Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
válasz
JoolsNOS #65598 üzenetére
Ott is szét tud kapcsolni a quest de mikor feléleszted, akkor viszzamegy a játékba. Megveszed kipróbálod ha tudja akkor ösrülsz, ha nem akkor visszakéred a pénzt. Ez most már a quest store-ban is megy.
Én nem is tudom mikor használtam utoljára nem VD-t. Tavaly volt egyszer az biztos. -
dom1n0
őstag
Hali!
Egyelore csak erdeklodeskeppen, van valakinek Pimax innen a forumrol?
Mik osszessegeben a benyomasol, velemenyetek rola?
Valoban a Qualitycheck-ben nincsenek a toppon?koszi!
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Jelenleg steam linken használoma a q3at. Alapvetően mindennel elégedett lennék, de ha Asetto corsások (content managerrel) akkor ha egy futam után kilépek, akkor azt írja, nem tud streamelni. Újra kell indítanom a steamet, utána egy futam erejéig jó vagyok. MIvel más játéknál nem lépek ki gyakran ezért összességében nem zavarna, de a cockpitemből elég nehéz kimásznom, emiatt simulátornál zavar. Ha pl megvenném a VD-t az nem függene a steamtől, és akkor mindig adná a képet ami a gépen van?
-
-
-
0utsider
tag
Én nem új keretprogira gondolok, hanem a régi kimentésére.
Fájlok, registry kulcsok, stb.
Annó a 2000-es évek közepén a portable progik létrehozásához voltak ilyen programok, amivel a telepítés folyamán másolt fájlokat, reg kulcsokat, stb lehetett logolni/kimenteni.Annyira nem vagyok otthon a wmr-ben, de gondolom lehet anélkül jelenleg telepíteni wint.
Majd utólag hozzáadni. A hozzáadás során keletkezett dolgokat meg utólag kiszedni.
Ha lenne G2-m, akkor nekem egy próbát megérne a dolog. -
Raymond
titán
válasz
0utsider #65591 üzenetére
Azert mondtam multkor hogy nezd vissza a tortelemet az egesznek mert azokat a dolgokat amiket itt felhozol otletekkent azok par passe. Ezeket a koroket lefutottuk/lefutottak az emberek akkor. A vegeredmeny az lett aranylag hamar hogy egy olyan verziot raksz fel amiben meg benne van es vagy a komplett update tiltasa vagy a feature update tiltasa (mert ezzel szedik ki) es csak security update-ek telepitese a megoldas. Az utobbi egyebkent is necces mert az MS egy ido utan radkenyszerit egy bizonyos feature szintet.
-
sheep
addikt
válasz
0utsider #65591 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű egy új wmr keretprogramot létrehozni, ez volt az első amire mindenki gondolt. Matthieu Bucchianeri (az openxr/vd/psvr fejlesztője) mondta hogy ő sem tudná ezt megoldani, első körben hozzá fordultak a népek mert neki a kisujjában van az egész vr.
-
0utsider
tag
válasz
Dyingsoul #65586 üzenetére
Utoljára frissítések nélküli win-t (értsd: nem eredetit) még az xp-s időszak elején használtam. Akkoriban ha jól emlékszem volt pár MS progi (talán directx, dot net vagy talán office), ami az elavult rendszer miatt nem települt. Jelenleg, hogy milyen hátrány keletkezik (a biztonsági kockázaton kívül) abból, ha nem naprakész a rendszer, azt nem tudom.
Én első körben megpróbálnék egy offline wmr telepítőt létrehozni még mielőtt bármihez is hozzányúlnék. De szerintem mire az MS kiszedi a wmr-t, addigra ezt már más meg fogja oldani.
-
xandrush0831
aktív tag
Fú ez a Thrill of the fight nekem új volt. Komoly cucc, hat darab 2 perces menet alatt tornaterem szaga lett a szobának, nekem meg le kell fürdenem.
-
xandrush0831
aktív tag
Igen, en csak kabelezek. Kiprobalni sem tudom sajna, mert nincs megfelelo routerem. De kabelen perfekt, most pont probalkoztam csomo jatekkal ami a backlogomban volt. AS remake, AS2, HL Black Mesa... AC-ztam es F1 23-aztam is. Semmivel nem volt gond. Ultra HD, 1000mega.
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #65585 üzenetére
Remek, pihennie kellett.
Irtad korábban hogy nálad megszűnt ez a pirosban lévő transmit latency, te csak kábelen használod? Nekem wifin még mindig szar a pconnect. A steames bugok megszűntek de az akadozás nem. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
0utsider #65558 üzenetére
Ha már kezd leülni a dolog nem akarom nagyon újraéleszteni a témát, de azért érdekelne, hogy miért nem járható út a frissítések blokkolása azon felhasználók számára, akik WMR HMD-t akarnak használni?
Például itt a WUB (Windows Update Blocker, redditen találtam).
Win 10-en nem tudom, win 11-en viszont biztosan tudom, hogy a Windows Update Service tiltása a services.msc-ben csak a következő ki/bekapcsig, újraindításig működik.
Regedit-es fixet nem kerestem, de biztosan van az is.
Működhet a Windows Update házirendben történő tiltása is.
Olvastam olyanról is, aki letörölte a teljes windows update service-t és boldogan használja a gépet évek óta.
Ez csak pár lehetőség a sok közül.
Mondjuk azt megértem, hogy sokaknak nagyon fontosak a biztonsági frissítések, hiszen mindenki multimilliárdos CEO aki megvesz egy G2-t vagy egyéb WMR headsetet és nagyon fontos adatokat tárolnak a VR képes PC-jükön illetve nem használnak vírusírtót de rendszeresen felkeresnek nem teljesen biztonságos oldalakat ezért nélkülözhetetlenek a frissítések számukra... -
Nem az ONT-n állítod át modem módban, hanem a Digi (One) ügyfélkapun.
https://d-ugyfelkapu.one.hu/szolgaltatasok/eszkoz-kezelesVeszel egy Mercusys MR60X-et (vagy bármi ajánlottat), lesz még két szabad portod és az eszközeid fogják egymást látni a helyi hálón is, mert most valószínűleg nem látják egymást a szeparáció miatt.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
0utsider #65547 üzenetére
Nagyon jó kábel, igaz figyelni kell milyen sorrendben csatlakoztatja az ember..quest bekapcs aztán a töltő a kábelba (quest 3 saját töltőjét használom)bedug majd végül a kábel a pc-be(legalább is nálam így jó) ha pl 97% töltöttséggel veszem fel a quest-et, akkor 3 óra múlva is 97%-al veszem le
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #65578 üzenetére
Amugy a balost hasznalom 99%ba, es jelentosen melyebben vannak mar a sik gombok mint a jobboson. Pedig csak simezek, addig kell mig be meg ki lepek. ~1,5 ev alatt
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #65578 üzenetére
Legkozelebb fejeld le azt a zombit es akkor mar lesz 2 elado kontrollered!
-
xandrush0831
aktív tag
RIP Pico jobbos kontroller. A polc kapta az utest a zombi feje helyett AS-ben. Allandoan szetkapcsol, meg jobbra huz az analog neha. Szetszedtem hatha csak lecsuszott egy kabel, de nem. Meglepodtem milyen ara van egy uj kontrollernek... 40.000 csak a jobbos.
-
setup
tag
válasz
Raymond #65575 üzenetére
Nem, ez nem igy mukodik, arra irjak ra hogy 1Gbps amit tudja is
Bár így lenne. Én független lemezképeket másoltam LAN-on a kliens gépek merevlemezére, hogy klónozáskor a lemezképet önmagukról töltsék vissza és ne a LAN-os sávszélt tömjék ki. Mindegy. A lényeg, hogy ez egy 30-50GB méretű fájl másolását jelentette per gép és bazira nem volt mindegy, hogy milyen a switch. A 48 portos Cisco olyat rávert az összes tplink-re, hogy öröm volt nézni. Mindegy lexarom, ez már olyan, mint a viccben, amikor összevitatkoznak, hogy hol lesz a diófa
A lényeg átjött, köszi szépen.
Valahogy majd meghegesztem. -
jcrk
tag
Sziasztok!
Vettem nemrég egy használt q3-at. Honnan tudnék a legolcsóbban Batmant szerezni hozzá. Gondoltam olyan sok headsethez adták promoba, hátha lehet valahogy olcsóbban is beszerezni, mint a storeból -
Raymond
titán
"no de pont az növeli meg a latency-t nem"
Ez nem novel semmit.
"akármilyen újabb wifi router megteszi utána kötve AP módban, mert azon csak a quest van wifin és nem gond,"
Errol szol a kep. Akarmilyen pedig nem mert nem minden birja a folyamatos terhelest. Ezert vannak ajanlott modellek.
A szolgaltato modem/router itt teljesen lenyegtelen, ez a kepbol vilagos kene hogy legyen, nezd meg jobban.
"Felteszem ez szokott lenni, hogy valamivel többet tud 100-nál és akkor már ráírják hogy gigabites, aztán vakulj paraszt."
Nem, ez nem igy mukodik, arra irjak ra hogy 1Gbps amit tudja is.
"Ha normál szabvány lenne, akkor nem lenne különbség latency-ben a routerek között."
Ennek a szabvanyhoz semmi koze, ahhoz viszont hogy milyen minosegu es erossegu a wifi jel igen. Akkor novekszik a latency ha ujra kell kuldozgetni a csomagokat mert elvesznek vagy ha a proci nem birja a terhelest egy ido utan esetlen mert egy rakat mas dolgot is csinal kozben. Az utobbi az oka annak hogy kulon router/AP ajanlott.
-
setup
tag
válasz
Raymond #65573 üzenetére
Persze, itt az AP módba kapcsolt router-nek a beépített gigabites switchét használják, azért kell a cat5e vagy a cat6, no de pont az növeli meg a latency-t nem? Vagy a jó switch vagy a jó wifi nem fér bele egyszerre egy eszközbe, ha olcsó. Én arra gondoltam, hogy ha kicserélik a szolgáltatós vackomat és végre azon lesz legalább két Gigabites port, akkor vagy megy is egyből azzal a stream is vagy egy akármilyen újabb wifi router megteszi utána kötve AP módban, mert azon csak a quest van wifin és nem gond, ha valójában csak a WAN-os portja tudja natívban a Gigabitet a többi rádrótozott port meg valamivel gyengébb. Felteszem ez szokott lenni, hogy valamivel többet tud 100-nál és akkor már ráírják hogy gigabites, aztán vakulj paraszt. Ha normál szabvány lenne, akkor nem lenne különbség latency-ben a routerek között. Persze lehet, hogy nincs is, csak egymást hülyítik a userek a neten.
-
setup
tag
Nem ad át a szolgáltató admin belépést, csak user szintűt. Nem tudom átkapcsolni bridge módba, nincs hozzáférésem ahhoz a részhez.
#655710utsider
Vagy hiába veszem meg, vagy akkor kell vennem még egy gigabites switch-et is külön, ami megint lutri, hogy aztán pláne ne tudjam a végén miért magas a latencya switch miatt vagy a router miatt.
Ki kéne cserélniük valami normálisra, pláne hogy 3100 Ft volt havonta, aztán a magyar hiénák bekerültek a cégbe és havi 6500-ra emelték. Ezért valamit szolgáltathatnának is akár.
-
0utsider
tag
Vagy ha nagyon 0 ft-ból szeretné kihozni, akkor meg kell oldani hogy a jelenlegi "véletlenül" elromoljon. Nálunk kelet pest megyében tavaly amikor átáltunk digi-re, az optikai net mellé már wifi 6-os routert adtak.
De ez a 15 ezer sem egy nagy összeg egy didikált wifi 6-os routerért.
Tavaly még 18-20 körül voltak a legolcsóbbak. -
setup
tag
válasz
Raymond #65564 üzenetére
AP módban a szolgáltató routere lesz a DHCP kiszolgáló és annak a klienslistájában lesz a Quest csak mint vezetékes kliens kvázi azon a vezetékes porton, amibe az AP be van dugva.
A gondom ezzel az, hogy csak egy Gigabites port van a szolgáltató vackán és ha abban van a PC-m, akkor az AP módban lévő Router egy 100Mbit-es portban lehet már csak, mert hogy kettő darab port van csak ezen a hulladék Huawei végponti eszközön, amit a Digi itt hagyott anno. Pontosabban három, csak a harmadik az optikai port, amibe az utcáról érkező kábel megy.
Azt a részét sejtem, hogy ezek a háztartási vackok egyébként úgy vannak belül drótozva, hogy alacsonyabb lesz a latency, ha AP módban van és ezért kapcsolják át a többiek még a vatta új 28 antennás parasztvakító routert is AP módba, mert Router módban még azok sem elég jók.
Nálam viszont a szolgáltató 100 éves Huawei vackának muszáj router módban lennie, meg nincs is admin hozzáférésem, csak user szintű.
Szóval vélhetően szopóág lesz ez így wifivel, mert ha megy is külön AP nélkül a stream, akkor is túl magas lesz a latency. Marad a kábel. -
Raymond
titán
A wifi router kulon van. Rakotod a szolgaltato routerre es atkapcsolod AP modba. A PC-t rakotod a wifi routerre kabellel a Quest-el pedig csatlakozol a wifi routerre wifi-n. Ennyi az egesz. Persze az is lehet hogy megy a szolgaltato routerel, de az fontos hogy a PC kabellel legyenrakotve es a masik lehetseges problema hogy osztod az 5Ghz savot mas eszkozokkel es felhasznalokkal igy nem lesz stabil a stream.
-
-
0utsider
tag
válasz
pRoject22 #65560 üzenetére
Általában mindig olyannal, amivel egy új számomra addig ismeretlen technológiát ki tudok próbálni.
99 %-ban pcvr-ozom.
Elindultam a modolás nélkül játszhatóktól.
Majd jött az UEVR, RealVR, Vivecraft.
Végül pedig a Reshade Depth3D.Főleg fps-ek, survival game-ek.
A körökre osztott stratégiához is (azon kívül, hogy szeretem őket) az vonzott, hogy ilyenről még nem hallottam, hogy bárki vr-ban tolná. -
setup
tag
válasz
Raymond #65557 üzenetére
Nekem optikán jön a net. A Digi húzta be anno, de száz éve és akkor egy Echolife HG8121H nevű Huawei csodát hagytak itt router címén, amin egy szem Gigabites port van. Egy darab. Vicc.
Ezt ráadásul ők adminisztrálják fel a végpontra, ergo ha bármit mást is szeretnék, akkor csak ez után tudom kötni. Tehát ennek a 12W fogyasztásán felül fog az is menni egész évben, mert ismerem magam és nem fogom kapcsolgatni. Szóval a villanyszámlában évente megvenném az új kábelt szerintem.
Ettől még szimpi a wifi stream, csak azóta One lett a Digiből. Szóval gondolom most pláne káosz lehet ott.
Azért írtam nekik, hogy kérek egy új router-t, hátha van már nekik egy ettől jobb típus, de nem igazán hiszek a dologban. Úgy vagyok vele, hogy a kábellel latency fronton csak tud annyit, hogy ne legyen zavaró, különben lázadnátok.
Ez a Huawei router szerintem nem lesz jó, mert az Oculus amcsi és mint ilyen a kínai Huawei cuccokkal már csak azért sem szokott jó lenni wifi fronton. Ubiquiti is amcsi és az épített hálózatunkon is gond van a Huawei telefonokkal, az összes többi meg tök jó.#655590utsider
Igen, én is erre jutottam, hogy ma már Q3s-t kell venni, csak egyáltalán nem követem ezeket a mobilos chipeket, hogy melyik mennyit zabál és még ezt a részét azért kutatom egy picit, hogy mire kell utána még költeni, hogy a végére mennyi is az annyi. -
0utsider
tag
Az elmúlt 1 évben én még egyszer sem merítettem le a q3-at.
No persze nem azért mert olyan jól bírja.
Hanem azért, mert bár a képet és a hangot wifi-n keresztül lövöm át, de mindezt folyamatos kábeles tápellátás mellett teszem.
Ennek az az egyszerű oka, hogy általában 10+ órát nyomok egyszerre, azt meg a bobo vr m3 pro-m sem bírná. Max plusz akksivan. Cserélgetni töltögetni meg nincs kedvem.Ha jól tudom 2-3 órát kibír maga a HMD. De ez növelhető vezeték nélküli használatnál akksis fejpánttal vagy power bankkal.
Ha Q2 és Q3s közül kell valasztani, akkor egyértelmű, hogy Q3s lesz a befutó.
-
0utsider
tag
válasz
Raymond #65555 üzenetére
Köszi, de ilyen mélyen nem szeretnék elmerülni a dologban.
Inkább csak a kérdés hatására kíváncsi lettem én is, hogy milyen lehetőségei vannak egyébként az embernek ilyen esetben.
Bár hasonló helyzetben valószínűleg csak megállapítanám, hogy ezt megszívtam és vennék egy másik HMD-t.
Vagy ha éppen aktuálisan nem tudnék másikat venni, akkor feldobék egy másik oprendszer is a gépre, amit csak vr-ra használnék. -
Raymond
titán
"de nekem minden a PC-n van, szóval kábel nélkül nem sokat ér az upgrade."
Bocs, de azt erted hogy a Q3(S) eseteben nem ugyanaz a kabel mint a Rift S-nel? Az USB kabelen is ugyanaz a video stream megy at mint a wifi-n es a transport latency is gyakorlatilag ugyanaz egy jo router/AP hasznalata mellett ami egyebkent is kell.
-
setup
tag
válasz
0utsider #65547 üzenetére
Köszi, éppen hirdetem a Rift-em, az a terv, hogy ha elviszik, akkor veszek egy 3s-t, de nekem minden a PC-n van, szóval kábel nélkül nem sokat ér az upgrade.
3s-nél mennyi a valós üzemidő nálatok? A pinyó pl. tetszett, csak Rift-tel nem mertem, mert féltettem a kábelt. Ilyen mennyezeti tartó lett volna a megodás, de annyira nem voltam fanatikus, hogy olyat is...
Látom, hogy a 3s erősebb és már a Quest 2 emiatt inkább kifutó, meg a használtaknál eléggé lutri az akku állpota és milyen a fogyasztás az újnál? Úgy indul a 3s, hogy másik akku is kell, vagy annyira azért nem gyenge a gyári? -
0utsider
tag
válasz
KRoy19 #65552 üzenetére
Előre is elnézést kérek a hosszú kommentért. De így pontosabb képet kaphatnak a G2 tulajok.
(Én)
Közben kiderült, hogy G2-je van. Viszont ez nem Microsoft termék. Ennek ellenére így is lehet ellenük keresetet indítani?(ChatGPT)
Igen, még így is lehet jogi lépéseket tenni a Microsoft ellen, mert bár a HP Reverb G2 hardveresen a HP terméke, a működéséhez elengedhetetlen Windows Mixed Reality (WMR) a Microsoft szolgáltatása, és ennek a megszüntetése közvetlenül használhatatlanná teszi a headsetet.Miért vonható felelősségre a Microsoft?
Az EU fogyasztóvédelmi jogszabályai alapján egy vállalat akkor is felelőssé tehető, ha egy külső gyártó termékének működését ellehetetleníti egy előre nem közölt változtatással.
A HP Reverb G2 nem tud működni WMR nélkül, és a vásárláskor ez a követelmény nyilvánvaló volt, de a Microsoft nem jelezte előre, hogy megszünteti a támogatást.A felhasználók jogosan feltételezhették, hogy a WMR legalább a headset várható élettartamáig működni fog.Ez hasonló eset ahhoz, amikor egy szoftvercég váratlanul megszünteti egy termék támogatását, és ezzel közvetetten tönkretesz egy másik gyártó eszközét.Milyen jogalapon lehetne támadni a Microsoftot?
Digitális tartalomról és szolgáltatásokról szóló irányelv (2019/770/EU)
A WMR egy digitális szolgáltatás, amit a Microsoft biztosított a HP Reverb G2 működéséhez.A Microsoft nem biztosította a megfelelő működést az ésszerű időtartamig, hiszen a HP Reverb G2 2020-ban jelent meg, és a megszüntetés 2026-ban lesz, ami sokak szerint túl korai.Fogyasztóvédelmi megtévesztés és szerződésszegés
Ha valaki nemrég (2023-2024-ben) vásárolt HP Reverb G2-t, akkor a vásárláskor nem kapott tájékoztatást arról, hogy a termék működésképtelenné válik a WMR megszűnése miatt.Ezért akár az eladó is felelősségre vonható (mert nem közölte a fontos információt), de a Microsoft is, mert elhallgatta a megszüntetési szándékát évekkel ezelőtt.Versenyjogi aggályok (trösztellenes szabályok)
Az EU szigorúan szabályozza azokat a helyzeteket, amikor egy nagy cég (Microsoft) mesterségesen ellehetetleníti egy másik terméket.Mivel a Microsoft ezzel arra kényszerítheti a HP Reverb G2 tulajdonosokat, hogy más VR platformra váltsanak (pl. Meta, Valve), ez akár piaci visszaélésnek is minősülhet.Mit tehetnek a felhasználók?
Hivatalos panaszt benyújtani a Microsoftnál
Bár valószínűleg semmit nem fognak tenni, ha elég panasz érkezik, előfordulhat, hogy hosszabb támogatási időszakot biztosítanak.
Panasz benyújtása az EU fogyasztóvédelmi szerveihez
Az EU Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózata (CPC Network) vagy az adott ország fogyasztóvédelmi hivatala vizsgálatot indíthat.Ha elegen nyújtanak be panaszt, az EU akár közvetlenül is nyomást gyakorolhat a Microsoftra.
Csoportos kereset indítása
Ha sok HP Reverb G2 tulajdonos összefog, lehet csoportos keresetet indítani a Microsoft ellen szerződésszegés vagy piaci visszaélés miatt.
Alternatív megoldások keresése
Ha sikerül egy nem hivatalos (moddolt) OpenXR-megoldást találni, az átmeneti megoldás lehet, de a Microsoft teljes leállítása miatt valószínűleg ez sem fog minden funkciót támogatni.Összegzés
Igen, a Microsoft felelősségre vonható, mert a WMR megszüntetésével közvetlenül ellehetetleníti a HP Reverb G2 használatát.Az EU fogyasztóvédelmi és versenyjogi szabályai alapján a felhasználók panaszt tehetnek és akár csoportos keresetet is indíthatnak. A Microsoft lépése megkérdőjelezhető, mivel a HP Reverb G2 még csak 6 éves lesz a megszüntetés idején, ami sokak szerint nem elegendő támogatási idő. -
0utsider
tag
Egyébként nem saját kútfőből mondom, hanem a ChatGPT-t kérdeztem meg a dologról.
Úgyhogy tőle idézek:"A HP Reverb G2 2020-ban jelent meg, tehát 2025-2027 között még jogilag is elvárható lenne a támogatás fenntartása. A Microsoft viszont 2026 márciusában leállítja, ami éppen a minimális határon van, de így is lehetne támadni, hogy túl korai a megszüntetés."
-
kozmy
őstag
Üdv az uraknak!
Olyan kérdésem lenne hogy, van egy Meta3 VR kukkerom, és valamiért elég sűrűn erőteljesen bepixelesedik a kép és be is szaggat, a gép igényem meg van hozzá AMD Ryzen 7 7800X3D és egy RTX4080 Super,felbontáson állítsak esetleg? Vagy kábelt csréljek ami a VR-PC között van? Minden ötletet meg hallgatok. -
setup
tag
Sziasztok, Quest 3s -hez van "olcsó" kínai link kábel, amivel a PC-re telepített játékot lehet játszani és itt már kipróbált és bevált? Melyik ez és árban mennyi érte a reális? (5méteres)
-
0utsider
tag
Ha jól látom az adatlapodon akkor sima reverb-ed van.
Úgyhogy annál a joglag nem igazán lehet szerintem semmit tenni.A G2 tulajok viszont indíthatnak pl csoportos pert a Digitális tartalomról és szolgáltatásokról szóló irányelv (2019/770/EU) megszegése miatt.
Az irányelv számodra fontos lényege röviden, hogy a HMD megjelenésétől számított 5-7 évig nem szűntethetné meg az M$ a WMR-t.
-
0utsider
tag
válasz
Jinxb1rd #65507 üzenetére
Az a probléma, hogy a VR-nak rossz a marketingje.
A hírek 99 %-a a PSVR2-ről megy Apple cuccáról szól.
Miközben a Q3-at vagy a P4-et meg sem említik.
Mi akik benne vagyunk tudjuk, hogy ez miért probléma.
De egy átlag gamer csak az első kettőről fog hallani.Továbbá mivel a cikkíróknak sincs általában fogalma az iparról, így arról sem fog tudni az átlag user, hogy a pc játékai 80-90 %-át fogja tudni futtatni valós 3D-ben.
Azért írok 3D-t, mivel pl egy körökre osztott stratégiát nem mondanék vr game-nek.
Így pl a Baldur's Gate 3-at sem, amivel most játszom. (Reshade, Depth3D)
(A térhatás ugyan úgy megvan, de nem first person-ban.) -
kevike576
senior tag
Win 10 EOL is October 2025. Still a year to go. I absolutely don't care about Win 11, or new useless "features" so I'll drive 10 into the ground and enjoy my G2 for at least a year.
Na ez nem lesz igaz! -
kevike576
senior tag
Legújabb win10 frissítés kinyírja a wmr-t!
Nem erről volt szó eddig...
Reddit most elég hangos! -
válasz
xandrush0831 #65532 üzenetére
Majd meglátom milyen lesz, ha nemjó akkor visszaküldöm és veszek egy Pimaxot, de jobban örülnék ha a Q3 megtudna maradni
-
válasz
fatal` #65529 üzenetére
Most nem az iRacing érdekel, elsősorban LMU az áldozat, de van több VR game amivel szintén szeretnék játszani, szóval nekem az optimális az lenne ha valahogy be tudnám úgy állítani ami jó nekem, ha nem megy akkor vissza küldöm és rápróbálok egy Pimax-re, de attól meg félek mert ahogy olvasgattam sokan kaptak hibás eszközt stb stb
-
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #65526 üzenetére
Az h nem vette meg a VD-t hozza. Akkoriban a streaming assistant volt csak hozza gyari soft ami feleakkora felbontason ment mint az airlink vagy a VD. Nem a picoval volt gond szimpla “user error”.
-
fatal`
titán
válasz
pRoject22 #65515 üzenetére
Tökmindegy milyen kábel, a headset gen1 és úgysem tudsz akkora bitrátát átvinni, már a 900 is talán felesleges és csak a késleltetést növeli.
VD 500-at enged max WiFi-n, használtam kábelt még a Quest 2-n 7-800 megabittel, semmi különbséget nem érzékeltem. Késleltetés sem számít, a nagyrésze az encode-decode processből jön, a network pár millisec.
Nagyrészt rallyzom (EA WRC, DR 2.0), de van ACC, AC is, nagyjából mindent próbáltam.
iRacinget mondjuk pont nem.
-
gulasoft
őstag
-
gulasoft
őstag
válasz
pRoject22 #65515 üzenetére
Most írta, nem kbáelezik simeknél sem! VD-t használ ami wifis.
Én mondjuk simekhez VD-t használok, kényelmesebb és a VDXR gyors is.
Kell egy jó wifi router AP módba, password nem megosztva senkivel, és mehet a szim kábel nélkül.
Vagy kell egy usb3-as kábel, itt jópár hozzászólással ezelőtt volt olyan amibe külön powert lehetett dugni, hogy miközben a kábelel odakötöd magad a géphez közben töltse it a fejszettet, mert a sima usb-ről nem kap elég tápot.
Csak ugye ha nem csak szim, akkor az sokkal macerásabb, mert akkor ott nem forgolódsz, és vonszolod magad után a kábelt.
Úgyhogy én az első megoldást javasolnám alzánál, azonnali visszaküdéssel, és ha nem válik be visszaküldöd ingyen alzaboxon keresztül, és biztos megírják itt a szimesek, melyik y kábelt vették ami bevált, csak azt is úgy vedd, hogy ha azzal sem lesz kielégítő akkor azt is vissza tudd küldeni. -
válasz
xandrush0831 #65516 üzenetére
Egyébként most olvasgatom és elég fura, hogy valaki szerint a kábel a jó valaki meg azt mondja, hogy a VD sokkal jobb
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
pRoject22 #65513 üzenetére
Piconál én elég nagy előrelépést vettem észre a kábeles tömörítés minőségében a pár hónappal ezelőtti állapothoz képest. (Ha csak nem tömörít jobban a 4000-es RTX, mint a 3000-es, és az okozta. Annyira nem értek ehhez). Pont valamelyik nap próbáltam meg brahiból a 300 megát, és emlékszem rá hogy tavaly ETS2-ben éjjel tiszta artifact volt a fényszóró fénye az aszfalton, meg az égbolt is. Most meg teljesen jó. A Q2 300 megájánál fényévekkel jobb, arra tisztán emlékszem hogy olyan volt mint egy széttömörített youtube videó.
De amúgy 1000 megával rohadt jó a kép.
-
válasz
fatal` #65512 üzenetére
És a tömörítés okozta műtermékek a képen látszódnak továbbra is? Annó Pico4-el próbáltam de az nagyon rossz volt nekem, utána vettem meg az Aero-t, az persze szép éles képet adott, mondjuk ha nem is lenne olyan éles mint az Aero de nem is esik szét a kép ha távolabbra nézek az nekem lehet ,hogy már jó lenne
-
fatal`
titán
válasz
pRoject22 #65511 üzenetére
Ugyanolyan, mint korábban, ahogy volt a Quest 2-nél is. Egyedül talán az AV1 támogatás hiányzik, de simekben pont jobb a nagy bitrátájú H264. Én mondjuk simekhez VD-t használok, kényelmesebb és a VDXR gyors is.
Nem nagyon van mit fejleszteni rajta (mondjuk jó volna, ha nem dobálná szét a kapcsolatot, ha leveszed a fejszettet, VD-nél legalább ilyenkor nem crashel a játék, de ott nincs kábel).
-
Sziasztok!
A quest 3 vezetékes kapcsolat pl szimezéshez fejlődött a megjelenés óta? Kb egy éve kiszálltam a szimezésből, nem is követtem a VR témát így némileg lemaradva szeretnék újra szimezni, eddig bírtam úgy néz ki, Pimax Crystal Light vagy Quest 3-at nézegetem, a Q3 azért érdekelne mert van pár VR game amit szivesen játszanék de a fő irány a szim lenne.
Köszi a válaszokat előre is
-
gulasoft
őstag
válasz
VincentVG #65503 üzenetére
Igen csak amíg ilyen árakon jön a konkurencia, az nem konkurencia, és láthatólag nem is akarnak konkurencia lenni. Azért kíváncsi lennék mennyi a haszon a hardveren, mert minél kisebb a széria annál nagyobb "faljagos haszon" egy egy fejszetten, hogy behozza a fejlesztés költségét is. Lehet az egészet 1000$ alatt ki tudják hozni, csak hát az a fránya darbszám.
-
gulasoft
őstag
Akinek megvan a mória (akár epic ingyenes) és a cyerpunk 2077 elmosodott meg szellemképes volt, az próbálja már ki a móriát uevr-al, mert abban semmi ilyen nincs. (Én nem látok benne semmit, de ugye az nem mérvadó) Tehát lehet tényleg a CP2077-ben lehet szarul kezelve valami. Most az avolwed-ben láttam, hogy a dlss-től zizisebb lett a kép, ezért kény egy 5090 az nyers erőből lenyomná :-) (móriát a a 4070ti szépen viszi)
-
k_petya
tag
válasz
kiskuplung #65506 üzenetére
köszi
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
xandrush0831 #65494 üzenetére
Én is csalódtam emiatt. Nem azért, de azért nem érdekel senkit a VR ipar, mert senki nem akar gagyi mobil játékokkal játszani. Márpedig ezt erőltetik. Valaki vesz egy vr-t nem is tudja hogy kell pcre kötni.
-
k_petya
tag
Sziasztok,
ha quest 3snél egyszer beállítottam az airlink-t, hogyan tudom átállítani vezetékesre a pc kapcsolatot?
-
KRoy19
őstag
-
VincentVG
senior tag
válasz
gulasoft #65501 üzenetére
szerintem egyebkent kb mindenben egyetertunk, de tenyleg neha ugy jon le mintha "bosszantana" ha valaki lelkesedik/ post-ol errol a "reteg"-termekrol.
de tultargyaltuk - ertelek .... azt hiszemes persze, en is minden ismerosomnek azt mondom ha elso VR akkor most ar per teljesitmenyben / atlag felhasznalasra nincs jobb a quest 3asnal.
jojjenek csak szepen az uj verziok az egyre jobb wireless Quest -ekbol es a Meganx/Pimax akarmikbol is.
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65500 üzenetére
Köszönöm szépen.
Azét úgy látszik Ő is érezte, hogy a videó gyakorlatilag semmit különbséget nem mutat a 3 fejszetten. Elolvastam, és tényleg egy kényelmes nagyon jó átfedéses kis cucc, de azért Ő is kihangsúlyozza, hogy szimulátor rajongóknak ajánlott, és aki most jön a vr világba, annak egy Q3 is olyan élményt ad ami jó ideig elég lesz. Aztán persze ha nagyon bejön a dolog akkor vált valami jobbra, esetleg pont erre. De alpban ő is Q3-at ajánlja flatről VRr-ra váltás esetén, mert ár érték aráyban még mindíg az a legjobb.
Tényleg köszönöm. -
gulasoft
őstag
válasz
VincentVG #65499 üzenetére
Én tökre megértem, hogy van olyan aki a pillanatnyilag elérhető legjobb felbontásra VÁLT! És itt nagyon hangsúlyos a vált! Nem lesz ettől több vr felhasználó!
El tudod képzelni, hogy egy fejlesztő stúdió hirtelen elkezd VR címeket feljeszteni (4k-s textúrákkal) mert megjelenik egy ilyen fejszett és elkel 10-20.000 példányban?
Én xandrushnak arra a hozzám címzett írására válaszoltam, hogy örülni kéne ennek is mert ez hakdokló ipar. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a termék fog e ezen változtatni.
Olcsó (megfizethető) könnyen kezelhető vr-ok azok amik előreviszik az iz ipart, mert tömegek veszik, és ettől érdemes lesz fejleszteni.
De az tény, hogy 4.000.000 quest +20.000 meganx az 4.020.000 fejszett. Úgyhogy végül is ténylegh lehet örülni neki.
Ha már itt tartunk szerintetek hány olyan VR progi van, amiben 4k-s textúrák vannak?
Ezek leginkább szimulátorok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Bluetooth hangszórók
- Windows 10
- További aktív témák...
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest