- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
Avicularia #1195 üzenetére
A memórián melyik verzió van megadva?
V.5.29 esetleg ez alattiak?
V5.30 felett már nincsenek ilyen gondok. -
Avicularia
veterán
válasz
SECTORnooB #1198 üzenetére
Félreértesz, a ram már 2 éve megvan, még az i5-ös konfighoz vettem, nem most. Akkor 850 korona volt most 2046 korona itt svédben. (Nem Magyarországon élek)
Most csak a lapot és a procit vettem. Tudtam hogy problémás amd-nél a memória, de azt beszélték, hogy az új szériánál 2xxx-nél már sokkal jobb a ram kezelés, ezért reménykedtem, hogy jó lesz ez is.
Itt mellesleg drágábbak a cuccok mint otthon és a használtpiac sem úgy működik, szóval csak elég nagy ráfizetéssel tudnám lecserélni.
De mondjatok konkrét ramot ami tuti jó hozzá ,16 gigásat. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Avicularia #1197 üzenetére
Ha neten vásároltál, szerintem élj a 14 napos elállás jogával és válassz egy CL16 os kitet, hidd el nem fogod megbánni.Nem tudom mennyiért szerezted a CL 15 3000mhzs kitedet,de 60 ezer körül már lehet kapni 3200mhzs CL16-os kiteket bőven, én feltétlenül inkább az utóbbira szavaznék.
-
Avicularia
veterán
válasz
Beretvás #1196 üzenetére
Nem választottam a ramot, ez volt a régi i5-ös konfigban. Szóval nem a ryzenhez vettem.
És mi lenne az a ram, amivel jól megy?
Amúgy idle a gép és a proci 4200-4300 között pörög, nem nagyon veszi vissza az órajelet, CPU-Z-ben nézve néha egy pillanatra lemegy 3000-re, de legtöbbször 42x-43x szorzón ugrál. -
Beretvás
veterán
válasz
Avicularia #1195 üzenetére
Bajod épp nem lesz belőle , hogy csak annyin megy..
Csak Ryzennél körültekintően kell ramot választani.. Az a lista kb semmit nem ér, csak egy iránymutató.
-
Beretvás
veterán
válasz
Avicularia #1189 üzenetére
Némileg olvasni kellett volna vásárlás előtt, ezek a ramok nem Ryzen mellé valóak, rengeteg a szívás velük..
-
Avicularia
veterán
válasz
MaxxDamage #1192 üzenetére
Hogy érted, hogy gyári?
-
válasz
Avicularia #1191 üzenetére
Hmmm..azt gondoltam, hogy gyári CL15-s KIT az amiről szó van
MD
L -
Avicularia
veterán
válasz
MaxxDamage #1190 üzenetére
Próbáltam, CL16-ot is beállítottam, Volt. 1.35 alapon és se kép se hang. Szépen lépegettem lefelé, egész 2666 ig le kellett mennem, hogy stabil legyen a gép.
Ez a RAM amúgy pontosan CMK16GX4M2B3000C15 -
válasz
Avicularia #1189 üzenetére
Szia,
Próbáld manual (1.35v) 3000/CL16 vagy 3200/CL16 és hátha
MD
L -
Avicularia
veterán
Sziasztok!
Csatlakoznék a topikhoz egy 2700x- el és egy Asus ROG Strix X470-F Gaming lappal.
Egy i5 6600K és Asus Z-170A kombóról jövök.
Corsair Vengeance 3000-es ramokkal hajtanám az új konfigot, de xmp-t beállítva 3000-en se kép se hang, BIOS reset kellett.
Egész 2666-ig le kellett mennem, hogy stabil legyen. Régi BIOS-al is és hiába frissítettem, ugyanaz.
Valami ötlet, azon kívül hogy vegyek új ramokat, amihez nincs kedvem a jelenlegi árak következtében -
subaruwrc
félisten
válasz
Szeszkazán #1186 üzenetére
Ez fix.
-
subaruwrc
félisten
válasz
SECTORnooB #1184 üzenetére
nope
ezzel most tesztelek
holnap nitroh115i volt rajta
mx2-vel -
subaruwrc
félisten
válasz
SECTORnooB #1177 üzenetére
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Az 1840-et tud.
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #1179 üzenetére
értem . Néztem a kezdetektől nekem benne hagyták a p.-state.-et a lapba. Én hagytam manul xfr.-on így fel boostol 4250.-re is .. De lehet belövöm 4150.-re pstate .-el kipróbálom ..
-
subaruwrc
félisten
válasz
mi számít jónak itt?
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB te hagytad alapon a 2600x.-et xfr.-ba vagy manual oc.-t használsz ?. Neked a lap tudja a P.-state.-et ?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Szeszkazán #1176 üzenetére
Ha lesz időd dobsz egy Cinebench tesztet?
-
Amartus
senior tag
válasz
SECTORnooB #1173 üzenetére
Köszi; a legérthetelenebb az, hogy a manual-ban benne van az EPU, de a 4011-es biosban nincs.
-
Simi37
őstag
válasz
Szeszkazán #1170 üzenetére
A natív 3600on próbálod hajtani? Ha igen sajnos benne van, hogy az IMCd nem bírja vagy lazítani kell az időzítéseken. Először próbálj 3200at ha az stabil akkor 3466ot. Én leginkább utóbbit láttam eddig plafonnak. Illetve van egy ram calc ami a subtimeokat is megmondja neked. Mert ott szokott még elhasalni a ram. Az xmp oda nem állít semmit.
RAM calc Ott van egy tutorial is a használatáról. Mindenképpen safe presetre mennék. Illetve Én személy szerint csak az időzítéseket meg a feszt vettem innen az ellenállásértékekkel nem szórakoztam. -
lsc
nagyúr
válasz
Szeszkazán #1170 üzenetére
Adj neki egy kis feszt, általában az a gond.
-
Simi37
őstag
válasz
Szeszkazán #1165 üzenetére
Hőfokhoz a Tdie-t nézzed. A lap bughoz sajnos nincs tippem.
-
Amartus
senior tag
válasz
SECTORnooB #1164 üzenetére
A 4011-es biosban nem találtam ilyet, sőt a manual, amit hozzá adtak abban sincs, viszont van helyette EPU, ami talán ez lenne.
Lehet, ezt is valami új okossággal helyettesítik? -
ScomComputer
veterán
Jó lett az összefoglaló!
-
IreN!CuS
addikt
válasz
SECTORnooB #1152 üzenetére
és dudu5130 köszi. Másik szerint sem lesz vele gond.
Lassan belépek a klubba én is
-
Szeszkazán
senior tag
Szerintetek ez normális? 2700x , Cryorig A80 , Idle a windowsban 45 fokos (Tctl) , hangos is kicsit ,
a manuális venti szabályzással se megyek semmire , bugos, csak az első lépcső működik, a többit nem veszi figyelembe. X470 Taichi -
Amartus
senior tag
válasz
SECTORnooB #1162 üzenetére
26 fokos a szoba. Amúgy jut eszembe, a biosban milyen címszó alatt lehet beállítani azt, hogy visszavegye a sebességet a proci, ha nem teljesítmény? Az intelnél ez talán s3 volt..
-
Amartus
senior tag
válasz
SECTORnooB #1160 üzenetére
Alap, nem állítottam semmit. Nyugalomban olyan 35-40 fok körül van.
-
Amartus
senior tag
Ryzen 5 2600X cpu-z stress bench alatt 82 fokig ment fel gyári hűtővel. Nem sok ez egy kicsit?
Illetve mivel méritek a proci hőmérsékletét, ha nem cpu-z-vel? -
SECTORnooB
addikt
válasz
Szeszkazán #1157 üzenetére
Nem lesz gond vele, viszont 1,4 fölé már ne mennyél.
-
Szeszkazán
senior tag
A B-die bírja a 1.360V-ot 1.350 helyett? így stabil.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #1154 üzenetére
-
Cathulhu
addikt
válasz
MaxxDamage #1154 üzenetére
Nah remekul skalazodik a mindossze 4 RAM csatorna ellenere is, kicsit interpolalok es arra jutottam, hogy 4.7GHz korul erne be az 5GHz-es intelt (anno 4.8 kore saccoltam). Ami pl chillerrel siman hozhato szvsz 1000W-bol (abbol kiindulva, hogy a 2700X is cinebenchel 6GHz-en LN2-vel), szoval le lehetne taszitani a kekeket a tronrol.
-
2nd gen. TR
[link]
MD
L -
IreN!CuS
addikt
Sziasztok,
Hátha valakinek van tapasztalata ezzel:
Ryzen 2600 | Asus Prime B350 Plus
ram: RIPJAWS V 8 [2x4] 3200 CL16 (F4-3200C16D-8GVKB)
PRIME-B350-PLUS_Memory_QVL:
Ebben megtalálhatóMemory-QVL-for-AMD-Ryzen-2000-Series-Processors
Ebben viszont már nemA kérdés egyszerű vajon támogatja a lap a fent említett ram-ot? Vagy csak és kizárólag olyat válasszak amelyik a "Memory-QVL-for-AMD-Ryzen-2000-Series-Processors" listában szerepel?
Köszi.
-
Z_A_P
addikt
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/8630917
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/8643888
4/4 es 4/8 Ryzen 2xxx-ek
-
S_x96x_S
addikt
hátha valakinek hasznos:
"AMD Ryzen+ Community Overclocking Results"
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dsu9K1Nt_7apHBdiy0MWVPcYjf6nOlr9CtkkfN78tSo/edit#gid=0(via reddit )
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hokuszpk #1140 üzenetére
> a mondas szerint a precision boost overdrive nem mukodik, minden mas igen.
szerintem sokan elfelejtik bekapcsolni, mert BIOS-ban kell engedélyeztetni.
2700X -nél a Cinebench R15- 1812 helyett ~ 1922 pontot hozott , kb 5-6 %-al többet.
Ha valaki nem akar overlockolni, akkor megérheti bekapcsolni, jó kényelmi funkció.https://www.youtube.com/watch?v=WO4VAr1kRVQ&feature=youtu.be&t=437
Ez a 2 konfig durván egy árban van
- "A320 + Ryzen 2700X"
- "X470 + Ryzen 2600X"
De ha főleg a CinebenchR15 Multi számít, akkor én a "A320 + Ryzen 2700X"-t választanám inkább. -
dchard
veterán
válasz
hokuszpk #1140 üzenetére
Néztem pár összehasonlító videót 2600x-szel B350 vs X470 lapban, és a különbség gyakorlatilag mérési hiba volt, ugyanakkor alapvetően játékokkal, nekem meg nem játékra kell, és kifejezetten érdekel, hogy az 1-2 magot használó szoftverek ki tudják maxolni a procit, ha kell.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hokuszpk #1137 üzenetére
Akkor annyira csak nem rossz ez.
Remélem stabil marad a rendszer. Ez a nagy gyári hűtő még mindig kellemes csalódás.. 1.3V alatt kordában tudja tartani a procit. Ergo, ha még kapna egy kicsi órajelet, lehet, hogy még azt is bírná..
De, marad auto-n, jó ez így.. minden zöld beállítás kikapcsolva, aztán ennyi.
-
dchard
veterán
Valaki meg tudja mondnai milyen hátrány ér, ha a 2600x-et B350-es lapban használom? Illetve mikorra várhatóak a B450-es lapok?
Vészes sebességgel rohad ki alólam a meglévő Ilano, de ugyanakkor nem szeretnék lemondani a 2600x-ben lévő új feature-ökről, különösen a precision boost 2-ről. Működik ez B350-es lapban is?
Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hokuszpk #1135 üzenetére
Nem saját gép, nem fogok napokat beletenni, hogy bitang jó legyen.. 3200-on nem mennek a gskill ramok sem, akkor folyamat hibázik az IBT. Kézzel beállítva lehet jó lenne, de nem fogok vele játszani.
Ha lekerülne róla a gyári hűtő, lehet jobb lenne, nem tudom..
Ez, így úgy néz ki stabil, reméljük tényleg az lesz, és az is marad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Beretvás #1126 üzenetére
CPU-nak..
De, rájöttem ám.. Ha, lefixálom a CPU szorzót 37-re, onnantól nem tudom kikapcsolni az XFR-t. Vagyis, beállítottam a szorzót 37-re, onnantól win alatt 4300-on tekert a CPU.. És mindegy, hogy disabled, vagy auto az XFR, ugye kiszürkíti, és nem lehet kapcsolni.
Most, auto-n van a szorzó, 3700-on az órajel, és 1.2625V-n pöccre betöltött a win..
Szh@r a bios, vagyis, bugos, eléggé.. Nem értem, hogyha lefixáolom a szorzót 37-re, és kikapcsolok mindent, akkor miért hajta 4300-on a procit.. Persze, hogy kéri a feszt..
Minden manual, NB+ másik 1.1V, ram 1.36V, proci most lásd fentebb.. Másolom pendrive-ra a teszt progikat, aztán meghajtom egy kicsit.
-
-
Az AMD-nél kell intézni a cserét, HA érintett a processzorod. Egy bootolható USB-s linux alól nézd meg, hogy érintett-e egyáltalán a CPU-d. Az első generációs Ryzen CPU-k lehetnek érintettek, azon belül is a 34. hétig gyártottak. Az, hogy a CPU-d 34. hét előtti, még nem jelenti biztosan azt, hogy érintett ebben. Le kell tesztelni.
-
jeni
félisten
Szia!
Nekem ez új!
Ilyennel találkoztatok ha igen hogyan tudtátok kezelni vagy hardvereses csere vagy gariba vissza küldés lett-e a dologból?A processzor Segfault hiba érintett, mely bizonyos helyzetekben Linux alatt jelentkező szegmentációs hibát okoz.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
dudu5130 #1120 üzenetére
> Minden lapot egybevéve B-350 és az X-370ek közül keresem a legjobb megoldást. Ár érték arányban persze.
Ha csak Ár-Érték?
Akkor egy olcsó X370-es lap , amit 1,5 év múlva lecserélsz - egy olcsó X570-es lapra.- "GIGABYTE GA-AX370M-DS3H ALAPLAP" a Pé.Cé.iX -nél ~22eFt ,
- "GIGABYTE AX370M-GAMING 3 ALAPLAP" ~ 25eFt
- "ASROCK X370 PRO4 ALAPLAP" ~ 33eFt
- ....
fapados alaplapok ... de ha másfél év múlva eladod a hasznátlpiacon, akkor keveset buksz.
addig meg azon teszteled, hogy melyik funkciók fontosak számodra és melyek nem.
Ha nem tudod az igényeidet - akkor felesleges egy hosszú távú megoldásba pénzt feccelni ..de úgy általában , az a funckió, amit nem használsz, azért felesleges fizetni. kidobott pénz.
-
jeni
félisten
válasz
dudu5130 #1120 üzenetére
Vannak AM4 rendszerben B350 jobb és gyengéd -olcsóbb és drágább lapok.
Ugyanez érvényes a X370-re is.
Úgy gondolom ha 37000Ft-t megérne egy ASROCK Fatal1ty X370 Gaming X lap megvétele akkor nem is keresnék más lapot a procihoz. -
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #1118 üzenetére
Bocsánat, elég kelekótya kérdéseket tettem fel. Megpróbálok még egyszer neki futni és nem a topicot rontani.
Minden lapot egybevéve B-350 és az X-370ek közül keresem a legjobb megoldást. Ár érték arányban persze. Én az Asusok felé húzok mert a jelenlegi konfigomban is az van amivel nagyon elégedett is vagyok, az FXeknél panaszkodtak a többi gyártóra. Amikkel nagyon szemezgettem a B-350 ROG STRIX GAMING és a PRIME X370 PRO-t. Ugye tuningnál elveszik a boost ahogy olvasom, így nem is érdemes tuningolni? Ezekkel a lapokkal mennyi pluszt lehet kihozni kb.? 3200 MHz-es ramokat szeretnék mellé. A 6300asomat fel tudtuk húzni 4300-ra, egy ryz 2600 vagy 2600X-nél is van lehetőség ezeknél a lapoknál hasonlóra vagy erősebb lap kell vagy egyáltalán nincs bennük ennyi?
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #1114 üzenetére
Akkor a B350-ek a tuningot már nem bírnák?
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #1114 üzenetére
Enyém sem melegszik..
-
SECTORnooB
addikt
válasz
dudu5130 #1113 üzenetére
Én már biztos 2600(X) et vennék. Ha erősebb kitet akarsz (pl 3600mhz) akkor X470, amúgy 3200mhzs kit alá elég az X370 is. Remek lap például az Asrock X370 Gaming X.
Ryzen nem eszik annyit mint az Fx, az én 2600X em gémek alatt 45-50 fokig melegszik BF1 alatt 53-56fokig, Windale 6-os hűtővel. -
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #1112 üzenetére
Leginkább tuning. Kiszeretném hozni a ryz-ből amit ki lehet. De a legfontosabb, hogy ár/érték arányról beszéljünk. Asusban érdemes csak gondolkodni vagy a többi márka is megbízható lapokat gyárt? De ahogy kezdek egyre több és több tesztet szemezgetni elbizonytalanodok, hogy melyikbe is lenne érdemesebb bele vágni. Az 1600 és a 2600 között van annyi különbség teljesítményben mint amit az áruk mutat? Ugyanez értendő mindegyik X verziójára is. A hő termelésük a ryzeknek nagyobb mint az FX-eknek volt? Mert egy 6300am van és a jelenlegi rendszerben 55-56 fok fölé nem megy játékban amire én használnám. Ja és csak fullhd-ban gondolkodom most. WQHD és 4K-ra nicns lehetőség. Ez is sokat számít?
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #1106 üzenetére
Az X370-ek milyenek?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
SECTORnooB #1106 üzenetére
>Jelenlegi generációra kérdezett rá, így arra válaszoltam.
nem rád akartam kihegyezni, elnézést.
Ez új infó. és teljesen korrekt volt a válaszod. -
S_x96x_S
addikt
válasz
subaruwrc #1101 üzenetére
> bristol ridge azért nem egy nagy vérveszteség
persze, mindenkinek más fáj, de biztos lesznek olyanok akiknek ez fog fájni.
( Például Bristol Ridge-ről hogy lehet majd upgradelne ZEN2 vagy Zen3 -ra ??? )Kérdés, Hogy kezelik ezt le az alaplapgyártók?
- 1,5 év múlva a ryzen 1xxx sorozatot is ki fogják-e szedni, hogy a helyükre beférjenek az újak
- vagy csak nem adnak ki új BIOS-tAz is lehet, hogy nem lesz olyan "csili vili" GUI-s felület, mert foglalja a helyet ...
nem tudom, majd kiderül.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #1100 üzenetére
"Úgy néz ki, hogy az első generációs (128MB BIOS chip) -ek nem jövőállóak. "
a Tomahawkra azt irja az Aida, hogy 16MB a bios chip merete, de a letoltott bios file kibontva is annyi.
ha a 8x annyiba nem fer bele, akkor ize. nagyonsok chip fog jonni.
vagy majd kidobjak a bios guit, szerintem anno egesz jol elvoltunk a karakteres beallitokepernyokkel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged