- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
agemate
addikt
Nem vagyok nagyon tuningpárti, esetleg majd egyszer - megfelelő hűtővel persze - dobnék rá 200MHz-et.[
/OFF]
Viszont hogy lehet kideríteni, hogy a procim c2 vagy c3-as? A doboza abszolút c3-ra utal, viszont a cpu-z c2-t ír..
Ötlet?
-
agemate
addikt
Üdv!
Van egy Phenom II X4 955 Black Edition procim. A doboza, az említett kicsi, közepén nagy logóval, oldalt Vision felirattal. Tehát ezekszerint C3 steppinges. Viszont a CPUZ-ben RB-C2 steppinget ír. Most akkor hogy van ez?
Egyébként mi a különbség C2 és C3 stepping között egy adott processzornál? -
-
beta
aktív tag
korabbi 965 c2 tulajok azt irjak, hogy 965 c3-ra valtas utan ugyanazon a frekvencian alacsonyabb vcore mellett 2-3 fokkal jobban melegszik a proci
-
Acheron
őstag
Ezek szerint még lámább vagyok, mint gondoltam, nem tudtam, hogy ugyanaz a modell több alapfesszel is a piacon van...
egyébként az 1,325 -öt láttam egy oldalon, nem tudom, miért írtam mást... Mindenesetre a plusz terhelésről és a C2 vs C3 alapfeszes frekvenciákról szóló kérdés még áll.
A válaszokat előre is köszönöm!
Re.: eladohardver (#7284)
Köszönöm az infót. C2 -től úgy tudom, ez nem rossz eredmény. Alapon mennyit ment maximum? -
Acheron
őstag
válasz
CHIPman #7278 üzenetére
Köszönöm az infót, Neked is, Overlockernek is. Sorry, ha kissé láma kérdéseim vannak, de szeretnék tájékozódni vásárlás előtt.
Egy 965 alapból 1,35 -ről indul, ha jól tudom. Ez a 0,1; 0,15 V mennyire komoly plusz terhelés egy ilyen procinál?
Általában mennyi az alapfeszen elérhető érték egy C3 965 BE -nél, és mennyivel alacsonyabb ez C2 -nél? -
beta
aktív tag
válasz
Overlocker #7279 üzenetére
az eredmenyeket elnezve igy nez ki a keplet:
4ghz = default vid + 0.125v
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Az eddigi tapasztalatok alapján kb mennyi esélyt láttok arra, hogy egy C3 steppinges 9xx BE proci alap feszültségen vigye a 4GHz -et.
Illetve elég jó -e ehhez egy CM V8 hűtő? -
törölt tag
Újra megprobáltam kicsit emelni a procin, de sajnos nem nagy sikerrel. Végülis kiderült 100%, hogy a hűtés gyenge hozzá, nem a proci nem bírja. 1,4125-t már nem bírja a hűtés és 3700 feletti órajelen K.O
. Lehet szerválok hozzá egy keményebb hűtést.
-
JHONNY 79
aktív tag
Az én kérdésemre valaki?
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #7269 üzenetére
Ja, csak lehet, hogy ott azokkal a kettőkkel, hallanak, látnak, és dolgoznak.
Nállunk meg egyiken be másikon ki, csak néznek, de nem látnak, a tenyér meg csak dörzsölődik, hogy lehessen a pénzt számolni.(#7270) jones965
Teljes mértékben megértem, amúgy az élet szintjén tök apróságnak tűnik, de baromi bosszantó dolog. Viszont gondolj arra, hogy ez amúgyis egy antituning lett volna, de amit majd most veszel........... na az lesz az ász.
-
jones965
Modder
válasz
antikomcsi #7267 üzenetére
Elhiheted mennyire bosszantott, szerettem volna hasonló eredményeket prezentálni, mint Oliverda, de ami késik nem múlik.
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #7267 üzenetére
Igen. Amúgy hihetetlen hogy nyugaton (ez is) tökéletesen tud működni. Pedig ott is 2 fülük, 2 szemük és 2 kezük meg egy fejük van az embereknek.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #7266 üzenetére
Meg azt is, hogy mennyire lenézik az embert.
Kérdezel valamit, és mondja is: Ja-ja persze, ez az, szuper lesz, vegyed megfele.
Esetleg gobdolván, hogy úgyse tudja megállapítani a hülye vevő, hogy mi az, o'szt jó lesz az neki.Találkoztam már ilyenekkel is, aki nem azért mondott téveset, mert nem tudta, miről beszél, hanem azért, mert éppen azt akarta valaki hallani.
Őszintén szólva nem hiszem, hogy valaki aki ezzel foglalkozik ne tudná eldönteni, hogy mi van neki ott a polcán.
(#7265) jones965
Pedig már vártam, hogy mire jutsz vele.
Ígymeg nemcsak, hogy nincs, de még el is cseszték az embernek két napját, ami alatt esetleg intézhetett volna amit akar.
-
-
antikomcsi
veterán
válasz
#31342592 #7254 üzenetére
Lehet, hogy ez a vége a procinak, de ha már többen mondják, csak lecserélném azt a kis hűtőt. Hidd el, hogy nem elég, mert nem 170-180W "elhűtésére" van kitalálva.
Ha már léggel hűtök egy ilyen procit, és tuningolom akkor szerintem szükséges egy 750-1000g közti borda legalább 1db. nagy légszállítású 12 centis ventivel, de inkább kettővel.
Vannak halk, 900-1500 fordulatos ventik 15-25decibeles zajszintel, 83cfm szállítással.
Ilyenek kellenek, nem egy kis 9 centis ami a TX3-ason van.
Mint mondtam, lehet, hogy valóban ez a vége egy procinak, de én azért megpróbálnám egy "rendes" léghűtéssel is, vagy egy H50-el.
(#7255) CHIPman
Kis szerencsével áprilisban egyes "topiklakóink" már tesztelhetik is.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
#31342592 #7254 üzenetére
Sejtettem.
@all: Most nem lesz Phenomom, minimum 82k-t kéne a gépre költenem, hogy használható legyen egyáltalán(és akkor is csak ASRock lap lenne). Most inkább gyűjtök, úgyis jön a karácsony, meglátom, mit lesz belőle. Izé, késő van, hogy utánaolvassak, de kis hazánkba előreláthatólag a Phenom II X6-osok mikor jönnek majd? -
törölt tag
válasz
CHIPman #7241 üzenetére
Félreírás.. elég valószínű, hogyha már az ember tud cpu-t húzni akkor egy benchmark programmal nem keveri a dolgokat.. Amugy elég a pwm-je meg elégnek is kellene lennie ennek a hűtésnek. A proci a ratyi simán elkéne menni 4-ig ha jót fogtam volna ki. 55 fok felé nem megy húzva terhelés felett, szóval egyszerűen ez van
-
Oliverda
titán
válasz
eladohardver #7250 üzenetére
800x600-ban?
-
válasz
Motion_Blur #7249 üzenetére
Odadörgölni az i7 tulajok orra alá.
-
eladohardver
őstag
válasz
Motion_Blur #7249 üzenetére
Ugyanarra amire 3.9 en 1.53V on nem elég a c2es procim...
sajna anno még gtx280 at is visszafogta...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
eladohardver #7248 üzenetére
Haveromé lazán stabil 4-4,1GHz-en szobában, egy közepesen erős hűtéssel. Iponban vette ő is.
egyébként mire nem elég a 3.8G 1.4v-on?
-
Oliverda
titán
válasz
Overlocker #7245 üzenetére
Igen.
LN2-vel mikor próbálod?
-
Oliverda
titán
válasz
Overlocker #7243 üzenetére
Beta procijának is elég annyi fesz mint a 4GHz-hez pedig az 965. Az 0944EPMW asszem.
A 965-öt kipróbáltad már? Vagy ki csak nem emlékszek rá?
-
antikomcsi
veterán
válasz
#31342592 #7240 üzenetére
Azt a TX3-at én nagyon gyorsan lecserélném.
Jó kis hűtő, de nem egy 965-ös tuningjához való.
(#7241) CHIPman
A gyorsulásnál gondolom az elöző procihoz méri a mostanit, gondolom ez a C3-as procija 4-500MHz-el gyorsabb, mint az elöző, és ehhez képest kevésnek találja a pontszám növekedést. Pedig itt már nem a proci fogja vissza a gépet.
-
törölt tag
válasz
eladohardver #7229 üzenetére
Nekem is c3-asom van, de nem mondanám jó félét fogtam ki.. Legjobb stable 3800 1,4 volton, akárhogy emelem, e fölé nem akar igazábol menni. 3dmarkban kb 400-500 mhz gyorsulás, kb 17600-700ról 18200ra. Még lehet probálkozok később, de lehet ez a max
-
Oliverda
titán
válasz
Cthulhu Dawn #7238 üzenetére
Szerintem nincs különbség ha a CPU órajelre gondolsz tuning alatt.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Egyébként Phenom II tuningban a MSI 790FX-GD70-e vagy az Asus Crosshair III Formulája van ott jobban?
-
válasz
Motion_Blur #7235 üzenetére
Most tettem be a kistestvérét a Platinumnak, gyári értékeken egy rossz szó nélkül indult.
Nulla szívás.mod: ahogy nézem, azért ez még a régebbi, és kell neki 1,9-2V.
-
cabron
csendes tag
válasz
Motion_Blur #7235 üzenetére
OCZ-vel úgy olvastam, h voltak problémák AMD mellett
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Gabrika #7196 üzenetére
Hali! Majd kérlek írd be, hogy 1.5v alatt szobahőmérsékleten hány GHz-en sikerült stabilizálnod a gépet!
Nekem most 3920MHz-en stabil 1,488-as fesszel. Majd ha szabin leszek (január..), és újra röpködnek a mínuszok mehet neki az 1.6-1.65-ös fesz
Amúgy meg tök felesleges húzni 24/7-re, 3,6 alapfesz mire nem elég
-
cabron
csendes tag
Hali! X4 955 Black Edition mellé jó EZ a memória?
-
Cadal
őstag
válasz
eladohardver #7229 üzenetére
Itt találsz több eredményt is, ha érdekel.
#7230 gmiki:
Valahogy soha nem hittem az ilyen szoftvereknek. A proci fogyasztását talán lakatfogóval lehetne a legbiztosabban megtudni, kimérni.
-
eladohardver
őstag
csak 2 embernek van c3 procija? eredmények?
-
Cadal
őstag
Jól gondolod. Kell egy kis +fesz. Azt pedig hogy mennyi, azt neked kell kitapasztalnod. Emeled a CPU-nak adott feszültséget a minimálisan adható lépésekben, és tesztelsz prime95-el, ahogy eddig is tetted. Hőfokokra figyelj, azt mondják, hogy ~60-65C fölé nem érdemes menni. Ennyi. Esetleg olvasd el ezt.
Milyen egyszerű is így tanácsot adni, "olvasd el ezt..."
-
CHIPman
nagyúr
válasz
eladohardver #7225 üzenetére
Két lehetőség van:
1: Szoftveres mérés, elég pontatlan.
2: Hardveres mérés műszerrel, elég pontos. -
eladohardver
őstag
Milyen 100 meg 105 w fogyasztás? Te ezt méred vagy valami progi? Csak azé kérdem me nekem szünetmentessel +tv is rajta van így 500w felett fogyasztásmérővel mérve. hogy jön ki az a 105w én nem vágom
Azt hogy mihez mi kell senki nem fogja tudni neked meg mondani, mert nincs egyforma proci...
-
gmiki
csendes tag
A kb 2 hónapja meglévő konfigom ma egy kicsit nyösztettem.
Asrock M3A770DE lap, 965BE C2, Kingmax 1333 4GB, EKG hűtő stb
Nem célom a tuningolás, de gondoltam azért megnézem mit tud a gép. Feszültségeket nem mertem állítgatni, szóval minbden alapfeszen történt.
Prime95-el tesztelve, AMD overlocker maghőmérséglet, OC tuning CPU hőmérséklet, Watt
3,4G, 50C, 57C, 85-100W - alapbeállítássa
3,6G, 51,5C, 58C, 105W - tökéletesen stabil
3,7G, 53C, 58C, 105W - egy idő után lefagyott
3,8G PRIME95 indítás után 1 bercen belül kilépett.
Szóval amit leszűrtem, hogy a 3,7G-en a hőmérséklet még nem szállt el. A fogyasztás sem emelkedett számottevően. Jól gondolom, hogy innentől egy kis többlet fesz kellene neki? Mekkora fesz ajánlott stabil 3,7, 3,8, 3,9, 4,0 eléréséhez? -
Lacc88
senior tag
Oliverda neked is szépen alakul a géped ...
-
Oliverda
titán
válasz
Overlocker #7213 üzenetére
Én két tesztelt CPU alapján ezt nem merném így kijelenteni. Valszeg a tesztelt 945 lapkája egy jobb széria tagja. Könnyen lehet hogy az ilyenek vannak kisebbségben a 945-ös szériában.
old gray: Feltehetőleg a 975 egy kicsit jobb széria lesz, tehát valszeg nem a most forgalomban lébő batch-okból fognak kikerülni.
CHIPman: Én simán megírnám nekik hogy csak akkor él a rendelésem ha olyat küldenek. Aztán ha megjött a futár kinyitnám ott a szeme előtt a csomagot és ha mégsem olyan a CPU akkor mehet vissza.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Oliverda #7210 üzenetére
A kisebb dobozos Vision feliratos. Ezt írtam először is nekik. Van egy olyan gyamúm,. hogy az info@ mail mögött egy olyan ember van, aki otthon ül, és az internetről szedi az információt, ugyanis tegnap este 10 körül is kaptam infot tőle, és pár hónapja azt mondta, hogy a SG winyók 7200.12-esek, megrendeltem, és .11-est kaptam, 2,5k-m bánta.
-
old gray
addikt
Neeem, nincs negatív mellékhang, csupán arra gondoltam, hogy a jobban sikerült Denebek eggyel nagyobb szorzóval 975BE-ként fognak napvilágot látni, így kevesebb 965BE lesz ami igazán tuning-bajnok. Persze nem tudom, hogy az AMD hogyan szelektál, de nekem törvényszerűnek tűnik, hogy az első széria egy adott cpu-típusból (hacsak nem az adott cpu-sorozat leggyorsabb tagja és már nem várható magasabb órajelű példány) mindig jobban tuningolható mint a későbbiek.
-
JHONNY 79
aktív tag
Milyen memóriákat ajánlanátok a 965 Be mellé?Érdeklődtem már a Ram-os topikban ,azt olvastam nem szereti a proci a Geil memóriákat.Nekem Geil Value memóriám van és mindíg az első bekapcsoláskor kékhalálozik a gép,utána hibátlanul működik.IntelBurn Test,Memtest szerint minden oké.Mivel egyébként is bővítenék gondoltam megkérdezem az itteni tulajokat milyen memóriákkal használják a procijukat,mit ajánlanának hozzá.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Oliverda #7206 üzenetére
Tudom, de sajnos nekem nincs bakszámlám, anyum pedig nem bízik a netes vásárlásban, főleg nem az előre utalásban(annak ellenére, hogy Overlocker megbízható), én meg nem tudok a bankba szaladgálni egészségi állapotom miatt.
A fennmaradó 2 kérdésem a következő:
A boltban kapható(Giga, ASR) lapok elindulnának egyből C3-as procival, vagy valahonnan kell szereznem egy olyan procit, amit visznek, és azzal biost frissítenem?
A C3-as 965-ösök még BE-k, vagy felesleges +5k-ért megvennem, akkor inkább a 945? -
CHIPman
nagyúr
Az Intel folymataosan ezt csinálja, nem vetted még észre?
A boltban kapható lapok elindulnának egyből C3-as procival, vagy valahonnan kell szereznem egy olyan procit, amit visznek, és azzal biost frissítenem?
Az ipon meg b@szik elárulni, hogy van-e C3-asuk, asszem hanyagolom azt a boltot, ha már egyszer átvertek. -
old gray
addikt
Várható, hogy a később gyártásra kerülő C3-as cpu-k kevésbé lesznek tuningolhatóak mint a mostani széria, annak fényében, hogy a jobban sikerült darabokból esetlegesen 975BE lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Napelem
- BestBuy ruhás topik
- Milyen monitort vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest