- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Apollo_21 #43278 üzenetére
Én a hőfokokra értettem, az hogy mennyire lesz stabil persze hogy nem tudni.
Hosszú órák, napot amire az kiderül és játékfüggő is, nálam is volt olyan hogy a legtöbb játékban emelt órajellel is jól ment de pl Crysis 10 perc után kidobott.hellboy0415
játékok alatt teszteld, Crysis3, Metro Last Night, COD, BF4
-
bombibmw
veterán
-
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #41849 üzenetére
Viszont, ha a 270-et megszerzed 7850-árban, nincs bukta.
Úgy lenne jó, ha a 7850-et betenné az ember az 1. slotba (16X), a lassabb 2.-ba (4X) meg a gyorsabb 270-et (hiszen ott egy másik 7850 jóval lassabb lenne), de tartok tőle, hogy a sávszélesség nem befolyásolná a teljesítményt, azaz nem dolgozna gyorsabban a 270. Vagy valaki valahol mérte már ezt?
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #41843 üzenetére
Ezek alá a VGA-k alá SEMMILYEN AMD proci nem elég CF-be, max. ha több monitort használ az ember. Teljesítmény persze növekedhet CPU-limit függvényében, de dupla max. valamilyen extrém benchmarkkal hozható ki. Megfelelően erős CPU mellett nyilván minden közelebb lesz a duplázáshoz, el is érheti (volt CF-öm). Tekintettel arra, hogy a 6800K-m van, ahol 70-80%-os kihasználtsággal dolgozik 4.8GHz-en (BF4, C3, többet egyelőre semmi nem igényel), teljesen értelmetlen CF-rel próbálkoznod. Kevésbé igényes, régebbi játékoknál még rosszabb lesz a helyzet, ott a CPU limit már kontraproduktívvá teszi a konfigot, azaz 2 kártyával gyengébb eredményt kapsz, mint 1-gyel.
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #41822 üzenetére
A fényév amúgy hosszúságot jelent.
Gondolom te meg sok időre próbáltál célozni...
Szerintem amúgy biztosan van ilyen. Főleg külföldi oldalakon. Hiszen a CF egyik nagy "előnye", hogy olyan k..va jól támogatott driverek és játékok által.
[link] -> hátha találsz valamit. -
BogyóBP
addikt
válasz
Apollo_21 #41079 üzenetére
Még az sem biztos hogy elég lenne. Nekem pl nagyon szenved néha a FX 4100 (3.6ghz en,turboval 3.7ghz) as a kihajtásával, lehet megkéne emelnem az órajelet de nemtudom hogy fix voltage alatt ezt meddig húzhatom a cpu károsodása nélkül. Ha jól emléxem 4,2 ig elment avval is, de abszolut nem értek a tuninghoz
Amúgy: a Sapphire mért nem teszi közzé a bioszait az oldalon? Ők tőlük nem is lehet letölteni bios frissitést, pedig szerintem sok embernek megoldaná a problémáját.
Már írtam nekik angolul egy levelet de természetesen nem válaszoltak...
-
Steelheart2
őstag
válasz
Apollo_21 #41079 üzenetére
Az már nagyobb kiadás lenne mert kellene lapot és cput is cserélnem a kártya mellé.Akkor marad ez a konfig.Esetleg a ramokat cserélem 1600 asra és egy ssd-t a rendszernek.
(#41081) ZsébernardoNekem most 3.9Ghz en megy a cpu.Stabil és halk.
(#41080) mr bauerJobb CPU-t már nem nagyon tudok tenni a lapba.Igy az kimarad. -
BogyóBP
addikt
válasz
Apollo_21 #40990 üzenetére
Mért pontosan mi a gondod. Mert olvastam a leirásod de nem volt teljesen egyértelmű, mint ahogy az sem, hogy milyen drivert használsz, milyen programokkal hajtod a rendszert hol és miket tapasztaltál és milyen időközönként. Hideg illetve meleg bekapcsolásnál, vagy több órás játék után volt ez, ha van olyan program vagy játék ami különösen előhozza azt is leirhatnád. Amúgy én tegnap vagy 4 órát mafia 2 őztem de semmi hiba nemvolt, pedig a böngészőbe rendszeresen ott a fekete kockázás ami ugyebár a 13.9 es driver miatt van, leginkább a Facebook az érintett terület, de máshol is láttam már de nem olyan látványosan és csak nagyon ritkán. Játékokban viszont abszolut semmi.
Mert? Nyilatkozzál hogy a VGA-d anomáliákat csinál, eresztess rá 1 órára egy furmarkot a fiukkal aztán kiderül. Ha hibás a VGA azonnal kifekszik 1 vagy másfél perc után. 1 óra után mivel ez extrém megterhelésnek számít ha megingik azonnal ki is fingik. Mert kb a teszt nekik annyit jelent hogy beteszik egy gépbe megy, megy. Végigtolnak egy 3D markot lefut, lefut. És visszaküldik hogy hibátlan, csakhogy nem az. Erőszakosnak kell lenni persze nem szószerint, mert különben elhajtanak. Ha tudsz róla képet csinálni, érdemes lementeni és kinyomtatni és bizonyitani az igazadat. Ezek nem 5ft os kártyák hogy csak félvállrol lehessen venni a dolgokat, bár a szervizek imádják ezt csinálni. Sőt még olyant is láttam hogy ami szerviznek van kikiáltva egy cégnél, (nevet most nem írok), nem is szerviz csak egy átvevőpont ami továbbitja a nagykernek és ott kezdenek majd vele valamit bütykölgetni ami akár 3 hétig is elhúzódhat.
-
z0l1ka
aktív tag
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Apollo_21 #39590 üzenetére
A tápon alapból nincs VGA csati, csak molex csati. 2 molex csati, mind a 2-t elosztanám. Így lesz 2-ből 4. Így már tiszta?
De ha nem késik mégtöbbet a Sapphire(már itt van Gigabyte is MO.-n, MSI is, csak a Sapphire nincs itt) akkor Sapphire lesz, amihez csak 2 molex kell, tehát nincs gond, mert annyi kell hozzá, amennyi a jelenlegi karimhoz. Csak nehogy túlterheljem az egyik ágát a tápnak
Hol/hogy tudom megnézni, hogy túl van-e terhelve? Vagy ezt már a tápos topikban tegyem fel inkább? -
R3laX
addikt
válasz
Apollo_21 #39475 üzenetére
? Köztudott, nekem is az van. +15 000-ért a kártyádért cserébe odaadom a Giga 7950-esem 2015.04.05-ig garis. Hm?
. A hűtő nagyon jól hűt, ha manuálisan nyomod be a hűtőjét 50-es fordulatra tökéletes tuning mellett is hűvös. Én Sapphire hűtője után meg vagyok vele elégedve nagyon...
Szerk.: Jaa, hogy Asus
.
Szerk2.: Szerintem is csúnya, de nagyon jól teszi a dolgát
. Az új Windforce kialakítás amúgy elég pofás lett, ami a R270-en is van. Ilyen.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #39386 üzenetére
Na itt a nagy fps különbség ami miatt butaságokat állítok..persze már megint az alapján amit itt mondanak a többiek
De köszi a bizalmat
Hát nemtudom van közte vagy max 5%... bár ha ugyannnyiból ajánlasz neki 3.0ás lapot mint 2est akkor megse szólaltam..[link]
From tomszhárdver...hogy még1 legyen ""PCIE3 has more bandwidth, but current video cards cannot max out PCIE2, so you will not any speed loss on your motherboard for a maybe a couple more generations of video cards."" -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Apollo_21 #39335 üzenetére
Hát, de ha nem jó
Na de nem akarom az ördögöt a falra festeni, remélhetőleg minden f*sza leszHát mint itt már beszéltünk róla a topikban, a villódzó (vagy milyen) képernyő miatt. Ugyebár a R9 270X-eken jelentkező tipikus probléma a böngésző vibrálása. De az újabb modelleknél meg már nem tudok róla, hogy lenne....
-
miresz
veterán
-
Trevi
tag
válasz
Apollo_21 #39220 üzenetére
sajnos ez van az ember vesz egy origin kártyát gondolja nem lesz vele semmi gond. Kemény pénzt ad érte, haza viszi és egyböl kiszúrja hogy probléma van a kártyával. Ha gariztatja az ember akkor vagy hetek vagy hónapokig ülnek rajta a gariban! Én nem vittem vissza a kártyát az iponnak mondjuk ha vissza is vittem volna 2 hónap után kaptam volna egy normálisan működö kártyát vagy követeltem volna a pénzemet! 1 hete van meg a kártya nagyon sok széria lesz hibásan az üzletekben! Mivel az enyém is az volt meg sok más emberkének
-
-
Raidon
őstag
válasz
Apollo_21 #38871 üzenetére
Na pont ezt mondom a 13.11 Beta 9.4 van fent as legfrisebb ASUS Gpu Tweakkel...
Miota megvettem a vga-t azota huzva volt ... frissitgettem a drivert is meg a tweaket is...
Azota kezdte...
a 13.9 elotti driverrel nem volt gondom...Mindegy is mert BF3 jol megy csak egy ket Scope-al nehany fegyver laggol de irtak hogy az a jatek hibaja es nem a tuninge...
Repsol600:Afterburnerben hol tudok feszultseget allitani?
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Apollo_21 #38335 üzenetére
Egyébként volt ilyen hír valami oldalon, hogy a newegg.com-on már kaphatóak ilyen kártyák, de néhány dollárral drágábbak. Remélem nem ez lesz itthon is, mert ez szemétség. "Ingyen BF4" a kártyák mellé, ja....
Eddig csak XFX kártyát láttam ilyen jelzéssel, remélem a Sapphire-nél nem lesz gond -
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
válasz
Apollo_21 #38317 üzenetére
Gpu hőfok az normális, 65 fok körül mozog Crysis alatt.
A VRM hőfokokról beszélek. A vrm1 az Crysis alatt 80 fokra felment kb, vagy afölé (mert kilépés után tudtam csak megnézni aidával és akkor volt kb. 80). A vrm2 pedig általában 26, de láttam már, hogy 27-re is váltott.
Nem nagyon sok vrm1 hőmérsékletnek ez a 80 körüli? 15 perc Crysis után... Mi lesz ha órákig játszok majd...
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #37782 üzenetére
Huh, na most nem értem mire gondolsz.
Én cleartype-ot használok Win7 alatt. És a 42cm-es TV-t durván 2m-ről nézem. Nem látom elmosódottnak.
De én azt hiszem 60hz-nél többet nem is tudnék beállítani, mert azt már nem viszi a TV. Tehát nem tudom nálad hogy jött össze a 75hz, passz, mondjuk én nem is próbáltam.A lagolás alatt mit értesz? Bizony a TV-k esetében számolni kell input laggel. Sokkal durvábban, mint a monitorok esetében. Lásd nálam az LG 42-es IPS 3D tévé közel 130ms-ot késik "Játékgép" módban! Ehhez képest egy átlag monitor amit 5ms-osnak neveznek késik kb 10-20ms-ot maximum.
No, de az a 130ms sem olyan vészesen durva, csak fps játékra kb alkalmatlan. De attól még autózni / netezni stb simán lehet rajta. Viszont mindenképpen keress olyan funkciót a TV-n, hogy "játékgép" mód vagy valami PC mód vagy hasonló. Legjobb ha játékgép mód lenne az tuti azt csinálja amire én gondolok.
Minden képjavító funkció legyen letiltva (elvileg erre való a játékgép mód). Dinamik kontraszt stb stb letiltva. És amit így kapsz olyan lesz a monitor, ez lesz a maximum.
De ez már nagyon off itt. -
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #37780 üzenetére
A TV nem tud 60hz-nél többet. Bőven jó.
Alap 1080p 60hz legyen a beállítás a VGA-nál szoftverben. Nekem is úgy megy, persze jobb lenne a 72-75hz, de ez van.@mexel:
Tényleg jó cucc ez a HIS verzió. Csak oda kell figyelni, mert google-ben rákeresve hardverkeren egy tök más verzióra mutatott a link a HIS oldalán. Pedig a hardverkerben iceQ-ként volt feltüntetve, de a link ami a termék oldalára vitt, ott már csak egy sima verzió volt.
Ellenben külön rákerestem 7870-re és kiválasztva a HIS-t, úgy már a link is a rendes IceQ verzióra mutatott. -
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #37751 üzenetére
Szinte biztos, hogy megy TV-ről is simán. Ha csak nem 10+ éves az a tévé. Nekem már ~ 3 éve megy tévéről a gép. Először 9800gtx volt rákötve, majd Trinity APU. Annyi volt, hogy az AMD esetében van valami overscan-nek nevezett fa...ság ami miatt kisebb lesz a látható képernyő mérete, úgymond szét kell húzni a szoftverből. De csak kis bosszúság, semmi érdemleges.
Az enyém egyébként 42-es IPS lcd, de most monitornak MVA paneles Benq-t néztem ki játékra. Majdnem duplája a valós, műszerrel kimért kontrasztja mint egy dell ips-nek és a fekete értéke is közel fele, mint a hasonló árú és kategóriájú dell ips-nek. Annyi a hátránya, hogy nem olyan színhű, mint egy dell ips és a betekintési szögei is rosszabbak, de ezek igazából nálam nem okoznak gondot, ellenben a nagy kontraszt és közel nulla feketeszint sokkal többet számít. -
Kroni1
veterán
válasz
Apollo_21 #37748 üzenetére
DVI HDMI kábellel is tudod hajtani az egyiket, csak ott hang nem fog átmenni.. Volt olyan VGA (HD3800-asok) régen ami DVI-on is vitt át hangot, de ezek sajnos már nem ilyenek..
Én most hasonló cipőben járok mint te, 1 TV-re meg egy monitorra akarom rákötni a 7850-est, és mindkettőn kéne a hang is. Egy miniDP - hdmi kábellel próbálkozom hátha lesz hang is, de ha nem akkor is jobb mint a DVI-hdmi, mert annál nincs stereoscopic3D támogatás sem, ebben meg elvileg igen..
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #37748 üzenetére
Akkor jó, már megijedtem. Nekem is jobban jönne majd a 2 hdmi. Egyik TV-nek másik monitornak, de időben külön-külön működtetve.
Szvsz így sem lesz semmi gondod. Én a hdmi-t meghagynám a TV-nek. Az egyik DVI meg mehet a monitorba, akár átalakítóval ha a monitoron nem lenne dvi. Azt kész. : )
Gondot nem okozhat semmilyen formában. -
Apollo_21
addikt
-
mexel
veterán
válasz
Apollo_21 #37504 üzenetére
Köszönöm! A 3dmark 11 alatt csináltam log-ot: max 64-65 fok volt a gpu, a venti max 44%-ig pörgött fel, akkor 1630-as fordulaton. De ez csak igen rövid ideig, ennél majdnem végig alacsonyabb volt.
Az 3Dmaek eredménye 6230 pont körül volt, de ment pár dolog a teszt alatt, ez sztem nem végleges. (mennyinek kellene lenni?)
A Physic rész gyengébb lett mint 7770-el.asdxv: hacsak nem akkora feszt adtak neki ami már nem egészséges.
(Pl battlefild 4 alatt ultra felbontáson csinálok egy folyamatos log-ot, ha valakit érdekel feltolom valahová és megnézhető a proci, a gpu, a memória kihasználtság, a fesz és hőmérséklet valamint a venti értékek is.)
-
-
r00r1
aktív tag
válasz
Apollo_21 #37292 üzenetére
A Zafír "állítólag" csak a 7870-es sorozatnál ismerte el a black screent.
SKU szám: 11199-16 és 11199-19
2013 jan 23. előtt készült és/vagy A130300061911 széria szám előtt.
Angolul: https://www.sapphireforum.com/showthread.php?30866-Important-Information-Regarding-7870-and-quot-Black-Screen-quot-issues
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest