- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balathruin #28897 üzenetére
Valószínű, de ha nem vagy biztos benne akkor vedd ki az elemet 10 percre, akkor visszaáll defaultra a bios.
Ellenőrizd még esetleg hogy a buszokba ram-foglalatokba nem került-e szennyeződés, por, az élcsatlakozókat meg radírral érdemes megtisztítani.
-
Sanchez638
addikt
Most egy ilyenre vadászok, ill megvan, csak valahogy el kéne üzletelnem
Meg lehet lessz egy Magyar Elsa-m
-
Balathruin
veterán
RAM cserebere megvolt, de nem tudom melyik jumper a biosé, nincs egyiknél se ismerős felirat. Az elemhez legközelebbi lehet a bios jumper?
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Sanchez638 #28892 üzenetére
1.4tua cerka - lattam, van is belole 1db
-
válasz
Balathruin #28893 üzenetére
Ilyenkor mindent le kell szedni, húzni a lapról, indítás 1 rammal+videokártya, ha úgy megy akkor egyenként pakolgatni vissza a cuccokat.
(#28892) sanchezsa : asszem nekem van olyan procim.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Balathruin #28893 üzenetére
Bios reset? Nekem ram csere után csinálta ezt, pedig előtte ment a rammal, utána ugyanazzal nem ment.
-
Balathruin
veterán
válasz
DarthSun #28890 üzenetére
Miután leírtam még 2x megcsavartam és lejött, most össze van rakva az egész, de nem csinál semmit. Bekapcsolom, HDDk, ventik felpörögnek, zöld lámpa ég, piros semmi, kép/hang semmi... Nem tudom mit csináltam rosszul, előtte ment, de a lap mögött 5 kiló por volt, meg már össze volt gubancolódva az összes kábel.
-
Sanchez638
addikt
Valaki látot már itt 1,4ghz-s Tua Cerkát?
Más: Esetleg erröl tud valaki valamit? Abit AB-PR5
-
Sanchez638
addikt
válasz
Balathruin #28889 üzenetére
Kicsit óvatosan csavarnyúzóval nyúlj alá, a vinyóra meg Hóember-t keresd itt ph-n
-
válasz
Balathruin #28889 üzenetére
A lappal párhuzamosan próbáld csavarni, mintha el akarnád forgatni a hűtőt.
Valószínű hogy csak az elektronika szállt el, feléleszteni azonban nehéz mert az újjabbaknál az elektronika gyárilag, egyedileg van összepárosítva, a panelcsere nem biztos hogy eredményre vezet.
-
Balathruin
veterán
Éppen szétszedni próbálom a Voodoo-Cerka konfigot, de a prociról nem akar lejönni a borda... Ez csak azért van, mert a paszta rágyógyította, vagy valamit rosszul csinálnék?
Nem akarom eltörni, vagy valami, de az egész lap belehajlik próbálkozásnál.
Más: Ha véletlen a 12 és az 5 Volt felcserélődött a 250GB-s WB Blue-n és kifüstölt, van esély a megmentésére, vagy csak az elektronika búcsúzott el? -
válasz
#94257664 #28877 üzenetére
Egyik hogy letiltod a főkártyán a 3D-gyorsítást. Amelyik game támogatja a Voodoot kapásból azon fog elindulni.Bonyodalmak lehetnek.Amelyik nem indul be kell lőni rajta a Voodoot, már ha engedi.Game szinten lesznek olyanok melyek így sem indulnak. Ezeket fel kell tenni Win98- as Voodoos gépre, belőni Voodoora, utána Xp-re is installálni, aztán a Win98- assal felülgyalulni, sok játék így elindul egyből Voodoon is akkor is ha a főkártyán nincs letiltva a 3D, pld Return to Castle Wolfenstein megy ilyenformán nálam.Tehát variálgatni kell, nem könnyű, kissé bonyodalmas.Win9x/Me alatt simább az egész.
-
válasz
#94257664 #28872 üzenetére
Mr beszéltük többszőr is, hogy XP alatt nem nagyon lehet váltani Voodoo és más D3D-s kártyák között
Ganz-[HUN]Voodooo5 6000 ha full jó, hibátlan állapotú akkor kb 1-1,5 millió Ft-ot ér, azaz ennyiért el is lehet adni...
a 3DFX Rampagenak ha jól dereng valami 20 millió Ft-os eszmei értéket olvastam, hogy annyit ér -
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #28871 üzenetére
akko v3 van v4 van v6 kellene neked van?
xp alatt nem akassza össze a bajszát a két driver?
Milyen az a 3d kapcsoló progi? -
törölt tag
valakinek van eladó pci-os voodooja?
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #28868 üzenetére
98 alá szerintem nincs nagyon már 4870 driver....
milyen progi jó erre? -
törölt tag
támadt egy fura ötletem?
Mi lenne ha a 4870-em mellé beraknák egy voodoo 2-est, és vlamilyen progivl átkapcsolnám, hogy a voodoo 2 adja a 3d-t? -
törölt tag
válasz
Sanchez638 #28861 üzenetére
az amptron márka is ilyen alsókategóriás, egy fokkal jobb az acorpnál meg a pc chipsnél...
Nekem is van socket 7 lapom tőlük. -
ebegab92
senior tag
Én meg ismerősömnek Acer Travelmate 5330-asába akartam procit rakni a Celeron M 575 helyett (2.00 GHz/1 MB L2 cache/667 MHz FSB). Chipsete GM40
Először T2410-et meg T2390-et próbáltam volna bele, de mint kiderült, azt az 533 MHz-es FSB miatt nem szerette. Végül ráakadtam egy T3400-as Pentium Dual-Core-ra, ami hibátlanul életre kelt benne
Elvileg ez a chipset 800 MHz FSB-t is le tud kezelni + elvileg 45 nm-es Core2 Duo-kat is, de azt már nem kerestünk hozzá
Netezéshez meg filmnézéshez a T3400 is elegendő szerintem
-
-
Ma volt egy sikerélményem.
Feleségemnek van egy kb 5 éves Acer Extensa 5220 laptopja, gyárilag 2GHz mobil Celeronnal szerelve. Korábban utánanéztem, és ebbe a típusba csak Celeront szereltek, mivel a chipset (Intel Crestline-GML GL960) ehhez való.
Nemrég újra utánanéztem, és kiderült külföldi fórumokon, hogy szereltek már sikeresen bizonyos típusú kétmagos CPU-kat ilyen chipsettel készült notiba. Több se kellett, utánajártam, és rá is leltem a T2390 Merom CPU-ra, ami szintén 533MHz FSB-s, mint a Celeronunk, és a foglalata is ugyanaz.
Itt a Hardveraprón szerváltam egy ilyen procit, amit ma beszereltem. És most erről a gépről írom ezt a hozzászólást.
Tökéletesen működik, a Windows 7 felismerte a procit és telepítette a megfelelő drivert, az EVEREST pedig mutatja, hogy a Speedstep technológia is működik, ami fontos tényező.
-
válasz
RexMaximus #28854 üzenetére
Igen, éjszakai típus vagyok, éjjel vagyok éberebb, nappal fáradtabb
-
válasz
Sanchez638 #28859 üzenetére
Nekem dob többet is, első a linkelt pdf.
Nem így írtad be? -
válasz
Sanchez638 #28857 üzenetére
Gondolom googleba nem írtad be...
[link] -
Sanchez638
addikt
Ez milyen fajta lap lehet? A lap tetejére az van irva A PM9800 , am ez is ss7-es lap, acrop-ra tippelek, de nem találtam infot róla
-
-
RexMaximus
senior tag
Nem pc de retro - Gyu (Dragon Gyorgy) kezdemenyezesevel ma van az elso nemzetkozi AMIGA nap. Tuti tele lesz kepekkel a csoport, erdemes lehet nezegetni majd.
-
cheatergs
senior tag
A8N32-SLI zöld ledje világít, táp elindul, VGA-venti felpörög, chipset melegszik, de kép nincs, speaker meg se szólal. VGA cserére (se PCIe, se PCI) nem reagál, RAM kivételre se.
Táp FSP 350, a CPU másik lapban hibátlan.A lapos topicban valami ADPxxx IC-ről meséltek, ami Asuséknál szériahibás volt, hallottatok erről valamit?
Nincs szívem kukázni, hátha valami trükkel életre lehet kelteni.
-
válasz
RexMaximus #28850 üzenetére
Van benne valami, bár nekem sima S7- ből van sokfajta ami nem Asus, sőt Asus csak SS7 van, P5A-B meg más rendszerből Slot1/P2B, S370/TUSL2C, 754/K8N és 939/A8V.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
DarthSun #28849 üzenetére
aktualis koraban abbol jart jopar a kezemben, kb hasonlo procival mint a tied
. Rengeteg volt beloluk csak meglepett, hogy mostanaban eggyel se futok ossze. Pl. Asus az eleg draga volt. Most meg retrozas kozben lapok egyharmada kb Asus a 486-P1 kategoriaban.
Lehet az volt az elso atx lapos gep amit osszeraktam. Milyen szuperisztikus elmeny volt, hogy magatol lekapcsol ha kiloted a windowst
-
válasz
RexMaximus #28848 üzenetére
Tomato TX98- asom volt régen, CyrixMII / 300 procival, a leggyorsabban bootolta be a Win98- at.Eladtam, egy autószerelőnek, jelenleg is ez vezérli a fékpadját
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Sanchez638 #28843 üzenetére
huuu az Asus lapra emlekszem. Leginkabb onnan, hogy joval dragabb volt anno mint a Tomato "testvere"
. Hasonlo dizajnja volt a dobozanak mint a cusl2-nek . Valakinek van esetleg Tomato ss7-es lapja? En egyet sem talatam, neten se nagyon...
-
Sanchez638
addikt
Erről tud valaki valamit? Soltek sl-54p5
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #28845 üzenetére
Érdekes amúgy ez a ramos téma, mert 2x1gb Kingston chipek alatt van, az nem memória, hanem tükröződő felületű valami, viszont az 1gb Kingston-on duplán vannak a chipek
-
válasz
Sanchez638 #28842 üzenetére
Csak hogy az enyémen nincs extra chip mivel egyszerű asztali ram, csak duplán van kötve. Mondjuk azért vicces hogy 32 chip van egy ramon.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #28843 üzenetére
ezek a tuák már csak ilyenek
-
Sanchez638
addikt
Nah kaptam egy ss7-es Asus P5A-t egy Elsa Gf2 Ti-t, meg sikerült megint szereznem egy 1,4ghz-s P3-at, de ez is csak tA1-es
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #28832 üzenetére
De gondolom, ami a közepén van, az nem csak a hibajavító chipek lehetnek, hanem az egyik biztos vezérli a dupla kötést
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #28840 üzenetére
második
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #28838 üzenetére
MÉH
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #28836 üzenetére
OLX
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Ismertek kifejezetten ritka PC-s alkatrészek vételével, eladásával foglalkozó netes hirdető vagy aukciós oldalt, esetleg fórumot?
-
válasz
Sanchez638 #28831 üzenetére
Ezek szerint lehetne csinálni nagy ramokat ilyen módszerrel. Lehetne többgigás SD ram is!
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #28830 üzenetére
-
Kis érdekesség: (ebay, drágább ddr1 ram intelhez 4,5eFT 2x1gb [link] )
Elölről semmi extra, átlag ddr1 1gb-os ram. Viszont feltűnt hogy nehezebbnek tűnik mint egy sima ram és vastagabb is annál.
Na ebből látszik hogy miért is nehezebb!Vaze és én ezt már mióta meg akartam csinálni videókártyával, megduplázni a vram-ot!
De fingom sincs hogy ez hogy a brébe működhet egyáltalán??!!! Ez valami új ecc mód hogy párhuzamosan van bekötve ram egymásra pakolva?
Ha sikerül a szétbarmolt celeron 478-as gépemet újraéleszteni akkor csinálok aida64-el spd képet is, de holnap mindenképpen felrakom hogy mi ez a ramszörny. -
Igen, én is hasonló álláspontra jutottam.
Illetve annyiban pontosítanám, hogy amiket meg lehet javítani azokkal már nem éri meg foglalkozni.
Korábban mennyi fet hibás lap volt, vagy más apróbb hibás, most meg északi / déli híd hiba, korábban a bios hiba is javítható volt, ma azt sem tudom hol a bios chip...
Ugyanez vga-k esetében - kedvencem a 9200 széria volt, azoknál 100-ból 99x egy fet halt meg ha nem ment egyáltalán, abból javítottam meg a legtöbbet.
Ma meg ez a reball, ááá.... -
Rive
veterán
...nem mindet, amit lehetett volna.
Mer' én igen??
~ egy év gyakorlat után meg tudtam csinálni saccra ~ a javítható lapok nagyjából kétharmadát.
Mostanra annyit javultam mindössze, hogy ~ háromnegyedét meg tudnám csinálni - de eljutottam odáig, hogy felét se éri meg megcsinálni -
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #28822 üzenetére
Ja, OK.
Én egy 500-as csíftekkel nyomom, annál nincs olyan, hogy ne tudnám, mi a zárlatos egy lapon...
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #28815 üzenetére
Izé, ez a kérdés ugye nem azt akarja jelenteni, hogy random tápegységekkel teszteled az újonann beszerzett cuccokat?
-
válasz
Sanchez638 #28818 üzenetére
nem ilyen?
-
válasz
Tökegyszerű, megemeled, és megérzed.
Képek alapján 10 dekás... -
dfdfdf
őstag
válasz
Igen a méhben többet adnak érte mint egy hozzáértő PCs errefelé. Eddig amik megfordultak nálam mind hibásak voltak sajnos.
-
Sanchez638
addikt
És még egy olyan, valaki tud valami az Azona tápegységekről?(400w)
-
Sanchez638
addikt
Valahol zárlatos
egy pillanatra felpörög a venti
-
dfdfdf
őstag
válasz
Sanchez638 #28812 üzenetére
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #28808 üzenetére
A tápegységet még proci nélkül is be kell indítania.
Próbáld meg kényszerindítani a tápot, és nézd meg, füstöl vagy melegszik-e valami... -
válasz
Ha a tápot sem indítja be, akkor tökmindegy hogy milyen procit teszel bele
-
dfdfdf
őstag
válasz
Ezt sajnos nem tudom biztosan.
De talán kellene "valamennyire indulnia" -
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #28804 üzenetére
Semmi. Ha beleraksz valami FC-PGA PIII-at, akkor mennie kell.
Celeronnal vagy PPGA procival trükkös lehet.
Ha csak egy proci van benne, akkor lehet, hogy az csak az egyik socketben indul.
-
dfdfdf
őstag
válasz
Sanchez638 #28804 üzenetére
Volt ilyenem 1 és 2 rézbányával is ment sima sd rammal.
-
Sanchez638
addikt
Sziasztok, tudna valaki segíteni? Gigabyte GA-6VXD7
Egyáltalán nem indul be, semmi életjel, kell ezeknek valami extra beállítás?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged