Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaNce87
addikt
válasz
agemate #13623 üzenetére
Ja neeeeem, hyper 212+.
Csak volt vele egy kis vesszőfutásom, mert elsőre selejtes darabot kaptam és nem volt képes sehogy sem lehűteni.
1.2V-on már elvérzett egy pár perc után.
Ez annyira jó eredménynek számít? Nem nagyon ismerem az itteni helyzeteket.
Mondjuk így jobban belegondolva 1.3250 az alapfesz, tehát ennél azért jóval alacsonyabb.
BIOS-ban mondjuk kicsit többet mutat szerintem... -
BalaNce87
addikt
válasz
agemate #13614 üzenetére
1.216@3600
Ilyen alulfesszel ez a hűtő is jól produkál.
Megpróbálok még egy lépéssel lejjebb menni BIOS-ban. -
BalaNce87
addikt
válasz
agemate #13610 üzenetére
jah, 2800rpm
Nekem prime alatt 1.21V, 3600Mhz és 55fokosak a magok 4000-4500 rpm.
Ha visszavenném az órajelet, szerintem akkor is felmegy egy idő után kivéve ha rögzítem a fordulatszámot.
Ma kipróbálom az új hyper 212+-t, amit gariban kaptam.
Ez a Mugen 2 nagyon meggyőző100% load alatt 750rpm
-
Cadal
őstag
válasz
agemate #13588 üzenetére
Jól mondja, itt meg tudod nézni a különbségeket a 955 példányok közt.
-
-
-
miresz
veterán
válasz
agemate #12298 üzenetére
Szerintem ha lehet ne MSI-t kérj!
Apropó! Találkozott már valaki olyan esettel (win7) hogy közvetlenül indítás után kb 1 percig semmit nem lehet csinálni mert semmire sem resgál a rendszer,csak a ctrl/alt/delete-re akkor is azt írja ki hogy biztonsági beállítások előkészítése Ez mi a sz@rom? Semmit sem állítottam át be került az új lapom,újra telepítettem és azóta ez megy! Ez mi ez,és legfőképp hogy a faxba tudom kikapcsolni?
-
HERR Z
veterán
válasz
agemate #12271 üzenetére
azt az msi lapot nem 1.45V-ra tervezték, elszált a vrm-je, az lesz a kuka
másik táppal és másik procival is szar leszmeg komolyan egy cx400 nem bírná ezt, akkor beszarnék, nekem egy 5k-s delta 400-as táp visz el egy többet fogyasztó konfigot hiba nélkül
procit max villám visz el ilyen keretek között -
kop8
őstag
válasz
agemate #12271 üzenetére
Hát ez a balszerencse, általában sosincs ekkora gond ha túlvan húzva egy proci.
Ezért is gondolom azt főképpen hogy a proci, lap és táp ebben a sorrendben a hiba lehetőségek.
Ha tesztelsz majd holnap arra figyelj hogy nehogy valami más is tönkremenjen a rossz alkatrésztől!
-
kop8
őstag
válasz
agemate #12269 üzenetére
Én még soha nem hallottam ilyet, valami a tudása határán volt és megmakkant!
Lehet hogy a táp, de az érdekes lenne mert nem gagyi és nem is öreg!Nekem csak olyan volt hogy játszottam és kikapcsolt a gép, mert a táp nem bírta.
Sz@r codegen volt....
Egyszer volt olyan hogy eleve rossz procit kaptam OEM volt...
Meg 2db nvidia kártyát nyírtam ki, azóta nem veszek NV-t!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
agemate #12242 üzenetére
Akkor már csak az maradt, hogy egy fém darabbal az árammentes tápnál az alaplapi főcsatlakozónál a zöld színű és egy tetszőleges fekete színű szálat hidald össze, majd adj áramot a tápnak. Ha a táp elindul és a venti pörög, akkor még egy esélyed van. Kiveszed a procit és ráindítasz a lapra. Ha a táp úgy is felhörög, akkor prociddal van valami, ha nem akkor a deszka hunyt el.
Fém darabnak jó egy iratfűző is.
Szorzó, vagy EC-s tuning volt?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
agemate #12238 üzenetére
Az jó jel lehet! Vedd ki a memóriákat a lapból! Minden tápcsatit húzz i, csak az alaplapét hagyd bennt, annak is csak a "főcsatiját". Ha ez meg van, indítsd a gépet. Ha sipol, kapcsold ki, majd az alaplapra tegyél vissza minden áramforrást és indítsd ismét. Sip után kikapcs és mehet bele egy memória modul, és indít, majd ha röffen akkor mehet egyesével a többi hardver is vissza és így tovább. Ha ez segít, akkor lehet a tápod gyengélkedik.
Speaker helyett jó a post screen is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
agemate #12235 üzenetére
Mit csinál pontosan a gép amikor be szeretnéd kapcsolni? Megrezzennek a ventik egy pillanatra?
Szerk.: Tápodat le tudod ellenőrizni. Hidald össze a zöld szálat a főcsatlakozónál valamelyik feketével. Hát ha a tápod zakkant meg. Ha a táp jó, akkor húzz le mindent a tápról és egyesével dugdosd vissza és indíts rá mindig.
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
válasz
agemate #12224 üzenetére
"csak 65-ig" Az kemény. Nézted alapon mennyi a kb különbség a mag és a kupak között? Az nem semmi.
(#12221) miresz: Egyenlőre az igyekezetem sem nagy a tuningra, pedig már a hűtő teljesítményére is kíváncsi lennék, de eddig semmiben nem éreztem kevésnek a prockót, így nem égető a tuning sem. Előbb a házat akarom megkreállni.
-
Pagi79
tag
-
Cadal
őstag
válasz
agemate #9369 üzenetére
Mi az hogy minden páratlan indításnál?
Amúgy nem ismeretlen dolog, hogy néhány alaplap kicsit rosszul adagolja a feszt a procinak, a BIOS-ban beállított értéktől függetlenül. Nálam is hasonló a helyzet, BIOSban 1,2V van belőve, de a CPU-z csak 1,184V-ot ír ki. Amíg stabil a rendszer, addig nincs gond szvsz. -
Cadal
őstag
válasz
agemate #8988 üzenetére
Ha nem volt terhelve a proci, akkor kizárt hogy felmelegedett volna.
Próbáld esetleg ki, (nyugodtan) idle állapotban húzd le a venti tápcsatlakozót az alaplapi aljzatról. Nem nagyon fog történni semmi. (Már persze ha nincs beállítva biosban Fan fail warning). Ezek a procik így nem főnek meg. Pl. Over@locker886 lefogatás nélkül tuningolta az egyik prociját, gond nélkül. -
nfsu17
veterán
válasz
agemate #8879 üzenetére
Most vagy nekem mér félre a cpu-m hőmérsékletet és/vagy rpm-et, de nekem:
CnQ: ON
800Mhz=0,85V=2350rpm=30fok
3200Mhz=1,25V=3350rpm=53fok
Everest szerint.
Ha BIOSba belépek, akkor ott nem megy 3200rpm-en, csak olyan 2600 körül. De ekkor nem megy 46 fok fölé a cpu...bios-ban.
Nekem gyárilag úgy vettem észre 45 foknál lép feljebb a venti, majd mégtovább 50 foknál, ha 50 fok felett van, akkor éri el a maxot, ami 3300rpm körül van. Ha 60 fokig fölment, akkor sem kapcsolt rá 4300-ra.
-
nfsu17
veterán
válasz
agemate #8873 üzenetére
Azért mondtam a teljesítménycentrikus próbát, mert én első telepítésem alkalmából arra tettem, így az 1080p-s mkv 10% körül mentek...mióta kiegyensúlyozott, azóta majdnem 2x annyira terheli a procit...okát nem tudom.
Ha DXVA-s az mkv, akkor MPC-HC alapból úgy játsza le, hogy a kártya fog dolgozni, így gyak. 0 a cpu használat ekkor.
Flashben is mintha lenne gpu gyorsítás, de lehet hogy csak lesz, ezt most nem tudom pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Futás, futópályák
- Sorozatok
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest