- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirKero
őstag
válasz
antikomcsi #7899 üzenetére
Most beszéltem vele épp de sajnos nincs proci
se C2 se C3
Pénteken hívjam vissza akkor lesz új szállítás.
-
antikomcsi
veterán
válasz
SirKero #7898 üzenetére
Szerintem ha hosszabb távra tervezel, akkor tartózkodj az ilyen 6000 forintos házaktól. Mindössze 4.5Kg, ez nem éppen arra enged következtetni, hogy tele van anyaggal.
Szereltem én ilyesmi kaliberű házzal gépet, és gyakorlatilag a kuckó merevségét az alaplap becsavarozása adta meg.
Képeken nagyon jól tudnak kinézni, de az életben ha rálehelsz az oldallapra már elcsavarodik.
Ha megnézed a következő kategória a gigánál is 8-8.5Kg. pedig ugyan akkorák méretileg.
(Amúgy megjött a cucc giannihoz?)
-
SirKero
őstag
válasz
antikomcsi #7896 üzenetére
-
antikomcsi
veterán
Hello!
Igen rendben van. Nyáron is nézd majd meg, és ha terhelve nem megy 60 fok felé, akkor teljesen rendben lesz.
(#7877) agemate
Addig tuningolj, hogy a proci ne menjen 60-62 fok fölé. TX3-al ez elég hangos lesz. Szerencsésebb a nagyobb ventis hűtőket használni, mint pl. a 212-es bátyust.
A specbe 17db van írva de azt jobb ha most elfelejted, mert visít, mint a disznó amit vágni visznek. -
antikomcsi
veterán
válasz
SirKero #7876 üzenetére
Ja, hogy ez felsőtápos házikó. Ez már ki is ment a fejemből, annyira megszoktam az alsó táposokat.
Egyébként ha ez tetszik akkor ezt vedd, mert azért az is fontos, hogy amikor ránézel jóérzés töltsön el. Ez megér még pár fokot is. Inkább ez legyen, mint egy olyan ház, ami nem tetszik.
Egyébként nekem ez a xigmatek is tetszik, az ilyen letisztult nem csicsás formákat kedvelem. Amelyik Neked bejön azt válaszd.
Nekem az a mániám, hogy az előlapra könnyen tudjak 12-14 centis ventit szerelni, és a proci hűtő egy komplett "szélcsatornában" legyen, és ne zavarjon be semmi az áramlásba.
Egyébként a TT házzal kapcsolatban kérdezd meg engusz-t, Ő hátha tud segíteni.
-
szki
őstag
válasz
- = Zk = - #7892 üzenetére
Nagykép(ernyőj)ű vagyok
Nem férek el 25" 1920x1080-on. Kell nekem munka miatt a még nagyobb monitor.
Ha meg már ilyen nagy felbontású a monitor, és játszani szeretnék rajta, akkor kell egy HD5970 hozzá...Mondjuk a tesztből még érdekelt volna a minimum fps...
-
szki
őstag
válasz
Oliverda #7886 üzenetére
Ez szuper!! Akkor már csak egy HD5970-et kell szereznem meg egy 27"-os monitort, és 2560x1600-ban mehetnek a játékok 3,1 GHz alapórajelen X4 B50 procival!!!!
Gondolkoztam, hogy veszek X58 lapot meg i7 930-as procit. De inkább marad az AMD konfig, és egy jó monitort veszek tavasszal. Aztán nyáron majd jöhet a HD5870 v. 5970...
-
kojenci
csendes tag
Sziasztok!
Phenom II 945-nél mekkora az a minimális feszültség ami elég neki amikor energiatakarékosan csak 800MHz-en megy? Most 1,05V-ot kap.
Előre is köszi a választ!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Oliverda #7886 üzenetére
Ez baromijó
Ilyenkor örülök hogy megvettem jó áron. Pedig i7 felé kacsintgattam már (dehát borzasztó áron mérik)
Amúgy melóra használom, videóvágni, renderelni, konvertálni. Nekem bőven elég ez a teljesítmény... (a studióban úgy is van 10 Mac Pro + renderfarm) Tehát melóra is érdemesebb venni egy jó VGA-t, és reménykedni benne, hogy a fő videós progik is kihasználják majd a GPU erejét. (Ati Avivo Converter iszonyat sebességgel tömörít egy HD4200-on is ...HD 5850 mit fog művelni nemtudom
5870-ről láttam egy tesztet, hogy alázta az i7 procit jóval videókonvertálásban)
-
Oliverda
titán
válasz
eladohardver #7885 üzenetére
Radeon HD 5970 Scaling On Phenom II X4
Ajánlom megtekintésre.
-
Marque
csendes tag
üdv nektek!
36/37 fokkal a Phenom x4 955 "rendben van" ?
cooler master hyper 212 plus hűti. -
SirKero
őstag
Nem értem,hogy miért akarnak emberek minden áron 4Ghz feletti eredményeket elérni amikor egy 3,2-3,6Ghz közötti processzor bármire elég és a felső kategóriás videó kártyákhoz is bőven elég.
-
SirKero
őstag
Nos ha Pártunk Kormányunk és az Egyház valamint Gianni is úgy akarja holnap megrendelem az alábbi cuccokat,
- Alaplap Gigabyte AM3 GA-MA770T-UD3P 3 év gar: 18.500,-
- CPU AM3 Phenom2 X4 955 BOX Black 3 év gar: 35.500,-
- Cooler Master Hyper 212 Plus 3 év gar: 7.050,-
- DDR3 RAM KIT (2X2 GB) 4 GB/1333 Kingston Value 3 év gar: 23.500,- -
kdezso30
csendes tag
válasz
SirKero #7876 üzenetére
Ezeket az AMD-ket ha húzni akarod, akkor a hűtés az az egyik legfontosabb kérdés, legalábbis szerintem, mert az AMD ezeknél a prociknál új negatív rekordot állított fel: a procik ahhoz képest elég sok hőt termelnek (természetesen csak akkor ha ki is terheled a procit), viszont cserében nem bírják a magas hőmérsékletet.125 watthoz a 62 fok javasolt maximális üzemi hőfok szerintem igen kevés, a régiek legalább ha fűtöttek is akkor bírták is az ahhoz tartozó hőfokot.
-
agemate
addikt
CM Hyper TX3-mal mekkora tuningot bírna egy Phenom II X4 955 C2?
Nekem 32bites WIN7 alatt megy a 955BE.
Többet ki lehetne hozni 64 bites rendszerrel belőle? -
SirKero
őstag
válasz
antikomcsi #7873 üzenetére
-
tobias40
veterán
válasz
antikomcsi #7872 üzenetére
Köszi a segítséget!
Majd megcsinálom biosból a tuningot ahogy írtad.
A progi is 19-es szorzót állított be és 203-as "fsb"-t de a PCIE-t felnyomta 150-re és ettől paráztam be.Maradok a bios tuningnál ha valami nem megy akkor kérdezek..
A leírásokban 2 fajta tuningot írnak,a másik a szorzó csökkentés és "fsb" emelése.
Az én konfigomnál érdemesebb csak a szorzót emelni mint a másik megoldást választani?
Gondolom az utóbbi megoldás azoknak kell akiknek nem engedi a bios-proci hogy szorzót emeljenek,és csak így tudják megoldani a tuningot.
Gondolom tuning eredménye mindkettő esetben uanannyi (léggel kb.3800-3900)csak más megoldással jut el odáig az ember.Üdv!
-
antikomcsi
veterán
válasz
SirKero #7870 üzenetére
Csak egy személyes észrevétel, ami persze számodra lehet egyáltalán nem fontos, de azért leírom.
Kinézetre nekem bejön a ház, amit linkeltél de a felépítése nállam annyira nem nyerő.
Csak 3 külső nagy hely van benne, és ez szerintem kevés lehet, nekem már most több alkatrész van előre beépítve. Ráadásúl ha jól látom, az pont a 3 legfelső. Ez nállam azért nem nyerő, mert ott legfelűl pont egy 14 centis venti van, ami rögtön a proci hűtő ventijére küldi a friss levegőt. A borda másik felén van mégegy venti, és emögött pár centire a hátsó venti tolja ki a meleget.
Ha a lappal párhuzamos hűtést választod, nagyon szar lesz a légáramlás, főleg, hogy a fentre épített alkatrészek is be fognak lógni, illetve azok kábelei is ott lesznek.
Szerintem másmilyen házzal nyerhetnél pár fokot tuningnál, de persze ezt a Te dolgod eldönteni.
-
antikomcsi
veterán
válasz
tobias40 #7871 üzenetére
Szia!
Többek közt az első hozzászólásban ott a link, abba a leírásba Oli minden szükségest összegyűjtött.
Másrészt szerintem ne AOD-ból tuningolj, azt inkább csak montírozásra használd, és a bios-ban állíts be mindent. A pci-e sebességet hagyd 100-on, mert nincs túl sok értelme emelni. Egyszerűen a proci szorzóját állítsd 19-re, ha szükséges tolj rá egy kis feszültséget, és máris megvan a 3800MHz. Memóriákat nem érdemes babrálni, mert bár everestben nőnek az írás-olvasás értékek gyakorlatban játékoknál ebből semmit nem tapasztalsz.
Sebesség növekedést inkább úgy lehet elérni, ha példáúl rendszernek két darab F3-as 500-as vinyót használsz raidben. Na, az ide telepített játékok kb. fele annyi idő alatt töltődnek be, és a pályák is hamarabb jönnek. Amúgy maga a rendszer is gyorsabb, és hamarabb feláll. Ez sokkal többet ér, mint bármilyen memória tuning. Igaz, ezzel nem döntesz memória késleltetés rekordot.
A procit nem nyírod ki, hamarabb kapcsol ki a gép. És nyugodtan írd csak be a kérdéseket, hisz ezért van ez a fórum.
-
tobias40
veterán
Ezen már túl vagyok..
Azért választottam az említett programot mert azt olvastam hogy ezzel könnyen lehet tuningolni a konfigomat.
Sajnos az angolt nem vágom és ezért kértem segítséget,nem szeretném elrontani a gépemet.
Addig eljutottam a progiban hogy az autoclock fülnél elindítottam a tesztet hogy mennyit bírna a rendszer.3847-ig eljutott és engedélyeztem neki hogy ezzel a beállítással menjen a rendszer.De nem tudom hogy hol engedélyezzem hogy automatán emelje a feszkót is ameddig biztonságos,és a memóriáknál mit állítsak be hogy a leg optimálisabb legyen a proci sebességéhez.
Sajnos a PCIE sebességét feltette100-ról 147-re!! amitől megijedtem és kikapcsoltam mindent.Ez mitől lehetett?
Nem vagyok teljesen kezdő 10 éve foglalkozom hobby szinten a pc-vel,de eddig inteles voltam és idegenek azok a kifejezések amiket a cikkben írtak.
1 hónapja van meg a cuccom és azóta tanulgatom az amd-s rendszereket.
Ha valakinek lenne ilyen alaplapban ilyen processzora akkor szívesen várnám a segítségét.
Ha úgy egyszerűbb a segítő kész emberkének akkor skype-n is jó lenne a segítség mert annyi a kérdésem hogy azt leírni 1 napig tartana.
Ha valaki segíteni akar szóban akkor megtalálja skype nickemet az adataim között!Előre is köszi a segítséget mindenkinek!!
Üdv!
-
SirKero
őstag
Köszönöm a választ
Ha minden jól megy ebbe a házba fog menni. -
Edween
őstag
-
tobias40
veterán
adott ez a gép amit az AMD OVERDRIVE progival szeretnék tuningolni:
vga: ati hd5750
alaplap: gigabyte ga-ma790xt-adp4p
samsung dvd rw
proci: phenom2 x4 965 3400 am2 box
chieftec 500W
ram 2gb ddr3-1333 kingmax
raidmax gaming házHa lehetne szájbarágósan elmondani mit állítsak be a biosban hogy jól tudjak tuningolni,és mit állítsak be a progiban?
A cél 3,8-3,9Gh lenne.
Sajnos a progihoz nem találtam magyar leírást ami lépésről lépésre elmondaná mit kell beállítani.És hogy mit miért állítsak és mi a jobb stb...
Üdv!
-
Cadal
őstag
válasz
SirKero #7861 üzenetére
Tuti hogy jó lesz a 212+, nálam egy freezer hűti a procit, és 1 óra prime (smal fft) feszemeléssel (1,425V) 3,7Ghz-en 57C igaz egy jól szellőző házban.
Lassan visszakapom a TRUE rev c hűtőmet, és kipróbálom az mire lesz képes -
bmwsan
senior tag
Sziasztok
a 955BE-t meddig lehet tuningolni a csak a szorzó emelgetésével?
egy jobb hűtővel (pl. ASUS triton 88 + 2venti)
Előre is köszönet. -
Oliverda
titán
Azt hiszem hogy 3 modell érkezik majd első körben. Szerintem biztos lesz 60K körüli árazású verzió is.
Amelyik alkalmazás képes 6-8 szálat is megmozgatni azokban kb. annyit fognak tudni mint a HT-s Lynnfiled-ek (azonos órajelen). Ezért annyira nem szaladhatnak majd el az árazással.
-
Oliverda
titán
Szerintem pedig elég nagy rá az esély. Persze nem a megjelenés napján. A Thuban 346 mm² lesz még a Lynnfiled nem sokkal kisebb (296 mm²) és mégis elég moderált az árazása. A hatmagosítható négymagosokról már nem is beszélve.
Persze nyilván biztos magasabb lesz a fogyasztása mint a négymagosoknak na de csak 50%-kal több mag lesz benne.
Szvsz a 3GHz 125W TDP mellett meglesz ebből is.
Amennyiben 64bites Win 7-et használsz akkor rakd fel ezt a hotfix-et és nézd meg úgy C1E-vel.
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #7847 üzenetére
Reméljük mindkettőt.
És ne csak keress, hanem találj is!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #7845 üzenetére
értem. köszönöm.
ez az ifx nem gyere be valahogy...maradok a V8-nál. hááátha csökkentik az árát...vagy én keresek addigra jóval többet. pff -
arn
félisten
válasz
Oliverda #7841 üzenetére
a hatmagos procival az a gond, hogy kicsi az eselye, hogy jo ar/ertek aranya legyen. a masik, hogy 45 nanon baromi kazan lesz.
osszel kellett volna vennem i5ot ddr3al, csak vartam hogy az 5800 melle befut a fermi is, es inkabb azt akartam kiprobalni. ez a q6600 mar ugyis elbukta az aranak nagy reszet, igy igazan mar vesztenivalom nincs rajta. tuningolva pedig meg mindig egy olyan 1.5x gyorsabb gepet rakhatok max ossze jo sok penzert... ez meg nem sok. en szivesen aldozok sokat a gepre, csak akkor lassam is a differenciat. azt hiszem tulsagosan elore mentem ezzel a q6600al anno
felraktam a legujabb biost a 780g lapra is - ott is van mar c1e. kb 5%ot lassit a c1e a videolimites reszeken! erdekes, hogy ahol tekerni kell, ott nem. ami meg erdekesebb, hogy directcompute benchben ez 15%... csodalkoztam, hogy miert lett kevesebb hirtelen.
de tuti nem ez volt a gond 785nel, mert ott sem alap biosbeallitas.
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #7844 üzenetére
Ha a 940-et viszi 3.6GHz-en, akkor a 965-öt is fogja.
Egyébként régen én is csupa réz zalmikat használtam, aztán azt vettem észre, hogy bár jobban vezetik a hőt, de valahogy nehezebben adják le. Meg nincs akkora szabadságfoka, mint más hűtőnek, legalábbis a régi 7700Cu-nak, de a 9700-nak se. Most akkor és oda teszek a bordán ventit amikor akarok, és amilyet akarok. Bármilyen 12-14-est felrakhatok.Ezért hagytam el a zalmant.
Bár úgylátszik rájöttek, mert az új hűtők használhatónak néznek ki, csak ugyanazt drágábbért nyújtják.
Ja igen, szóval lehet elég lesz a mostani zalmi, bár szerintem a C3-ast jobban szeretnéd majd húzni. Akkor pedig jobb a V8, vagy ebben az árkategóriában van még Thermalright IFX-14 3db ventivel, na az brutál, vagy kicsit olcsóbban a Mugen 2.
Én mindenképpen cserélmém valami olyan bordára, amire több ventit lehet rakni. Ninja 2-t nem vennék mégegyszer, mert bár jól hűt, a le-fel szerelés kissé szopacs. Főleg a le.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #7843 üzenetére
őőő, ha szabadna egy kérdést....
én jelenleg egy Zalman CNPS 9700Led -et hajtok, a 940BE-m alatt.
ha netán sikerül 965BE-re váltanom, cseréljek hűtést, vagy elég lesz a jelenlegi.
én egy CM V8-ra gondoltam. -
antikomcsi
veterán
válasz
CoolMan #7838 üzenetére
Szerintem nyáron kissé meleg lesz és hangos, bár egy jól szellőző házban most még elmegy. Esetleg cseréld majd be a nagyobbik testvérébe, egy 212-esbe. Ez még viszonylag olcsó.
Próbáld ki, ha nem megy most 54-55 fok fölé, akkor nyáron megúszhatod 60-62 fokkal, bár ez már erőssen határeset.
-
antikomcsi
veterán
válasz
agemate #7830 üzenetére
Többször találkoztam már ezzel a hibával, és mindig a táp volt a ludas. Ami különben tökéletes, csak nem bírja szegény a terhelést.
Ha a leállások mindíg csak terhelés alatt jelentkeznek, főleg amikor játékok futnak és máskülönben elmegy a gép a végtelenségig, vagy megy a prime hibátlanul órákig, amikor ugye a vga nincs terhelve, de játék alatt mégis kikapcsol a szerkentyű az egyértelmű táp gyengélkedés.
Amikor eladtam a 9800GX2-met direkt felhívtam a vevő figyelmét, hogy "rendes" tápot tegyen a gépbe. Azt mondta, hogy most vesz új tápot, és nem lesz gond. Aztán hívott, hogy mi lehet a baj, mert a gép állandóan leáll játék közben. Kérdeztem a tápot, mire mondta, hogy egy új 650W-os azt hiszem HKC táp van a gépben. Hümmm, HKC? Oké, hogy "650W" de mondtam, hogy sürgősen cserélje le.
Az rendben van, hogy a Te tápod márkás, de azt hiszem 2x20A-t tud összesen. 240W áganként. Ez persze kevesebb, mert az ágakat nem lehet összeadni így nem lesz 40A-ed.
Egy izmos játéknál a phenom II simán bekajál annyit, hogy a maradék már nem elég, hogy azon az ágon, még a vga is jóllakjon.
Tuninghoz pedig végképp nem árt egy izmosabb, márkás táp, ami legalább valódi 550W-os.
Egyébként magad is csinálhatsz pár próbát. A procit belövöd 3GHz-re 1.3V-al, és a vga órajeleit is lejebb veszed. Aztán játszol egyet. Nállam is volt ilyen átmeneti megoldás, még 6400+/8800GT párosnál met az AcBel belsős 550W-os asus táp nem bírta. Egyébként ez szinte ugyanolyan bélés, mint a Tiéd.
-
Oliverda
titán
Azért annyi előnye szvsz mindenképpen lenne, hogy az AM2+ lapokba még menni fogy a hatmagos CPU is az LGA775-nek meg már befellegzett ha a várható újdonságokat nézzük.
Belenyúltál a rosszba ezzel a Gigabyte lappal. Az a baj hogy az ASUS AM2+ 785ös lapokon sem alap az FW. Csak a drágább HTPC-be szánt modelleken van.
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7839 üzenetére
igazad van, csak akkor mar nem eri meg q6600rol valtani. igaz igy sem
azert mertem batran belevagni az integralt videos dologba, mert anno 2.5 eve a q6600hoz egy g33as giga lapot vettem - nem a video miatt, hanem mert akkor "minieromuvet" epitettem (kicsi antec matx hazba). az semmivel sem volt gyengebb, mint a "nagyok". a mostani p45 szvsz szarabb lap, mint az a g33as volt - baromira bantam, hogy lecsereltem cf rendszer miatt.
az amd sajna htpcbe se valt be igazan - a hw jo, csak a tamogatasa ratyi, egy ion alapu cuccal sokkal elobbre lennek, azt nativan tamogatja az xmbc.
-
Oliverda
titán
-
CoolMan
MODERÁTOR
Hi!
Szerintetek elég lesz a CM TX2-öm egy Phenom II X4 965 procihoz? Húzni nem akarom. Vagy néznem kell valami erösebb hütőt.és ha már másikat kellene vennem akkor mit ajánlanátok
-
arn
félisten
jah a dirt2es dolgot meg nem tudom hova tenni... pedig ket lappal, def biosbeallitassal es szuzi windowssal olyan nagyon nem tevedhetek.
egyket helyen meg elcsipheto hasonlo dolog.
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7835 üzenetére
nah akkor patthelyzet
igy mar nem jo bolt nekem a p2. szamitottam egy 10-20% sebessegelonyre, meg alacsonyabb fogyasztasra. sebessegben azonos kb igy szolid tuninggal, fogyasztasban meg idleben vagyok elobbre. amit varnek egy masik laptol meg egy be procitol kapnam meg. hetfoig asszem eldontom, hogy a q6600ot vagy a p2ot tartom meg. csak az ara miatt valasztottam a p2ot, meg hogy ddr2 - ha ramot is cserelek, akkor i5ot veszek.
q6600bol ne tuning nelkuli eredmenyt nezz, ahol 266os fsb van es alacsony orajel. itt egy @3.6os. [link] en is hasonlot tapasztaltam. ott porog az amd, ahol kijon a kes es a mem elonye. ahol a proci szamit, ott clocktoclock sem lenne nyeregben.
-
Oliverda
titán
Változó. 3.8-hoz lehet hogy nem is kell emelni. Mint már írtam feljebb szerencse függő az egész.
"be prociknal ha a szorzot allitom felfele, mukodik a cnq?"
Gigabyte-nál nem. MSI, ASUS igen 18,5x-ig. Utána már ezeknél sem megy.
#7832: Vegyél egy normális alaplapot, az sem baj ha már AM3-as. Az ilyen microATX-es Giga szerű cuccok nem teljesítményre és tuningra vannak kihegyezve így csodát nem lehet várni tőlük.
A Q6600-ot még tuning nélkül is meg kéne hogy verje a 925 nem is kicsivel:[link]
-
old gray
addikt
válasz
- = Zk = - #7821 üzenetére
-
agemate
addikt
válasz
antikomcsi #7828 üzenetére
Szerencsére ezzel a hírhedt hibaüzenettel nem találkoztam még.
Az viszont jó, hogy valószínűleg nem a procinak van baja.Azért nem gyanakszom a tápra a leállások miatt, mert pl amikor feltettem a vrm-ekre a vga-n a bordákat, egy ideig még többórás Crysis után sem állt le a gép, előtem meg már 15 perc után kidobott. Érdekes ez a vrm dolog, mert ahogy most egy leállás után egtapintottam a bordát, teljesen hűvős volt. Tehát ezekszerint nem a vrm okozza a leállást, lehet, hogy mégis a táp?
A táp amúgy novemberben vásárolt, tápos topikban azt mondták, bőven elég a konfigomhoz.
Sajnos most nem tudok átalakítot szerezni a táphoz, talán hétfőn. -
antikomcsi
veterán
válasz
agemate #7803 üzenetére
Ha amúgy megy a gép, és a prime is fut, akkor nincs gond a procival.
Ha játék közben olyat csinál, hogy se szó, se beszéd kikapcsol, és nem indul újra, akkor két dolgot tehetsz.Az első az, hogy máshonnan adsz kiegészítő tápot a 4850-nek. Ha a tápét használod, akkor húzd le, és átalakítóval kösd be máshova.
Ha ez nem oldja meg a gondot, akkor sajnos tápot kell cserélned. Kérj kölcsön valakitől egy erősebb/másabb tápot amivel kipróbálod. Mert itt bizony belefutsz jelen felállás szerint az egyik ág limitjébe.
Szerintem tuti, hogy ez a baj, és nem a procinak van gondja. Egyébként, ha mégis a cpu adná meg magát akkor valószínű kék képernyővel lépne ki 124-es hibaüzenettel. Ha nem ismered még ezt akkor örülj.
Ha igen, akkor már láttad ezt: stop: 0x00000124 .......
(#7825) agemate
Nem baj addig kérdezz, míg van miről.
Everesttel mérve ez teljesen normélis. Illetve ha nem is az, ez akkor is így működik, emiatt nem kell aggódni. Amíg a magokat 60-62 fokon tudod tartani addig jó. Nekem 64 fokon még elmegy, de 65-nél már eldobja magát.
-
kdezso30
csendes tag
válasz
agemate #7825 üzenetére
Ezzel a problémával én is csak tegnap éjszaka szembesültem, úgyhogy megbízható válaszom még nincs, de a tippem az hogy egyszerűen csak rendesen hűt a processzorhűtőd. Amennyiben hinni lehet az everestnek akkor az alaplapod kicsit melegnek tűnik. Szerintem a nem ártana kitakarítani a gépházon belül (például sűrített levegővel bármelyik computer boltban lehet kapni, nálam például a számtech üzletben ipari kompresszoros takarítást kapott a kicsike), illetbe a kábelek között egy kis rendet rakni, hogy minél kevésbé akadályozzák a légáramlást, vagyis kirakni őket az alaplap felőli oldalra (én sem magamtól lettem ilyen okos csak a számtech üzletben hajtották végre nálam ezeket a módosításokat). A harmadik, hogy amennyiben nincs házventillátorod, akkor mindenképpen szerezz be egyet, legalább hátra, ez nem egy nagy összeg kb ezer HUF-ért lehet ilyeneket kapni.
-
- = Zk = -
félisten
ahogy elnéztem az alaplapom CPU Supportját, már sikeresen belekerült a C3-as X4 965 is.
ami nagyon jó, ugyanis lehet elgondolkodom egy esetleges proci cserén.
DDR2-es lappal is lehet elérni (közel) olyan jó processzor tuning eredményt, mint egy DDR3-assal?....
-
Aryan
senior tag
válasz
Motion_Blur #7818 üzenetére
Értem köszönöm a választ, Msi deszkák ennyire jók Amd téren, mert több ember gépében is az van. Intelnél elégé antitunigosak voltak.
-
Aryan
senior tag
Sziasztok INTELről váltok AMDre. Kinézet procik 955 vagy 965BE, valami dd2r-es deszka (ramot még nem akarok cserélni). Kérdés az lenne hogy nagy difi van 955 és 965 között tuningban vagy elég a 955-ös mivel ez is szorzólock mentes.
Alaplapból milyen ASUS alaplapot javasolnátok vagy Gigabyte-ot. NVIDIA vga-m van, de ahogy nézem nforce-s deszkából nagyon nagy választék nincsen, míg amd chipsettesből igen.
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7812 üzenetére
majdnem azt vettem, de nincs rajta firewire kimenet. a htpcmhez meg studiokartyat hasznalok, amihez kell. ettol fuggetlenul lehet visszakuldom a lapot, mert nagyon nem erdekel, hogy miert nem jo
idle fogyasztasban van egy ~6w hatranya a c1e hianya miatt. mast nem nagyon tapasztaltam. tuningban is tovabb megy, bar ez sem tul acelos: 265ig bootol.
955be c3ak meddig mennek nagy atlagban?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kdezso30 #7811 üzenetére
Noti procik akkor ezek szerint jobban bírják? Nekem kétmagos sima athlon-om 65 fokon stabilizálódik terhelve. Cimbi HP-jában 100 mhz-el erősebb ugyanúgy Athlon 80-85 fokra van kalibrálva.... Játék közben max annyira megy fel... De neki volt már 97 fok is többször. (valszeg mert poros)
Kérdés még áll:
Fan szabályzó progit tudnátok ajánlani? Olyat amiben profilokat lehet létrehozni pl. Találtam egyet de nem szimpatikus annyira
-
nebancsa
senior tag
c3-as stepping csak a Phenom 2 X4-es prociknál lett, vagy várható a X2-eseknél is? Esetleg ott már megtörtént?
Vennem kell a közeljövőbe egy am3-as procit egy htpc-be, ott nem fontos a 4-mag. Azért persze kiprobálnám tuningba az én rendszerembe, és ha jobban húzható megtartanám. -
Oliverda
titán
Ja, hát azok hülyék. Egyszer megkérdeztem tőlük hogy a végeleges bolti verzión majd beforrasztják-e a nyákra az NB_FAN felirat helyére a venti foglalatot és erre azt válaszolták hogy ez egy passzív hűtésű lap így nem kell rá venti.
Az ASUS sem sokkal jobb sajnos. Az MSI egész korrekt volt viszont. Még adták hozzáférést az FTP szerverükhöz is.
Szerintem a BIOS lesz a hiba oka, de ahogy elnéztem nincs nagy különbség a két lap között tehát nem nagyon buksz ha a 780G-s lappal fogod használni a Phenom-ot meg az 5850-et. Mondjuk én a helyedben elpasszolnám és vennék egy MSI 785GM-E65-öt. Most az az egyik legjobb 785-ös lap.
-
kdezso30
csendes tag
válasz
agemate #7803 üzenetére
Ahogy ezt egy másik fórumban már írtam az angol nyelvű fórumokon is azt mondják, hogy tartósan 62 fok fölé ne menjünk, egyébként az AMD hivatalos oldalán olvasható AMD Family 10h Desktop Processor Power and Thermal Data Sheet -ben a 125w-os procikra a hőmérsékleti profilt 62 fokig adja meg, valószínűleg ez lehet a tartós üzemeltetés felső hőmérsékleti határa. Megad még egy Tctl Max hőmérsékletet 70 fok valószínűleg e fölött már nem stabil a proci. Az irreális értékek elkerülése véget szerintem érdemes a következő két programot használni: Everest Ultimate edition 30 napos próbaverzióban letölthető, a másik az AMD honlapjáról letölthető AMD Overdrive program melynek plusz előnye hogy a tuningolást ebből a programból végre is lehet hajtani. Ja az én chieftecem csak most "némult"meg, mióta segítséget kapott a gépházban lévő levegő mozgatásához, ezek szerint sikerült vennem egy olyan csendes házventillátort, aminek a zajkibocsátása (rendszerszinten) negatív.
-
arn
félisten
válasz
Oliverda #7806 üzenetére
a 780g - erdekes levelezesem volt a gigaval, ugy kellett oket felvilagositani, hogy milyen proci megy a lapjukban
beta biossal jo volt mar. azota novben adtak ki hozza rendes biost.
a lap a ludas... ezzel a 780gvel rendesen megy a pcie, nincsen belassulas.
mar csak az a kerdes, hogy ez a lap rossz, vagy tipushiba.
-
jeni
félisten
Szia
A AMD Phenom II 955 BE(C3?) milyen más hütőt javasoltok? Valamint a ház terén melyik lenne a jobb a hütés terén. A Cooler Master 690 vagy a Thermaltake Vk9000,esetleg más ház?
Ami feltétel,hogy alsó tápos legyen és a csatlakozók elől és fent legyen. A Cooler Masternél kicsit beljebb került
Mennyire van szerepe ha a HDD a házban kifordítva van-e(:a CM 690)
és kell-e a harmadik venti a doboz tetejére ( thermaltake Vk9000) Melyik lenne jobb az AMD-re -
agemate
addikt
válasz
Ren Hoek #7801 üzenetére
Hát én már nagyon aggódom az enyémnél ha 60 fölé megy, bár nem kéne elvileg.
Ha terhelve megy 58-60-at, az még ok, de a 80 azért már kicsit húúúzós
Más: Megint nyomott a gépem egy kikapcsot játék közben, gyanakszom, túlmelegedett a proci, vagy, az lehetséges, hogy az alaplap túlfeszeli (vagy mitcsinál) a CPU-t? Mert a HW Monitor érdekes, 5.8V-ot írta max vcore-nak. Mondjuk sztem nem reális, mert írta már 11680rpm-et a procihűtőre, meg 140C-ot alaplap hőmérsékletnek.
Szóval a kérdés, hogy túl tudja feszelni a lap a CPU-t? (nem tudom magyarosabban írni
)
Ha igen, és a magas feszültség miatt állt le a gép, akkor érdemes pl BIOS-t frissítenem? -
Ren Hoek
veterán
Hali!
CPU hűtőt akarok venni, valszeg Mugen 2 lesz majd később... Phenom II X4 BE955 C3, nagyon jó hőmérsékleteket produkál így is, csak gyári hűtő meg Asus Q-fan szabályzása nem tetszik annyira. Amíg nem lesz Mugen 2, addig tudtok ajánlani valami fan szabályzó programot? Smartfan nemjött be ilyen célra.
Vmi olyan kéne, amivel pontosan be lehet állítani, hogy milyen hőfoknál mennyire pörgesse a ventit + szép a felülete. Jó lenne profilokat is lehetne hozzá beállítani.
Amúgy meddig lehet hőben kiengedni egy ilyen procit?800 Mhz-nél most 30 fok körül van, de engedném 40-45 ig, csak legyen halkabb. Full 4 magon terhelve most 40-45 (házban van felette egy 800 RPM-es 200 mm-es venti az kihúzza azért a meleget) 60 fokot még elviselne hosszabb távon? (Asszem 100 fokon lövi ki magát, 80 fok még nem káros neki talán)
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest