Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Looserke #27379 üzenetére
Azért ez is eléggé agyrém (a felső 4 dpm fokozat azonos feszen
), nem tudom, honnan szüli a Wattman, meg minden más tool ezeket.
Ha kipróbálod, hogy automatán adott órajelhez milyen feszt ad magának a kártya (HWINFO-ban nézed a VID-et pl. a GPU-Z render tesztjével), elég hamar ki lehet deríteni, mennyinek kell lennie az annyinak. Én így csináltam.
Először megnyitom a progikat, WattMan, GPU-Z, HWiNFO (sensor only). Utána a GPU-Z-n jelölt kérdőjel mögül elindítom a render test-et, azt látod jobb felül, az ad egy konstans kis terhelést a kártyának. Utána WattMan reset, majd beállítom dinamikusra az órajelet, és a megkeresni kívánt órajelet állítom be az összes nála nagyobb helyére, feszültség automata. Ezután már csak HWiNFO-ban kell megkeresni a Nitro VRM csipjének adatait, és ott a GPU VID értékét kiolvasni, és meg is találtuk egy órajel gyári alapfeszét. Ezt persze el lehet játszani az összes órajel lépcsőre, és akkor hamar megvannak a gyári feszültségek.
Az órajel lépcsőket szerencsére jól kiolvassa a WattMan a BIOS-ból.A képen pl. az 1255Mhz gyári feszültségét látod a kártyámon, 0,994V, ha a WattMan-ra bíznám az alapértelmezett manuális feszekkel, adná ennek is az 1,15V-ot [link].
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Triple Fan OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC