- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommee
aktív tag
válasz
h1n1_900 #25197 üzenetére
Sztem meg hanyagoljátok a kevés a C2D az 5850-hez témát!
Ha ő úgy érzi, neki jól futnak a játékok, akkor JÓL FUTNAK és kész.
Továbbá JAckass6 nyugodtan megveheti az 5850-et, haverom E8400 mellett cserélte 4870-esét 5850-re és elégedett, nem tervezi jelenleg a proci cseréjét. -
Remus389
veterán
válasz
JAckass6 #25195 üzenetére
nekem egy ketmagos E5200 3.6ghz-re huzva mellett van
en full HD felbontas mellett hasznalom, oda tulajdonkeppen eleg hiszen vga limit van(magyarul a videokartya jobban van leterhelve mint a processzor)
a supreme commander 2, az Assassins creeed brotherhood, a modern warfare 3, a dirt 3, battlefield 3
ezeket jatszottam es mind kifogastalanul futott az 5850-esen
van olyan jatek is ami profital a negymagbol full hd felbontas mellett is, ilyen a gta4, tehat ahhoz celszeru gepet is fejleszteni
legjobb ha kiprobalod, es ha kevesnek erzed alatta a gepet fejlessz
-
JAckass6
tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, van-e valakinek gyenge gépben az 5850-ese? Én egy 3 GHz-es c2d mellé szeretném megvenni, tulajdonképp csak a Battlefield 3 miatt, a 4870 sajna nem elég neki.. Köszi! -
válasz
DroiDMester #25192 üzenetére
És a minimum FPS-ek is duplázódnak ilyenkor?
-
válasz
Gaboman #25187 üzenetére
Megy szépen ~100 FPS körül minden MAX on 1920x1080 , de a CFX nem megy csak trükközéssel!
Beállítások mert van belőle pár rejtett is!
és a képek
###########################################################
#25095 finest : itt is 30.% a CFX ugye? számolj picit és meglátod! És ez egy olyan játék hogy hivatalosan nem is megy még a CFX benne!
-
Gaboman
nagyúr
Skyrim nálatok hogyan szaladgál?
Élvezhető kimaxolva is? -
X Factor
addikt
válasz
h1n1_900 #25126 üzenetére
Érdekes, pont most gariztatok Ipon ban egy tápot, és tök normálisan cserélik, de úgy kiváncsiságból átfutottam a gari papírt.
És ott pontosan levan írva h. egy éven belül ha tudják cserélik, illetve ha nem kifizetik az árát, viszont ezen túl amennyiben a csere nem lehetséges úgymond avultatás alapján a jelenlegi piaci árnak megfelelő összeg vásárolható le.
-
Remus389
veterán
nagyon jól fut a modern warfare az 5850-esen
full HD-ba maxon
szerintem jobb mint a BF3
-
dark_hmz
tag
válasz
DroiDMester #25177 üzenetére
A vsync-nek pedig semmi köze ahhoz amit mondtál. Tripla bufferelés az nem vsync
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #25177 üzenetére
Köszi!
Nem is küszködök vele tovább már. A BF3 illetve a MW jobban bejön, azok meg futnak tökéletesen. -
-
embe
nagyúr
válasz
Gerisz #25172 üzenetére
Nem feltétlen butaság.
Olvass bele a Rage tocsikba! Találsz egy kis panaszáradatot.
-
RyanGiggs
őstag
válasz
h1n1_900 #25167 üzenetére
Nem akartam túlzottan variálni. Így is "csak" 14k-t kellett ráköltenem!
Na meg... sajnáltam a bolti 27k-s alaplapomat 12k-ért eladni.
Tudom hogy ennek már 3 éve... de mégis!
Szerencsére támogatja a DDR3-at, tehát a későbbiekben ha váltok,
a ramokat majd csak egyszerűen át kell helyeznem az új lapba!
Na meg, hol lehet kapni i3-ast 17k-ért?! Boltban 30k, használtan 17k lenne?! -
djculture
félisten
válasz
h1n1_900 #25169 üzenetére
Ki vesz már ddr2 ramot meg s775 lapot+procit?Maximum negyed áron lehet elsózni csokiért.Ha már új lapot+procit is kell venni bárkinek biztos hogy nem s775 vesz.Esetleg akkor vesz ilyen régi procit vagy lapot ha fejleszteni akarja vagy tönkrement az egyik vagy másik részegysége.
-
embe
nagyúr
válasz
ittakary #25163 üzenetére
Ok. csak azt írták, hogy a progiban is lehet, gondoltam megnézem vele a RAGE-t. De mivel leszedtem a gépről a játékot, így majd esetleg ha valamikor kedvem lesz megint felrakni. Nem bírtam semmi okossággal működésre bírni anno a játékot, csak a 11,6-os driverral ment. Azzal viszont minden okosság nélkül. Viszont a BF3 sírt, hogy 11,7-es vagy újabb driver kell neki. Mivel a BF3 jobban tetszett így maradt az. Mert tudod " csak egy maradhat"
-
RyanGiggs
őstag
válasz
JCSABI #25155 üzenetére
Idén ősszel én is ugyan ebben a helyzetben voltam!
Én úgy oldottam meg, hogy eladtam az E6750-esemet,
amit 3.3Ghz-en hajtottam, 13k-ért, és vettem helyette egy Q9400-át 27k-ért.
Tehát ráköltöttem egészen 14k-t, és most már a 3.4Ghz-en hajtott Quad-om,
teljes egészében ki tudja hajtani az 5850-esemet.
Szerintem ennél olcsóbban nem tudtam volna kijönni.
Az meg hogy ténylegesen ki tudja-e hajtani, azt egy hozzáértőbb
biztos meg tudná mondani?! -
-
JCSABI
csendes tag
-
Speed®
titán
válasz
JCSABI #25155 üzenetére
Ha feltétlenül 775ben gondolkodsz, 3GHz közeli Q8/9xx0 proci illik alá.
Ellenben amilyen űron adják őket, tényleg inkább válts i3ra szerintem..
Egy H55 lap i3-530al pl. 30ból megvan, a mostani párost meg eladod..
Ez akárhogy is nézzük, alig 10ks fejlesztés..ha i5-750et veszel, +15..
De már a HTs i3 is elég szépen megdolgoztatja, főleg kis tuninggal ;p -
JCSABI
csendes tag
HELP!
Sziasztok! van egy 5850 Vapor-x em, és mellette egy e6600 :S 266fsb-vel... Tudom hogy gyenge, de mivel nincs cash se i5-re se i3-ra, ezért azt szeretném kérdezni, hogy mi az a 775-ös proci, ami kihasználja a vga-t. Bf: BC2-ő akadozott, tök mindegy milyen felbontásba, tökmind1 hogy milyen effektekkel. van egy giga alaplapom, amibe 2*2 giga 1600-as ddr3 van, csak a proci kéne hogy gyorsabb legyen!
Üdv: Csaba
-
RyanGiggs
őstag
Na beállítottam CCC-ben is, és külön a játékokban is a vSync-et.
Tehát mindenhol engedélyeztem, és tényleg az volt a gond!!!
Most már nincs ez a széteső kép!
Mindenkinek köszönöm a segítségét!!!
(De akkor miért és hol olvastam hogy azt kikapcsolva kell "használni"?!) -
válasz
RyanGiggs #25151 üzenetére
hidd már el hogy a vSync miatt van! nem kell videó róla az nélkül is tudjuk mia gondod!
az nem jelent semmit hogy bekapcsoltad a játékba sok játéknál bugos és hiába kapcsolod be szarik rá ugyan úgy megy továbbra is!
De nézd meg hogy felteszel msi Afterburner progit vagy a Fraps ot és kiteszed játék alatt OSD re az FPS számot ha nem FIX 58-62. jelez(vagy annyit amennyire van állítva a monitorod képfrissítési frekvenciája) akkor biza nem megy a vSync CCC -ből próbáld kényszeríteni a vSync -et!
-
RyanGiggs
őstag
Driver legfrissebb!! (de az előzőeknél is volt ez a gond)
DirectX-et mindig a játék mappájában lévővel frissítem. (ez lehet hiba?!)
Tehát más nincs is fent a gépen.
Az alkatrészek teljesen megfelelően vannak csatlakoztatva!!
Tegnap raktam át a cuccokat, egy új házba!!! (a probléma előtte is volt)
A vSync-et hiába kapcsolom be, abszolút semmi se történik!!
Csináltam egy kézi kamerás felvételt, amit fel is töltöttem!
Tehát mindenki megnézheti a problémámat, ha már egyszerűen szinte
megfogalmazhatatlan amit sajnos látok a monitoron.
Ilyen gond van/volt akárkinek is?? -
-
RyanGiggs
őstag
Üdv!
Van egy 5850-es karim és lenne egy problémám! (nehéz lesz megfogalmazni)
Olyan gond van vele játékoknál, hogy mondjuk állok valahol,
húzogatom az egeret ide-oda, és a kép szétesik/csíkok vannak a képen.
Sajnos hiába csináltam képeket Fraps-al, ott semmi se látszik ebből.
Viszont amit sikerült elcsípnem az az, hogy pl. a Dead Island-be a
késsel vagy kardal a levegőt csépelem, akkor is van probléma!
Ha esetleg valaki találkozott már hasonlóval, és tudja mi a megoldás,
akkor azt megköszönném, mert elég zavaró!
Ja és persze ez a gond nem csak az imént említett játéknál jelentkezik.
Pl. amikor tölt be az MW3 és még csak a töltési videó van,
ott is látszanak ezek a csíkok. Mintha egyenes vonalak lennének a képernyőn. -
-
kisza25
félisten
válasz
Shirkan #25142 üzenetére
a tápod elég, a kártya hűtését nem ismerem
prof szerint -
Shirkan
csendes tag
Üdvözletem szakik! Csak egy vélemény nyilvánításra lenne szükségem ezzel a kártyatípussal kapcsolatban, hogy mik a tapasztalatok.Meg talán még az érdekelne ,hogy a konfigom elvinné-e a kicsikét! cx400-as corsair tápom van.Úgy tudom, hogy elégnek kell lennie
Köszöntem előre is!
Gigabyte 5870 UltraDurable 1GB DDR5 -
GAbre
veterán
Sziasztok a segítségeteket kérném!
Adott egy 2 gpu-s 5ös szériás kari.
Folyadék érte,és a ventivezérlése elment.
Most javíttatnám,de írják,h a második gpu venti szabályzója vagy a hőmérséklet mérője behalt.
20 ropi lenne a javítás(de a fenti hiba így is lenne,kéne 1 másik hűtő),de akkor nem egyszerűbb,jobb,ha 15 körül veszek rá új ventit?
Nem tudom,h most kéne javítani,és úgy rá venti,de sztem elég lenne csak 1 másik hűtés rá!
Vki szaki segítsen!Köszi. -
h1n1_900
senior tag
válasz
DroiDMester #25130 üzenetére
A számlán szereplő összeget kell visszaadniuk. Valahol a "térvényben" ez le is van írva.
-
Silentfrog
veterán
válasz
DroiDMester #25130 üzenetére
Az Aqva-ba meg az a szokás.hogy ha nincs, már nem tudják kicserélni a kártyát akkor nem adják vissza az árát,hanem adnak helyette olyat ami gyorsabb mint amit cserélni kellene.
Igy lett a 46 ezres hd 4850 passziv kártyámbol hd5830 26 ezerért.
Érdekes mert az ár sehol sem szerepel
Kiváncsi lenneék arra ha ez is tönkremenne akkor milyen áron cserélnék ki a mostant.Az eredeti 46 ezerért vagy ami az 5830 ára volt. -
válasz
h1n1_900 #25128 üzenetére
Érdekes mert én is cseréltettem már több helyen(nem csak iPon) és mindenhol úgy működik ha nem tudják ugyan olyanra cserélni nem a számlám szereplő vétel árat adják hanem azt az árat nézik mikor legutoljára kapható volt a boltba az adott cucc azt az árat adják! Tehát hiába vettem én 2.éve 70.e ért a 4890 TOXIC ot most nem adnának 70 et vissza kp ba!
Hanem a legutolsó árát mikor kapható volt TOXIC nál szerencse lenne mert az limitált kiadás volt, és alig volt kapható néhány hónapig a legutolsó ára is ~55-60 környéke!
-
-
válasz
kisza25 #25123 üzenetére
Ha nem tudnak adni cserébe olyat, akkor azt hiszem az akkori árában hasonlót kell adniuk! Nem a teljesítmény a fontos...
Újonnan pedig mindig is drága volt ez a kártya, szóval én azt mondom talán van esélye a srácnak. Esetleg minimális ráfizetésDe az még bőven megéri...
Lásd h1n1 helyzete: ha teljesítmény számítana, akkor kapott volan egy 5750et v max 5770et...
-
kisza25
félisten
válasz
h1n1_900 #25124 üzenetére
nem azt veszik figyelembe, hanem a jelenlegi árakat, ha nem tudják cserélni felajánlanak, egy hasonló teljesítményűt(jobb esetben képben van az eladó)én már sok mindent cseréltettem sok helyen, mindig ajánlottak valamit ami gyengébb volt mint az enyém, vagy annak az árát
-
szilrobi
aktív tag
Köszi, már ment is garban vissza a kártya, nagyon forrófejű
BF3 ultrán kétszeres élsimítással fullhd-ban jól szaladt azért vele
Most kölcsön 7600GS, hogy be tudjam kapcsolni a gépet legalább az ügyintézés végéig
Köszi a segítséget srácok, most már van fogalmam, hogy mit kell tudnia hűtésben, ha visszakapom vagy cserélik. Ha nem tudnak adni már 5870-et, akkor mit kaphatok mai megfelelőként? 6950?
-
Száni
tag
válasz
szilrobi #25076 üzenetére
Azzal a kártyával valami kehe van
. Nálam egy, a tiédhez hasonló (vagy lehet azonos) hűtéssel rendelkező Gigabyte 5850 OC 900/1200Mhz-en BF3 alatt (1920*1080, minden Ultra) 68-70°C között ingadozik, a ventik 55%-on forognak. Pályabetöltés alatt pillanatokon belül visszaesik 60°C-ra.
Szóval nem okvetlenül az a baj, hogy Gigabyte... -
intercooler
őstag
Ez most csak 1 példa volt ez böven játszható 1 kártyával is. De van ahol kevés föleg az 1giga vram miatt ezért lett cf-em. Mivel nem éri meg eladni és venni 1 erösebbet. (szerintem)
Pl bf3-ba fullon minden olyan átlag 45 fps-em, 1 karival (másik gariba van meghalt
) ez fps játékban föleg multiban kevés.
Azért az a 0.1% jóval több
-
Prof
addikt
válasz
intercooler #25109 üzenetére
Tehát sokkal több pénzből a teljesen jól játszható sebességből lett, teljesen jól játszható sebesség és nagyobb áramszámla
Hát FPS huszárkodásra jó, játékra full-hdban az emberek 99.9%ának bőven elég 1 felsőkategóriás vga
Azt hogy te a 0.1%-ba tartozol azt a hardvergyártók széles mosollyal üdvözlik.Bármelyik coder ír neked olyan filtert amitől megfekszik bármilyen számítási kapacitású GPU rendszer. Szar programot írni sokan tudnak. Értelmetlen postprocess-ekkel a tetrisből is lehet csinálni 2 fps-t 6990 CF-en is.
-
finest
addikt
válasz
DroiDMester #25103 üzenetére
Nem tom, h mit nem értesz azon, amit írtam? Ha ti itt 1920-hoz nyomjátok a CF-et, hajrá, vérpistikék, LOL!
Az egész agymenés azzal indult, h valaki jött kérdezni, h 5870 CF-hez kell-e 1090T procc? Nem kell, szerintem a vízözön előtti lapja helyett kellene valami értelmesebb. Ennyi. Ha nektek van 5850/5870 CF-etek, akkor meg nyomjátok nagyobb felbontásban, különben minek fogyasztja a feszt a társkari?
-
válasz
ittakary #25104 üzenetére
Nem mérgelem fel magam!
Csak azt nagyon nem csípázom ha olyan ember papol valamiről amit még életébe nem próbált! Pedig a 30% os beszólása erősen arra ad gyanút hogy SOHA nem használt CFX -et!
Én HD 2900XT -vel kezdtem a CFX korszakomat, és már akkor is 50-60.% os hatásfokkal ment a CFX pedig akkoriban még nem nagyon támogatták a játékok de ahol működött ott 50% alatt nem volt már akkor sem!
Na mindegy részemről lezártam a témát de lap cserét továbbra is FELESLEGESNEK tartom 8x vs 16x miatt én inkább egy normálisabb tápot vennék abba a gépbe mert az a (ÁLL)550 -es giga táp(ami valójában csak 500 és 12v on még annál is kevesebb) nem valami erőművész 12V on!
-
-
válasz
DroiDMester #25103 üzenetére
Nem értem miért nem hisznek az embernek, ha egyszer a saját tapasztalatait osztja meg... Inkább hisznek ÉVEKKEL ezelőtti teszteknek, mint neked, de ezen kár felmérgelned magad. Had vegyen új lapot
-
válasz
finest #25095 üzenetére
Ezzel a teszt linkel saját magad járatod le
amit linkeltél ott is pontosan az van amit mondtam legrosszabb esetben se volt 1.FPS nél több eltérés a 8+8 és 16+16 között pedig ott ugye 2560 as felbontáson mértek!
1, Egyébként meg amit linkeltél az marhára nem jó teszt mivel nem CFX hanem SLI
és marhára nem egyforma az SLI és CFX hatásfoka!
2, Szerinted egyetlen oldalon(magyar és techpowerup) se mérnek jól mikor pontosan 5870 el van tesztelve és ugye most is arról van szó!
3, Én már közel 5 éve használok CFX -et már csak van némi tapasztalatom hogy hogyan megy 8 és 16X módban, és hogyan skálázódik a CFX teljesítménye de megsúgom ma már szinte az összes játéknál 75-95.% os a CFX teljesítménye! nem 30 amit te emlegetsz!
4, Gondolom életedbe nem használtál CFX -et csak teszteken láttál, és abból akarsz másokat ki okosítani akik már évek óta használnak ez is MEGA LOL...
-
válasz
intercooler #25099 üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest