Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
barcalaci84
őstag
válasz Geradossz #28998 üzenetére
minimum 1mx1m-es játékteret kell rajzolni , de ha skippeled és nem rajzolsz semmit akkor nincs tulajdonképp minimum...
maximum 5mx5m es játékteret tudsz rajzolni , de ha skippeled és nem rajzolsz gurdian-t , akkor gyakorlatilag bármekkora lehet a játéktér ha elég hosszú a kábelhosszabbítás
-
Geradossz
aktív tag
Hali.
Mekkora a maximum és a minimum játéktere a Rift S-nek? -
a2d2
addikt
válasz Viktoár #28996 üzenetére
Ebay-ről vettem még anno az Xbox One S vezérlőkhöz egy Intel wifi + BT kártyát (enyém még 8260-as, azóta vannak újabbak is) meg egy PCI-E adaptert hozzá. Gyakorlatilag ezek vannak a laptopokban is, de így kapsz két jó kis antennát mellé, ezeket le is lehet cserélni más típusokra. A BT kivezetésre pl [ilyent] kötöttem, az előszobából is tökéletes a vétele a játékvezérlőknek
Na erre az Intel kütyüre van rákötve minden (fejhallgató, játékvezérlők) és tök jól kezeli őket.
De akár BT hangszóróhoz is jó lehet. A lényeg hogy jó ha van egy ilyen a gépben
Na utánanéztem, a 9xxx-es széria már bluetooth 5-ös, azt kell már venni.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Raymond
félisten
Gondolom barmelyik hasonlo jo lesz [link] van belouk egy rakat es ugyanannyiba is kerulnek. Egyet rendelek majd en is mert lassan az az erzesem ez lesz az egyetlen megoldas hogy a nagyobb mint CV1/S FOV megmaradjon. Van mar AMVR [link] ami egyertelmuen csokkenti a FOV-t a gyarihoz kepest es ma jott meg a KIWI [link] amitol a leiras es meret alapjan azt vartam hogy jobb lesz mint az AMVR de sajnos nem. A gyari a tuti, de az meg nem eppen optimalis anyag foleg most hogy jon a nyar.
Ha mar kiegeszitokrol van szo, ugy latom van egy alternativ Link kabel megoldas [link] ami 5m aktiv hosszabito es 3m sima kombinacioja. Raadasul 90 fokos a Quest vege ugyanugy mint a gyarinak es csak 60EUR. Ugy hirdetik hogy tesztelve volt, a visszajelzesek is jok.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
YAKEN
aktív tag
Belenéztem a Serious Sam 3-ba és elég fasza lett a vr verzió. Azért ez már tényleg azoknak ajánlott, akik nagyon jól bírják a gyors játékokat mert ez a játék hihetetlen ratyi teleporttal és nem folyamatos fordulással.
-
Vaze
őstag
válasz proci985 #28989 üzenetére
Valoszinu hogy igazad van
gulasoft Az igazsag az,hogy nem kerdeztem ra,meg aztan,orulok hogy igy is kicserelik.
Max nem jatszom meg nem kapom meg,valahogy csak kibirom
Mondjuk mostanaba csak a Creed-megy,fogyas celjabol
Ameg varok majd,rendelek hozza gumi vedoket,vagy valami ilyesmit.Valaki tudna ajanlani hozza vedot?
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
a2d2
addikt
Intruders 3 euro [link]
-
gulasoft
őstag
Igen ez már nem gari! Indexnél írták, hogy küldjem el a bal vezérlőt a garis cserére, én meg mondtam, hogy nem lenne e probléma, ha amíg megjön a csere nem küldeném el, mert nem lesz mivel játszani, az a válasz jött, hogy nyugodtan várjam meg z új vezérlőt. De ez ugye meg nem garancia.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Vaze
őstag
válasz Raymond #28987 üzenetére
Ez jo
Termeszetesen,megvarjak meg bekuldom,aztan kuldik az ujat.
Azert is irtam,hogy az egeszben meg az is szep,hogy Birminghambe kell kuldenem,mert hamar oda er,es talan ha gyorsan intezik a cseret,akkor nem kell sokat varnom az uj controllere. kop,kop,kopMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #28980 üzenetére
Tehát az eleven az csak multiban jó, mert az ai csapnivaló, és van még a labdaadogató és kb ennyi? Magyarán ha találsz muti párt akkor jó, ha nem akkor meg nagy 0? Lehet egyébként én csak a singe módot próbáltam, ha multiban olyan szinten változik, hogy lenyomja a racket-et akkor játszol velem?
-
barcalaci84
őstag
válasz gulasoft #28973 üzenetére
Racket fury én a sim mód is elég arcade... Eleven-ben sokkal pontosabbnak kell lenni... Ha ügyes vagy elevenben is vannak nagyon hosszú labdamenetek, de sokszor még a szerva se könnyű visszaadni :) (legalábbis nekem).
Racket furyben sim módban is simán majdnem minden asztalra megy még nekem is :) -
Raymond
félisten
válasz gulasoft #28978 üzenetére
Nem ertem ezt a diskurat. Mindket jatek sok eves, az hogy az 11 a jobb szim eddig meg soha az eletben nem kepezte vita targyat sehol. Az pedig hogy a RF jobb jatek szinten nem. Abban jobb a prezentacio, van normalis single player, az AI is turheto de epp ez az hogy abban vannak konnyu hosszu adogatasok mert arra megy ki a dolog hogy elvezetes legyen. Az 11-nel pedig csak a szim a lenyeg es a multiplayer. A single player csak gyakorlasra van ahol az AI csapnivalo, a labdagep jo, de a lenyeg nem ezeken van.
A linkelt YT video kommentekbol egyebkent:
-
Dyingsoul
Topikgazda
Esetleg megpróbálhatnád kicsit tisztítani, hogy szimpatikusabb legyél nekik a jövőben. Egy kis körömlakklemosó vagy higító mikroszálas kendővel szerintem oldja a fehér maradványt.
Ezt azért is írták neked, mert szerintem ilyenkor elküldik minőségellenőrzésre és keresik a hibát az eszközben. Tanulnak belőle.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
gulasoft
őstag
Az eleven tud ilyet most már? https://www.youtube.com/watch?v=mUS6vjTt_JY
2 percnél már elég jól tolja.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz Dyingsoul #28966 üzenetére
Ami videót láttam és amikor próbáltam akkor legfeljebb pötyögni lehetett benne, azóta annyit fejlődött volna? (A steam videón multiban most is pötyögés van) Nem szeretném újra refundolni ha még mindíg csak erre képes. Kijárási korlátozás előtt hentente mentem ismerőshöz játszani, nem vagyok kutyaütő, a racket nekem élethűbb volt, de ha tényleg annyit fejlődött akkor kipróbálom újra.
-
Vaze
őstag
válasz proci985 #28951 üzenetére
Igen,meg erte,es meg a postat sem kell fizetnem
Ja es meg az is szep az egeszben,hogy itt Anglian belul kell ellkuldjem,Birminghambe
Tehat,remelhetoleg,hamar megkapom a csere darabom.
Az nap mikor eltortem,csinaltam egy kepet,aztan megprobaltam pillanatragasztoval megragasztani,persze nem tartott sokaig (gagyi is volt a ragaszto)aztan ujra ragasztottam.
Ebbol adodoan,csunya feher lett a controller a ragaszto miatt
Tegnap este,mikor irtak,hogy oke akkor cserelik,vissza irtam nekik + kepet is kuldtem,hogy en bizony megprobaltam megragasztani,es hogy ez most nem e baj,e miatt is cserelnek e?
Ezt a valaszt kaptam...Hey Zoltan,
You're fine to ship it back, this will be a one-time exception.
In the future if the controller breaks like this, and especially if you try fixing it, we will not be able to replace it again.
Follow up if there's any further questions, concerns or issues.Tehat,egyszer elnezik nekem,es az erdekes amit meg utana ir,hogy ha a jovoben ilyen lesz,tores + megragasztom,akkor felejtsem ell a cseret.
Dyingsoul Koszonom szepen
[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
a2d2
addikt
válasz gulasoft #28964 üzenetére
Nálunk sem volt eddig nagyon használatban az asztal, kicsik voltak a gyerekek. Fiam most kezd már egész jól pötyögni. Nem is néztem nagyon utána ezeknek a ping-pong dolgoknak, talán még viveporton próbáltam egyet, de azon meg régi verzió volt és használhatatlannak ítéltem meg. Azt mondod hogy van valami köze a rendes ping-ponghoz? Lehet esetleg csavarni, vagy gyorsítani a labdát attól függően milyen szögben találkozik az ütő a labdával? Vagy azért aláz le a gép mert gyakorlatilag használhatatlan?
Kicsit elvesztettem a fonalat, akkor nem a most akciós Racket Fury a nyerő ha jól értem?
@Foglalt név: valóban az IPD-det mérd le. Nekem nagy a fejem, 74-es az IPD-m, a Questnél a csúszkát a két végletben használjuk (gyerekek és én).
[ Szerkesztve ]
-
barcalaci84
őstag
válasz gulasoft #28964 üzenetére
Elvileg tudtok együtt játszani, mert crossplay a steames és az oculus verzió és mióta questen is van azóta az is crossplay...
Nekem személy szerint ez jött be legjobban a ping-pongos játékokbol. Szerintem tok jó a fizikája, bár nem vagyok profi, de valosagosabbnak tűnt mint a racket fury.
Multi is jól megy ha nem nagyon magas a pingje az ellenfélnek -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz gulasoft #28965 üzenetére
Szerintem ha a topik keresőt használod találsz bőven véleményt. Sokan írtak róla és etalonnak számít pingpongos játékok között.
-
gulasoft
őstag
Ha már ping pong, az eleven az régen nagyon rossz volt (annyira, hogy nálam refundos volt), de azóta állítólag csiszolgatták. Ha valakinek meg van az eleven is meg a racket fury is, és tud is játszani, nem csak pötyögés szinten, azt megköszönném ha írna róla pár sort.
-
gulasoft
őstag
Nekünk is van asztalunk, de ha meg akarok izzadni tthon, arra nem alkalmas a család egyetlen tagja sem, viszont ezzel a gép egy szint után verhetetlen lesz, tehát ott már nincs sikerélmény. Mennyire cross platform ez? (Nekem indexen van, a lányomnak meg ugye a questje).
-
gulasoft
őstag
Még egyszer leírom, a quest egy olcsó alapanyagokból öszerakott fejszett. Nem várható el tőle az ami egy index nél van. Ezért olcsó. Ahhoz képest hogy orrnehéz, 3 datab 60Ft/métere tépőzás szalag tartja. (hátr szoktak aplikálni egy powerbankot az némileg kiegyensúlyozza, és hosszabb játékidőt tesz lehetővé. De olcsó. Nem kell hozzá gép, ha megelégszel a natív játékokkal, vagy ha viszed valahova, és nem akarod a gépet is cipelni. Ezért olcsó. A link kábellel rákötheted a gépre, gépe és videókártyája válogatja milyen jelet fog tudni kitolni az usb-n, ilyenkor nem ő számolgat, henem a videókártya és a gép, jó géppel nagyobb sávszélességgel, jobb képet tudsz átvinni rá, a jó kép gépigényesebb. Az ALVR-t fejlesztik, de már most is tud vezeték nélkül pcvr játékokat játszani, itt sem mindegy szerintem milyen gép van alatta. Mondhatnánk, hogy olcsó húsnak híg a leve, de ez a lé azért nem annyira híg, mint amennyire olcsó. Ha most vennék még egyet, akkor questet vennék, de könnyen beszélek, mert komolyabb dolgokhoz itt az index, de lányoméknál ott a quest 2 hétig nálam volt, próbálgattam nekem az indexhez képest is jó volt, a link kábelhez kell valami tépőzáras megoldás hátra, hogy ott menjen fel a kábel kb. mint a többinek. Ha vennék azért venném mert olcsó. Olcsóbbak a vezérlők, mert kevesebbet tud mint az index, de ha garancián től gond van, nem megy rá a gatyád a vezérlő cserére, ráadásul már kezdik használni a kézfelismerést vezérlő nélkül, ez mondjuk az xboxnál bukott, mert szerintem túl sok energiát emésztett fel, és nem is volt pontos, (messzebről is figyelt), reméljük cukiék kitalálják mire lesz jó. Natív módban drágák a programok rá, és szűkebb a kínálat, mert egy gyengébb a vas, sokat kell optimalizálni, ami egy macerás időrabló feladat. Azon hogy mekkora a piac, lehet vitatkozni, ha egy olyan játékot írsz ami minden más fejszetten elfut kivéve a questet, akkor az még szerintem nagyobb piac mint a natív quest, főleg hogy ugye link kábellel már azok is mennek a questeken, és nem hivatalos még, de az ALVR meg a kábelmentességet is megadja. Kompromisszumok vannak, rift-s nekem nem lenne jó a 72-es szemtávolságom miatt, hp reverb állítólag nagyon merev kábel miatt inkább csak szimulátorozni jó, pimaxnak szar a supportja, és erőmű kell hozzá, index nagyon drága, ha nem vet fel a pénz, akkor a fenti kompromisszumokkal és előnyökkel ott a quest, és egy index árából kettőt vehetsz, főleg ha van hozzá két géped, és az nagyon nem mindegy!
Ez mind magánvélemény, a quest és index saját tapassztalat, a többiről a beszámolók alapján tudok nyilatkozni, elfogadom ha másnak erről más a véleménye, nem sértődök meg, az biztos ha itt lenne egy quest akkor már nagyban próbálhgatnám az ALVR határait egy 1080Ti-al meg ezzel az erősebb géppel, nem hagynám a dobozban pihenni.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
a2d2
addikt
válasz Foglalt név #28961 üzenetére
Szerintem kötelező visszavenniük egy Questet ha netes vásárlás. Vagy boltból hoztad ki?
Teljes felbontáson számolja a képet és utána betömöríti. De ha rányomsz egy supersamplinget, utána a magasabb felbontást tömöríti, így elvileg jobb minőségű lesz a tömörített állomány.
Lehet erre a blokkosodásra gondol, hogy feleslegesen számol nagy felbontást ha utána lerontja a tömörítés a minőségét: [link]@Vaze: én ezt álmomban nem gondoltam volna. Én is összeütöttem már, de nem vált ketté a gyűrű csak lett rajta egy repedés. Majd figyelni fogom.
Más: nem tudom erről volt-e szó mostanában a topickban (nem figyeltem mert van asztalunk), de most akciós a Questes ping-pong játék: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz Raymond #28955 üzenetére
Annyi értelme van, hogy nálunk higiénia okokból(nem a vírus miatt) fülest sem vesznek vissza, ha leszedted a fóliát.
A Rift S és a Quest számomra egy szintnek tűnik. Felbontás, frissítés mind 10% körüli eltérést mutat, ha ezt a PS-el hasonlítom össze, ott ez inkább egy kétszeres szorzó. Ahhoz képest van különbség.
Ha a PAL-hoz nézzük, egy 4k-s QLED és OLED ugyanazt tudja, a többi igyenckedés, ha torzítani akarok.
Ami érdekesnek tűnik az barcalaci84 megjegyzése, miszerint tömörített a kép, de teljesen felbontáson számolja. Ez az amit nem értek. Az usb-c-n simán át kérne férnie bárminek -
Dyingsoul
Topikgazda
Gratula, ügyesen elintézted!
Mondjuk az ilyen és ehhez hasonló sikertörténetek miatt szoktuk az embereket lebeszélni a Pimax-ről, mert a support igenis fontos (az más kérdés, hogy Mo amúgy a nem támogatott országok közé tartozik és ezért még mindig orrolunk az Oculusra).- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
a2d2
addikt
válasz barcalaci84 #28958 üzenetére
Na akkor bele kellene most már kukkantanom egy Rift S-be
(De csak érdekesség kedvéért mert viszont kábelre tuti nem térnék át).[ Szerkesztve ]
-
barcalaci84
őstag
válasz Foglalt név #28952 üzenetére
A questen link kábellel olyan cv1 feeling az egész...
Az OLed miatt visszajott a screen door és a glare /god ray...
Én szinte mindennel használok supersamplinget, ehhez szoktam... A questen már nem javított a képen hisz az eleve tömörített... Cserébe meg a gepigeny is nagyobb amúgy a rift S - hez képest...
Másik dolog pedig a késleltetés : pl thrill of the fightnal jól látható volt hogy ha link kábellel játszottam akkor a képen lassabban mozog /késve mozog a kesztyűm... Szimulatorokban szintén egyből feltunt a késés...
És ugye kényelmi szempontból még ég és föld a kettő...
Ha a natív Quest appokkal is sokat jatszanal akkor jó kis eszköz, de pcvr-ra én mindenképp rendes pcvr headsetet ajánlanék...A link eleve csak béta és érdemes úgy is kezelni... A Quest nem erre való, ez csak egy tok jó +feature.... De ha PC - s játékok érdekelnek elsősorban akkor azért vannak jobb választások...
Ui: atallitottam a Quest natív felbontasasara
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz Foglalt név #28954 üzenetére
Ez aztán az önmegtartóztatás!
Szerintem nem sokan bírnák ki. Én is kibontanám és kipróbálnám.
Rift S-t nem próbáltam még, szóval fenntartásokkal kezeld amit most írok de:
- a 2560x1440-es S7-es képe a GearVR-ban ALVR alatt nekem minimálisan jobban tetszett a CV1-nél (egymás után próbálgattuk a Hellblade-ben)
- Quest képe ALVR alatt sokkal jobban tetszett egyből GearVR után próbálva (szintén Hellblade-et néztem)
- Szóval a Quest képe tuti porba alázza a CV1-et, de a fórumon vannak páran akik nem váltanak fel Rift S-re CV1-ről mert nem tartják igazi előrelépésnek.
Na csak annyit akartam ebből kihozni hogy szerintem nüansznyi különbségekről beszélünk és tényleg van amiben ez az erősebb van amiben pedig az.
Én hozzászoktam az S7-es OLED-jéhez és abban az időben 99%-ban Elite Dangerous-t toltam, nagyon bejött a látványvilága és nem akartam lemondani a mély feketékről.Amúgy meg ha nem ALVR alatt próbálod a Questet, vagy nem a legújabb Link driverrel (és beállítva a natív felbontását) akkor a valós fizikai felbontása alatt hajtod. Az első driver Link alatt is visszavette a felbontását a RiftS natív felbontására, magyarul így elveszett a Quest felbontásbeli előnye. De persze lehet hogy Barcalaci84 is már natív felbontáson hajtotta meg, nem tudom, a lényeg hogy jobb ha te magad nézed meg
Most nézem csak, mindenki szépen igyon meg egy felest ahányszor elolvasta a felbontás szót
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz Viktoár #28947 üzenetére
Áh az enyém más ősrégi, most nézem hogy ez még BT 3.0-s, már rég kifutott: [link]
Viszont ettől függetlenül is alig van hangelcsúszás. Főleg ALVR-hez képest.
Mindenesetre a márkát ajánlani tudom mert megbízható volt nekem mindig és árához képest elég szépen is szólt.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Raymond
félisten
válasz Foglalt név #28954 üzenetére
"A Quest az asztalon pihen kibontatlanul, mert még próbálok informálódni."
Ennek sok ertelme nincs. Kibontod es kiprobalod. Ha nem jo akkor visszakuldod."A másik, hogy úgy értelmeztem, gépre dugva kb. a rift s színvonalú megoldás és a mobilitás kvázi plusz ahhoz képest."
De ez nem lehet mert teljesen mas a kijelzo mindketton. Az irtad ezt erted, de akkor megse. A Quest a PC-re kotve egy joval magasabb felbontasu CV1 lesz, csak kenyelmetlenebb.
-
Foglalt név
addikt
válasz Raymond #28953 üzenetére
Ezt így értem. Két külön technológia, közel azonos összpontszám, különböző erőséggekkel, kontraszt, frissítés, stb.
A kolléga viszont visszalépést írt, ami egy kicsit ijesztőnek tűnt.
A Quest az asztalon pihen kibontatlanul, mert még próbálok informálódni.
A profilok hiánya, mint sokakat, nagyon zavar, nem egyedül használnám az eszközt, PSVR-en ez nagyon szépen működik. Félek tőle, hogy Mark beint az android alapú barkácsmegoldásoknak és elveszik az összes mentés a másodlagos profilból.
A másik, hogy úgy értelmeztem, gépre dugva kb. a rift s színvonalú megoldás és a mobilitás kvázi plusz ahhoz képest. Ha nem így van, akkor jobban meggondolom a dolgot. -
Raymond
félisten
válasz Foglalt név #28952 üzenetére
Egyik se jobb mint a masik, arrol van szo hogy mas kijelzok igy mas az erossege es gyengeje. A Quest az ket darab 1440x1600 diamond pentile OLED, tehat jo a fekete, jo a kontraszt, utosebbek a szinek de az eppen megjelenitett keptol fuggoen jobban vagy kevesbe latszanak a pixelek. A RIft S az egy darab RGB LCD igy a fekete nem igazan fekete, a kontrasz es a szinek valamivel kisebbek de a pixel struktura standard racsos nem elforditott es minden pixel RGB igy fuggetlenul attol mi van eppen megjelenitve a kep mindig ugyanolyan. Ezek kivul a lencsek ugyanazok mindekttoben igy a Quest joval maggasabb kontrasztjanak koszonhetoen ott jobban elojon a glare. A Rift S-nel viszont nincs hardveres IPD allitas, fixek a lencsek es egy display van csak, ezert ha nem az alap 63-64mm-hez kozeli a tied akkor a kep nem lesz idealis.
-
Foglalt név
addikt
válasz barcalaci84 #28938 üzenetére
Ezt el tudná magyarázni nekem valaki, hogyan működik?
Pusztán a technikai adatok alapján azt hittem, hogy a Quest-nek jobb a kijelzője, mint a Rift-nek, ergo gépre dugva az előző lesz, ami szebb képet ad -
Vaze
őstag
Gyorsan vissza is irtak!
Hello Zoltan,
Thank you so much for your patience during our troubleshooting process.
Based on all the information you provided, we would like your Right Hand controller returned for further review and have a replacement Right controller sent to you.Gyozelem
-
gulasoft
őstag
Tényleg egy kérdés. A laptopom alkalmas a steam vr futtatásra, viszont az oculus link nem támogatja a videókártyát. Vajon az ALVR elfut vele?
I7-9750 és egy 1650-es videókártya, és a 16Gb ram.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Vaze
őstag
Sziasztok
Tovabbi fejlemeny a torott controllerel kapcsolatban...
Valami remeny sugarat latokHello Zoltan,
While I look into this further for you, I would like to collect some additional information:
Full name, shipping address and phone number
Touch controller serial number: which is located inside the battery compartment and starts with "1PALC"
Unit serial number, which is located on the bottom of the box and starts with "1WMVR"
Retail receipt or invoice including item, retailer, price, and date
Once provided we can review the case for youMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Viktoár
addikt
Na akkor nem csak én gondolom így. A tiednek mi a típusa mert akkor olyat vennék én is. Ha neked megfelel akkor biztos hogy nekem is jó lesz.
Beírtam gugliba hogy havit de sokféle van. "Agybadugós"-t nem erőltetném és max 10k. A 30 már nagyon sok nekem erre a célra.
Üdv:Viktor
-
a2d2
addikt
válasz Dyingsoul #28941 üzenetére
Ehhez még annyit fűznék hozzá hogy kertes háznál hatalmas előny a Quest. Én két naponta kint tolom az edzést az udvaron. Kiér a wifi, de ha nem érne ki akkor bekapcsolnám a teló mobil hotspotját. Öt fős a család enélkül rendesen lekorlátozódna az időablak amikor játszhatnék mert nehezen tolerálják hogy ész nélkül csapkodok a nappali közepén.
Meg persze kint a térkövön van egy szép nagy terület a játékhoz, nem ütközök folyamat a védőhálóba mint a nappaliban.
Itt persze csak a natív játékokkal tudok játszani, de kezdem szép lassan bővíteni a könyvtáram.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Raymond
félisten
válasz Geradossz #28942 üzenetére
"Ha esetleg később veszek Questet és veszek már most olyan játékot ami Cross Platform azt később is megkapom majd?"
Itt te amire gondolsz az a cross-buy es igen, azok amik a mar tobbszor linkelt listaban vannak azokat megkapod majd Quest0-re is. A cross-platfrom dolgot alltalaban a multiplayer-re ertik az emberek, hogy Quest vs Rift, Oculus Store vs Steam st. Ez nagyon jatekfuggo es nem sok van ezekbol egyelore.Egy Oculus fiokod van, ugyanazzal jelentkezel be a PC-n es a Quest-en is ezert sajat magad ellen nem tudsz jatszani. Tehat ha meveszel egy jatekot es ott a haver akinek odaadod a Quest-edet akkor nem tudtok egymas ellen jatszni mert ugyanaz a jatekos fut mindket eszkozon.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Geradossz #28942 üzenetére
Has cross platform akkor bejelentkezel ugyanazzal az accounttal amivel a Rift S-t használod és tudsz vele játszani.
Ugyanazt a játékot két eszközön egy időben szerintem nem enged használni. Az általad említett példában szerintem csak úgy oldható meg ha az egyik eszközön bejelentkezel egy másik accounttal és felveszitek egymást barátnak. Máskülönben magaddal játszanál multit?
Itt a hangsúly azon van, hogy cross platform esetében minden milyen az eszköz, a lényeg a bejelentkezett felhasználó. Szerintem pl Steam-mel sem jelentkezhetsz be és játszhatsz egyszerre ugyanazzal a játékkal két gépen.[ Szerkesztve ]
-
Geradossz
aktív tag
válasz Dyingsoul #28941 üzenetére
Ez eldőlt, szerintem Rift S lesz! olcsóbb vagy 30k-val alzán, plusz kábel nem kell pluszban. Egy gyors kérdés. Ha esetleg később veszek Questet és veszek már most olyan játékot ami Cross Platform azt később is megkapom majd? Illetve ha van olyan játék amiben van multi, akkor tudok egyszerre játszani baráttal vele családtaggal, ha van egy Quest is??
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Geradossz #28936 üzenetére
Kérlek írj egy pár sort arról, hogy kb mikor és milyen gyakran használnád a Questet a gépedtől távol. Ez segíthet a döntésben mert a Questnek ez a legnagyobb előnye. Azt viszont nem árt észben tartani, hogy mikor mondjuk elutazol és gép nélkül szertnéd használni, akkor meg kell vennek Questre is azokat a címeket amik nem cross platformok.
Írtad, hogy HL Alyxben számodra fontos lenne a képminőség (szerintem ha ott az, akkor máshol fontos). Én a magam részéről úgy vagyok vele, hogy otthon van a gamer barlangom, ott legyen minden a számomra megengedett keretek között top kategória. Ha elmegyek máshová (szülőkhöz, nyaralni, barátokhoz stb..) akkor nem is kívánok annyira gamelni, kockulok eleget mikor otthon vagyok. Ezért lenne érdemes neked is átgondolnod, hogy valóban szükséged van-e a mobilitásra vagy ez csak egy hasznos extra ami jól jöhet. És ha picit is fontosabb számodra a képminőség akkor Rift S egyértelműen.
De ez tényleg egy olyan dolog amiben neked kell döntened, mi max segítünk felszínre hozni az igényeid.
(#28939) LazaCCC: A készletek hiánya már egy jóideje fennálló probléma. Sajnos attól jobbat nem tudunk mondani, mint hogy figyelni kell a webshopokat, értesítőket kérni ahol csak lehet és figyelni a topikot is.
(#28940) pimpi001: Ki ne szedd a lencséket. Hacsak nem homokozóba használtad és belement. A hozzá kapott kendővel, szárazon. Előtte alaposan rázd ki a kendőt, ne legyen poros mert a porszemcsék karcolják. Második mozdulatsorként finoman söpröged a kendővel, hogy ha nagyobb por lenne a lencséken azt ne dörzsöld végig rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
pimpi001
tag
Skacok. Quest. Lencsetakaritas. Ki hogyan mivel. Csak a felso oldalt vagy kilehet szedni a lencsét és alól is.
tboypimpi#2319 ---Az idő nem vész el csak átalakul XP-vé--- :D
-
LazaCCC
tag
Sziasztok,
PS VR-en már jó két éve van VR-em, mivel PC-n is játszom, gondoltam oda is vennék a tavaly megjelent újabb szemüvegek közül. Először a legbrutálabb felé fordultam az Index személyében, vártam is rá sokat, hogy újra rendelni lehessen, de a rendelés megnyitása óta is eltelt már jó egy hónap és még mindig nem tudni mikor szállítanák ki ... miközben a várakozás alatt lehet inkább mégiscsak a Rift S felé fordulnék (illetve a gépem is lehet komfortosabb lenne vele), csak ugye azt sem lehet most sehol sem rendelni
Néztem a gyík-ban, hol érdemes nézni, de nem láttam sehol sem raktáron.
Van esetleg valakinek ötlete, hol érdemes nézni, vagy érdemes e egyáltalán szenvedni most ezen? -
a2d2
addikt
válasz Viktoár #28931 üzenetére
Mindenképp jobban jársz. Nekem egy Havit bt fejhallgatóm van, kb 5-10e Ft közötti kategória és teljesen rendben van.
Most akarom lecserélni egy komolyabbra de nem a VR hanem zenehallgatás miatt.
A hangminőség is sokkal jobb lesz, a hang sem fog elcsúszni. Utóbbi pesze nem minden eszköznél áll fent, annak érdemes utánajárni. Ha nem kell jack csatlakozás akkor én az új sennheiser 350-est venném. Az bt5 és tudja az új szabványokat, kb 30e Ft.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
lanszelot
addikt
válasz Geradossz #28934 üzenetére
Az hogy mik az igényeid, azt csak te tudod.
Mindkettőnek vannak előnye és hátránya is.
PC adja magát, hogy nem kell mindenért fizetni. Azaz szinte mindent kipróbálhatsz és ha tetszik csak akkor veszed meg.
De kábel, és kötöttségek.
Míg a másik teljes mobilitás, és nincs gép igénye.
Tehát amire, ahol használni akarod az dönt. -
Geradossz
aktív tag
Üdv!
Headset vásárlás előtt állok. Oculus Rift S vagy Quest között vacilálok. Van egy gépem, i7 6700k, gtx1080, 32gb ram. Szebb annyival a grafika Rift S-en hogy a mellett döntsek? Olcsóbb lenne a meglévő gép mellé, de bizonytalan vagyok a hordozhatóság miatt. Ki mit tenne a helyemben?
Köszi előre is! -
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #28923 üzenetére
Most a másik kezdte el.... nem stabil.
A led rajta zöld és be be villog fehéren.
HTC szerint nincs ilyen rajta, de felhasználók többen is írták, megoldást egy se, vagy hogy mi ez.
Szét szedtem, kábel igazgat /nem volt kimozdulva egy mikot se/, össze raktam, elvileg jó, de a fehér még mindig be be villog /nem töltés, több mint félig van, és a töltés piros/
Elvileg amikor feltölt csak akkor van fehér....hát nem.
Néztem, lkehet resetelni a kontrollert, de nekem nem sikerült, nyomhattam bármit.
Frissítés - napra kész, tehát az se -
Viktoár
addikt
Én nem jutottam előrébb az ALVR-os hang elszállással így egy külön bluetooth-os fülesben látom a megoldást.
Van tapasztalat ezzel kapcsolatban, illetve milyet érdemes venni? Nem kell hiper szuper, a legolcsóbb de még használható megoldás lenne a befutó.
Üdv:Viktor
-
Imilenni
addikt
Jelenleg 4. gen I5-el játszok (i5 4440), most váltani szeretnék (Ryze 5 2600).
Szerintetek lesz érzete VR játékokban ennek?
Ha minden igaz, most már a kártya is ki lesz hajtva (1070)..Press "F" to pay respects.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz tobias88888 #28924 üzenetére
Ugye ez az a kiadás, amiben benne van minden pálya, minden autó?
Szerk: áttettem ON-ba, a VR játékok akciói ontopik téma, ne kerülje el senki figyelmét mert volt már rá példa úgy is hogy ON-ba osztották meg és volt belőle bánkódás így is!
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
Ide is bedobom, mert amúgy az egyik legjobb VR portja az Assetto-nak van, 10 euró alatt megvehető most: [link]
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #28903 üzenetére
Hello,
Gondoltam ha érdekel valakit....
Ez 1 és 2 lett belőle.
Szépség hibás, de működik. Epoxy volt a barátom.
Kihagytam jó pár csavart, hogy legközelebb könnyű legyen szét szedni.
Hogy mi volt a hiba, nem tudom, most össze pakoltam és működik. Hogy meddig, az kiderül.
Kábel : Iszonyat nehéz a helyére tumuszkolni, mármint annyira szorul, hogy alig akar bemenni.
Viszont a ragasztó csík egy nudli, az inkább színes dísz. Most raktam oda erőset.
Iszonyat ára van, és tr@gya minőség. Ekkora összegnél nehogy már egy záras kábelszalag rögzítőn, és egy ragasztó csíkon spóroljanak... -
gambler
tag
válasz Raymond #28918 üzenetére
Többen írtatok az ARK vr módjáról. Nekem is volt szerencsém hozzá, és ahogy más is említette, borzasztóan csúnya. Nem érdemes foglalkozni vele. Ráadásul 2016 óta ugyanazt a hibát dobja elsőre.
Két szóban elmondhatom, amit az életről megtanultam: megy tovább (Robert Frost)
-
maciajeges
csendes tag
Sziasztok!
Rift S (Dp) hosszabbításával tapasztalatok esetleg?
Köszönöm -
Márton
nagyúr
Oculus Go adb wireless módját használja valaki fájl másolásra?
Valamiért nem akar menni. Debug mód engedélyezve. USB kábelt bedugom. Total commander ADB pluginnél a "Connect to device" hatására megjelenik az eszköz, tudok rá másolni, de a parancssorban kiadott adb devices után nem jelenik meg az eszköz, adb connect ip.cím-re nem kapcsolódik hozzá, így mikor lehúzom usb-ről, már nem él a kapcsolat, nincs copy. Ugyanazon a routeren van a pc és a go.
Hol rontom el? Nem szeretnék kábelezni.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
gulasoft
őstag
válasz Foglalt név #28897 üzenetére
Mindenképpen próbáld ki az ALVR-t a questen mielőtt beruházol kábelekbe. Ingyenes, kicsit mókolni kell, de vannak jó leírások, a múltkor linkeltem a progikat is hozzá. Ha van egy 5GHz-es routered akkor ahhoz kell csatlakozni a questel vezeték nélkül, és a géppel vezetékkel. Innen kezdve a stamen keresztül tudsz játszani pc-s játékokkal. A csíra konfigon is elfutott i5 4590, meg egy sima 1070-es kártyán (egyébként a link is elfutott ezen). A kábellel a nem questes oculusos játékokat érheted el, itt volt szó egy VD nevű wifis cuccól is, azzal nem tudom mi a helyzet, meg az fizetős is ráadásul, de az lehet viszi az oculusos játékokat is, majd az ezt ismerők felokosítanak. Én vettem egy 10m-es speckó usb kábelt, mert a lányomék még nem vettek routert, várják, hogy mit kapnak a vodafontól (ott van a tv meg a teló előfizetésük), és elméletileg kapnak új routert. Nálunk már több éve egy 5Ghz-es router van , elhoztuk a gépet, felraktam a progikat, kicsit mókolni kellet, leszedni a drivert (gombnyomásos feladat, és újra felrakni, ismételten egy gombnyomásos feladat), meg újraindítottam a questet, és simán összecsatlakoztak, behozta a steam vr home-ot, belőttem a szoba méretet, és a Zoomaval próbáltam ki, meg a Township Tale-el (az nem a steam store-ban van, hanem külön indul, de legalább ingyenes). Mind a kettő kasán futott akadás nélkül. Lehet a Beat saber már gázosabb lett volna, de az megvolt natív questre, lehet anyák napján ha megint itt lesz a gép, meg a quest akkor kipróbálom a családi megosztással, ingyen lehet az általam megvett játékokat játszani, Moss-t mondjuk kábellel próbálta és jó volt, de majd megnézzük az is kábel nélkül. Nem nálam van a quest, úgyhogy ravasz fogós kérdésekre többiek biztos jobban tuják a választ, nekem még aránylag friss ez az ALVR élmény, nekem bejött, mert megmaradt a quest vezetéknélkülisége, ami link marha nagy hátránya. (ha usb akkor nem árt felfüggesztő szett, ami kezdő vr-osnak nincs (nekem az indexhez az első dolgom volt), az sem két fillér(amazonon 18-24 euró minőségtől függően alzánál 11.000Ft), a kábel 10-14.000Ft, tehát ha kábelt választasz akkor cirka 25.000Ft. Az ALVR meg ingyen van.)
-
tobias88888
őstag
Végigvittem a the room VR-t, aki szereti mobilon ezzel sem fog csalódni. Sajnos tényleg csak 3-4 óra a játékidő (már ha tapasztalt játékos vagy) és nem bonyolultak a feladatok. A 30 euró érte kicsit rablás, ha megnézzük hogy például egy Red Dead Redemption 2 60 euró. Vagy akár ott az Obduction is 30 euróért 12-14 óra tartalommal.
-
lanszelot
addikt
válasz Raymond #28909 üzenetére
Szigszalag nem tartja a helyén.
Nem pöckök vannak ott, az nem szét szedhető, az az alap teste./az L alak - nyél+karika együtt/
Venni se lehet olyat, szerintem az úgy kuka ahogy van. Így megy az egész a ganajra.
Szinte csak Beatsabert használtam, és az egykezes nem megy azzal, így haszontalan az egész. -
a2d2
addikt
Jól nézett ki a videóban, gondoltam hogy beruházok én is erre a VR balance-ra: [link]
Megláttam hogy ez kickstarteres móka, meg 25 dollár: [link]
Aztán rátaláltam ebay-en erre a szivacsra, ez is tetszett: [link]
Az egyik ugye kívülre kerülne a másik pedig belülre. Nem is rakható fel egyszerre a kettő, úgyhogy kedvet kaptam egy kis pimpeléshez. A csaj a videóban panaszkodott hogy kicsit soknak érzi már a fél kilós ellensúlyt, úgyhogy én 280 gramm ólomzsinórt használtam - meg ennyi volt itthon
Fél órát teszteltem most videónézés közben, kiengedtem teljesen a szíjakat és újrahúztam, sokkal lazábbra tudtam őket venni, teljesen kényelmes elöl is-hátul is.
Csináltam pár képet hogy miről is van szó:@s:zozo: köszi, sajnálom
[ Szerkesztve ]
-
s:zozo
aktív tag
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
lanszelot
addikt
válasz Raymond #28904 üzenetére
Én egyszerűbben szedtem szét
Amúgy a videóban semmit se csinál, csak szétszedi és össze rakja, meg motyog.
Nem ez a baja az enyémnek.
A gombok reagálnak, vibrál is, a steam vr érzékeli, csak a szemcsiben nem látszik.
Ha megnyomom a gombot, felnyílik a menű a szemcsiben innen tudom, hogy működik, csak nincs ott. Sztem mozogni se mozog, de mivel nem látom, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz lanszelot #28903 üzenetére
Lehet picit tulreagaltad, ezek nagyon regi problemak amikkel sokat foglalkoztak mar otthon is a userek, hala a HTC support/RMA minosegenek. Elso talalat guglin a "htc vive controller disassembly"-re:
Tutorial Vive controller repair (loss of tracking, touchpad clicking and vibration issues)
-
lanszelot
addikt
válasz Foglalt név #28902 üzenetére
Hello,
Iszonyat felbxott a VR.
Ez lett a következménye /szét törtem, és igen így jobb, tudom miért rossz/Új gépem van, új W10-el.
Tehát újonnan lett telepítve a Vive is.
Már első alkalommal nem akarta látni, de kis mozgatás után látta, és használtam is. /teszteltem akkor csak/
Ma játszani szerettem volna, de ne és nem.
Steam VR -nál vagy villogott, vagy sötét volt, de a szemüvegbe egyáltalán nem láttam.
Steam VR -ban ha kikapcsoltam, kikapcsolt. Ha frissítést néztem, azt írta napra kész.
Gépre dugtam kábellel, hátha, de nem, a szemüvegben nem volt.
Ekkor szét törtem hogy tudjam miért.
Azt hiszem most tudom miért nem látom a szemüvegben. -
Foglalt név
addikt
válasz Foglalt név #28897 üzenetére
Most nézem, hogy a quest-en nem lehet csak egy profilt használni?! Jézusom...
-
Raymond
félisten
Az az Oculus Debug Tool resze igy ALVR vagy VD eseten nem csinal semmit. Ezert kar hogy nincs egyszegesen mutatva a latency igy nem lehet rendesen osszehasonlitani a harom megoldas. A debug tool-ban mondjuk van egy kulon Link HUD is, ott negy grafikonon mutat mindent de sajnos nincs rola leiras igy nem tudni mit jelentenek a szines vonalak. Azt hogy az encode 3-4ms azt tudom mashonnan is peldaul, de hogy a ket masik csikbol melyik a decode es melyik a transfer az mar nem biztos, de gondolom a 2-3ms lesz a transfer a 8-9ms pedig a decode mert az utobbi koztudottan nem a 2-4ms regiokban mozog a Quest-en
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Horgász topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- EA Sports WRC '23
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga