Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Amazon Fire TV stick/box
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebancsa
senior tag
válasz
Caudillo #7489 üzenetére
Látom valakinek bántja a válaszom a szemét, de érveit nem nagyon akarja kifejteni.
Én csak arra akartalak rávezetni hogy ha xp-t használsz egy mai konfigon olyan mintha az udvarodban állna egy ferrari te meg trabanttal járnál mindenhová.
Jó pár probléma volt már itt is a fórumon, ami az xp hibájából adódott, pl. szaggatnak a játékok hibás energiagazdálkodás miatt.
A win7-et meg azért ajánlom mert nekem bevált, jóval gyorsabb mint a vista, és jópár idegesítő dolgot kivettek belőle.
Egyébként mielőtt másnak az is szemet szúrna és szólna, én figyelmeztetlek ez egy phenom II-es topik neked meg sima Phenom-od van, nem ebbe a fórumba való. -
redo665
csendes tag
Az orthost meddig kell futtatni álltalában???
-
tgulyas
senior tag
Hali akinek van x4 965-ös procija be tudna teni egy everest sebeség mérésröl egy képet.
Elöre is kösz persze x4 940 is jó lene de lehesen látni a többi procit is. -
Caudillo
csendes tag
válasz
Motion_Blur #7484 üzenetére
Hello
köszi a választ. most néztem Everestben, hogy 27°c-osak a magok. az szerintem jó. tesómnak a core2duo procija is ennyin megy.
amúgy az van, hogy nem veszem észre azt, hogy jobb lenne a gépem teljesítménye.
ezt megoldhatja egy operációs rendszer újra install? XP-t használok. néha amikor újra indul a gép, akkor hibásan jeleníti meg a win betöltést meg előtte az asus m4n72-e feliratot az indító képernyőn.meg ami tesóm szerint fura hogy ő a core2duoval(6420, 2.13Ghz) ugyanilyen kingston hyperx 800mhz-es 2gb ramokkal mint az enyém az everest memória olvasánál 6800MB/mp körüli értéket kap, addig én a phenom x4 9600-al csak 5063MB/mp...
ez elég érdekes vagy nem??? és minden ilyen tesztben a középmezőnyben vagyok az ott felsoroltakhoz képest... -
Tidus
addikt
Üdv, mindenkinek. és B.U.É.K.
Közel egy hónapig nem jártam a P.H.-n és a topikban.
Látom a C3 Stepping láz még mindig tart.
Olvasok visszafelé, és falom az infókat! -
Caudillo
csendes tag
Csáó
Most vettem egy új konfigot magamnak és érdekelne néhány dolog.
Egy x4 9600 Black Edition procim van egy Asus M4N72-E alaplapban.
A procim alap járatona BIOS szerint 51°c. Ez elfogadható gyári hűtővel?
A másik dolog hogy egy CoolerMaster eXtreme Power 400W-os tápom van. Ez elbírja a konfigomat? A vga 1950pro, a régi gépben simán ment ezzel a táppal, csak nem tudom, hogy ezzel a procival mennyit nőlt az áramfelvétele. A régi procim egy x2 3800+ volt. -
Oliverda
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #7480 üzenetére
Amennyiben Black Edition akkor HDZ955FBK4DGM van a kupakon.
-
HERR Z
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #7480 üzenetére
az oldalán a prociról a felső sor végén elég ha leolvasod hogy GM
-
Oliverda
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #7478 üzenetére
Tuti hogy C3? Nehogy aztán kellemetlen meglepetés érjen.
-
Oliverda
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #7476 üzenetére
Kb. ugyanúgy.
Hol árulnak ilyet?
-
Cthulhu Dawn
őstag
Kis utánajárás után: C3-as 965 még mindig sehol, ellenben C3-as 955-t betudnék már szerezni 35.500 forintért. 955 hogy szuperál tuningban?
-
emmm
őstag
válasz
Gabor970 #7461 üzenetére
Hm. Na igen, a magyarok.
Márai Sándor is írta az egyik naplójában, hogy mikor vonatra szálltak és mentek külföldre, nem címkézték fel senki bőröndjét sem. Mikor a vonat megérkezett és kidobták az összes bőröndöt egy helyre, Márai odament a kalauzhoz és megkérdezte: "Nem félnek attól, hogy valaki más viszi el az adott ember bőröndjét?" - a kalauz fel sem fogta a kérdését, mert nem értette, hogy jut egyáltalán eszébe valakinek ilyesmi... Szerintem ez baromi sokat elárul az egyes népekről...
off vége!
-
gyiku
nagyúr
válasz
Overlocker #7471 üzenetére
en igen, de 2 kulonbozo cimre kertem a cuccot
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #7469 üzenetére
Viszonteladói között egy boltot találtam akik normális áron adják, azoknak most írtam is.
-
HERR Z
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #7467 üzenetére
asbiséknál már csak c3-mas van
-
Cthulhu Dawn
őstag
C3-as Phenom II 965/955-ről tud már valaki valamit, hogy lehet-e valahol kapni
?
-
varsam
őstag
válasz
Gabor970 #7461 üzenetére
2szer regeltem be, van egy 25ezres procim és egy 50ezres vga-m. Egyébként ha egyik nap csak az egyik terméket regeltem volna be, és másnap eszembe jut hogy be lehet a másikat is, akkor nem is tudnék róla hogy csak egyszer lehet, mivel éjszakára áramtalanítok mindent, így a routert is, szval másnap alapból más IP-m van. Egyébként megértem teljes mértékben amit mondasz, ha akarnám megrendelhetném mind és árulhatnám is, de nem fogom, pont emiatt.
-
beta
aktív tag
-
Gabor970
addikt
és szerinted ez a normális hozzáállás, hogy egy ilyen promóba 10X beregelsz, úgy, hogy nem vásároltál 10 terméket?
Má bocs, de elég érdekes hozzáállás. tuti nem erről szól a dolog, és ezt mindenki tudja.
Munkahelyemről kiküldtek kb huszad magammal angliába két hétre. szállodában reggelit és vacsorát kaptunk, a munkahelyen ebédnél önkiszolgáló rendszerben tulképp mindenki azt és annyit evett, amit és amennyit akart. Három nap után az angliai cégtől a vezető megkereste a mi cégünk vezetőjét, mert egyesek úgy értelmezték az ebédet, hogy össze lehet csomagolni plusz két adagot, és zacsiba elvinni. Hiszen ingyen van..... Szerintem szégyenletes hozzáállás volt ez egyesek részéről. -
Gabor970
addikt
válasz
Overlocker #7446 üzenetére
köszi! Jópofa névjegykártya lesz :-)
-
jones965
Modder
válasz
THX az infót!
Szintén Business Card.
-
HERR Z
veterán
akinek kell pár szériaszám szójjon
-
válasz
Én is kértem. Sajna nem lehet többször.
(pedig kértem volna a procimért is)
-
AMD X2
senior tag
válasz
Köszi , hogy szóltál!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Én is egy sárkányosat
-
szki
őstag
válasz
Én is
Köszi!
-
Overlocker
veterán
Én már kértem egy Business Card-ot
-
AMD X2
senior tag
válasz
Motion_Blur #7444 üzenetére
Akkor írjunk 5 fokot a minőségibb pasztára , 5 öt meg a jobban sikerült felrakásra!
-
Motion_Blur
félisten
Ez Gigabyte ezüst paszta, a másik meg a 'default' fehér takony volt.
Illetve most csak a proci közepére tettem egy nagyon kicsit. Eddig mindig szépen elkentem az egész procin a pasztát a bankkártyámmal, de szerintem sok volt rajta és nem érintkezett rendesen a kupak és a hűtés talpa. Jah, ez a 10 fok nem semmi!
-
AMD X2
senior tag
válasz
Motion_Blur #7442 üzenetére
Paszta ugyan az? Lehet most eleve tökéletesebb volt az elosztás is.
Azért az a durván 10 fok nem semmi. -
Szpisti
addikt
Császtok!
Feltettem a lapom legújabb BIOS frissítését, és egy új opció jelent meg: C1E Enabled/Disabled. Ez mit is jelent? 940-esem van. -
-
old gray
addikt
válasz
old gray #7426 üzenetére
Köszi mindenkinek, főleg Overnek a kiváló példányért.
Folytatás:
2h prime blend teszt, listába is mehetne (nem tudom hirtelen kit kell megkérni, hogy felrakja:S).
Kipróbáltam az AOD-ot is, u.azokat a max. subtimings értékeket engedi csak belőni mint a BIOS.
Ezzel a ram szorzóval most már rágyúrhatok a validra is, ha meg korlátozna az max. Ext. Clock akkor mehet a CPU NB-nek +fesz.
Amit még észrevettem: a Xigmatek S1283 nem biztos, hogy elég, zárt házban 60-62fok körül volt a proci hőmérséklete terhelés közben. Levettem az oldallapot és minden ok. Kell egy nagyobb bordázattal ellátott cpu-hűtő,már bánom, hogy eladtam a Z600-at.
antikomcsi: írtam: 1,35V-ot kapott a képen pedig a sebessége látható: 2400MHz. Már most homály van?
Boldog Új Évet mindenkinek!
-
Gabor970
addikt
válasz
antikomcsi #7431 üzenetére
ne is mond! imádok tüzijátékozni :-) A szerencse, hogy nincs messze nekem szlovénia, és ott egész évben vásárolható. (mellesleg kb 40%-al olcsóbban) a balatoni nyaralás sem múlhat el lövöldözés nélkül :-) No bocsánat mindenkitől az OFért. jahh, ha már nem a témába írok. Az Avatar-t nézzétek meg valami jó moziba, mert szerintem hatalmas élmény!!! No ez az a film, amit nem érdemes letölteni.....
-
-
Gabor970
addikt
válasz
antikomcsi #7429 üzenetére
ahamm, kéztörlő guriga jól megerősítve. Hatóságilag engedélyezett, mert sajna nem saját gyártmány a golyócska, hanem vásárolt hivatalosan a szaküzletben. Nekem a vetőcsöves kisbomba jön be, csak utálok egyesével rohangászni oda-vissza. No így megoldódott a gond. A hat fekete csőben levőt még szépen sorbakötöm :-) szegény ember spórol. 24 kisbombát vettem 4800Ft-ért. ez 45mm-es kaliber, lényegesen nagyobb mint a legtöbb bombettatelepben levők, szép, sok , ócsó :-)
-
válasz
old gray #7426 üzenetére
Gratula!
De én csak felpiszkálnám 267-re.
Egyébként az NB-t mennyin járatod végűl?
(#7428) Gabor970
Aztán ha nemsokára kopogtat a hatóság ne csodálkozz!
Mi a csuda az? Kéztörlő, meg folia guriga? Plusz megtömted a kémia szertárból megmaradt hipermangánnal és aluminium porral?
Mielőtt meggyújtod ne felejtsd el kivinni.
Amúgy Happy New Fear!
-
old gray
addikt
2009-re még egy eredmény tőlem:
Phenom II 945 C3 4000MHz@1,44V prime blend stabil.
CPU NB 1,35V-ot kapott, a ramok 2,1V és 3,33x szorzóval 887MHz-n.
És igen, a 4x ram-szorzó a hibás, mert nem enged nagyobb subtimingseket beállítani.
-
Ennyiért nem nagyon kapsz jobb hűtőt, és ez még pont elég ha alapon járatod, de tuninghoz már nem az igazi. Viszont meglepően hangos, azt a 17 decibelt, ami az adataihoz van írva, már jobb, ha most elfelejted.
Egyébként elég a gyári hőcsöves hűtő is, le kell szerelni róla a gyári ventit, és egy nagyobb 8 centiset felrakni rá. Minimális "barkácsolással" megoldható, nem kell mérnöki tudás hozzá.
(#7423) RobberBaron
A foglalat az alaplapodon, és AM2+ -os. Jelenleg a legnagyobb különbség AM2+ és AM3 között valóban a memória. Később az ú procik már csak ddr3-as támogatással fognak jönni, így AM2+ -ba biztosan nem lesznek jók.
Jelenleg azonban mindkét proci amit kérdeztél megy a lapodban ddr2 támogatással. És, ahogy mondta a kolléga helyesen, mindkét cpu AM3-as tokozású.
Ha nem szeretnék a biosban babrálni, akkor én a 965-ös verziót választanám, mert annak magasabb a számozása.
-
Thrawn
félisten
válasz
RobberBaron #7423 üzenetére
Mind a két proci AM3-as.
-
RobberBaron
tag
Sziasztok!
Egy Phenom II X4 955 és egy Phenom II X4 965 között kéne választanom. Eléggé hasonlóak, csak a 955 alacsonyabb órajelű és AM3-as, a 965-ös AM2+ os, magasabb órajelű és pár ezressel drágább (gondolom jobban is melegszik/többet eszik). Az AM3 foglalatnak mik az előnyei (a ddr3 memóriák kezelésén kívül)? Az alaplapom csak ddr2-es memóriákat tud kezelni mindkét foglalattal (Asus M4A78 Pro).
-
gmiki
csendes tag
Sziasztok! Egy Phenom II 945 nem BE mennyire és hogyan tuningolható? Esetleg van rá valamilyen mód, hogy BE-ként viselkedjen?
-
TATA86
csendes tag
válasz
antikomcsi #7397 üzenetére
Akkor szerintem ennél a processzornál maradok.
A gyári hűtő helyett milyen vegyek rá?
Esetleg egy CoolerMaster Hyper TX3-t? Vagy ennek az árában van jobb is? -
válasz
old gray #7404 üzenetére
Én úgy 2 hónapig 1.4V-on járattam. Aztán kitapasztaltam, hogy fölösleges, mert bár az igaz, hogy everestben jelentősen nőtt a memória írás,olvasás késleltetés a játékokban gyakorlatilag semmit nem jelentett.
Úgyhogy, ha magas pontszámokat szeretnél akkor megéri, egyébként felesleges szerintem. Ennek hatására 1MHz-el sem sikerült jobban húzni a procit. 3800MHz-nél mindenképpen vége van. Így visszatettem 2400-ra, és 1.2V-ra.
Ez a memória szívás érdekes, hálisten nem találkoztam ilyennel.
-
válasz
CHIPman #7405 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy _Warrior_ kollégának boltja van. Bár attól még vásárolhatna 1 tételt saját célra, ha éppen sürgősen kell. Én is bejegyeztettem a számteches számokat a cégbe, mint javítás, alkatrész forgalmazás, meg ilyenek. Mehetnék én is nagykerbe, azzal nincs gond, csak sajnos tudom, hogy egyenlőre az elvárásaikat nem tudnám teljesíteni.
Mindenhol van egy havi limit forgalom, amit ha nem érek el, akkor nem szolgálnak ki. Én pedig tudom, hogy 2-300K-nál többért nem lenne szükségem alkatrészre, mert nincs piacom. Így mehetek énis viszonteladóhoz.
Ilyen az ország, sok pénzt akar mindenki kevés, vagy nulla munkával, a kisebb ügyfelek, meg forduljanak fel.
-
Oliverda
félisten
válasz
eladohardver #7415 üzenetére
Ez (is) inkább CPU függő.
-
eladohardver
őstag
válasz
Motion_Blur #7407 üzenetére
sajna ezek a feszek nem minden lapnál igazak... én lapomban pl 1.3 V kell stabil 2600 NB hez, illetve 3880 nál már felkell toljam 1.425-re (igaz, az előző procimmal többet kelett adjak neki 2600nb nél 1.4 )
-
old gray
addikt
AOD vagy Memset beállítható úgy, hogy bootoláskor már az előre megadott paraméterek alapján lője be a mem. időzítéseket? Nem szeretem a szoftveres finomhangolást, szóval nem vagyok otthon a témában.
Tegnap éjszaka még próbálkoztam 4200MHz körüli valid elérésével 1,5V-al...reménytelen, el sem indul a gép. A lap lehet a bűnös.
Tesztelgettem a max. elérhető Host Clockot is (visszavett cpu szorzó mellett, próbáltam alap frekin járatni a procit), alapból 255-260MHz körül megadja magát, +0,125V CPU NB emeléssel már 270MHz-n is stabil volt. Ezek szerint a CPU NB fesz. segít a magasabb Host Clock elérésében.
-
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #7411 üzenetére
Vagy ott az AOD is. Azzal meg szinte mindent.
-
old gray
addikt
válasz
Motion_Blur #7407 üzenetére
Az a táblázat nem az igazi, hiszen a 2GHz NB frekihez alapból 1,175V fesz. társul.
Elég sok hasonló táblázat van, de széles tartományokban mozognak az értékek, pl.:
-
CHIPman
nagyúr
válasz
antikomcsi #7403 üzenetére
Boltja van, kétlem, hogy viszonteladótól vásárolna, amikor nagykerben is megteheti, csak később.
-
old gray
addikt
Hosszú távon mennyi a max., még egészséges fesz. a CPU NB-nek?
Az új procimnak az Everest és a BIOS is 1,175V-ot jelez, ez nekem kevésnek tűnik.
A CPU NB fesz. emelése segíthet magasabb External Clock elérésében?
Bug:
A lapom (Gigabyte 790X-UD4) BIOS-a 5,33x szorzó esetén a következő értékeket állítja be a subtimingseknek:
Write Recovery Time: 8
Precharge Time: 4
ROW Cycle Time: 33
RAS to RAS Delay: 4Ez eddig ok, teljesen stabil a memória a fenti értékekkel, 5-5-5-15 2T-vel 1100Mhz-ig gyári fesz. mellett.
Viszont 4X szorzó esetén a subtimings-oknak beállítható legmagasabb érték:
Write Recovery Time: 6
Precharge Time: 3
ROW Cycle Time: 26
RAS to RAS Delay: 5Mivel nem BE procit vettem így muszáj vagyok használni a 4X szorzót a tuninghoz, 266os Ext. Clockal és alap szorzóval pont meglenne a 4GHz 1,45V BIOS cpu fesz. mellett, memóriák 1066MHz-n.... igen ám, de a subtimingsok miatt csak a small fft stabil, a blend teszt pár percen belül megadja magát.
Memóriát kell cserélnem (ami 6-3-26-5 subtimingsokkal is megy 1066MHz-n) vagy lapot egy olyanra ami enged magasabb értékeket beállítani.
Ezt a szívást.
-
-
Cthulhu Dawn
őstag
Több mint féltucat üzletben kérdezgettem C3-as 965-ről, jött is mindtől válasz, de ha be is tudnak szerezni azt leghamarabb Január 1-2. hetében tudják megtenni, ugyanez Overlockernél is. Szóval azt hiszem még egy ideig processzor nélkül maradok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Cyberpunk 2077
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest