- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomman1
senior tag
Köszi pont egy hozzáértő tulaj véleményére voltam kiváncsi!
Zéró sim játékot tolok csak UEVR és Luke Ross VR mod néha room scale játék ha valami megjelentik, de mostanában elég kevés ilyen van..
Simezni nem akarok nem is nagyon szoktam De ha a moddolt tartalmakra kuka a Pimax akkor hagyom Köszi még egyszer a tippet!
Marad a várakozás Q4 re... vagy Quest pro 2 re
Sajnos annyira inséges a VR tartalom, hogy Q3 a legjobb megoldás ha minden féle játékra belépést akarsz szerezni (stand alone stb ) -
VincentVG
senior tag
itt egy egesz jo osszefoglalo BB2 vs Meganex es egy masik BB2 video
a felbontas miatt nekem meg mindig a MeganeX a top, ( BB elvileg teljesen ugyanaz a mint az elso ) - de az nagyon jo hir h van verseny ebben a szegmensben is ( kabeles, high-high-res / superlight simVR ) - foleg ha belep a Pimax Dream Air is.
-
-
dom1n0
őstag
Koszi!
Alapvetoen most egy Q3 van, autoszimezes, DCS, ms flight simezes a terv, a Pimax CL, esetleg a Super felkeltette a figyelmem csak, az amiben nem vagyok biztos, hogy megeri-e valtani, van-e akkora elorelepes, mennyire stabil, megbizhato a cucc?
Illetve DP az ajanlott? -
0utsider
tag
Én nem új keretprogira gondolok, hanem a régi kimentésére.
Fájlok, registry kulcsok, stb.
Annó a 2000-es évek közepén a portable progik létrehozásához voltak ilyen programok, amivel a telepítés folyamán másolt fájlokat, reg kulcsokat, stb lehetett logolni/kimenteni.Annyira nem vagyok otthon a wmr-ben, de gondolom lehet anélkül jelenleg telepíteni wint.
Majd utólag hozzáadni. A hozzáadás során keletkezett dolgokat meg utólag kiszedni.
Ha lenne G2-m, akkor nekem egy próbát megérne a dolog. -
xandrush0831
aktív tag
Mondjuk a meganex lencsés videóján pont bekaksiztam, mert azon még úgy is látszódott hogy nem piti.
Szerintem ha valaki azt mondaná hogy próbáljam ki, akkor nemet mondanék. Utána haza kéne mennem a kis Picomhoz.Vagy olyan költekezésbe kéne kezdenem, amit később megbánnék.
-
KRoy19
őstag
Azért röpködtek a 30-40 FPS-ek magasabb felbontásokon. Nekem ez eléggé izzadságszagú. Pont az volt a lényeg, hogy extrém magas felbontáson mennyi a különbség.
Nem sok értelme lett volna olyan játékot berakni ebbe a tesztbe, ami már alacsony felbontáson is lefekteti, mert akkor 6K X 6K felbontáson nézegettük volna az 1FPS vs 2 FPS eredményeket. -
Nem gondolnám hogy egy autó árát tennék vga-ba(lehet nem ez a legjobb hasonlat) a napi 1 órás játékért cserébe. 4070ti super 380 körül van új, az még beleférne, következő lépcsőfok már 600+. Képminőség tekintetében ha már a G2 minőség és részletesség meglesz, elégedett leszek.
-
Steve1207
veterán
Redditen is nagyon sokan jó véleménnyel vannak, hogy mennyire csökkent a ghosting. Szimeseknek van ACC rész is benne, ha legörgetnek [link] . Ha lesz idő beüzemelem a pcvr-t lassan, mert ez tényleg jónak tűnik, de aki folyamatosan használgatja erre ránézhetne pl ACC-ben, WRC-ben.
-
Raymond
titán
En a CP2077-ben neztem az uj Tranformer upscale-et, a minoseg tenlyeg jobb, de akkor latszik inkabb ha a regi DLSS3 Quality van az uj Balanced vagy Performance-hez hasonlitva. Quality vs Quality eseteben nem jon ki annyira, legalabbis en nem lattam oriasi valtozast a ghosting jelentos csokkenesen kivul.
-
Dare2Live
félisten
Hol mondjáj, hogy ez egy 4090TI? Durva lenne... 30-35% 4k előrelépésre.
Én 30-35%os előrelépést hallok Hardware Unboxed 4Kban. Az bőven hozza a generációs ugrást, az jellemzően inkább 25-30%.
Ez az előrelépés pedig VRben mégnagyobb lesz a felbontás iatt és mert ramban nagyon komoly az előrelépés.A DLSS/FG egy más tészta. Avval a 4090 az 5090hez képest
egy szarnagyon gyenge. Ott nem 30-35% el veri az 5090 a 4090et hanem agyonveri, agyonalázza.
És latency alapján elég jónak tűnik elsőre az FG lesz.Árban persze horror lesz az 5090 enm kérdés de a 90es széria sose a jó ár/értékéről volt híres.
@Dyingsoul Vannak címek ahol értelmetlen, az FG. Meg va ahol nem. Ahol nem ott bizony az lesz, hogy 5070=4090.
-
gulasoft
őstag
Hát ha végre egy vr támogatná akkor valahogy megoldható a frame gen a vr-ra is, mert a hitman3-ban pl a frame gen látványos pfs növekedést hozott a frame gennel, tehát ha bekapcsolják egy igazi vr-ba, ott hozhat előrelépést, csak hát ugye a modoltak nem mennek.
A luke ross mod is használja már a DLSS-t de a frame generationt ott is ki kell kapcsolni, ma jelent meg az indihez a mod, és egy elég méretes cikkben írja miket kell a konfigban állítni amit valami miatt a realconfig most nem tud megtenni, és ott is a frame generationt off-ra kell tenni. -
gulasoft
őstag
Hol olvastad hogy lighthouse? Kontroller ugyan nuku (az még +költség a base stationokkal együtt), és ha akarsz akkor rakhatsz hozzá index kontrollereket, és azt is mondja, hogy base station-os steam követés. Ráadásul display portos kábeles szar, és nagyon vigyáztak, hogy olyan képeket csináltak, ahol nem látszik a kábel, de a kézi adapternél azért nem tudták a fejjel eltakarni, és ott lóg ki belőle. És mindez röpke 2000€ Ezek betegek!
-
-
sakkay
aktív tag
Igen. Röviden. A q3 nem rossz de nincs dp port szóval mfs meg dcs csak hobbiszinten használható. Az élességben meg mindent szarrá ver. Van pico 4 em is, bulikra viszem. Annak jobb a felbomlása mint a q3 nak, de a oimaxhoz képest gyerekjáték. Szimulatorhoz a legjobb a pimax, máshoz is az lenne, csak a vezeték miatt mondom, hogy nem.
-
Ha útba esik neked XV.ker Újpalota, akkor nálam megnézheted a Crystalt. Ha jól látom repszimezel, nálam nincs telepítve csak autós szimulátor, de szerintem azon is jól látni a különbséget. A G2-ig mindig azt mondtam a monitorról felvett kép jobb mint amit a szemüvegben látok, de a Crystalnál ez már megfordult. Jobb az a kép amit a szemüvegben látok mint amit a monitorról felveszek. A fentiek csak fullHd-ban vannak feltöltve, de magamnak 4k monitorról 4Kban rögzítve se látok egetverő különbséget. Hátha tudsz segíteni a beállításokban mert én többet várnék még fullhd-ban feltöltve is ennél a minőségnél. Lett volna egy év türelmem, akkor én is a light-ot vettem volna, tök felesleges szimulátorhoz az akku meg az önálló mód, ez utóbbit még ki se próbáltam. Egyeztessünk ha gondolod.
-
gulasoft
őstag
Egy megszállot szimulátorosnál ez soha nem szempont! Ha 10%-al jobb akkor kifizeti a 2*-es árat.
Egyébként van ott egy huzigálható pilótafülke kép és a homályos az az Other! Tehát minden szar és homályos, kivéve crystal light-ot. (Ezért úgy beperelném, hogy a gatyája rámegy, de hát ugye ez nem egy amerikai cég) -
-Solt-
veterán
Nem az a baj, hogy más a véleményed, hanem az, hogy amit leírsz az a saját tapasztalatom/tapasztalatunk alapján nem igaz. Sőt, van amit értelmezni sem lehet... például amire rá is kérdeztem.
Simán elfogadom, hogy valakinek jobban tetszik a G2 mert én soha nem próbáltam tehát véleményem sincs róla, de azt, hogy a Q3 nem teljesít jól szimek alatt (jelentsen ez bármit is), nem tudom elfogadni, mert egyszerűen nem igaz.
-
xandrush0831
aktív tag
Néztem egy jutubert, aki meghívott volt a próbára. MS nem mondta meg nekik hogy mi van a gépben, de az a hír járta hogy 4080 super. Stutterelt. Meg a fizetett emberkénk gondosan ügyelt rá hogy ne adjon pontos választ a teljesítmény kérdésre. Okésan is futott, de azért stutterelt is, meg jaj ő neki nem volt kiírva FPS, meg juj nem volt ideje tweakelni. Szerintem nem sok jó fog kisülni belőle.
-
fatal`
titán
Ha nem Fresnel lencsés lenne, akkor ez minden szempontból kurva jó lenne, DP és WiFi, menet közben cserélhető akku. Bár a SOC is régi, de PCVR-hoz nem zavarna, encode-decodehoz elég ez is.
Így viszont kuka. Inkább lenne 1100-1200 Pancake lencsével, akkor még esetleg fogyna is.
-
Ha nagyon meg vannak tépve a grafikai beállítások, akkor annyira nem kell tőle félni. Nekem amúgy egy i9 7900x van, bár nem egy cpu fenegyerek, de már 4k-n is a 4070TiS kari a szűk keresztmetszet ha rendesen meg vannak rángatva a csúszkák.
#62248: így van, kifejezetten ajánlom a Ti Supert: 256bites memvezérlő, 25%al több VRAM. vram mennyiség és vram sávszél is kell már - ezek a tavalyi címeknél nem biztos, hogy kibuknak, de érzésre már jövőre jobban szét fog válni a 4070Ti kontra Ti S. A 4060 családnál láttuk, mekkora katasztrófa a herélt memvezérlő, érdemes azoktól minél messzebb pozicionálódni.
-
xandrush0831
aktív tag
Ja ez már openXR toolkit-tel van, olyan homályos felskálázásban amiben biztos hogy nem játszanék, meg a legerősebb és legszélesebb fixed foveated rendering-gel. És még így is ótvarul fut, pedig így már nem a rendszer köhög, ezen vagyok ki.
Danecay: részben a homályos szél miatt is, igen. De nem lesz fekete az egész rész, ami homályos. Akkor látható egy kis fekete, ha teljesen oldalra fordítod a szemed (ez fresnel-nél amúgyis kiölődik az emberből és fejjel nézelődik), és teljesen ráfókuszálsz. Meg ahogy írtam, a lencse nem a kijelző egészét "mutatja". Van olyan rész amit nem látsz, de renderelődik. Ezt is lecsippented a FOV tangent-tel.
Szerk.: meg amit Raymond írt. Én személyszerint a 0.8-at olvastam a legtöbb embernél amikor 2 hétig búvárkodtam az MSFS VR fórumokon. De valószínűleg tényleg egyéni preferencián/fejformán is múlik.A glasses spacer azért ajánlott hozzá.
-
prtvlogan
aktív tag
Köszönöm, lehet, hogy majd ránézek, de nem ígérem. Személyesen soha nem ülnék repülőre, nem szeretem a magasságot. Az MS Fligh-ot csak kipróbálni akartam, valószínűleg 5-10 percet futott volna nálam Vr-ban. Pont a youtubon elérhető látvány miatt. Egyébként kb 4 éve vagyok VR tulaj, de nem használom/használtam annyit, hogy ne legyek rosszul az intenzív játékok alatt...í
A Project Wingman-t elindítva VR módban elég volt kb 5 perc.
Viszont a Tetris Effect, Pinball FX, Tabble Tenis, stb az mehet órákon át, meg sem érzem.
És ha már szóba hoztam, Quest 3 eleven table tennis játékhoz van-e itt olyan fórumtárs, aki 3d nyomtatott magának adaptert, és bevált?
Holnap megyek a sógoromhoz siófokra, 3d nyomtatással foglalkozik, és ha esetleg valakinek van bevált 3d model-ja, akkor megnézném, kinyomtatnánk, kipróbálnánk. Láttam, hogy lehet rendelni, de ez lényegében ingyen lenne, kipróbáni nekem tökéletes lenne... -
prtvlogan
aktív tag
Köszönöm, tudom, hogy mennie kéne. de már mindegy. Már elengedtem. Két napomból a szabad rész ráment erre (nem sok) és nem sikerült. Elvárnám, amennyire elvárható, hogy ha egy játék tartalmazza a vr modot, akkor egyszerűen lehessen is futtatni.
Nincs ezzel gond, de szerintem keveseknek adatik meg, hogy többet állítgassanak egy VR játékon, kipróbálás gyanánt, mint amennyit esetleg játszanának vele.
A maradék időmben keresek olyat, ami inkább gombnyomsásra indul.. -
LazaCCC
tag
Van ReverB G2-m is (meg PSVR, Q2, Q3), de azóta nem vettem elő a Reverbet, hogy megvan a Q2 ... miért? Nem feltétlen a kábelmentesség miatt, bár az is egy nagy pirospont ... sokkal inkább a Reverb használhatatlan, idegesítő, ócska kontrollere és kontroller követése miatt. Ahhoz képes a Q2 maga a mennyei tökéletesség megtestesítése
-
-
petymeg
addikt
Az Il-2-t SteamVR-rel, a DCS-t OpenXr-rel, mert ez utóbbi használhatatlanul szaggatott nálam SteamVR-rel (4080). Az a bajom az OpenXR-rel hogy az XRNecksafer nem működik vele, végigcsináltam mindent ami az oldalán meg a különböző fórumokon le van írva mégsem működik. Én a Hotason a POV jobbra-balra kapcsolóra tettem a hátranézést, ha megnyitom az XRNecksafert, akkor a programban érzékeli a gombokat, de a játékban nem, így DCS-ben forgolódok a székemben. A VRNecksafer műkodik frankón.
Akkor hanyagolom a CLoD-ot mert VR után én IR Track-re nem megyek vissza.
-
VincentVG
senior tag
uhh ezek biztos brutal cuccok lesznek.
amugy szep a Varjo oldal, letisztult meg minden, de azert egy kisUX/UI meg rafert volna.
ez az organization, individuals felosztas, meg bolyongok itt a termekek kozott.
hogy vegyem igy meg a 14k EUR-os verziot??? nem talalomnem az van amugy h maganszemely meg mindig csak Aero-t vehet?
-
gubabela
senior tag
Akkor úgy néz ki nem csak nekem volt vele bajom. Nem akartam itt ekézni, de az irányítást nekem nem sikerült megszokni vagy értelmesen beállítani, pedig a joy bőven jó lenne hozzá (vkb base+grip). Grafikailag nem volt rossz (4080al), de azért nem alyx. Pénzt nem adtam érte, ingyen sikerült behúzni innem amit ezúton is köszönök, de én is töröltem az első küldetés után.
-
GalaHU
addikt
Nekem egészen más élményem volt, én max grafon játszottam 4090-el, egy szavam se volt a kinézetére, a "Whaóóóó" kivételével. A HOTAS-ra szépen ráprogramoztam az összes funkciót, csak úgy pörögtem a harcokban. Mondjuk én még az eredeti XWing-en szocializálódtam, nem is vártam mást...
-
Dyingsoul
Topikgazda
"Elég erősnek tartom a "felelőtlen és mellette még kicsit butácska is" megfogalmazást a szimekkel kapcsolatban, mivel én is szimes vagyok."
Igen, és? Én is szimes vagyok. Nem a szimulátorosokat szóltam le.
"Aki free locomotion-t, hullámvasutat vagy repcsi/autó szimulátort mutat meg legelső alkalommal, a VR-ozás első másodperceiben, az nettó ki akar szúrni a másikkal vagy csak teljesen felelőtlen és mellette még kicsit butácska is talán." Én ezt írtam, de úgy látom te csak a verdiktemet ragadtad ki belőle... Ha te esetleg a szimezés előtt az oculus home-ot vagy a steamVR home-ját is megmutatod valakinek, rád már alapból nem vonatkozik, sőt, ha még a kifutópályán nézelődik a kabinban jópár percet, az is lehet szoktató jellegű. Kérlek ne láss bele olyan dolgot amiről itt szó sincs! -
bali777
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged