- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Bemutatta a világ legvékonyabb LPDDR5X memóriáját a Micron
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
aimettirlz
tag
válasz
antikomcsi #8197 üzenetére
Pontosan ilyen megoldásban gondolkozok énis...
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10420 üzenetére
3.5ön a proci. 8as ht, nb mellett 2000az nb. Ezt alapfeszen elviszi. De a 2250es nb-nek már adok feszt.+0.05. Ma megnézem akkor a memo teszteket.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10401 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10399 üzenetére
Feszültséget tudok emelni, de szorzókat csak procinál, nbnél htnél ramnál tudok állítani.(tehát cpu nbnél csak feszt tudok, de szorzó vagy egyéb nincs) Ha most nbt 1800ról 2250re emelem akkor nb vagy cpu nb feszt emeljek? (ugye sima nbnél tudok feszt és szorzót is állítani)
jones965: általánosságban beszéltem a giga és asus lapokról. (illetve egy 50ezer forintos laptól el is várni hogy tudjon tuningot. Míg gigánál egy 15 ezres lap is hajlamos tuningra.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10392 üzenetére
Namost én konkrétan csak egy nb-t tudok emelni nem? Vagy?
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
antikomcsi #10389 üzenetére
Hol tudom kikapcsolni h ne egyből induljon újra?
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
antikomcsi #10387 üzenetére
Ja akkor félre értelmeztem 1 12V-os ága van csak 2 van osztva. De sztem nem kevés a táp. Bár aztán a franctudja.
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz
antikomcsi #10385 üzenetére
Általában Crysis közbe szokott kifagyni vagy valamien szintetikus tesztnél(3DMark), előző lapomba nem volt ilyen még ha felhúztam mindent is, a Tápnak 2 12V-os ága van mind 1 ik használva van a Vga végett,, 1 8pines meg 1 6-pines-de csak 2 6pineset használok, szóval nem hiszem h az fájna neki.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #10371 üzenetére
Egyenlőre smallozok. De a 3.6 is elszállt 1.4 volton. Pedig nb is kapott +0.1et pedig csak 2064en ment. Marad a 3.4. Az bírja. meg 54 foknál nem megy feljebb.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #10357 üzenetére
nézz egy kis VBt....majd utána megnézzük mire jutott a régebbi BIOSsal
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #10355 üzenetére
bocs a félrevezető HSZért
"hülyebiztos" ....ez tetszik
jahogy csak ugy van odadobva mellé, h béta...értem....akkor ezért nem láthattam
mindezeket egybevetve én még mindig az mondom, h egy régebbit tegyen vissza.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #10352 üzenetére
nemlátom mellette, h beta lenne, de biztos neked van igazad...nem olvastam utána
mivel C2es a procija, bőven jo egy régebbi is...én kiprobálnék egyet az tuti....
és nem mindig a legujabb a legjobb. sokszor tapasztaltam.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #10350 üzenetére
asus oldalán 3002 a legujabb. 6 magos támogatással. de minek neki?
-
Pero
senior tag
válasz
antikomcsi #9136 üzenetére
ha unlockolsz magokat akkor max ha van a lapnak saját mérője mint a 790FX GD70nek akkor az kiírja, vagy infrás mérővel, de szoftveresen sajnos felejtős.
sztem fesz emelés nélkül nem sokkal menne többet, feszt meg gyári hűtővel nem igazán kéne emelni.
-
Prego
senior tag
válasz
antikomcsi #8902 üzenetére
Valszeg szürke halál lesz: szürke, kék, lila csíkozodások jönnek ki állítólag.
-
Fel
addikt
válasz
antikomcsi #8862 üzenetére
Ezt az eszmefuttatást nem igazán értem... Ha nincs a piacon egyetlen olyan AM3 lap, amelyben tényleg 8+2 fázisú tápellátás van a cpu és az NB számára, akkor az hogy lehetne jobb a egy olyan lapnál, amelyiknél nem hazudnak a 4+1-et illetően? Azaz, ami nincs, az nem lehet jobb annál ami van..
Szóval hiába van egy fázison két tekercs, a cpu akkor is ugyanúgy négy fázison kapja a táplálást... Esetleg annyi előnye lehet, hogy nem melegszik annyira két tekercs, mint egy.. De ez meg kit érdekel? Ha tuningol az ember, akkor aki ésszel csinálja az tudja, hogy a komolyabb hűtés a lapnak is kijár, nem csak a cpunak.
Ha lenne tényleg 8+2 fázisú AMD-s lap, az szép lenne...
-
Kroni1
veterán
válasz
Köszi, akkor ezek szerint van némi értelme ennek a "virtuális" 8+2-nek is?! Akkor félreérthető volt számomra, mert itt visszább irták hogy nincs valójában 8+2es AM3-as lap.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Biztos hogy új volt, de nem volt letakarva. Logoutomban lehet olvasni a "kálváriám"
-
Kroni1
veterán
válasz
antikomcsi #8851 üzenetére
Én is örültem a 770TA alaplapom esetében, de ezek szerint ez nem teljesen 8+2, a vezérlője csak 4+1. Meg tudod mondani pontosan, hogy akkor mi az előnye ennek? Intel P55 chipset esetében is ez a helyzet a fázisokkal?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
antikomcsi #8853 üzenetére
Hogy a lapon 8as csati volt, de nekem csak 4es volt a tápon.
-
Zoli-206
senior tag
válasz
antikomcsi #8570 üzenetére
Hát a prime alatti 50W az tényleg gyanús
Egyébként szerintem a C3 és a C2 között nincs annyi különbség ahogy azt sokan gondolják, ritka az amikor 100%-on mennek a magok, kivéve ha valaki állandóan prime-ozik
-
dash17291
tag
válasz
antikomcsi #8533 üzenetére
Hohohohóóóóó, megírnád hogy melyik Giga lap ez, és hogy mikor jött ki ez a bizonyos legújabb BIOS? Lehet hogy újra bekerül a listámba...
-
reset
senior tag
válasz
antikomcsi #8528 üzenetére
Hogy nincs elektromos vezetőképességük, ezt most hallom - mérőműszerrel le kellene tesztelni/bár nyilván úgy van, ahogy mondod...Viszont, ha egyszer rákerül oda, ahova nem szántad, nagyon nehéz onnan eltávolítani...rámegy két használt pólód. Igen, ilyen pasztában úszó alkatrészeket én is láttam sokat. változatlanul úgy gondolom, hogy a pasztát szerencsésebb a hűtő talpára felvinni...amint azt az előzőekben kifejtettem...Tehetünk a proci sapkájára is - én középre szoktam tenni egy rizsszemnyit (még főzés előtt méretet vegyünk alapul
- és azt a kisujjam begyével körkörösen passzírozom. A kupak négy sarkát nem feltétlenül igyekszem bemázolni - jut oda anyag majd a hűtő talpáról is, ha összepréselődnek...Valaha olvastam teszteket a pasztákról és úgy rémlik, az ezüst alapanyagúak inkáb a sereghajtók közé tartoztak.
-
rumkola
nagyúr
válasz
antikomcsi #8533 üzenetére
Leírnád nekem mit kell biosban állítgatni? Nekem nem kapcsol be a CnQ sajnos.
5000@Phenom2 X4, 3410Mhz, 1.392V van beáálítva a BIOS-ban, csak sajna idle-ben is így pörög, az meg enyhén szólva luxus.
AMD override-ban nem tudok idle profilt csinálni, valamiért az a progi nekem kínai.. -
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8528 üzenetére
Okés, akkor szétkenem majd. Úgy van a venti rajta, ahogy írtad, a gép eleje felől fújja a bordán át hátra a levegőt, és onnan kifújja a házventi.
köszi a segítségert -
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8521 üzenetére
És akkor most mennyi pasztát kell rátenni majd? Mert már mindenki mást mond. A tesztben azt írták, hogy több kell. Akkor most a procira kenjem majd, vagy a hűtőre?
-
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8502 üzenetére
Nem felnyomtam, hanem egyszerűen nem bírtam elkenni, és az ujjamon maradt az egész
Tudom, béna vagyok, de az istennek se akart elkenődni, már a végén mikróban melegítettem a maradékot ( lol ) de sokat ez se segített. Most beszéltem egy számtech-bolttos eladóval, azt mondta, hogy van náluk 400 forintért ezüst paszta. Az jó lehet valamire?
-
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8497 üzenetére
Az a baj, hogy a gyári pasztát már elbénáztam, amikor próbáltam a procira kenni, az teljesen el is fogyott. Amúgy az Everest- rendszerstabilitás tesztjén én bepipáltam a CPU, FPU, és a memória stress-t is. Így voltak a magok kb. 67-fokosak, a CPU-ra 63-at írt. Most akkor az ~55-58 fok-ot a magokra értsem, vagy a CPU-ra?
-
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8493 üzenetére
Azzal a pasztával próbáltam meg bepasztázni, amit a hűtőhöz adtak, de nem nagyon sikerült, mert gyakorlatilag kb. olyan volt, mintha gyurmával akarnám meg bekenni, az ujjamon maradt az összes paszta. Persze lehet, hogy én vagyok béne, mert nem csináltam még ilyet, Amúgy a 65-69 fok az Everest rendszer-stabilítás tesztje alatt lett, kb. 4 perc után, a magokra írt ennyit, a CPU-ra pedig 62-64 et. Azt hiszem, azért a biztonság kedvéért veszek majd valami jobban kenhető pasztát, mert olyan volt kb. a proci, ahogy próbáltam meg kennni, hogy ilyen opálos lett, mintha csak így megfogta volna a paszta, de azt gondoltam, hogy az kevés, ezért kentem a hűtő aljára is, oda több ment. Akkor sok van rajta? A gyári paszta amúgy elfogyott a szenvedésben, így valószínű muszály lesz vennem valamilyet. Mindegy, milyet veszek?
-
DasH_001
tag
válasz
antikomcsi #8459 üzenetére
És szerinted melyik a jobb ötlet: beruházni egy korrekt, későbbi procikkal is kompatibilis hűtőbe, és elérni a 3GHz-et a 9850BE-nel, vagy 955BE + korrekt hűtő és 3,5-3,7GHz?
Mondjuk a PH-s teszt alapján jóval többet eszik a tuningolt 9850BE, mint az alap 955, és sokszor azonos órajelen kikap.
6-12eFt -os kategóriában melyik lenne a legjobb választás? Nagy, keveset forgó venti(k) kell(enek), mert szeretem a csendet.
Segítséged előre is köszönöm!
-
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8470 üzenetére
Szia!
Okés, akkor bevállalom, legfeljebb, ha nem megy, majd kérek segítséget
-
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8468 üzenetére
Értem, akkor jobban járok, ha vagy kiszedem a lapot, vagy elviszem olyanhoz, aki látott már nem gyári hűtőt is? ( mert én még nem, sajna )
Vagy mennyire értelem szerű a felszerelése? Bocs a sok láma kérdésért, de nem volt még nem gyári hűtőm. -
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8459 üzenetére
Nagy teljesítményű hűtő nem nagyon van olyan rögzítéssel, mint a gyári, hisz a bordák a keret fölé lógnak, míg a proci mellé csomagolt megoldásé nem.
Akkor hogyan tudom majd rögzíteni a TX3-at? Ezzel kicsit most megijesztettél
Azért valahogy fel tudom majd rakni rá? Vagy ki kell szedni az alaplapot is? -
Zoli-206
senior tag
válasz
antikomcsi #8465 üzenetére
Rendben, köszi
-
Gabor970
addikt
válasz
antikomcsi #8453 üzenetére
ok, köszi! most már tényleg tiszta
és teljesen igaz is. Nekem mondjuk a tx3 nem tűnt hangosnak, igaz most a gemin II ventijeit nem is hallani. Én inkább a házventiket hallom most.
Mondjuk nálunk annyira nem fontos a halkság. Fiam szobájában van a szgép, és csak akkor megy amikor játszunk rajt. Nem alszunk mellette sosem. Hálószobába szerintem továbbra is max egy netbook, vagy nettop való. Torrentezni az az igazi! Monitor nélkül 7W fogyasztás miközben megy a letöltés, hangja meg gyakorlatilag annyi, amennyit a winyóból lehet hallani. -
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8453 üzenetére
Tehát elvileg elég a TX3 a 955-re? Lehűti, és csendesebb lesz, mint a gyári? Mert akkor ilyet veszek.
-
Gabor970
addikt
válasz
antikomcsi #8451 üzenetére
írtad a TX3-ra, hogy hangosabb lesz mint most. Az volt a kérdésem, hogy véleményed szerint minél lesz hangosabb? A gyári hűtőnél? Vagy én nem találtam csak meg, hogy a kollegának milyen a jelenlegi hűtője?
Szóval a kérdés az, hogy minél gondolod hangosabbnak a TX3-as hűtőt?
közben lehet megtaláltam, a 212-nél valóban hangosabb lesz, az tuti. ha arra gondoltál.
-
Gabor970
addikt
válasz
antikomcsi #8448 üzenetére
hagyjuk.....
-
beta
aktív tag
válasz
antikomcsi #8448 üzenetére
az 1.325v alapra reagaltam ezt, persze 2.5hoz 1.2-1.3 jo kell legyen.
-
Gabor970
addikt
válasz
antikomcsi #8443 üzenetére
ezt írtad: "ha nincs tuning, elég a TX3, csak kicsit hangosabb lesz mint most."
Nem keresgettem mi az a "most" hanem megkérdeztem. Egyszerűbb lett volna talán megírni.
-
beta
aktív tag
válasz
antikomcsi #8445 üzenetére
az nagyon magas, 1.1-1.2 kozott kell alapbol lennie..
-
Gabor970
addikt
válasz
antikomcsi #8436 üzenetére
mármint minél hangosabb a TX3?
-
rumkola
nagyúr
válasz
antikomcsi #8439 üzenetére
én voltam meg a kolléga szerintem (vagy 5 giga lapot próbáltunk és nem ment egyikben sem)
, de tegnap este meglett a megoldás úgy tűnik
azért nem mindegy hogy 290x11 vagy 315x11 -
rumkola
nagyúr
válasz
antikomcsi #8437 üzenetére
Nekem az egyik legolcsóbb asrockban megy 290fsb, ma próbálok egy 770ud3-at, tesztek szerint 315 a vége... (5000@X4/1.35V)
-
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8424 üzenetére
Na, ezzel megfogtál. Hol lehet ilyet venni? Ha már úgyis átalakulunk ajánlgatós topikká, esetleg ajánlanál konkrét példányt? Lécci-lécci
Köszi előre is!
-
D@ni88
addikt
válasz
antikomcsi #8424 üzenetére
aha, mert egy x2 5000 lesz majd és az lesz 4 magossá modolva és 3ghz re téve
az meg 940nek felel meg ha jól tudom
-
Badi82
tag
válasz
antikomcsi #8407 üzenetére
Köszönöm!
-
agemate
addikt
válasz
antikomcsi #8413 üzenetére
Gyári hűtővel ezt most nem vállalom be
A feszültség csökkentés célja a hőmérséklet és ventillátor sebesség csökkentése volt.
Megtette eredményét. Ha végre meglesz a Hyper 212 Plus, megnézzük, mennyire lehet felhúzni ezt a C2-est 1.5V-on. -
agemate
addikt
válasz
antikomcsi #8411 üzenetére
1,39-en ment.
Kimaradt egy nulla
Egy órája megy a prime és még nem volt hiba. 12 fokkal hűvösebb, mint alapfeszen prime-mal. Szép
Szoba 24 fokos. -
Zoli-206
senior tag
válasz
antikomcsi #8401 üzenetére
Igen, a nagyobb fordulatszámot nem mertem bevállalni, már ez az 1200rpm-en keltett zaj is sok nekem, de remélem, hogy 2 venti már ér valamit. Kiderül, majd jelzek mi lett a vége
-
Zoli-206
senior tag
válasz
antikomcsi #8391 üzenetére
Most rendeltem még gyári mugen ventit és felfogatót a forgalmazótol, felteszem ha megérkezik hátha segit valamit a 2 ventis mód, ha nem, akkor lehet újra kellene pasztázni valami jobbal?
-
quasarus
tag
válasz
antikomcsi #8395 üzenetére
Kösz a gyors választ, a ssd-tuti, ha sok progit indítgatok, egyszere, ki be lépkedek bennük, ill az már megvan, egy patriot torqx 64-gb, jelenleg ezen van a rendszerem.
a két winyó (samsungf1) 100-130mb/sec el kommunikál.Én is az amd-ben gondolkodom, a mostani konfig kicsit bugos, a fontos a stabilitás, és az alkalmazások, 10másodpercek annyira nem fontosak,
Kérdés, meg éri-e az AMD-re váltás, giga p45+ C2Q Q9550 ill 2x4gb ddr2/1066 ram
Ettől azért jobbat szeretnék, aminél érezhető a külömbség, nem csak a tesztprogig adataiban, hanem szemmel láthatóan.
-
agemate
addikt
válasz
antikomcsi #8377 üzenetére
1.25-re raktam, így stabil. Eddig terhelve 62 fokosak voltak a magok, így meg max 57
Nem árt a procinak az alacsony feszültség? -
Stirlitz
senior tag
válasz
antikomcsi #8351 üzenetére
Igen, valóban van már olcsón nagyon, és tényleg hatalmas a fejlődés. Mondjuk én már 2.5éve is jót hallottam egy asrock lapról, de az azért nem a legolcsóbb volt akkor sem. Mondjuk giga lapot sem láttam akkoriban 18xxxFt-ért akkoribban. (kivéve mATX) De azért, nézd ezt meg. Nem mindegyik tipus-al maradéktalanul elégedettek, de az is igaz, kissebb fajta tuningot mindegyikel lehet csinálni. No offense! Csak jó róla beszélgetni.
-
zlutor
aktív tag
válasz
antikomcsi #8342 üzenetére
aaaa, bordaval a hulyenek is megy!
Viszont komolyan mondod a 90-110CFM-et, mint 'kovetelmenyt'?
Az elegge komolynak tunik...
Plane, hogy az eredeti venitije a Ninja hutomnek 'csak' cca. 50CFM-et tud.
Marpedig nehogy egy Ninja ne legyen eleg barminek a hutesere!
Az AM2-es x2 3800+-omat viszi passzivan is (egy hazhutovel a hata mogott)...
-
Stirlitz
senior tag
válasz
antikomcsi #8342 üzenetére
Hát szerintem kb olyan lett mint a többi hasonló kategóriás lapé. Magfeloldás, és mindez magonként. C&Q meg megy fsb emelés és szorzó állítástól függetlenül. (nekem BE procim van) Nem hinném, hogy ilyen árkategóriában nagyon mást kapnál. Maradj annál amid van. Aki meg most vesz, az tudja, hogy giga lapnál is (ud3) müködnek ezzek a dolgok. Te kis MSI marketinges!
-
Zoli-206
senior tag
válasz
antikomcsi #8327 üzenetére
Na megcseréltem a felfogatást, mostmár a gyári helyzetben van
a kábeleleken is igazítottam picit
-
Zoli-206
senior tag
válasz
antikomcsi #8324 üzenetére
Igazad van
, de ahány kép, annyi féle felfogatás, bár igaz, hogy a gyári képeken befele hajlik a cucc
. Egyébként a ph tesztben is így van felrakva
-
Zoli-206
senior tag
válasz
antikomcsi #8306 üzenetére
de, de mentségem, hogy nem én raktam össze, a boltra bíztam
-
válasz
antikomcsi #8299 üzenetére
ezt csak poénból próbáltam volna ki össze hasonlítva régebbi rendszerekkel
az tény hogy össze vissza mér viszont működik otthon vagy fogyasztás mérőm ami konnektorból mér és ott kimutatható a változás 2-3 w (ugye alapból 800mhz fesz amúgy nem változik) nem sok de az is valami
-
válasz
antikomcsi #8297 üzenetére
tényleg benne és a durva ,hogy még olvastam is köszi.... és sorry
c&q nak meg utána nézek a szoftverekkel amit ajánlottatok...
Még egy kérdés csak érdekesség...
Ugye van az giga véle energy saver , és leszedi a proci teljesítményét fsb*szorzó 99*4 re
0,9v al ( poénból én is ki akartam probálni egy teszt elejéig hogy milyen teljesítménye van így a procinak... ) viszont az istenért nem tudtam beállítani biosba hogy bekapcsoljon a gép ... -
válasz
antikomcsi #8294 üzenetére
lehet 0,05 volt... nem 2 voltal biztos nem küldtem meg.... csak most így fejből megnem mondom
valami 1,125 rémlik
Szvl kb mi a plafon amit lehet adni neki és a hő termelés hol jelentkezik?
-
válasz
antikomcsi #8281 üzenetére
kár mert asus ra nem cserélném, msi re meg főleg nem
Amúgy fura mert ha felrakom az AMD overdrive progiját és át állítom a szorzót működik a c&q
ha kikapcsolom a szoftvert akkor nem....Ha biosba állítom be szint úgy ... kár ... nem hiszem hogy nehéz lett volna megoldani
Kár hogy nincsenek hackelt biosok mint régen amivel kijavították a gyártók hibáit. Az abit an8 hoz meg nf7 hez volt, nemtom emlékeztek e rá , Lebjanach.com on volt elérhető úgy nevezett TIC TAC bios
-
Motion_Blur
félisten
válasz
antikomcsi #8291 üzenetére
Ugyanolyat, mint ami gyárilag is van hozzá.
Betettem egy 12-es ventit felülre is, sokat számít. 3.8GHz-en full load 47-48 fok így
-
beta
aktív tag
válasz
antikomcsi #8273 üzenetére
kiirja az rendesen pedig altalaban. inkabb az lehetett h a 3dmark inditasa utan meg allitgatta a multikat a srac szvsz.
-
simlisgumis
tag
válasz
antikomcsi #8270 üzenetére
OKé! Csak hirtelen erre gondoltam.
-
simlisgumis
tag
válasz
antikomcsi #8260 üzenetére
Azért gondolta hogy droppol a lap mert ha megnézed, a cpuz 1.376 ot ír,az everest pedíg 1.38 at a cpu fesz re.
Valószínű,hogy a bios ban auton hagyta a cpu feszt azért csinálja a lap. -
SirKero
őstag
válasz
antikomcsi #8262 üzenetére
Tényleg ezt benéztem
-
SirKero
őstag
válasz
antikomcsi #8260 üzenetére
Köszi.
Az amd overdrive programot gondolom telepíteni kell és én ilyet nem raktam fel. -
old gray
addikt
válasz
antikomcsi #8241 üzenetére
Hopp, rosszul linkeltem.
Javítva: [link]
-
realmadrid92
tag
válasz
antikomcsi #8218 üzenetére
És a Cooler Master Hyper 212 Plus-szal terhelve az amd955-m mennyi lehet max?
ill. alapból csak egy 9cm-es venti van rajta? -
laca71
aktív tag
válasz
antikomcsi #8199 üzenetére
Szia !
Van valami határ amit nem ajánlott túllépni FSB emelésnél ?
Ez lock-os proci .Köszönöm:Laca
-
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8185 üzenetére
sztem 2 szer nyitottam meg vagy nemtudom ... am nekem ha netezek akkor a proci 37-39 fok .. ha meg játszok akkor 38-42 fok körül van
.. jah és ... van a képem ami a 2005 ös teszt ... látom hogy az I 7 es konfig összesen 39 ezer pont majdnem 40 ezret tudott.. ha nekem volna + 3 giga ramom .. 1 gigával 6000 pont kb .akkor 4 gigával kb 15-20 ezer ? vagy hogy növekszik ? azt tudom hogy egy HD 4870 Vapor-x es kari 2 gigás tud 12 ezer pont körül
ha nekem az lenne az X 550 helyett akkor már énnis elég náém igy ahogy van a 33-akár a 34 ezret. is + még 3 giga ram kéne
Overlock megtudta dönteni a majdnem 40 ezer pontot ?? mert valaki mondta hogy Overclock jó eredményeket ért el a 965 C3 assal valamibe.. üdv de sztem 3,7 GHZ-t elbirna a proci szerintem
-
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8181 üzenetére
kép megfelel ? 13 percnél még 51 fok aztán 21 percnél meg 55 fok . 25 fokos szobába.. és nemvettem le a gép oldalát meg semmit.. de ZÚGI ZÚGOT hangos volt
... de sztem 1 játéksem terheli le enyire szegény procit... úgy sajnáltam :S:S
-
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8175 üzenetére
13 perc után nem megy fentebb 49-50-51 fok max.. de vissza megy 50 re egyből ez jó gyári hűtővel ?? a proci 100 on megy ....
-
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8170 üzenetére
oks először letöltöm
de az 1 giga Ram birni fogja ???
-
realmadrid92
tag
válasz
antikomcsi #8153 üzenetére
Felment 58-59-re is, ezért aggódom egy kicsit.
Tudnál ajánlani egy jó hűtőt a procinak /6-7e ft/ amivel 50 körül lehet tartani? -
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8127 üzenetére
amúgy már az online boltokban elég olcsó mind kettő típusa
C2 es 39 390 Ft 3 év garanciával
C3 as meg 40 590 Ft- csak itt várni kell 3 napot míg a futár hozza + előre utalással kell intézni
erre is szintén 3 év Garancia
-
schlecker
tag
válasz
antikomcsi #8125 üzenetére
Nekem amúgy elég mindenre alapon is,csak most magával ragadott a tuningőrület,és bosszantott az a szaros 100 mhz.Azért ezek brutál procik alapon is,azt el kell ismerni.
-
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8122 üzenetére
kártyára már nemjutot pénz
amire meg jutot átbasztak vele.. 7950 GT 512 DDR3....
-
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8120 üzenetére
igen lassúnak lassú de 30 FPS -t ad
de lassú a DEER Hunter is MAX grafon 80 FPS
-
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8083 üzenetére
majd ha újra ezt a hibát irja akkor megcsinálom .. am uátna telepitettem cska a frisitéseket
-
XaoS
csendes tag
válasz
antikomcsi #8073 üzenetére
de MIKOR??
-
milomi
tag
válasz
antikomcsi #8077 üzenetére
a hiba azóta nmejött elő... akkor nem a gépel van gond ? hanem valami programmal??? és mit futtasak végig ? belinkelnéd nekem ? és az mibe segit mitől jó ?
-
XaoS
csendes tag
válasz
antikomcsi #8063 üzenetére
vagy msotmar varjam meg a 6magosat??
-
Motion_Blur
félisten
válasz
antikomcsi #8060 üzenetére
Gyári venti van rajta, de kettőt akarok majd rátenni valami jobb fajtából.
A proci meg elvileg cserélődni fog egy C3-asra hamarosan
-
DeckardCain
senior tag
válasz
antikomcsi #8043 üzenetére
A 820as árazására kíváncsi leszek, 125-130$ körül lenne reális.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #8043 üzenetére
+ agemate
szuper
köszönöm......
(bár sztem majd Englandban bevásrolok prociból és vga-ból, mert már idehaza nem lesz rá időm)
-
old gray
addikt
válasz
antikomcsi #8019 üzenetére
Erre gondoltam.
-
nebancsa
senior tag
válasz
antikomcsi #8016 üzenetére
C3-as verzióból nem létezik 2 magosított változat?
Gondolom nem, mert akkor mindenki azt venné...H50 annyit ér amennyi az ára, egy középkategóriás vízhűtés nehezen áll meg 60e alatt, jobbak meg bőven 100e fölött vannak
-
old gray
addikt
válasz
Érdekes, hogy a C3-as stepping esetén 955BE és 965BE esetén max. 62fok van megadva max. hőmérsékletnek, de a C3-as 945-nél 71fok. Vajon ez miért van így?
4 memória-modul használatával mintha gondok lennének tuningoláskor (AM3 fronton) ha jól emlékszem.
Yaye: ilyen újraindulás-téma nekem is volt (Gigabyte 790X-UD4), lehet, hogy rosszak a lapok szenzorai és pont a hővédelem miatt kapcsolnak le. A gyári BIOS lecserélése után teljesen más, hihetőbbnek tűnő hőmérsékleti értékeket kaptam és megszűntek -az amúgy nagyon ritkán előforduló- újraindulások.
-
Gerisz
addikt
válasz
Láttad Henk bejegyzését, tesztjét a H50-ről?
Szerintem valami vicc az a hűtő. -
Yaye
őstag
válasz
antikomcsi #7842 üzenetére
Akkor mondok egyet, ahol nem a táp a ludas. Én is épp egy hasonló lekapcsolgatásos jelenség kapcsán nézelődök itt a topikban, hogy más is tapasztalt-e hasonlót. Úgy látom, hogy nem vagyok egyedül
Van két hajszálra azonos gép, 940 BE-k, gyári (hőcsöves) hűtő, Giga Superb 460 tápok, Giga m720-us3 lapok, legfrissebb hatos bios, azonos beállítások. Az egyik masina munka közben időnként, kb naponta kétszer resetelte magát. Teszem hozzá: irodai gép, tehát nincs benne bika vga, csak egy passzív hd4650, még külön tápdugasz sem kell neki. Először csak levettük az oldallapot, a reset látványosan ritkább lett, de megmaradt. Ekkor kicsit jobban ránéztem... Prime majdhogynem másodperceken belül hibázott, kb 61-62 fok környékén. A másik gép jobban bírta, 76(!) foknál pirosodott be a prime (ez ezért is nem resetelt magától korábban sem). Cpu-z szerint a lap a gyári fesz fölött ad nekik. A prochűtő ventije nem töri össze magát, az elvileg bekapcsolt hővédelem sem szól közbe, simán hagyja túlfőni. A feszt kézzel visszavettem, a gyári pasztát kicseréltem (ez gyakorlatilag semmit nem javított), "intelligens" prociventi-vezérlést kikapcsoltam a fenébe, hadd pörögjön amennyit csak tud (ami így sem sok), biost frissítettem 5-ről 6-ra, így sikerült csak elérni, hogy levett oldallappal prime stabil legyen, 48 fok körül (coretemp).
A másik gépen ugyanezt végrehajtva a "higanyszál" nem áll meg 60 fokig, és ott nagyritkán ugyan, de hibázik is. Kb itt vesztettem el minden hitem ezekben a szoftveresen mutatott hőfokértékekben. Két tökazonos konfig között semmiképp nem lehetne 12 fok különbség.
A másik, hogy nem hittem volna, hogy olyan gyári hűtőt pakolnak egy BE proci mellé, ami alapórajelen sem bírja teljes terhelés mellett fagyásmentes hőfokon tartani a cpu-t
A maradék két gép összeszereléséhez hozzá sem fogok, amíg nincsenek meg az új, masszív hűtők. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
antikomcsi #8011 üzenetére
Mondjuk nálam szorzó emelés lenne.
Ha minden igaz 955be menne bele.
Egyedül azon filózok hogy az i7-es ramomat dobjam-e bele, mármint hogy menni fog-e ugyanúgy, mert akkor a ram árat megspórolom csak hát 1,65v-s kit. (i7-hez úgyis 3x2gb-t kell vennem.) -
Motion_Blur
félisten
válasz
antikomcsi #7996 üzenetére
Maradtam inkább a légnél. hardverker.hu-ról rendeltem (ez az első rendelésem tőlük) és a rendelés után 3 órával már át is volt adva a futárnak a cucc, szóval holnap szerintem már kézhez is kapom
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #7981 üzenetére
Jobb azt már nem piszkálni mert ha letörik akkor még nehezebb lesz legariztatni...
-
jilian
addikt
válasz
antikomcsi #7974 üzenetére
hmmm
Nem a "stabilitással" van a gondom...hanem azzal,h 1600-on 1,9 V-vel //MAJDNEM// ugyanannyit mér mint 1066-on 1.5 V-vel 7-7-7-20-36 idözitésse.
Ez nem hagy nyugton! Az enyémnél bruti különbség van a két Mhz között!
Vagy a Patriot lenne ilyen.. -
Motion_Blur
félisten
válasz
antikomcsi #7964 üzenetére
Odakokszolt egy lábikó
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #7964 üzenetére
Ha erősen nézed, láthatod, amint két csaj egymáshoz simúlva táncol, egy szál semmiben! .....
-
agemate
addikt
válasz
antikomcsi #7937 üzenetére
Köszi, majd figyelek!
Láttam 212-t itt hardveraprón, érdemes használtan venni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- Medence topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bemutatta a világ legvékonyabb LPDDR5X memóriáját a Micron
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest