Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raubisoda
senior tag
Szerintetek megéri egy RX580 8G-t lecserélni egy GTX1660-ra?
-
Meridius11
aktív tag
válasz
Chaser #37897 üzenetére
nyáron konkrétan új gépet építettem a gpu köré (platform csere), és bár ritkábban, de már előtte is előfordult időnként ugyanez a szaggatás. Gondolom a CPU limit megszűnésével lett sokkal észrevehetőbb.
Nem egyedi probléma, itt van egy korábbi reddit postom ahol kigyűjtöttem minden infót a témában, de megoldással még senki nem tudott előrukkolni. Már azon kívül hogy 17.10.1-es driverrel működik normálisan. Reméltem, hogy valaki a topicban találkozott már vele.
-
Chaser
legenda
legyen egy nagyon erős on:
nitro 590 tulajoknak mennyi a default gpu és ram órajel?szerk:
mondnám h tolj rá egy furmarkot, de így nem erőltetném
ki tud száradni a paszta, gyárban sem mind úgy sikerül eleve, van amelyik rosszabb, van amelyik jobb -
Chaser
legenda
válasz
lacus83 #37894 üzenetére
kicsit túlzásba vittük a táp témát az oké, de az is hozzátartozik a vga-hoz ha nem is közvetve
emlékeim szerint pedig az utóbbi pár hétben én egy picivel több embernek segítettem, mint tenmagad', szóval ha némi off van akkor van, ha nem teccik' se gond, csak akkor is kerülj elő amikor kérdeznek tg mester úrszerk:
Meridius11
új win fel, minden default, ha akkor is ilyen menjen vissza garba, bár ha pár hét van garból vissza kb oly mindegy hogy megcsinálod-e magadnak a pasztázást, te döntésed -
Meridius11
aktív tag
-
lacus83
senior tag
Uraim!
Figyelembe szeretném ajánlani a tápos topikot,a gyányolós és modding topikot!
Sok az off!Minden nem ide illőt a megfelelő topikban tárgyaljátok ki!
Ez nem BB topik.
Legközelebb tavaszi nagy takaritás lesz télenKöszönöm
-
Ratchent
csendes tag
válasz
Meridius11 #37885 üzenetére
kapcsold be a wattam-t és ott grafikonokból azért le lehet szűrni hogy mi hogyan van terhelve ,kép akadásoknál mi hogyan viselkedik
-
Z_A_P
addikt
válasz
banderasz77 #37806 üzenetére
4GB Nitro+ vadasztam 35-40 kozott hasznaltan, de lesz helyette 8GB XFX akkor 46-ert...
(~8 eve jatszottam utoljara (skyrim), de most elkapott a laz...- lehet nyugdijazom a jo oreg 5870-et)
add el a játékot
Azt hogy lehet? -
Chaser
legenda
válasz
Meridius11 #37885 üzenetére
Uj win fel, minden default, ha ugy is megmarad a jelenseg akkor hw-es gond es szerviz, ha nem akkor valami sw bohockodott
-
Meridius11
aktív tag
válasz
Meridius11 #37803 üzenetére
Erre valakinek ötlet, esetleg tapasztalat?
-
syberia
veterán
válasz
Chaser #37881 üzenetére
EVGA 450 BT belső fotó, ventilátor. Nem egy Yate Loon, de biztos van szélzaja ezres fordulatszám fölötti tartományban.
Ismerősen csengett a típus neve, a Chieftec CTG szériában is ez pörgött, meghallgattam nemrég egy ilyen tápegységet, alig hallottam a hangját.
-
syberia
veterán
válasz
Chaser #37879 üzenetére
Persze hogy nem probléma a csöndesebb ventilátor, némelyik gyártó eleve magasabb alapjárati fordulatszámot állít be, főleg ha a tápegység nem 40, hanem 30 fokos tesztkörnyezetben lett hitelesítve. Amúgy a félpasszív módot támogató típusoknál szellősebben helyezik el a kondenzátorokat, a teljesen moduláris kábelezésnél a tápegység belsejében sokkal kevesebb kábelre van szükség, amik a légáramlatot korlátozzák. A jobban melegedő szekunder oldali kondenzátorok élettartama rögzített kábeles tápoknál kritikus lehet, főleg ha gyengébb márkájú "kéményekről" beszélünk.
Most már kicsit nehezen követem, milyen videokártyád lesz az EVGA 450 BT mellé, egy 8 magos cpu és alul feszelt RX 590 már tud annyit kajálni játékban, hogy a táp jóval 10% terhelés fölött dolgozzon. A gyári ventilátora valóban nem csöndes a kis BQ-nek, mindjárt utánanézek a miért-nek.
(#37878) Gyuri27: Egy kis irónia volt, 10% amúgy is csak idle lehetséges.
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #37875 üzenetére
idle desktop, load furmark, furmark+prime, "valós" játék
alzában eldumáltam egy sráccal, láttam nem csak azért van ott hogy legyen valahol, hanem rendesen kocka, ahogy illik ( :
nagyjából minden téren képben van, szóba jöttek a tápok is, kapásból rávágta a mesére h nagy eséllyel a seasonic gold=evga bronzzal - h miért passz, lehet simán goldot raktak az evga-ba, mert éppen az volt raktáron
mindenesetre ses tápok terén sok nyűggel találkozott
esetemben is a túlméretezésből adódó ventit fogom lecserélni, a szkájet' ventit nem féltem, elég szépen tolja az a levegőt hangtalanul is, meg is lepődtem amikor 3-400 rpm-nél a hűtő mögé tettem a kezem, azt hittem semmit nem érzek majd, de nagyon korrekten tolja már annyin is
super flower bél van az evga-ban is, temetni biztos nem kell, kifújt levegő langyos, ugyanilyen volt az 550-esnél is járó ventivelszerk:
syberia
régebben voltak tápok, amiket nem lehetett 10-15% alatti terhelésen használni, mert nem indultak be
maiaknál ez már nem gond, baj is lenne, mert sokan vesznek 6-800w-os tápot olyan géphez, ami idle 50w-ot eszik
én is megvenném a 650-es vagy 750-es corsairt csak amiatt, h passzívan vigye a konfigot, viszont nincs kedvem kísérletezni vele, az is 30e-s kategória
nálam 50-60w közt ingázik mindkét mérő, 570-nel többször volt 50 közelében, 590-nél 60 közelében van többet, ami egész jó 8 magos zen mellett, rossazbbra számítottam - és a cpu fix allcore 3,4-en megy, nincs idle mód - -
syberia
veterán
válasz
Gyuri27 #37873 üzenetére
Nem tudom, én most főleg a nyákon lévő komponensek optimális hűtése szempontjából nézem a kérdést. Nem mondom hogy nem lehet eltérni a gyártói specifikációktól, szereltem már videokártyára "utángyártott" hűtést. Bár ott a túlméretezésből adódó, halkabb működés volt a cél.
(#37874) Chaser: No offense, én ilyen szögletes-vaskalapos állásponton vagyok. Amúgy milyen mérési tartományban sikerült azonos fogyasztást kimutatnod, hogy ennyire nincs difi egy Gold és Bronze táp között.
Én amikor a Bronze-ról Silver tápra váltottam, már 50W fogyasztásnál volt pár vatt előnye az új tápnak.
(XFX 450 PRO -> Super Flower LEADEX Silver 550W) -
Chaser
legenda
válasz
syberia #37872 üzenetére
én már akkor cseréltem ventit tápban, amikor még te azt se tudtad mi az a táp
láttad a fentebbit?
két mérő ugyanannyit mér, tehát vagy a seasonic goldja bronz, vagy az evga bronza gold, de teljesen lényegtelen, anno fps apn is lazán ment pár százat pörgő néma ventivel, tehelés pedig pont 50% +/- 10% tartományba esik esetemben, mindenképp minimális hőtermelése van a tápnak -
syberia
veterán
válasz
Chaser #37852 üzenetére
Amikor zajos lett a régi tápegységem ventilátora, a csapágyat birizgáltam meg, teflonos szilikonzsír és elkussolt. De egyszerűbbnek tűnik lecserélni, nem is drága. Bármilyen házhűtő ventilátor nem tud kellő légszállítást, főleg alacsony fordulatszámon.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #37862 üzenetére
Mivel a továbbértékesítést az Alza szabályzata és az EULA is tiltja, ne feszegesd a témát szerintem itt
-
NdrewSunix
őstag
Értem.
Leírnád, hogy te miként ruházod át? -
-
NdrewSunix
őstag
Help me!
Hogyan tudom elpasszolni az RX580-hoz kapott játékot, ha engem nem érdekel?
Regisztrálok az amdrewardson, addig ok, hogy lesz nekem abból kulcsom amit átadhatok? -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #37854 üzenetére
10 éve is így oldottam meg, van ami nem változik ( :
mennék én, ha megfizetnekszerk:
Beretvás
kiveszem a két ventit, szabad lesz a légáramlás a 12-es venti előtt, nem hangosak, főleg ha csak egy megy 8-900rpm-en, de az egy db 12-esnek nem lesz semmi hangja és sztem hatékonyabban meg fogja oldani -
Chaser
legenda
válasz
Beretvás #37849 üzenetére
vettem egy kis evga-t, azzal minimális cw van, seasonic visszament, az első után a második is
evga-ba vettem ventit, nem érdekel a garancia, 10e ft volt a táp 2 év garral, ses-ekre volt 5 illetve 10 év, de kitörölhetem vele ha kerreg a ventijük meg búgatják a vga-t
cpu hűtőm végül scythe lett, néma ventivel, így kap olyanból 800rpm-eset a táp és vga is, szerencsére pont ott van a pcie slot fölött a lap 2. venti csatija, ha mázlim van még a vga alatt is át tudom vezetni, ventit kétoldalú ragaccsal rárögzítem a burkolatára, gyári ventiket pedig kiveszem -
Chaser
legenda
válasz
Beretvás #37847 üzenetére
nálam stabil - legalábbis kopp-kopp
- a beállított 1,025v@1500, ez valósan 1v körülre droppol
hűtést ha megoldja a nagy venti akkor perfekt
és cw is alig maradt, a seasonic pedig rohaggyonmeg' ( :
valszeg marad is a kártya, majd ha kiforrja magát a navi jöhet egy 5700 pulse vagy nitro -
Chaser
legenda
válasz
banderasz77 #37841 üzenetére
nálam az 590 egy db ventivel elmegy, aminek elég 8-900 rpm, 1v@1500 mhz-en, meknézném' melyik 590 csinálja meg ugyanezt ( :
immár harmadikkal barátkozom:
első 1v@1500mhz
második 1,05v@1500mhz
harmadik 1,025v@1500mhz
a nyomi seasonic táp és a szintén nyomi strixx sw miatt visszavittem az elsőt mert azt hittem hibás, de nem volt baja, azért kicsit így kárpótolva érzem magam a második után
vettem szkájet' max 800rpm@14,5db 12cm ventiket, úgy nézem szépen rá tudom hackelni a vga-ra, és ha nem tévedek nagyot bőven jó leszszerk:
persze nitronál fél perc kiszedni a ventit és nem tiltott, nincs garvesztés, nyoma sincspilács mániások akár rakhatnak bele világítósat is, van gyáriból olyan, nekem bőven elég a zafír felirat a tetején - természetesen pirosan ( : -
de kap majd még egy hacket ha összejön -
Barell
senior tag
Srácok melyik a legjobb Stress teszt? Ami ténylegesen pörgeti nekem a kártyát 100%-on hogy tudjam stabil-e az oc?
-
tomic
addikt
válasz
banderasz77 #37832 üzenetére
Nem "csak a Nitro+ a legjobb!
A Powercolor Red Dewil Golden szintén ugyan olyan jó! -
Piftuka
veterán
válasz
banderasz77 #37806 üzenetére
Köszi a tippet!
Annak a kártyának jobb, halkabb a hűtése, mint a "Sapphire Nitro+"-nak? -
banderasz77
addikt
Már csak 7db XFX 580 van Alzán, akit érdekel...
-
TIT
veterán
válasz
Piftuka #37801 üzenetére
2 év múlva is ugyanolyan erős lesz a géped mint most.
A játék hw.igény számít nem az mikor veszed meg,a 15 éves hl2-nek se nagyobb a gépigénye mint akkor volt.
A 4gb nem lesz elég full retailra már írták,most se elég.
Ha nem gond,hogy a 4gb-s 570-et le kell cserélned 2 év múlva akkor jó,de már most is cserélhetnéd mert kevés a 4gb. -
TomX
tag
Igen.
-
HSM
félisten
válasz
pimpa1974 #37815 üzenetére
Nem, gyárilag nem igazán van ilyen. Persze, volt extrém kevés 470/480 a legelején, amik 8gb-osként BIOS-ból voltak 4gb-ra limitálva, de azokon mindkét gyári BIOS 4gb-os volt.
Egy beállítási gondot már most látok, a memória mellé 1000mv helyett írj 800-at inkább, ha nem stabil, 850-et. Még az rx580-amnak is csak 950-et rak oda gyárilag és annak is elég 850. Így sosem tud 1v alá menni nálad, hiába állítottál be kevesebbet, és hamar kifogy a tdp limit, ezért lassú. HWINFO-t viszont úgy indítsd, hogy az elején kipipálod a "sensors only" lehetőséget, mert így nem látszik a GPU feszültsége.
-
TomX
tag
Sziasztok!
Lenne egy SAPPHIRE Radeon RX 570 NITRO+ 8GB-os kártyám, és olyan gondom van vele hogy eldobálja a képet és csak 1-2MP után jön vissza, valamikor vissza se jön a kép...
Jelenleg 19.9.2 Radeon szoftver van rajta.
Mit tudnék ez ellen csinálni? Vagy hogy tudnám megoldani ezt a problémát?
Ez ilyen tipushiba?Előre is köszi.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
banderasz77 #37812 üzenetére
Igen, ezért szeretik sokan hwboton ezt a benchmarkot. Ez ténylegesen gpu benchmark, nem úgy mint pl. a különböző 3dmark verziók, melyekben cpu score is van.
-
phoenix64
őstag
válasz
ralfee106 #37789 üzenetére
Hyper 600 Tap volt benne egy i5-el, viszont a lenovo white listje miatt nem ment benne. Vettunk neki egy 1155os giga lapot, de ezzel sem ad kepet a vga. Giga lapon frissitettem biost, akartam az RX 570-en is, viszont GPU-Z szerint Samsung memoria van rajta, ami sem a gyartoi honlapon nincs biosok kozott, se a tobbi oldalon nem talaltam.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
banderasz77 #37799 üzenetére
Pont azért jó a Superposition mert nem érdekli a proci, egy c2d mellett is nagyjából ugyan azt a pontszámot kapnád azonos kártyával.
-
HSM
félisten
válasz
pimpa1974 #37804 üzenetére
Én HWINFO sensors only módjával szoktam. A GPU feszültségét érdemes figyelni terhelés alatt.
Ezt a hsz-t ugyan a gyári alapfeszek megkeresésére írtam, de ebben benne van, hogyan tudod megnézni mennyi feszt kap terhelés alatt. Az esetedben nyilván a wattman beálítós részek kimaradnak, csak a render kell meg a monitorozás. [link]
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37802 üzenetére
Ha jól tudom 1x tudsz ilyen kupont használni egy accon, viszont adott ajándék 1hónapot, szóval rögtön 4hónap és a játékokban tudsz multit is játszani, azt érdemes megnézni konkrétan mikre érvényes
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy lassan 3 éves MSI RX480 gaming X, és az utóbbi hónapokban tűnt fel, hogy a 17.10.1-esnél újabb drivernél "ritmikusan" szaggat a legtöbb játék (kb. 1 fixen másodpercenként, arra pillanatra az egyébként brutális coil whine is abbamarad) A másik workaround az az hogy lehúzom a power limitet -50-re, de ezzel a teljesítmény is csökken.
Ez a videó elég jól prezentálja: https://www.youtube.com/watch?v=8CRCvM_b3_U
Még van egy hónap garanciám, megérné szervizeltetni, vagy 4 hét után visszadobnák hogy nem sikerült reprodukálni a problémát..? Oké, hogy egy 2 éves driverrel működik, de van olyan játék ami már elindulni se hajlandó olyan régi szoftverrel..
(Battlefront 2)
-
Piftuka
veterán
válasz
banderasz77 #37794 üzenetére
Igazából nem játszom online (vagy más) FPS-ekkel, és teljesen új címekkel.
A "FIFA 18" a legújabb, ami megvan, és később tervezem az újabb FIFA és PES címek megvásárlását is.
Olyan 3D-s RPG programok mellett, int a "Witcher 3", "Skyrim", és pár hasonló a kategóriájában.
Tehát most még egészen biztosan elegendő bármelyik RX, a kérdés az, hogy ha majd 1-2 év múlva megveszem a most újnak számító címeket, akkor mire lesz képes a számítógépem!?
Azért dilemma a vásárlás (és tulajdonképpen igazán a VGA az), mert sokan a GTX1660-at javasolják (nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás, és hőtermelés), de ha jól értem 1-2 év múlva már az is kevés lesz.
Így tehát lehet, hogy jobban járok, ha most veszek egy 4 GB-os RX570 Nitro, vagy Pulse kártyát; a jelenlegi játékaimhoz "Full HD, max. detail" mellett is elég lehet. És megvagyok ~40.000 forintból.
Aztán majd ~1-2 éven belül megveszem az akkori középkategóriás, a jelenleginél gyorsabb VGA-t. (Pl. RX6700, vagy ki tudja, mi lesz akkor.)
Mi a véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest