Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- SONY LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #6999 üzenetére
Nem. Az AMD-t nem érdekli a fesz. Legalábbis 2 volt alatt tuti nem.
Az újabb C3-as verziók szoktak, a C2-ből elvétve...
-
Cthulhu Dawn
őstag
Hello!
AMD-re váltás előtt állok, abból is AM3-ra, és lennee pár fontos kérdésem. Jelenleg is egy DDR3-as lapom van és a benne lévő ramok 1.9V-on működnek alapból ha jól tudom. AMD-nél ez a feszültség nem tesz kárt a processzorban, mint például az Intel esetében? A másik kérdésem, hogy Phenom II x4 955/965 processzorok szoktak e menni egy jó lapban stabilan 4 gigahertzet? -
-
Janoex
tag
Üdv mindenkinek.
Kérdezném hogy érdemes -e lecserélni erre a procimat -->X 4 945 (65w)-ra,jelenleg nem tervezem még a húzásokat.
Lásd : a leírásomban a mostani cucc.(125w-os a mostani) -
válasz
JHONNY 79 #6995 üzenetére
Szerintem Magad is kipróbálhatod majd. Mert ha 1333/cl7-es ramot veszel nagyon pechesnek kell lenned, hogy az ne vigye az 1600-at cl8-as időzítéssel. Másrészt nem biztos, hogy nagyon sokat jelentene Neked a memória magas órajele. Én úgy tapasztaltam, hogy még az időzítés sem annyira fontos, inkább mennyiség legyen bőven, amennyi kell.
Ez persze nem igaz everestre, és egyéb mérő programokra, de játékok alatt nekem ez a személyes tapasztalatom.
A proci órajele legyen elegendő az adott vga meghajtásához, és inkább legyen mellé 4 giga "lassu" ram, mint 2 giga szélvész gyors.
-
JHONNY 79
aktív tag
Köszönöm a segítséget,Szerintem marad az 1333/CL7,az 1600/CL8 tudtommal nem sokkal gyorsabb.
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz
antikomcsi #6987 üzenetére
Ezek szerint a memória beállításán kívül mást is be kell állítanom hogy 1666 Mhz-en működjön?
-
Konfigos
őstag
Amikor kölcsön adtam Oliverdának akkor még szóba se volt az hogy te meg megveszed.Ezért is indítottam veled a privit úgy hogy "jelenleg a ram nincs nálam"
És még valami:
Én blend stabil 1600mhz cl6-ig jutottam vele, és benchmark stabil volt(vagy szkrín tök mind1)1600mhz 6-5-5-15-el.
-
-
JHONNY 79
aktív tag
A Phenom II 965 BE prociban ha jól tudom 1333 Mhz-es memóriavezérlő van.Az alaplapom megy 1666 Mhz-es memóriával is,bele lehet tenni őket,tudja a procim kezelni vagy maradjak az 1333 Mhz-nél?
-
Oliverda
félisten
Inkább írd azt hogy nem stabil 4.0GHz-en és ne ködösíts.
"Annak idején az én (mert már kifizettem) OCZ Ram-jaimat is tesztelted, de semmire sem jutottál velük MSI-vel, nálam mentek, x3, x4 teszten az 1600MHz-s reaperek."
Honnan tudod hogy mire jutottam velük?
A RAMokat pedig nem tőled kaptam hanem Konfigostól.
-
Tidus
addikt
válasz
Oliverda #6981 üzenetére
Az is meg volt, de elveszett,(tuning, rendszer omlás) viszont ami jár az jár.
Egyébbként rájöttem egy technikára, hogyan lehet léggel extrém magas órajeleket elérni.
Viszont tőled semmit nem látok, csak kritikát és érvelést.
Annak idején az én (mert már kifizettem) OCZ Ram-jaimat is tesztelted, de semmire sem jutottál velük MSI-vel, nálam mentek, x3, x4 teszten az 1600MHz-s reaperek. -
Tidus
addikt
válasz
Motion_Blur #6978 üzenetére
-
toyone
őstag
válasz
Overlocker #6976 üzenetére
Fentebb kérdeztem memóriára választással kapcsolatban. Aztán az arra kapott válaszra.
-
toyone
őstag
M@Db0Y,Oliverda,Motion_Blur
Rápróbálok aztán meglátjuk mi lesz.
-
válasz
Motion_Blur #6964 üzenetére
Én inkább drukkolok a mákhoz.
-
beta
aktív tag
expertbe megjott az uj 965 szallitmany, persze nem lehet tudni, hogy c3-e
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6966 üzenetére
Stepping. Bench stabil 4.0GHz-re még talán van esélyed de Prime stabil-ra léghűtéssel és elfogadható feszültséggel szerintem nincs. Persze C2-ből is akad pár ami viszi de ahhoz már übermák kell.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6964 üzenetére
Nem lesz vele gond de a 4GHz-ről ne nagyon álmodj. 3.8 viszont szerintem meglesz, esetleg mákkal 3.9.
-
Motion_Blur
félisten
Köszi srácok, de lefoglaltam Gianninál az utolsó C2-es 965-öt. Holnap fel is tudok menni érte.
Üssetek!
Remélem alapon fagyni fog és a tápom se lesz elég
-
Overlocker
veterán
válasz
Motion_Blur #6961 üzenetére
Én tudok egyet. Ma megnézem 4 magosítható e.. majd megy privi..
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6961 üzenetére
Nem. Ez lutri. Tehát vagy igen vagy nem. A 100% az a pretested ami természetesen ezért kicsit drágább is. Pl. itt lehet hozzájutni ilyesmihez. Amennyiben aktuális az infó akkor még van is neki egy.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6959 üzenetére
Nem ocssó'... Amennyiben pár hét vagy hónap múlva cserélnéd C3-ra akkor én biztos nem adnék most ennyit egy 955-ért, mert úgy le fog menni az ára mint a huzat. 10K-val olcsóbban van négymagosítható 550 BE amivel szinte ugyanezt meg lehet csinálni csak idővel jóval kevesebbet lehet bukni rajta.
-
Oliverda
félisten
Jótanács: ki kell próbálni. Mondjuk a feljebb linkelt OCZ BE még mindig biztosabb választás lehet szerintem.
D1Rect: XS-en. Majd megkeresem a linket. Miért húzzák le? Nem hiszem hogy annyira rossz lenne.
Motion_Blur: Mondjuk ez meg már a horror ár kategória 1600/CL7-ért.
Mennyi a 955?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
antikomcsi #6955 üzenetére
Akkor veszek nála egy 955-öt, nem fogom a lapot hetekig nézegetni
köszi az infót!
-
Most szólt Gianni, hogy megjöttek az új procik, elkülde az OPN kódot, és sajnos az derült ki, hogy C2-es verziók.
-
toyone
őstag
válasz
Motion_Blur #6953 üzenetére
Néztem, de más árkategória.
A G.skill-ek vannak olyan árban 20-25 közt. amit még ki tudok fizetni.
Mert így talán ki tudom gazdálkodni egy X4 955 árát.
Meg az 1.9V sok lenne a későbbiekben, ha esetleg Intel részre váltanék. -
Motion_Blur
félisten
Mushkinokat nem nézted? Ezek kifejezetten AM3-as platformra vannak fejlesztve:
-
toyone
őstag
üdv
Most nekem is a memória okozza a fő fejtörést.
Olyat szeretnék ami később passzolna esetleg i5-hez is. Motion_Blur hoz hasonlón G.Skill t néztem hozzá, konkrétan ezt: 4Gb/1600 F3-12800CL7D-4GBRM CL7-8-7-24 és ez elvileg 1.6-1.65v -s. Én úgy tudom Az AMD -nek nem számít hogy milyen feszültségű memóriák vannak benne. Chip re érzékeny. Ettől függetlenül az van feltüntetve rajta ugye hogy i5/i7 hez, AMD nincs.
Mennyire lehet kompatibilitási probléma vele? Mert ha mondjuk csak CL8 ban tudja ezt az órajelet nem nagy probléma. De ha 1333Mhz-ról képtelen lesz stabilan elmozdulni akkor nem olyan jó vétel...
A másik versenyzőm ő lenne: F3-12800CL9D-4GBRL és ez kompatibilis mind két platformmal. De CL9Örülnék ha a cl7-es G.skill is menne AMD-alatt.
Az alaplap Gigabyte 770T-ud3p lenne (tudom ez nincs a memmory support list nél csak a 790 és 785-ös lapok de épp ezért még esélyes egy 790xt ud4p is, az még beleférhet a keretbe.
Valami jó tanács lenne esetleg?Bocsánat az OFF-ért de épp itt merült fel az engem érintő kérdés.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6948 üzenetére
Azt hogy nem biztos hogy annyit megy AMD mellett is...
-
Tidus
addikt
válasz
Motion_Blur #6943 üzenetére
ezek a G.Skill Ram-ok core i5, és i7 ramokhoz vannak kalibrálva, fel van tüntetve.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6943 üzenetére
Lehet inkább a CL7-es 1600-as kit-et kéne erőltetni?
A Dominator sem rossz de azt sem egyszerűbb beszerezni.
-
Motion_Blur
félisten
Köszi Neked is!
- DDR3 RAM KIT G.Skill 4Gb/1600 F3-12800CL7D-4GBRM CL7-8-7-24: 27.990,-
- DDR3 RAM KIT G.Skill 4Gb/1866 F3-15000CL9D-4GBRH CL9-9-9-24: 28.990,-
- DDR3 RAM KIT G.Skill 4Gb/2000 F3-16000CL9D-4GBRH CL9-9-9-27: 29.990,-Lehet inkább a CL7-es 1600-as kit-et kéne erőltetni?
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6941 üzenetére
Az OCZ élettartam gari mindenképpen rajta lesz bárhol veszed.
Esetleg még kérdezd meg Ősembert.
-
Tidus
addikt
válasz
Motion_Blur #6936 üzenetére
Végül is az árat nézted, és az is egy lényeges szempont. amúgy tényleg nincsenek szinte említésre való külömbségek, ebben a kategóriábann.
Viszont felesleges az F3-16000-es ramot megvenned, mivel 790FX-el soha nem fogod kihajtani, ha már extra ramot akarsz akkor szerezzél be 15000-es modell, az talán ami még megéri túlhajtásban, de nem tudom hogy MSI-vel hogyan alakul.(#6937) Oliverda : Nincs tapasztalatom ez ügyben, lehet hogy igazad van.!?
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6938 üzenetére
Amennyiben AM3-ra is ilyen szögben lehet felfogatni akkor szvsz szinte biztosan elfér.
RAMoknak meg inkább ezekből ajánlanék ha már rászánnál 30K körül, csak ezeket nehezebb beszerezni.
Bár csak 3trémárk.
-
Oliverda
félisten
-
Motion_Blur
félisten
Na fasza
Most 1066-os Kingston ramjaim vannak, amíg nem találok hozzá ramokat addig ezekkel fognak menni. A mostani lapomban 1400 MHz fölött mennek CL7-ben.
Egyékbként egy ilyen kit-et néztem ki [link], de még utána kell járni, hogy milyen ramokat szeret a lap.
(#6934): én is azt néztem, hogy van 3-4 lap ami szinte teljesen egy kategória és nincs különösebb pro és kontra egyiknél sem:
m4a79 deluxe
crosshair
msi gd70
ga-790fxt-ud5pEbből a kvartettből a giga lett volna 34k, a többi 38-40k.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6932 üzenetére
Ebben a kategóriában nincsenek túl nagy különbségek. Ugyanazzal a hűtéssel és CPU-val (és feszültséggel) meg RAMokkal szerintem még 100MHz sincs a lapok között. Esetleg RAM tuningnál jöhetnek elő nagyobb különbségek modultól függően.
Amúgy összességében jó alaplap. Az elrendezése elég jó. Ami különösen jó az az hogy az északi híd nem közvetlenül a foglalat alatt van hanem eltolták balra. Most hirtelen nem jut eszembe semmi különösebb negatívum vele kapcsolatban. Pár millivel közelebb vannak a RAM slotok a CPU foglalathoz mint az ASUS-ok esetében, de ez csak böhöm hűtő esetében jelenthet problémát.
Ja, a mellé adott OverclockingCenter meg GreenPowerCenter nevű windowos-os bohóckodásokat el kell felejteni.
Tidus: Hát ha szívem szerint azt válaszolnám akkor már egy jó ideje nálam sem lenne meg ez a lap.
-
Tidus
addikt
válasz
Motion_Blur #6932 üzenetére
Szerintem, szíve szerint Oiverda is azt válaszolná neked, hogy rosszul választottál,
.
Annyira azért nem rosszul. Viszont milyen Ram-okat fogsz benne hajtani? -
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6929 üzenetére
Végül miért nem a Crosshair lett?
-
Motion_Blur
félisten
Hosszas kínlódás és görcsölés után megrendeltem egy MSI 790FX-GD70-t. Kedden hozza a futár, kérdés hogy proci mikor lesz bele. Ha 1 hét alatt nem tudok C3-as 965-öt venni, akkor átmenetileg jó lesz bele egy 955.
-
Senki9876
tag
válasz
Motion_Blur #6924 üzenetére
nem is 18 hanem 16. án lesz nek raktáron 5850, 5870 :de miert eppen HD3450?
hát már ennyire rosszul csak nem áll Mo. raktár készlete Ati grafokból. Vagy igen?! -
-
Senki9876
tag
válasz
Motion_Blur #6909 üzenetére
Hat ez van hmm...
De mindehol ez a helyzet. pl Szlovakiába 18. -án erkeznek meg a 5870 ek, de itt meg jó a helyzet, mert Angliába meg váró sor van sok helyen. Ha pl bemennék egy üzletbe es venni szeretnek 1 db 5870 est, akkor kb 2 hetet kene rá várni. mintha személyre szabva készítenék
-
Sonky
aktív tag
Sziasztok.
Az aláírásomban látható procit meddig lehetne húzni normális fesszel?
Köszi -
beta
aktív tag
válasz
eladohardver #6913 üzenetére
Ha jol latom expertnel most nincs raktaron 965, ha erkezik talan mar c3 lesz.
-
eladohardver
őstag
Esetleg valaki tudhatja itt fórumban, hogy C3 as procik mikorra fogják a nagykereket elárasztani magyarországon? Januárban már lehet?
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6911 üzenetére
Anno tőle vettem az 940-es procimat. Nem volt vele gond.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6909 üzenetére
Az 5800-as széria hiánya globális probléma mivel a TSMC nem képes elég chipet gyártani, sok a selejt. A 965 C3 hiánya viszont már ismételten hungary szegénységi bizonyítványa. Azért szerintem a proci ügy még nem olyan elveszett dolog.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
CHIPman #6903 üzenetére
Nincs itt semmi, most pl. 5870-es kártyát se lehet venni sehol. Haverom tegnap egész nap telefonált utána, itt is PH!-n meghirdetik csak azt nem írják oda, hogy 1 hét múlva lesz átvehető... nem értem, hogy ez miért éri meg az AMD-nek. Karácsony előtt nincs egy nagykerben se HD5870.
Procival kapcsolatban meg lassan le is mondok arról, hogy idén még meg tudom venni
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Motion_Blur #6898 üzenetére
Nekem ma azt mondta, hogy majd hétfőn derül ki, hogy C3-as van-e.
-
slett27
addikt
AMD Phenom II X4 975. Ez a hír, hogyhogy nem volt még a PH!-n ? Vagy én nem vettem észre ? Mindegy... ha nem baj linkelem.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6900 üzenetére
"Sehol nem találok olyan infót, hogy kompatibilis-e az AM3-as tokozással?"
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest