- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen notebookot vegyek?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Érdekes, hogy iPontól azt a választ kaptam, hogy nincs C3-as procijuk, pedig feljebb azt írták, hogy egy iponos 965BE már C3-as volt. Végül is múltkor is fals infót adtak a winyós ügyemnél.
-
válasz
Cthulhu Dawn #7193 üzenetére
Muhaha
, elkapott az AM3 fanság?
-
Cthulhu Dawn
őstag
Na emberek, úgy tűnik még karácsony előtt megtudok szabadulni az Inteltől, aztán Overlockertől meg szerzek valahogyan egy C3-as 965-t, lap az még mindig Crosshair III Formula, vagy esetleg van ennél tuningra alkalmasabb AM3-as lap? AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutatót is buzgón olvasgatom, hogy majd tudjam mire számítsak, de ha meg lesz a cucc valószínűleg elég gyakori vendég leszek a topikban, főleg ha szívnék vele folyamatosan.
-
eladohardver
őstag
válasz
CHIPman #7189 üzenetére
semmivel nem köll vacakolni giga 790X UD4P lapnál... tuning annyiból áll hogy biosban beállítod a memória szorzót időzítést, illetve a memória feszét... esetleg a kívánt HT és NB szorzót majd ehez CPU/nb vid-et. Majd AMD Overdrive-al álítassz azt csókolom CendQ így műxik 3900 körülig simán prime stabilt lehet vele csinálni seperc alatt csak kiköll tesztelni a feszeket 965BE procival.
-
CHIPman
nagyúr
Komolyabb tuning csak markok/konvertálás alatt lenne, egy C3-as csoda alapfeszen is tud. A CnQ hiánya tudom, hogy kiküszöbölhető programmal, de azzal vacakolni kellhet. Ja, és az ASRock A785GXH/128M 10k-val olcsóbb. Amúgy honnan veszem észre, hogyha az ASRock már nem bírja a tuningot? A ventiszabályzás még egy előny, mert a 212 ventijét sok lap rosszul kezeli.
-
HERR Z
veterán
-
CHIPman
nagyúr
De annyival "többet" tud az ASRock, hogy BIOS-profilok vannak(attól függetlenül, hogy nem lehet váltani winben). Tehát akkor alapfeszes tuningra ne vegyek ASRockot, hanem inkább Gigát?
beta: Nem lesz baja ilyentől? Én is filózok rajta, hogy így utoljára megrángassam az ablakban a 2160-at, de félek, hogy bepárásodik valami utána.
#7187: Egy Hyper 212 van rajta, szal nem bírná az sem az egekig a tuningot, viszont a gyors váltás az energiatakarékos és az OC profil között eléggé szükséges lenne. EasyTune-t nem lehet ilyesmire befogni? -
beta
aktív tag
kitettem a gepet az ablakba egy kis tesztelesre, ezt sikerult kihozni belole:
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Oliverda #7179 üzenetére
Max 20-25k. Tudom, hogy tud 945-öt, beszéltem is vele, de nem hiszem, hogy holnap ha megrendelem, akkor még ideér, ezért rákérdeztem iponnál, hogy melyikek vannak.
Igazából overclockertől kérdeztem DFI 785G lapot is, hogy mennyiért tud, de még enm válaszolt tegnap este óta. -
CHIPman
nagyúr
C3-as 945 tuninghoz milyen DDR2-es lapot vegyek? ASRockok jók hozzá, ha max párszor, tesztekre szeretnék max OC-t, és 24/7-ben valami alulfeszes 3,4GHz-en menne?
iPonban van már C3 945? Ugyanolyan a doboza, mint a 965-nek(kicsi, Vision felrattal)? -
jones965
Modder
válasz
eladohardver #7176 üzenetére
C3-as
-
eladohardver
őstag
válasz
Overlocker #7158 üzenetére
Az C2-es? Enyimnek 1.425. úgyhogy inkább örülj neki...
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Én vagyok megint az, aki gyári hűtővel hordja a 955-ösét (tudom, hülye vagyok, de azt mondták nekem, hogy ha nem húzom, akkor elég lesz, hisz az AMD csak tudja mit kell hozzá adni) még egy ideig, mert azért nem hagyom így tavaszig, max januárban lecseréltetem, addig meg ki kell húznom valahogy.
Szóval játék alatt csináltam tesztet (dirt2), max 52-ig ment fel, átlagban 50 fok.
Videókódolás alatt (4 mag) max 55 fokig ment fel.
Kb ezek azok a "maxok", amiket én használok párszor.
Amúgy 800-on megy netezés alatt 33fok körül.
Prime alatt mint tudjuk még több, de nem használok olyan progit, ami órákon át tudja 100%-on pörgetni a cpu-t, bár azért jó volt megtudni, hogy sok lesz a hőből.Valami komolyabb hűtőt felteszek, de most meg attól félek, hogy veszek egy hűtőt és az alaplapba mittudomén itt-ott beleér, és nem lehet feltenni, mert akkora. Hallottam már ilyenről is. Meg még am3-as is legyen. Azért keresek valamit.
Másik: Ti itt próbálgatjátok a max feszt, meg sebességet (4ghz, stb), írjátok, hogy itt már nem stabil, újraindul, leáll, stb. Ezzel nem veszélyeztettek semmit? Ezzel nem tudtok kárt tenni?
Én "veszélyesebb" vagyok a gyári hűtőmmel a cpu-ra nézve, mint Ti egy jó hűtéssel maxon járatva? Azt is megértem, ha IGEN a válasz, bár felettébb érthetetlen számomra.
Nyugtassatok meg, azért ha "gáz" lenne, az már kijött volna valamilyen formában és a cpu csak leállt volna, hogy ez már sok neki. Valahogy csak védi magát.Nem nagyon merengek bele sem a tuningba, se a gép lelkébe, így szakavatott kezekben ezek a mondatok viccesen hathatnak, de egy kezdőtől talán elviselhető.
-
beta
aktív tag
válasz
lol, akkor ez a harmadik "default vcore" 965-on
-
fabko
tag
Sziasztok!
Az alaplap egy GA-MA770T-UD3P és egy X955 van benne. A helyzet az, hogy az everest szerint a cpu 80 fokos alapjáraton, a magok egyenként 38 fokosak. Bekapcsoláskor ha a BIOSban nézem ott 35C a cpu. Nincs a tápomon (chieftek 450W) olyan 8as segédfeszkó csatlakozó, csak a hagyományos 4es, azt nyomtam rá. A hűtő rendesen rajta van, újrapasztázás is megvolt. Mitől melegedhet ennyire?
help pls
üdv!
-
nfsu17
veterán
Az lehetséges, hogy C3-as steppinges a 955-öm?
Mondjuk mire megyek vele, először kellene rá egy normál hűtő.
Csak én nem merem kicserélni, mert még nem csináltam ilyet.
Keresek jutubon videót, hátha nem is bonyolult. -
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #7163 üzenetére
Úgy látom hogy a hozzám hasonló 0944FPMW batch-os srác elég jól halad.[link]
Pedig csak -8C idle.
-
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #7161 üzenetére
A default az 1.375V.
A give végéről hiányzik egy s betű.
-
válasz
Overlocker #7150 üzenetére
Gratulálok, nagyon szép.
Az aláírásod saját idézet?
-
Oliverda
félisten
válasz
Az mikor kap LN2-t?
Meg esetleg azzal is tolhatnál egy stabil 4 gigát léggel. Persze csak ha lesz rá időd.
-
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #7156 üzenetére
Végülis ez egy 95W-os proci úgyhogy lehet akár valós is.
-
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #7154 üzenetére
Valószínű hogy befolyásolja.
-
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #7152 üzenetére
...és nincs újabb BIOS a DFI-hez?
Az a 0,88V valós? Csoda hogy elindul annyin....
-
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #7150 üzenetére
Ja, tényleg. Ezt mintha már láttam volna.
Az kiderült hogy ennek mennyi a gyári CPU VID értéke?
AMD X2: Azt látom csak azt nem hogy a három közül éppen melyik teszt fut. Bár ha jobban megnézem akkor szerintem a Blend.
-
Overlocker
veterán
válasz
Oliverda #7147 üzenetére
Igen.
AMD Phenom II 945 @ 5820Mhz LN2 WR. 2
Lacc88: Egyel kisebb vcore állítás esetén csak 1,41-et ad a lap.
Úgy érzem 1,42-vel is stabil lenne, és igen lehet más lapban picit lehetne javítani az eredményen.
-
Lacc88
senior tag
válasz
Overlocker #7146 üzenetére
Nem tudom a lap befolyásolja a tuningot ugye ?
Ha fullosabb lap van alatta akkor valamennyi +-t kilehet hozni , ugye?UP!
-
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #7146 üzenetére
Nem rossz.
Prime Blend fut? Nem tudom kivenni...
LN2-t nem kapott még?
-
Overlocker
veterán
-
beta
aktív tag
válasz
Picturemaker #7132 üzenetére
igy van, Intelnel vid = default vcore
ennek egyebkent miert van jelentosege, azon kivul, hogy mit ir ki a coretemp?
-
Oliverda
félisten
válasz
Na, i7-nél már semmit nem jelez.[link]
-
nfsu17
veterán
Értem.
Köszi Nektek a tippeket.
Nem én csináltam a gépet, hanem szakember, és a cpu hűtő szerintem működik, mert ha kell, akkor rákapcsol és olyankor hallom hogy megy. Everest is mutatja, hogy feljebb kapcsol az rpm.Akkor szerintetek win7 alatt állítsam be azt az energiagazdálkodási lehetőséget, hogy kiegyensúlyozott? Azt hiszem ez takarja azt, hogy ha kell, akkor felkapcsol, de pl net alatt meg visszaveszi magát. Ez a "kapcsolgatás" ez mennyire jó hosszú távon? Laptopom is így működik.
Nyárig nem vinném vissza a gépet, mert dög nehéz, és nem használok olyan progit, ami 100%-on hajtaná a cpu-t.
-
Lacc88
senior tag
válasz
Overlocker #7124 üzenetére
Na hát erre kíváncsi leszek ...
üdv.
-
Gabor970
addikt
gondolom van, nekem legalábbis elsö próbálkozáskor (nem pretestelt 550-est vettem, hanem csak találomra a boltból) mikor bekapcsoltam a 4 magot, és húztam kicsit, akkor leállt a gépem a gyári hütövel. Aztán gyorsan rá egy TX3, azóta nem ment 53C° fölé a kupakhö.
nfsu17: szerintem is segítene egy ügyes újrapasztázás. Nagyon vékonyan egyenletesen felkenve azt a pasztát!
-
nfsu17
veterán
válasz
Oliverda #7137 üzenetére
60??
Anyám.
Nekem prime alatt 64fok, a szoba 20 fok körüli, de nyáron ebben a szobában lehet 28 fok is. Akkor ez nyáron ráolvad, vagy mi lesz?
Gyári hűtő. Nincs húzva.A ház szellőzése elég jónak mondható, szép nagy chieftec ház, oldalt 8cm-es venti befelé fúj, hátul 12-es kifelé húzza, hdd-nek még 2 db 9cm-es, a táp is kifelé húzza a meleget. Nem terhelve szinte hideg levegő jön ki hátul.
-
Oliverda
félisten
válasz
Darárolom?
Annyira nem érdekel hogy az Intel-nél hogy van pusztán csak annyit írtam hogy valószínűleg ott is hasonlóan működik a dolog. Leírtam hogy az AMD-nél hogy van megvalósítva. Az pedig hogy a gagyi core temp mit képes és mit nem képes reportolni az egy dolog.
Az AMD-nél és az Intel-nél is van egy gyári default vid ami "a proci egyedi jellemzője, az a feszültségérték, ahol biztosan tudja a megadott frekvenciát". Az AMD-nél ezt lehet változtatni BIOS-ból vagy akár windows alól is két kattintással bizonyos programokkal, és nagyon úgy fest hogy az Intel-nél is lehet. Az Intel-nél kiírja az a szerencsétlen core temp a gyári értéket az AMD-nél nem. Egészen pontosan AMD-nél mindg az aktuális VID-et írja ki még Intel-nél mindig a gyárit. Nem tudom hogy ezen mit volt annyira nehéz megérteni.
Intel LGA1366: [link]
Ott a CPU VID. Tehát a megoldásuk kb. ugyanaz mint az AMD esetében.
Nincs mit.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Oliverda #7121 üzenetére
Nem kicsit cinikusan darárolod, hogy AMD-nél (vagy szerinted) hogy van.
A kérdésem egyszerű volt, Te a magyarázatoddal meg akarsz győzni arról ami Intelnél nem így van. Ott mindegy milyen feszt állítok be a procinak, a Core Temp által kiírt VID érték állandó, a proci egyedi jellemzője. Az a feszültségérték, ahol biztosan tudja a megadott frekvenciát. Ennyi. Ezek szerint ez AMD-nél nem így van. Ennyit elég lett volna leírni.
Több szót erre pazarolni felesleges.Köszi.
-
fairi
őstag
Egy AMD AM3 Phenom II X4 B45
ez egy négymagosított kétmagos...Ennek mekkora anormális hőmérséklete stress test alatt!
Nálam 64 fokig felmegy,alapjáraton 48 fok... -
toyone
őstag
válasz
Hajrá.
Közvetítés lesz? -
válasz
Overlocker #7120 üzenetére
4Ghz-el + elviselhető fesszel ki is egyeznék.
Várjuk az esti eredményeket.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Hmm, nem rossz
Kíváncsian várjuk a további eredményeket.
-
Overlocker
veterán
válasz
DeckardCain #7123 üzenetére
Köszi, Lacc88! ~~
Nem nagyon melegszik, a chipset kicsit, de azon most egy NB-pot van és fújom levegővel
Elég jól bírja a lap, este meglátjátok ~~
Este jönnek az LN2-es tesztek..^^
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Overlocker #7119 üzenetére
Szép eredmény. Most látom, hogy mindezt egy dfi 785g-ben érted el. Lap, hogy bírja? PWM-ek mennyire melegednek?
-
Lacc88
senior tag
válasz
Overlocker #7120 üzenetére
Hát azért ez mér tényleg vicces h léggel megy 4.4et
Hát csak GRATULÁLNI tudok ................ B+ már boccs ...
Nem hiába vagy PH Kedvence -
Oliverda
félisten
válasz
Picturemaker #7116 üzenetére
Épp arról van szó hogy nem állandó. Leírom újra.
VID = Voltage Identification Digital
Nagyon leegyszerűsítve egy érték ami alapján a VRM egy bizonyos feszültséget ad a CPU-nak. Mondjuk ha ez az érték 58684 akkor 1.350V a feszültség. Ezt a BIOS-ban felül lehet bírálni csak ott nem ezek a számok vannak hanem az ezek alapján várható feszültség. A CPU tartalmaz egy darab "beépített" értéket (legyen ez most az 58684) amit nevezzünk az alapfeszhez tartozó VID-nek. Tehát ha ezt felülbírálom a BIOS-ban akkor az a bizonyos érték lesz az aktuális VID. A külöböző P-STATE-khez (power state) is különböző VID-ek tartoznak. A CPU ezek között váltogat C'n'Q alatt amikor terheléstől függően változik az órajel.
Nem ismerem az Intel-t de szerintem annál is hasonlóan működik.
"Kéne egy progi ami valóban a gyárilag előírt értéket olvassa ki, nem a beállítottat."
Beállítod AUTO-ra a BIOS-ban a CPU VID-et és megkapod. Esetleg leírod egy papírra hogy aztán el ne felejtsd. Vagy Te a nap minden órájában szeretnél gyönyörködni a gyári VID értékben?
Esetleg AUTO-n hagyod és akkor mindig láthatod.
Vagy nem a CPU VID-et állítod hanem a CPU Voltage-t és akkor is mindig láthatod.
-
válasz
Overlocker #7114 üzenetére
Hű b+. Ez teker rendesen.
(mondjuk engem mint átlagusert jobban érdekel a 24/7 stabil tuning)
-
Picturemaker
őstag
válasz
Oliverda #7113 üzenetére
Úgy van. A VID-nek, tök mindegy mit állítok be kézzel, állandónak kellene lennie, mivel innen olvassa ki (elméletileg) a bios, hogy auto módban mit adjon neki.
Ez az érték az intel prociknál állandó is, a Core Temp-el minden esetben ki is olvastatható.
Amd-nél úgy látszik ez nem igazán működik. Kéne egy progi ami valóban a gyárilag előírt értéket olvassa ki, nem a beállítottat.
Az Everest is "egy akármilyen 3rd party" program, csak több mindenre használható.
Sok szónak is egy a vége, nem tudsz Te sem olyan progit ami kiolvassa ezt az értéket normálisan.
Köszi. -
Thrawn
félisten
válasz
Overlocker #7114 üzenetére
Szééééép!
Lesz olyan is, amikor nem léghűtéssel megy?
-
Overlocker
veterán
Felment a win7...
Hát ez a proci beteg, no comment..
AMD Phenom II 945 C3 @ 4410Mhz (szobában, TT True Copperrel)
-
Oliverda
félisten
válasz
Picturemaker #7111 üzenetére
Először is a VID jelentése Voltage Identification Digital. A CPU egy 5-, 6- vagy 8-bites azonosítót küld a VRM-nek ami alapján megkapja a szükséges feszültséget. Ezt az adatot lehet állítani a BIOS-ban csak éppen ott már a feszültségek vannak feltüntetve.
"Intelnél az a fesz a VID, amire a proci gyárilag "be van állítva"."
Szerinted az AMD-nél nincs gyárilag beállítva?
"Ez típuson belül minden procinál más és más lehet. Az a szerencsés, ha ez az érték minél alacsonyabb, mert ez több tuningpotenciált sejtet."
Úgy fest hogy ez az újabb Phenom-prociknál is így van. A C3 stepping esetében legalábbis már biztosan.
"Ezek szerint az AMD-nél nincs ilyen és akkor semmi értelme a Core Temp által kiírt értéknek, főleg, hogy nem is a procinak adott feszt (még csak közelítőleg sem) írja ki."
A Core Temp egy akármilyen 3rd party házi készítésű progi. Az Everest kiírja normálisan. Amennyiben a BIOS-ban AUTO-n van akkor a gyárit jelzi ki, ha pedig kézzel ezt felülbírálod (emeled vagy csökkented) akkor értelemszerűen már azt fogja kiírni.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
eladohardver #7110 üzenetére
Mert valószínűleg ráfizetéssel cserél ugyan arra valamennyivel jobb tuningpotenciáért ami ugye nincs is garantálva. Tehát ha olyat fog ki ami ugyanúgy megy, mint a C2-esek akkor kidobott az ablakon egy pár ezer forintot. Szerintem csak ezért.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Oliverda #7109 üzenetére
Nem.
Intelnél az a fesz a VID, amire a proci gyárilag "be van állítva". Ez típuson belül minden procinál más és más lehet. Az a szerencsés, ha ez az érték minél alacsonyabb, mert ez több tuningpotenciált sejtet.
Ezek szerint az AMD-nél nincs ilyen és akkor semmi értelme a Core Temp által kiírt értéknek, főleg, hogy nem is a procinak adott feszt (még csak közelítőleg sem) írja ki.
Más progik (pl.: cpu-z), amik a cpu-nak adott feszt hivatottak kiírni, jól írják ki, vagyis a biosban beállított értéket. -
eladohardver
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #7104 üzenetére
Magyarázd már el, mert nem értem. Miért lenne beteg az aki C2-ről C3 ra vált?
-
Oliverda
félisten
válasz
Picturemaker #7108 üzenetére
Létezik. Az a procinak adott fesz. mint ahogy az Intel-nél is. Az hogy annál miért nem változik a Core Temp-ben azt nem tudom.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Phenom II X4-nél létezik olyan, mint Inteleknél, hogy VID?
A Core-temp mindig mást ír ki. Intelnél mindegy mit kapott a proci bios-ból, az érték azonos volt. Ennél meg mindig változik, ha a procinak adott fesz is változik.
-
válasz
Motion_Blur #7105 üzenetére
Lol. Az milyen, hogy a BE olcsóbb 3K-val az IPON-ban.....
Haverod mit rendelt? -
Motion_Blur
félisten
Haverom tegnap rendelt az ipon-tól 965-öt, ma meg is kapta és C3-as!
-
Oliverda
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #7102 üzenetére
Ő a beteg.
Bár most hogy mondod kicsit elkezdett fájni a torkom.
Amúgy durván +10K ráfizetést az X2 550-re szerintem megért.
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #7100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Viccrovat
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest