-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
Egész jó ASIC példány KÉP
-
bundaska
aktív tag
Olvastam itt a fórumon, hogy az RX 480 GPU órajele és a memória órajele ingadozik. Ezt le lehet valami progival fixálni? Ehhez kellene alulfeszelni a kártyát? Az ASIC százalékos értéke ezt nagyon befolyásolja, ha igen, milyen érték a megfelelő (nekem 71,1%), az megfelel, illetve ezt a TRIXX progiban kellene beállítani?
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Valaki megnézné nekem ezt a kis opencl-es progit (NEAT VIDEO)egy RX470-es kártyával?
Készít egy txt fájlt amiben a mérési eredmény van és az kellene nekem.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
myckey
veterán
Wattman.
Fentebb leírtam a kollégának, hogy miként érhető el a menüje.
Egyébként pedig írtam elég sokat ezzel kapcsolatban, keress rá ezekre.
Amúgy van, akinél ez nem válik be, akkor jöhet a sapphire trixx program vagy az msi AB.
(#8094) TechN7ne
Na , akkor minden szép és jó!
Grat!
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
TechN7ne
nagyúr
Örömmel jelentem ,hogy az MSI a vga k királya jelenleg ,nagyon jó lett a Gaming X 470.
Nincs cicergés,microlag ,nagyon halk és hűvös ,nem elég hogy szép!Nyers erőben is ott van FHD n, egy húzott Tahiti t váltott és még így is jelentősen megérzem.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
A crimson az ilyenkor alapra rakja magát, az ilyen, de mindegy is.
Táp az ok?
Na de akkor egyelőre várjunk , hátha rendben lesz ha összerakod a másikat.
Bár mondjuk nálam a kis a8 3870k mellett is vígan szaladt az xfx rx 480
Hátha hétvégén másik komponensekkel OK lesz, ha nem, akkor tuti valami alkatrész gond van.
Ez nem szoftveres, sztm.
Igazán nincs mit.
A semmit.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
mmarta
senior tag
Sajna nem megy. Beállítottam, Dishonored indul, a főmenüben a játék indításánál sajna fekete képernyő lett ismét.
Restart után a Crimson hibát jelzett, visszaállította magát az alapértelmezettre.Hétvégén bekerül az új lap és proci, remélem win reinstall után nem lesz gond.
Köszi a segítséget. -
-
trufa12
addikt
Értem, csak akkor már a 980ti ára lent lesz a végbélben... és én nem akarok újra 200 feletti összegeket költeni, azért gondolkodtam fhd-ra 2x480ban ami 4gb-os..
Freesync-mellé meg a 144hz mellé
Csak azt szeretném tudni most jók akkor ezek a vga-k FHD-ra vagy döcög 40 fps-el .. (most nem a mafia 3 gondolok ) mert már le is fosom bokáig.. pénzkidobás volt már nem is érdekel .
Régi játékok, meg új játékok minden érdekel.
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Szóval akkor még nem adja össze a ramot ?
Nekem pedig fhd-ra kell de legyen atom 60fps v több ( már ahol a játék nem ultra xar ) ...
Mert ez a monitor amit vettem 144hz -en már brutál a 60hz-képest, és cseszi a fantáziám a freesync...
-
gabo01
őstag
Összeraktam végre a konfigot!
Az lenne a kérdésem, hogy az msi rx480-hoz a cd-n lévő driver-t vagy a Crimson Edition 16.10.1 Hotfix Radeon drivert telepítsem inkább?
Előre is köszi a választ! -
titán
válasz trufa12 #8073 üzenetére
Nagy felbontásra kevésnek tűnik a négy giga (az adni által ígért memóriaduplázás még a holdban van), FullHDre pedig a két kártya tűnik soknak.
(#8074) Lacccca87
Az enyém is ugyanannyi graphics score-t tudott alapon. (Nitro+ 1260/7000)[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Lacccca87
addikt
Sikerült szétfurnom a gépházat
mostmár befért.Kaptam egy ilyen eredményt: KATT
Ez jó vagy nagyon elmarad a többi 470 4gb tól?
-
trufa12
addikt
Ha sapphire nitroba vennék 480-at 4gb -osat ? és mondjuk kettőt, db/72 k körül az gond lenne avagy nagy hülyeség ?
[ Szerkesztve ]
-
sagem
addikt
Jól sejtem, hogy akinek nem volt a dobozban promo kód az ne is álmodjon a Battlefield 1-es kuponról igaz?
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
myckey
veterán
GPU-feszültségszabályozás, ezt kell kézire rakni.
Ekkor megjelenik az auto felirat helyén a gyári érték, vagy valami hasonló.
Mondjuk a step/állapot 7 fül alatt lévőt vedd le -30mV al ( tehát ha , teszem azt, 1100, akkor lesz belőle 1070 )
Aztán én csökkenteném mondjuk -20 mV al a step 6 értéket, és -10mV al a step 5 értéket is.Van olyan beállítás, hogy temperature/ hőmérséklet.
Ezt itt szintén állítsd kézire, a hőfokokat nem kell babrálni, de alul a Powerlimitet told fel +30% -al.De ez az egész babrálás semmire nem garancia.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Crimson-Játék beállítások- globális -wattman-
Wattman beállításában feszültséget kézire állítani-az alap maximum gpu órajel alatt lévő feszültséget -30mV al levenni.
Lenn lesz ugyan itt a hőmérsékleti értékek, alatta a POWERLIMIT, ezt szintén told fel mondjuk +30% al.
Első körben.
Mondjuk előtte minimum csinálnék egy olyat, hogy a legújabb Crimsonnal az előzőt uninstallálnám, aztán utána tenném fel a frisset.
[ Szerkesztve ]
-
mmarta
senior tag
-
aginor
veterán
Törvény szerint a 72óra a 72 óra, a 14 pedig, amikor elállhatsz indoklás nélkül. A kettő tök külön fogalom, de az mondjuk biztató, hogy a bolt gariba küldte, nyilván ez nekik is jó, mert ilyenkor kérhet a nagykertől jóváírást, míg ha csak simán visszáruzná, akkor kapja rá a büntetést.
G.I.JOE: 72órán belül nincs elállási jogod (az a 14napnál van), termékcserét kérhetsz ugyanolyanra. Törvény szerint.
Ugyanakkor a boltok szoktak még levásárlást felajánlani, vagy cserét akár más termékre is, attól függ mennyire rugalmasak. Szerintem nem lesz gond, ha elismerik a hibát.[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
mgbl
csendes tag
válasz freezer922 #8046 üzenetére
Köszönöm szépen, megnyugodtam, meg is rendeltem a kártyát
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
válasz TechN7ne #8056 üzenetére
Gyári oldal szerint lehet, Sapphirenál gyári Trixx progi ami tudja,másként nem megy.
Msi oldalon is biztos van ilyen saját alkalmazása.
Nézz rá az oldalon support,letöltések.
https://www.msi.com/Graphics-card/support/Radeon-RX-470-GAMING-X-8G.html#down-utility&Win10 64[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
törölt tag
Van épp olyan hogy nem indul el progi mert mondjuk 32 bites a win vagy 2 magos proci esetén
De szerintem nálad inkább valami hiányzik a progik alól, pl direct x vagy a csodálatos Nvdia PhysX
Ajánlanék egy kompatibilitási hihaelhárító futtatását is, (az ikonnál).[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
Azért nem feltétlenül, mikor vittem vissza a hibás xfxet elálltam, de kérdezték hogy volt-e valami baja, mert ha igen akkor gariba küldik miután visszaveszik. Mondtam h ez és ez és szerintem nem adták el rá 2 napra megint...
myckey: Csak nem
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
aginor
veterán
De nincs mire rárepülnöd, mivel nincs ilyen lehetőség. Ha a terméket személyesen vette át, akkor ott a 72óra, ha a szerződés távollevők között köttetett, akkor jön be a képbe a 14 nap, de az nem a hibás termékek rendezésére van, ugyanakkor indoklás nélkül elállhatsz, tehát erre is "használható", csak nem biztos hogy korrekt, mert a termék újra értékesítésre kerül másvalakinek.
sakal83: ha a hiba akadályozza a rendeltetésszerű használatot, akkor kérheted a termékcserét a javítás helyett, 72órás hiba esetén, a 14naphoz nem tudom, hogy ez hogyan viszonyul.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
myckey
veterán
Próbáltad másik kártyával?
Esetleg valamilyen teszt program futtatása?DDU használata?
Ezzel legyalulni , biztonságos módban a drivert, utána a másikat feltelepíteni.Aztán lehetne még Biosban mindent defaultra állítani.
Másik vezetékkel monitora kötni.
Esetleg kártya beállításokban a feszültséget csökkenteni, 20-30mV al.
Power limitet pedig rátolni.
WIN reinstall.
[ Szerkesztve ]
-
mmarta
senior tag
Erre valaki?
köszi
-
TechN7ne
nagyúr
Tudnátok segíteni esetleg ,MSI G X hűtésén lehet változtatni a led színeit?
-
sakal83
addikt
én úgy tudom, hogy az is megszűnt, csak még a boltok szokásjog szerint betartják. Ha rossz akkor garis ügyintézés, ha nem akkor elállhatsz.
Pontosítok létezik a szabály, de a működést akadályozó probléma esetén. A bevizsgálás, ha megtörténik, cserélniük kell. Akkor van gond, ha nem jelentkezik a hiba, mert akkor ugrott az elállási jogod.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Ez azért nem teljesen így van. Normál garanciális eljárásban nem mondhatod meg, hogy mi legyen (csak azt, hogy mit szeretnél), azt majd a garancia kötelezettje eldönti. 72 órán belül van választási lehetőséged, úgyhogy ha a termék még három napon belül van, akkor azonnal jelezni kell a hibát, mivel utána már csak a normál javításos szerviz marad, aminek az átfutási ideje bizonytalan.
-
BReal
addikt
válasz G.I.JOE #8049 üzenetére
Nem kaptam újat, csak javították. De igen, jól szuperál azóta. Viszont az enyém már akkor 2,5 éves volt. Te most vetted, egyrészt el is állhatsz a vásárlástól, és új terméket kérsz, vagy csak szimplán mondd meg nekik, hogy ne javítsák, hanem cserét kérsz. De lehet az előbbi megoldás biztosabb (mert utóbbira rámondhatják, hogy oké, aztán közben csak javítani fogják).
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Épp most lettem tulajdonosa egy MSI RX 470 Gaming X 4gb-os csodának ,be szeretném üzemelni viszont nem tudom driver ügyileg hogyan tegyem.
Simán a legfrissebb driver az AMD oldaláról rendben ,és a világítást a hűtésen hogyan és mivel tudom majd kezelni ,szükségem van vlmi plusz gyári alkalmazásra? -
-
mgbl
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, most tervezem egy Sapphire Nitro RX470 8GB kártya vásárlását, a jelenlegi tápom egy Chieftec GPS 550A. Bírni fogja?
A gép többi alkatrészei:
alaplap: GIGABYTE GA-H97-HD3
processzor: i7 4770
mem.:16GB Crucial 1600MHz DDR3 RAM
2 db vinyó
1 db SSDKöszönöm előre is a válaszokat.
-
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok!
Beléptem én is a 480-asok táborába és szépen szívat a cucc!! (XFX 480 GTR 8gb)
DDU-val leszedtem a régi drivert safe módban, új kártya be, driver fel és már telepítés közben fura jelek jelentek meg a képernyőn, mint amikor a vga hibázik! Le is fagyott. Próbáltam egyel régebbi driverrel is, de semmi. Régi kártyát berakom, azonnal jó!
Az új TDR-ezik, de nem jön be az asztal sem, azonal windows indulásnál, krix-kraxok vannak!Még egy chipset driver újratelepítést megnézek talán este, de nem hinném, hogy segít rajta.
Nem lehet hogy egyszerűen nem bírja a VGA a driver alapértékeit sem? -
jety91
őstag
válasz sakal83 #7973 üzenetére
full grafon jatszok a mafia 3-ban az elsimitast kiveve rx470-el es megvan boven a 60fps. Arrol meg nem az amd tehet, hogy hulladek az egesz jatek motorja, es olyan bugok, glitchek vannak benne h az ember neha a hajat tepi...
Dirt rallyval is jatszom, nalam is neha elofordult mikrolag a regi driverrel, az ujal nem tapasztaltam meg.
Egyedul a neha 1x felvillano fekete chrome ablak idegesit, de a hardveres gyorsitast kikapcsolva ez a problema is megoldodik.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Most Te csinálod azt,amit sakal83, hogy kiragadsz egyetlen példát és arra általánosítasz, mert vannak azért ennél jobban futó címek is szép számmal. Ugyanakkor a min 24-25FPS sok játékban már elég lehet (nekem). Tudom, tudom, nincs meg a 60, leülök magamtól is..
-
törölt tag
Erre a gyógymód nagyon egyszerű lenne a CROSSFIRE.
A 480 meg erre alkalmas is lenne nagyon (promóból kiderült
Van Directx 12-nk is , direct x 12-t tudó kártyákkal...
Ennek ellenére a Crossfire (és SLI) igencsak elhanyagolt műfaj pedig orvosolná a 4K gondját.
Csak Abu a megmondhatója hogy ennek ellenére miért nem általánosan elterjedt -
addikt
Ez valami gyalázat. Ennél sokkal szebb játékok vannak amik sokkal gyorsabban futnak..
Tendencia: Szerintem csak a mafia sorozatra mondható el ez. Azért leszámítva néhány elbaltázott dx12 kódot nem olyan vészes a helyzet. Majd azok is javulgatnak remélhetőleg, ha megtanulnak programozni az illetékesek.[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
aginor
veterán
válasz trufa12 #8033 üzenetére
Srácok, azért a ló túloldalára se essünk át ezzel a 4K dologgal.
Szerintem ha az én gépembe veszek agy 1080-at, még 8Gb ramot + egy monitort, akkor azért kényelmesen el tudnék 4k-zni. Ez olyan 350-400k. Ez a pénz nem kevés, van aki autót ennyiért vesz, de azért közel sem egy milla. Még luxus a 4k, ez tény, de nem lesz ez mindig így, bár én személy szerint a VR-ben több lehetőséget látok.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
kwzatz
addikt
válasz sakal83 #8023 üzenetére
Alapigénynek lassacskán az 1080p-t talán már lehet nevezni, de a 4k-t? A 4k nem alapigény, hanem luxus. Ha élvezhetően akarod tolni, az 700-800 ezer Ft környéke minimum, tekintve, hogy csak a videokártya, proci, monitor együtt megvan közel fél millió. Az adatlapod alapján a te konfigod sem éri el az "alapigényt", hogy lehet ez? A 4k jelenleg az emberek 1%-ának a kiváltsága, talán 5-6 év múlva alapigény lesz.
Másik: Oké, a 470 a középkategória alja. A 950, 960, 370, 380, 380x akkor már mind alsókategóriás kártya? (Ráadásul azért egy 950 és 380x között is van egy elég jelentős különbség). A 950 és a 370 még oké is oda, de a 960, 380, 380x azért talán még csak becsúszik a középkategóriába mind az árukat, mind a teljesítményüket tekintve. Tomshardware-en augusztus végén még a GTX 950-es kártya került a "Good at 1080p" kategóriába náluk.
Egyébként nagy boldogság szerintem, ha a 470 a középkategória alja, mivel ez azt jelenti, hogy már a középkategória alja is high-ultra környékén futtat mindent 1080p-ben 60 minimum fps-sel (nem átlag, minimum), ha az ember értelmes beállításokat használ. (értsd: NEM 4-8x MSAA, NEM Hairworks)
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
BReal
addikt
válasz trufa12 #8030 üzenetére
Na igen. Amúgy meggyőződésem, hogy a 4k sokkal lassabban fog elterjedni, mint ahogy páran várják. A 24-es monitoromra tökéletes a FHD, abból a távolságból, ahonnan nézem, messze nem kapnék annyi pluszt látványban, amennyivel több pénzt kéne költeni egy azt normálisan futtatni képes gépre. Épp ezért én csak örülnék neki, ha gyorsabban terjedne, mert akkor még olcsóbb VGA-kkal lehetne jó FHD teljesítményt kapni.
Na de mára ennyi, jó éjszakát mindenkinek! -
trufa12
addikt
A fene megeszi hogy nem jött ki hamarább akkor most azzal nyomnám a fhdt nem a 980tial . Meg persze az is giga extreme kiadas lenne . Nem draga az csak 370k
Jajj de ződ volt ez most. Pedig szeretném a pirosat de hát maybe in the next year
Am áz is érdekes hogy egy régi crt monitoron fhd nelkül is szépek a játékok és mennyi eröforrást megspórolnánk . Lehetne mar a 460al is reptetni az fpseket
Ez mind a mesterségesen generált igényekből adódik. Elkezdik hirdetni aztán a pár első parszt benyalja hogy jajj de jo a 4k aztán már az is elhiszi a végén aki amugy xarik bele.
Ha nem tudnánk róla nem érdekelne. Elvileg japanba kiépített 4k van évek óta amig nem hallottunk róla nem fajt
.mindenki elvolt a fhdjaval v esetleg qhdjaval aminek meg akkor nevese volt.[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz sakal83 #8023 üzenetére
Ok, bocsánat nem akarsz, de a 4K akkor sem alapigény, az alapigény mostanában még mindig a fullhd. A jövőben változni fog ez? Nyilván, ez az élet rendje.
Ugyanakkor sajnos szerintem nem 1-2-éven belül lesz általános a 4K minden háztartásban, ahogy a VR-sem lesz az, pedig mindkét "dolog" jó.
Ha valakinek első számú hobbija a játék (vagy csak a PC), azok természetesen hamarabb állnak át az új technológiákra, de ők leszarják a 470/970/1060 teljesítményét, mert ilyen "gyenge" kártyát nem vesznek maguknak, mivel nem szeretnek kompromisszumot kötni.
A kategóriák fogalmát ugyanakkor két oldalról tudjuk reálisan megközelíteni: az egyik az árazás, a másik a relatív teljesítmény generáción belül. Az elsőben sajnos az én értékrendemben a felső kategória alja a 80k (régi vágású gyerek vagyok, én még 24k-ért vettem anno az Abit 9600 promat,a mi tényleg közép kategória volt, vagy 56-ért a 9800GS-t, ami meg a közép teteje, vagy felső alja, 42-ért a GTX 460-at, stb), a második megközelítéssel pedig, valóban középkategória a 470/1060, bár szerintem nem az alja, de ha igen, akkor sem érdekel, mert pl.: Witcher3-ban majd másfélszer erősebb, mint a 960 4Gb volt.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz sakal83 #8025 üzenetére
Akkor átfogalmazom: 270x 30+, 470 50+. Simán 50+%-kal erősebb kártya a 470. De nincs ezzel baj, neked nem jött be, ez van, í. j. Amúgy akkor valóban, neked most jelenleg egyetlen opciód a 1080, belegondoltál?
Persze az is jó kérdés, hogy egy adott modellből (cicergés, stb.) mi alapján lehet általánosítani az egész szériára, de ez már egy újabb vitát indítana el...[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz sakal83 #8025 üzenetére
Én megértettem akkor is elsőre . Te véleményed. Csak olyan jó vitázni . Meg nem tudok aludni a fene enné meg..
Benyaltad . Másnak meg bejön a dolog ilyen ez. Velem is sokszor elofordult már. Meg uj rendszerű a vga azt lehet a tuningnál kis user error is..
Persze az hogy tucsok van benne nem a te hibád.Én meg a mafia 3al szptam be. Van akinek megy de majd nem szaggat nekem minden maxon meg lenne a 60fps de kilepked xd kar volt meg venni.ugyan ott vagyok mint lha a viragboltnal maradok.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz trufa12 #8022 üzenetére
Ertsd AZ ironiat reszemrol. Es olvasd el AZ elso hszemet...
Na ebbol tartunk ITT. Megismetlem 5x szubjektiv veleneny volt
Kivancsi vagyok folytatjatok-e
A fejlesztok tesznek rola hogy NE legyen eleg. A deus ex es a maffia 3 gepigenye tesz rola hogy egy 1080 se legyen eleg 1080pre
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Nem értem én ezt. A fhd má mé nem joooo?
Akkor már legyen 5k mert olyanba is futtam ma bele teszt nezegetés közbe . Kinek kell a xar 4k ha már 5k.t is lehet kapni 1-3millabol vr.al. ha de nem...De komolyra forditva a szot en koszonom szepen maradok a fhdnal mert nagyjabol most jutottunk el arra a szintre mikor 980ti v legyen akkor a 470-80 v 1060-70 el élvezhető .
És a fax akar sz.podni mint az elmult x evben.. majd kb 2 ev mulva qhd v mi a lofszra át váltok valami akkori közép vga-val. Ha meg megelem a 30az akkor meglepem magam majd lehet a 4kval már ha még érdekelni fog egyáltalan.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Jaj NE Te is azzal jossz hogy 4kt akarok. Nem akarok Breal kollega jott azzal hogy azert nem a kozepkategoria alja a 470 4gb mert fullhdban AZ akkori kozepkategoria alja a 270 x 40 fpssel vitte a jatekokat a 470 pedig 50el.
Erre irtam AZT hogy emiatt nem MAs mint kozepkat alja mert 3 eve a fullfd meg a Mai 2560nak holnap pedig a 4knak felel meg. Mert AZ alapigeny folyamatosan fejlodik.
-
BReal
addikt
válasz sakal83 #8013 üzenetére
Így van, én mindig Timespy Graphics pontok alapján szoktam VGA-t választani. Gyakorlatban meg ugye lehet úgy 4-5% előnye a 290-nek átlagban az általad említett 15-20% helyett, új játékokban pedig a 470 veri a 290-et. 400 dollár vs 180 dollár, 250W vs. 120W. Szerintem rohanok egy használt 290-et venni. Az úgyse ciripel.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz sakal83 #8010 üzenetére
A 4K ma NEM alapigény. Én is szeretnék így játszani, de olyan költségvonzata van, hogy fizetésből élő ember nem tud még vele foglalkozni, pláne ha van hitele és/vagy autója, ne adj' Isten családja.
Egy normálisabb 4K monitor 150+ pénz, miért tűnik Neked logikuisnak, hogy ezt 60-70k-s vga-val kellene megtámogatni? Szerintem akinek van egy monitorra 150k-ja (és nem munkaeszköz), annak vga-ra is van annyi, és az már egy fasza 1070.
Ha már ilyen jövőbe látó alapigényeknél tartunk, akkor a VR is az, nem?Ezt a meddő vitát részemről lezártam. Neked alapigény a 4K, nekem nem, ennyi.
Csak egy jó tanács zárszóként: 4k-hoz ne ilyen kategóriában keress társat, mert csalódni fogsz, az ma még sajnos masszívan a felső kategória kiváltsága.[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
Van itt a szomszédban nyivákolós 970 meg olyan ciripelős gtx 1060 is Gigából hogy a tücsök elmehet boré mellette.
De van itt venti hibás Giga 980is,sőt GPU halott 980Ti is.Aki pedig megtéveszt az te vagy de mindegy is.
Az én annó vett GTX960 is nyivákolt.
Radeon oldalon még nem volt ilyen tapasztalatom.Pedig ugyan az a konfig és táp is.
De te se érts félre,részemről off vége.
Jó lenne ha te is offba tennéd a baromságaid.
Ha van még mondani valód amit ki kell hogy adj magadból Pmben bárkit megtalálszKedvet kaptam tőled trollkodni,így megyek 970 ,1060 topicba Radeonozni
Jah nem ,a troll vénám nekem nem létezik,erre születni kell.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
sakal83
addikt
Hidd el tudom. De tudod MIT. Odaadom neked 61kert. Nem fog nalad ciripelni ha igen a tapod a hibas. Vissza nem veszem...
Na all AZ ajanlat? En olcsobb es Jobb VGA nincs AZ elotte benne levo ot VGA persze nem ciripelt...
Ez AZ ajanlat barkinek all akik osztjak ezt a velenenyt
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz lacus83 #8009 üzenetére
Na szerintem is fussunk neki. Leirtam egy szubjektiv velemenyt egy olyan vgarol xfx rx470 amirol tapasztalat meg nem volt. AZT is hogy 60knal tobbet nem er es egy 970 gyorsabb. A forumozok belealltak amire reagaltam. Erre en szidom a Vörös oldalt...
Oszinte leszek. NE tevesszetek meg embereket ITT mert valamilyen szinu a szemuveg.
Tomoren osszefoglalva AZ xfx rx470 4gb triple x VGA:
Ciripelos antituning feszemelesre teljesitmenyt visszavevo de legalabb akkor baromi hangos VGA amit egy 290 15-20%al elverTime spy graphics score 3500 vs 4100
Reszemrol ennyi
[ Szerkesztve ]
-
titán
Valóban. Ebben az esetben sajnos még nem született meg a VGÁ-d, ami 4k-ban élvezhető eredményt tud az új játékokkal. Ha a legújabb játékokat nézzük, FHD-ban épp megvan a 60 fps a 1080-nak. Tehát így nézve a 1080 is még középkategória, akkor a 470 valóban a közép alja. Arra még várni kell legalább 2 sorozatot, ha négykázni szeretne valaki (vagy ki tudja mennyit). Időnként néha közeledni véljük látni, de aztán pofon vág a valóság, felébredünk, ahogy jönnek az új játékok, úgy távolodik egyre a 4k.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
BReal
addikt
Szerintem a mai alapigény a FHD, ahogy már 3 éve is az volt (270x idején). Nekem meg ez a véleményem. Érdemes megnézni a Steam statisztikákat, hogy mennyien használnak 1440p és 4k rendszert (2560 x 1440 1.72%, Other (ebbe sorolták a 4k-s kijelzőket) 2.05%, tehát az össz felhasználók jóval kevesebb, mint 4%-a, mivel az Otherben nem csak 4k szerepel). Elenyésző szám.
Még hogy alapigény. Legalább jól fogok aludni.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Te de ertsd meg hogy mire irtam a 4kt...
AZ hogy egy 3 eves kozepkat fullhdban 3 eve 40 fpst csinalt a Mai pedig 50-55ot a Mai jatekban AZ kizarolag a technikai fejlodesnek koszonheto.
4 eve a fullhd olyan volt mint ma a 2560 holnap meg a 4k. Ez AZ alapigeny...
A tobbi AZ elozo hszemben
-
lacus83
senior tag
válasz sakal83 #8001 üzenetére
Akkor fussunk neki ennek az egésznek még egyszer.
A te és a hozzád hasonló emberek véleménye és meggyőzhetetlensége miatt tart ott a 970 használt piaci ára ahol éppen van.
A 970 tett azért hogy ott legyen ahol éppen van,de az felett is eltelt az idő.
Nekem is bakancslistán volt,majdnem vettem is 100k ért,meg használtan 75-80 ért,de nem bántam meg hogy kivártam egy jó akcióra az RX kártyák oldalán. (Sapphire RX 480 8GB Nitro + 82760ft a héten hozza a futi A 4GBt visszaküldtem mivel +10ért megért a 8GB verzió gyárilag húzott ramokkal)
RX 470 igencsak egy szint a 970el,de aki még a te meggyőződésednek hangot is ad,akkor biztosra megy és RX 480at vesz zsír új kínai műanyag szaggal 2-3 év garidővel,akcióban 70 elejében.
Ezzel szemben van a 970 használt ára 75-80k környékén! még jobb esetben 2 év garral,de ha első szériásak akkor kb 1 év garral.
Ha valaki nézi is a pénztárcáját és tekint is előre akkor "már" megsúgom nem 970et vesz használtan.Ez a már beállt RX kártyák árának és készletének is köszönhető.
A 480 pedig (zöldesen megfogalmazva) megeszi,megemészti,kisz@rja a 970et DX12ben,DX 11ben ha nem hányóvödörsös a játék akkor is.
Maradjunk annyiban hogy Radeon RX470/480 topicban végigalázni a piros oldalt,a zölddel szemben,nem jó ötlet.
Erre van megfelelő topic!Ott mehet a kinek a nagyobb és hosszabb
Jah hogy én is ide írtam?Már bocsesz de ez csak egy Hsz lesz,még ha hosszúra is kerekedik.Az hogy RX középkategória?Hol zavar?A 970 nem volt az?
Megsúgom a legtöbben középkategóriában bulizunk,de gondolom a 7950ed az felső kategória.
WTF970re még egy szösszenet.
Ismerős vett nem rég nyáron 970et újan 100k környékén RX 480 mű balhé idején (leég,kinyírja az alaplapot ),meglátta a 480 4GBm és sírva fakadt,főleg mikor elmeséltem hogy 70k ért vettemAlapigény a 4K?
Hol élsz ember?Van akinek még most sem telik FHDra sem.
Jah bocsi az csak csóri középkategóriás mókus.
Na keress egy dobozt amiben elhordod magad[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
+ jel katt a grafikonon es lenyilik a tobbi VGA.
NE a gyari ocst hasonlitsd ossze mert az felrevezeto. Vagy a ref vagy az manual oc a legjobb osszehasonlitasi alap.
En epp ezert teszteltem magamnak igy egy 780\290/970/1060/470et mert donteni igy tudok csak. A tesztek iranyadoak de nem mervadoak.
Igy jott ki a fenti sorrend. Jelenleg ujan best buy 1060 6gb 84kig. Rx470 61-2kig. Hasznaltan 50kert msi 290. 60-65k kozott gtx970.
Sajnos a szubjektiv tapasztalatom szerint ebbol a 4bol a 470 az utolso amit valasztanek
-
aginor
veterán
válasz sakal83 #7997 üzenetére
Nehogy megértsd, inkább tedd a hülyét: azt írtad, hogy a 970 erősebb, mint a 470, ami nem igaz. Ha az újabb címeket nézzük, akkor a 470 előnye szerintem egyértelmű. Ha a jelenleg kapható és futó címeket is belevesszük, akkor kb. egálban vannak, mindent egybe vetve.
Ha otthoni tuningolt eredményeket nézel, az elég félrevezető, mert minden példány másként bírja, ilyenre vásárláskor/ajánláskor nem szabad alapozni, tapasztalatból tudom.Az én szubjektív véleményem pedig az, hogy a 970-et már senkinek nem ajánlom megvételre, helyette inkább 1060, ami hasonló árfekvés (ha már Nvidia). Akinek 970 van, az megnyugodhat, nincs vele semmi baj, de az újabb generáció technológiai előnye miatt új vételre szerintem nem alkalmas, pláne látva az árát. Ha valaki nagyon olcsón akar jó teljesítményt, akkor 50k alatt jó vétel lehet, afölött inkább gyűjtsön egy 470-re vagy 1060/3Gb-ra SZERINTEM.
4k, mint alpigény?! Akkor gondolom én igénytelen vagyok a fullhd minotorommal..
Komolyra fordítva, szerintem a 470 nem alkalmas a 4k-ra, de a 970 sem, ahogy a 1060 sem. 4k ra SZERINTEM minimum 1080 ajánlható manapság, az alatt minden más kompromisszumos.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz sakal83 #8001 üzenetére
4k és Freesync, mint alapigény. Az oszt igen.
(#8001) sakal83:
1. Én 970 referenciát nem látok a tesztben.
2. Igen, ott az ASUS 470, de mint már korábban írtam, az a leglassabb 470, nem mérvadó kártya. 3-4 fps-t hozzá lehet adni az összes többi 470-hez, ahogy a Powercolor eredményeiből látszik is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Hardcore café
- Asszociációs játék. :)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó ASROCK Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC - garancia 2026.12.05-ig
- Nvidia Tesla T4
- GIGABYTE - RTX 4080 SUPER GAMING OC 16G - elállási időn belül árában 48 hó garancia
- NVIDIA Quadro P4000 3D-2D grafika AutoCAD, Maya, Blender, Adobe Suite és egyéb
- Nvidia Quadro csomag eladó. K620, K2000, 2000
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest