- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- 3DMark (2013) eredmények
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
syberia #47788 üzenetére
hú, hátvez érdekesebb dolog lehet mind gondolod, már ha tényleg működik rajta valamien formában a freesync, mert az ugye egy Multisync monitor, ami elvileg pont a többféle frrkvecia befogadása végett készült, persze akkoriban még nem a menet kòzbeni frekvecia/fps sinkronizációja végett.
-
fanti
addikt
válasz
syberia #43162 üzenetére
El sem hiszed, hogy mennyit. Ugyebár az asszinkron architektúra...DX12...
Én abban tapasztalom ezt, hogy pár hónapja már a sok update-et követően nálam idehaza a BF 1, a BF V és a Battle Front II mind-mind csodálatosan mennek multiban Ultra grafikán, (csak az élsimítást kapcsoltam ki), de DX12-es beállítással!!!
Év elején biza ez nem így volt...és akkor még RX 5700XT-vel nyomultam, és DX12-ben még az is laggolt olyanokat...pedig ugyanezzel a monitorral voltam mint most, azaz 1080p és 60Hz és 32".
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #37875 üzenetére
idle desktop, load furmark, furmark+prime, "valós" játék
alzában eldumáltam egy sráccal, láttam nem csak azért van ott hogy legyen valahol, hanem rendesen kocka, ahogy illik ( :
nagyjából minden téren képben van, szóba jöttek a tápok is, kapásból rávágta a mesére h nagy eséllyel a seasonic gold=evga bronzzal - h miért passz, lehet simán goldot raktak az evga-ba, mert éppen az volt raktáron
mindenesetre ses tápok terén sok nyűggel találkozott
esetemben is a túlméretezésből adódó ventit fogom lecserélni, a szkájet' ventit nem féltem, elég szépen tolja az a levegőt hangtalanul is, meg is lepődtem amikor 3-400 rpm-nél a hűtő mögé tettem a kezem, azt hittem semmit nem érzek majd, de nagyon korrekten tolja már annyin is
super flower bél van az evga-ban is, temetni biztos nem kell, kifújt levegő langyos, ugyanilyen volt az 550-esnél is járó ventivelszerk:
syberia
régebben voltak tápok, amiket nem lehetett 10-15% alatti terhelésen használni, mert nem indultak be
maiaknál ez már nem gond, baj is lenne, mert sokan vesznek 6-800w-os tápot olyan géphez, ami idle 50w-ot eszik
én is megvenném a 650-es vagy 750-es corsairt csak amiatt, h passzívan vigye a konfigot, viszont nincs kedvem kísérletezni vele, az is 30e-s kategória
nálam 50-60w közt ingázik mindkét mérő, 570-nel többször volt 50 közelében, 590-nél 60 közelében van többet, ami egész jó 8 magos zen mellett, rossazbbra számítottam - és a cpu fix allcore 3,4-en megy, nincs idle mód - -
Chaser
legenda
válasz
syberia #37872 üzenetére
én már akkor cseréltem ventit tápban, amikor még te azt se tudtad mi az a táp
láttad a fentebbit?
két mérő ugyanannyit mér, tehát vagy a seasonic goldja bronz, vagy az evga bronza gold, de teljesen lényegtelen, anno fps apn is lazán ment pár százat pörgő néma ventivel, tehelés pedig pont 50% +/- 10% tartományba esik esetemben, mindenképp minimális hőtermelése van a tápnak -
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #37549 üzenetére
az enyimé' jobb volt
és már 99% h semmi defekt nem volt a ventijével, csak a strixx szórakozott és a ses táp brummogtatja :d
mióta újraindítottam a gépet mindkét venti egyszerre megy vagy nem megy, zafírt se értem h lehetnek ennyire trehány disznók h ilyen kártyához kiadnak egy ekkora trágyakupac sw-tNdrewSunix
ajánlom figyelmedbe:
AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
köszönöm az illetékesnek -
Chaser
legenda
válasz
syberia #37402 üzenetére
ez az, 42-44 fokon, nem 30-on
- olvastam egy 590 reviewt, tag azt kérdi, nem sok a 80-85 fok terhelve a kártyánál, nyár közepe, lakásban _35-7_ fok, télen 10-zel kevesebb volt a kártya...:d -
ráadásul akinél kalitkában van a gép, nagyban függ a ház hűtésétől is a passzív érték -
Chaser
legenda
válasz
syberia #37325 üzenetére
tegnap csináltam egy default tesztet is akicsivel, minden gyári beállításon, úgy 2100 pont alatt csinált valamivel, 1250-es gpu-n és 8000-es rammal 2184 pont, az 590 defaulton 2740 pont
gpuz-ből kibogarászva először 1550-en van a gpu, aztán lemegy átlag 1500-1510 közé, de egész emberi feszen, 1,1v körül és alatt, a kicsinek 1400-hoz, 1,175v kellett, 1300-hoz 1,075v
az 550-es focus + ventije most sem moccant meg sp alatt, most már beszerzek egy fogyasztásmérőt
kártya maga sztem gyönyörű, alapból a sapphire felirat halvány kéken világít diszkréten, sp alatt saccra 1000 rpm alatt voltak a ventik, teszt után nem sokkal már ment is vissza passzívba, teszt alatt megfogtam a hőcsöveket, melegek, de simán rajta tudtam tartani a kezem
sztem jó komák leszünk mi ezzel a szépséggel ( : -
-
syberia
veterán
válasz
syberia #37128 üzenetére
RX 580 vs. GTX 980 Ti Test in 10 Games
1400 MHz felett már inkább 980 Ti szinten van az RX 580, mint sima 980.
-
Danecay
addikt
válasz
syberia #37079 üzenetére
Pedig a pontszámcsökkenés nem következetes, tehát nem a feszültség csökkenésével arányos.
1. - 2574
2. - 2499
3. - 2502Igaz a 2. és a 3. között nincs mérvadó különbség de ebben a sorrendben csökkentettem a feszkót. Viszont figyelembe véve a különbségeket, lehet az alulfeszelés "agresszivitása" sem mindegy teljesítmény szempontjából.
-
syberia
veterán
válasz
syberia #37076 üzenetére
Feljebb már egyből fagy a benchmark, a Wattman-ban adható maximális feszültségen (1200mV) itt a kártyám vége. De így sem sokkal marad le a stock RX 590 sebessége mögött.
(#37070) Ez szerintem játékban is optimális beállítás lenne, nekem az 1410 MHz is elegendő oda. +90 MHz nem hoz annyit, hogy 1500-on kazán módban járassam.
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #37044 üzenetére
köszönöm, de a képlet egyszerű:
"gyári" driverrel stabil volt a gép
amióta nem stabil két dolog változott:
a driver és a táp - egyéb sw sem lett telepítve -
másoknak már pár raklap gépet rendbe raktam, ez is meglesz, csak úgy 10 év kihagyás után nem annyira tetszik h már opatni' akar ( :
újrarakom aztán teszt tovább, másik tápom sajnos nincs, pedig most nagyon örülnék neki
mivel kifejezetten "erős" 3d közben jön a crash így vga környékén lesz gond, vagy a driver, vagy a táp ami eteti, vagy a vga -
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #37003 üzenetére
köszönöm, megnézem
70e a nitro+, 65e a pulse, a pulse rendelést este töröltem, közben már játék is lett hozzá :d meg beesett a 1660s "olcsó" gw ghost is hozzájuk
nitroban azt nem értem mért 6+8 pin, mikor elvileg uo. órajelei vannak mint a pulsenak, ami 1x8 pin, viszont a nitro hűtése az biztosan sokkal nagyobbhegegabi80
nálam 0,95v, sokat számít az uv, ajnos gyárilag nagyon túlfeszelik őket -
Chaser
legenda
válasz
syberia #36992 üzenetére
nem mondom hány fagyás volt az elmúlt órákban, defaultra raktam a vga-t akkor is csak belefagyott az előbb, tudom h nemrég frissített driver a w10, valami augusztusi, amiről biztos h olvastam h opnak' vele ( : év elejivel amit defaultnak rakott fel, semmi gondom nem volt, simán játszottam a gearset, most meg pfffffffffffffff
TIT
hö?mi van elmaradva? egy 2060 super annyit eszik mint egy 580 ha nincs beszabályozva és reggelire megeszi, régebbi vetélytársa a 1060 volt, az is sokkal kevesebbet evett, sokáig fej-fej mellett mentek, amd kicsit csiszolgatott felfelé a driveren, nv meg lefelé az új kártyák miatt, így lett nagyobb előnye
1050ti maga nemében egy brutál jó kártya, a 1650 is, igaz h még rx 570-től is elmarad az utóbbi is, de! 75w-ból megáll ha a fene fenét eszik is - tápcsatisokat meg hagyjuk, az bullshit - -
Chaser
legenda
válasz
syberia #36978 üzenetére
wattman megint átállt autora, előbb vettem észre, amott már írtam, volt egy bsod azóta, gpu kapott kicsivel több feszt, vramot lentebb vettem
szombaton megjön az "upgrade", úgyis ő lesz a főszereplője a tápnak - igazából arra is tökéletes, h teszteljem középterhelésen passzívan mit produál a táp, azzal el fogja érni, viszont ha kevésnek érzem majd, vagy elborul az agyam, tudom mire számítsak ha veszek egy 2060-at v 2060s-t később, azok fogyija is akörül mozog -
és ha lesz végre fogyasztásmérőm, különböző órajel-fesz párosok mellé végre azt is tudom mellékelni ( : lehet megcsinálom 570-nel is összehasonítva -
Danecay
addikt
válasz
syberia #36853 üzenetére
Némileg nehéz kiigazodni ezeken az egymásnak ellentmondó infókon de lehet, hogy én értek valamit félre.
"Szerintem a legtöbb Nitro+ kártyának 1.1V körül megy a 1411 MHz. Az enyém 1.08V-ra van belőve"
@HSM
"Ez az 1150mV nem gyári fesz, hanem félresikerült blöff. Ha megnézed, minden turkálás nélkül milyen feszen megy 1411Mhz-en a Nitro, sanszosan nálad is 1,2V lesz"
@ syberia
RX 580 Stock Voltage VS Undervolt 1430 MHz 1.075V
Ezek alapján ha jól értem van aki sokallja az 1411MHz-hez a 1,150V-ot. van aki kevesli.A teszt elején egy darabig kereken 1,150V-ot kért a GPU, csak később ment fentebb 6 mV-al de ez szerintem még nem olyan nagymértékű eltérés a gyári manuálishoz képest. De egyébként ahányszor tesztelem annyiféle eredmény születik, mint írtam mértem már 1,194V-ot is de tegnap pl, nem is mozdult el 1,150V-rol. Amennyiben ezek mérvadó eredmények gondolom ebből sohasem lesz 1.1V vagy 1,08V ugye?
-
HSM
félisten
válasz
syberia #36841 üzenetére
Egyszer beállítod, megjegyzi a kártya, nem kell többet.
(#36842) paprobert: Ha nem tolod nagyon az élsimítást szerintem meglepően jól viszi a játékokat ma is FHD-n. Nyers erőben is leginkább itt látok is szűk keresztmetszetet, kicsit kevés a 32 ROP és a memória sávszélesség komolyabb MSAA-hoz. De ez már új korában is sejthető/mérhető volt, lehetett tudni, mit veszel.
-
syberia
veterán
válasz
syberia #36828 üzenetére
20 perc Furmark teszt lefutott, érdekes mennyire ugrál a kártya feszültsége. Játékban szerintem simán 70 fok alatt tartható, ezért délután lesz egy kis Witcher 3 is, hátha ott elhasal a undervolting.
-
HSM
félisten
válasz
syberia #36814 üzenetére
Szerintem igen. Nekem 1,075V a bevált feszem 1350/2000Mhz-re.
(#36816) Chaser: Nekem is Gold a tápom. Vannak fenn a 80+ oldalán teszteredmények, melyik táp mennyit fogyasztott 20, 50 és tán 80% terhelésen, jópofa és érdekes.
Ott össze tudod őket hasonlítani.
Két magon, notin én is próbáltam kikapcsolni, de sokkal rosszabb lett az is. Szerintem nem éri meg. Nálam is 6 mag van, gondoltam főleg játszani jobb lesz HT nélkül, de nem lett igazam. Pedig átlag 2 évente mindig összehasonlítom tradicionálisan, mivel régebbről elég rossz tapasztalataim voltak a HT-val. Mára nekem úgy tűnik, teljesen felnőtt hozzá a win ütemező és a szoftverek is.
-
raubisoda
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #36787 üzenetére
a szokásos
0,95v@1250/0,9v@2000 2232 sp pötty
holnap - ma -, majd az 1350/2000-est is megnézem
milyen vga-d van pontosan?
írhatná ez a csoda legalább a gpu és ram órajelét + feszültségeket
egyébként mióta fenn van a driver azonnal elindulszerk:
580 nitro+ 4gb? -
Chaser
legenda
válasz
syberia #36780 üzenetére
nálam pedig volt egy restart ha már feltolt új drivert, az új driver alapra rakta az órajeleket, visszatoltam a 0,95v@1250-es profilt restart előtt, és most restart után is megmaradt
jah, és már elindul az sp is ( :
uh-nál a hektikusságot értettem, ha valami egyszer ennyit mér, másszor annyit, arra nem lehet alapozni, pár % difi nyilván belefér, de több nem sztem
később mérek az sp-vel is, úgy rémlik ezt láttam több tesztben -
syberia
veterán
válasz
syberia #36732 üzenetére
1411/2000 picit magasabb fogyasztás mint a HB 4.0-ban:
(#36777) Chaser: Elég régi program, de amire kitalálták, arra teljesen jó, pont 10 éve jelent meg. A Superposition mérése a modern DX12-es kártyákhoz készült, ezért pontosabbnak tartom az általa adott mérési eredményeket. Ott van még a Valley is, már nem is emlékszem melyik kártyámon futtattam le utoljára, 2013-as program.
-
syberia
veterán
válasz
syberia #36772 üzenetére
1340/2000 újramértem, az előzőnél gyanúsan kevés pontot kaptam
(#36774) Chaser: Teljesen jó azon a feszen az órajeled., A pontszámokat elnézve nem csodálkozom, hogy játékokban alig veszek észre sebességcsökkenést, miközben 50W (GTX 1050 teljes fogyasztása) megtakarítást érek el az optimalizált beállítással. A hűtés persze nem problémázik, OC beállítással sem ment most 70 fok fölé a cuccos. Sőt inkább 65 fok közelében maradt, nagyon zsír a Nitro+ hűtése.
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #36772 üzenetére
csak nem volt 3k pontod, naazé' ( : ennyi simán lehet a különböző drivertől
én tovább nem néztem, nem is fogom, játék alatt ennek még lehetne is értelme, de ahogy előbb is mondtam nekem annyit nem ér, nincs 10% gpu órajel emelés, de +0,1v kell hozzá
0,95v@1250/0,9v@2000...főnyeremény
ezért zabálnak szerencsétlen nitrok is, lehet válogatják oda a jobb chipeket, de azok amit a pofájukba kaphatnak az durva, egyik értelmesebb tesztelő eléggé kivesézte, minden szép és jó benne, de zabál, csúnyán 200w fölé is tud menni
gondolkodtam rajta, de sehogy nem érné meg erről a kicsiről váltani, akkor sem ha jóal olcsóbb lenne az 580 8gb nitro - 75-ért néztem utoljára, ez 43 volt /aztán -10e, de ha az nem nézem akkor sem éri meg, nekem/, pedig tetszene, el is gondolkodtam rajta, de inkább nemszerk:
HSM
nem egészen értelek, ha idle 45-50 fok, furmark alatt 65-70, h lesz játék alatt a hőingadozás ennek duplája? többet biztos nem fog enni, uh alatt sem evett, max kevesebbet, de akkor még kisebb a difi
sztem ha manual beállítod a ramot 2d-re, akkor nem fog megveszni két monitorral sem, ez már 10 éve is gond volt az amd-nél - na ezt nem is minősítem, sokan használják két monitorral a gépet, emlékeim szerint így meg tudtam oldani, mert alapból 2. monitornál felcsapta a ramot maxra vagy annak közelébe, de h mért?... - -
paprobert
őstag
válasz
syberia #36767 üzenetére
Ezt a hőingadozás megöli a kártyádat riogatást én az SSD-elhasználódós kategóriába sorolnám.
Úgy tervezték ezeket a kártyákat, hogy használd őket.Egy átlag terméknél 3%-os a meghibásodási ráta. Ezeknek véleményem szerint kevesebb mint a harmada keletkezik BGA feltöredezésből. Tehát 1% az esély. Százból egy hal meg emiatt.
A hősokk csökkenthető, de bárhogy is hűtöd meg a kártyádat a hő a szilíciumlapkában keletkezik, ami közvetlenül kihat a BGA forrasztásra is. Így az egyetlen változó, hogy mennyire egy a gyártási hibahatár közelében lévő kártyát fogtál ki. Értelemszerűen ezt te nem vagy képes befolyásolni.
Ha van 200 kártyád, akkor ott statisztikailag megspórolhatsz néhány meghibásodó darabot, de hogy épp a te kártyád van a gyártási hibahatár közelében, és ennek a töredék esélynek a töredék százalékát kímélgesd, és hogy ezen agyalj állandóan, teljesen felesleges.
Persze ha 30 évre tervezel a kártyával, akkor nem szóltam, ott számíthat...
-
HSM
félisten
válasz
syberia #36767 üzenetére
Stabilitás ellenőrzésre a lehető legrosszabb, nem is arra való. Ez arra való, hogy a hűtés és VRM képességeit ellenőrizd.
Természetesen nagyobb megterhelés egy Furmark, mintha csak pasziánszoznál rajta, de nem hiszem, hogy egy játékhoz képest mérhető élettartam csökkenést okozna a fánk.
Az szerintem elég nyilvánvaló, hogy a belépő kártyáknál többszörösen komplexebb magasabb kategóriásoknál a hibák is gyakrabban fognak beköszönni.
Általában azokat többet is nyúzzák, mint egy belépő HTPC kártyát.
-
HSM
félisten
válasz
syberia #36764 üzenetére
Ez a "jelentősebb hőingadozás" ami véleményed szerint megrövidíti az élettartamot, az ha nem 70 fokon megy a kártya hanem 80-on arra a fél órára? Nem akarlak elkeseríteni, de ennek a 3X-osát hőingadozza alkalmanként, ha mondjuk játék közben nyomsz egy alt+tab-ot megnézni, írtak-e neked prohardveren.
Egy normálisan megtervezett kártyának semmi baja nem szabad legyen akár több óra Furmark-tól sem. A probléma, hogy sok az agyon spórolt vagy igénytelenül beállított hulladék, illetve az elégtelen házszellőzés is könnyen kiütközhet fánk alatt. Na, ilyenkor tud bajt okozni. De szerintem ilyenkor sem a fánkot kellene szidni.
Persze, értem én, hogy arra a legkönnyebb ráfogni, de ettől még nem ő a hibás. Egy VGA-nak az a dolga, hogy számoljon, legyen az bármilyen kód.
-
Chaser
legenda
válasz
syberia #36756 üzenetére
persze, az a mérvadó, de kb nincs játékom ami annyira megterhelné mint a furmark, szóval játék alatt simán lehet stabil, 0,95V@1250-en minden gond nélkül ment, az új beállítást még nem néztem játék alatt
most kis + fesszel megy a teszt azóta is, jó hosszú, azt hittem pár perc max, de sebaj, hadd menjen -
-
Chaser
legenda
-
HSM
félisten
válasz
syberia #36672 üzenetére
Viszont jól skálázódik. 1350Mhz körül már teljesen barátságos szűk 1,1V körül, 1250Mhz és 1V mellett meg már alig kér enni.
De ha nagyon extrém takarékos kártyát akarsz, megy ez lejjebb is, 1100/2000Mhz-en 0,87V-on (alapfesz ehhez az órajelhez nekem) akkor már furmark közben is fázik a kártya [link] .(#36675) Chaser: A gyári max órajelig (RX570: 1244Mhz, RX580: 1340Mhz) teljesen jók az AMD-k is, elég jól van belőve a fesz az órajelhez.
Viszont a legkisebb akár gyári OC hatására durván elindul felfelé. Illetve van ez az OC-tool-os bug, hogy manuális feszen, vagy ha pl. Afterburnerben/Trixx-ben akár alapórajelen böksz neki egy Apply-t, akkor a jól működő auto feszt kicseréli valami elmebajos 1150mV-os beállításra. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Nyaralás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE 1080 Ti Turbo 11G - HIBÁS
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest