- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
dark_hmz
tag
-
-
Tedd fel a TriXX 4.0.2 és menni fog a fesz állítás vele!
Zoo123 kolléga nem elég tájékozott! az új TriXX progi kezeli a fesz állítást még néhány régebbi olyan 58xx kártyát is amiken eddig nem lehetett szoftveresen fesz állítani!
-
Zoo123
senior tag
Ja bocs, benéztem: neked 5830 extrém kártyád van!
Az úgy talán hozza egy alap 5850 teljesítményét. Én úgy tudom hogy az extreme kártyák nem referencianyákos kártyák, és ha így van akkor nem, nem tudsz feszültséget állítani semmilyen progival.
Persze hardveresen voltmoddolhatod a kártyád, de ahhoz forrasztani kell és bukod a garanciát,ér annyit.
-
Zoo123
senior tag
Persze hogy nem:
Csak olyan kártyákon lehet állítani a feszültséget amelyeken digitális feszültségszabályozó áramkör -voltage regulator module- van pl a referencia kártyák -tudod a téglahűtős- , a nem referencia kártyákon meg általában analóg vrm van, valószínűleg a tiéden is.
Egyébként a 875/1200 az nagyjából egy alap 5870 teljesítménye, feszültségemeléssel se biztos hogy sokkal többet menne, nekem pl alapfeszen 1,088V 850/1200-at tud és 1,18V-on tudja a 950/1200-at játékok alatt üzembiztosan.
3DMarkok lefutnak 970/1250 alatt is, csak a játékok fagynak le, meg pixelhibásak lesznek elég hamar, de mióta crossfire van azóta nem kínozom a kártyát minek, 2db 5850 850/1200-on elég durva teljesítményt nyújt, majdnem mindenre elég, ahol kevés az 1GB memória ott persze mindegy. -
Remus389
veterán
asus direct cu 5850, 2011 marciusi gyartasu
alaporajeles tehat nem gyarilag tunningolt
33 ezerert vettem a nyaron
catalystba beallitottam 900/1100 mhz-et, feszkokhoz nem nyultam, azt se tudom hol kell, es meg se kottyant neki, nincs kitesztelve de bf3 eseten nem volt baja es a catalyst orajel ellenorzesen is atment
es ez meg nem az alapfeszes tunning vege, hisz ido hianyaban ezt a 900/1100-at probalgattam csak, majd ha hazaertem megyek feljebb is 920-940
laza
-
-
embe
nagyúr
Megoldottam a problémát a BF3-al. A monitor képernyőfelbontását beállítottam 1440x900-ra. Majd elindítottam a játékot. Mint korábban írtam, ha a monitor ezen a felbontáson van, és nem a natív 1600x900-on, akkor elindul a játék. A játékban viszont működik az 1600x900-as felbontás. Ahogy itt nézelődtem, mármint a játék videó beállításai között, azt vettem észre, hogy a monitor képfrissítése - Field of View 70-es értékre van állítva. Holott a catalystban, illetve az asztal speciális beállításai között is 60-as érték szerepel. Visszavettem a video beállításban is 60-ra.
Ezt követően kiléptem a játékból, és az asztalt - vagyis a monitor felbontását - visszaállítottam a natív, vagyis az 1600x900-as értékre. Ezt követően a játékot elindítottam, és most már nem villogott, hanem szépen elindult.
Ha esetleg más is hasonló hibával küzd, javaslom az említett Field of View értéket leellenőrizni! -
Ahogy elnézem elég egy eb@szott monitorod van!
1600*900 felbontás elég elfuserált és szinte 1 játékban sem támogatott (ezért lehetnek a nem indulások meg egyéb anomáliák) ráadásul analóg VGA bemenet még jobban rányomja a pecsétet!
Én a helyedben lecserélném egy normális(és legalább DVi bemenettel rendelkező) 22" -ra ami 1680*1050 et tud legalább, vagy FuLL-HD -t! itt az apróban is vannak elég szép számban szinte féláron!
És megoldódnának az ilyesféle problémáid
u.i : ha végképp nem akarsz monitort cserélni akkor én azt mondanám hogy használd a 1440*900 as felbontást azt szereti mindegyik játék(csak hát ugye az még az 1280*1024 től is kevesebb így eléggé CPU limites lennél)
-
Nálam szépen szalad 1920x1200 minden MAX on
És még menne jobban is de hiába kapcsolom ki a VSinc -et akkor is korlátoz 60.FPS re pedig a GPU csak 60-70.% on jár!
*************************************************************************************
h1n1_900 hiába 2 éves amit linkeltem tesztet maga a procik: P2 X4 és C2D is több mint 2 évesek és attól hogy 2 éves a teszt azóta se mennek rosszabbul a procik! jelenlegi játékok közül a fent tesztelt RAGE eszi a legjobban a CPU-t még 4000MHz en járatott i7 et bekapcsolt HT val is kihasználja mind a 8.szálat olyan 65-70.% ra! ide bizony kevés(lenne) a 2 mag de még a 4 is! ha nem korlátozna a játék 60.FPS re! -
Catalyst™ 11.10 Preview3 utáni
(majdnem a legfrissebb
mert már van még Frissebb) driver! nálam szépen megy vele(ük) a RAGE
-
Mint mondtam Kézzel MANUÁLISAN feltelepíteni! úgy 100.% hogy felmegy!
Eszközkezelő / Videókártyák / ATI Radeon HD 5800 Series => illesztőprogram => Frissítés => illesztőprogramok keresése a számítógépen => Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából => Saját lemez (be tallózod ahová kibontottad a letöltött 8.92.7z -t ha a c-re akkor : c:\8.92-111016a-126980E-ATI\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\C7126980.cat majd OK és vársz amíg felteszi! Ha megvan restart után simán a setup al rátelepíted még 1x az egész csomagot!
-
-
-
-
-
kisza25
félisten
a vga drivert eltávolítottad csere előtt, vagy simán hagytad azt?
mert igaz, hogy ua driver kell mindkettő kártyához, de csinál furcsa dolgokat, ha nem rakod neki újra,
legfrissebb driver 11.5 hotfix rc3 -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
HDMI-re rá van dugva valami?
Win7 alatt tálca, jobb egérgomb hangszóróra, lejátszó eszközök és nézd meg mi az alapértelmezett,
ha hangszórók a gép hangkártyájára küldi a hangot, ha AMD HDMI output akkor HDMI-re,
cellpeti: én már nem is a húzásról, hanem az alap beállításokról beszélek -
lizakattila
senior tag
Én is csak azért váltottam, mert véleményem szerint is elfogadható ára van (nekem 26,9k volt helyben, 2 év garival).
Eddig nem csalódtam benne, csak elég hosszú, úgyhogy kicsit át kellett pakolgatni a belső teret a gépben.
Ha lesz időm majd megnézem játékokkal is. De a héten éjszakás vagyok, úgyhogy max hétvége felé, ha rá tudom szánni magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged