Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
1.7G- ás, gondolom, olyan nekem is van, egyik működik, másik ledobta a fejet, az 1.6- osok amik most mittomén milyen jelölésűek, azok meg mennek. A TM- es fürge egyébként, de UDMA- t még nem tud.
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nekem is tűzgolyó volt az első gépben (~7GB-s), de szerencsére jól működik, a régi cuccaim is rajta voltak/vannak.

Szerintetek mennyire károsítja a HDD-t, ha leszedem a külsejét? Elég sok helyen azt írják, hogy utána hamar tönkremegy a portól.
A másik kérdés pedig az lenne, hogy a t6-os torx csavarhúzó az bírhat nagyobb méreteket? Pl. t8-at. -
Ganz-[HUN]
addikt
hátilyennincs, megtláltam életem 1. hdd-jét, egy qtm fireball tm-et. le van tapadva a fej, a spindle nem moccan.

-
gban
veterán
Az sem mellékes, hogy procicserénél, fejlesztésnél sokszor nem kell lapot is cserélni.
Nekem a 462-es lapomban az első procim az anno említett, kiforasztott 1400-as duron volt, aztán került bele jópár jobb is, egészen 2800+ -ig.
De modhatnám a mostani lapomat is, megszámolni sem tudom hányadik benne a mostani E7200, az első meg egy E2160 volt. -
bacsis
Közösségépítő
Én a Pentium PRO-val vagyok így.. kb 2 kilóra való lenne... kínáltak érte 40-et, mondtam, majd ha adnak kilójáért 100-at
már többször peddzegette asszonyom hogy hát kéne erre arra a pénz, adjuk le de mondtam hogy azt felejtse el
van egy rahedli 486-os procim, amik bejönnek megnézem miylen állapotúak illetve hogy milyenek, persze az ilyen Cyrix-okat többnyire amúgyis megtartom, de a kommerszebb példányok szerintem továbbra sem olyan extrák 
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
A legelső (latest reference) az utolsó hivatalos driver, a többi mind 3rd party, egyébként voodoo driverek szempontjából ez az oldal komplettebb.
bacsis: 486-ost, ill. bármilyen Cyrixot nekem nem lenne szívem leadni, a többivel egyetértek. -
Sanchez638
addikt
Meg van a 3dfx fül, de a win kilép hibával, letakarítottam a drivereket, és felraktam a legutolsót
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Pedig 100% (ha hivatalos driver) ott kell lennie vmelyik fülnél (nézd végig mindegyiket), nem biztos, hogy pont így van elnevezve (glide sweeper), de a leírásából egyértelműen kiderül, hogy a különféle glide verziók kisöprésére szolgál.
-
-
zoltanz
nagyúr
Nekem meg az egyik lapon nem lehet jó a fesszabályzó, kinyírt egy Usb-s eszközt. Csináltam egy Usb kábelt ami a csak a molex csatiról nyeri az 5V-ot.
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez akkor szokott előfordulni, ha a játék könyvtárában más verziójú glide2x.dll van, mint a telepített driverben, a 3dfx vezérlő panelon van egy glide sweeper vagy vmi hasonló opció, ami kitakarítja az ilyen felesleges fájlokat, de manuálisan is törölheted.
Szerk; Ha nem találod, akkor töröld vagy nevezd át manuálisan a játék könyvtárából glide2xdll-t, amúgy vhol benne kell lennie a 3dfx panelban, de ez így fejből nem megy, csak ha előttem van. -
cheatergs
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Erre találták ki a cserét.

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Itt a kép az info ablakról, lent-középen, ebben a Scanline Interleave- nek kell Detected- nek lenni, ahogy ezen is látszik, ekkor ok az sli. [link]
-
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
A drivere a hangcsoportban jelenik meg.Valamint megjelenik egy fül display tulajdonságai ablakban, abban van valamiféle 3DFx info, pontos neveket csak ha előttem van, most melózni vagyok. 98 alatt játékokban lehet API- t választani, persze a Voodoo csak akkor választható ha rendesen aktív a drivere, ha már minden ok indítasz a Voodoon egy gamét 1024- ben, ha elindul és jó a kép akkor ok, ha csak 800- ban hajlandó indulni akkor csak 1 Voodoo aktív.
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Elvileg pedig akkor mennie kéne, esetleg bővebb leírás a használt hardverekről, szoftverekről?
-
bacsis
Közösségépítő
Én rendszeresen adok le úgy lapokat procikat hogy mennek beolvasztásra, de csak ilyen kommersz 486-p1-ek szoktak menni.. most legutüóbb még ment egy rahedli döglött!!! SocketA proci is, illetve már a P4-es procik is annak ellenére hogy azok alig érnek ehulladékban valamit, mégis kb lasan többet mint a piaci áruk
értem ez alatt az 1,7-es S478-as celót és társait 
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
2000/XP/NT alatt nincs SLi, csak 9x/Me-al lehetséges, 2 tökegyforma (márkára és revízióra is) példány kell hozzá, legutolsó hivatalos driver és slussz, amúgy legkevesebb zökkenővel az Intel chipsetes konfigokban szokott menni... (persze van mismatched sli driver meg hasonlók, de azokkal meg más nem fog menni)
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Felteszed a drivert, aztán az infonál megnézed, ha sli detectedet ír akkor ok
Win98 alatt használd mert ott válsztható hogy a primary vagy Voodoo legyen a 3D API. XP alatt összevissza indul, vagy trükközgetni kell. -
Sanchez638
addikt
Valaki segítene beüzemelni a voodoo2 lsi-met, már az idegeimen táncol...
-
Yutani
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Önmagában mit ér egy PPro, ha nem is tudod beizzítani? De tényleg...
-
Exian
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez annak töredéke szerintem. De lehet, hogy tévedek.
-
Exian
addikt
válasz
Yutani
üzenetére
Igazából a helyzet az, hogy konkrétan azt a példányt, amit feltornázott licittel 3500 Ft-ra, arra azt mondta, hogy azt "dísznek" akarja elrakni, mivel a születési dátuma van ráfestve.
Amúgy erről, vagyis ilyenről van szó.
Talán még hihető is, hogy 3500-ért nem beolvasztani veszi, nem tudom, hogy van e benne 3500 Ft-nyi arany és egyéb úgy, hogy még a munkát is bele kell kalkulálni. Vagy ezekben a pindurka CPU-kban tényleg van akár még nagyobb értékben is arany? Erről mit tudtok?
-
Exian
addikt
Igen, én is erre gondoltam. Mivel mondta is, hogy keres más hasonló dolgot is, beolvasztás. Inkább elrakom a CPU-t olyannak, aki tényleg rendeltetésének megfelelően használni tudja, egyszerűen nincs szívem úgy odaadni, hogy tudom, hogy fogják és beolvasszák. Bízom benne, hogy meg tudok egyezni vele valahogy...
-
Exian
addikt
Ti eladnátok úgy antik, ritka CPU-t, hogy tudjátok, hogy beolvasztásra megy?
Én most basszus belefutottam egy ilyenbe. Vaterán eladtam, elég jól felvitték az árat, erre kiderült a telefonos egyeztetés alkalmával tök véletlenül, hogy beolvasztásra venné az illető. Pedig a leírásba odaírtam, hogy "Kizárólag gyűjtőknek!".Most mit csináljak? Hiába ajánlott sokat érte, én inkább gyűjtőnek adnám, mivel tényleg ritka példány. Mármint viszonylag. Csak ez a hülye vaterás értékelőrendszer... ha nem küldöm el neki, tuti jön egy szupi kis negatív. Bár nem mintha nagyon izgatna, nem vaterázok már annyira.
Inkább felajánlottam volt itt bármelyikőtöknek akár ingyen is... komolyan.
-
Fenyő
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
Ilyen Inno Rushom nekem is van, driver nélkül win98 alatt szintén ugyanezt csinálja, 95 alatt viszont tökéletesen működik, a 98 vga driverével akad össze szerintem, mert más Rush karik is ugyanígy viselkednek, de a driverekre amúgy is kissé háklis, bár nekem inkább glidedosos dolgokkal gyűlt meg a bajom, a leginkább ez a driver vált be hozzá.
bacsis: Ahogy a többiek is írták, 17v az nagyon sok 12v-os ágon, szóval én azt tápot már nemigen használnám, hacsak nem vmi normálisabb darab, amit van értelme javítani. -
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Terhelés alatt mérted bekapcsolt állapotban? Nekem is többet mér kicsivel a mérőm, ~12.30 voltot mutat a bios meg 12.06-ot, az 5voltos ág meg a bios szerint 5.2V a mérőn 5.3V túl nagy eltérés nincs, mérj rá az 5V-ra is azért, ha ott stimmel nagyjából akkor kicsit veszélyes üzemü az a táp
Ha jól emlékszem + - 5% a hivatalos állásfoglalás ami elfogadható. -
Yutani
nagyúr
Jelentem a kártya működik WinME alatt! A hardver manuális hozzáadásával önmagától nem installálta fel, de a hardverlistából kiválasztva a megfelelő eszközt megoldódott a dolog. Próbáltam a midijét is, emlékeim szerint a sima SB16 OPL3 csúnyábban szól, persze a Miscrosoft General Midi veri azért.
Más: Lett egy Innovision 3dfx Rush kártyám. Érdekes, hogy alap órajelen az Alliance chip hibázik 2D desktopon, 72 MHz-ről visszavéve 65 MHz-re már tökéletes. 3DMark99-et ma reggel sikerült rajta lefuttatni, de Quake3 vagy GLXcess nem indult el rajta, OGL meghajtó probléma van. A Rush meghajtó installáláskor bekerült a 3dfxogl.dll a Win/System mappába, de ennek ellenére nem megy az OpenGL. Tipp valakitől?
-
dfdfdf
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
hatalmas hasító fejszével is könnyen szerelek HDD-t

zoltanz : végignézem
nagyon tetszetős vajon célkeresztet belehet kapcsolni? -
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Amit nem, azt meg kivágjuk lánggal.
Esetleg, ha nem lehet lánggal vágni akkor plazmával, ha nagy lett a lyuk majd behegesztjük, ha elhúzza akkor meg megkalapáljuk, ha szét lett verve akkor megegyengetjük, aztán kész. Olyan nincs, hogy valami nem sö... nyitja ki azt a HDD-t. -
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Kösz.

-
zoltanz
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nekem a 410-420 napnál járó IDE-s WD Blue (250GB), ami eléggé sokáig 40°C környékén üzemelt (most 30 vagy alatta) és most is rendszer van rajta, még mindig halk. Közelről hallani valamennyire, de azért a 800+ napos Segate (120GB SATA I, 2005-ös gyártmány, ismeretlen korábbi használattal) már brutál hangosan tud kerregni. Erről jut eszembe, ezzel lehetne valamit kezdeni?
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Egyébként sokat számít az is hogy mennyire melegszik, személyes tapasznyalat a 160gb-os samsungoknál (volt belőle 2db új meg egy használt) hogy nem is annyira a használattól lesz hangja, hanem attól ha melegszik huzamosabb időn át, tippem szerint kiszáradhat a csapágyazás kenőanyaga valamennyire és ettől nőhet a hang, ahogyan nagyobb lesz a súrlódási ellenállás. De ez csak tipp, szóval működő vulkán közelében tilos a használata

-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Mire 90 éves leszel addigra hangosodik be, de akkor meg már nem fogod hallani

-
Exian
addikt
Más. Csak halkan jegyzem meg, mint nagyon nagyon benfentes, húde állami- és hadititkot (nem ám), hogy az igazgatónőnkkel folyatott megbeszélés szerint végre van "konkrét" időpontja az általam szervezendő Antik PC kiállítás és Számítógép Történeti bemutatónak. Ha minden jól megy, 2014. októberében fog megvalósulni. Mivel nyáron nálunk pangás van, gyakorlatilag negyed-ötöd gőzzel és látogatottsággal üzemel a művházunk, így nyárra tenni nagy balgaság lett volna (ilyentájt úgyis mindenki a Balatonon vagy a Bahamákon sütteti a süttetnivalóját), nyárig meg már nincs idő-kapacitás-szabad tér, így maradt az ősz. Szeptember nálunk (mint általában mindenhol) iskolakezdés, teljes káosszal (mivel oktatási intézmény is kapcsolódik hozzánk, rögtön 3 is!), akkor megint csak nem lett volna jó. Ja, meg szeptemberben indul úgy néz ki egy másik, szintén retró kiállítás, az Antik Rádió kiállításunk (csöves és egyéb kőkori darabokkal). Ez is ígéretes lesz, egyik általános iskolás!!! diákunknak van többszáz rádiója, de nem ilyen kis vicik-vacak darabok... igazi nagy monstrumok. Állítólag egy saját, külön garázsa van, ahol tárolja. Nem semmi, na! Szóval ilyen lesz a számítógépek előtt, amolyan bemelegítésként!

-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
fordulatszám x napi átlagos írott bitek száma / fsb x modellszám x kapacitás / 1 óra alatt beolvasott bitek száma és ha ez megvan, elosztod a szériaszám négyzetgyökének harmadik hatványával, na ennyi nap múlva lesz hangos....
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
ne használd és akkor végtelenségig halk marad

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
senki?

-
snake1977
őstag
Igen, a pc-be dugtam a hangfalat, illetve le is csekkoltam szakadásmérővel a kábelt, tehát a jel eljut a nyákig az biztos, de a telefonom kimenetén is kipróbáltam, felismeri de hang nem jön ki a zajládából.
Szerk:.
Exian próbáltam a potit rövidre zárni, de úgysem volt hang, gondolom az az ic féleség ami benne van, felelhet a hang erősitésért. Viszont a lábain mértem feszültséget, tehát valamennyire csak el van látva kraftal. -
Exian
addikt
válasz
snake1977
üzenetére
Bédugtad-é a megfelelő helyre a jack dogót?
Illetve, más hangkeltő eszközzel van hangja az adott dolognak?Egyébként nekem már nyíródott ki PC-s hangszórómnak így a hangja. Ki kellett iktatnom a hangerőszabályzó kört, úgy működött egy fix (max) hangerőn, csak a PC-n lehetett a továbbiakban állítani a hangot
Amíg bent volt a buliban a poti és a hozzá tartozó rész, úgy egy grammnyi hangja nem volt. -
snake1977
őstag
Az asztali pc hangszórók lelkivilágához ért valaki? Kaptam egy Logitech R10-es hangfalpárt, adapter nélkül, rádugtam egy neki megfelelő adaptert, de én barom nem figyeltem a polaritásra, mivel általánosságban a kördugós cuccok belső része a + a külső a negatív, persze nem kapcsolt be, kb. 20-30mp-ig volt rádgugva az adapter, ekkor megnéztem a dugót, és láttam forditott a polaritás, megcseréltem, áramot kap a hangfal a led világít, de hangot nem ad, kinyirhattam az ic-t benne? A lábaknál mértem feszültséget, az áramot kap. Ettől jobban nem értek hozzá sajnos.

-
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Driverrel, méghozzá a külső meghajtó (rack) sajátjával, ami rendszerint a vezérlőchipről "szól"
-
Sanchez638
addikt
win98-ra hogy tudok ráoperálni a usb vinyót?
-
Exian
addikt
Mondjuk az is lehet, hogy ezek a ramok eleve döglöttek, mivel úgy kerültek hozzám szintén kiselejtezések alkalmával. Bár emlékeim szerint már végigteszteltem őket. De az is igaz, hogy volt néhány, ami már másik lapban sem mutatott életjelet, de ott szintén azt gondoltam, hogy a lap nem viszi. Viszont azt sem hiszem, hogy az összes 256os SD ramom hibás lenne.
-
Exian
addikt
Huh, ez a lap meglehetősen finnyás a ramokra... 256os modult egyet sem evett meg, amim van, 128ast is alig találtam hozzá, amit nem sípol ki. Tényleg ennyire finnyásak voltak ezek, vagy csak ez is betudható a lap hibájának? Kondi hiba tudtommal nem szokott ilyet produkálni.
-
Exian
addikt
Köszi. Jól van, akkor félrerakom ezt is a "kondizni kell" lapokhoz
Van egy P4 lapom is, azon kb. mindegyik kondi már púpos, emiatt néhány dolog nem is működik már rajta (pl. alaplapi hangkártya, USB halott, amúgy működik, elindul az XP, de ezek nélkül).Persze ennél nem biztos, hogy a kondik miatt van a kékhalál, lehet egyszerűen az is, hogy meghalt rajta az XP. Mindegy, nem is annyira érdekel, nem akarom életrekelteni a mostani, rajta lévő rendszert, megy majd rá friss. Csak előtte megpróbálok egy CPU cserét és memóriabővítést. Bár az is lehet, hogy marad így, ha már egyszer ilyen szépen egyben van. Nem tuningolni akarom, hanem üzemképes állapotúra varázsolni úgy, ahogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin topik
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
deaz '92-ttes tech. nem oly finom szerkezet

Asszem ha lesz nem működő azt sem, maradjon belőle szemléltető példány.