- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
DA3MON
tag
válasz
Silentfrog #23197 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
CptMisi
őstag
válasz
Silentfrog #23193 üzenetére
Nyilván nem javít, de nem is ront, ésszerű keretek között persze (akár feszemeléssel is). Nem terjed ki, de nem foglalkoznak vele...
-
kisza25
félisten
válasz
Silentfrog #23178 üzenetére
nekem volt olyan egy HD4830-al, hogy tuning után visszaraktam az alap órajelet mindig szétesett a kép, csak újraindítás után javult meg én is ATT-t használtam és az volt ahiba, hogy a CCCis fent volt és "összevesztek"
-
kisza25
félisten
válasz
Silentfrog #23176 üzenetére
az szoftver hiba is lehet, de a gpu is magasabb órajelen jár, mint pl.aHD5850 725 vs 800Mhz
-
Ribi
nagyúr
válasz
Silentfrog #23172 üzenetére
Feltéve, hogy nem fogy túl sok 5830, mert akkor a normál GPUt is eladják így.
Cpuból is fel lehet oldani magokat, azok sem selejtesek mind. -
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #23169 üzenetére
A listában benne van a 5830-as is...
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Silentfrog #22982 üzenetére
Van meg kep:
VGA terheles nelkül 35-40 (de ennek este otthon meg jobban utana tudok majd nezni) C°.
A VRM-es aluminiumborda alja ragasztos volt, ezen felül meg jol ra is csavaroztam, az ezen a kepen nem latszik, de van ket erösitö csavar is. Meghuztam öket erösen, de nem tul ;-)
Ezen a kepen minden rajta van a kartyan, ami kell. Ezen kivül mar "csak" a hütöt magat raktam fel, a megfelelö lyukakba becsavarva a csavarokat, utananeztem. Atombiztosan csücsül a hütö a kartyan. Idle minden hömerseklet kivalo, 20 C°-al alacsonyabb a GPU es a VRM is, ugyanugy Fallout New Vegas egy ora terheles utan is. Csak a Furmarkban melegedik ezerrel, miutan pörkölöm 10 percet. De hibazni akkor sem hibazik. Sajnos az gyari hütövel elfelejtettem megnezni, hogy a VRM mennyire megy fel Furmark alatt, mert csak azzal van gond. Szoval nem tudom, hogy van-e egyaltalan valami gond. Arra tippelek, hogy a Furmark egesz egyszerüen brutalisan terheli a VRM-et, nincs mit csinalni.
KERES: ha valakinek gyari hütös 5850-e van, tudna nekem egy Furmark VRM-hömerseklet-screenshot-ot feltölteni 10 perc pörköles utan?
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22964 üzenetére
Köszi a hasznos információkat...
Ha sok időm lesz, lehet hogy azért kipróbálom a modolást. Ha nagyok a hőmérsékletek legfeljebb megy vissza a gyári...
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22958 üzenetére
MSI afterburnel kiíratom játék közben az adatokat, 2D üzemmódban 24%-on pörög, ez tényleng halk ha a gépben lenne a 5400rpm-es vinyo akkor biztos hogy a vinyó lenne hangosabb. Játék közben felkapcsol olyan 44%-ig e felett még nem láttam pörögni...na ez a hangos. Mondjuk legtöbbször elnyomja a játék hangja...
Hőmérséklet 60-65fokig szokott felmenni...amúgy kb. hány fokot visel el tartósan ez a kártya?
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22955 üzenetére
Relatíve halk lenne a videókártya, de nem ehhez vagyok szokva...az a bajom hogy maga a gépem túl halk
Pl. procin, az eddigi passzív videokártyán, ház oldalában 8dB-es hűtők, azt is fordulatszabályzóra rakva, és leszabályozva, a vinyó 5400prm-es és egy scythe halkító dobozkában foglal helyett a géptől fél méterre a szekrényben, táp egy Corsair HX szintén a hangtalanságáról híres. stb...
Ahogy néztem a régi 9600GT passzív hűtője talán még kisebb mint a 5830-as heatpipe-os hűtője...ezért ezt megspékelve egy halk 12cm-esel, vagy esetleg két 9cm-esel hátha elfogadható hőmérsékleten belül maradnék...
-
válasz
Silentfrog #22948 üzenetére
azon a felbontáson és beállításon elég kevés az a FPS érték!
Nálam Full-HD ba minden EXTREME re állítva + High Resolution TexturePack al van 50.FPS körül! (igaz 5850.es kari 825/1100.on járatva)
íme:
beállítások!
és egy CPU használat! még így full HD ban is eléggé kéri a CPU-t
Ja a proci az i7-860@3800.MHZ + HT
szóval nálad 1280.ba elég nagy lehet a CPU limit!
-
Interceptor
addikt
válasz
Silentfrog #22941 üzenetére
Ha 1440*900-as felbontású 16:10-es monitorod lenne sem változna semmit a helyzet, Ugyanúgy CPU limited lenne. Nem tudom mire elég egy 5830-as de az 5850-es még elég pl az én esetemben(hd felbontás) szinte minden játékra minimális kompromisszummal a grafikai beállítások terén. Jó egy GTA 4 nem mene jól rajta ahogy a metro 2033 sem de ezek különösebben nem is érdekelnek.
-
válasz
Silentfrog #22941 üzenetére
hát azért ez nem teljesen igaz!
5850.elég még Full-HD (1920*1080) hoz is! szinte minden játékot MAX beállítás mellett is képes játszható FPS el megjeleníteni!
és 1400x1050.es felbontásról még nem hallottam! 1440x900. akar az lenni inkább! de a 1440x900.as felbontás még kisebb(igaz nemsokkal de kisebb) mint a 1280x1024.es! szóval ott is ugyan olyan CPU limited lenne!
-
Interceptor
addikt
válasz
Silentfrog #22939 üzenetére
1280*1024-ban ne csodálkozz, hogy proci limitbe ütközöl nem mintha bármiféle jelentősége lenne hiszen amúgy is 20ezer fps-ed lehet.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Silentfrog #22898 üzenetére
Azt a 12000 keveslem ott szerintem valami bibi van.
Próbáld meg ugyanezekkel az értékekkel de a procit tedd mondjuk 3,2GHz és nézzünk egy eredményt.
Ha nem emelsz feszültséget nem igazán lehet kinyírni reboot után minden visszaáll a régi kerékvágásba. -
csabika0001
senior tag
válasz
Silentfrog #22895 üzenetére
Igen lehetséges egyes estekben 960MHz körül már befogja általában.
Sok esetben a lebegőpontos számítási teljesítmény dominál és 960Mhz en már 2,1-2,2 Tflops van. Ha esetleg kíváncsi vagy a számításra (órajel x shader processzor száma ) x2 és megkapod a Flops-ot.
Más tészta a pixel kitöltési tényező mert abban nagyon le van maradva oda 1100MHz kéne -
csabika0001
senior tag
válasz
Silentfrog #22891 üzenetére
A válasz abban rejlik melyik verziót vásároltad meg.
Nekem mindkét fajta van Rev1 es hosszab nyákos alapfeszen 960 -1220 stabilan.
Rev2 rövidebb 940-1200 körülbelül de néha itt is belekapott hibákba.
Átlagosan azt lehet mondani hogy 920-1150 re mind képes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest