Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
Dragon3000 #8981 üzenetére
Szerencsém van, jó lesz AM4-re is.
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a hiba (Gigabyte ax370 gaming 5 + 2400G)?
-
válasz
Walter_White #8972 üzenetére
1,432V CPU-z fut le az intel burn test. 1,4V-nál befagy. 84 fokig ment a hőmérséklet,de nem kínoztam sokáig. 150w eszik ilyenkor már a proci,ide már a léghűtő sem teljesen elég. Pech,ennyit tud az enyém
Annyira nem szomorkodom. Ez sem rossz.
Aegis ramok mennek 3Ghz-nél többel?
-
shapphire
aktív tag
válasz
subaruwrc #8990 üzenetére
Így már érthetőbb.
Ha valamikor mondjuk váltanék 2x8 Gb-os kitre, milyen márkát nézzek erre a konfigra? Akkor elméletben mennek majd a memóriák az gyári frekvencián.
Köszönet a hozzászólóknak!@snake1977: Bazooka 450m lapnál is eltűnt az általam fent írt HyperX ram a qvl-ből. Épp ma néztem. Tavaly még rajt volt.
-
snake1977
őstag
'Estét urak!
Megrendeltem a cókmókot, viszont ezt ma reggelre ezt vettem észre, a qvl listából eltünt a hyperx fury HX426C15FBK2/8 (2x4gb) 2666mhz memória, de nem csak a B450 gaming plus hanem a Tomahawk lapnál is, viszont az oldal szerint az utolsó update 2018.12.27 volt, akkor most mi a fene van? Első körben azt hittem én néztem el, de könyvjelzőztem a memóriát, sőt még mentettem is egy screenshotot, mert rá akartam kérdezni hogy a 4dimm-nél a pipa azt jelzi hogy mehet mind a 4 slotba? Na de ma reggelre eltünt...
-
shapphire
aktív tag
Köszi mindenkinek.
A hozzászólások alapján úgy néz ki, hogy a négy modul nem biztos működik 2933-on.
Pedig ez lett volna a cél...
Még külön kérdeztem is a vásárlás előtt itt fórumon, hogy maradnak-e a frekvenciák. De így, hogy egyrészt nem valószínű, másrészt - ami a fontosabb - be is krepál tőle a gép ha erőltetem, nem éri meg.Lehet visszaküldöm inkább, aztán majd egy nagyobb kitet veszem majd, de csak két részből állót.
@subaruwrc:
Ez az érték honnan van/honnan jön 4 modulnál?
Mi az hogy "azzal"? Ennyire rossz minőségű ez a márka? Azért csak nem. -
micafighter
nagyúr
válasz
shapphire #8982 üzenetére
Én azt próbálnám meg a helyedben, hogy nem xmp-t állítasz, hanem manual sebességet 2933-ra, feszt hagyd auto-n, timingokat is hagyd auto-n.
Ha nem jó, akkor lehet próbálkozni:
SOC voltage 1.0-1.1 között
Dram voltage 1.3 - 1.5 között
Ha így nem tudod stabilizálni akkor szerintem nem képes menni 2933-on az összes modulod együtt abban a lapban.
Első körben kulon-kulon is érdemes megnézni a modulokat, lehet csak 1 modullal van a baj, a többi meg menne simán.
-
shapphire
aktív tag
Üdv!
Nem tudom mi lehet a probléma, de hátha...tudtok rá valamit.
Adott az alábbi konfiguráció:
Lap: Bazooka 450m
Cpu: Ryzen 2600
Ram eddig: 2×4 Gb HX430C15PB3K2/8 (2933)Most vettem bele még egy ugyanilyen kit ramot (új). Beletettem az alaplapba, egy két újraindulás után kiírta, hogy változások történtek a gépben. Bementem a biosba és 2400-en futottak a ramok.
Beállítottam a 2-es profilt (2933). Újraindítás. Már első indulás után villant egyszer a kép a winben és szép lassan, de kidobott a win 10, hibaüzenettel, de magától újraindul. Újraindult, de 5 perc, meg pár képvilogás után megint kék halál, de azon a képernyőn 100 % elérése után lefagyott. Gép kikapcsol.
Hozzáértő segítene?
Ram topikban korábban azt kaptam infóként, hogy ugyanolyan kittel marad a dual es a 2933.
Köszi! -
Dragon3000
nagyúr
A könnyebb hűtések, ahol a pöckös megoldást használják a hűtések ott kompatibilis az am3 és am4, de ahol hátlap megy az alaplapra és abba csavarozod a hűtőt, ott már nincs meg ez a kompatibilitás, ilyenkor kell a + kitt, ha van az adott hűtéshez (remélem érthetően sikerült leírnom).
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dragon3000 #8975 üzenetére
holnaputan reggel megmondom mi volt.
-
fecaga21
senior tag
Holnap várható a CES bejelentés az új Ryzen szériáról akkor, ez tuti?
-
Walter_White
senior tag
válasz
grabber #8964 üzenetére
követtem az 1.1v-ot anno, de mivel én nem látok semmi különbséget a 950mV és 1.1V között, sőt az Auto 900mV között sem, viszont Auton semmit nem szertek hagyni így marad a 950mV
kissebb fesz sose jelent rosszat
- állítólag memóriákhoz kell, de a 3200-as G.Skill Ripjaws V-ös memók így is mennek 3466-on, pedig Hynixes. Szerintem ennek a SOC-nak 4 modulnál van/lehet jelentősége. Az előző 1800x-es konfigomnál se láttam értelmét babrálni, viszont ott se 900mV-al, se 1.1- se 1.2V-al nem volt stabil 3200-an a Hynix memória, se 2933-on.... úgyhogy, én leszürtem belőle azt hogy se X370-nél se X470-nél nem látom értelmét (de az is lehet hogy alaplap válogatja, az X370-ből a Prof gaming volt, most pedig X470-ből a Taichi)
BCLK-ra gondolsz, én azt sose babráltam, mindig csak a szorzót. -
hokuszpk
nagyúr
"Ebben is van valami, ..."
biztos. ok a 64 bitet az Itanium kivaltsaganak szantak a szerverpiacra.
csak aztan az AMD kitalalta az X86-64 utasitaskeszletbovitest. Amikor megjelentek a 64 bites AMD procik, az Intel meg mindig azt szajkozta, hogy a 32 bit eleg mindenre. Aztan amikor lattak, hogy ez bejon az AMDnek, akkormeg sajat 64 bites utasitaskeszletet akartak csinalni, abba meg az MS kopott bele azzal, hogy nem hajlando ketfele 64 bites windowst csinalni. -
chros
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #8966 üzenetére
Nekem tetszik, habar nehezen ertheto helyenkent. Hatarozottan nem indiai, szerintem ir vagy velszi.
De aki hasonlo helyen el az majd megerosit ebben.
-
fanti
addikt
válasz
turistakolbi #8962 üzenetére
Köszönöm szépen a leírást!!!
Ezzel fogom hűteni. Most a 6700K-n is ez terpeszkedik
Olyat kérdeznék még, hogy lehet olyan tuning, hogy mondjuk 4GHz-en jár az össze mag terhelésnél, de ha meg nincs terhelve, akkor visszaveszi idle 1GHz-re (vagy nem tudom, hogy mennyi a Ryzen idle frekije, a 6700K-nak 800MHz)
-
-
chros
őstag
válasz
hokuszpk #8936 üzenetére
"ez a Phenomnal is igyvolt."
Koszi, nem tudtam
"igazabol ha nemlenne az AMD, akkor az Intel meg mindig a 32 bites procikat tolna ezerrel."
Ebben is van valami, itt egy utolso video Jim-tol (1 eves) a CES elott, egy kis tortenelem lecke: Intel - Anti-Competitive, Anti-Consumer, Anti-Technology
Dobbenet, nem tudtam ezekrol a dolgokrol. Es valoban, nekem is volt AthlonXP-m es 64-em is reges-reg. -
válasz
Walter_White #8961 üzenetére
Soc mindenkinek bevált a kevesebb feszültség? Alaplap függő vagy chipset miatt mindenkinél ez lesz?
Van aki az FSB-t állítja? Az mennyire eredményes?
-
turistakolbi
aktív tag
igaz a gyári hűtő kevés a 4000mhz-hez. szóval. csak akkor tudsz OC-zni ha egy közepes hűtőd van legalább. (minden a hőmérséklettől függ
) )
előttem szólók ahogy írják, egy jó all core 4000 mhz alacson feszültségen nagyon baba
Kezdésnek CPU mhz-t beállítod 4000 re, adsz neki 1.4 vcore feszültséget, majd ezt addig csökkented amíg stabil marad a rendszered. ( minden proci más de nagyjából 1.25 és 1.4 vcore között kell legyen a stabil állapotod. körülbelül 1.3 vcore lesz a megfelelő
linkelek 1-2 youtube videót ahol kicsit részletesebben beszél az alaplapi beállításaidról.
https://www.youtube.com/watch?v=PHhcV2mtRxo
https://www.youtube.com/watch?v=FEUsaeu-z8wAvagy,, ha nagyon félsz a bios beállításoktól. a ryzen mastert letöltöd, és csinálsz egy profilt. (ennek az a hátránya hogy, minden gép restart után be kell loadolnod a profilt (ahogy mondjuk a VGA oc-t MSI afterburnerben)
Kezdőként rászánsz a videó nézésre és állítgatásra 2 órát körülbelül,. és meg is lesz minden
Estleg ha később kiderül hogy nem stabil a rendszered, akkor adsz még feszültséget a procinak (1 lépcsőt, -> 0,15 vcore mondjuk) -
válasz
Walter_White #8958 üzenetére
1,2V? Nekem sosem volt szerencsém a lottón úgy tűnik.
-
Walter_White
senior tag
-
fanti
addikt
válasz
turistakolbi #8955 üzenetére
Ez így tetszik is.
Esetleg akkor ezt leírnád nekem hogy a BIOS-ban mit és hogy az a két kattintás, hogy kipróbálhassam?!
Az utolsó AMD-m egy Phenom II-es volt, az Inteleket ismerem inkább jobban.
Köszi előre is! -
válasz
turistakolbi #8955 üzenetére
Nekem nem megy 4,1 GHz-en
4 az simán megy napok óta. 1,4V volt,LLC mode 2, 1,1V SOC és ha 41x szorzót állítok már nem indul el a tuninggal.
Mindegy nem ezen múlik,sokkal több amúgy sem lenne benne. Még kevesebb fesszel kéne kipróbálnom. -
fanti
addikt
Én sem bírtam magammal, megléptem a cserét.
A mostani RAM kittem.
A rendelt alaplap és processzor.Tuningolni nem akarok, csak a stabil és gyors működés a célom.
-
snake1977
őstag
válasz
dudu5130 #8951 üzenetére
Köszi, de szerintem egy hyperx fury lesz ami qvl listás, pár hónapon belül úgyis lecserélem 2x8-ra.
Dragon3000: így hirtelenjében fel sem tűnt a pdf-ben, megörültem hogy rgb-s, olcsó, 3ghz-es, amd certifikált, gondoltam a későbbiekben könnyű lesz eladni, ha lecserélnem 2x8-ra, mert "gamer" ram.
-
dudu5130
őstag
-
snake1977
őstag
-
jeni
félisten
válasz
snake1977 #8946 üzenetére
biztos,hogy 2x4Gb lenne szükséged?
ugyanis KIT-ben érdemes venni és későbbiek folyamán kevésbé lesz gondod a 2x8Gb KIT-el.
ellenben nem garantál a bővítésnél a következő plusz 2x4Gb ,hogy pont ugyan olyat kapsz majd mint amit elsőnek vettél.
ma már a 2x8Gb a trendi
most ezt szokták javasolni mint legolcsóbb típust
pár helyen lehet,hogy akár 38000Ft is lehet KIT-ben. -
snake1977
őstag
Sziasztok, memóriát szeretnék 2600-as ryzenhez, kinéztem ezt az a-data spectrix 2x4-es 3000mhz-es rgb kitet, a gyártó szerint a D41 széria (pdf) ryzen kompatibilis legalábbis így értelmeztem, erre kérnék egy megerősítést, mert a qvl listában nincs benne, bár tudom hogy az csak iránymutató.
-
füles_
őstag
válasz
imbalazs #8943 üzenetére
Nem sok usert láttam azzal a deszkával, ha teheted akkor Tomahawk-ot vegyél, drágább de az egyik legjobb ATX B450-es lap. Vagy ha jó a micro ATX is, akkor a Mortar-t vedd, ez olcsóbb, mint a Tomahawk. Ezekről rosszat még nem olvastam. Az általad kinézett RAM elég népszerű itt PH-n és általában ajánlott is. Vagy még a Patriot Viper 4-es RAM-oknak nézz utána, ezek is kezdenek népszerűek lenni az ár/érték arányuk miatt, én is ilyet használok teljes megelégedettséggel.
-
imbalazs
újonc
Sziasztok!
MSI B450 A-Pro alaplappal és G-Skill Aegis 3000Mhz-el vannak tapasztalatok Ryzen 2600 mellett? Fent van az alaplap által támogatott listán a memória, viszont hallottam hogy a Ryzen széria kényes ilyen szempontból.
Ha ez mégsem működőképes kombináció, milyen alaplapot illetve memóriát ajánlotok 2600 mellé?
Köszi!
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Látom, téma a rendelés (nincs raktáron stb.) téma. Én múlt pénteken vettem át egy 2600x-et (nem akartam volna igazán, de más cucc is volt mellette, ami fontos volt). Még tavaly rendeltem (azóta felment az ára)...elkapott a Karácsony fíling. Holnapután kiderül, hogy megtartom-e, vagy megy vissza elállással (bontatlan).Üdv
... reméljük, olyan hírek jönnek, hogy inkább visszaküldöm....
-
Elar
senior tag
válasz
micafighter #8935 üzenetére
Előre kifizettem
(Természetesen most mindenhol felment az ára kb 2e fttal)
De most írtam nekik, hogy ha még konkrét dátumuk sincs akkor inkább lemondom. (Kicsit gáz, hogy 2 munkanap alatt nincs konkrét dátumuk)
A szintén innen rendelt SSD-t péntekre igérte a beszállitó (WTF???) -
Stonerice
őstag
Én nem gondolom, hogy az Intel összeszarta volna magát! Hiszen elég hamar magömlése lett a megjelenő 1. Generációs Ryzen cpu-k után. Minek terítse ki a kártyáit ha nem muszáj? Rengeteg ideig nem volt verseny a piacon, és ez idő alatt biztosan nagyon sok pénzt ölhettek a fejlesztésbe biztosítva ezzel az elkövetkezendő évekre vonatkozó igényeket.
-
hokuszpk
nagyúr
"az eladott mostani 6C12T-os 2600-as sorozat legnagyobb hanyada tokeletes 8C/16T CPU-k!!!"
ez a Phenomnal is igyvolt. lasd a szaktopikban
kene a Ryzenhez is valami magfeloldo bios)
-
chros
őstag
válasz
Silεncε #8926 üzenetére
Biztos lesz, de ahogy a tobbiek mondjak, ma nem kell venni uj videokarit (hacsak nem ebbol elsz), hasznaltan elozo generaciot, es csak akkor, ha mar a mostani nem eleg
Jim szerint, 2020-ban (nem iden) fog nagyot durrantani az AMD az nVidia ellen, mint ahogy most az Intellel teszi. Igy legyen!Volt egy komment az egyik video alatt: "Ha nem lenne a Ryzen az AMD-nek koszonhetoen, akkor az Intel meg mindig 4 core-os procikat akarna rasozni a vasarlokra arany aron"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Silεncε #8930 üzenetére
Természetesen használtan, már 40e alatt kapni 570-et a hardver aprón, kapásból van vagy 5 fent ennyiért. Ezek persze bányász kártyák voltak, de aztán annyira mindegy... most 50-ért kapsz 8GB-s 570-et is használtan.
Raktársöprésben én nem bíznék, amíg meg megy a bányász biznisz, addig nem éri meg bolti kártyát venni.Egyébként javaslom a Giga 570 kártyáit, mert azok 2D-ben hangtalanok, a többi gyártóé nem.
-
Silεncε
őstag
válasz
SECTORnooB #8928 üzenetére
Ez hol? Újonnan nem igen láttam ennyiért (jó lenne a 8 gigás inkább, legyen időtálló), használtból meg videókártyát nem veszek. Meg szerintem a CES után kicsit lentebb fognak menni az árak raktársöprés címszó alatt, akkor lehet, hogy inkább egy 570-580 lesz a bestbuy. Egyedül a 400W-os táp miatt félek kicsit, bár a szaktopic szerint belefér bőven a fogyasztása
-
Archttila
veterán
-
Elar
senior tag
Múlt héten csütörtökön este megrendeltem a 220.volt boltból a 2600 Ryzent. Oda volt(van) irva h 3 napon belül
A valóság h most kaptam emailt h min 4-5 munknap, de inkabb 8-10.
Nem kicsit,hanem nagyon felcseszett ez most. -
pdw_ph
tag
válasz
turistakolbi #8916 üzenetére
És vajon az újak között?
-
chros
őstag
Meg mindig unatkozom
Jim (AdoredTV) mond par nagyon okos dolgot ebben a videoban is (szinten 1 honapos), aki nem latta es van egy szabad oraja az nezze meg a CES elott
: AMD - The (Evolving) Master Plan
Pl. (kb 17-20 percnel): nem csak hogy valogatott CPU-krol beszelunk (melyik keruljon melyik sorozat ala), de azt is, hogy az eladott mostani 6C12T-os 2600-as sorozat legnagyobb hanyada tokeletes 8C/16T CPU-k!!!
Csak igy csinalnak a mid rang-nek szegmenst. WTF?!
Nem kisertem figyelemmel a CPU/GPU piacot az elmult kb 10 evben, igy ezert csodalkozok ilyen nagyokat.
-
palfitom
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #8917 üzenetére
Pl ezért sem kapkodnak annyira.
(#8919) subaruwrc
Reméljük... -
subaruwrc
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #8918 üzenetére
architektúra ennyit tud.
de legalább - sok száz mhz-cel is pariban van az intellel.majd a 3000-es ryzenek még órajelben is pariban lesznek aztán az intelnek reszeltek egy darabig.
-
Egyébként mi az oka a Ryzenek alacsony frekvenciájának, tuningolhatatlanságának? Nem hiába marad el sok tesztben a 9900K-tól, hát az majdnem egy GHz-el magasabb frekvencián fut.
Mondom mindezt úgy, hogy nincs ilyen procim de szeretnék, egyelőre csak kívülről szemlélem, és elismerem a széria erényeit és főleg ár/teljesítmény mutatóit. -
válasz
turistakolbi #8916 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, 43 a legolcsóbb, le van jegelve, utána 50-ért a következő.
-
turistakolbi
aktív tag
A használt piacon biztos hogy olcsóbb lesz, mert sokan akarnak váltani, és verseny alakul ki.
és szép lassan csökken majd az ára is. ahogy az újak is csökkennek,.
2017 ben az 1600x volt 70+ most a 2600x kerül ennyibe. jövőre a 3600x lesz ennyinézd meg a ryzen 1700 at használtan.. 35k ért alig megy el. pedig 100 körül volt az ára
-
pdw_ph
tag
Szerintetek mennyi az esély hogy a CES után bármi meglévő Ryzen (2600X érdekel) esetleg olcsóbb legyen? Jól gondolom h semmi?
-
fanti
addikt
Gyerekek! Irigyellek titeket!
Ez a Ryzen baromi jó konstrukció lett. Nem csodálom, hogy az Intel összeszarta magát a méregdrága 9900K-ja sem húzza ki a csávából...
-
Archttila
veterán
válasz
sanyi0627 #8909 üzenetére
Azt, h feleslegesen oltem bele annyi penzt a magasabb IPC-be.
FHD ultra 60Hz doszt eleg a Ryzen. Majdnem 100ba ment el hasznaltan a delidelt IntelBeraktam egy Shadow of the Tomb Raider bench kepet par hete, keress vissza (konfig elotte vs utana)
Bocs csak most rengeteg a melo... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xbox Ultimate előfizetések
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest