Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz
cintula187 #38797 üzenetére
Veheted a sima feketét is, nekem is az van, hűtés hangilag azonos.
-
-
cintula187
addikt
Még egy kérdés. RX580 vásárlás előtt állok.
Van számottevő különbség a húzott Nitrós Sapphire és a nem kék között?
A kéket volt alkalmam meghallgatni és megfelelt a hangja, csak nem látom már a kedvelt áruházaim kínálatában. -
Danecay
addikt
válasz
Norby86 #38781 üzenetére
Nekem korábban a Wildlands-nál írt ki kevés memória hivatkozó hibát, igaz nem pont ezt de valami hasonlót. Miután a 8GB RAM-ot 16GB-ra cseréltem nem volt ilyen gondom. A GTA V az előző GTX 960-as 4GB VRAM-al szerelt videókártyámmal is 8 GB RAM társaságában is kiválóan futott, igaz ha jól rémlik a GTA V pont azon játékok egyike amik nem komálja a Radeon-t. Sajnos kipróbálni nem tudom, hamarabb töröltem a játékot mint, hogy újra Radeonom lett volna.
-
Mizol29
senior tag
válasz
NdrewSunix #38791 üzenetére
Én FullHD-ban játszok high grafikai beállítások mellett. Jelenleg GTA5 és Division2.
-
GrG1210
aktív tag
Üdv srácok , r9 280-as VGA-mat cserélném , FULHD felbontásra kell . Sapphire RX 590 Nitro+ 8GB a kiszemelt , Tudom már régi széria .. de az új RX5500XT-k nem nagyon győztek meg és drágábbak is sokkal . vagy mit gondoltok esetleg szoftveresen változhatnak még az erőviszonyok? értem ezalatt , hogy majd valami driverrel feltámasztják az 5500-as szériát ( a fogyasztás nem mérvadó )
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi jelenség kiváltó okára a VGA-t gyanítom. (nekem RX470 van havernak szintén AMD, de RX590 van és neki minden alkalommal csinálja.)
Adatlapomon szereplő gép bekapcs és néha a monitor nem ad képet BIOS post után, csak ha restartolok. RX590 esetében ezt úgy oldja meg hogy monitor ki / bekapcs.
-
phoenix64
őstag
Nalatok az 580as nitro+ milyen hoertekeket produkal? Nalam 1.1V-on 1400Mhz-en 75 fok 2 oraja jatek utan. Ez nagyon meleg, vagy rendben van?
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Norby86 #38781 üzenetére
Mégiscsak az az RX580 kellett volna látod!
Amúgy attól még mennie kellene az 570-nel is, FHD-t bírnia kellene, még ha a GTA V-ben nem is feltétlen 60 FPS-en (persze kérdés milyen grafikai beállítások mellett).
Végül DDU-val csökkentett módban szedted le a korábbi drivert? -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valahol valaki találkozott már Rx570-es kártyához hőmérséklet a terhelés függvényében grafikonnal. Sajna a Google nem segít(most sem).
Bármilyen egyéb grafikont szívesen fogadok.
-
Norby86
őstag
Újabb problémám van.
A Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint amit az uplay-en keresztül telepítettem a gépemre, elindul és kifagy out of video memory címszó alatt tízböl nyolc indításnál. Maradék kettő indításnál picit tovább nyöszörög a kép aztán megfagy. A GTA V amit meg netről szedtem az is sokszor kifagy, néha sikerül neki elindulnia de akkor meg full hd felbontáson nagyon akadozik. Vagy ez normális hogy a GTA V 1920x1080 felbontáson 60 hz-en akad az RX 570-es kártya? A táp sem lehet hibás 600 wattos és most vásároltam azt is. Mit érdemes a radeon driver-ben beállítani hogy acélosabban fussanak a játékok?
Hozzáteszem a gépem egy harmadik generációs Core i5 amiben 8 giga DDR3 ram van, ami 1600 mhz-en ketyeg. Ez lenne kevés?
-
Mizol29
senior tag
válasz
hegegabi80 #38778 üzenetére
Igen automatan van, de manuális venti vezérlésnél nincs zero rpm. És ebből a szempontból nem jó a wattman, ha valaki custom fan profilt akar csinálni. Persze ezt nem tudják megcsinálni, de helyette van beépített böngésző. Hurrá
-
Norby86
őstag
válasz
kisza25 #38775 üzenetére
Nem tudom mi a natív felbontása, sosem néztem. Végül nem állítottam be semmit.
Abban esetleg te vagy bárki tud segíteni hogy ezt az alzás játékcsomagot hogy tudom aktiválni? Le szeretném tölteni a "Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint" játékot, de nem igazodom el azon amit ott leírnak hogy az uplay portálon tudom aktiválni. Azon belül hol? Valaki innen aktiválta már esetleg ezzel az alzás kóddal a játékot? -
droti25
őstag
Sziasztok,
Wattmanba érdemes manuálisan beállítani a ventilátor szabályozást vagy jó automatán?
Azt láttam, hogy ha manuálisan akarom beállítani 33% alá nem lehet vinni... vagyis nem tudok olyat 0-50 fokig 0 legyen az RPM... -
Danecay
addikt
Én simán express telepítéssel toltam fel a 2020-as drivert, úgy voltam vele, hogy amennyiben szükséges a korábbi verzió takarítása akkor úgy is úgy csinálják meg a telepítőt, mondjuk telepítés végén a gépet újra kellett indítani amit korábban emlékeim szerint nem kellett. A GPU nálam sem teker ész nélkül, most a hsz írása közben 17 Firefox lap van megnyitva és 300+ és 400+ MHz-en ketyeg.
Az a Power Efficiency mit csinálna és ha jól értem a 2020-as driverből kihagyták? Nekem korábban sem volt bekapcsolva hacsak alapértéken be nem volt. -
sb
veterán
Nézz rá a grafikonra, látszik, hogy gyakorlatilag bármi történik 1100-1200-on figyel az órajel. Nem reális, hogy bármilyen oldal így terhelne.
De mondok jobbat (anno ezt írtam mikor tavaly beszélgettünk ugyanerről):
Üres FF ablak mozgatása: 800-900MHz
TotalCMD ablak mozgatása: 600-700MHz@paprobert
Tegnap rákerestem én is, egy rakás bejegyzés van erről, hogy ugyanezt csinálja másoknál is. Mármint mindkettőt: az órajel egekbe emelését és azt is, hogy kilövi a power eff-et. Sokan arra panaszkodnak, hogy játékokból kilépve is off-ra vált.szerk: Nálad milyen kártya van?
HSM: Biztos, hogy vmi történt mert kb. 3-4 driver óta csinálja ezt. Előtte is előfordult, de kb. 2 havonta vettem észre, hogy visszaállt off-ra - annyi meg belefér, volt 1-2 driver reset pl.
Most viszont ahogy írtam napi szinten 10-15-ször rakom vissza a pipát ha figyelek rá.
Észrevenni, mert így nem megy félpasszív módban a kártya, pörög a venti.Most mondjuk raktam rá AB ventiprofilt, hogy ne pörgesse 60 fokon se, de szigorúan apply és egyebek nélkül.
Elképzelhető lenne, hogy vmivel összeakad, de:
- Előtte semmire nem használtam az AB-t, csak monitorozásra. Direkt, hogy ne kavarjon be.
- Csináltam már Wattman resetet.
- Driver installnál is volt már takarítás pipa amikor nem javult meg.OverdriveNtools-t használok még, de azzal eddig nem volt gond. Most azt is kiiktatom, meglátom magában javul-e a helyzet. (Netes panaszokban volt róla szó, hogy bármilyen állításra off-ba megy a kapcsoló. - Bár ezt mások cáfolták is, de hátha...)
-
paprobert
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Mizol29 #38737 üzenetére
Nálam tökéletesen megy a legújabb Adrenalin 2020 driverrel az OverdriveNTool fezsültségállítás és az Afterburner ventilátorszabályzás is. Pedig nem friss telepítés, volt előtte 19.5.1 és 19.12.1 béta is, mondjuk takarításos módban raktam fel.
(#38740) ritkaság: A legtöbbször az eladó szerint hibátlan az is, ami amúgy nem az. Én kicsit szkeptikusabb lennék ezzel, és minimum meggyőződnék róla magam is.
(#38751) sb: Nekem azért gyanús, hogy ez nálad nem csak "sima netezés". Nálam legalábbis firefox alatt ahogy írom ezt a hsz-t és ki van nyitva még több ablak rengeteg füllel is szikla szilárd 300Mhz a GPU-mag, pedig nem kapcsoltam be semmi extra opciót, és Adrenailin 2020 van... Pl. háttérben futó rosszul megírt reklám, meg hasonlók viszont tudnak ilyet csinálni... Egyszer itt PH-n is akadt olyan effektes reklám, ami CPU-benchnek is beillett volna.
-
hegegabi80
addikt
válasz
droti25 #38752 üzenetére
Lehet kevés az 1.09V az 1350 Mhz-hez. Alapból 1245 Mhz 1.15V. Nálam a gpu maradt, csak levettem 1.03V-ra.
Te is lejjebb vetted a feszt, de közben emeltél a gpu-n. Lehet első körben csak a Mhz-et kéne emelni, meddig jó és csak utána a feszt. De szerintem ez az itx kari nem túl acélos felfelé a mhz-ben.
A legújabb driver cikk hozzászólásaiban írták, hogy elvileg nem is attól akad ki a wattman, hogy magas mhz-re megy, hanem hogy túl nagy az freki ugrás két state közötti. -
sb
veterán
válasz
NdrewSunix #38741 üzenetére
Ezé' kéne:
Így néz ki egy sima netezés vagy bármilyen nulla terhelésű tevékenység közben ha ki van kapcsolva. Plusz ahogy írtam, 47 fok helyett 60.
Ahol vált a grafikon ott bekapcsoltam, addig 1000-1200MHz-en hajtotta böngészés közben is.Ez egy sima böngészés logja...
@paprobert:
Nálad ha bekapcsoltad a régi driverben akkor úgy maradt?
Nekem restartnál, de újabban menet közben (monitor standby-nál vagy a jó ég tudja minél.. más nem történik igazából) is kilövi sokszor.
Csak azt veszem észre, hogy megy a venti mert melegszik a kártya. -
NdrewSunix
őstag
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Sikeresen beállítottam a kártyának egy 1400/1725-ös értéket kicsit alulfeszelve a videó alapján. 3dmark alatt tesztelve fokozatonként.
Gondoltam nézek játék közben is egy tesztet. PES2018 UHD felbontásban, 4 perc után vissza esett a gyári értékére a kártya...
Ez mitől lehet? -
paprobert
őstag
válasz
NdrewSunix #38741 üzenetére
Mert az a dolga hogy visszavegye.
-
hegegabi80
addikt
Nos azt hiszem jobb lesz, ha várok egy kicsit az új driver-rel. Bár úgy is esedékes lesz lessen egy win újrahúzás is, lehet előtte kipróbálom.
-
Mr.Franczy
aktív tag
Nos, tényleg csínján kell bánni, ezzel az új driver-al! Két játék halt el tőle! (RDR2, FH4)
A kártya pedig RX570 Nitro! -
Mizol29
senior tag
válasz
ritkaság #38729 üzenetére
Ezzel az új adrenalin szoftverrel felejtsd el a thirdparty szoftvereket. Nagyon kényes ezekre a programokra. Én hagytam is a fenébe ezt az új adrenalint. A legjobb az volt, hogy szerettem volna az amd szoftverben bekapcsolni a vertikális szinkronizálást egy adott játékhoz, de ahogy elindítottam a játékot visszaállította és a játékbeli beállítást vette alapul. Always on-ra tettem a szoftverben és mindig vissza állt. Viszont a chill az működött. A többi hülyeségéről nem is beszélek.
-
Vasi1984
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. MSI RX 480 GAMING X 8GB VGA kártya esetén code 43-as hibám van Win10-ben. Használtan vettem,sajnos azóta sem tudtam normálisan működésre bírni. Próbaltam mindent,amit külföldi fórumokon,youtube videon láttam. Patchelt driver, vbios frissités,2016-os driver,driver signature kikapcsolás,friss win telepítés,tenyleg mindent,de továbbra is fennáll a hiba.
Valakinek van ötlete,esetleg vmilyen szervízben meg tudják javítani?
Elvileg még garis a kártya,de gyanítom,hogy az a papír semmit nem er már ezek után... -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HD5830 xtreme kártyám, most vettem egy használt Rx 570 itx-et. 5830 ki, 570 be. Driver csere, régi drivert automatikusan törölte. A friss driver: Adrenalin 2020 Edition 19.12.2
Szerettem volna WOT-ozni, de a kép helyet csak egy nagy vibráló katyvasz jelent meg és csak a kikapcsológombra reagált. Újraindítás után ránéztem az AB-ra, ugyan hány fokos a kari. Nagy meglepetésemre eltűnt a progiból a ventilátor ablak. Na mind1 folytattam. Átnéztem mindent és minden más OK. Újra indítottam a WOT-ot és elindult, de 100%-on ment a kari, viszont a ventik nem forogtak magasabb fordulaton. 15-20 perc után kikapcsol a gép. Viszont, ha win gombbal kiléptem a játékból nem engedett vissza. Szerintetek mi lehet a hiba, milyen drivert tegyek fel? Ha minden jól megy hogyan feszeljem alul a karit. -
Norby86
őstag
válasz
NdrewSunix #38721 üzenetére
Oké, köszi, akkor így csinálom.
-
paprobert
őstag
válasz
NdrewSunix #38720 üzenetére
Igen, de ez a gomb annyit tesz, hogy lenyitja a Power limit csúszkát. Nem veszi egyáltalán vissza az órajeleket.
Illetve ha a nyelvet átrakod angolra, akkor máris "Power tuning" néven fut ugyanez a gomb, ami nekem azt mondatja, hogy az AMD még félre is fordította.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Gyuffa #38723 üzenetére
szintén rx480 és ugyan ez volt nálam is. safe mode + ddu aztán újra telepítettem és most működik. viszont gyakran csinál mikrolaggokat még úgy is hogy be van állítva a fix 60fps a monitor frissítési frekvenciájához igazítva úgyhogy valószínűleg én is visszarakom az előző WHQL-est, annál nem csinálta ezt a micro stutteringet.
-
-
Norby86
őstag
válasz
tesz-vesz123 #38714 üzenetére
Szuper, köszi!
Még annyi kérdésem lenne hogy mielőtt a driver-t felrakom érdemes DDU-val lepucolni az előző driver-t a gépről vagy maradhat és simán telepítsem rá a gyári legfrisebb driver-t?
-
paprobert
őstag
Itt is megkérdezem, hátha:
Ti találtatok az új driverben "teljesítmény hatékonyság", vagy "power efficiency" kapcsolót?
Mert szerintem kihagyták... -
droti25
őstag
Sziasztok,
Segítsetek pls!
Adrenalin-t használok de sehol nem találom a wattman-t. Ezt külön kell letölteni vagy más AMD driver-t kellett volna feltennem ami tartalmazza? -
Norby86
őstag
Ma átvettem az RX 570-es videókártyát.
Kérdésem az lenne hogy elég simán a legfrisebb driver-t feltennem , vagy mást is érdemes még feltelepítenem hozzá? Win 10 van a gépen és holnap teljesen legyalulom hogy tiszta telepítéssel induljak neki.
-
kisza25
félisten
válasz
Kisbocs06 #38705 üzenetére
Itt csináltam egy összehasonlító teszt
-
Mizol29
senior tag
válasz
phoenix64 #38702 üzenetére
Tiszta vicc amúgy ez a wattman, hogy nem tudják rendesen megcsinálni. Én most a legújabb driverben próbáltam beállítani az alul feszelt profilt és csak annyit csináltam, hogy az auto csúszkát átraktam manualra már színes képkockák lettek a monitoron és újraindult a gép. Állítgathatsz te akármit az nem fog megjavulni. Lehet megy egy hétig gond nélkül, de utána gondol egyet és hopp vissza is áll alap beállításokra. A custom fan profilnál nem működő zero rpm- ről ne is beszéljünk. Én örülnék annak ha egy helyen jelen esetben wattman-ben lehetne mindent állítani így elfelejtve a thirdparty programokat, de ez így még mindig esélytelen.
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Arra a problémára milyen megoldás van, hogy mindig vissza áll a beállított teljesítmény profil gyárira, ha újra indítom a gépet? Ha betöltöm a mentett profilt stabilan megy minden játékban stb... Fastbootot kikapcsoltam alaplapi BIOS-ban, ezen kívül bármi tanács esetleg? Köszi.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
NdrewSunix #38700 üzenetére
Igen, mert a fiamnak adom az 570-est.
Bocs, elírtam 580-ast lesek majd használtan.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest