Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
h1n1_900
senior tag
válasz
ricshard444 #24998 üzenetére
Termeszetesen user fail volt.
nVidia volt elotte es meghulyult minden -
-
h1n1_900
senior tag
Kellett nekem eladni az 5870-et... (nem a leesett volt, az régebben elkelt)
Szia
Volt bármi probléma korábban a kártyával? Így egy nap után:
Néha meghülyül (kikapcsolás után maxon pörög a ventije, a gép már rég nem megy), ha pedig meghajtom (komolyabb beállítások mellett játszom) simán kifagy pár perc játék után. Mellesleg, a hűtése pedig tuti rossz automata üzemmódban, ugyanis egyszerűen akármilyen meleg lesz, nem gyorsul fel.
Vagy rejtett hibával adtad el nekem (az nem szép dolog), vagy rosszul sikerült vissza szerelni a hűtőjét, így elsőre ezek a legvalószínűbbek. Most még futok vele pár kört, megpróbálom kideríteni mitől fagyogat, de ha nem derülne ki és nem javul meg, előre szólok, hogy nem fogom lenyelni a dolgot.Ezt írta aki megvettem. Erősen user fail szaga van a dolognak szerintem. Mielőtt indultam akkor kaptam ki a gépből.
-
-
Bandee678
csendes tag
-
kisza25
félisten
válasz
h1n1_900 #24988 üzenetére
már próbálta:
Megprobáltam letölteni a legújabb drivot hivatalos oldalról azzal is ezt csinálja viszont itt kb 20-30 másodpercenként fekete képőernyő és a hibaüzenet jön Képernyő illezstő nem reagállt és utána siekresen helyreállt.
Bandee678: nézted a kártyát nincs elkoszolódva a hűtése? -
Bandee678
csendes tag
Sziasztok
Nyár közepén vásároltam egy Sapphire radeon hd 5830 xtreme kártyát. Nem is volt vele semmi gond felraktam a hozzá kapott drivert cat. 11.3-ast. Nem húztam az órajeleket gyári beállítással használtam. Múlt hét végén win7 betöltése után egyszercsak megállt minden se kurzor se ctrl alt del semmi nem reagált csak a reset ismét újrainditom megint ugyan ez a probléma. Újra raktam a win7-et és amig a kártyának a driverét nem telepitem semmi probléma utána megint megáll a kép. Megprobáltam letölteni a legújabb drivot hivatalos oldalról azzal is ezt csinálja viszont itt kb 20-30 másodpercenként fekete képőernyő és a hibaüzenet jön Képernyő illezstő nem reagállt és utána siekresen helyreállt.
Valaki találkozott ilyennel? vagy esetleg valami ötlet hogy mit tudnék kezdeni. Vagy ezzel a hibával vissza tudom küldeni garanciálisan? Most ugy tudom használni a gépem hogy csökkentett módban eltávolítottam a video kártyát és szabványos vga van bennt.
Segítségeteket előre is köszönöm -
GAbre
veterán
válasz
h1n1_900 #24981 üzenetére
Üdv!
Ki szeretném tesztelni,h mi az a tuning,amit stabilan bír a kártyám!
Ha jól tudom a crysis 2 az ami jól kihasználja,a furmark nem éppen a legjobb program,mivel a nála belött értékeknél pl a crysis 2 meghalt sokszor!
Esetleg vki tud vmi másik progit,vagy jól tudom,h ezzel kell!? -
Te a 68xx-as széria egy tagját nézted ki, amik gyengék, és alig fogyasztanak kevesebbet, mint az 58xx-asok. A 69xx-esek már nem olyan rosszak, de azok meg nem nyújtanak akkora többletteljesítményt, mint amennyivel többet fogyasztanak. Viszont én azt mondom, hogy ha most vennék kártyát, csakis 5870-et vennék (akár használtan, innen apróról). Elképesztően jó vétel mostanában ez a kártya...
-
sammo
csendes tag
Helló!
Szerintetek melyik a legjobb választás ezek közül?
1, Sapphire HD5850 Vapor-X: 41.700 Ft
2, Sapphire HD5850 Game Edition: 39.700 Ft
3, Sapphire HD6870 (11179-09-20G): 43.200 Ft
4, Gainward GTX560: 44.500 FtTudom, hogy a 6870 egy pár százalékkal gyorsabb, mint az 5850, de úgy tudom, hogy azok nem nagyon tuningolhatóak, viszont az 5850 meg nagyon.
Melyiknek a leghalkabb a hűtése?
Melyik tuningolható a legjobban?
A PhysX mennyit számít a játékokban?Előre is kösz a válaszokat!
-
Roland06
aktív tag
OK!
Köszönöm a segítséget! Egyébként remek kártya csak egy kis FPS emelést szerettem volna a BF3 -hoz!
Köszönöm még1x! -
-
Roland06
aktív tag
-
Roland06
aktív tag
válasz
intercooler #24953 üzenetére
Trixx -el sem és MSI-vel sem (megcsináltam)
Nem aktív a fesz. állítási lehetőség. -
intercooler
őstag
válasz
Roland06 #24951 üzenetére
Feszt trixx-el tudsz vagy msi-hez ezt csináld meg
-
Roland06
aktív tag
válasz
Zoo123 #24948 üzenetére
mivel tuningolhatom a kártyát?
Próbálkoztam már de gyakorlatilag min. kis emelés után már fagy vagy kikapcsol. Az MSI Afterburner -el is próbálkoztam de nem igazán szereti, vagy azért mert nem szeretik egymást a CCC-vel vagy nem tudom......Mióta nem használom az MSI-t azóta nem fagy a játék.
Most CCC-vel GPU:965Mhz mem.:1245Mhz és tovább nem nagyon megy. (nem értem! szerintem többet kellene bírnia) Feszt nem enged emelni. -
Zoo123
senior tag
válasz
Roland06 #24947 üzenetére
Google a barátod, tele van a net tesztekkel, de íme, kerestem neked egy megbízható oldal tesztjét.
A 6950 semmivel sem erősebb az 5870-nél, egyedüli előnye a 2GB vram, de többet fogyaszt, jobban melegszik, meg drágább.
Ha 1db 5870-el lassú a bf3 akkor egy 6950-el semmivel sem leszel előrébb, max annyival hogy mehet ultrán mert az 5870 az 1GB miatt ultrán csak 2x élsimitással bírja, afölött elfogy a vram.
Javasolom hogy rántsd meg a kártyát olyan 950/1300-on már nagyon szépen viszi kb 50 fp-el a játékot, vagy kapcsold ki az élsimitást úgy is szép a játék!
Nálam 1db 5850 950/1250-en ultrán de 2x MSAA-val! átlag 47 fps-el vitte, nem nagyon esett 30 alá.Nekem jelenleg 5850 crossfire ketyeg 850/1200-on és singe player, minden ultrán, de csak 2x élsimitással átlag 70-80 fps megvan. A bf3 esetén nem kell félned a crossfiretől, 11.10 WHQL driver + CAP4-el remekül működik a cf.
Crysis1 illetve a Warhead alatt viszont szarakodik, néha csak 66%-on használja a kártyákat, a Test Drive Unlimited 2 alatt nem megy a cf, a többi általam vizsgált játékban viszont nincs probléma. -
Roland06
aktív tag
Üdv all.!
Szeretnék több fps-t a BF3-hoz és azon gondolkodom, hogy mi lenne a jobb megoldás!?
5870 CF vagy 6970 2GB?? A CF biztos erősebb de volt már CF-em(5770-ből) és sok volt vele a problémám (nem igazán mentek úgy mint ahogyan én szerettem volna).+ lehet nem volna elég a 550W Gigabyte táp!?
Igazából az volna a kérdésem, hogy mennyivel erősebb lenne a 6970 a 5870-nél (nem cf)? -
-
martin66
senior tag
Hali!
Venni szeretnék egy használt Saphire hd 5870 Vapor-X-et mire figyeljek majd amikor tesztelni akarom, hogy minden oké, ill. milyen programokkal, milyen hiba jelenségek jöhetnek elő?
Várom a válaszotokat!! -
Gaboman
nagyúr
Ugye ez teljesen referencia kártya?
Mer erre rá tudnám tenni a Zalmant. -
Nagyon úgy néz ki, hogy rövidebb/hosszabb időre kiszállok a VGA biznicből. Rettenetesen keveset játszom, és így hatalmas pénzkidobás egy ilyen vadállat VGA birtoklása.
Hiányozni fog az ereje, de ha megjönnek a HD7xxx-ek, és stabilizálódnak az árak, akkor szerintem beruházok majd egy 69xx-re, de addig is takarékra tettem magam és inkább a tanulásra koncentrálok.
[ Módosította: 7 ]
-
válasz
Motion_Blur #24928 üzenetére
Szerintem az a 300 mb vram nem oszt nem szoroz. Csak emiatt én nem választanám az nV-t
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Motion_Blur #24928 üzenetére
Én is így látom a tesztből is ez jön le, 5870SOC egy szinten van benne a 470SOCval, egyik játékban az egyik másikban a másik az erősebb, persze nem nagy különbségekkel.
Inkább a 470SOC mint azonos árban egy 560OC 1GB. -
Gaboman
nagyúr
Lehetséges hogy beújítok egy GTX470OC vagy SOCra, attól függ melyiket tudom kedvezőbben megvenni.
Összehasonlítom az 5870nel, kíváncsian várom mit tud az ATihoz képest.
Amelyik a jobb lesz az marad.
Egy tesztet találtam róla. -
intercooler
őstag
válasz
intercooler #24918 üzenetére
Végülis ha a hőmérsékletek jók lennének, meg a gpu is lenne vagy 2000mhz. ütős kártya lenne
-
válasz
Az igen...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Nem is megy rendesen?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
ricshard444 #24911 üzenetére
nem gondoltam, hogy irigykeddni kellene. Csak beírtam ennyi lett, persze valszeg igazatok lesz, majd meglátjuk.
-
kisza25
félisten
válasz
ricshard444 #24913 üzenetére
azért a BF3 elég VGA igényes, de persze majd kiderül
-
-
-
dark_hmz
tag
embe, cellpeti, nálatok meddig engedi emelni a feszültséget a Trixx? Nálam csak 1.195V-ig
-
-
Remus389
veterán
elképzelhető hogy négymagosom lesz
egy Q9400 személyében, baráti áron kapom, jövő hét elején
úgyhogy saját szememmel fogok meggyőződni hogy mennyire volt igazam
a kiváncsiság hajt, meg időnként nem árt frissíteni a gépet, pláne ha van egy jó ajánlat
-
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #24900 üzenetére
a memóriának nem tudsz feszt adni, az a GPU fesz azt hiába emeled
akkor 950/1050Mhz a vége alapon, ez 26% GPU és 5% memória tuningot jelent, de mivel a HD5850 is csak 1000Mhz-en járatja a memóriát ezért nem hiszem, hogy az visszafogná nálad a teljesítménytgartula az első tuningodhoz
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szemüveges topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti SUPER AERO OC 16G - Alza garancia 2027.11
- ASUS DUAL RX 6600 XT hibátlan állapotban - eladó!
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther GARI: 2026.07.26.
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 EAGLE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó hibátlan MSI RTX 3080 GAMING Z TRIO!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest