- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
nrg_52 #45554 üzenetére
Igen. Meg onnan is nézhetjük, hogy a magyar bányász a legalja mindennek.
Mert nem sokból tartana gyári biost visszarakni. Ne adj isten takaritani, pasztázni a vga-t.
Meg ugye azt is elfelejtik közölni, hogy pár évet ment a vga 0-24-be (halkan jelzem ebben az esetben a fején verném szét).
Én és még sokan mások szeretünk valamit a gyári vagy ahhoz közeli állapotban használni. Én sem és még sokan mások is a gyári biossal szeretik a vga-t használni. Mert jó dolog ez a faszoskodás. Annak aki szereti. -
-
Z10N
veterán
válasz
nrg_52 #43096 üzenetére
"Te vagy meg egy nagy LOL."
Ennyi? Ez a valasz? Semmi erveles?
Legalabb valami eredetibbet probaltal meg volna kitalalni. De nem csodalkozom, hogy csak ennyi hapogasra futotta. Oh, well."Rohogj csak nyugodtan, en meg rajtad rohogok."
Min rohogsz? Mi is akarunkDe amugy ez ovis szint, amit muvelsz.
"Azt hiszem akkor ezt meg is beszeltuk..."
Itt csak en beszeltem, te csak hapogtal.Nagyon gyenge vagy
Na, jo erre tenyleg nincs tobb idom. Mehetsz nokedlit szedegetni.
-
Z10N
veterán
válasz
nrg_52 #43069 üzenetére
"A hagyod hogy lehuzzanak nem ott kezdodik, hogy ketevente bukok egy minosegibb pasztan ketezret. Te biztos nem b@szol el meg ennel is nagyobb hulyesegre parevente parezret, igaz?
Tehat elvesztetted a vitat es ezert probalod masra terelni a temat. Nem nem koltok feleslegesen. Amit megsporolok megy olyan "perselybe" ami erdekel (ssd/hdd, kabelek, ventik, router, tap, usb rack, tavcso/fenykepezo lencse, aksik, elektromos alkatreszek, javitasi/posta koltseg, retro cuccok, stb.). Szoval itt kezdodik."Ha ez megnyugtat vegyed nyugodtan az olcsobbat, mert abbol tobbet tudsz venni,"
Nem csak olcsobb, hanem ugyan olyan minosegu. De azert probalkozzal, ha mar mast nem tudsz kitalaln."meg szedegesd szet felevente a gepedet, mert azt javasoljak a nagyok."
LOL. Ok, kacsa. Az egy ajanlas volt es egy valasz, hogy mire hasznalja. Elmondtam en hogyan alkalmazom. Szoval ez is melle ment, hiaba probalsz ironizalni."En inkabb ritkabban kenem csak ujra, amikor valoban szukseg van ra, es veszek minosegi pasztat hozza."
LOL. Mar csak rohogni tudok rajtadUgyan olyan jo es olcsobban.
"Igazad van viszont abban az esetben, ha sokat pasztazol akkor nem mindegy, de az messze nem atlag felhasznalas."
Atlag felhasznalonak is van kisebb tubus.Nah mindegy. Mindenki azt vesz amit akar. Ha tobbszor annyiert veszik ugyanazt legyen.
-
Z10N
veterán
válasz
nrg_52 #43047 üzenetére
Akkor vedd dragan es rohoghetsz magadon tovabbra is, mert azt neked talaltak ki, hogy lehuzzanak. Aki meg surun hasznalja es tud szamolni az meg hasznlja a GD900-t. Amugy senki se mondta, hogy 72g-t vegyel, meg nem is tudsz. Vannak kisebb tubusban is. Nekem a 30g 5 evre eleg.
-
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
nrg_52 #41642 üzenetére
Sziasztok,
Lenne egy fura dolog, talán tudtok segíteni az eliminálásában:
Adott ez a konfig:
-MSI X570 Gaming Edge Wi-FI
-Ryzen 5 3600X
-Sapphire Pulse RX 580 8GB
-Win 10 Pro -val, (per pillanat kicsit késleltetve a májusi update-et, hogy ne legyek má' béta teszter, egyébként up-to-date)
-Utolsó, nem beta Adrenalinnal(direkt csekkoltam, meg frissítettem a hozzászólás előtt),
-Utolsó BIOS-sal.
A gép kb. egész nap be van kapcsolva, de nem mindig kell, amiatt aludni megy 1 perc után.
Amikor észhez térítem, akkor -bár nem mindig,csak 80-90%-bAn és nem jöttem rá, milyen szisztéma szerint- felpörgeti maxra a GPU ventijeit. KB 3-5 másodpercre, majd elhallgatnak.
Ez mindenkinél így van, vagy csak nálam? Az megvan, hogy a CPU bekapcsoláskor felpörgeti a ventiket, és ez egy feature -legalábbis ezt olvastam egyszer- hogy "takarítsa' a hűtőbordákat. Itt is ez lenne?
Előre is köszi! -
tesz-vesz123
senior tag
válasz
nrg_52 #40810 üzenetére
Ne mondd már, hogy normális, hogy pl. sokan tavalyi drivert használnak (jómagam is). Akkor mire valók a frissítések?
Jó, engem nem érdekel, keveset játszok, elvagyok a decemberi updattel, mert 90%-ban csak Overwatchozok ami 2016-os játék. Akik új játékokat nyúznak, azok szívnak és fognak is.
Az 5000-es széria is szuperül indult! Szokásos fagyások, kék halál, fekete képernyők orrba-szájba, illetve túlmelegedések. Az AMD-nek maradnia kéne a Ryzennél a GPU részleget meg lepasszolni valakiknek, akik értenek hozzá. Érdekes, hogy a "másik" oldalon sosincs probléma. Havonta megnyomod a frissítés gombot, fél perc és kész, használod tovább. Itt béta driverek vannak havonta, amikkel újabb problémák lesznek a régiek helyett. 😂
-
-
pecccccccca
őstag
válasz
nrg_52 #40782 üzenetére
Tök egyértelmű, hogy az AMD driverekkel semmi gond windows 10 alatt, ha különböző driverek különböző játékoknál eredményeznek fekete képernyőt. Teljesen logikus.
15 év alatt egyetlen NV kitérőm volt GTX1050Ti-re. Nulla gond volt vele. Nem kellett vakargatnom a fejem melyik driverrel játsszak. Feltaktam a legfrissebbet és ment minden rendesen.
Most tértem vissza AMD-re és nem tudom mire véljem ezt a “működési morált” amivel találkozok.
Egy win-t majd újrahúzok és minden sallang nélkül telepítem a drivert aztán meglátjuk. Egyenlőre kb használhatatlan a gépem játékra a fekete képernyők miatt.
Gyuri: Te meg szereted, ha fáj. 😁
-
Gyuri27
félisten
válasz
nrg_52 #40782 üzenetére
Nekem is kb és amd proci. Szeretek copni.
Az is igaz én nem ülte fel a win 10 vonatra még.
Illetve egy rövid próbám volt vele. De már akkor tudtam, hogy nem leszünk barik mikor minden hdd-t le kellett húzni mert ha 2-3 sok akkor problémázik. Hát mondom lul. 3.1 óta eltelt némi idő de még ilyet nem bacctam.
Volt még egy két gond és ment is a szentem. -
Danecay
addikt
válasz
nrg_52 #40653 üzenetére
Nos igen, régebben nem is volt ilyen variálási lehetőség, a táp alapvetően belülről szívta a levegőt, ebbe nem is gondoltam bele pedig hát...
Az viszont, hogy nálad az SP tartja az 1411MHz-ers órajelet nálam pedig akár 80MHz-t is zuhan az nyugtalanító. Új alaplapom és új tápom van, a házat és a hűtést már csak megemlítem, hogy az is új akkor mi lehet a gond?
-
válasz
nrg_52 #40543 üzenetére
Egy alkalommal jelen voltam egy 5db VGA-s bányász rig finomhangolásán engem is meglepett,hogy az alacsonyabb GPU feszültség,alacsonyabb órajel és kb.+5% RAM frekvencia emelés mellett kb.10%-al teljesített jobban mint ha gyári értékeken maradt volna az RX570.Ja és mind ezek mellett a ventilátorok is picivel kisebb fordulaton mentek.
-
viperabácsi
addikt
válasz
nrg_52 #40505 üzenetére
A kártya dobozában is olyan a papír hogy a bios kapcsoló egyik állása
Gaming ( ez az alap ) a másik
COMPUTE ez a többin a silent mode.
Elvileg ez a kártya gyárilag ilyen. 4 szer megkérdezték , és bekérték a bányász biost , és rendben találták ! Egyszer sem háborogtak rajta , hogy ez nem gyári és huzzak a sutyiba vele. Szerintük így a jó a kártya ahogy van. Az a véleményük , ha játékra akarom használni akkor billentsem át gaming módba és használjam úgy ! -
viperabácsi
addikt
válasz
nrg_52 #40426 üzenetére
Valaki nnem tudja a saját kártyája "gyengébbik biosát lementeni nekem ? A nagyobbik verzió (1411/2000 )az felmegy erre a biosállásomra ami a bányász bios. , valószinű a KISEBBIK BIOS-FILE NEM JÓ AMIT A TECHPOWERUP -RÓL LESZEDTEM.
Melyik lehet szerinted ami jó nekem ?Nem találok semmi infót melyik lenne a kissebb biosa az én kártyámnak!
-
viperabácsi
addikt
válasz
nrg_52 #40403 üzenetére
[EZT próbálom feltenni]
Próbáltam drivert újra rakni nem segített.Valaki tud egy gyári silent biost küldeni , vagy megtalálni melyik kell nekem ?
-
TIT
veterán
válasz
nrg_52 #40306 üzenetére
Hát akkor igen,nekem ráadásul His volt,azt én is szerettem,de aztán a 260X is ezt csinálta,azt cseréltem egy másikra,az jó volt.
Asszem neked is volt nemrég His-ed.
Zolee0307: Nekem sem lett hűvösebb fesz csökkentéssel,sőt órajel csökkentéssel sem ami logikátlan,de legalább 145W helyett 105-öt eszik csak. -
válasz
nrg_52 #40278 üzenetére
Nálam jó most, de ehhez az kellett, hogy maradjak egy bizonyos driveren. Eszembe se jut már új meghajtókat kipróbálni.
Pehi: Szerintem a fogyasztás -pláne ennyire- nem függhet a gyártótól. Ott valami gebasz van. Ha a 6 helyett 7 vagy 8 W lenne, az lehet még rendben, de a 31 az biztosan nem normális.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
nrg_52 #39908 üzenetére
Azzal nem segít senki neki (sem senkinek), hogy "lol user error, noob". Az AMD driverek sz*rok, erről a híres a cég. A Ryzen procik viszont oda-vissza verik az Inteleseket, ez is tény. Ellenben a kártyáik a drivereikkel kész katasztrófák, lásd az új rx5000 szériát, amik amennyire olcsók annyira sz*rok is. Erről nem a felhasználók tehetnek, hanem a cég.
-
DeathAdder
veterán
válasz
nrg_52 #39271 üzenetére
Persze, DDU-val töröltem a régit.
(#39273) HSM - igen
és mindig több ugyanilyen hibaüzenetet dob ki, van hogy 10et, van hogy 3at..
Én is csak simán kikapcsolom a monitort, nem áramtalanítom, és másnap mindig ilyen üzenetcunami fogad. Ha viszont nap közben kapcsolom ki néhány órára akkor sosem dob fel ilyet.
Egyébként tök jól működik, de ezt a hibaüzenetet minden délelőtt eljátssza, és a nyitva hagyott ablakok is kicsi kockára mennek össze az ultrawide monitoron, valami úgy tűnik megzavarja, amikor hosszabb időre kikapcsolom a monitort
-
HSM
félisten
válasz
nrg_52 #38914 üzenetére
Nincs ezekre általában szükség, nálam sem volt. A gondok többnyire abból jönnek, hogy a user felrak mindenféle finomhangoló szoftvert vagy belepiszkál a WattMan-ba anélkül, hogy tisztában lenne vele, mit csinál vagy annak milyen következményei lehetnek. Az AMD hibája szvsz, hogy ilyenkor egyből, időnként nagyon fals értékeket állít be (1150mv és barátai), amikor erre a legtöbb user nem számít. Ha maradna automata feszeken, vagy meg tudná normálisan állapítani az alapfeszeket az 1150mv és barátai helyett, akkor lényegesen kevesebb problémáról olvasnánk a topikban.
-
HSM
félisten
válasz
nrg_52 #38470 üzenetére
Pár watt mínusz?
Nálam a Nitro+ gyári 1411Mhz-éhez képest kb. -40W a kis alulfesz és 1350Mhz GPU órajel beállítás, bőven megérte, hogy halk kártya helyett így konkrétan már nem is hallom, hogy megy játék közben.
Ez egyáltalán nem kevés spórolás egy 225W TDP-jű kártyánál sem. De csak a gyári 1340Mhz beállítása automata fesszel is csodát tesz (-25-30W), ha valaki nem akar vele sokat foglalkozni.(#38467) sumdudum: A linkelt kártya éppen azon kevés típus egyike, ahol minimális OC-ért nem rontották el az AMD jól működő alapórajeles beállítását. Úgyhogy ha csak te nem rontod el valami OC-tool-al, akkor jól kéne működjön.
-
-
-
-
-
-
-
enemi
senior tag
válasz
nrg_52 #34338 üzenetére
Gondolom azt akarta mondani a very important szerzője röviden,hogy nem bohóckodjon az ember olyan elérésekkel,hogy pl "m:\X\backup\samsung\kies3\backup\SM-G900F\SM-G900F_\SM-G900F_20160911224718\CONFIGURATION\BR\" ,hanem inkább a legrövidebb elérési útvonalat használja
-
-
Tommas
csendes tag
válasz
nrg_52 #34086 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam, de nem sok sikerrel. Mindenképp 73 fok fölé megy és ott már elkezdi visszavenni... Ha 100%on pörög a venti akkor sem tudja lehűteni jobban. A feszkókkal játszott minimális javulás volt
Nem értem miért nem engedi el 80 fokig...76 fölé nem megy viszont a throttling zavaró
-
Levi_det
kezdő
válasz
nrg_52 #33849 üzenetére
Ezt az alaplapot úgy vettem, hogy le lesz cserélve, és látom eljött az ideje.... csak kérem valaki magyarázza már meg nekem, hogy miért csak és korárólag a kártya crashel? AIDA64 alatt órákat ment a gép és semmi, de amint terhelés éri a kártyát ( akár még film lejátszástól is ) abban a pillanatban a hang beakad, kép elmegy, de a gép nem leáll csak újraindul.
-
-
lotuska
tag
válasz
nrg_52 #33176 üzenetére
Ok,
Lenne meg ket kerdesem:
Coil wine mennyire gyakori ezeknel a kartyaknal?
Windows 7 operacios rendszert hasznalok. Driver mizeriaval lehet gondom? Most siman uninstall az nvidia driver-t, majd holnap amikor bekerul a radeon ujra driver install?
Koszonom szepen mindenkinek a segitseget, holnap majd meg megprobalok estefele irni es nehany kepet kesziteni.
Udv,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged