Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatocs
őstag
válasz
Oliverda #9196 üzenetére
Mindegy mondjuk, ha nem lesz BE, mert úgy sem tuningolnám szeritem. Viszont ha 2k differenciál van, akkor még megérné szerintem a nagyobb. Nem lenne egetverően gyorsabb, mint a 945, de legalább 30W-al kevesebbet fogyasztana (nem sokat számít, szinte semmit, de a szemnek jobban esik), mint a 955BE.
-
szatocs
őstag
Itt van, hogy 8 MB total cache, az van most is ugye? Mármint 4x512 + 6MB, így számolják? Vagy nőni fog az is?
-
szatocs
őstag
Már adnak 95W-osban 955BE-t? Ha igen, akkor nem kérdés, hogy az lenne 945 helyett.
-
-
agemate
addikt
-
Giot
addikt
válasz
apollo12 #9181 üzenetére
Nálam hyper TX2 hűti a prockót, szépen teszi a dolgát. Én nem bízok az ASrock alaplapokban.
Ja az lemaradt a procikkal kapcsolatban hogy az 550 AM3-as tehát kezeli a DDR3-at a 940 meg AM2+-os így az csak DDR2. Ez a hátránya a 940-nek de kicsit megpótolja az ember és vesz egy 945-öt ha szükség van rá!!
(#9183) r9550: A 945 lekezeli a DDR3-at mivel AM3-as tokozású. -
r9550
senior tag
Hali a Phenom II x4 945 (nem BE) támogatja a ddr3-at? válaszotok előre is thx
-
agemate
addikt
Sziasztok!
A procim 1.20V-ra van állítva BIOS-ban, CnC bekapcsolva, 800MHz-en 0.82V, 3.2GHz-en 1.20, de van, amikor két századdal kevesebb mindkét érték.
Proci nincs tuningolva, csak ugye a feszültség van csökkentve 1.4-ről 1.2V-ra.Phenom II X4 955
GA-MA785GT-UD3HA régi tápommal is ezt csinálta (Chieftec GPS450) és az új Corsair CX400-al is.
Ötlet
-
finest
addikt
965 C3-nak 3800-on elegendő a normál 1.4v fesz? Érdemes valamelyik feszt növeleni:
CPU PLL Voltage
DRAM Voltage
DDR VTT Voltage
NB Voltage
SB/HT Voltage
NB/PCI-e/PLL Voltage
CPU NB VID Control
CPU Voltage Control
Normal CPU Vcore
? -
apollo12
veterán
heló azt szeretném megkérdezni hogy mennyire lehet tuningolni egy phenom 2 x4 940 be procit?
-
éN79
addikt
FSB-nek hívjuk/hívtuk amd-s vonalon mi is, csak éppen rosszul neveztük egy ideje. Merthogy RC = reference clock, de természetesen mindketten ugyanarra gondoltunk, most sem bonyolultabb tuningolni egy amd-s rendszert, mint egy intel alapút. Szerintem.
A 955BE C3 meg állítólag kívánatos darab valóban. -
Nordic
Közösségépítő
húúúúb.....zmeg, mintha első osztályos lennék....
eddig éveken át csak FSB-ről halottam(főleg amióta meglett a core2duo-m), most meg RC, meg stepping, újra kell tanulnom tuningolni
. De abban amit mondasz van valami, lehet hogy olcsóbb lap, és BE proci lesz belőle, bár ha jól tudom 945ös BE nincs csak 955.
-
éN79
addikt
Ahogy lsc is írta, egyáltalán nem nehéz az általad belőtt ársáv alatt jó lapot találni.
Egy 13,5k-s Asrock lappal, aminek SB710-es a hídja már két magos procikat lehet jó eséllyel négymagosítani, RC-ben meg szerintem mindnek nagyjából az a vége, azaz 280-300 körül, de az általad kinézett procinak elég magas a szorzója, így ez sem hátráltatna.
Ha már tuning, akkor ha egy BE procit veszel, a lap még kevésbé szól bele, hiszen nem az RC-t emeled, hanem a proci szorzóját.
Az integrált vga-tól meg nem kell félni, hibátlanul lehet mellette tuningolni, innentől meg már tényleg csak az számít, hogy mennyi extra kell a lapon/lappal, mert nagyjából egy 15-20K-s deszka is azt fogja nyújtani, mint egy 30-35K-s. Én inkább kvázi olcsóbb lapot vennék, a pluszból meg egy Black Ed. procit, mondjuk egy C3 steppingest. -
Nordic
Közösségépítő
mivel kb 5 éve volt utoljára amd-s procim fogalmam sincs a mai amd-s helyzetről, azon kívül h ár-érték arányban ma már közelebb áll hozzám. (mióta dolgozom jobban becsülöm a pénzt
)természetesen ddr3-as lap kell, nem érdekel az integrált vga, se SLI/Crossfire. De a legutóbbi 2 alaplappal befürödtem, nem úgy szerepeltek tuningban ahogy vártam volna, sőt volt olyan aminél megbízhatósági bajok is voltak. gondoltam hozzáértőket fogok megkérdezni...
-
-
Nordic
Közösségépítő
üdv!
Az elkövetkezendő hónapokban cserélném le a lassan 3 éves intel configomat(nem fujjolni
), és egy phenom x4 945-el szemezek viszont nem találok olyan alaplapot hozzá ami megfelelne tuningra(talán nagyok az igényeim
) Tudnátok valami jó lapot ajánlani 35k alatt?
Ja és mennyit dob a sebességen ha nem 1333as ramot, hanem 1600asat dobok a proci mellé?előre is thx a válaszokat
-
burzum
tag
Koszonom, megnezem oket.
Talan meg a 7 rugo is belefer. -
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami szorzóálligató progit?
-
burzum
tag
Tudnatok nekem valami halk hutot ajanlani Phenom II X4 955 BE-hez? A gyari huto, amit adtak hozza borzalmasan hangos, amikor valami jatek megizzasztja a procit. Nem nagyon akarom huzni, szoval nagyon brutalis huto nem kell, a lenyeg hogy halk legyen es max 6000 HUF. Koszi.
-
RobberBaron
tag
Köszi az eddigi javaslatokat, egyelőre az EKL a nyerő.
A 80 fokot amd overdrive-al mértem, de leszoktam róla, mert ha bench progi is megy és az overdrive is, akkor lefagy tőle a gépem, pedig nincsen húzva semmi.
A hűtő sztem jól van rajta, alapból (pl. netezés közben, cool and quiet-al) csak 44 fokos a proci, de prime alatt nagyon megszalad a mérő. Raktam már fel rosszul hűtőt procira, akkor már az oprendszer betöltése közben is felment 100 fok körülre.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
RobberBaron #9149 üzenetére
Az a 80 fok alap beállításon azért elég durva. Biztos jól tetted fel az a hűtőt?
Vagy az is lehet hogy rosszul méri. -
Zoli-206
senior tag
válasz
Scythe Mugen 2
-
zaja8
aktív tag
sziasztok!
Athlon X2 7750Be prociról érdemes váltanom PH II X3 720BE procira? (játékra használom)
és még annyi hogy ha PH II X3 720BE-re váltok akkor nem lesz videokari limitem? (9800GT)Válaszokat előre is köszönöm!
-
Tom5
addikt
válasz
-
RobberBaron
tag
Üdv!
Phenom II 965-ös C2-es áramzabáló verziójú procim van. Prime 95-el terhelve simán felmegy percek alatt 80 fok fölé. Nálam a gyári hűtés ezzel buktázott. Tudnátok egy jó ár/teljesítmény arányú hűtőt ajánlani?
-
DasH_001
tag
Az én lapom is hasonló értéket rendelt hozzá (1.35), viszont nem fogtam ki ennyire jó példányt. Stepping C2.
1.3875-nél oké a 3.6GHz, 1.3750-nél bebootol, de P95 LFFT teszt elindítása után azonnal kékhalál, és reset. Pedig ki van kapcsolva az automatikus újraindítás.
Igazából ez a fesz sem rossz, de egy jobb paszta beszerzése, és megfelelő felrakása után azért egy 3.8-at is megnézek, nagyobb fesszel.
4GHz ebben a házban, és ezzel a hűtővel valószínűleg esélytelen, de nem akkor gond. -
antikomcsi
veterán
Infrással mértem, az még elment, de a gyári borda volt rajta, ami még kisebb, mint emlékeztem, mert ez mégcsak nem is a hőcsöves volt. Elég nehéz volt, mert sehol nem lehetett normális "fogást" venni rajta a mérőponttal.
Az a baj, hogy azt tudom, hogy a 4 maghoz 0-át ír, de volt aki a sima core hőmérsékletet látta. Erre hátha lett volna valami tipp.
Az oké, hogy feszemelés nélkűl nem menne többet, de azért az bíztató, hogy egy 2 magos proci, feszültség csökkentéssel megy 4 magosként 3.5GHz-en. Brutto 20K-volt, kiskerben, ha azt nézzük jobb, mint egy 965 C3-alapon, hisz gyakorlatilag féláron ugyanaz.
-
rovtiv
tag
válasz
DasH_001 #9144 üzenetére
Üdv!
Szerintem megpróbálhatnád az alulfeszelést. Az én lapom 1.344V-tal kínálta meg a 955-öst (ez a gyári-közeli érték) és bizony nekem is problémáim voltak a hőmérséklettel.
Most ott tartok, hogy 1.216V magfeszültséggel, 3280MHz-en megy a processzor, 12-14C-fokkal hűvösebben, gyári hűtővel, stabilan.
Alapfeszen pedig valamivel 3.7GHz felett van a vége, igaz, ehhez már a ref. hűtő kevéske.
Szóval szerintem érdemes megpróbálnod. -
Pero
senior tag
válasz
antikomcsi #9136 üzenetére
ha unlockolsz magokat akkor max ha van a lapnak saját mérője mint a 790FX GD70nek akkor az kiírja, vagy infrás mérővel, de szoftveresen sajnos felejtős.
sztem fesz emelés nélkül nem sokkal menne többet, feszt meg gyári hűtővel nem igazán kéne emelni.
-
Zoli-206
senior tag
válasz
DasH_001 #9140 üzenetére
Hát pedig windowsban felesleges magas órajalen menni a procinak, csak a hőt termeli értelmetlenül. Nade kinek a pap...
Felvinni azért nehéz, mert elég nehezen kenhető. Olyan mint egy gyurma
, ha erősebben megnyomod leválik az egész, ellenben tesztgyőztes paszta és iszonyat hatásos.
A video-n látható technikával tudtam a legkönnyebben felvinni: [link]
Szerk: és itt a paszta
-
Zoli-206
senior tag
válasz
DasH_001 #9137 üzenetére
Hello,
Én Arctic MX-3 pasztát használtam, felvinni elég nehéz, de megéri.
Egyébként inkább ezen a fórumon kérdezd, mert direkt hűtéssel foglalkozik: Milyen cpu hűtőt vegyek?
szerk: a C&Q-t pedig kapcsold be , mert hasznos
-
Zoli-206
senior tag
válasz
szatocs #9134 üzenetére
Bocs, igazad van, elnéztem. Nem mindenhol van 5k különbség, a 945 és a 955 BE között. Szerintem érdemes szétnézni és rászánni azt a + 3-4 K-t, de te tudod. A GTA 4 esetében egyébként inkább a CPU a szűk keresztmetszet, bár a 945 már nem számít annak. Ahogy jónak látod....
OCZ ramokkal voltak gondok, ill. voltak többen akiknek nem ment. Biztosan megy rengeteg féle memória a lapban, de én nem mertem kockáztatni
-
DasH_001
tag
Nemrég lettem 955 és Noctua NH-C12P tulaj, és kellene némi segítség.
CnQ off, idle 40°C (legkevesebb 38), akárcsak a gyári, visító hűtővel. Ez szerencsére csak 1400 RPM-en pörög.
Auto-n hozzárendelt fesz: 1,34V.Elképzelhető, hogy nem lett megfelelő a pasztázás? Milyen pasztát javasoltok?
A Noctua gyárija sajnos nincs meg.
Érdekelne egy jó kenési technika is. Ha van róla videó, nem hátrány.A ház egy Colorsit ATX, előlről nem kap levegőt, és hátulról is csak kifelé nyomja.
A proci levegője azonnal tud távozni, hála a gyárilag szellős oldallapnak, de nem tűnik túl melegnek a távozó levegő.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
antikomcsi
veterán
Mivel lehetne még hőmérsékletet nézni? Everest, coretemp, közismert progik nem jók.
Most raktam össze egy gépet, és bár elvitték már, kiváncsi lennék mi mutatta volna a hőfokot.
Egy C3 x2 550-et használtam, 4 maggal, a feszültséget levettem 1,3V-ra, az órajelet felemeltem 3500MHz-re. 2 órán át ment a prime, hiba nem volt, de nem tudtam megnézni hány fokos a proci. Tuti ment volna még ezzel a kis gyári hűtővel is de nem akartam izzasztani.
-
szatocs
őstag
válasz
Zoli-206 #9133 üzenetére
OCZ, Corsair?
945-ből van BE is? Nem feltétlenül tuningolnk én, sőt hamarabb cserélek procit, mint tuningolok. De ez a 945 alapon is elég lenne szerintem legalább 2 évig, ha meg húznám, kb 3-5%-ot jelentene max gondolom. Annál meg egy VGA cserével jóval többet is ki lehet hozni, játékhoz nem a proci lesz a szűk keresztmetszet gondolom.
-
Zoli-206
senior tag
válasz
szatocs #9132 üzenetére
A kiszemelt cuccok jók, de én inkább Black Edition-t választanék a helyedben, így a 945-ösből pikk-pakk 965-öst tudsz varázsolni egy jól megtámogatott hűtéssel
Memóriából Kingmax vagy Kingston 1333 ami eddig mindenkinek gond nélkül bevállt, persze tehetsz bele mást is...
-
szatocs
őstag
Sziasztok!
GIGABYTE GA-770TA-UD3
AM3 Phenom 2 x4 945
2x2GB memóriaEzek most a kiszemelt alkatrészek. A 945-öt azért választanám a 955-ös helyett, mert kb 5k-val kevesebbe kerül, és kevesebbet is fogyaszt. De lehetne amúgy ezt a 945-öst tuningolni? Ha igen, hogyan, mert gondolom ez szorzózáras, meg van-e értelme, játékhoz tuningolni egy 3 GHz-es procit.
A BOX hűtő mennyire hangos? Gondolom eléggé, úgyhogy az valószínűleg egyből váltásra kerül majd, igaz a mostani procim is a boxos hűtőjével megy, már majd' 3 éve.Memóriából milyet ajánlanátok? Itt is van memória feszültségnek felső határ? Intelnél 1,65 V ez a határ pl (i5 750). Meg lehet-e, van-e értelme 1333-as memóriánál gyorsabbat belerakni? Geil-t nézegettem eddig, de olvastam pár helyen, hogy nem szerették az amd-k az 1600-as cl8-as 2x2-es kitjét.
-
Droid9
csendes tag
válasz
subaruwrc #9128 üzenetére
Nekem is ez lenne az első ilyen próbálkozásom.
Nem emléxem, hol olvastam egy cikket, talán pont itt, abban az easyboost-ot nagyon dícsérték. A többi "instant" tuningbeállítást nagyon nem javasolták, mindegyikkel fagyás a vége, de ezt kifejezetten jónak tartották.
Igazán mint, mankót használnám a manuális beállítások előtt -
gyori222
csendes tag
válasz
subaruwrc #9123 üzenetére
csak azért kérdezem mert, ha alapbeálitásra rakom a feszkot akkor az everest szerint 1.31v-on megy. de én át állitottam 1.34voltra és igy is max 1.31-et mutat az everest.
de volt hogy huztam és stabilan ment 1.4volton is. ugyanojan hövel szinte csak 1-2 fokkal volt nagyobb. -
Droid9
csendes tag
Sziasztok! Meg tudná mondani valaki, hogy az ET6 EasyBoost-ja mennyi idő alatt végez a hangolással? Mielőtt neki látnék a biosban való állítgatásnak, szeretném kipróbálni, mit hoz ki a cuccból az ET6
.
Válaszokat előre is köszönöm! -
gyori222
csendes tag
sziasztok. megtudnátok nekem mondani,hogy a phenom 9750-nek mennyi a max feszültség amit lehet neki adni?
elöreis köszi.
üdv -
allein
addikt
Hali mindenkinek.Egyszerű kérdésem lenne hozzátok
Nem játékra használom a gépemet,hanem filmezésre(HD) és netezni,messenger,stb.(integrált vga-m van)Volt egy Phenom 810-em,meg voltam vele elégedve amúgy de nagyobbra váltás miatt eladtam.Szerintem bőven elég lett volna ez a proci,de összejött egy kis pénz és nagyobbra váltok.AM3-as lapom van,ASROCK M3A790GXH/128M,4 gb ddr3 ram 1333 mhz,dual kit Kingston,5X1 tb Samsung és 2X80 gb raptor.Talán majd kerül bele komolyabb vga is bele,egyelőre nem tervezem,kérdésem:mit vegyek szerintetek,nem tuningolom a procit,nem tudom hogyan kell és nem éri meg nekem,955 vagy 965 és c2 vagy c3?Köszönöm szépen előre is.
-
reset
senior tag
Halihó!
PhenomII X4 955BE. A BIOS-ban megemeltem 0,5-tel a szorzót, a CPU V-t csökkentettem 0,125 egységgel - 1,275 V-ra, letiltottam a CNQ-t és nyomtam egy 3DMArk06ot. Amíg automatán volt a BIOS-ban a CPU-fesz és be volt kapcsolva a CNQ - akkor a 3DMark alatt, mindkét CPU tesztnél "csipogott" a rendszer, jelezte, hogy a 60 C fokot elérte a proci. A fixre vett beállításokkal simán lefutott a teszt - ja és még 50 ponttal többet is dobott, merthogy a CPU-szorzón toltam 100 MHz-nyit...Amíg auto-beállítások voltak, böngészés közben 35 C fok körül ment a CPU; most 40 C fok...Sztem jobb így... -
atesz1974
tag
Szevasztopol minden Deneb tulajnak!
Talán érdekelhet valakit, aki gyári hűtőt használ....: tegnap felpolíroztam tükörsimára a 940 BE procimhoz kapott gyári hűtő alján a rézmagot (most fésülködni lehet benne
) így utólag belegondolva jó brutál nyers volt a felülete eredetileg.
Kisebb asztali köszörűre szerelt filckoronggal, polírpasztával átitatva kb 10 perces meló...
A lényeg, hogy kb 2-3 C fokot lehet nyerni a művelettel alapon, de leginkább a proci visszahűlése ami szemetszúróan begyorsult.
A polírhadművelet előtt és után a szobahőmérséklet ugyanannyi volt, ill. ugyanazt a hővezető pasztát használtam most is, amit tavaly november végén kentem a procira.
-
éN79
addikt
Teljesen rendben van a tapasztalatod, és valóban örömteli, hogy a gyári fesz helyett ennyin megy. Az én elvileg sima kétmagosom (x2 5000) gyári 2200 MHz-hez tartozó 1,35-1,4V default fesz helyett 4 magosítva +L3 2640 MHz-en 1,2V-al beéri. Minek etetni, ha nem kér annyit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ASUS 18W USB ADAPTER
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest