Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Köszi, de tényleg elég kiszámíthatatlan mikor van időm, ez a biztos. Az FX 5700 gyűjteménybe menne esetleg 1-2 teszt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Ranagol_5
üzenetére
"Zoltanz: Akkor majd ha kell, előkeresem."
Amik érdekelhetnek még: Rage Pro (8 MB) vagy Rage 128. Akarok írni egy cikket: 3DFX V2 mire képes ma, (Asus TNT2-őm már van)újabb driver-ekkel patch-ekel, textura pack-okkal. Esetleg még Geforce FX5700 (128 bit). Kölcsönbe sajna nem jó, mert nem tudom mikor lesz időm erre.
-
gban
veterán
-
ebegab92
senior tag
Nem mindegy, hogy RTM vagy már tényleges kiadást tesz fel valaki. Mert előbbi még megy mókolás nélkül szinte mindenen, a végső, forgalomban lévőnél lettek unsupported a régi procik.
Socket-478 azért esik ki, mert nem tud NX-et
SSE2 meg PAE megvan. Pentium 3-nál csak PAE van, de akkor meg mi értelme ennek a mókolásnak, ha csak az NX miatti sírását kapcsolja ki a Win 8.1-nek? 
-
Ádyka
őstag
válasz
ebegab92
üzenetére
Igen, én is pont ezzel a módszerrel barátkozom a Socket A-ra. Csak sok a kis pendrive-om, és egyik sincs 4 giga.

Viszont a te 478 rendszeredre mindenféle mók nélkül is fel kéne mennie nem?
Neked hogy megy a youtube azzal brutál alaplapi vga-val?Youtube-on 900-as cerkára is feltolták.

-
ebegab92
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Itt van egy leírás a mókolásról. Socket-478-ra már sikerült felbarkácsolnom

Még Pentium 3-as laposomra akarom valahogy felrakni, de valamiért ezzel a módszerrel nem akarja a jót

-
gban
veterán
Mennyi hely kell neki az összes frissítéssel?
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
Hivatalosan még sehogy, de külső progival elvileg megoldható. Mostanában cikkeztek róla, hogy hivatalos frissítéssel is lesz újra start menü hónapok múlva. Nem próbáltam gányolni. Addig a nagy gépre nem rakom fel amíg nincs benne gyárilag.
Már a mostani uccsó frissítéssel is legalább rögtön az asztal jön be, és nem azok a nyomi user friendly csempék.Azért a Pentium D jóval erősebb, én egy mezei egy magos procin küldöm.
A követelményeknek nem nehéz megfelelni, most a követelmények alá menni... na az lesz csak érdekes egy Athlon XP-n. -
Ádyka
őstag
Gyerekek áruljátok már, hogy mit tud a Win 8.1, amit a többi régebbi oprendszer nem.
Ugyanis az alábbi konfigon hibátlanul fut a youtube FullHD, és mindezt 10-30% proci terheltséggel teszi.
Giga K8NF9 Ultra, Venice 3200+ @ 2450 MHz, 2 Gb DDR, HD 2400 PRO 256Mb, és 32Bites Win8.1.Nyilván alap órajelen is megy. A HD 2400 PRO csinálna mindent?
Ja és még egy VGA driver sincs fent, csak amit a win feltolt.
Mint már korábban is említettem, a webezés is sokkal smoothabb. Csak úgy folynak az oldalak.Valahogy fel kell tolnom Athlon XP-re
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
bacsis
üzenetére
Mindegyiknek van alja kategória, de én az Acer-t tartom leggyengébbnek.
HP.nál leginkább a gyári hibásakkal van gond, átlag összeszerelés.
Cégnél volt új HP250-es amiből szinte mindegyik ment vissza gariba, egyikben vincsi, aztán kijelző, aztán fagyogatás...HP 620 szériánál mindegyiknél kivétel nélkül hálókártya és USB problémák voltak.
Dell alsó kategóriái úgy ahogy össze vannak rakva, probléma nem volt velük. Lenovónál az 505s széria meglepően jól össze van rakva, azokat szoktam ajánlani. Acernél úgy értem hogy az összkép nem jó alsó kategóriában,pl: lehetne a gagyi műanyagot is szebbre kihozni. Nagyobb üzletiekből Acer-el nem találkoztam, a többség még mindig HP-t és Dell-t hoz ilyen kategóriából.Albacomból szereltem párat az üzletiekből már ha lehet annak nevezni. Tartóssága üzletiekhez képest átlag alatti, szétesős kissé ja és dögnehezek. Mondható az hogy a márka kategóriájának megfelelő.

-
Ranagol_5
őstag
Sikerült életre keltenem az Asus P2B-S deszkámat. Már csak SCSI diszkek kellenének hozzá, meg még 3x256Mb SD Ram..

-
Ranagol_5
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Acer-ből még az állítólagos felső kategória is hemzseg a tervezési hibáktól. Nekem volt szerencsém egy "High-End" acer laposhoz. Annyira fosul volt megoldva a hűtése, hogy a idle 70 fokon volt a cpu-gpu páros.. 10perc játék után meg már csíkozott a gpu és pár pillanattal később le is állt az egész.. Szóval maradjunk annyiba, hogy az Acer egy fos.
Ja, a lapost az eladott cuccaim archivumában megtaláljátok.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
e külsőre és minőségre messze legalja
Az Acernek is vannak felső/csúcs kategóriás gépei, és a HP/DELL/Lenovo-nak is vanak low end gépei amik szintén ugyanazt a fos gagyi műanyagházat tartalmazzák...
Szóval szerintem ez így nem helyes állítás
szerk: ezalól lehet kivétel az Albacomp mert annak csak hulladék gépei vannak

-
válasz
zotyesz66
üzenetére
Fincsi chipset volt az Ali, nekem egy Asus P5A-val volt dolgom ilyen chipsettel és arra emlékszem hogy igen jó volt az a lap. Rengeteg jumper és beállítási lehetőség. [link]
Egy nagyobb tuning során agyonfeszelés és a vargáné táp kombó miatt szétégett rajta a ramok felől egy fet valamint a körülötte lévő apró alkatrészek és vele együtt a nyákon lévő áramkörök egy része. Visszaforrasztani nem lehetett mivel nem volt hova, így kivezetékelve egy hasonló fett-el amelynek külön P1-es méretű bordája volt barkácsolva ment tovább teljesen stabilan. (elég sok alkatrész hiányzott!) Szegény lap nagyon sok mindent kapott, úgy emlékszem K6/2 300-as (vagy 350-es?) volt benne meg voodoo2-es, quatum vincsi, ja és Alliance 1mb-os vga 2D-re, hangra SB rádiótuneres isa ami még megvan valahol, ja igen meg ciril betüs fémházas billentyűzet ami rázzott a fasza táp miatt!! Nagyon űberfull rendszer volt, jó jó persze K6/3+-al lett volna igazi meg SLI-vel!
Na meg akkori szomszéd gépében is mintha Ali lett volna, mert bootképernyőn díszelgett az aladdin felirat.
Magáért az Acer-ért nem vagyok oda, mai notikból minőségre legaljának tartom bár tény hogy nagyon olcsóak és erős hardvert pakolnak a gépeikbe de külsőre és minőségre messze legalja -
Ranagol_5
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ebbe nézzél bele, és megtudod.

Szerk.: Én PH-s tesztet linkeltem, meg leírást.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Itt van egy kis infó róluk

-
zotyesz66
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
ULI az Ali utódja. Nekem Dual-Sata2-ben volt, az egyik kedvenc deszkám volt.
-
válasz
üzenetére
Biztosan jól volt beállítva az Awe? Voltam olyan helyen ahol át kellett állítanom Win alatt opl3- ról hullámtáblára, utána mondták - jé ez így is tud szólni?
Nekem egy gépben vannak, real-time átkapcsolásokkal hallgattam, a Kenwood végfokom két teljesen egyforma vonalbemenetére kötve. Wawe, CD, mp3: gyengébb a Gus, magasba húz, basszus kissé erőtlen. Hullámtábla : ahogy már mondtam néha nagyon villog a Gus de néha ványadtá válik ( pld dosos Tyrian alatt borzasztó), az Awe kiegyensúlyozottabb. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem elérhető a VIA oldala.
Úgy értem mik azok a legújabb chipset-ek melyekhez még van Win 9x driver, vagy alapból tartalmazza az os? -
zoltanz
nagyúr
KT266A -hoz van Win 9x driver? Illetve mely NV, Intel, AMD, VIA chipset-ek támogatottak ezen az os-en?
-
válasz
üzenetére
Azt könnyebb beüzemelni, már ami könnyűnek számít.Dos alatt nehéz leszorítani az irq- t 5 vagy 7- re, felette a legtöbb dosos játék nem szólal meg.Win98 alá viszonylag könnyen felmegy, XP alatt nem használtam de állítólag műkszik ott is. Win alatt mehet a magas irq, ott mindegy.
szerk: bizonyos esetekben nagyon villog a gus, de az awe stabilabb hangminőséget ad, nekem ez a tapasztalatom és kompatibilisebb mindennel ahogy Yutani is mondta
-
-
válasz
Yutani
üzenetére
Egyetértek! Gussal csak olyan foglalkozzon aki eltökélt a nehézségek leküzdésére. Az Awe cuccok sokkal kezesebbek. Gusban kezdőként hosszú ideig tartott mire kiismertem de már annyira vittem hogy 2 gépben is dualban Awe mellett is üzemel, ha ezt nem hobbiból hanem kötelességből kellett volna elérnem már hófehér lenne a hajam

-
Yutani
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Király dolog a GUS, de ha valaki aktívan akar DOS-os játékokkal foglalkozni, a kompatibilitás és a tömöttebb hajkorona érdekében inkább egy AWE64-et érdemes használni. Fillérekből megvan és mivel hardverből kompatibilis az SB16-tal, mindennnel megy, ráadásul ott van a wavetable midije is. Szerintem.

-
-
Igen, onnan töltöttem le, meg ezt is leszedtem már a linkelésed előtt, csak nem tudtam melyik jobb... , köszi !
(#28258) nakos1212 : itt tilos is, nekem csak annyiból jó a politikai vita hogy az amúgy alacsony vérnyomásom képes felmenni 120- ig is
, ezenkívül azonban nyugodt típus vagyok -
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
hajrá
de ne itt politizáljunk, elvégre nem vagyunk otromba állatok.... -
válasz
bacsis
üzenetére
Szia!
Igen tudja! Mondjuk érezhetően sokkal többet forog a ventilátor mint az eredeti cerkával, de azóta volt már benne 2.8-as NW P4 is, szerintem azzal még többet forgott, mint ezzel a HT-s 3.2-essel, bár a miértjét én sem igazán értem! Szóval anno próbáltam rajta játékot indítani (Flight Simulator 2004), közben szinte folyamatosan hűtött, de ahogy én manapság használom (fórum, putty ssh, fórum, winamp, fórum) tökéletesen jól megy, ha bemelegszik 55C-ra akkor bekapcsol a venti, és leviszi 50-re, majd így tovább! Ha nyáron nagyon meleg van akkor kap plusz 12cm-es ventit maga alá 5V-on, annak a hangját se hallani, de folyamatosan szellőzteti a házat, papírlapot leszívja a keyboard-ra, és olyankor alig kapcsol a saját ventilátora! Amúgy se hordom sehova, mindig az asztalon használom, mozdítva is csak takarításkor van!
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Tehát magán a boot képernyőn (auton, ill kézzel beírva is)? Ott gondolom maga a vezérlő és vinyó nem szerethetik esetleg egymást (bár idés vinyóknál még nem nagyon botlottam ilyesmibe), ha amúgy a vezérlő meg a vinyó más-más felállásban működik (ilyenkor nem tudsz mit csinálni keresel egy másik vezérlőt), de Darthsunnál nincs ilyen probléma, csak maga a bios nem kezeli helyesen a nagyobb vinyókat, tipikusan ezért kuszálódik össze a fájlrendszer egy idő után, na pont erre jó az ontrack, csak a megfelelő verziót kell kiválasztani.
-
-
dfdfdf
őstag
nekem csak hasonló volt de oda valami kártya kellett volna mert nem volt a 939 es tok a lapon így valami slotba kellett rakni a "slot"ossá fejlődött kockát
.
Tényleg ide átnézne valaki 939hez értő guru? -
dfdfdf
őstag
De pofás kis lap
-
juliabrilke
veterán
Piacon voltak sd ramok egy packban 200Ft-ért darabja. 512MB-os modulokat kikaptam belőle, szerencsére csak az egyik nem volt jó.

Köszi a válaszokat. Akkor szerintem VH6-T, lesz belőle.
-
bacsis
Közösségépítő
Intruder2k5! Üdv köztünk

A C64-es témát sem kell OFF-ba rakni, mert az is retro
Amúgy szerencsétlen Fujitsu tudja hűteni a procit rendesen? azért egy 3,2-es Norcinak van hőtermelése
DarthSun! Ilyenbe én is futottam már töbszőr is, 386-osnál, hogy az 1GB vagy az fölötti pl 1,2-es HDD-ket még 504MB-ra állítva sem hajlandó kezelni.. egyszerűen akárhogyis nézzük, túl nagy neki... de egy 850MB-ossal pl meg tök renden elmegy/mennek már. Valszeg nálad is ez lesz a gond
juliabrilke! Ahogy már előttem is írták, VH6-T, ami ECC-s SD RAM-okból a 3X1GB-ot is lekezeli
-
gban
veterán
válasz
juliabrilke
üzenetére
-
Ádyka
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Úgy néz ki a win 8.1 szebben fut A64 3200-on, mint a régebbi windowsok.
Athlon XP-re még nem sikerült felrakni, sajna kell neki a mókolás.
De a 939-es rendszeren, ha kivárjuk a bootolás kb 3 perces kerregését, utána sokkal szebben folynak a weboldalak, még a géprágó Symatec Endpointtal is.Mindez: Venice @ 2500 MHz, 2 Gb DDR, HD 2400PRO, valami 250 Gb 7200-es elég gyors WD-vel.
-
zotyesz66
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Abit vh6-t? Asus tuv4x? Szerintem csak Via chipset jöhet szóba, sajna az i815 nem támogat, csak max 512 megát.
-
juliabrilke
veterán
Szép napot mindenkinek!
Tudtok olyan P3-as lapot ajánlani, ami megeszik 3db 2 oldalas, 512MB-os ramot és mindet látja?
Lehet socket 370 és slot1 is, lehetőleg a tualatin procikat támogassa.
-
Yutani
nagyúr
válasz
üzenetére
Én a helyedben nem kísérleteznék, hanem vennék egy E6850 (3GHz) procit jó áron, amit tuti támogat a lap. A 4GHz-re húzott Celeron D (ha az) procinál ez fényévekkel jobb lesz és nem kell aggódni a támogatás miatt sem. Most van az aprón 7.5k-ért Pécsen ilyen proci. Vagy 8k-ért ugyanott E8400. Vagy számolsz egy kis tuninggal és még olcsóbban veszel egy alacsonyabb órajelű Conroe-t vagy Wolfdale-t. 5k-ért van mondjuk E7300 is.
-
válasz
cheatergs
üzenetére
Ilyen programról nem tudok.
A DX4-100 TDP- je elenyésző lenne 22 nm- en szerintem. Mérete szintén. Hasonlítsunk:
DX4-100 : 1 600 000 tranyó
22 nm Ivy CoreI7: 1480 000 000 tranyó1 480 000 000 / 1 600 000 = 925 - Tehát egy CoreI7 lapkán 22 nm- en elvileg 925 db 486- os CPU férne el

-
cheatergs
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Fura, amiért architektúrálisan annyival fejlettebb a 486-os, hogy 100MHz-cel hozza egy 350MHz-es 286-os erejét, a koprocija meg egy 800-as 287-esét.
Tudtok olyan progiról, amivel csekkolni lehet, az ilyen régi prociknak mennyin kéne futniuk, h a mai csúcsprocik teljesítményét hoznák, vagy épp mennyi TDP-jük és méretük lenne mai csíkszélen?
-
törölt tag
Kis különbség... Hardveraprós Xeon X5270: 18K | ebay-es: 10 dollár....
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Hagyd auton (vagy mégjobb kézzel bevinni, ha nem ismerné fel jól) a vinyóbeállítást, ontrack disk boot floppy be (ill. legyen kéznél egy dos/win95 ami tenni akarsz rá bootfloppy is), az úgyis felülírja aztán a beállításokat, gyak. egy bios extenderként működik, ami még az oprendszer előtt betöltődik, hogy helyesen kezelje a vinyót.
-
Az NE2000 kompatibilis módot próbáltam, nem jött be, más 386-486- ban viszont műkszik nekem is ahogy mondod.De nem gond mert a jumperessel megy végülis.
Disk managert nem is próbáltam mert bios 1024/16/63- as beállítással is behalt. Ha 1.7- es vinyóról akartam bootolni ilyen beállítással be sem bootolt. Teljes geometriára állítva és 504- es partícióval + 130- asról bootolva egy darabig ment de behalt.Az utóbbi esetet újrajátszva megpróbálhatnám a 130- asról indítani a diskman- t, úgy működne

-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Tegyél rá ontrack disk managert (vinyó gyátójától függően) és menni fog az nagyobb vinyóval is minden gond nélkül, mint ahogy pnp-és hálókarival is mennie kell, csak a setup progijában ne2000 kompatibilis módba kell állítani (ill belőni a memóriatartományt, irq-t), vagy némelyiknél jumperelni is lehet a pnp, ne2000 mód között.
-
válasz
ebegab92
üzenetére
Nekem nem nagyon vannak cuccaim, alapjában véve nem vagyok gyűjtő, az van amit használok, meg néhány beragadt apróság, ami már eladhatatlan, és egyébként sem képvisel értéket, a többit eladtam! Talán valahol a fiók mélyén kell lennie még 1.2GHz-es Tualatin PIII procinak, van néhány EDO és SD RAM, meg talán még a 386-ból maradva pár 1MB-os SIMM RAM!
-
ebegab92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ilyen mobil NW-ból van még 3.06 GHz-esem 2 db is, egyik HT-s, másik nem
Sajna ezeket nem ette meg a desktop lapom, érdekes módon a mobil Prescottot meg igen
Bár a 945G chipset inkább Prescott és Wolfdale alapú procikra lett már kihegyezve 
-
ebegab92
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy ilyet pörgetsz benne?

Nekem egy ilyen csücsül most az MSI 945GCM478-as lapomban a Windows 8.1-et meghajtva

Lassan írok egy cikket a lehető legjobbra fejlesztett Pentium 3-as notimról, csak még egy PCMCIA USB 2.0-s kártya kellene bele, hogy ultraüberkirály legyen
Valakinek nem akad elfekvőben véletlen? 
-
Sziasztok!
Csak most találtam ezt a topikot, kicsit beleolvasgattam jó a témája!

Jómagam is elég régen kezdtem ezt az ipart, anno még Commodore 64-en, annak is a régebbi verzióján, természetesen az első időkben még magnóval, a floppy meghajtó csak később jött! Természetesen mindez egy monitorrá alakított Junoszty TV-vel! Bár az igazat megvallva ez csak az első saját gépem volt, a suliban még Videoton gép volt!
Na de eddig az OFF, aztán már jött jó kis 386SX33, amin már ezerrel lehetett nyomni a Prince Of Persia-t, meg a Wolfenstein 3D-t, (PC speaker-el) a Doom-hoz kevés volt a RAM-om! Bár meg kell jegyezzem, hogy akkoriban igen jónak számító 1MB-os OAK videókarim volt, és 120MB-os HDD szolgáltatta a hatalmas háttértárat!

Aztán a játékos korszakban nálam is felpörögtek az események, és végigjártam szinte mindent, amiről a topik szól!
AMD 5x86 133, Pentium 233MMX, AMD K6-2, Celeron, PIII, természetesen mindegyik a névleges sebessége felett hajtva, S3 Virge, Woodoo2, Woodoo3, stb... ja, és volt 2x-es CD íróm, amit 60 ezerért vettem!

És ez ment szépen nagyjából 10 évvel ezelőttig, amíg le nem szoktam a játékról! Akkor valami P4 S478 3GHz körüli gépem volt, SB Live 5.1, GeForce FX5200 128MB, stb... amit eladtam, vettem helyette egy Fujitsu notebook-ot, ami akkor egy igen jó gépnek számított! Bár a mai napig ezt használom, több minden ki lett cserélve benne, de már akkor is erősen a retro topikba való darab! Szóval most itt vagyok ezzel, de fórumozni és internetezni ez is tökéletes egyelőre! Fujitsu Siemens Amilo L6820, eredetileg 2.5GHz-es Mobile Celeron-al, jelenleg 3.2GHz-es Hyper Threading Mobile P4-el, 2GB RAM, és 250GB ATA HDD! A leggyengébb pontja az integrált 64MB-os i845G VGA, de az itcafe-ra megteszi ez is!

Vsz egy sokkal szebb korszaka volt az a régi a számítástechnikának, még ha internet nem is volt!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Itten írják milyen csipszet kell a mókához.. az szerint a 945 nem támogatott

Bár lejjebb meg azt írja, hogyha támogatja a lapod az E6850-et, márpedig azt támogatja, akkor meg mehetnek a Woodcrest magos Xeonok.. szal mivel ezen a téren túl sok tapasztalata szerintem senkinek nincs, így én azt mondom hogy ez a te esetedben lutri.. vagy megy, vagy nem.. de tudod mit? próbáld ki számolj be nekünk, és a következő segítség kérőnek már biztosat tudunk mondani
DarthSun!
Normál tempóra állítva milyen szintet hoz? -
Készen lett az a bizonyos L2 nélküli 486- osom. Volt vele szívás rendesen. Az 1.7- es vinyóra hiába tettem 504M- ás partíciót, a biosban hiába állítottam 1024/16/63- ra (504M), a vinyóműveletek bizonyos rendszerességgel behaltak.Több vinyóval is próbáltam. A békebeli 130M- ás IBM- el azonban szépen fut:
A hely kicsi, de már megy a háló, így elég lesz. Hálókártyát is nehéz volt találni bele, végül előkotortam egy jumperes RTL8009- et, evvel megy, a PnP- sek nem mentek benne.
Ramot sem volt könnyű találni, az EDO- k meg sem nyikkannak benne, végül találtam 2-2 egyforma 4M- ás sima FPM- et:Jó gép lett, L2 hiányában 100MHz Intel DX4 OverDR- al is 30 a DoomBench - alaplapra integrált S3805VLB video van benne:
Lowban meg, turbo ki, L1 ki -megcsíptem az XT sebességét
, ami tök jó a veterán játékokhoz :A gép egészében :
-
törölt tag
Bátyámnak van egy ilyen 775-ös deszkája. Azt írják 2 magig bírja csak, szóval hogyan jönne ki jobban? C2D proci vagy átalakítgatással Xeon? Bár nem tudom belemenne-e az átalakítóba, hisz faragni kell a lapból. Kicsit több életet kéne lehelni a gépbe, hisz a 4GHz fölé kitolt Cerka azért nem az igazi a játékokban. Van már egy pár olyan is ami alig vagy sehogy sem megy.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem valószínű, ennél több is volt már nyitva.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Már mire érted? A sok nyitott ablakra?
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Ahogy korábban is beszéltük, a VIA-nak lassabb a memória kezelése, de némi finomhangolás után közel a 815 szintjére lehet hozni, de némileg akkor is lassabb lesz...
A Tusl2C elég jól bírja a tuningot, mergfutja a 200-as FSB-t, míg a VH6-T már 170körül kifexik, ráadásul a Tusl2C-nél lehet emelni a memóriák feszültségét
-
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Még amikor a VH6T- vel bénáztam emlékszem hogy 1100- as TuaCerkával kb 1000 pontal hozott kevesebbet 3DM2001- ben mint az ST6. A bebootolása is tetű, majdnem 2x annyi idő mint az ST6- on ( ugynolyan vinyó, ram, videokari )
szerk: de ettől függetlenül próbáld ki ha van időd, kíváncsi lennék Neked mi jön ki

-
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Nemsokára visszakapom a VH6T- met, kíváncsi leszek, mostmár van bele 1400- as Tualatinom, az ST6- ban meg még 1266- os van ( nem cseréltem még ki ).Szerintem a VH6T 1400- on talán befogja az 1266- on járó ST6- ot vagy a TUSL2C- t
. VH6T előnye a több ram, de nekem mindegy mert 98 alatt járatom ezeket, az meg 512 felett amúgyis rosál. -
Ranagol_5
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Az Abit BX133-RAID-ért feltudok ajánlani esetleg egy dobozos Shuttle Spacewallker AV11.

BTW melyik chipset a gyorsabb, az intel 815EP vagy a VIA apollo pro133A?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HP Thunderbolt 4 kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

SSE2 meg PAE megvan. Pentium 3-nál csak PAE van, de akkor meg mi értelme ennek a mókolásnak, ha csak az NX miatti sírását kapcsolja ki a Win 8.1-nek? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)