a tudat "a széria csúcs lapja" van meg és azt nem váltom le, míg van bele Supported CPU
980 Ti Matrix Platinum VGA -val is így voltam (az is jó még egy darabig FHD-n és még 2 év gari is van rajt, Cseh Asus szakszerviznek hála, mert cserélték az eredetit (GPU terhelésjelző) LED probléma miatt)
Azt bánom csak, hogy mikor ezt a gépet építettem, akkor az MB-n spóroltamMD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
Szép írás, személyes véleményem hasonló az előttem szólóéhoz,ha most (is) viszket a tenyered és tudsz/akarsz áldozni rá akkor hajrá,de mindig lesz jobb és több, Deming bácsi mindig a válladon fog ülni, ahogy legtöbbször az enyémen is ott csücsül.
Büszkén állítom a jelen pillanatba,hogy lehet kihagyom a Zen2-őt, mert teljesen megvagyok a rigel elégedve, rég éreztem ezt a megnyugvást -
törölt tag
Érdekelne h 1.1V-on, illetve 1.2V-on mennyit megy a procitok, illetve aki ki tudta mérni: mennyit fogyaszt?
Thx -
Gondolom a 12+4 (CPU+SOC) az csak jelenthet valamit (és a 60A) ASRock javára.[kép]
RAM kezelés az indulásnál mindegyik lapban pocsék volt (igen BIOS foltozással tették helyre ahogy kell)(#1261) enemi: Igaz, 4 Sata elég + 1 M.2 SSD (jelenleg 2x3TB P300 -as HDD van és ez is elég gyors) a (TB -os HDD-k meg a fiókba (ezekre csak .mkv filmeket tárolok/gyűjtök) a 4+ Sata 3 port alatt értem, hogy jó ha van 1-2 szabad hely (ha kell) és nem kell lehúzni semmit...
MD
L -
enemi
senior tag
válasz
MaxxDamage #1259 üzenetére
Ne " forszírozd" az a rengeteg SATA-t ,-minek? Olcsóak a nagy HDD-k. Lőj bele 1 (esetleg két) NVMe SSD-t,és egy merevlemezt. Oszt kísz. Mondom úgy,hogy asszem 7,vagy 8 merevlemezem van (kettő "él " a gépben plusz egy ssd,és egy 970-es evo NVMe . Én is úgy vettem,hogy mindennek kell! lennie rajta...A francnak! Nyűg. Alig találsz házat amiben több mint két 3.5-ös hely van...
Crosshair VII Hero WIFIHjah és az a ledes csilivili helyett inkább adnának a lappal valami usb 3.1 csatit amit mókolhat az ember valahova. Még az is lehet,hogy olcsóbb lenne ,mint a karácsonyfára gyúrni,szoftware-t fejleszteni
-
Simi37
őstag
válasz
Nekem "csak" a c6 heroval van tapasztalatom, de szerintem pöpec lap és nem gondolnám h szükséges erősebb vrm mint ami ezen van. 2700x-et is simán nitrózzák ebben lapban szóval van benne rendesen tartalék. Vízzel, léggel meg pláne a közelébe sem érsz annak ami gondot okozna a heronak.
Ha mégis úgy gondolod, hogy neked nem elég vagy vmi featuret ad neked a x470 akkor ott a c7 hero. Ránézésre ugyanaz a vrm de van változtatás a borda alatt, 8+4 helyett 10+2 a cpu és soc fázisok száma, viszont 8 helyett 6 sata van rajta.
Ram kezelésből annyi, hogy régen pocsék (azt tudom hogy a taichi startja sem volt zökkenőmentes) volt de a folyamatos biosfoltozással helyrerakták. Én egy samsung E-die-t hajtok a natív 3200mhz cl16on jól behúzva az alidőzítéseket is, nem teszteltem primemal sem ibtvel, használom mindenre a gépet, nem úgy tűnik, hogy instabil lenne. Ellenben semmilyen órajel visszavétel meg energiatakarékossági cumót nem használok rajta ezekről nem tudok nyilatkozni.
A Taichi is lehet ilyen jó, nem tudom. Amikor lehetőség nyílt az am4re egyből a herot vettem.
Kis off: Volt már a heroval subzero kalandom is ott sem okozott csalódást.
-
enemi
senior tag
válasz
Vélemény?Annyi mindent leírtál,hogy ihaj! NextGen pedig mindig lesz...eccé proci,eccé alaplap...és így körbe,körbe. Úgyhogy a válaszom 42
-
Elvileg a next gen. is jó lesz AM4 -hez igaz?
Gondolkodom egy erősebb (VRM) lapban. next gen. esetén vennék (előre láthatólag) csúcs CPU-t (AM4) és ha lesz új nV gen. akkor abból egy csúcsot (és akkor pár évig 3+ hozzá nem nyúlnék)
A jelenlegi konfigomba a lapot nem jól néztem meg (persze jó lap, meg OC-t is jól viszi, de VRM az gyenge.
X370 Taichi (10 Sata 3 port , 2 db M.2 port, erős VRM és jó OC képesség / kompatibilitás)
X470 Taichi Ultimate (ez OC szempontból jobb, mint az X370 Taichi és talán kompatibilitás terén is valamivel jobb, VRM ugyanaz kb. de csak 8 Sata 3 port van rajt és 2 db M.2 amely 4 db Sata 3 portot letilt, ha használva van mind2, ez X370 Taichi esetén is így van és tudtommal minden lapon, vagy talán az Asus X470 Crosshair VI Extreme-n nem? mind1) a Crosshair VI és VII is igéretes lap, de az ASRock Taichi-k VRM-je erősebb és a lap maga jobban felszerelt, mint a Crosshairek (ha jól néztem) ASRock Taichi lapokat elnézve (manual) a FAN csatik is többet bírnak (/db) mint 1A (B350-F Gaming 1A max. értékre van korlátozva és nekem 1 csatin van 5 db (140-es Nanoxia Deep Silence) FAN csatlakoztatva hosszabbítóval és 8-as elosztóval (8x4pin pwm).Nekem lényegében a jó VRM és jó OC képesség ami kell + 1 db M.2 port és 4 db Sata 3 port (ezt a B350-F Gaming is tudja, de VRM és OC terén a max. értékeken már temp. terén és voltageba látszik rajta a "vége"
a CPU bírná még, de lap ami lekorlátozza jelenleg is és a VRM ami melegszik, de a házba megfelelő szellőzés (amúgy nagyon jó a ház szellőzése) már erős OC esetén nem sokat ér és az melegszik rendesen/túl...) magyarul B350-F Gaming lapba nem raknék csúcsszériás X -es CPU-t (1800X/2700X és next gen.-est) azt inkább egy csúcslapra bíznám és biztosan mondhatom, hogy OC terén is elégedetten dőlnék hátra. (most sem panaszkodhatok erre igazán, de nem a maxot hoztam ki a rendszerből, alaplapi korlátozás miatt) a next gen. esetén (ha AM4 lesz az) akkor csak jó lenne a lap csere...vagy várjak míg eljön az ideje (next gen.) és akkor vegyek amit kell? (addig használom ezt, így ahogy van..OC-val, mert most tökéletes végül is)
Vélemény?
MD
L -
Picco
addikt
kollegak, mekkora hatrany erne egy Asus Crosshair VI Hero-val az X470-hez verziohoz kepest ha tervezem a tulhajtast?
2700x melle menne. -
zzola
titán
válasz
SECTORnooB #1253 üzenetére
Bízom benne, hogy nem kell ezt is cserélni...
-
zzola
titán
válasz
SECTORnooB #1251 üzenetére
G.Skill Aegis F4-3000C16D-16GISB
-
zzola
titán
válasz
SECTORnooB #1249 üzenetére
Nem, végül Asus Prime lett.
Már csak az a kérdés, a ramjaim jók lesznek-e valamire... -
palfitom
félisten
válasz
SECTORnooB #1242 üzenetére
Most látom csak, hogy TG lettél, gratula!
Köszönj majd be a TG topikba! -
-
Szinyák
őstag
Elvileg a 3 szériás lapok azt is enni fogja .. bios upgrade.-el természetesen
-
zzola
titán
Üdv!
Mit gondoltok, játékra érdemes már most beruházni R7 2700X-re, vagy egyelőre elég az R5 2600X?
Ismét visszatérnék Ryzen-re, de nem szeretnék 1 év múlva pénzt beletenni.
Egy X470-es lapban gondolkodom, ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4. -
blackmacs
senior tag
válasz
SECTORnooB #1226 üzenetére
Úgy legyen!
-
jeni
félisten
válasz
Avicularia #1215 üzenetére
akkor ahogy írták,ha nem adod el akkor vissza tenni a korábbi Intel gépbe ,jó lesz így is abban,nem panaszkodott anno erre,és a AMD4-re veszel az abba javasolt memória KIT-t.
-
Ekiamedve
tag
válasz
SECTORnooB #1223 üzenetére
Köszi akkor marad ez.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
errorcode06 #1224 üzenetére
Igen lehet tudni, hivatalosan július közepe - vége felé kell, hogy megérkezzenek.
blackmacs: Garancia, sajnos semmire sincs, de nagyon úgy néz ki, hogy PR esetében nem lesznek/vannak az SR-hez hasonló memória problémák.Így szerintem felesleges aggódni. -
blackmacs
senior tag
válasz
Arra várok hogy kijöjjenek a B450-k,remélem minél hamarább!Elvileg jövő hónap második felére van beigérve?
RAM-okkal nem akarok mellé lőni! -
errorcode06
őstag
válasz
Lehet tudni pontosan mikor jönnek? A mostani lapom már nagyon az utolsókat rúgja.
-
SECTORnooB
addikt
-
Ekiamedve
tag
válasz
SECTORnooB #1218 üzenetére
Játékokban szerinted van gyorsulás 3200 és 3600 mhz között?
-
ScomComputer
veterán
válasz
Adj neki még egy + feszt(1.36-ra),vagy vedd visszább a frekit 2933-ra...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sajnos kutyából nem lesz szalonna, ha találsz jó áron g. Skill SniperX-et, akkor azt javaslom, mert full a Ryzenhez készült. Én is nagyon szemezgetek egy 3600-as Sniperrel.
-
8zabi
őstag
Üdv,
hasonló cipőben járok mint Avicularia fórumtárs, csak én még nem vettem semmit
i6500-ról váltanék, kinéztem az MSI B350M MORTAR lapot és hozzá R5 2600-at
a memóriát viszont nincs szándékomban venni ilyen árak mellett, így maradna a jelenlegi Kingston HyperX Fury DDR4-2400 CL15 2*8GB kit (HX424C15FBK2/16)
elméletileg 1.35v-tal tudhatja a 3000-et, rosszabb esetben marad 2666-on
tudom, hogy nagyon fontos a memóriasebesség, de szerintem ebben a környezetben is jelentős lenne a gyorsulásszerintetek? van teszt ahol a memóriasebesség hatását mérik?
-
válasz
Add el és vegyél normálisat Ryzenhez, vagy cseréld el megfelelőre
MD
L -
jeni
félisten
válasz
Avicularia #1211 üzenetére
még mindig szeretnél a FOS V.4.24 Corsair KIT ram helyet venni másikat?
-
palfitom
félisten
válasz
ScomComputer #1212 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
Avicularia #1211 üzenetére
Tudtam én....
Igen az időzítésekkel egy kicsit foglalkozni kell,ami idő és türelem igényesebb... -
Avicularia
veterán
válasz
ScomComputer #1210 üzenetére
Megcsináltam scomcomputer fórumtárs által javasoltat és most simán bootol 3000-en az alábbi időzítésekkel.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Avicularia #1209 üzenetére
Hali,nem olyan rossz az a ram,mivel samsung chip van rajta....csináld meg a következőket...
Indítsd el a gépet ahogy írod 2666-on, lépj be a biosba,állítsd be az xmp-t,majd a dram timing sett-ben állítsd mindent autora,csak az időzítéseket!
Nézd meg a dram feszt is ha nem 1.35,akkor állítsd be erre, majd f10 és restart....ha elindul akkor nézd meg a hwinfóval milyen időzítéseket lőtt be a lap.. -
Avicularia
veterán
Most nézem, hogy amit linkeltem ramot az a lapom QVL listájában benne sincs egyáltalán. Akkor gondolom az még felejtősebb mint a régi ramjaim.
-
Ekiamedve
tag
válasz
Avicularia #1205 üzenetére
Nálam 3200-ön megy a 2600x-el
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Ugyan ilyet vettem tegnap csak 2*4 GB mivel még buta vagyok és nem tudom, hogy kell plusz nem is volt sok időm rá így még 2400on megy. Viszont elsőre indult nem volt vele gond ha gondolod a hétvégén valamikor rájövök, hogy kell 3200-re felrakni és megmondom milyen.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Igen, ez már jó választás
-
Avicularia
veterán
Kivettem a ramot mert kíváncsi vagyok és V4.24-es
Ez a gond akkor , régi fos
Ez jó lenne esetleg? [link] -
SECTORnooB
addikt
válasz
Avicularia #1199 üzenetére
Értelek, a memória gondok megszűntek, de a Ryzen alapjáraton nem komálja a CL15-öt, főleg ezt a modellt nem.
Corsair-nél V5.29 alatti memóriák nem ajánlottak, a V5.30 felettiekkel nincs gond.
(#1201) Avicularia: Szinte biztosra lehet venni, hogy 5.29 alatti verzió,mert majdnem, hogy csak ezzel a modellel voltak problémák. -
Amartus
senior tag
válasz
Avicularia #1199 üzenetére
Ezt a típus számot keresd meg a qvl-ben: F4-3000C16D-16GTZR .
Én is most vettem 2600x-et Asus Prime x470 Pro -val. Qvl-ből néztem ramot. Új, 4011-es bios, éx xmp-vel tökéletesen megy 3000-en. -
jeni
félisten
válasz
Avicularia #1201 üzenetére
Nem lehet szoftveresen kiolvasni legalábbis én nem tudom róla.
Ez rajta van a memória címkén. Így bele kell kukkantanod a gépedbe.
Ha takarásban van nem tudsz mit csinálni mint bontani vagy hagyod a dolgot 2666Mhz-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest