Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED monitor topic
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyi0627
senior tag
Gigabyte b450m gaming alaplap r5 2600 lenne.
A lap vinné az sk hynix 2400mhz ramjaimat? Támogatási listában nem talaltam.viszont jópár hynix chippel szerelt volt ott.
Köszi
Üdv -
jeni
félisten
Nekem is 2x16GB van igaz nem KIT hanem 2db 1x16Gb Corsair CL15 3000mhz kivitelben ami egyidőben, egy helyen, egy boltban lett vásárolva. Teljesen egyforma Hynix chipes 5.39 verziós.
Lehet a tuningra már a Hyinx 16Gb több oldalas chipes modulok nem alkalmasak,de ha 2933Mhz alapból meg van akkor a többivel már nem lesz gond.
Annyi a hátránya,hogy 2933Mhz-t tud csak mely XMP-re lett beállítva. Egyelőre ennél többet még nem. Legalábbis manuiális tuninggal még nem próbálkoztam megy 2933Mhz fölött.
A tied C16-s ami jó jel.
Én is 6700/7700K prociról váltottam. Most nagyon magasan tartják az Intel procik az árukat használtan és újként is. Lehet érdemes most váltani míg többet kapsz értük. Esetleg várd meg míg a boltokban megjelenek a Ryzen 2 új procik és kiderül hogyan változnak majd az árak.
U.i.:
Amúgy egyre többen váltottak 1150 és a 1151 tokos procis lapról az AMD Ryzen-re vagy a 1151.V2 tokozású 8xxx tokozású procira. -
hokuszpk
nagyúr
-
fanti
addikt
válasz
micafighter #8893 üzenetére
Az már nem sajnos.
De nem merem meglépni a cserét. Most van egy másfél éves atomstabil konfigom (lásd az adataimnál).
4500MHz-en megy a proci, de csak ezért ennyin mert működnek az energiagazdálkodási funkciók is, azaz pl. alacsony terhelésnél visszaveszi magát 800MHz-re, maximálison meg mind a négy mag 4500MHz-en teper (pl. Sony Vegas).
Nincs is vele semmi bajom, így megy már másfél éve.Csak jött a szakmai kíváncsiságom, és ugye a Ryzen nagyon innovatív. Az Intel csak kapkod most, az AMD meg nézi a vergődését mosolyogva, teheti is.
Viszont alaposan utánaolvastam a RAM kérdésnek, és bizony elég sok a baj az AMD háza táján ezzel. Ugyan a 2X00-as sorozatú procik a 4-es kezdetű csipkészletes lapokkal már sokat javítottak a helyzeten, de pl. az én RAM kittemet nézve (G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200Mhz F4-3200C16D-32GVK) koránt sem rózsás a helyzet.
Egyrészt 2x16GB, azaz nem a szokványos 4x8-as felállás, másrészt meg Hynix csipszettes, ami lutri a Ryzen esetében.
Több fórumot átmazsoláztam a témában, és sajnos a Hynix-es 16GB-os modulokkal jócskán szívnak a Ryzenesek.Úgyhogy nem merem meglépni a cserét (alaplap és proci) pedig nagyon szerettem volna, de így lutrizni nem akarok.
Köszi mindannyiótoknak a segítő szándékot!
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
...Taichi...CPU húzásnál nagy előnye a brutális VRM, memória kezelés ezen a szinten inkább IMC kérdése. Egyetlen ilyen tudású lap, ami támogatja az APU használatot. Vannak "betegségei", pl. az RGB vezérlő firmware-jét külön kell beégetni a chip-be, a memória modulok berakásánál izomból kell dolgozni... egyébként rosszat nem lehet róla mondani. Az Ultimate a plusz LAN-on kívül teljesen azonos, de jóval drágábban (ja, kapsz még egy start - reset gombot...).Üdv
-
fanti
addikt
Ehhez a kitthez és a 2700X-hez milyen lapot ajánlanátok a középkategóriában (35k-50k), amiben ez a RAM működne jól a névleges 3200MHz-en?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #8884 üzenetére
4GB.
valoszinuleg segit, hogy az IBT-bol az AVX verziot hasznalom. Nomeg a 2500K 4 magjaval szemben azert ez megiscsak 8.
a proci menne még, de a hwinfo64 picit feljebb is olyan homersekleteket dob a vrmre, hogy azert a 150-200Mhz -ert nem eri meg. Igy is eleg mindenre amire nekem kell. -
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #8881 üzenetére
semmi extra, nyomtam egy very high tesztet.
tobb rammal picit tovabb tartott volna, mondjuk ha a "relaxed EDC throttling" -ot engedelyezem a biosban, akkor minden mas beallitas valtozatlanul hagyasa mellett 187GFlops a teteje. -
-
törölt tag
válasz
micafighter #8874 üzenetére
Ezt nem tudtam. Köszi. Lehet az exlusive oszlop akkor ezt jelentheti? Mert akkor ennél a ramnál nincs.
-
Thrawn
félisten
válasz
micafighter #8874 üzenetére
Bin [link]
A bind egész mást jelent. -
micafighter
nagyúr
-
mateo91
tag
Hali mindenki, jövő héten megveszem a ramot a gépbe.
Ryzen 5 2600
Gigabyte Aorus b450 mezt a ramot néztem ki :
https://m.alza.hu/gskill-16gb-kit-ddr4-3000mhz-cl16-gaming-series-aegis-d5334260.htm
A támogatási listán nem szerepel, van egy hasonló, annyi hogy az utolsó 4-5 karakter más.
ez a támogatott F4-3000C16D-16GTZR
ez pedig a linkben szereplő F4-3000C16D-16GISBMenne vajon? Nem akarok lutrit, itt Miskolcon jó 10ezer ft-al drágábbak a ramok.
-
törölt tag
válasz
micafighter #8869 üzenetére
[link]
Ez a link tartalmazza az összes ellenőrzött b die rammokat és köztük van. -
beers
addikt
Megrendeltem a ramotez lett! A procival még várok kicsit!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Tomko78 #8860 üzenetére
Nem nagyon válogatják, a sima verzió és az X-es tuning tudása is kb. ugyanott van, ha kézzel tuningolsz. Mondjuk most lehet az olcsóbbat venném, ha feltétlen most kellene új procit venni, aztán azzal kihúznám a 3000-es széria megjelentéig. Gyanítom, hogy a 2000-es széria fog kapni egy árcsökkentést az év elején.
-
-
fecaga21
senior tag
Szerintetek ez a Ram egy 2600-assal, meg egy Tomahawk lappal?
-
Elar
senior tag
Még megboldogul ifjúkoromban egy kis ideig én is tuningörült voltam, meg hogy miként lehet kihozni a maxot a gépből.
De aztán rájöttem, hogy tuning nélkül is csodásan megy minden a gépeimen
És ugye ezért nem adok 15e ft-tal többet most a 2600x-ért.
Vagy Ram esetén is bőven jó az Aegis 3000 és nem kell 5-8e ért a Patriot (vagy akármi) 3200Mhz -
Elar
senior tag
Azt mondjátok már meg, hogy mekkora különbség van 16GB Ram esetében, hogy 3000Mhz vagy 3200Mhz-sat veszel?
Szerintem nagyon sokszor túl van pörögve ez a dolog -
Walter_White
senior tag
válasz
fecaga21 #8819 üzenetére
Nekem ilyen ramom van, G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
Intelben 3800-on is elketyeg, 1.35V-al -tobb voltal, lehet 4ghz is meglenne
2700x-nel 3466-al 1.4v-al. illetve 3600-al is bootol, csak akkor az idozitesekkel kell bajlodni-ugyhogy ezt a memot hosszu ideig cipelni fogom magammalSKHynixes
-
-
-
Pro!Petya
addikt
Majd 4 nap múlva fog..
Viszont az árazáson nem változtattak még hivatalosan szval minden a régiben.
Amúgy otthon is van már 54 ezertől ,itt németben meg 149 euroért ami olyan 47-48 ezer huf-ba kb december közepétől stagnál ez az ár.Most csak ránéztem hogy mennyibe mennek a "sláger" 8600k-8700k procik ...
(öcsém világéletében inteles volt most nagyon ugy fest tavasszal összerak egy ryzen konfitmár furcsa volt hogy a napokban sokat kérdezősködött ebben a témában főleg hogy karácsonykor még 8700k-ra akart upgradelni, csak hát az mobo+cpu+ram csere neki
)
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Történt valami az AMD táján, hogy most 2 nap alatt elszálltak az árak megint, mint Intelnél, vagy csak a magyar kereskedők megint vérszemet kaptak a kereslet miatt?
Ryzen 5 2600 2 napja még 55 volt, most egy csomó helyen 65 vagy 70 fölött jár. -
fecaga21
senior tag
Ez a G.Skill is jó árba lenne, de ez nincs benne a 450-es Tomahawk alaplap ram támogatási listájába sajnos
-
-
fecaga21
senior tag
válasz
dudu5130 #8831 üzenetére
Hát pedig ez fura, mert az MSI oldalán, ezzel a lappal, a támogatási listán 3200 Mhz-es ram a plafon, 4 db van ezek közül, 3 Corsair, és egy ADATA, a többi ram mind alatta van órajelben,sőt ez a Patriot Viper benne sincs a támogatási listán, azért köszi. Egyébként honnan néztétek hozzá?Itt ajánlották ?
-
sanyi0627
senior tag
válasz
SECTORnooB #8825 üzenetére
Köszi
Még egy kérdés sk hynix-el hogy jön ki a ryzen?De ha ugy nézem a ryzen gtx1070 igy is előrelépes lesz az i5 6500 gtx 970 kombóhoz képest nem?
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Gondolkodok platformcserén.R5 2600 a kinezett amd proci.
Gtx1070 lenne mellette.
Viszont egy olyan problémám lenne hogy csak 2400mhz ramom van és most biztos nem férne bele ram csere.Csak játékra lenne használva a konfig. R6,pubg,roe,cs go.
Mekkora hátrány lenne a ram sebesség?Koszi
Udv -
fecaga21
senior tag
Ryzen 5 2600-as procihoz néznék memóriát MSI B450 TOmahawk alaplaphoz.
G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 RipjawsV elmegy a proci+lappal?
Ti milyen rammal használjátok? -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már róla szó. Van egy MSI B450 Gaming plus lapom. A legújabb BIOS frissítésbe beletették a cpu fesz offset módot is. Ez működik valakinek? Kipróbáltam, de nekem ugyanúgy nem veszi vissza a feszt ha húzva van.
-
snake1977
őstag
válasz
CPT.Pirk #8815 üzenetére
Köszönöm! Huh szokni kell ezeket az ryzenes dolgokat, az intelnél nem találkoztam ilyen korlátozott memória foglalat okossággal. Az 1.2V helyett 1.35V-os alapfesz vagy picit magasabb jól gondolom az amd-nél nem jelent problémát?
hokuspk: köszi, még osztok szorzok kicsit, és meglátom hogy jön ki a matek, de előbb utóbb kevés lesz a 8gb az biztos, csak már várom hogy essenek kicsit a ddr4 árak is élhető szintre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
snake1977 #8814 üzenetére
Most nem vagyok teljesen naprakész a ram árakkal, de innen sokan vették az Aegis 2*8GB 3000MHz CL16 kiteket, megelégedéssel. F4-3000C16D-16GISB - 38k körül kapni.
Érdemes megadni a 3000MHz-et a Ryzennek, számít neki. A 4x4 felállás eredőben rosszabb sebességet produkál, ez eddig még minden platformnál így volt, itt is így van. Továbbá az AM4 alaplapoknál 2 ram slot olyan, ami nagy sebességre képes (ezt jelzi is az alaplapok leírása), a másik kettő nem. Emiatt lehet, hogy nem tudnád kihasználni a ramok 3000MHz-es profil beállítását (most az Aegist nézve, mert van 4GB-s verziója is annak amit írtam) 4x4-ben, ami szívás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
snake1977 #8812 üzenetére
Ne tervezz 4*4-es rendszert. Ha majd váltasz, add el a mostani 2*4-et és vegyél 2*8GB normális kitet. Minden téren jobban jársz így, mint egy 4*4-es rendszerrel.
Úgy egyébként olyan ramot vegyél minimum, ami tudja a 3000MHz CL15 vagy 16 beállításokat, azzal már kellemesen el lehet lenni. Annál rosszabbat nem érdemes.
-
snake1977
őstag
válasz
palfitom #8811 üzenetére
Most már csak memóriát kell vadásszak, és le is adhatom a rendelést.
Ebben is tudtok segíteni? Első körben 2x4GB elég lenne, viszont olyat vennék amiből később ha veszek még 2x4gb-ot ne legyen gond ha melléteszem. Azt hiszem itt számít az egy vagy kétoldalas megoldás. -
snake1977
őstag
válasz
micafighter #8807 üzenetére
Nem hiszem hogy itthon a bejelentés után akár egy héttel is változnának az árak, legalábbis én ilyennel eddig még nem találkoztam. De ha mégis azt mondjátok hogy érezhető hatással lesz az árakra, kivárom a szerdát.
Pálfitom: Valóban,az msi b450 tomahawk lenne a legjobb, de még mindig nem született meg hátra a 6ik usb, ami nálam ahogy jeleztem szükséges, ahogy a 6db sata portot is irtam.
Ezért orientálódtam más gyártó felé, keresve a lehetséges alternatívákat, de vagy nincs 6 usb, vagy ha van akkor nincs 6 sata port, ezért egy plusz pci-express-es usb bővítőt nem vennék +4-5 ezerért akkor inkább picivel drágább lapot, (külső hubot meg pláne nem) a kábeleim így vannak elvezetve, a mostani lapot kiveszem, az újat beteszem és örülök mert marad minden a helyén. A B450 mortar-on sajnos 4 sata van, ami kevés, pedig azon az usb elég lenne.wwenigma: eredetileg Gigabyte aorus m/aorus elite lett volna a választásom 1600x mellett, de javasolták a 2600-as ryzent a jobb a memória kompatibilitása végett, ezért mellette döntöttem, viszont a lap a gyenge tuning lehetőségei miatt meg nem javasolt a 2600-ashoz, nincs fix feszes oc. etc.
chros: a tuningot is jól viseli? A másik ok a prime-al szemben az ajánlóban lévő "** : Korlátozott OC lehetőségek, nincs fix cpu feszültség, csak offset ami zavaró lehet" figyelmeztetés volt.
HSNet: eddig ez a legjobb lap felszereltségben, annak ellenére hogy nem rajongok a márkáért, ha tuningban is rendben van, és nincs ellenvélemény akkor ő a legjobb jelölt.
-
palfitom
félisten
válasz
micafighter #8807 üzenetére
Ahogy már elmondtuk neki páran.
-
snake1977
őstag
Köszönöm uraim!
De...annyi időm nincs sajnos, vasárnap megy a háztól a jelenlegi konfig, egy core 2 duon meg nem szivesen várnám ki amig ideér a Zen2.
Jövőhéten szeretném már megvenni a cuccokat, a zen2 egyébként sem játszik most, persze biztosan letolja kicsit a zen és zen+ árakat viszont nem hiszem hogy olcsóbb lesz, csak szimplán jobb valamivel.
Tehát akkor a jobb vétel a 2600+B450 mindenképpen. A gigabyte lapoktól eltanácsoltak, az msi-vel az egyetlen problémám a gyér felszereltség usb téren, a legtöbb lapon 5 usb van csak hátul(+1 type c), amelyiken meg 6 azon csak 4 sata, nehogy már jó legyen nekem.Esetleg ezen kivül ajánlott lap ami pici oc-t tud de azért jól felszerelt? Árban a felső határ 38-40e de ha olcsóbb az nagy előny, több jut a ramokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- i7 3770 CPU + Asrock Z75 Pro3 alaplap + CPU hűtő eladó
- Intel Celeron Processzor G3900 2M Cache, 2.80 GHz, Intel HD Graphics 510, tesztelési célra kiváló
- Intel Core i3-6100 Processzor 3M Cache, 3.70 GHz
- Intel Core Ultra 5 235 BOX (3év Alza garancia)
- Intel Core i5-3470 Processzor 4 mag 4 szál 6M Cache, max 3.60 GHz
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest