Hirdetés
- Amazon Kindle
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
wesen
csendes tag
válasz
speed3456 #7016 üzenetére
Okulásul írom le
Cettem egy 5850es kártyát, be is szereletem és a ccc 9.12 feltettem. Monitorjaim egy ACER TFT (1680x1050@60Hz) és egy P1120 CRT (1600x1200@85Hz). Operációs rendszer windows 7 x64.
A probléma az volt, hogy a két monitor D-SUB kábellel volt szerelve, és amikor elindult a win7 gyakorlatilag a TFT csak 1400x900 vagy egyéb más felbontásba volt hajlandó működni, ha sikerült is ráerőltetni az 1650x1050es felbontást akkor: "Not supperted" üzenetet kaptam. A CRT- minden felbontásba lehetett használni de csak 60Hz-en.
Itt is kérdezgettem volt egy ötlet hogy esetleg az ehet hogy a két monitor közül ez egyiknek DVI-nek kell lennie a másik lehet VGA. Miután úgyis aktuális volt egy monitor vásárlás más okok miatt, így beruháztam egy SAMSUNG P2450H-ra.
Mikor hazavittem rádugtam a kártyára, azt kellett tapasztalnom, hogy igazából semmi sem változott. A Samsung hozta a felbontást ahogy kell, de a két másik monitornál továbbra is fennállt a hiba. Ami érdekes volt hogy ha win7 futása közben megcseréltem a két monitor csatit akkor, működött rendesen minden, de amint újraindítottam megint jelentkezett a probléma. Így hát elindultam a keresgélés útján.
ATI kártyára gyanakodtam első körben, de lassan sok-sok fórum olvasgatása után rá kellett jönnöm, hogy NVIDIA tualjdonosok is ugyanebben a cipőben járnak. Nos ez engedte azt a következtetést levonni hogy itt a windows 7-tel lesz probléma.
A gyanúm beigazolódott, a windows 7 erősen támaszkodik a monitor EDID információjára és az XP-vel ellentétben, ha nem tudja kiolvasni egyszerűen nem vesz tudomást a monitorról. Erre megoldásként találtam olyanokat hogy eprom flashelés, meg registy key átírások, de igazából egyik sem volt meggyőző számomra.
Aztán jött a nagy áttörés, egész véletlenül a kereséseim pont vissza vezettek a prohardver fórumra. A megoldás ott rejlik hogy a DSUB kábelek nagytöbsége 15tű helyett csak 14et (vagy kevesebbet használ). A lényeg a 9-es tű megléte mert ez hajtja meg az EDIDes áramkört. Tehát gondoltam teszek egy próbát szereztem egy olyan DSUB kábelt amin megvan mind a 15tű és láss csodát a monitorok életre keltek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle
- E-roller topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- MSI Radeon RX 6400 AERO ITX 4GB GDDR6 64bit Videokártya !
- MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit Videokártya !
- GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti WINDFORCE OC 16GB GDDR7 128bit Videokártya !
- GIGABYTE Radeon RX 7600 XT Gaming OC 16GB GDDR6 Videokártya !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest