-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #78397 üzenetére
Bezony, így van.
Az első kép bejövős, a többi nekem túl régi.#78399MasterDeeJay: skylake alapon nem megy a W7 ?
Szabálytalann.... mennie kellene. Pontosan mi is a lap+cpu ?W7x64 Ultimate-t simán felszúrtam erre is: RyZen 5 5600X+Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 wifi+4*8 GB G.Skill Trident Z RGB 3200CL16.
Annyi volt a "gyengeség", hogy a hátlapon nem ment 4 db usb3-as portom.
Pusztán annyi dolgom volt, hogy kellett egy moddolt telepítőt kreálnom, amihez a szükséges cuccost (Windows 7 USB patcher - XHCI) az Asrock Z170 OC Formula lap gyártói honlapjáról emeltem le.
Ez a lap abszolút Skylake.#78384KROK640: visszanéztem a 3 Ti 200 128 MB VGA GPU-Z képét, és bizony azt kell mondjam, hogy az Inno 3D ennél a karinál spórolósra vette a figurát, ugyanis szép a sok ram, csakhogy erre SDR ramot pakoltak, azaz gyakorlatilag a 64 MB-os DDR-es karijukhoz és más gyáértók 128 MB-os DDR ramos karijukhoz képest csúnyán feleződik a VGA ram sávszélessége.
-
válasz
envagyok #78397 üzenetére
Örülnék neki ha be tudnék szerezni egy voodoo5 5500-ast, főleg hogy neten valahol találtam hozzá win10 drivert is. Remekül illene akár egy sima AGP-s is átalakítóval a modern gépembe ha retrózni szeretnék glide-al (ez most a projektem). Voodoo3-ast nem sikerült win10 alatt beüzemelni, win7 kell neki csak valami ok miatt nem megy a gépemen a win7, se felrakni se telepítettet nem tudtam elindítani pedig skylake alapú és annál mennie kellene.
Szóval az én projektemhez voodoo2 vagy voodoo5 kell mert csak ahhoz csináltak win10-es drivert. Voodoo1 nem megy pedig kellene neki. (x64-es XP driverrel)
BTW a következő lomizásomkor megígérem hogy jobban figyelek mert őszinte leszek elég sok harder felett átsiklottam válogatáskor.(el nem mondom mik felett mert kitiltanak ebből a topikból.)
-
envagyok
veterán
Azért nem árt gyűjtögetni, mielőtt kihalnak a jó cuccok.
Nforce 680i, 780i, 790i lapot, neadjisten dobozost, már drágán is csak hihetetlen szerencsével lehet fogni.
Korai nforce4 is alig-alig van.
8800u, 9800gx2, 2 nyákos gtx295..
Gtx590, 690 detto. Az újabb kártyák (titan, titan z, titan x) meg mind bányában
Ráadásul az újabb cuccok a nagyobb hőtermelés és az ólommentes forrasztás miatt sokkal jobban pusztulnak mint a régiek. Pl 7950gx2, x1800xt.
Míg egy régi s7, slot1, s370 lap, korbeli vga frizbizés, kalapácsnak használás után is működik, az új cuccokra elég csúnyán nézni, és beszarnak. Teljesen el fognak tűnni.
A voodoo5 5500 tömegcikk a gtx 590, gtx 690, gtx titan-z- hez képest, pedig 10 évvel öregebb..
De a socket a lapok között is sok döglik, inkább a kondik miatt azok. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #78394 üzenetére
LGA1366: az egyik legkarajabb cucc a múltból,sok-sok újítással (ideje volt a core 2 éra után már), csak még megtartották a "régi" ICH10 déli hidat,ami végül is retro szemmel nézve egyáltalán nem hátrányos.
FX első eresztés: nyers teljesítményben nem volt valóban nagy durranás, a K10-es csúcs procikat nem volt érdemes lecserélni rá (kivéve, ha olyan dolog miatt kellett, amit a K10 nem tudott pl. utasításkészletben).A first gen i az LGA1366 "desktoposított" verziója, nem nagy szám szerintem sem.
A 2/3 gen, na az már nagy durranás volt.W11: annyira hiányzik, mint púp a hátamra.
-
r0b3r
senior tag
válasz
MasterDeeJay #78394 üzenetére
Nálam nem is megy a Win11 a negyedik generációs i7-esen. Gondolom a TPM modul hiánya miatt...
-
válasz
Fred23 #78392 üzenetére
Nekem a retró az hardverfüggő inkább.
Videókártyáknál dx12-es kártyákig (AMD-nél GCN)
Prociknál az intel i széria megjelenéséig (bár az első gen nem volt igazán nagy eresztés asztali fronton, lga1366 viszont jól sikerült) AMD-nél pedig K10ig azaz Deneb-ig. Itt is az első széria FX-ek szerintem gyengék voltak.
Háttértárolóknál pedig a kommerszen elterjed SSD-kig.
Azaz úgy írnám le hogy amit még ma aránylag kevés kompromisszummal használni lehet. (értsd driverek*) Prociknál ez nálam valahogy Westmere-Sandy Bridge, videókártyáknál meg mondjuk GCN-es AMD-k és azoknak megfelelő GTX-ek. (persze nyilván akár low grafikán ha játékról van szó de legalább elinduljanak a dx12-es címek)
Szóval olyan 2010 környékén ha durván akarnék határt húzni.*A win11-nél a WDDM verzió nagyobb megkövetelése miatt lesz majd szakadék, nálam a HD7850-es drivere már hibásan jelenik meg win11-nél pedig az modern kártya.
-
Kinél hogy. Idővel változhat is.
Nekem is kábé 2006 a retró vége, de talán még annyi se. Én az AGP kihalásához kötöm leginkább, illetve a 2007-es Crysis-ig, amit már modern címnek tartok.
Ettől függetlenül szeretek félretró időszakokat is, mint pl. 2010, de a legkedvesebb számomra az 1999-2004-es tartomány, és talán ez már így is marad. Mondjuk 20 év múlva ilyen lehet még nekem 2013-2015 is. -
r0b3r
senior tag
válasz
MasterDeeJay #78387 üzenetére
és #78388 envagyok
Semmi különleges tuningot nem tervezek, csak most épp egyáltalán nincs működő 775-ös konfigom. Sőt, a PIII és az I7-es főgépem között semmi nincs.Egyelőre egy E8400 proci van benne, meg találtam itthon hozzá egy Asus HD 7790-es videokártyát. DDR3-as RAM-okat viszont sikerült úgy elpakolnom, hogy egy darabot nem találok. Így a P45-ös lapot próba nélkül kellett félreraknom.
Egyébként vizes verzió, lehet, hogy összerakok belőle egy vízhűtéses konfigot valami C2Q, vagy Xeon procival és Sata Raid-el.
Szerintetek 350W-os Seasonic táppal elindulna a lap az említett VGA-val? Vagy kevés hozzá?Egyelőre most ez a legnagyobb, ami nincs beépítve.
-
Ha tuningolni szeretnél nagy fsb-vel legkevesebb állítgatással akkor a P45. Egyébként az asus is teljesen jó attól függetlenül hogy régebbi chipsetes. DDR3-as a P45 aminek szerintem alapjáraton nincs sok értelme, átlagos core2-eseket kiszolgál bőven sávszéllel a DDR2 is.
Ha persze valami 771 Xeon quad lesz végletekig húzva napi használatra akkor P45.
Egyébként az asus lap valami régebbi nagyobb 65nm core2-vel (E6600-Q6600) esetleg ocz reaperekkel tűzdelve.
965-ös chipset szétfeszelve szép nagy fsb-ket tud kétmagosokkal de nálam 4 magossal is ment 500fsb-vel. Nyiván egy P45-nek ez egyszerűbb mert sokkal modernebb de azzal nem poén. Hozzáteszem nem vagyok Asus párti de többre tartom mint egy MSI-t persze ez csak egy elvakult vélemény.
Mivel retró topikról van szó és a fun a lényeg így én as Asust választanám.
Ha napi használatra kell akkor meg a modernebb MSI-t. -
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
A kettő közül melyik alaplapot tartjátok jobbnak, melyikre építenétek inkább egy 775-ös konfigot?Asus P5B Deluxe, vagy MSI P45 Diamond?
Eddig az MSI a szimpatikusabb.
Köszönöm! -
arn
félisten
válasz
KROK640 #78381 üzenetére
A c566@850 2000 nyaran se nem volt draga, meg igazan jo, mert ott volt a duron. A fullos p3 es az athlon viszont rohadt sokba kerult.
En is azert vettem, mert csak bepattintottam a jo regi bxbe, nem kellett lapot cserelni (igaz ezt mar korabban megtettem bxen belul a feszultsegek miatt). 98 utan elvoltam a c300@450, c366@550, c566@850 vonalon az igazi athlonig (2001)
-
KROK640
nagyúr
És én még azt hittem, hogy az S3 Trio 3D/2X volt a legszarabb. Ugyanis az csinált nekem hasonlókat.
Természetesen hasonló alacsony FPS számmal.
Na, at a kártyát nem bírom visszasírni, pedig hatalmas nosztalgiaértéke kéne legyen (első saját VGA) számomra, de neeeem...
örülök, hogy ez az Alliance is kimaradt. Eleget szenvedtem akkoriban 3D-vel xD -
KROK640
nagyúr
Ez durva, de én mindkét kivitelt láttam anno. Előbb zöldben láttam és amikor Árpi haveromnak volt THII Raidje, és sárga volt, akkor értetlenül álltam elsőre, de amikor meggyőződtem róla, hogy ez is TH7II-RAID, akkor elengedtem a dolgot azzal, hogy biztos van többféle kivitel (ahogy van is ezekszerint).
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #78343 üzenetére
Mi durva, ilyenkor jövök rá, hogy egy időben hogy le voltam maradva. Nekem még (úgy hogy használhattam is) még a 950-es Athlon is 2002 tavasza. A 566@850 Celeronok és társai akkor terjedtek el (meg a 7-800-asok)
Egyedül Náci haveromnak volt már 2001 nyarának 766 Celeronja, 128MB RAMmal meg asszem GeF1-el 30GB HDD-vel. Nagy király is volt ő akkor ezzel. (én meg a 466-osomnak örültem). Még Pitta haveromnak is csak pár hóónappal lett rá valami olcsó VIA-s lapban 667MHZ-es Celeron, de az meg ment 1000-en...2002 nyarára aztán eljutottam (sajátként) a 1700-as Celeronig (az akkor új dolog volt) meg az 1200-1400-as Tualatinokig, persze ezek leginkább Celeronok voltak.
(most mikor vettem a 10400F-et, még up-to-date technika volt 2021 március 1-én, erre majd november elején már két(!) gennel leszek lemaradva. Az mondjuk más dolog, hogy erről nemigazán érné meg átállni se 11th genre (kevéske, nem érné meg még akkor sem ha teli áron eladnám a mostani CPU-t) 12th genre meg pláne nem, az már lapcserét is hozna nekem).
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
#94257664 #78378 üzenetére
Az attól függ...
Hogy mire kell ?
Játék ?
Mifélék ?
Általánosságban azért én simán mellédobnék egy HD6850 kaliberű valamit, minimum.De mehet nyugodtan egy GT 1030/RX 550 szerű cucc is, Xeon X3360 2,83@3,74 GHZ mellett nekem a legerősebb VGA egy R9 380 4 GB volt,nyilván nem hajtotta ki, de mehetett a grafika fullra.
-
törölt tag
Milyen GPU-t tennétek egy 4GHz-en hajtott X5470 mellé?
-
jokeph
nagyúr
Semmi a gond.
#78371DarthSun: haladok-haladok.
3 konfigban megy a teszt párhuzamosan, ebben az a szép, hogy a 2DFI lapban ugyanolyan CPU van, Athlon 64 3500+.Össze lehet majd dobni egy Mega-táblázatot.
Kár hogy 3DMark 2000-el nem teszteltél mindenhol, a régebbi gyengébb VGA-k miatt én mindennel is lenyomom (ahol minden adott).
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78367 üzenetére
Elégedett vagyok vele, ez és pár társa ami számomra is okés a rossz hírű GeForce FX sorozatból.
A másik csalódás számomra az FX után a 6200-as volt, főleg a porrá butított 64 bit-es megoldás, passzív bordával, ami mégis el tudott forrni.Inno3D GeForce 3 Ti 200 128 MB:
Sikeres javítás, bordacserével.
A döglött Sparkle FX5700LE-ről tettem át, a hűtőventit még nagyon régen mókultam fel,az nemeredeti.
Piszok mázlim volt, épp hogy, de felfért a borda.#78368ityam: ezek pedánsan megszerkesztett és összerakott gépek.
#78314gban: sajna a 3 Ti 200 eredeti ventije kuka, sikerült ugyan könyebbé tenni a forgását, de meg se rezdül ha áramot kap (külső csatiról is próbáltam).
-
válasz
jokeph #78364 üzenetére
Az komoly darab. Nekem "csak" XT van, de az is jól megy. Jók ezek, én kedvelem a rosszul sikerült FX sorozatot is.
Erősorrendbe kéne raknom a gépekben a kártyákat.
E6600+6800GT
P4EE+6600GT
P4+FX5900XTDe egyelőre marad az E6600+FX5900XT, mivel sokáig tartana kiemelgetni a két P4- est.
-
ityam
őstag
Ma kollégával retro jackpotoltunk. Melóhelyen mondták hogy pár régi kacatot el kéne vinni leselejtezni, mert hogy nem férnek tőlük.
Kollega nagyon gyorsan lestipistopiztot egy ilyen gépet: [IBM power pc 43p-150] Amit félek nem fogok tudni megszerezni tőle, mert már retros ismerősét ráizgította. Életemben nem láttam ilyen gépet, Powerpc 604e procival 768MB rammal szép fogás valszeg, bár én nem értenék hozzá és nem is lenne időm beletanulni, miért is volt ez valamikor jó.A gép kicsit ha lassan is de bekapcsolt és bejelentkező felületig eljutott.
Magamnak egy normál ATXes Dell Optiplex gx150(nem SFF) et sikerült csak zsákmányolni meg egy régi apple billentyűzetet, ami G3as imachoz volt még anno. Kinézetre kifejezetten szép állapotban van az optiplex is bár elég snassz kis 1GHz es P3 semmi extrával, de lévén hogy nincs még P3 am itthon és akartam ezért egy 1GHz es működő komplett gép az talán nem rossz zsákmány. -
Egyre jobbak...
(#78338) frescho : tagadod hogy fertőzött vagy
(#78341) KROK640 : tudom hogy Neked is van
(#78342) envagyok : ja, nem néztem pontosan utána hogy mikoriak, de azt tudtam hogy később jöttek. Nekem jó a későbbi is, abban is működik a TB- től a Bartonig mindegyik. Meg ott van a hibrid lapom, melyben szintén, meg még SDR-DDR slotok is vannak rajta.
-
Igazából 2D-re kellett volna csak, arra emlékeim szerint jó volt. Illetve tetszett a logójuk
más pozitívumra nem emlékszem. Az biztos hogy nem a 3D volt nekem hanem tényleg az AT25 verzó ahogy quailstorm írta mert nem használtam 3D-re. Retro videokártyák! néven van fent elég sok kártya, ott írtam pm-et.
De azt sem zárom ki hogy tényleg voodoo rushom volt csak nem volt rajta a voodoo modul kártyarész, amikor ilyen gépem volt akkor nem voltam még totál gépguru és az egyik városi nagy IT cégtől kaptam mindíg a levetett cuccokat, azaz pont akkor kezdtem bütykölni. Addig a PC-jeimet nem én szereltem. (c64 után, ismeretlen 286 +hercules, AMD 386-DX40, 5x86-133, kb itt lehetett trident 512kb, majd 2mb-os s3 trio videókártyám majd ezután jött P2 266 és a 3d gyorsítók (voodoo1/2, mx400), sokáig le voltam maradva videókártyák terén.) -
válasz
MasterDeeJay #78356 üzenetére
Alliance: nemrég adtam el egyet 2k-ért, tényleg a leggagyibb ami létezett.
3D alatt azt hittem ram-hibás, de nem, a Youtube videon is tökugyanazt láttam.
Viszont én 2,5-ért látom, igaz, ez csak 2 megás, és retkes-szutykos, még a PCI csatlakozó is, nem tudom így hogy tesztelt.
-
-
válasz
quailstorm #78355 üzenetére
Na hát aprón az ember 15k-t kér érte
, azt gondoltam 1,5k annyit még adnék érte. Szóval maradok az MGA Millennium-nál.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #78351 üzenetére
Alighanem AT25-öd volt, az volt az AT3D letiltott/hiányzó 3D-vel, és ez került a Rush-ra is. Bár ahogy nézem volt Macronix-es Rush is.
-
Czo
addikt
válasz
Hosssszu #78350 üzenetére
Egen, ezeket megtalaltam. Csak azt nem ertem, hogy ha van floppyhoz, miert nem jutott valakinek eszebe CD-hez. Egy egyszeru ATmega microcontrollerrel mar lefedheto az ATAPI interface es az SD kartya valamint az OLED kijelzo es a gombok tamogatasa. Illesztheto hozza egy WiFi vezerlo, hogy 40-50 Mbps sebesseggel (5-6.25 MBps) fel tudd ra tolteni az ISO-kat, valamint, hogy kenyelmesen, okostelefonrol is tudj lemezt valtani. Kell hozza valami 16 bites DAC-ot illeszteni, amivel meg tud szolalni. Az ATmega wav allomanyokra biztos, hogy eleg, MP3 es OGG trackekhez valami combosabb kell (pl ARM-os AVR32). A kijelzonek es a gomboknak opcionalisnak kell lennie, mert pl az nalam sem ferne el. Tehat en csak WiFi-n at vezerelnem. Lehetne irni hozza kis DOS-os szoftvert, amivel DOS alol, ATAPI paranccsal lehetne lemezt valtani, es akkor az 1 lemezes jatekok indito batjaba bekerulhetne a tedd be a virtualis driveba a Quake 1 lemezet.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #78349 üzenetére
Buildelj Rambus RAM-os P4-et. Az Abit TH7 lapcsaladnak tobb fura tagja is volt. Pl volt sima TH7 (Socket 423) es TH7II (Socket 478) is, volt belulok RAID-es verzio, aminel egy HPT370 volt az alaplapon, TH7II-RAID. Node, ebbol volt tobb revizio, eltero vizualis megjelenessel. Elteres alatt a solder mask szinet ertem (nekem zold volt, a cimboranak sarga), de mas volt az alkatreszek elhelyezkedese is a lapon. Sott, errol a zold Abitrol en egy "P4T533-C"-re upgradeltem, ott a 4 RAM-slotot 2-2 felallasban egymasra merolegesen helyeztek el a lapra.
-
Régen volt Alliance PCI videókártyám (pontos típus nem rémlik), valamiért akkoriban a win98 voodoo rushnak ismerte fel de nem az volt hanem külön volt voodoo2-esem mellette. Most lehet vennék egyet 2D-re P2 266-osba voodoo mellé és akkor össze tudom rakni közel készre a 2000-ben lévő konfigomat.
Mennyire volt jó Alliance Promotion 3D videokártya? -
envagyok
veterán
Annyira unalmas ez a 98-01 közötti időszak, utána jöttek a sokkal jobb design-el megáldott lapok, dfi, abit, asus, msi, stb.
Mindegyik zöld, sárga, szinte csak a rászitázott felirat más.
Talán a dual procis Slot1/s370 kicsit érdekesebb, de ugye az nem AMD.
2001 végére szerencsére már van szép dual socket a, 2003-tól pedig beindulnak a designerek.
A 2002 végi asus p4t-533c it is jó lenne valami szebbre cserélni. -
Czo
addikt
válasz
Hosssszu #78345 üzenetére
Ez nem nagyon lesz jo DOS-hoz. (bar igazabol nem tudom, hogy ez konkretan mire jo, mert egy sima usb stickrol is siman tudsz felmasolt isokat bootoolni
)
En valami olyasmit szeretnek, ami kap a pc-tol tapot, egy IDE kabelt, osszekotom a hangkartyaval, majd a DOS-nal hasznalt, szabvanyos ATAPI CD-ROM eszkozkent viselkedik, amit az OAKCDROM.SYS is lat, igy a DOS-os CD-s jatekokat lehetne ISO-bol jatszani, kiiras nelkul. A cuccon lenne valami DAC is, aminel ha azt mondja a szoftver, ATAPI command segitsegevel, hogy jatszad le a 4-es audio tracket, akkor azt WAV vagy MP3 vagy OGG formatumbol, az ISO mellol elkezdi lejatszani az audio kimeneten, ami ugye a szokasos 4 tus hangkartya csatlakozo. A front paneljen, vagy valahol legyen valami kis kijelzo, meg gombok, amivel a szukseges ISO-t ki tudom valasztani. Igy olyan soklemezes jatekok is kenyelmesen jatszhatoak lennenek, mint pl a 7th Guest.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #78329 üzenetére
Ezek 2003-as lapok.
Arra ott van az Athlon XP 3200+ és a DFI NF2 ultra.
2000 végi alaplapok közül kellene keresni olyat, ami tudja a 266mhz fsb-t.
Itt nagyon úgy írják, hogy 2000 végén még nem volt DDR socket A lap: [link]
MSI K7T Pro2A és az Abit KT7-Raid amit ajánlgatnak. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
envagyok #78320 üzenetére
Acorp 7KTA400 -ra egy szavazat, volt 7KTA600 lapom is, az is ment szepen.
de ha van tudasod + kedved javitani, van itt egy Giga 7VT600 , ( talan 1394, majd meglesem ) ha az atpasszolast meg tudjuk oldani, ingyen a tied.
mondjuk ezt a tipust 2004 korul még dicsértem.
aztan tortent egy kis baleset, es elpartoltam a markatol.
de ez nem az a lap, ahol a firewire vezerlobol kitort a fire. -
-
Összeszerelés előtti kis munkálatok, szösszenetek, a Win98EE konfiggal.
-az FX5900XT+MatroxM G200 jól megférnek egymással, bár ilyenkor csak futólagos tesztre van idő
-Loew mester Limitmem programja kiválóan működik
-Win3.11 fel is ment kb 10sec alatt. Viszont nem indul, azt mondja hogy a DOS7.1 nem jó neki
-preparálok majd egy 6.22- őt SD kártyára, úgy elindul sztem, de még mindíg nyitott marad a kérdés hogy a PCI DOSdrivers hang szól-e, DOS alatt ok, de a Win3.11 átveszi-e a seteket ??
-ha sikertelen a Win3.11, akkor is házba lesz építve az eszme. Mégpedig egy CoolerMaster K350- be. Jóval későbbi mint a konfig, de két dolog miatt ez lesz. Egyrészt ez van itthon, szabadon, másrészt ebbe szerelhetők 12cm- es házventik - van 1-2 korábbi is, de azok légárama elmarad a CM- től. Árukereső szerint 2019- ben még árulták ezt a házat, azt viszont nemtom mikori gyártás, de a konfighoz mindenképpen overkill sztem, de nemgond, mert alapból időrendileg, hardveresen és szoftveresen is "invalid" lesz az egész gépezet. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #78318 üzenetére
Nekem 1987-88 körül kezdődött C64-el, meg C+4-el a pályafutásom. Aztán 1996 körültől haveroknál, PC barlangba, suliba, jött a PC, 386, 486, Pentium 1.
Saját PC-m 1999 májusában lett a 366-os Celeron, de még jó ideig (évekig) szimultán ment mellette a Commodoreozás is.2003 nyarán aztán bepótoltam a Pentium 1 érát is sajátként is, megvolt az első retro projectem, egy : Pentium 133-as, 128MB(!) EDO RAMmal, S3 Trident 512KB VGAval, amihez volt egy Voodoo2-es, 1,6GB (WD) + 8,4GB (Quantum) HDD-vel, egy LG Combo 12X8X32X8 cd író és DVD olvasó combo driveal, és 128K-s ISDN internettel és belső modemmel. Itt-ott egy picit overkill retro volt, de a feelinget tökéletesen adta Win98-al. Még tök sokat netezgettem is rajta.
Azt hiszem 2006ig volt nálam, aztán ideiglenesen átkerült haverhoz, ahol sajnos "destroyed"* státusztba kerültcsak az ISDN modem maradt meg belőle (mivel azt kivettem mielőtt odaadtam neki).
-
Czo
addikt
Vajon miert nem csinalt senki Gotek szeru ATAPI CD emulatort? Azt nezegetem, hogy elvileg nem lehet vegtelenul nehez osszehozni. Egy SD kartyaval, WiFivel, egy negy tus audio kimenettel egesz jo cuccot lehetne alkotni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #78316 üzenetére
Igen, nekem is sok ilyen van, 2000-es év is kedves nekem is (más szempontból is)
Meg hát a topicba nem csak a mérési eredményeket és a projecteket látom szivesen, hanem a különféle régi történeteket is, amiket én is gyakran megosztok. Szerintem csak a különféle régi történetekkel teljes a topic -
válasz
envagyok #78320 üzenetére
Akkor egy helyről rendeltünk. Gondolkodtam én is az 1400-ason is, mert 4500 HUF-ért szinte ajándék volt; aztán maradtam a 4000 Ft-os 1200-asnál, mer' nincs kolbászból a kerítésünk. Posta 2k, szinte Foxpost vagy ajánlott levél ára. Ilyen olcsón szerintem nem lesz soha többet f@sza Thunderbird.
1400C már 2001. Szerintem nagyobb dolog volt az 1200-as 2000-ben.Szerk.: 2000 végén volt már DDR-es lap, AMD-760-as chipsettel, azt hiszem; és decemberben talán már volt Via és még valaki más is DDR-el, de lehet, ők már 2001 eleje. Szerintem úgy már korrekt, ha 266-os DDR-t használ az ember bármilyen DDR-es S462-es lapban dual channel nélkül.
-
Czo
addikt
Egyebkent, ha erdekel valakit. Ennyi kabel kellett a projektorokhoz. A projektorvalasztasnal is elegge sok corner case jott szembe
Pl, ha van ketto egyforma projektorod (vagy ugye barmid), akkor el kell felejtened a taviranyitot... Tehat csak olyan johet szoba, amit "mashogyan" is lehet taviranyitani. Ezen RS232 van, a gyarto szepen publikalta a parancsokat is, igy gyartottam magamnak iOS appot, amivel iranyitani tudtam a projektorokat. 30 ev felett is lehet am legozni, sott, itt ki szokott derulni, hogy hasznos dolgokat is lehet epiteni, nekem peldaul igy lett polarszuro folia tartom belole.
A vaszontarto pedig igazi indusztralis megoldas, salgopolcra gumipokkal felfeszitett vaszon, ez a falhoz rogzitve, a maradek dolog pedig fekete, IKEA-bol vasarolt rolo szevagott anyagaival lefedve. 2012-ben volt M3D nevezetu "teszt" tv csatorna, aminek a taralmat kb felvettem, akkor pl neztunk elo olimpiai es foci kozvetitest is, amit 3D-ben sugarzott az MTVA.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #78315 üzenetére
Csont véletlenül csöppentem bele a PC világába, 2000-ben még - ekkor lett véve a máig (hugom egyetemre ment és gép kellett) kedvenc BX 440 alapokon nyugvó PII-es (400-as cerkával első körben), és rögtön megtetszett, pláne amikor rátaláltam az 1998-as StarCraft + Broodwar game-re.
1986-tól 2000-ig csak a 8 bit (1991-től sajátgépen végre, 1996-ban sikerült vennem hozzá egy gyári dupla 5'25-ös FDD-t is), Videoton TV-Computer, megfűszerezve cimboránál egykis C64-el.
Azóta meg osztom a PC-s "fertőzést" a mai napig is. -
válasz
DarthSun #78312 üzenetére
Igen, egyik legkedvesebb évem a saját pc történelmemben. Az a várakozással teljes időszak, mikor szüleim gyenge gépe már erős korlátokat szabott a korszerű játékoknak, és így teli lett a szobám számtek újságokkal, árlistákkal, jegyzetekkel. Gyűjtöttem a pénzt és az alkatrészeket, hogy majd én is játszhassak Unreal Tournamentet, QUAKE III-at, stb.-t az első saját építésű, saját gépemmel. Örökre kedves emlék marad ez az időszak.
Most találtam:
SD-vel is lenyomja az 1.5-ös P4-et az 1.2-es TB.
-
válasz
jokeph #78313 üzenetére
Olajozd meg. Egy álló venti nem lehet akadály
Ha olajozás után is beteg, akkor megér még egy próbát hogy leszeded a gyűrűt a tengelyről, kiveszed a lapátos részt ami forog, picit áttisztítod a lukat meg oda is kensz némi olajat, a tengelyt is picit áttörlöd, mindezt pl. fogpiszkálóval, papírtörlővel.
Akkor eddig van egy fet csere, egy venti olajozás, osztom neked a munkát, csak mondd tovább minek mi a baja -
Szép ! , jól megkomponált és tiszta a fotó. Nekem is van egy hasonlóan szép állapotú, de a fotóm nem ilyen jó róla, valami minőségi géppel fotózol, gondolom...
(#78294) KROK640 : menő példány, de sztem is egy tisztogatást megérdemel
(#78302) : az egyik nekem is ilyen, csak szendvicshűtő van rajta(#78308) Czo : nem semmi project
(#78309) Fred23 : eléggé ragaszkodsz ehhez a 2000. évhez
(#78311) Lalaland : a felsőnek érdekes ventije van(de jól néz ki), az alsó pedig szép, elegáns kártya, nekem is van belőle egy.
ALL : még a Sparkle FX5900XT- t tartom szépnek, a hűtése is jó, most ezt tettem az E6600 mellé(a 9800Pro marad kint tesztelni), ha beválik, ez lesz benne. Eredetileg a P4T a főhadiszállása, de abba teszek egy Ti4200- at, azt kb kihajtja.
-
-
válasz
KROK640 #78302 üzenetére
Nagyon szép, nekem 64MB-os volt, és sajna gyorsan megpusztult (használtan vettem). A kék bordák viszont valahol még megvannak róla.
Megrendeltem eBay-ről az 1200-as Thunderbird-öt.
TECHPOWERUP Athlon 1200
2000 legerősebb asztali procija.Esti programom teszteket olvasni a szörnyetegről.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #78307 üzenetére
Roviden, mert "agyfaszt" kapsz filmnezes kozben
Hosszan? A 90-es evek vege ota projectorral nezek filmet, es amikor egy lomtalanitas/selejtezes/ alkalmaval a 2011 korul talaltam egy ugyonolyan DLP projectort, mint amim volt, akkor eszembejutott, hogy akkor kellene venni ezustvasznat, es upgradelni az otthoni mozit egy 3D-s, dupla projectoros, passziv megoldasra. Na es itt kell az, hogy a ketto kimenet, pontosan szinkronban legyen, pontosan egyszerre jojjon a frame valtas, mert az agyad megorjiti, ha az 1-1 szem kepe, mas es mas sorrendben jon. Mivel a technologia mukodott, ezert a projektorokat upgradeltem 2012-2013 korul ketto darab FullHD 1080p DLP-re. Ezek azota is megvannak, de a mozi nem uzemel miota 4-5 eve elkoltoztem (minden fennvan bedobozolva a szekreny tetejen, csak a filmnezos gep van osszerakva, mert TV-n azert szoktunk filmezni). Amikor az IMAX-ben 2017-ben lecsereltek a vasznat, akkor voltam benn es elkertem belole egy kisebb darabot, mert ugye ami onnan kiderul, es oda mar nem jo, az jo lesz nekem itthonra
. Bar mar ez mar pont nem lett osszerakva. Egyebkent ennyire pottyos (lyukacsos) az IMAX vaszon
Az Apple taviranyito pusztan viszonyitas miatt van ott, marmint a lyukak nagysagara es surusegere.
Amiket koraban irtam Iz3D es TriDef a 3D Stereo drivernel, azokat is onnan ismerem, mert a duplaprojektoros, ketto monitorkimenetes jatekhoz egesz speci driverek kellettek.
Szerk: A vaszon vasarlas ugy zajlott, hogy irtam egy csomo cegnek emailt, hogy kuldjetek mintadarabot, azt felragaszgattam a falra, es ravetitve a kepet kiderult, hogy melyik lesz a nekem megfelelo. A youtube videon egy ilyen 3, eltero fajta vaszon mintadarabra vetitett Linux/Midnight Commander es a masik projektor "idle", csak a gyarto nevet mutato ASK Impression fellirata lathato.
-
-
Czo
addikt
A 2001 marciusaba vett ASUS V8200 Deluxeon 64 MByte RAM volt, a 2002 februarjaban vasarolt ASUS V8440-en 128 MByte, es a 2004 januarjaban vasarolt Gigabyte GV-N59X128D kartyan (Fx5900XT) szinten 128. Ezutan kiszalltam, mert elkezdtek jonni a pletykak, hogy az Apple dobja a PowerPC-t es "holnap" jonnek az Inteles Macek, de csak 2005 nyaran jott ki az elso Inteles teszt gepuk (es leakelodott ki az elso Inteles OS X), es a vasarlassal 2006 elejeig kellett varni. Igy en az Fx-et hasznaltam 2006-ig, amikortol jott az Apple, es benne az X1600XT, de az mar PCI-E es GDDR3 valamint 256 MByte VRAM. Erdekes, hogy amig PC-t hasznaltam, egy apro Ati Rage -es elmenyt leszamitva, nVidia kartyaim voltak, azota pedig ATI-kat dobott az Apple. A filmnezos gepbe, csak es kizarolag filmnezes celjabol egyszer nVidiat (Gigabyte GTS450), de egy driver update kinyirta a ketto megjelenitovel hasznalt nVidia Sorround-ot, ezert a kartya elcserelesre kerult egy Radeon 5770-re. Amikor ez tonkrement, akkor legolcsobb lehetosegkent egy Asus Rx480 kerult a gepbe. Ha ez tonkremegy, nem tudom mit fogok venni, mert zero opcio van barmi masra. Specialis felhasznalasi igeny miatt fontos, hogy a kartya hatuljan legyen pontosan KETTO darab tok egyforma HDMI kimenet es fontos, hogy ez a ketto kimenet egy clock generatoron legyen. Ma mar az a divat, hogy minden kulon clockon jar, nekem viszont az nem jo.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #78299 üzenetére
"Emlékszem rá amikor a komplett nyári munkám fizetését elköltöttem egy Leadtek 6800GT-re". - na nálam ez sosem fordulhatott volna elő. Ugyanis nekem sajnos a beiskolázásom költségeit is elő kellett teremtenem, a tankönyvek és egyebek árán felül ilyenekkel, hogy "kisfiam kell egy új cipő is" holott az előzőnek sem volt semmi baja, és az új cipővel sem kaptam több FPS-t a játékokban
Általában 2 hónapot dolgoztam egy nyáron, és nagyon jó esetben ennek akár majdnem a felét is megtarthattam. Na, általában az volt a gépfejlesztési alap a következő időkre. (aztán bonyolódott a helyzet, mikor lett barátnőm, mert akkor bizony másra is kellett a pént ... szerencsére jött a CD írós, gépszerelős időszak is, így a jelentősen megnövekedett kiadások mellé, mellékúszott a jelentősen megnövekedett bevétel is).Aztán később mikor dolgoztam, de még velük laktam, akkor kellett hozzájárulni a dolgokhoz, (ez nem is volt kevés), meg hát egyéb kiadásaim is akadtak, szóval még a 7300GT-re is két hónapig spóroltam, pedig csak valami 30 ezer ft volt.
Szóval a GeF3 nálam 4 évig szolgált, de a meghúzott Athlon XP és VGA mellett ki lehetett bírni vele. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #78301 üzenetére
Asszem meg a ti4200bol is eloszor csak 64 esek voltak, a 4400on meg 4600on volt alapbol 128. Aztan a kicsikbol is jottek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged