Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
Küldözgetitek állandóan ezeket a képeket, mondom megnézem már én is mi ez a program.
i5 8400 @ 3800Mhz
4x4Gb 2666Mhz cl15
RX 580 4GB Nitro+ @ 1411Mhz-1100mv + áramfelvételi korlát 50%Csináltam egy kis rögtönzött tesztelgetést, lévén 4-5 perc alatt lefut ez a teszt és elég stabil eredményeket szül, kb mérési hibahatár sincs, ugyan olyan beállításokkal két tesztet lefuttatva maximum 1 pont az eltérés (stabil rendszeren gondolom). Érdekeltek a driver beállítások okozta változás és olybár tűnik nekem, ez a befutó:
Teljesítményre rakva 5-6 plusz pont, Felületformátum opt. idejétmúlt beállítás semmit se csinál, shader cache se befolyásolta az eredményeket, tesszellációnál azt hittem az 'Alkalmazás beállításainak használata' vagy éppen a felülírott és kivett beállítás lesz a nyerő, de nem, az 'AMD optimalizált' beállítás plusz pontokat hozott. Wattmanban áramfelvételi korlát kitolása is hoz még extra pontokat. Legnagyobb órajelen visszább vettem 1150-ről 1100mv-re a feszt, ez minusz pont, de egy ideje így műkszik nálam, mert játékoknál 3-4 fokkal hűvösebb. Most hogy megvannak a driverbeállítások lehetne tesztelni magukat a drivereket is, mondjuk 18.12 vs 19.5 vs 19.11, de ez kicsit időigényesebb vállalkozásnak tűnik. -
Chaser
legenda
-
guftabi96
addikt
válasz
Chaser #37295 üzenetére
Akkor nekem nem sikerült a maximumot kihoznom belőle.
Barell: vannak alzán kuponok bizonyos termékkategóriákhoz. Viszont csak az egész rendelésed értékét nézi, nem az adott kategóriába eső termékét. Tehát ha beraksz a kosárba pl egy videókártyát és egy 190ft-os utp kábelt, akkor a kábelre tudsz aktiválni -4000Ft-os kiegészítős kupont.
Ha hazaérek délután, akkor tudok segíteni, de Chasernek jobban sikerült sakkoznia vele ezek szerint.
Érdemes előre fizetni kártyával, volt akinek az utánvétes rendelést lemondták. -
Barell
senior tag
Srácok, Sapphire RX590 Pulse ról vélemény? 5e forintal kerül többe mint az XFX RX580 és elgondolkoztam rajta. :)
-
NdrewSunix
őstag
válasz
deathtania #37289 üzenetére
A garancia miatt érdemes lenne visszatenni, mert ha behal a kártya valamiért, akkor csúnyán néznek majd a szervízben rád amiatt.
-
kisza25
félisten
válasz
deathtania #37289 üzenetére
a cicrgést Coil Whine -nek hívják, bizonyos frekvencián összegerjednek a tekercsek a tápoddal, nem lesz tőle baja egyiknek sem
-
deathtania
senior tag
válasz
kisza25 #37287 üzenetére
(#37286) NdrewSunix és (#37288) Beretvás
Most csináltam a Radeon programban egy fullos gyári visszaállítást, és így már 1366Mhz-et ír ki. Játék alatt is már felkúszik eddig az órajel!
(#37287) kisza25:
Ebben a gépben ez az első dedikált grafikus. Előtte egy 3200g-t használtam pár hétig, de aztán vettem ezt a kártyát, mert pár játék alatt a tuningolt Vega8 nem kicsit elvérzett, utána meg a tuningolt 3200g lett kevés a kártyához, így váltottam egy Ryzen 5 3600-ra, és most vagyok itt. Tegnap este jutott egyáltalán eszembe, hogy utánanézzek a kártyának, hogy esetleg lehet-e tuningolni, így jutottam el idáig, hogy valami nem stimmelt vele, és mint az első AIDA 64 képen is láthatod, ott másik BIOS is van rajta, más a modellszám vége.A cicergés most is megmaradt, annyit változott, hogyha játék futtatás közben kilépek az asztalra, akkor olyanra vált át a hang, mintha "darálva ciceregne". Jobban sajnos nem tudom leírni a jelenséget.
Amint kilépek a játékból, akár csak a főmenübe, már meg is szűnik a plusz hangforrás.
Srácok, nagyon nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítségeteket! Így azért pár plusz fps-t nyertem, ha minden igaz...
Az átkapcsolás előtti másik bios-ra érdemes visszatenni a gyári biost, vagy használjam most így egyelőre, és ne abajgassam a kártyát?
-
Beretvás
veterán
válasz
deathtania #37285 üzenetére
Az enyém 590 nitró + is úgy váltott biost csak , átkapcsoltam reset wattman, nem történt semmi. Majd ddu val leszedtem a drivert és újratelepítettem akkor már jól írta.
-
kisza25
félisten
válasz
deathtania #37283 üzenetére
picit az enyém is cicereg, de csak akkor, ha alul feszelem
adsz egy email címet átküldöm neked a bios-t
Amúgy milyen kártya volt előtte, véletlen nem 1100Mhz volt az órajele? -
NdrewSunix
őstag
válasz
deathtania #37285 üzenetére
Nekem is így működik átkapcsolás után. Reset minden szoftverben majd újraindít a gép, utána már OK.
-
deathtania
senior tag
válasz
Beretvás #37284 üzenetére
Semmi tuning nem volt rajta, a grafikonok miatt nyitottam csak meg a wattmant, úgy egyszerűbb volt mindent látni egyszerre. Azért nyomtam rá egy resetet, semmi sem változott a helyzet, 1100Mhz továbbra is. Este hozzányúlok a bioshoz, és meglátjuk.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
-
Beretvás
veterán
válasz
deathtania #37283 üzenetére
Reseteld wattmant átkapcsolás után..
Ha van fent AB vagy valami más ott is tolj egy resetet..
-
deathtania
senior tag
válasz
NdrewSunix #37281 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget is! Nagyon királyok vagytok!
Köszönöm! Megvan! Átkapcsoltam, ennyit változott a helyzet, hogy most már kiírja, hogy 1366Mhz az eredeti órajel:
Az órajel maradt 1100 Mhz. Akkor mindenképp hozzá kell nyúlnom úgy látom a BIOS-hoz.
Ezt a videót és módszert rendben használhatom, ugye?
És akkor ha jól sejtem a cikkszám alapján nekem erre a BIOS-ra lesz szükségem a GPU Device Id: 0x1002 0x67DF 113-58085SHD1-W90 alapján, az AIDA64 ezt írja ki, mint modellt.
Plusz akkor ha jól sejtem, a dual BIOS miatt ha az egyiket elrontom, a másikkal még mindig működik a kártya, ugye?
update: Bónusz kérdés: Mivel eddig csak úgy játszottam vele, hogy a ház oldala fent volt, így nem tűnt fel, de normális az, hogy fullos terhelésen, azaz játék alatt van egy apró "cicergő" hangja a kártyának? Normál használat mellett nincs semmi hangja, még a ventik is lekapcsolnak egy idő után. De nem tudom, hogy ez normális-e. Ha a biztonsági üveg oldal fent van, semmit sem hallani belőle.
-
Beretvás
veterán
válasz
deathtania #37276 üzenetére
Több mint valószínű csákányozott. Vissza kell rakni a gyári biost és jó lesz.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
deathtania #37280 üzenetére
-
deathtania
senior tag
válasz
NdrewSunix #37279 üzenetére
Igen, elvileg dual bios-os. Hogy kell "átkapcsolni"? Mondom, eléggé láma vagyok a témában, nemigen merült fel eddig ilyen kérdéskör nálam.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Nem sok választásod maradt, mert így nem fogják garanciában elfogadni, muszáj lesz a gyári biost visszatenni valahogy.
Amúgy az XFX RX580 nem Dual Biosos? Tudtommal van belőle olyan is. Kapcsold át, lehet csak az egyik Bios van "elcseszve". -
Bodz
nagyúr
válasz
Persze. Innen tudod letölteni a kártyádhoz illő gyárit.
-
dugo_
veterán
válasz
deathtania #37274 üzenetére
A Superposition rosszul írja ki, az 1100MHz lehet mókolt bányász bios miatt.
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget és szakértést szeretnék kérni.
Nemrég szerváltam egy XFX RX 580 8GB-t, ami a rajta lévő matrica tanúsága szerint is 580-as chippel szerelt GPU, de kicsit el vagyok bizonytalanodva, hogy vajon átvágtak-e a palánkon vagy sem.Csekkoltam AIDA64-ben a kártyát, ott rendben azt írja, hogy XFX 580ról van szó.
Ha az Unigine Superposition tesztjét lefuttatom, akkor ott valamiért Radeon 470/480-nak írja.
És ami a legfurább nekem, hogy a Wattmannal nézve is az órajele valamiért 1100 Mhz körül van, amikor ilyen XFX kártyát nem találtam, aminek csak 1100 Mhz lenne gyárilag az órajele.
Crysis 3-at toltam be, minden beállítás feltolva maxra.Szóval a lényeg, hogy sehogy sem megy ez az érték fölé. Normális ez, így kell ennek lennie, vagy valami gebasz lehet a kártyával? Még számlás, garanciás a cucc, szóval bármi gondom van, tudom gariztatni.
Bocsi, ha láma a kérdés, de nem vagyok pro a témában, és nagyon elbizonytalanodtam.
Köszi a válaszokat és a szakértést is előre!
-
Chaser
legenda
el kezdtem játszogatni wattmannal, mi történik ha....?
gpuz igen érdekes adatokat mutat a logban - 10-20 perc múlva többet is tudok mondani :d - -
Chaser
legenda
feszültséget csökkenteni, olvass vissza, szájbarágósan is megvan itt
syberia
régen minden jobbvót'? ( :
én tojok rá, azt rühellem h esetenként belaggol formázásba az oldal, viszi tovább a kimásolt formázást, ha hsz-t írnék de mégse gombra nyomok visszadob 1-2 topikkal, van amikor link gomb is kiakasztja, érdekes telefonon ugyanez van -
syberia
veterán
Mától a Gamepod is elesett az új dizájnnak . Lehet hogy én vagyok maradi, de számomra piszok zavaró a nagyobb betűméret. Marad a Logout, ki tudja meddig.
-
helgi
aktív tag
Ó köszönöm. Wattmant nézegetem. Ha azt szeretném elérni, hogy halk és hűvös legyen, akkor mit lenne érdemes állítani benne?
-
Chaser
legenda
első focus plus - azon nem volt hibrid mód, egyenesen szörnyű volt :d -, mostani focus plus gold, venti nélkül korrekt... következő már nem ses lesz, platinum primeoknál mondták, h ott megeshet venti kerregés, mondjuk mit akar az ember sz@ros 40-50e-ért? jah mondjuk pont kerregő ventit nem :d de a mostani 30e ft-os tápnál is elég ótvar, egyébként korrekt lenne, semmi cincogás, passzívan se tüzel, deazéna'
-
HSM
félisten
válasz
lacus83 #37257 üzenetére
Afterburner szvsz csak a ventiltátort állítani jó, minden más esetben hazavágja a feszültségtáblázatot, ami nem annyira jó móka, főleg egy 570-nél. Nálam amúgy szuperül elvan egymás mellett a három szoftverem, wattman tartaléknak és resetelni auto feszhez, OverdriveNTool manuálisan feszt állítgatni, Afterburner ventilátort szabályozni.
(#37261) Chaser: Ezért vettem annak idején fanless Seasonic-ot. Na ott nincs minek kerregnie. De a mostani is főleg passzívban elvan kis terhelésen.
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #37255 üzenetére
Mondjuk nekem pont olyan xfx tápom nyekkent meg
-
helgi
aktív tag
Sziasztok! RX570-hez érdeklődnék. Afterburner, trixx vagy wattman ?
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37252 üzenetére
azt tessenek' már megtanulni, hogy egy teszt nem sokat jelent, abból nem derül ki mennyi lesz defektes x időn belül, milyen egyéb anomáliák vannak
tesztek alapján az aoc minotorok kuvajó' vételek, gyakorlatban is azok, ha valaki nem lép bele rögtön az elején pixel hibás darabba, vagy hibásba, és/vagy pár hónap alatt nem makkan meg teljesen, amire más gyártóknál is van esély, csak valahogy náluk sokkal több ilyennel találkozni, az egyik itteni tagnak 5. cseredarab is hibás volt, ez sajnos nincs a tesztekben
tessék egy newegges "sok useres xfx 580 gts " teszt, majd' 300 review, lehet olvasgatniengem pl az ilyen valahogy nem szokott meggyőzni, ettől független mint ottaniaknak is, biztos ki lehet fogni gond nélküli darabokat
-
syberia
veterán
válasz
NdrewSunix #37252 üzenetére
Nekem 10 éve volt utoljára XFX kártyám, de már beszereléskor vram hibás lett. Szóval nem vagyok nagy rajongója a névnek, bár egy időben szuper tápokat gyártottak.
(#37248) TJLavin: Ennek lehetne "Minecraft Edition" a neve, olyan pixelesnek hat a hűtés műanyag burkolata a széleken körbe.
-
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #37247 üzenetére
én rögtön 2000-re toltam a ramját 0,9-en, de megy többet is a kis sz@ros
TJLavin
ha nem nyúlsz bele defektesbe jó, ha belenyúlsz nem jó, uv-val egész használható kártya
vannak bőven külföldi xfx 580 vélemények, itthon nem sokat találsz -
Chaser
legenda
ennek elemzését profibbakra bízom, az biztos, h régi lap bios tud csúnyákat produkálni, olyanokat is amiknek elméletben semmi köze nincs a bios-hoz - de ugye az az egész rendszer alapja , mindenre kihatással lehet, első körben mindenképp nyomnék neki egy defaultot, de ha régi mindenképp frissíteném később, nálam pl az nvme ssd-be fagyott bele, pedig aktuálishoz képest csak eggyel volt régebbi rajta a bios, éa azt ssd-t már igen régen piacra dobták ahhoz képest -
-
ro10
friss újonc
válasz
Chaser #37244 üzenetére
Normális ez a gpu use grafikon?
[kép]
Ezt lol közben produkálta, a cpu használat minimális, de stabil, az fps nem ugrál, 120-ról, amire állítva van és az ms is jó, de mégis folyamatosan mikrolaggos.
Ezt megoldhatja a bios frissítése?
Egyáltalán normális, hogy így ugrál a grafikon, mert egy teszt alatt stabilan tartja a 100%-ot.
Köszönöm! -
Chaser
legenda
innen én nem tudom, h frissebb van-e
rámégy a gyártó oldalára, kikeresed a lapot és megnézed, de nagy eséllyel van újabb, ha gyakorlatlan vagy benne inkább kérdezd meg szájbarágósan hofy kell, talán mi a baja a gépemnek topikban
tápnak tápos topikban kérdezz utána, nem ismerem egyáltalán, gyári adatok alapján jónak kell lennie, de az nem sokat jelent - és ilyen jellegű hibát elvileg nem okoz táp - -
syberia
veterán
válasz
Chaser #37231 üzenetére
Reális eredményt kapott, ha alapórajelen mérte, én 2700 pontot kaptam amikor a kártya 1.5 GHz órajelen tekert 200W feletti fogyasztással. Power Limit maximumra tolása nélkül nem is tartotta az órajelet a benchmark közben.
(#37238) Fred23: Rizikó nincs a fesz csökkentésében, 1250 MHz simán menni fog 1050 mV-on. Nálam az 580 Nitro+ 1V-on tudja az 1300/2000 órajelet. Ha nem fagy le a FurMark, Superposition/ Time Spy, és valami játékban is legalább fél óra alatt, akkor 99% hogy stabil lesz a beállítás.
-
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37236 üzenetére
lehet keverem az 590-nel, vagy 1660-akkal ( :
ro10
valami disznóság biztos van
lapon legújabb bios van fenn? lehet semmi köze hozzá, de az is lehet hogy igen
tápod pontosan milyen?szerk:
Fred23
a kicentizés az, amikor nagy ritkán becrashel, de esetek többségében megy, ha stabilan megy lentebb az sima uv, vesztenivaló nincs vele -
Chaser
legenda
válasz
banderasz77 #37232 üzenetére
570-nél azért nem feltétlen elég
-
ro10
friss újonc
Először ddu, utána újra is tettem a gépet, mert más máér nem jutott eszembe, próbáltam régebbi drivert is, de akor már az fps is elég nevetséges értékekeken állt.
Szóval most egy w10pro 64 bit van fent szüzen kb.
gpu z gpu clock 1366, memory 2000
msi armor rx 580 8gb
Letöltöm és lefuttatom addig, amit ajánlottál. -
Chaser
legenda
ddu megvolt?
"Lehet e probléma, hogy 8 giga ram van a procinak és esetleg kevés a kártya mellé?" ezt te se gondolod komolyanha 1050-nél nem volt gond a ramod, sokkal erősebb kártyánál sem lesz, nem függenek össze
super positiont tesztet csinálhatnál, fhd 1080p extrem beállítással, 2800-2900 körüli pontszámot kell kapnod
gondolom a kártya órajeleit nem nézted meg gpuz-vel -
ro10
friss újonc
Sziasztok!
Igyekszem összefoglalni minden lényegest röviden.
Vettem egy msi Rx 580-as kártyát, múltja ismeretlen.
Eddig egy 1050ti-t használtam.
Config:
i5 8400
msi z370 a pro
ssd wd green
8gb 2400mhz
A Windowst újratelepítettem, driverek fent vannak a legújabbak.
A 1050ti mellett smoothie volt minden játék.
Mióta cseréltem erre az 580-ra egyfolytában microlagos a lol és az overwatch is, próbáltam mindenféle játékbeli beállítást, de semmi.
A bechmark programokat lefuttatva egy a confignak megfelelő értéket kapok.
Az fps nem ingadozik, a kártyát próbáltam a gyári órajeleken és emelve is.
A problémát nem érintik a változtatások.
Lehet e probléma, hogy 8 giga ram van a procinak és esetleg kevés a kártya mellé?
Számít ez egyáltalán medium beállitásokkal vagy még alacsonyabbak?
Competitive módon játszom csak és számomra a 2x élsimítás, off shadows és medium beállítások mellett, mondjuk 120 lock fps, de érezni, hogy nem smooth.
Amit szeretnék, valamilyen elfogadott teszt által kimutatni a kártya hibáját vagy megoldani a probléámát, amennyiben nem a kártya hibázik.
Bármilyen jellegű ötletet szívesen veszek, mivel 2 napja nem jutottam előrébb és kifogytam az ötletekből.
Köszönöm!
Üdvözlettel,
Ro10 -
Eagle16
addikt
válasz
banderasz77 #37218 üzenetére
Jobb oldalt legfelül rányomsz hogy "Add", kiválasztod a legördülő listából az automatic LCD standard-ot, és aztán beírod a Hz számot. 72-n nem tudom visszaveszi-e az órajelet a vga, nem próbáltam. Meg igen, a Chill max. is lehet 72 akkor.
-
Eagle16
addikt
válasz
banderasz77 #37215 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
banderasz77 #37215 üzenetére
CRU-ban olyat csinálsz, amilyet jólesik, majd újraindítás után látod a winben is.
-
HSM
félisten
válasz
banderasz77 #37213 üzenetére
Nyugodtan próbálkozhatsz 72, 74 Hz-el is.
Elvileg a 75 Hz is felülírható, de ott lehetnek bonyodalmak. Én a 72-t ajánlom, 24fps-es videókhoz is az passzol.
-
HSM
félisten
válasz
guftabi96 #37201 üzenetére
Ettől még nem biztos, hogy rosszabb csip, bár kérdés, ki mit tart rosszabbnak.
(#37203) banderasz77: Vagy lehet próbálkozni egy standard időzítésű 75Hz beállításával, persze ehhez HDMI vagy DP fog kelleni, sima DVI-on már nem szabvány időzítés kell, azért szokott a 75Hz órajel ugrálós lenni gyárilag, a 144Hz mellett. -
Eagle16
addikt
válasz
banderasz77 #37203 üzenetére
-
banderasz77
addikt
Úgy néz ki, hogy desktopon maradok 60 Hz-en. Végül is mindegy.
Már hiába mentem vissza a régebbi driverre + DDU, akkor is fellövi az égbe a memót 75Hz-en.
Az is lehet, hogy eddig is ezt csinálta volna, de a régi moncsim 60Hz volt max...
Vagy nem tom mi van, ha másnak meg műkszik. -
Xarina
aktív tag
Sziasztok. Videókártya vásárlás előtt állok. Szerintetek melyik éri meg jobban, egy Sapphire RX 570 Pulse 4gb vagy egy Sapphire RX 470 4G Nitro+ OC 5 ezer ft-al drágábban? Azt tudom, hogy a nitronak jobb a hűtése, de megéri -e a felárat. Viszonylag keveset használnám játékra. Tuning meg ilyenek nem szempont. Mindkét kártya használt, de állítólag nem bányásztak.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest