- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KRoy19
őstag
válasz gulasoft #64694 üzenetére
Dehogy kezdik el 2025 májusában szállítani. Eddig ez csak egy render kép és specifikációk, semmi több. Nem látta még senki. Max 2026 májusában kezdik el szállítani, ha egyáltalán lesz belőle valami.
Hülye vagyok, de azért annyira nem, hogy a Pimax-től előrendeljek egy headset-et, ami egyenlőre csak a képzeletükben létezik.
A Crystal Supert is botrányos állapotban vitték ki a CES-re, tele tracking hibával meg distortion-el.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #64695 üzenetére
Akkor valaki árulja már el mi ezekben a fejlesztés? Az index 5 éve megcsinálta, hogy kábelen jött a kép. Most ezek eljutottak odáig, hogy ugyan azt tudják, csak 8k-s kijelzőt tettek fejszettbe, meg a kisebb és könyebb pancake lencsét ami már nem egy mai találmány? Hol itt az innováció? A kijelzőt ezek szerint nem ők gyártják, a lencsét biztos nem, a szovftver meg gondolom valami nyitott steames cucc. Arről nem bszálve, hogy 8k-t értelmesen kihajtani egy 1.5millás gép kell. (alsóghangon)
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
válasz JoolsNOS #64693 üzenetére
Hát nem story alapú. Meg gondolom az elején refundoltad, a végén olyan alienek jönnek, hogy vértpisilsz mire kinyírod őket. Fokozatosan nehezedik. Volt hogy a a pálya közepén elfogyott minden tornyunk és épp csak túléltük a végén meg jött 3 igazán ütős meg is haltunk minta a sicc. Ha történet alapút akarsz, akkor azért abből van pár választás, végul is a nem agyonmodolt unreal engines játékok nindegyikével megy.
Mondjuk én most épp a Luke Ross modos Avatárral toltam nagyon sokat, illetve a tövviekkel a Mória bányáiből keressük a kiutat (ez UEVR-os). Az előbbi kehet coop is, bár egyszer kértem meg a lányom hogy segítsen, és hát van benne most már olyan exoskeleton is, hogy egy istennek sem akar megdögleni, a Mória meg lenkinkább gyüjtögetős, és ott lehet nehézséget állítani, coopban érdemes a normalt, de egyedül az easy amit talán meg lehet csinálni de úgy unalmas lehet.
Mindg keress hozzá first person configot, mert azért az az igazi.
Itt érdemes a modokat keresni: [link]Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
JoolsNOS
veterán
válasz gulasoft #64660 üzenetére
Köszi, sikerült megcsinálnom. De sajnos nem jön be. Mármint maga a játék. A Vr mod jó, kipróbálom máshol is. Az isolation pl azért nem tetszett, mert csak 1 alien volt, itt meg özönlenek ami alapból nem rossz, de könnyen írthatóak, illetve ez a co-op, online dolog se az én világom. Jobban szeretem a story alapú játékokat. Refund lett belőle.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
KRoy19
őstag
válasz kiskuplung #64684 üzenetére
Még amúgy felesleges azt játszani, hogy te már biztosra tudod, hogy átbaszás, mert nem tudod. Egyenlőre ott tartunk, hogy előrendeltem egy headset-et, amit február-márciusra igérnek. Ha nem kapok semmit és futnom kell a pénzem után, akkor azt is meg fogom írni és örülhetnek a kárörvendők.
Még amúgy persze az az okos dolog, hogy ha megvárja az ember, hogy eladjanak belőle párat és már csak akkor vegye meg, amikor vannak jó vásárlói vélemények. Csak ha nem lennének olyan hülyék mint én, akik vakon meg vesznek valamit, akkor soha senki nem venne semmit.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz kiskuplung #64684 üzenetére
Nem a VR headsetek a fő profiljuk, hanem body trackerek, amikből elég sokat eladtak az évek során, szóval nem az van, hogy eddig még nem sikerült letenniük semmit az asztalra.
-
kiskuplung
őstag
válasz KRoy19 #64673 üzenetére
Én csak tekergetem itt a híreket: nem jelent meg, ez se jelent meg, ez se jelent meg. Miután nem produkáltak semmit, eladták egy teljesen más profilú japán vállalatnak.
Nem az van, amit te állítasz, hogy 5 éve fejlesztenek, hanem 2018 óta (mióta megvette őket a Panasonic) semmit nem sikerült lerakni az asztalra.
Én nem leszek ettől boldogabb, sajnos tudom, hogy milyen érzés ha átbasznak, és ez most pont olyannak tűnik. -
mmdms
addikt
válasz xandrush0831 #64668 üzenetére
Nekem kimondottan szimpi, meg az ikertesoja is amit nemreg linkelt valaki de nem fog a neve eszembe jutni, egyre jobban erdekelne egy fizikailag sokkal kisebb hmd mint a p4. Polo a bigscreent is kiprobalnam, annak ellenere h a lencseje nem a zsanerem.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #64678 üzenetére
Dehogy is a videóban egyszer egy index kontrollerrel egyszer meg valami súlyzó szerű borzadállyal volt bemutatva. Ez még + a vezérlők, meg a érzékelők, de kroly egy irányba néz csak oda elég egy érzékelő is középre nem kell 3. Az index kontorller pár meg csak 125.000 forint. Az már filléres tétel.
-
VincentVG
senior tag
válasz KRoy19 #64676 üzenetére
Én kb fel eve alltam "vissza" 3x48" 4k-ra, VR-rol, de az a terv h a 3 ev gari elott eladom majd, mert azert csak a VR az igazi...
Es pont kb ezt a "meretet" varom ( MeganX 8k ), szoval magam miatt is nagyon drukkolok h jo legyen - mert akkor cserelem en is azonnal . Kabel nem zavar, nalam 99% ban iracing lesz ugyis. -
Raymond
félisten
válasz KRoy19 #64661 üzenetére
A tobbi lighthouse cucc megvan meg hozza? Vagy ez legalabb olyan csomag amihez nem kell? Az eddigi jelentesek egyelore mindig csak az FOV-t hoztak fel hogy "it's OK", a masik ami lehet az a klasszikus pancake lencses glare. De ez mindegyiknel megvan.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
KRoy19
őstag
válasz Tyrone89 #64670 üzenetére
Köszi. Ha véletlen, netalán tán mégis létezik és meg is kapom, akkor mindenképp leírom a tapasztalataimat.
Számítok egyébként csúszásra, mert az ilyen kis cégeknek eddig még egyiknek sem sikerült időben szállítani. A Somnium, Pimax, Big Screen mind csúszott/csúszik a headset megjelenéseivel.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz kiskuplung #64671 üzenetére
Kicsi cég, szóval nem csoda, hogy 5 év alatt jutottak el oda, hogy ki tudnak adni egy headset-et, amit tudnak értékesíteni világszerte.
Nem az van, amit te itt beállítasz, hogy évente bejelentenek egy headset-et, amire beszedik a lóvét, és aztán nem adják ki és megtartják a pénzt. Nem gondolod, hogy annak lett volna kicsit nagyobb visszhangja és már rájuk mentek volna a hatóságok?
Mindegy károgj nyugodtan tovább, ha ez tesz boldoggá.[ Szerkesztve ]
-
xandrush0831
tag
válasz kiskuplung #64671 üzenetére
Megállás nélkül Shitfallnak olvasom, ahányszor szembejön.
-
kiskuplung
őstag
-
xandrush0831
tag
Hát ha behúznának 1900 dollárral, lehet elindulnék Japánba, mint Jay és Néma Bob a Miramaxhoz. A címük nyilvános.
Amúgy jogilag tuti le vannak védve valahogy, lehet vásárlás előtt a kisbetűs részben van valami kiskapu.
Mindenesetre szurkolok hogy az ellenkezője történjen, érdekelne engem is a beszámoló. Bár én venni nem fogok, akkor sem ha tisztába rakja a gyereket meg kávét főz. -
mmdms
addikt
válasz kiskuplung #64665 üzenetére
Nemigazan ertem, ennek semmi retorzioja?! Begyujtik a lovet egy valszeg nemletezo termekre, mondanak fel ev mulva egy bocsit, aztan kesz is?
Mi kell egy ilyen ceg letrehozasahoz, hol lehetne infot gyujteni?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Márton
nagyúr
válasz KRoy19 #64661 üzenetére
sokszor én is azért veszek meg végül valamit, hogy ne rágja már az agyam napokig, szabaduljak meg az érzéstől (mi lenne ha.. vajon milyen lehet?.. ha nem jön be, eladom..)
aztán persze jön az újabb őrületEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
KRoy19
őstag
válasz Raymond #64659 üzenetére
Nem volt egy racionális döntés. Napok óta nem tudtam bekussoltatni az agyamat és folyamatosan ezen pörgött. Ma mondtam magamnak, hogy "jóvan akkor rendeld meg, ha nem tudsz az ész érvekre hallgatni, majd beszopod" és így is tettem.
A racionálisabb felem mostmár csak abban tud reménykedni, hogy tényleg jó lesz, mert nincs refund.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Na, hát lehet hogy nagy Isten barma vagyok, de én előrendeltem a
MeganeX Superlight 8k-t.
Meglátjuk, hogy mi lesz belőle.[ Szerkesztve ]
-
xandrush0831
tag
válasz kiskuplung #64654 üzenetére
Juj tényleg, ez csak nézelődős volt. Szerintem most már be is hánynék tőle ha nem történne semmi amikor közelítek.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz nimfas #64655 üzenetére
Na látod VR headsettel nincs ilyen gond, mert nem is látod őket!
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nimfas
addikt
[link] vicces és mégsem.
-
kiskuplung
őstag
válasz xandrush0831 #64653 üzenetére
Most hogy mondod, elő is jöttek az emlékek..
De most a felbontáson kívül eszembe jutott az is, hogy azért se volt jó, mert csak forgatni tudtam a fejemet (3DOF), közelebb hajolni valamihez nem volt opció.
-
xandrush0831
tag
válasz kiskuplung #64651 üzenetére
Én BF3-at próbáltam a telefon+alvr kombóval hiánypotló jelleggel, még abban az időben amikor a DK2-re fájt a fogam. Még jó hogy sejtettem hogy az igazi nem ilyen, különben azóta se VR-oznék.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #64651 üzenetére
* : ALVR for Quest 1 not available through the Meta store.
** : Only works on some smartphones, not enough testing.Lehet probalkozni, de szerintem nincs igazan ertelme, egy olcso hasznalt Q2 inkabb.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #64650 üzenetére
Esetleg az ALVR még működő lehet? Én kb 10 éve próbáltam utoljára, akkor még ezzel Eliteztem telefonos headsettel, kb 10 percet mert annyira rossz volt
Azt írja van telefonos repo is.
Jobb ötletem nincs, leszámítva a leírásban szereplőket : Use "Steam VR-enabled applications with your phone as VR HMD (Head-mounted display). The only Open-Source solution to similar commercial packages like VRidge, Riftcat, Trinus "
-
nimfas
addikt
válasz eagleberg #64629 üzenetére
Nekem is PS4 konzol van VR1-es szemcsivel. (Lányomnak vettem használtan pár éve 120k-ért cakk-pakk (rahedli lemezes játékkal együtt) Pár VR jaték megvan (Moss 1-2, Sqadrons, Vader 1-2-3 stb.)
De aztán beszereztem egy Quest 3-as fejest.... és és föld a Squadrons is benne. PC-m amúgy is van.
Azóta Fifa és Stick fight továbbá a csak ketten játszható játékokat nyomjuk PS4-en. -
válasz kiskuplung #64646 üzenetére
Xiaomi mix2s-el használtam régebben annak fele ilyen jo volt a kijelzője, de filmezéshez nem volt olyan vészes, ugyhogy most ezért akarom kiprobálni, de gondoltam hátha vannak már 5 év alatt jobb és fejlettebb ilyen appok , ami talán jobb eredményt is addnak , meg a jobb hardverrel .
Nem munkára akarom ,csak szórakozásként az excelt meg csak példaként mondtam, hogy mintha két kijelző lenne a virtuális térben -
xandrush0831
tag
válasz repvez #64644 üzenetére
Én még anno próbálgattam egy S8+ telefonnal, aminek ugye picivel nagyobb a felbontása. Csúnya is volt, pixeles is, a bitrate artfiactos kockákat meg megtudtam volna számolni. Ha nem szeretnél VR-ba fektetni, szerintem jobban jársz 1-2 alap használt 20.000 forintos monitorral. VR-ban sem lenne jobb semmivel az ilyen felhasználás, sőt nem látnád a billentyűzetet.
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz repvez #64644 üzenetére
Nem kell ezt tesztelni, megmondom én neked, hogy használhatatlan lenne.
Már ha lehet hinni az internetnek, és ez a Poco F6 2712*1220 felbontású. Ezt ugye megfelezed, mert ugye 2 szemed van.
Ezzel szemben egy Quest 3 szemenként 2064x2208 és még ez se elég jó, hogy dolgozni lehessen benne. Én max filmet szoktam benne nézni, kb évente 1x -
JoolsNOS
veterán
Alien Fireteam Elithez van valami VR beállítás hülyéknek? Sehol se találom, hogy lehetne moddolni. Köszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
válasz xandrush0831 #64643 üzenetére
csak legalább tudnám tesztelni, hogy kb milyen.
-
egy kicsit off topic ,de nem anynira,
Tudna valaki ajánlani egy jo appot amivel smartphonnal is tudok VR-t használni? mármint ugy, hogy virtual desctopként a PC képét tudjam kitenni a telefonra esetleg több monitorként is?
USB vagy Wifin keresztül csatlakozva a telefonhoz?
Kiprobálnám, hogy milyen lenne video és egyéb PC-s programok kezelése ilyen környezetben is.
Hogy esetleg az egyik virtuális kijelzőn játszaná a Yt ot a másikban meg menne egy másik böngészős ablak vagy egy excel táblázat.
Ha jjol gondolom a programok a PC-n futnának a telefonnak "csak" a képet kéne fogadni nem kéne számolgatnia a decodolást vagy a program futást.Egy POCO F6 telefonnal szeretném igy használni meg egy egyszerü kinai mobil VR szemüveggel.
Csak tesztre és semmiként nem hosszutávu megoldásra és nem játékra. Csak amolyan virtuális térbe 2d ablakok megjelenitése , hoyg nagy méretben tudjam használni több kijelzőt és ne kelljen fizikailag többet csatlakoztatni a laptophoz. -
-
zsozsa74
őstag
Quest 3-ban, pontosabban a Meta Quest Linkben be akarnám állítíani az Open XR-t, de a menüpont szürke és hiába nyomkodom. Azt gugliztam, hogy adminként érdemes indítani, megtettem, de hiába. Valaki esetleg?
Automobilista 2 - www.lowfuelmotorsport.com - Steam: zsozsa74
-
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz gulasoft #64631 üzenetére
Ez úgy lehet, hogy nem szabad elhinni mindent, amit az interneten látsz. 24 óra alatt kitesz 7 tesztvideót. Szerinted reális? Te megbízol az ilyen noname tesztvideókban? Mondjuk ez már nem az én gondom....
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz eagleberg #64629 üzenetére
Ez igen! Gratula! És most kérünk egy nem ABC, hanem kedveltségi sorrendben lévő listát!
-
eagleberg
tag
PlayStation 4-et és PS VR1-et használok.
Jelenleg 175 VR játékom van PS4-re.
Íme a lista.[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
gulasoft
őstag
Apa kezdődik!
[link]Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Dare2Live #64609 üzenetére
"Alapvetően rajta van minden a grafon."
Igen, minden... kivéve a nyers raszter teljesítmény! (RT nélkül)Én a Pascal arch megjelenése óta azt mondom az NV sebészi pontossággal, patika mérlegen adagolja a teljesítményt... Bevezet új feature-öket amivel vonzóbbá próbálja tenni az új generációkat. Nyers raszter teljesítményben azonban kevesebb az előrelépés, mint amiket a grafikonokon mutogatnak, ezt majd megtudjuk az olyan youtuberek tesztjeiből, mint a tech jesus, jayztwocents, linus stb...
#64602 Laby: Nagyon jó észrevétel! Sheep egész jól megválaszolta, én még egy érdekességgel, gyakorlati példával egészíteném ki: Nemrég volt a TheVR Happy Hour CES kibeszélő része, abban Jani megjegyezte, hogy gondolkozik procicserén, azt hiszem 9950X3D-t emlegetett... Pisti kételkedett is benne, hogy mi a fenének akar cserélni, kérdezte hány fps-e van most... Jani azt mondta 500... visszakérdezett Pisti, hogy és az új procival mennyi lenne? 600-700 körül Jani szerint....
Na mi itt VR-ban 72 hz, 90hz, 120hz-ekről beszélünk... Csak mi ugye 4K közeli vagy azt meghaladó felbontásról, plusz erre még supersampligről is álmodozunk. VR-ba simán jöhetne a 16K felbontás is akár (megfelelő FOV miatt), ezt vagy 4-5 éve beszéltük ki itt a topikban Na ezért beszélünk mi kb csak VGA-ról itt a topikban.
De érdekes lenne ha az asztali CPU-k (vagy akár a GPU-k) végre hardveresen támogatnának olyan feature-öket, mint a Snapdragonok kézkövetésének feature-e.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Azt láttam, hogy az 5090 2350 euró körül lesz, az pont beesik egy millió alá, és akkor lehet hogy az permanensen lejebb tolja az 1-2 éves 4090-ek árát. Nem lehet egy 5090 ára fölött eladni 4090-et tehát az új árának is valahol 800.000 körül kell lennie. Mindegy meglátjuk pár hónap múlva, addig meg 60fps-el tolom a avatart. (Egyébként nekem bejön a játék, csak kicsit frusztráló, hogy kinyírok egy tornyot és nő helyette másik 2 és kb. gázt meg olajat keresnek egy másik naprendszerben szó nincs benne az unoktániumról.)
-
Aki21
aktív tag
Köszi szépen a válaszokat
-
Aki21
aktív tag
Hali. Esetleg arrol van infó vagy valaki tudja dronozni lehet quest 3mmal? Mármint rálehet valahogy csatlakoztatni?
-
gulasoft
őstag
válasz t72killer #64614 üzenetére
Igen csak ha nem akar hatalmasat bukni, nem adja 600.000 alatt mert még igy is ki kell pótolni a mégegyszer annyival, és hát azért tényleg csak pár szimulátofan fog rácsapni, mert azért 2 évente 600.000-et kiadni mindíg a legújabb vedeókarira az még külföldön is necces, ráadásul veszkődni kell a régi eladásával, és ahogy itt kifejtették páran, vagy előtte adja el jobb áron a kártyát valami palimadárnakl aki nem figyeli a híreket, és 2 hónapig max telón játszik, vagy bukni fog ha a másik kártya olyan áron kerül forgalomba hogy lenyomja az előző generációját is. Szüval igen lesz aki az 5090-re vált, de az nem fogja olcsón adni a kártyát.
-
gulasoft
őstag
válasz t72killer #64612 üzenetére
Az a baj, hogy ha megnézed a 4080 super meg az 5080 közötti eltérést az pár százaléknyi cuda mag, illedve a memória átvitel, a 4090 meg az 5080 között meg igen durva 60%-al több cuda mag, nagyobb memóriaátvitel ... van itt egy jó kis táblázat.
[link]
Az 5080super sem fogja ezt a kártyát nyers erőben megverni.
A 4080 super 10 alatti százalékokban erősebb mint a 4080 ha most kijön az 5080 super és lesz 11.000 cuda magja miközben a 4090-ben meg van 16.000 azért nyers erőben még mindíg az 4090 nyer. Persze nem kapja meg ezt a mfg-t de minden mást igen, és nekem a VR-hoz pont nem érdekes ez az mfg.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
t72killer
titán
válasz gulasoft #64611 üzenetére
Igen, a dlss 3 mérhető előrelépés volt.
A 4090 árának elszállásától ne tarts, 100% biztos, hogy az 5080 széria erősebb darabjai már el fogják kalapálni nyers erőben is. Sztem jövőre lesz 5080 Super v hasonló, ha most elvagy az aktuális vason, én azelőtt nem tolnék bele nagy összeget.
Beszállni szvsz mindíg a facelift karik idején érdemes: vagy facelift új kari (ezek is lényegesen jobb ár/érték aránnyal szoktak jönni), vagy a facelift hatására tényleg komolyan beesett előző gen csúcskari.
Az AI-osok veszik ezeket a kártyákat, de az AI nem egy bánya ami közvetlen pénzt termel, ráadásul nem egy e-f.sz versenyeztető bánya, ami direkt arra van kihegyezve, hogy minél több vagon VGA-t toljanak be a semmiért csak mert a másiknak több van. AI ban ha elérsz egy teljesítményszintet, akkor az kész+okés, nem lesz kisebb a "hozama" csak azért, mert a szomszédnak 2x akkora rigje van.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gulasoft
őstag
válasz t72killer #64610 üzenetére
Ott a 40-es sorozat kapta csak meg a frame generationt nem? Ott ha valami játék támogatta, akkor azért az is dobott rajta.
Nekem a nyers erő miatt egy 4090 kéne, kérdés mikor kell beszállni, mert ugye annak a gyártását leállították, tehát előbb utóbb ritkaságszámba fognak menni a 4090-ek, tehát azt a pillanatot kéne kifogni mikor a legalacsonyabb lesz a használt de még garis kártyák ára, és nem indul meg fölfelé a ritkasága miatt az ilyen VR fanok részére mint én.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
t72killer
titán
válasz Dare2Live #64609 üzenetére
Csak ugye a pucér 4070 elég kezdetleges példány volt, aki a 4xxx genre hajtott, az vagy beletolt nagy lét az elején és ment a Ti-re, vagy kivárt a 4070S/TiS-ig. 4070re kis túlzással egy natúr bányaszökevény 3080ról nem volt érdemes váltani, pedig a 3as és 4es gen között elég nagy az ugrás.
-
Dare2Live
félisten
válasz t72killer #64608 üzenetére
Kint vannak a fogyi adatok. Elöző 5-6gennél ezek viszonyításnak elég jók voltak. Ezek szerint a BW fogyasztása csökkenni fog.
Hamár fogyasztás, néztétek az ref 5090 hűtését? Nehéz értelmezni.@fatal`
Alapvetően rajta van minden a grafon.
Ahol nincs DLSS4/MFG Far Cry 6, ott RTvel! a szokásos egy gen előrelépés lesz. Ahol van ott DLSS4/MFGvel igaz lesz amit Jensen mondott, hogy 5070 = 4090.
Ami most a nagynagy kérdés, hogy az MFG első körben ld DLSS 1.0 mennyire lesz jól implementálva... mekkorát dob a latencyn. És ez is nagyon játék/felbontás függő lesz. A fenti játékoknál pl nagy előrelépés lesz a több fps mert nem lesz zavaró/észrevehető a +latency. Nem véletlenül nincs a képen egy CS, Valorant... aki kompetetív FPSt játszik az +5ms esetén is ki fogja lőni az MFGt. btw ezt a réteget a Reflex 2vel célozza NV.árakról amikről nem írok többet, szerintem ugyanaz lesz mint korábban. Az első hónapban tuti feláras az új széria.
Nah fogyi/teljesítmény témából is kiszálltam.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
t72killer
titán
válasz gulasoft #64607 üzenetére
A fogyit majd még meglássuk a gyakorlatban, ez inkább mázli kérdése mostanság, mint nanométer-plecsnié...
Igen, ha nem akar pénzügyi bukót (ill az mindíg van, de extra pénzt belelapátolni), akkor pár hónap IGP + mahjong...
"az optimalizációval még annyira sem fognak foglalkozni a fejlesztők" - erre mérget vehetsz
-
gulasoft
őstag
válasz t72killer #64606 üzenetére
Az 50-es sorozat 4nanométeres csíkszélességgel (jelentsen ez bármit is) az 40-es meg 5-el készült, minél kissebb ez a szélesség annál kevesebbet fogyaszt ugyan annyi tranzisztor.
Az 5070ti biztos ezres alatt marad, de az csak februárban jön, addig nézegeti a gépházat? Az fps-e meg az mfg miatt több lesz, csak abból 3 nem valós lesz szemben a 4090-ben meg 1. Ez egy fps játéknál hátrány mindenhol máshol egyenletesebb mozgást tud, és sajnos félő, hogy az optimalizációval még annyira sem fognak foglalkozni a fejlesztők, mert kapcsold be a mfg-t oszt jó lesz alapon fognak programozni.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz fatal` #64600 üzenetére
Annyi, hogy HA a gyártástechnológia is lép egyet, akkor az (xx+1)70 lényegesen kevesebbet fog zabálni-fűteni viszonylag kicsi teljesítménybuktával. És persze ha időben száll ki a 4090ből, akkor talán egy kis pénzmagot meg tud spórolni a tranzakcióval. Most látok épp egy licitet ebayen, 1300 fonton áll az eladó 4090, ha ezres alatt kap 5070Ti-t, akkor ugye van friss garija és minimális +pénze emberünknek. De fps-e valamivel kevesebb lesz, AI teljesítményt nem tudom.
-
sheep
addikt
Minél magasabb a felbontás annál inkább a vga számít. Persze kell a proci is, ezelött egy 9700k -val hajtottam a 4090-t és elvoltam azzal is kompromisszumokkal. A 9800x3d -vel több fps van, kb 20% plusz. 5760x2880 felbontás.
A legnagyobb előrelépés a 4090 lenne neked is, sokkal többet profitálsz belőle mint a procicseréből.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
Laby
őstag
VR-nál ennyire csak a VGA a lényeg? Csak mert itt a topic-ban sosem olvasok arról, hogy milyen CPU illene mellé vagy ilyesmi.
Úgy értem, hogy jelenleg van egy 5800x3D és 3080 TI OC kombóm, ha csak VGA-val lépnék feljebb valami 4080 környéki szintre, akkor nem esnék abba a csapdába, hogy CPU fejlesztés nélkül félig kidobott pénz volt?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő