Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
Kétlem, hogy kevesebbet enne és fűtene mint a 4ghz 1,26Vcore manuál. Így megáll max 55 fokon (Bf1) , Prim95 és társai 65-68fok maximummal. Auto beállítások mellett eléggé lazán kezeli a feszt is és a hőfokokat is. Szubjektív, hogy kinek mennyi erő kell és hogy milyen prioritásai vannak.
-
Z_A_P
addikt
válasz
SECTORnooB #596 üzenetére
jóval alacsonyabb fogyasztás/hőtermelés mellett.
Hmm, pedig ugy tunik XFR meg kevesebbet is fogyaszt mint fix 4.0@1.35V
Link -
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Kérdésem lenne 2600x esetén most tesztelgetem jelenleg fix all core 4100mhz tartok 1.4v mellet . IBT(avx) tesztelem 10kör le ment hibátlanul a proci : 83 fok max 24fokos szoba hőmérséklet melle ez mennyire elfogadható ??
Játék vízzel van hűtve.. Volt mennyi adható neki 24/7.-re ami egészséges ?
Ramok 3200mhz cl14 mennek. Ram Oc terén ki mire jutott ?Köszi
-
Jahm lehet kövi gen váltsnál cserélem lapot+cpu csúcs szériásra, addig ez is bőven megfelelő.
MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #589 üzenetére
Egyértelműen,de tuti nem váltanék lapot a helyedben
Bármelyik, jelen genes Ryzennel barátok lesznek. -
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #589 üzenetére
A hivatalos verzió,hogy a foglalat mard,de ugye mindkét oldalon szívattak már meg ezzel.Mondanám azt,hogy valószínű,de ugye ez csak tippelegetés.
-
CROSSHAIR VII HERO WI-FI lap (vagy egy ASROCK X470 Taichi) milyen valószínűséggel kezeli majd a következő gen.CPU-kat? (amik elvileg 2019 évben várhatók)
Ezek a lapok is vinnék az adatlapomon található alkatrészeket? (a jelenlegi gépet direkt a jelenlegi laphoz válogattam/raktam össze) m.2 SSD , ventik, kábelek , stb...(5db venti 1 fan csatiról megy, mert 1A alatti az össz fogyasztás/áram felvétel és a lap manualba ez említve is van) kérdés ez menne-e így az új fent említett lapokban is? (van nem olcsó elosztóm és hosszabbító kábelem is a jelenlegi konfighoz) kár lenne érte/értük.
MD
L -
Beretvás
veterán
válasz
turistakolbi #582 üzenetére
Na hátha majd ezzel..
-
jeni
félisten
válasz
Szeszkazán #583 üzenetére
az Asrock többet ad a pénzért mint az Asus Cross VII. lap.Ugyanis a Taichi lapon 2db m.2 Ultra csati van és 8db sata port + wifi port is van a többi X470 lapon már csak 6db sata port van és a 2db m.2 Ultra csati már legalábbis már alapfeltétel.
Az Asus lapnak is meg van helye de csak a 88000Ft laphoz mellékelik a wifi kábeleket. -
Szeszkazán
senior tag
válasz
SECTORnooB #584 üzenetére
Azt láttam , de a Jaffák miatt nem szeretek az űrkikötőben vásárolni
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Szeszkazán #583 üzenetére
Eddig is ennyi volt, csak azt az űrből hozták.
-
Szeszkazán
senior tag
Seggszikla tájcsi 72-ért , ennyit már hajlandó vagyok adni érte.
-
Plague666
tag
válasz
turistakolbi #564 üzenetére
Biztos valamit nem vágok, de tavalyi procival a tavalyi alaplap biosát minek frissíteni. Ha valakinél a kívánt frekin mennek a ramok és tuningolni is tud a cpu-n, ahogy szeretne, minden funkcionál flottul, akkor milyen előnye származik belőle, hogy a kétezres szériát foltozgató új biost kéthetente leszedi? Itt-ott olvastam, hogy meghülyültek egyes lapok. Frissitgetné a hóhér akkor, majd ha új procit vesz az ember.
-
SECTORnooB
addikt
Számtalan teszt és videó is bizonyítja,hogy ez nem ígyvan.
Ha nagyon önmajmolós típus lennék, akkor bizonyára azt mondanám,hogy rengeteg különbség van az X470 javára, de sajnos gyakorlatilag semmi nincs, és nem is megy jobban. Pozitívumot amit feltudok hozni, hogy nagyon bejön a Prime pro bodykit-je és a fehér-szürke színvilága, nomeg a karácsonyi égősor.De aztán ennyi. -
Z_A_P
addikt
válasz
SECTORnooB #576 üzenetére
Nem ugy van hogy 4xx lapban jobban mennek a Zen+ ok? Plane X-esek (Xfr), van valami ami csak 4xx lapban hozza ki a maxot?
-
jeni
félisten
válasz
Predator2 #572 üzenetére
én a 2700X proci miatt gondoltam
akkor én ezt venném GIGABYTE AORUS X470 Ultra Gaming
-
SECTORnooB
addikt
-
awexco
őstag
válasz
SECTORnooB #569 üzenetére
Még friss ropogós
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #569 üzenetére
ez helyes megfejtés
-
vaakuum
addikt
válasz
Predator2 #565 üzenetére
Nálam egy b350m mortarban megy, nem a legújabb biossal, hanem az egyel korábbival. A legújabbat még nem próbáltam, talán majd most hétvégén felrakom.
Nyilván nagyban függ attól, mik az elvárásaid a deszkával, mennyire akarod tuningolni, milyen/mennyi csatlakozóra és slotra van szükséged...
Illetve hogy az a memória melyik deszkának van benn a támogatási listájában. Akkor tuti menni fog. Egyébként is lehetséges, de a garantált a lista alapján. -
Predator2
addikt
Helló
Ryzen 2700x CPU-hoz milyen alaplapot ajánlotok?
1 Sapphire R9 290 VaporX TriX Vga-t fog hajtani egyelőre. (mindig egy VGA lesz a gépben)
2x 8GB G Skill TridentZ F4-3000C14-8GTZ ram társaságában.THX
-
oravecz56
aktív tag
Letölthető.
B350 TOMAHAWK (MS-7A34) V1.H BIOS Release
-
SECTORnooB
addikt
Miért hiszem azt,hogy te teljesen el vagy tévedve?
Senki sem beszélt itt a 7700K-ról és azért mert itt teljes irrelevanciát élvez,elsősorban azért mert nem ez a Kaby Lake topik,másodsorban pedig azért mert a használt és az új árában is sokkal időtállóbb megoldások születtek.Tudtommal az idő kereke is előre halad -
joysefke
veterán
-(1)
Nálam már sok éve a 32+32-es BF3 multi sem volt teljesen röccenésmentes a jelenlegi 4c4t procimmal. Az idő 99,9%-ban jó volt, de amikor 1v1 tűzharcban csak egy kicsit megröccen akkor garantált, hogy te halsz meg nem az ellenfél.Single playerben ez nyilván lényegtelen, multiban had fusson már olyan jól a játék, hogy csak a saját hülyeségem miatt haljak meg, ne a technika miatt...
A BF3 mellett nyilván van még egy rakat ilyen játék. Nálam anno a GTA5 sem volt problémamentes, Crysis 2-3 sem volt valami fényes.
Egyébként meg:
https://youtu.be/4RMbYe4X2LI?t=4mÉs akkor az én gépem ugye nem tesztrendszer, fut ezen a háttérben minden...
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #553 üzenetére
pstate kell enek is lehet
ez most fix fesz és órajel és adtál neki offsetbe egy kicsit ?
Tényleg egy 1080ti adhatnál !! neked nem elég 1 ?
-
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #551 üzenetére
tény,hogy gyorsan elfogyott de a wifis is még rendelhető cirka potom 4000Ft felárral és akkor lehet biznisszelni a hűtővel.
a hasonló tudású laphoz nincs hűtő ajándékba,bár azoknak nagyobb a DDR4 tuning OC képességük.
az Asus csak 3466 OC a többiekké meg 3600 OC vagy nagyobb. -
ScomComputer
veterán
"nem vagyok az ivó cimborád"- de még lehetsz....na..
Az lehet,hogy tegnap az volt,de ma már nem én meg a mai hsz-re írtam,no de mindegy én vagyok a hülye,hogy reagáltam ilyen szarságra..
Bocsesz! -
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB #541 üzenetére
Igen igen szeretném!!
Ha lehet akkor DX11 és 12 alatt is very high preset 1080p.
-
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #548 üzenetére
vedd vissza magad légszi. nem vagyok az ivó cimborád.
Miről beszélsz te.
köszi
ez is akciós még, csak ehhez van alapból wifi isha láthattad ezt tegnap este írtam és akkor még akciós volt a sima verziós amihez + INGYEN ebben az értékben: 23 890 Ft
Vízhűtés Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB
volt ajándékba itt írtam -
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Aki Asrock x370 vagy B.-s lapot használ 4.70 bios jó használható nem bugos ? Mert pénteken jön a 2600x és azért kérdezem , mert akkor a jelenlegi 3.40 biost le kell előtte frissítenem .
Köszi a választ
-
sb
veterán
válasz
SECTORnooB #543 üzenetére
Nem kötekedésnek szántam.
Csak próbáltam megfogalmazni, hogy különböző igényszintek vannak, és ezek ráadásul nagyon különbözőek.
Lehet, hogy egyoldalúan fogalmaztam és kellett volna bele egy olyan példa is akinél a 15-25fps a játszható szint 2/4 cpu + 1030 FHD, maxon.Mindenki azt vesz amit akar ill. ami kell neki. Tök rendben van szerintem.
Gond azzal szokott lenni (és ez a fórum hsz-ek 80%-a sokszor), hogy adott ember csak a saját preferenciáját látja és nem tudja elképzelni, hogy van akinek 144 min fps kell... vagy elég neki a 40-60 is. Szakmai fórumon nyilván az igényesebb userből van több, ez szokott az átlag lenni... itt is onnan indultunk, hogy 4/4 már aknakeresőre se jó lassan...Nekem is van ilyen, szerintem bringa 3-400k-tól kezdődik... nyilván ezzel általában 10-ből 10-en néznek hülyének.
Bár azt mondjuk látom, hogy oviba vinni a gyereket nem feltétlen szükséges
)
@Beretvás
Nem rég jöttem a topicba, de pl. ő érvel és értelmes dolgokat ír. Nálad viszont csak a szájkarate megy piros oldalra. Tényszerűen kellene nézni, neked is menne szemüveg nélkül. Van amiben jobb az Intel... mégis itt lopom a napot, mert Ryzenre akarok váltani. -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #543 üzenetére
Csaka zintel na nem érted?
-
SECTORnooB
addikt
Itt minden szubjektív, szerintem fogadd el, hogy valaki nem preferálja a mikrolagokat, az 1 másodperces brutál fagyásokat. Én sem a pénz költés kedvéért váltottam anno 4/4 ről 6/12-re.Mindenki ismeri a saját felhasználási területét és igényeit és a rá szánható keretet, még akkor is ha próbálsz mindenbe belekötni.
-
sb
veterán
BF9 multi 256 fős szerveren open mapen...
Egyikhez se kevés. A gond abból ered, hogy brutálisan mások az elvárások.
Van akinek az avg 60, min 40 a játszható szint. Van akinek a min 60fps... ami ugye avg-ben már inkább 80-100 lesz. És ugyanez megy fentebb a fix 144fps-ig 144Hz-es monitorhoz a legnagyobb játékhuszároknak.
Ezért van, hogy átlagusernek 90%-ban még a G4560 is elég sokszor mások meg nyafognak a frametimeok miatt és HT/SMT nélküli lagmentes, alacsony cpu kihasználtságot szeretnének látni. Ahhoz meg már "musthave" a 6-8 mag. (Intel topicban meg az 5GHz).
És akkor a játékok szórását még meg sem említettük. -
Pro!Petya
addikt
Valaki tudna mérni nekem egy rise of the tomb raider benchmark-ot?? (dx11/12 very high preset 1080p)
-
S_x96x_S
addikt
>Mennyire lenne előrébb egy B350/X370 laphoz képest?
Az én ökölszabályom: Ha nem tudod eldönteni, akkor valószínüleg nincs rá szükséged.
A kb ~50e Ft felárat valószínüleg jobb helyre is el tudod költeni. ( jobb videokártya, NVMe SSD , jobb proci ( 6 magos helyett 8 magos )
Ha sok pénzed van, akkor ennyiért már én inkább egy X399-es TR-es lapot néznék .
Vagy inkább a közeljövöben megjelenő AMD Z390 (AM4) lapra várnék.Vagyis kiegyensúlyozott konfigot építs.
Jövőre jön a 7nm ZEN lehet, talán már 12 maggal és lehet, hogy akkor __tényleg___ érdemes alaplapot cserélni. Szóval a hosszú távú stratégiád alapján dönts.
-
jeni
félisten
most akciós!
59900 Ft lesz a lap ára ha külön majd a Cooler MasterLiquidot eladod. -
joysefke
veterán
Viszont nem mindenki vesz "jövőre" gépet. Van aki most szereti használni és nem a jövőre várni.
És ha megfordítom: vesz egy 50k-s vga-t, amellé bőven jó a 4/4. Lehet, hogy ebben a kategóriában felesleges 6-8 magban gondolkodni csak a jövő miatt.Már a jelenben is sok játékra kevés a 4/4-es proci, ha nem akarsz hátrányban lenni...
-
sb
veterán
válasz
CPT.Pirk #530 üzenetére
Viszont nem mindenki vesz "jövőre" gépet. Van aki most szereti használni és nem a jövőre várni.
És ha megfordítom: vesz egy 50k-s vga-t, amellé bőven jó a 4/4. Lehet, hogy ebben a kategóriában felesleges 6-8 magban gondolkodni csak a jövő miatt.(Olyan ez mint amikor AMD APU-król ment a vita régen, hogy háddemégiscsaknégyfizikaimag!!! Közben abban a kategóriában egy 2/2 Pentium+olcsó vga is jobb volt. De nyilván szigorúan arra a célterületre... Top AAA-s címekre egyik se volt jó és ott nyilván a valós 4 mag ereje is kijött: a Pentium tudott 8fps-t, a 4/4 APU meg 14-et.
)
-
sb
veterán
válasz
CPT.Pirk #528 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztál. Én erre reagáltam:
"úgy se cél az 1920*1080 feletti játék (odáig meg kb. mindegy, úgy is a vga kártya limitál)"Ebből úgy tűnt a gyorsabb (Intel?) cpu ellen beszélsz. De ez nem korrekt, mert hiába van gyengébb vga mellette, attól még kellhet jó proci. A min fps-t általában az határozza meg.
Ez a teszthez tartozik... ezért kell cpu tesztbe cpu-limit. Hiába használja utána az ember máshogyan.
Ha a cpu érdekel így tudod megnézni melyik jobb. (Azokkal a megkötésekkel amiket fentebb írtam). Aztán a reális beállítások mellett meg azt, hogy kell-e az a plussz vagy nem.Ha fordítva értetted a jobb cpu mellett kiállva akkor egyetértünk. Csak a kiindulási alap hibás szerintem a tesztértelmezés miatt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mit teszel egy 30k-s i3 mellé vga-nak? Radeon vonalon használt RX460 4GB van 35k körül, RX560 4GB meg 40-50k között itt az aprón (bolti árak még kicsit magasabbak is) és akkor még csak alsó-közép kategóriában vagy. Ezekkel a kártyákkal meg már fullhd felbontásban sem lehet maxra tenni a beállításokat az újabb játékokat, ezért írtam amit írtam...
A véleményem továbbra is az, hogy aki 60k fölött tud költeni vga-ra, az már ne a procin spóroljon mindössze azért, mert jelenleg még vannak vacak motorral megáldott játékok.
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #526 üzenetére
nem bírtam tovább ez belefér a költségvetésbe és játékra bőven elég lesz nekem a kicsi is ... Nekem is pénteken/ hétvégén lesz majd szerelés+teszt nah majd akkor konzultálunk ...
-
sb
veterán
Jól írod: Két dolog keveredik a fejekben, de mindkettőnek van értelme.
Az egyik, hogy cpu-t nem tesztelünk olyan környezetben ahol más limit van. Se gpu limittel, se mással.
Ennyi erővel HDD-ről betöltési teszt is futhatna cpu tesztben és láss csodát: egál lenne az eredmény mert k*vára nem cpu függő a mérés. Vagy tápteszt...A másik viszont, hogy érdemes real-life környezetben is megnézni mit tud az adott cpu (vagy akármi más), mert ott derül ki, hogy egyáltalán abban a felállásban lesz-e érdemi haszna.
Gyk tök leegyszerűsítve:
Az elsőből meglátod mennyire erős a cpu. Itt nincs helyen gpu vagy más limites beálításnak.
A másodikból meg kiderül, hogy a többféle erejű cpu-ból kinek mire van szüksége. gyorsabb lesz nála, vagy ugyanazt kapja egy i3-mal mint egy i7-tel.
Ebből a kettőből együtt érdemes dönteni.@CPT.Pirk
Ez az úgyis vga limit van hülyeség... Ill. hozzáállásfüggő, de aki jó gaming élményt akar és min fps-re megy az 15 éve cpu limittel küzd, hiába tűnik úgy, hogy a gpu-k korát éltük. A grafika skálázható a többi nem, DX12 óta kiderült az is, hogy miért cpu-limites erős gpu mellett is egy rakás cucc, a driver szálak miatt.
Ha van egy gpu-d ami tud 20fps-t az kevés lesz játékra. Lejjebb veszed a grafikát, máris van 40fps-ed.
Min fps-ben viszont 10-ből 9-szer lesz 15-20 fps-ed szar procival, erősebbel meg mondjuk 30.
Tehát választhatsz a 15-20 és a 30-40 között, hogy melyikkel játszol szívesebben.
Raksz mellé egy 3x erősebb vga-t, feltolod a minőséget (gpu függőket) maxra és kapsz a szar proci mellett 15-50-et max grafikán. Előrébb vagy? Nem.@Beretvás
Senki nem mondta , hogy nem erősebb némileg az i3 ott ahol hulladék a játék motorja és egyszálon terhel. De ahol jól skálázódik ott semmi esélye az i3 nak.
Aham, ezért van, hogy nem hulladék, skálázódó motoroknál elhasal a 6/6 i5 meg a 6/12 i7 a 6/12-8/16 Ryzennel szemben. Vagy nem...
Az Intel erősebb játékra és pont. Nem csak 5GHz-en egyszálas játékokban.
Van ahol szar motor alatt jobban kijön, van ahol kevésbé. De több szálon is általában erősebb kicsit.Ettől függetlenül ez nem Intel istenítés, tény. A Ryzen lemaradása egyrészt bőven vállalható. Másrészt olyan erős a proci, hogy igazából szvsz nem is számít csak a 144fps huszároknak. Én speciel lesz*rnám, hogy 80fps AMD-n vagy 100 Intelen. Harmadrészt a Zen+ meg ezen is javított. Computerbase tesztben a min fps-eken 1600X vs sima! 2600 is átlag 15% körül legalább gyorsabb. És a 720p tesztekben is látszik, hogy nagyot javultak. (Egyébként érdemes ezt is megnézni az első témában: cpu teszthez cpu limit kell ezért leváltanak 720p-be... viszont ott nagyobb a lemaradása a SR-nek mint nagyobb felbontásban, de még mindig ugyanúgy cpu limit mellett (pl. min fps FHD). Itt szvsz inkább mem/cache probléma volt amiben a Zen+ előrelépett. Tehát a 720 sem ad ilyen módon reális képet a nyers procierőről. Rendszerszinten 720p-re reális, de amúgy más, normál környezethez képest az Intel felé torzított.)
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #523 üzenetére
Remélem tudom majd hűteni , de elvileg egy jó AC LF 240 +2 Akasa ventivel nem lehet gond.
Jobban fog melegedni mint a jelenlegi 1700 ? TDP.-t tekintve igen de itt meg kevesebb a mag...Tényleg mennyire forrófejűek ezek . IBT ,Prime alatt ?
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #521 üzenetére
Thx elég lesz nekem bőven a 6/12 még jobb is lesz egy kicsivel játékok alatt mint a jelenlegi 1700
-
Szinyák
őstag
Úgy néz ki csatlakozom a csoportba pénteken egy 2600x.-el kíváncsi vagyok milyen lesz. Elvileg olyan jó benne az xfr hogy nem is kell nekem manul oc.-ni mert az összes magra rá nyomja és tartja az oct.-t 4200mhz.-en ??
Illetve 1700 után érdemes friss win10 raknom vagy mehet bele nyugodtan a régi rendszerre ?
Köszi .
-
arn
félisten
válasz
#95462144 #516 üzenetére
a gepcseret be akartam allitani az aktivalas miatt, de mindig vmi errort dobott, nem tudtam azt az oldalt elerni. ujra aktivaltam, azota nem lattam ezt az uzenetet. aznap erolkodott a frissitessel, amikor lapot csereltem, mintha epp a gepcsere elott kezdte volna el, aztan gepcsere utan meg folytatta. mert amugy amds cuccokat kuldott.
most frissitette az aprilisi winre, majd megnezem ujra.
-
joysefke
veterán
Mondjuk érdekes egy teszt...
Az i3 8100 több FPS-t tol mint az 1800X.
Aha. Real...
Ide eleve azokat a játékokat gyűjtötték ki, amelyek korábban kevésbé mentek jól a Summit Ridge-nek, a tesztnek nem volt célja kiegyensúlyozott játékmix-szel tesztelni. Az hogy kóklerül vannak-e megírva ezek a játékok az egy más tészta. A teszt azt mutatja, hogy pont ott javít a PR ahol gyengébb volt a SR. Szóval az hogy alig van különbség a SR és a PR között az nem igaz, én ezt akartam bizonyítani az eredeti hsz-szel. Nyilván akinek van egy SR annak nem feltétlenül érdemes azért váltania, hogy (egy 300E-es VGA mellett) 100 helyett 115 FPS-se legyen 1080p-ben.
Az i3-on meg pont addig futnak jobban a kevés szálas játékok, amíg el nem indul a háttérben egy automatikus patch letöltés-kitömörítés vagy a virusírtó nem akar frissülni meg futni egy kicsit vagy a torrent kliensben egy hash-ellenőrzés lefutni. Ezt újabban elég rendesen tapasztalom a négymagos i5-tel...
-
arn
félisten
ket fura dolgot vettem eszre, amiota ryzenem van... a win10et nem huztam ujra, mert varok az uj ssdre, de:
* boot utan, ha elinditok vmit, amig nem tolt be rendesen, szarra fagy az egesz... nem kepmerev, csak a win leakad, es konkretan nem csinal semmit, csak tolt. ha rendesen vegigvarom az egesz bootot, semmi gond.
* meg mindig beakad az expolrer.exe... 20%on porog, es erezhetoen akad a gephasznalat. jo ideig semmi, de egy ido utan elkezdi tekerni a procit. nem a win update, letiltottam, azutan is csinalta. virusok sincsenek, lefuttattam par programot.
remelem az ujrahuzas megoldja, mert ez igy akkor is fura, plane, hogy elotte, i7en sose tapasztaltam ezeket az anomaliakat. vegignezve az utolso frissiteseket, pl az intel met mi a szarnak frissitette, amikor fenn sincs, nem is kompatibilits a mostani hwekkel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amikkel én szoktam játszani, azok többnyire masszívan többszálúak. ME Andromeda, GC3, SpringRTS, CiV VI.
Ez az i3 nálam egyedül a Stellaris alatt jelentene előrelépést, a többi kárára. Nálam meg időnként munkára is van fogva a gép, így egy mindössze 4 szálas proci élből kiesik a képből. -
arn
félisten
válasz
CPT.Pirk #510 üzenetére
De itt nem arrol van szo, mi hasznalhato, hanem melyik a gyorsabb. Es az a teny, hogy egy 100 euros proci is lefedi a jatekos igenyek nagy reszet, arra vilagit ra ujfent, hogy a jatekok nem valoak normal esetben cpu benchelesere, es hogy jelenleg ezen a szinten allnak a mai jatekok a kihasznaltsagot illetoen. Efelett epp ugy felesleges a 8700k, mint akarmelyik ryzen, koltsd videokartyara a kulonbozetet.
Az, hogy az i3 mar keves, a ryzen epp jo, a 8700k meg felesleges, mert ugyse latod az elterest, ez csak onigazolas a vasarlasodra. Kartyalimit felett total mindegy mit teszel bele, epp olyan felesleges lesz mind. Epp ezert vettem en is ryzent, mert alkalmazasokban gyorsabb, a jatekoknal meg ugyis a videokartya lesz a limites... de hogy ez lenne jelenleg a leggyorsabb megoldas jatekokra? A fenet, a ketharmadaba kerulo i5 is orrbanyomja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Beretvás jól leírta a lényeget. Én csak annyit tennék hozzá ahhoz továbbra is, hogy aki ilyen procira és a hozzá majd érkező olcsóbb lapra épít gépet, az úgy se rak mellé kemény vga-t, így megint ott vagyunk, hogy kvázi mindegy milyen proci van a gépben mert nem az lesz a gyenge láncszem, hanem a vga.
Mint írtam lentebb csak nem neked, ez az i3 olyan játékban jelent előnyt, mint pl. a Stellaris vagy a Sins of a solar empire, ahol nem a vga a limitáló tényező, hanem tényleg az egyszálas teljesítmény.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
joysefke #479 üzenetére
Azért turpisság nem elárulni egy ryzen teszt alatt a memoria frekvenciát...
Nagyon nem mindegy hogy 2400 vagy 3200+ ryzen esetében ami súlyos fps-eket dobna. (infinity fabric)
Mivel a tesztek alapon mentek Oc nélkül így gondolom a memoria is a szokásos 2400-as frekin pörgött.
Egy 1080as vagy Ti mellett meg végképp nem kevés maradt akkor benne mivel ezek meghálálják ryzen alatt a magas ram frekvenciát. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest