Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sheep
addikt
válasz
Dare2Live #64799 üzenetére
Én osztom a Hardware Unboxed véleményét, ez inkább egy 4090ti amely teljesítménye nem hozza azt amit egy generációs ugrásnál elvárnánk, és az árazását tekintve is csalódás. Min 25% -kal kerül többe és kb. ugyanennyit ver átlagban a 4090-re 4k felbontáson de jóval magasabb fogyasztás mellett. A DLSS/frame gen pedig nem nyers erő csak egy technológia ami félrevezető és amelyből a kompetitív játékok nem profitálnak a latency miatt, arról nem is beszélve hogy nekünk vr gamereknek a frame gen semmit nem számít.
Szóval ha sok pénze van vkinek hajrá, de én nem érzem úgy hogy cserélnem kellene. -
Dare2Live
félisten
Mert nagyot ment akit érdekel kint vannak az 5090 tesztek.
[link] TPAVG FPSben
5090 147.1
4090 109.2
4080 Super 84.1
kb +~35%
Min FPSben is hasonló az erőlelépés.
RTben is. [link]Ez alapján kb lehet IPCt is kalkulálni ami kb kidobja az 5080... előrelépését is. (De kb fölös egy hét múlva lesz 5080 teszt is.)
És akkor az elefántról a szobában azaz DLSS4/MFG. Amin nézték ott elsőre a DLSS4 jól sikerültnek tűnik. Latency emelkedés bőven elfogadható. (Kivéve kompetetív playerek, CS, Valorian....)
és ahol működik a DLSS4 ott brutál az előrelépés: Nem elrugaszkodott Jensen azon bemondása, hogy 5070 = 4090.
Persze régi játékoknál nem lesz DLSS4 de régihez meg egy 5070 is bőven elég.Hirtelen eslő gondolatok 20perc után tőlem. A tévedés jogát fentartom.
-
gulasoft
őstag
válasz
Márton #64795 üzenetére
Hát a q3 felbontása nagyobb mint az fhd monitorán ráadásul vd-ben csak megfogod és széthúzod a kijelzőt. Azt tudom, hogy a monitoron nem tudtam elolvasni a szöveget a szemcsiben meg igen!
Hát hogyne lenne nagyobb!!!! 2064x2208>1920 × 1080 vizszintesen több mint 2*-es
Az is lehet valami felskálázás csinálta, de a szemcsiben el lehetett olvasni a monitoron meg nem. -
Márton
nagyúr
válasz
gulasoft #64794 üzenetére
na akkor pontosítsunk...
hogy hogy nem látsz szinte semmit a monitoron mert nagyobb a videó felbontása? wtf..
Q3 pont hogy nem élesebb mint egy fhd monitor, mert az ugyan igaz hogy pár pixellel nagyobb. a panel felbontása, de jóval nagyobb a fov is.. ha élesebb lenne nem látnám a pixeleket.. pedig még éppen látni. fhd monitoron nem látni normál nézési távolságból.
erről ennyit
engem meg a first encounter nem hozott lázba.1x megnéztem, azóta sose.. -
gulasoft
őstag
válasz
Tyrone89 #64793 üzenetére
Hát nekem egy full hd monitorom van, és ha nézek egy videót ami fullhd-nál magasabb felbontásban készült, akkor a monitoron szinte semmit nem látok a q3-ban meg minden sokkal élesebb, mert nagyobb felbontása van mint a monitoromnak, úgyhogy nem biztos hogy mindenkinek 2-4k-s TV-je van otthon. (mondjuk mikor 5 éve egy VR terembe mentünk a céges karácsonyi buli egyik pontjaként, és az arizona sunshine-t rakták be, ahol egy faházban indultunk, és lehajoltam 30 fokban félrefordítottam fejem azt is cirka 30 fokban és így pont kiláttam egy résen a faház deszkái között és láttam, hogy téblábol a zombi, akkor döntöttem el, hogy kell a tökömnek 4k monitor, hogy aztán egy kulcslukon kukucskálja be egy 3d-s világba, mikor van olynan technológia ahol benne vagyok abban a 3d-s világban.) Azóta (5 éve) nem ülök le flat játék elé, csak ha céges lanparty van, és olyankor is inkább a rajzolós sorjáték van.
Úgyhogy a Q3 jó döntés lesz, pár perc alatt elfelejted a videó nézegetést, ha csak elindítod a first encounert, ahol a szobád falán ütött lukakon özönlenek be a szőrmókok, és az asztal alá ha bemásznak akkor le kell hajolnod hogy lelődd őket (annyira jó az AR része is), akkor ez hamar elfog vinni egy passzív filmnézés helyett. -
válasz
xandrush0831 #64791 üzenetére
Nem tudom mit jelent a P4? De inkább így kérdezem a Q3 jó lehet akkor nekem mozizásra ahogy lentebb is írták? Mert nagyon vadászok egy jó vételt.
-
xandrush0831
aktív tag
Hogyne lenne különbség fresnel vs. pancake között mozizásban. Fresnel-nél tiszta homály a videó széle, de úgy pontosabb a megfogalmazás hogy csak a közepe éles. Én emlékszem a Q2->P4 váltásomra. F1-et nézek Bigscreen-ben moziteremben, Q2-nél fejjel kellett ráfordulnom az oldalsó és alsó kiírásokra is, Pico-val meg szemmel rápillantgatok. Konkrétan kényelmetlen volt fresnel-lel. Csak talán mozifilmeknél nem ennyire feltűnő, mivel nagyrészt középre kell nézni bennük. A fresnel mentségére szóljon, hogy ezek a kiírások nagyon a szélen vannak:
De akkor is ég és föld a különbség, már sokkal beljebb is. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Márton #64788 üzenetére
De, köszi a javítást!
#64789 laccy88: Jó kérdés, MR mode címkével van feliratozva a videón, azaz Mixed Reality mód, de hogy mit értenek ez alatt azt én sem értem... Talán azt, hogy MR tartalom mellett így még komfortosabb a headet? Merthogy nem az arcodon ül a headset, hanem a homlokodon, ezért MR tartalom mellett nincs is szükség faceplate-re. Talán, de csak tippelek.
Én úgy akadtam rá, hogy keresgéltem a Q3-hoz fejpántokat aztán redditet széttúrtam, olvastam sok véleményt, azok alapján bejövős de nyilván én sem próbáltam még. Az ára borsos de sok extra van benne, Q3 meg nagyon bejött, jó lenne kicsit növelni a játékidőt meg a komfortot, ezért én áldoznék rá. A beépített venti is jól jönne nyáron, bár van klíma + ventillátorom is, de azért ez mégis csak lokálisan szellőztet. -
laccy88
senior tag
válasz
Dyingsoul #64787 üzenetére
BoboVR S3 Pro
én személy szerint nem is hallottam róla
Egy intro videón leveszi a headset-ről a fejpárnát és úgy veszi fel.
Ennek mi az értelme? -
Dyingsoul
Topikgazda
Valaki rajtam kívül várja még a BoboVR S3 Pro-t? Vagy én nézegetem túl ritkán vagy jó időre kifogytak. Reménykedtem benne, hogy még kínai újév előtt be tudom rendelni de úgy néz ki nem.
#64786 lajosx: A SkyVR videó lejátszót nagyon tudom ajánlani! Igaz én ritkán filmezek, de eddig minden 2D-s filmet, sorozatot szépen vitt és sok beállítási lehetőség van.
-
Nagyon sok hasznos infót kaptam, nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Akkor teszek egy próbát a quest 3 al. Igaz csak film az elsődleges cél, de kitudja lehet játékkal is megnézem, ezért is esett erre a választás. Ha megvettem biztos jövök még kérdéssel, mivel teljesen tudatlan vagyok
Köszönöm nektek
-
stfx
aktív tag
Havonta fizetheted a reszletet, es ha nem fizetsz softwaresen letiltjak a headseted. Ezaltal az uj pimax headsetek szinte eladhatatlanok lesznek, mert felnek tole hogy az eredeti vevoje nem fizeti a reszleteket. Azt ugye hozzaszamoltad hogy nettoba vannak az arak, es magyarorszagra erkezeskor fogja a NAV a 27% Afat + a vamot kifizetteni veled?
-
Tyrone89
aktív tag
-
gulasoft
őstag
válasz
Tyrone89 #64779 üzenetére
Erre gondoltam az aránylag kicsi sweetpottal, de elméletileg ha középre fókuszálsz a nem fókuszbam látott rész amúgy is homályosabb a rendes látásnál is. A felbontásra nem is gondoltam, mert a film felbontása sem szokott nagyobb lenni mint akár a q2 felbontása. Főleg a 3d-sek meg egyenesen horror méretűek így is, ugye vagy függőlegesen vagy vízszintesen van egymáson a két kép, és a lejátszó választja ebből ketté a képet, és rakja szemenként külön, de minden képkockából ezáltal 2 lesz. 30Gb egy normális 3D-s film és az 1080p ami bőven alatta van a q2 felbontásának, úgyhogy a különbség szerintem csak a speetpot lehet, de lehet tévedek.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
gulasoft #64774 üzenetére
Nekem volt q2..és a quest 3 nekem sokkal jobb filmezésnél, a q2-nél a kicsi sweet spot zavart leginkább engem, hogy a vászon szélei és felül alul nyilván kör alakban homályosak voltak. A q3-nál nincs ilyen jellegű gondom. Felbontásban is jobb a q3 filmezés közben is érzetre. De a sweet spot volt nekem az igazán zavaró filmezésnél a q2 esetében
-
-
-
laccy88
senior tag
-
KRoy19
őstag
válasz
Pitti11 #64769 üzenetére
Anno előrendeltem a Crystal Light-ot, aztán lemondtam a picsába, miután hónapokig ment a vetítés.
Szóval Pimax headsettel nincs tapasztalatom, de Pimax-el mint céggel van.De ezért mondtam, hogy ha valakinek nem probléma, hogy hónapokig/vagy akár egy évig is várni kell, hogy kapjon valamit és addig is benne áll a pénze, akkor hajrá.
-
laccy88
senior tag
válasz
kiskuplung #64767 üzenetére
ááá szóval Ti szoktátok az igazi moziban is szétdobálni a popcorn-t
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
lajosx #64761 üzenetére
Egy TV-t nem vált ki a quest 3. Szoktam benne filmezni, de csak kb egy egy filmet a hét folyamán. Minősége nem összehasonlítható egy mai 4K HDR/DV képes oled tv-vel. De egyáltalán nem tragédia, sőt egész élvezhető. Igazából itt a képméret ami miatt nagyon jó, mert kb mozi méretben láthatod a filmeket. A 3D filmeknél lehet ezt leginkább értékelni, mert a 3D filmek akkor a legjobbak ha hatalmas méretben tudja megnézni őket az ember. Viszont az élvezhető képhez szerintem minimum full hd tartalomra van szükség. Illetve ott a kényelem is, azért itt másfél-2-3 órán keresztül el kell viselned a fejeden a headsetet. Megszokható persze. Lóghatsz töltőről is közben. Szerintem a 4XVR player és a Skybox a legjobb lejátszó app. A Bigscreen is jópofa.
-
laccy88
senior tag
válasz
lajosx #64761 üzenetére
én gyakran használom a Q3-at flat vagy 3D filmnézésre. Sajnos utóbbira kevés a minőségi tartalom, kevés mozifilmet adnak ki 3D-ben.
Nálam egy NAS-on vannak a tartalmak, és arról stream-elem. (fHD,2K)
Pl. a SkyBox VR app-al ez jól működik. Tudsz passtrough-val filmezni, vagy valami virtuális hátteret (pl. moziterem) kiválasztani.
De a virtuális közösségi mozizásra nagyon jó móka a BigScreen
Q3 gyári fejtpántja nem jó, de létezik olcsó (pl alie.) alternatíva.
Csak mozizásra lehet, hogy tényleg nagy beruházás a Q3.
Van a Q2 vagy a 3S, amivel ezek a funkciók ugyanúgy elérhetőek olccsóbban.
Én Q2 és Q3 között filmnézés közben minőségi különbséget nem észletlem.
Remélem tudtam segíteni!
Akku: filmezés közben általában keveset mozog az ember feje, ezért nyugodtan lóghat töltőn -
bojan
tag
válasz
lajosx #64761 üzenetére
Én szoktam rajta viszonylag gyakran nézni, de csak streaminget próbáltam eddig. Tudsz az ablakból mozivászon méretűt csinálni (te méretezed méretét és formáját is amilyenre akarod), és én úgy szoktam, hogy kiterjesztett valóságban nézem, csak azt elsötétítem. Így látom a környezetem is, de csak sötéten így nem zavar. Mintha ágyban lenne a mozi
Nekem teljesen megfelelő a minősége a képnek, pláne ha magas felbontású a stream (Arcane-t végig így néztem meg, gyönyörű volt). Akku idő az amire figyelni kell, mert elég gyorsan merül. Valami pót akksi vagy powerbank biztosan szükséges hosszabb filmezésekhez. -
Sziasztok. Szerintetek a Quest 3 jó lehet film nézésre? Nem játék lenne az elsődleges amire használni szeretném. Vagyis inkább csak film nézés lenne. Valamikor volt ps vr azt nem szerettem, nem tudom mennyiben változott a vr világ pár év alatt. Nem rég hallottam arról hogy már virtuális mozi is van. Mivel sokat filmezek ezért kiszeretném próbálni. Igaz semmit sem tudok róla, minőség, hang, lejátszható anyagok stb. Szerintetek ez jó lehet erre a célra? Vagy inkább valami másban gondolkodjam? Azt olvastam hogy gyenge az akkuja, nem kényelmes a pánt stb. Elvileg ezek küszöbölhetőek, inkább a minőség érdekelne. Köszönöm szépen. Ha van jobb alternatíva azt is szívesen veszem. Egyáltalán jól működik már ez a vr mozi? Vagy még kezdetleges?
-
mmdms
addikt
válasz
KRoy19 #64759 üzenetére
Meg ha a 14 nap utan kifizetem egy osszegbe a fennmaradt reszt ott is van egy kis kedvezmeny, az se jon rosszul. Sztem ez nem lesz kesobb, vagy magasabb arakon. (Tegyuk fel megis megjelenne.)
Egyebkent arrol se talaltam infot mi van ha az ember az 1 €-s elorendelest valasztja, az milyen feltetelekkel fizet utana?
-
Raymond
titán
A classic Pimax metodus ugy mukodik hogy ha most bejelentik hogy 2025 tavasszal jon akkor kb. 2026 tavasszal majd bevalljak hogy csak 2026 oszen jon es ha szerencsed van akkor 2027 tavaszan szallitjak. Ha meg nagyobb szerencsed van akkor legalabb a fele bejelentett feature mukodik is.
-
KRoy19
őstag
Ne rendeldd meg a dream air-t, mert nem létezik. Még csak prototípust sem látott még senki. Kb. olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy meglátták, hogy mennyi kis form Factor headset jön és gyorsan összedobtak egy délután alatt egy render képet és mellé írták az összes vonzó specifikációt, ami jelenleg létezik és kirakták, hogy "mi is csinálunk majd ilyet ám, légyszi ne vegyetek mástól headset-et"
Soha nem adtak még ki semmit akkor, amikorra először igérték, szóval minimum fél évet számoj rá arra a 2025 májusi megjelenésre. (Ha egyáltalán megjelenik és nem az lesz vele, mint a 12Kval). Meg ahogy olvasgatom kurva sok a minőségi probléma a headset-eikkel.
Lehet kicsit hülyén hangzik az én számból ez, aki előrendelte a MeganeX-et, de azt legalább látták már páran és a CES-en is jól szerepelt.
Szerintem legalább azt várd meg, hogy mutassanak egy prototípust.
Mondjuk a Pimax-nél van refund, szóval nem akkora a rizikó, mint a MeganeX-el. -
mmdms
addikt
Pimax milyen minosegu termeket es szolgaltatast ad?
Ha most megrendelem a Dream airt, varhatom azt h evekig mukodni fog? Gondolom van vmi sajat softvere is, ez jol mukodik, nem szokott vele gond lenni?
Igazabol mindent is tud amit szeretnek egy vr szemcsitol, es a kepessegeihez merten ez az arazas annyira nem is veszes, ha tobb evbe gondolkodok. Igy inkabb leteszek a 5090 vasarlasrol, lesz egy 4090 meg ez. -
-Rolika-
senior tag
válasz
bazsika007 #64752 üzenetére
Ali expressen nézz körül. Én is onnan rendeltem. A gyárit szinte nem is használtam.
-
laccy88
senior tag
válasz
bazsika007 #64750 üzenetére
leveszed, és kimosod? Persze nem mosógépben.
De amúgy biztosan vannak ehhez is kínai aftermarket arcpárnák.
Én pl a Quest 2/3 párnájára új korában egy szilikon védőborítást raktam. Nem szívja be az izzadtságot, de könnyen tisztán tartható és a kényelemérzeten sem ront.
Egy reddit kérdés -
bazsika007
kezdő
Sziasztok! Adott egy pico 4 és annak az "arcpárnája" ellégé foltos (izzadság miatt) hogy tudnám azt eltűntetni róla?
-
fatal`
titán
válasz
Dyingsoul #64746 üzenetére
Nem vontak össze semmit és nem butítottak a PC verzión semmit, nem is ez volt a téma. A standalone változat alacsonyabb felbontást használ, mint, ha PC-n a natív rendert használod (maxra tolt csúszka), ezért csúnyább. Meg vannak egyéb különbségek is, pl. a falakon. Egyszerűen borzasztó csúnya a PC-s verzió után.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
gulasoft #64743 üzenetére
BS-ből először csak PC verzió volt, mert akkor még Quest nem is létezett. Később jött Quest verzió. Arról nem hallottam, hogy összevonták volna a kettőt vagy hogy a PC verziót a Quest verzióra "butították" volna le.
Én nem tudom mit értetek most alacsonyabb felbotás alatt. Raymond írogatta a topikban már több alkalommal a render felbontást a kijelző felbontás mellett és ha jól emlékszem a fő indok a lencse, lencse torzítás volt, nem a GPU teljesítmény. -
KRoy19
őstag
válasz
gulasoft #64738 üzenetére
Ez nem konkurencia a Metának. Minden nagyobb cég szinte teljesen elengedte a PCVR-t, pláne a high end PCVR-t és már mindenki a standalone-t meg az MR-t nyomja. Ezért vagyunk kénytelenek ilyen nevenincs kis cégektől venni HMD-t, mert más nem csinál már ilyet. Azon sem lepődnék meg, hogy ha már a Valve sem rakna DP-t a Deckard-ra.
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #64737 üzenetére
Meg fog az jömni, max csúszik kicsit, ez azért japán, ott azért csak komolyabb a dolog. De a pimax is megjön, nincs ezzel gond, csak az hogy igazi teszt egyikkel sem volt az elég bátor lépés, de ez a te kockázatod nem a miénk. És ha van konkurencia talán a meta is összekapja magát.
-
KRoy19
őstag
válasz
xandrush0831 #64734 üzenetére
Szerintem a 4090-el is ojan jó lesz, hogy beszarok. ( már ha megjön ugye)
-
fatal`
titán
válasz
zsozsa74 #64718 üzenetére
Én meg nem szeretnék pórázzal ping-pongozni meg racket nx-ezni.
Standaloneban tényleg ocsmányak, még a BS is, de wireless PCVR teljesen ok. Szimulátorhoz viszont jó lenne a natív kép, ezért lenne jó egy hibrid HMD, mert nem fogok kettőt tartani, annyit azért már nem ér.
De egyelőre nincs.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
gulasoft #64732 üzenetére
Igen, egy jobb játék jobb mint egy rosszabb... Ettől még nem fog jól kinézni a Q3 standalone. 300.000*-es géppel egy 70.000*-es fejszettre is jobb képet lehet generálni.
*: használt árak
Amúgy kezdek rajtad én is irigységet érezni... Remélem vesz hozzá impulzusból egy 5090-et is mert megteheti, és olyan jó lesz hogy beszarik.
-
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #64730 üzenetére
Hát az baj ha nem érted a különbséget. Azt mondtam, a mostani q3-as játékok jobbak mint jópár pcvr (arról nem is beszélve, hogy mennyi pcvr cím jelenik meg.)
Persze egy másfél millás géppel biztos jobb képet lehet generálni a 800.000-es fejszetekre, ezért várom is kroy beszámolóját, megérte e 2,5 millát kiadni, tényleg annyival jobb lesz a játékélmény. -
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #64726 üzenetére
Azért ha idézel, idézz pontosan:
de 30-40gigás mostni q3-as játékok már odavernek néhány PCVR címnek is simán. -
gulasoft
őstag
válasz
zpeti2 #64724 üzenetére
Ezt találtam, ez alapján nem késtek még el vele: Melyiket rendelted? (Azért jó hogy mindegyik végén ott van az évszám is :-) )
Crystal Super: 3 Models to Choose From:
57PPD QLED (3840x3840 - 120 degree FOV) - Pre Order Now (Shipping From February 2025)
50 PPD QLED (3840x3840 - 135 degree FOV) - Pre Order Now (Shipping From March 2025)
Micro OLED (3840x3552 - 100 degree FOV) - Pre Orders Opening Q1 2025 -
Most jöttem rá mekkora lúzer vagyok én is
Végiggondoltam miket fizettem ki előre, amikor még képeket se láttunk róla. Kezdtem az Oculus DK1-el ha jól emlékszem egy évet csúszott az ígérthez képest, (annyi nem normális fizette ki előttem) egy hónapot vaciláltam mire rányomtam a fizetésre, 40ezredik körül voltam a listánDK2 ugyan ez, kicsit rövidebb várakozással, CV1 szintén. 5K+, G2, Q2, itthon vettem, Pimax 8KX kb egy év, Crystal 6 hónap, és most a Super. Ezek küzül csak a Super nem jött még meg. Rágom is a körmöm, úgy hallottam még nem sok működő fejest csinált a Pimax. Január közepén kellett volna feladniuk... Biztos csak lehúzás, szerintem lelépnek a lóvémmal.
-
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #64721 üzenetére
Hát tegyétek egymás mellé a ps2 1080p-s videóit meg a q3 2k/per szemeseket. Pár ps3 cím is tényleg pöpec volt (shadow of the colossus) az volt a legszebb ps3-as játék. Az tényleg jó volt. De azért a ps2 azért erős túlzás volt. (volt ps1, ps2, ps3. itt leszáltam a sony vonatról mikor úgy jött ki a 4, hogy nem volt kompatibilis a ps3-as játékokkal)
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #64720 üzenetére
Te most a 4090-el előállított 8k-s képeddel hasínlotod össze ami alsőhangon került másfél millió forintba a 250.000Ft-os q3-at? Akkor nézz vissza pár ps3-as videót és itt zsozsa a ps2-őt emlegette! Ismétlem magam, az idő megszépíti az emlékeket, szerencsére az internet megőrzi a tényeket!
-
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #64716 üzenetére
Már nem azért de láttad te a Demeo-t natívban? Mert amíg nem addig mondod ezt a 20 évvel ezelőtti mobil grafikát, mint ahogy az asgard wrath 2-őt és Batmant sem láttad gondolom. Igen voltak olyan játékok amik 20 évvel ezelőtti mobilgrafikával rendelkeztek, de 30-40gigás mostni q3-as játékok már odavernek néhány PCVR címnek is simán.
Sőtt ma is készülnek olyanok amik nem ütik mega 20 ávvel ezelőtti mobil játékok garfaikáit mint ahogy a pcvr-ra is érkeznek ilyenek. Mellékesen nem nyaralás helyett játszottunk, hanem esténként mikor hauajöttünk a fürdőből, tehát nyaralás mellett. Nem kellett egy fél szobányi kütyüt cipelni. Az index mindíg otthon maradt a fenének sem volt kedve fel le szerelgetni meg elvinni egy 15 kilós cuccot. Egyszer csináltam ezt meg a fent említett esetben. Soha többet! Elég volt 1* is.
Dyingsoul: azért nem az ismerős jött hozzám, mert egy pingpongos társaságnál voltam és 4 ember ember mondta azt hogy hú bmeg. Csak mindnek az volt a gondja, hogy ja a fejszett 320 (index) és a gép 450? Hát az sok. És amikor a q2-höz semmi nem kellett, na ott már nem ez volt a szempont, hanem ugyan ez a 4 ember közül 3 azt mondta, hogy jó és ezt hogy szedem le a gyerek fejéről, mert ha egyszer felveszi, csak feszítővassal lehet leszedni róluk. Az egyiknél volt akkora a gyerek, hogy vett kettőt, egyet magának egyet meg a 14 éves fiának. -
xandrush0831
aktív tag
-
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #64712 üzenetére
Azért a kétajtós vezetékkel magad mögött húzott szekrény nem egy 300 grammos aksi. Ez annó az orosz eszközökre volt vicc. És most megint itt tartunk. Évekbe tellett levedleni, és erre tessék.
Új innováció :-) -
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #64711 üzenetére
Egyszet elvittem az indexet egy ismerőshöz. Cipeltem a gépet, az érzékelőket, fél órát szórakoztunk hogy jó helyet találjunk neki. Nagyon tetszett neki (no man sky)
Aztán mikor meglett a q2 átvittem, felrakta, futott, semmi cipelés semmi kábelezés nem volt, akkir vett ö is q2-est. Csak ennyibem van rákötve a fejedre a gép. Akár tetszik akár nem, mindenki aki kábellel kapcsolódik az mind helyhez van kötve, ami biztos van akit nem zavar. Múltkor nyaralásra elvittük a questet, néha este játszottunk egy golfot, egy demeót és az egész befért egy kistáskába.
Nem ugyan azok a preferenciák, de majd kroy elmeséli milyem az 180 grammos 8k-s fejszettel játszani, én meg majd irigykedek, mert most még azon vacilálok, hogy használt 4090-et, vagy új 5080-at vagy 5090-et vegyek, mert megengedhetném bármelyiket, csak egyszerűen ezek is olyan pénzek amik túlütik az ingerküszöböm.
Jó hogy van olyan akinek ez nem, és majd tud mesélni. -
gulasoft
őstag
Hosszú évek után eljutottunk oda, hogy már nem kell bekábelezned a szobát a lighthousok miatt, és minden új fejszett a kamerakép alapján tudta merre áll, hogy mozdul, és most visszatérünk a kályhához és megint ott tartunk, hogy egy hordozhatatlan bár tény hogy könyebb fejszettet fejlesztettek ami megint igényli a bekábelezést.
De haladunk, pár év és megvalósul a fatal álma. -
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #64704 üzenetére
A pico megoldotta, hogy hátra tette az aksit, elosztotta a súlyt. De tény hogy 180gramm az majdnem semmi. Csak hát az a fránya gép ne lenne rákötve azzal a maga 10-15 kilójával.
Erről mindíg az a vicc jut az eszembe, hogy két barát találkozik az utcán, és az egyik kérdezi.
Mi az a csilivili óra a karodon?
Ez egy vadi új quartz óra, ha azt a gombot megnyomom akkor a londoni időt mutatja, ha ezt a másikat akkor egy stopper, és még számtalan sok dolgot tud!
Fú ezt tök jó! És mi aza kétajtós szekrény amit magad után húzol?
Ja hát az az akkumulátor. -
fatal`
titán
válasz
gulasoft #64705 üzenetére
Igen, az fogja hajtani. Gyakorlatilag egy rohadt USB-C -> DP-t szeretnék egy Quest 3-ra (esetleg OLED kijelzővel), hogy ne kelljen tömörített képet nézni szimulátorozáskor. Ugyanakkor meg a roomscale játékokhoz nincs jobb annál, hogy vezeték nélküli.
Szerintem egyébként, ha lesz valami a Deckardból, akkor az ilyesmi lesz. A SteamDeck miatt van standalone platformja a Valvenak.
És nem viccből fejlesztették a Steamlinket se szerintem.
-
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #64702 üzenetére
És a wifit mi fogja hajtani, meg a kijelzőket? Egy méretes aksi? Aksi nélkül mind kábeles lesz, vagymost figyeljetek innoválok! Levehető az aksi ha kábellek karod hajtani! Látod xandrush összehoztuk neked az innovációt! Ennyi. De ezek egymást másolják ugyan azokkal az alkatrészekkel minimális módosítással.
Reméljük meglesz a fejszett és megtudjuk milyen érzés egy 2 millás (alsó hangon) szerkezettel VR-ozni. -
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #64701 üzenetére
A 180gramm az innováció? Egy panceke lencsét és egy 8 k-t tartalmazó kijelző és námi elektronika. Oké. Igaz, hogy a quest pro az sokkal nehezebb volt, de abban is az aksi volt szerintem a legnagyobb súly. Itt ez mind kimarad, és max a kábel fogja még lehúzni ha nincs felfüggesztve normálisan, de egy szimultárnál azért az megoldható. Akkor már csak meg kell várni hogy megjöjjön.
-
fatal`
titán
Egy olyan HMD jönne már, amin van WiFi stream is és DP is és pancake lencsés.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
gulasoft #64697 üzenetére
Neked minden szar, ami neked nincs/nem teheted meg/nem olyanod van?
Gondolom ha a fejünkön lenne a 8k, meg a rohadtkicsi HMD, éreznénk hogy miért jó, és miért éri meg annak aki tud nélkülözni ekkora összegeket megbánás nélkül. Azt sem értem miért kéne mindennek innovatívnak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest