Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
nekem is elindul cv1-gyel és bosszantó.
mert ha kilépek a steamből még mindig ott az oculus home és hallom hogy pörgeti a vga-t
csak a homeless a megoldás?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
v2
senior tag
A steam minden alkalommal mikor a steam vr-t használnám elindítja az oculust. A rift s nem csatlakozik a géphez, csak a reverb. Ezt valahogy nem lehet kikapcsolni? Szerintem ezért nem megy a project cars 2 reverbel. A rift s minden gond nélkül viszi
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
Pinky001
csendes tag
válasz kiskuplung #29394 üzenetére
Köszi, de ez rift s-hez nem jó. Üres a mappa amiben a kalibrációs beállitásoknak kéne lenniük. Viszont megoldódott a probléma azzal hogy steam vr settingsben 4%-ra emeltem a deadzone-t a bal thumbsticken.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz peugeotmate #29388 üzenetére
mennyiert veszed egyebkent?
5700ak (nem xt) mennyivel dragabbak?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Pinky001
csendes tag
válasz s:zozo #29387 üzenetére
Nincs mit, akkor ott más gond lesz. Aha nekem laptop van és a 1070 igen, ill. global és játéknál is 130% steamben.
Nekem meg az a gond vele hogy ha nem is mozgatom a touch-ot folyamat balra sodródik a karakterem. Más játékokban nem. Ha picit jobbra tolom akkor lesz mozdulatlan. Erre nem tudtok valamit?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz peugeotmate #29388 üzenetére
Ilyen mini, csonkított kártyát ne vegyél. (Hacsak nem kicsi a házad és a teljes nem fér bele.)
Egyébként ha már sikerült eldönteni, hogy milyen kártya kell, a gyártókra érdemesebb rákérdezni a Milyen videókártyát? topikban. Ott több választ is kapsz és ez már itt kezd off irányba menni.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
peugeotmate
őstag
válasz Dyingsoul #29314 üzenetére
Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a tippeket. GTX 1070-es kártyával fogok indítani végül, nem az 1060-assal.
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy videókártyából melyik lenne a legalkalmasabb, mert pl. az ASUS, MSI stb. is címkézi ezeket a GPU-kat. Pl. ez milyennek számít amiatt, hogy csak egy ventije van?
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/geforce-gtx-1070-8gb-gddr5-256bit-pcie-gtx-1070-aero-itx-8g-oc-p362110383/#termek-leirasVan kimondottan kerülendő GTX 1070-es kártya?
meg
-
Dyingsoul
Topikgazda
Érdekes cikk bár én kapásból a 970-hez hasonlítottam, az ~4 TFLOPS számítási teljesítményt tud. A 3 GB pedig egyértelműen karcsú. A VR Capable meg tudjuk mit jelent. I tt valószínűleg arról lehet szó, hogy a PS4 teljesítményéhez hasonlították de PC vonalon nem is nagyon tudok olyan alacsony felbontású headsetet, mint a PSVR... PC fronton ez nem nagyon állja meg a helyét. Konzolokba szánnák? De ott meg egyeduralom van, azt nem nagyon léehet megdönteni.
-
kiskuplung
őstag
Ha már No Man's Sky, akkor felhozom újra a Subnautica -t, mert gondolom elég sok embernek megvan, mióta ingyen osztogatták Epic-en.
Akkoriban a VR mod szerintem használhatatlan volt, mert túl közel volt a GUI, és ha "hátrahőkölt" az ember, akkor látszott, hogy hozzá van ragasztva a nézőponthoz.
Azóta ezt javították, most már elég távol nyílik meg a tablet, és független lebeg a játéktérben, szóval kényelmesen használható.
Ezen felül bekerült pár kényelmi funkció is, plusz egyéb modokkal javítani lehet a teljesítményen, vagy akár snap turning is bekapcsolható.Szóval így már bátran ajánlom, engem most eléggé beszipkázott
Itt van a mod, és a többi is : [link]
-
Pinky001
csendes tag
válasz s:zozo #29325 üzenetére
No Man's Sky-hoz némi fps boost. [link] Nekem bevált.
És azt is olvastam valahol, hogy régebbi patch-eknél volt inkább jellemző az alacsony fps szám, szóval ha nem a Beyond van akkor érdemes frissiteni rá, illetve vannak fps boostra kihegyezett modok amik vr-ban is mennek. -
Vaze
őstag
válasz Geller72 #29378 üzenetére
Ha ram halgatsz (bar ugysem fogsz )
Nem progalgatsz semmit,hanem megveszed a RiftS-t,azt orulsz.
Mivel nincs osszehasonlitasi alapod,mint ahogy nekem sem volt,ezert meglatod hogy,jo lesz a rifts.Nekem nincs vele gondom,es nem is erdekel mas HMD,pedig kiprobalhatnam a tobbit is,de minek ha nekem jo a riftMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Raymond
félisten
"egy user - adott esetben - simán össze tudna gyúrni egy jó HMD-t a cirka tízből, de egy olyan gyártó sincs, akinek ez sikerült volna."
Persze, mert mint kivulallo user kulonfele cegek kulonfele megoldasaibol mazsolazol, de a cegek arra vannak utalava ami nekik megvan es amit ertelmes idotavlatban ki tudnak fejleszteni es felfuttatni. Legyen ez tech vagy gyartasi lehetosegek. A projektek evekig tartanak igy lettek az olyan dolgok mint a Rift S es a Quest. Az utobbi egyertelmuen az eredeti elkepzeles szerint es a CV1 idejeben kezdodott es igy lett lerakva az alapok zome. Aztan amikor kijott es a CV1-et az S levaltotta akkor furan neztek ki a dolgok, de azert mert az S egy kenyszertermek egy bizonyos ido athidalasara. Ez gyakorlatilag egy Lenovo termek az Oculus Go kijelzo/lencse megoldasaval es az Oculus inside-out kovetesevel amit a Quest-hez keszitettek. Azert kellett mert az eredti CV1 utodot dobtak. Ez csak pletyka persze, de a megjelent termekekbol es a ceg tevekenysegebol egyertelmu hogy igy volt."azt sem hiszem el, hogy egy jól működő HMD-t nem lehet bőven ezer euró alatt adni."
Lehet, a Rift S egy jol mukodo termek 449EUR-ert es a CV1 ugyanugy az volt. Ha az Index-re gondolsz akkor pedig ott se a HMD a draga, a kontrollerek (299EUR egy par) es a base station-ok (159EUR darabja es ketto kell) azok amikkel leverik rajtad a penzt. A HMD maga csak 539EUR, egy Vive tulajnak ez nagyon jo ajanlat.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Márton
nagyúr
"Az egyiknek ez a gyengéje, a másiknak az. Miért nem lehet egy valamit jól megcsinálni? "
Te melyik bolygón élsz? Az élet kb. minden területén így van ez...Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Geller72
veterán
Milyen érdekes, hogy egy user - adott esetben - simán össze tudna gyúrni egy jó HMD-t a cirka tízből, de egy olyan gyártó sincs, akinek ez sikerült volna. . Pedig eléggé nyilvánvalóak az egyes HMD-k hibái. Az egyiknek ez a gyengéje, a másiknak az. Miért nem lehet egy valamit jól megcsinálni? Még csak olyan óriási kompromisszumokra sem kell vetemedni, mert látható, hogy a piacon van akinek lényegileg sikerül a dolog, csak valami apró xaron csúszik el a projekt. . Ahogy azt sem hiszem el, hogy egy jól működő HMD-t nem lehet bőven ezer euró alatt adni. -
törölt tag
válasz Raymond #29371 üzenetére
Sejtettem, hogy volt már, de nem akartam több százat visszaolvasni, amíg megtalálom.
Amúgy azt nem értem, hogy miért kell egyáltalán streamelni a Questre. Kell egy HDMI csatlakozó és ha van jel, akkor be se kapcsolna a standallone mód. A mobil CPU csak a pozíciókövetést végezné, a HDMI-ről érkező jelet meg egy az egyben küldené a display-re.
A Quest 1-nél még piac szegmentáció szempontból érthető volt, mert fontos volt, hogy beinduljon Questre a natív szoftver fejlesztés, így a kiadók kénytelenek voltak a mobil cpu-ra optimalizálni, ha nem akartak kimaradni a platformból, míg ha az első naptól PC-re köthető a cucc, akkor nem vergődtek volna a portoláson.
Amióta viszont a streamelés kb. megoldott, már nem üzleti, hanem technológiai kérdés, hogyan lehet a legjobb minőséget kihozni a PC-re kapcsolódáskor, innentől meg nem látom értelmét, hogy miért kell a jelet ki- és betömöríteni, ha egyszer úgyis kábelen megy az egész.
Gondolom ennek inkább a mobil cpu oldalon lehetnek technikai korlátai, hogy valami feldolgozáson át kell esnie a jelnek, és a h265 decoder már bent van a cpu-ban, a tömörítetlen videostreamet meg nem bírná szuflával.
A Quest 2-ben viszont már találhatnának megoldást a problémára, mert egy igazi all-in-one hmd-vel durván megtolhatnák a piacot: a mobil mód lehetne a kapudrog, majd a usert lehetne különböző akciókkal a PC-s VR felé csalogatni. -
Raymond
félisten
Ettol fuggetlenul az egyetlen dolog amiert fizetz a magas felbontasu panelek. Ugyanaz a HMD es kontrollerek mint a 2017 oktobereben kiadott WMR HMD-k. A csak vilagosban mukodo kovetes, a kontrollerek akku ehessege, a tracking volume limitacioi a ket elol levo kameranak hala mind megvan meg. A lencsek is lehetnenek jobbak, ott se volt semmi fejlodes. Mondjuk igaz hogy van beepitett fules, az elorelepes.
Tehat igen, mukodik massal is nem csak sim-ekkel, de azert nem sok ertelme van kiadni 599EUR-t, arra ott a 449EUR-os Rift S ami minden tekintetben jobb (az audiot kiveve). Az egyetlen ami miatt elgondolkona az ember hogy kiad vagy nem 599EUR-t az hogy sokat szimulatorozik es jo lenne a magasabb felbontasu panel.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Márton
nagyúr
válasz tobias88888 #29366 üzenetére
Azonnal ez tűnt fel nekem is
Meg ekkora CA az éleknél..
Valahogy rossz irányból fotózták a lencsét.
Volt különbség, de ennyire nem durva, különben nem léptem volna vissza a CV1-re..[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
Oculus Quest S a láthatáron. Állítólag már az év végén ki akartak jönni vele, de a vírus miatt valószínűleg átcsúszik jövőre.
Persze ez még csak szivárogtatás / pletyka, így sok részletet nem tudni, a bloomber kb. annyit derített ki, hogy nagyobb lesz a refresh rate (90Hz) erősebb cpu lesz benne (nyilván), valamivel könnyeb lesz, újratervezték a kontrollereket, elhagyják a szövetet a fejtartó pántból és természetesen támogatni fogja az oculus linket.A legjobb megoldás szvsz az lenne, ha összevonnák a pc és a standallone vonalat a hmd szintjén (azaz ugyanaz a design, display, lencse, felbontás, fov, refresh, stb.) és a rift csak annyiban térne el a questtől, hogy nincs benne plusz hardver. Így csökkenhetne némileg a Rift ára.
-
bunnyhu
senior tag
-
Geller72
veterán
Köszi mindenkinek.
Akkor várunk. .
Közbe, ha beesne egy Rift S, azt meg fogom nézni.
-
Raymond
félisten
válasz Geller72 #29360 üzenetére
A Reverb 2-n kivul nemigen van erkezo HMD, legalabbis nem olyasmi amivel foglalkozni kene, majd talan jovore. A 1070 egy Rift S-hez jo, valtasnal az ujabb gen jobb, a 2070S jobb valasztas mint egy 1080Ti. Itt viszont az is kozrejatszik hogy az eve vegen jon egy nagyobb generacio valtas az NV-nel igy en mar inkabb maradnak a 1070-nel es akkor valtanak amikor az ev vegen itt az uj kartyak.
-
Geller72
veterán
Nos, megvárom, mi sül ki a Reverb G2-ből, no meg ahogy utánaolvastam, van esély legalább három másik HMD-re is.. . Addigra a piacok is normalizálódnak talán, meg a HW updaten is túl leszek. Ami nem egy elhanyagolható dolog, látván, hogy a 1070 az éppen hogy még jó kategóriába esne. Itt mennyire számít a memória mérete egyébként? Azaz mondjuk egy 1080 ti jobb ide, mint egy 2070s?
-
v2
senior tag
Nem tudom hol kérdezzem, ezért itt. A pc2 nem indul a reverbel a steamen. Hang van kép nincs. Windos mixed app meg van, azzal sem jó
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
Geller72
veterán
válasz Raymond #29346 üzenetére
Az a baj, hogy Belgiumhoz most közelebb vagyok, mint némethez. Itt vagyok a "csücsökben", Vlissingen mellett. . Annyira nem S.O.S., ha augusztusban lesz meg, az sem baj. Az is lehet, hogy addig kiforrnak a mostani hibái néhány eszköznek, vagy lesz új, ami jobb/olcsóbb lesz esetleg. A Reverb és a Rift S közt vacillálok, bár mint említettem is, az a baj, hogy nincs viszonyítási alapom. . Nem tudom, hogy a jobb, az mennyivel jobb egy másiknál, megéri e a drágább, vagy nem.
-
-
v2
senior tag
Egy nagyon finom áttetsző szürke szövet fátyolos izé van a képben ami mozog a lencsével. Ez normális?
-
Raymond
félisten
válasz Geller72 #29326 üzenetére
Ahogy nezem a nemet MM-nel legalabb szallitasi datum van a Quest-re: [link] Majus 13-15 ami nem rossz, mashol meg az sincs mikor lesz megint raktaron. Az S-re sajnos csak junius kozepet irnak ott.
Szinten a nemet Saturn-nal van raktaron 128GB-os Quest [link] de az szerintem nem eri meg. Az S ott is csak 4 het mulva lesz megint.
-
veterán
Nekem volt hogy össze barmolta, olyan utánhuzása volt hogy gondolkoztam hogy kidobom De megjavult valahogy, volt minden uninstall aztán fel minden ujra, beta mindenféle képpen a steam VR-ben.
És egy jó tanács még véletlenül se ACC legyen az etalon mert szarul néz ki VR-ben annyira le kell butitani. AC, iRacing, PC2,Automobilista2 ezeket nézd meg.
És a 60Hz nem zavar olyan látványt lehet csinálni ami oculusnál én nem is tudom mikor lesz, mert ha emgnézem az AM2 vagy az iRacingot 180% SS-el 4X élsímitással hát juj mámó hogy néz ki
És csak egy 5700XT-vel nyomom, eladtam a 2080S-t szerintem ott menne a 200SS nincs pixel ezekben a cuccokban jóformán. -
sheep
addikt
Nézd meg még azt, hogy a gépházban nincs-e 60hz módra állítva, mert akkor szokott torz képet adni. Ha esetleg 60hz-n van akkor állítsd át 90-re és nézd meg úgy is.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
v2
senior tag
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok a reverb témában
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Geller72 #29315 üzenetére
Az árak abszolút up to date-ek. A hivatalos fogyasztói ára van kiírva és nem a használtpiaci ára, amit nem is lehetséges követni mert másodpercenként változik, itt ennyi ott annyi amott amannyi.
-
sheep
addikt
Az ipd-d 64 körül van?
Nálam semmi baj sincs az élességgel, a széleken is tökéletes. És szerintem kényelmes is, órákig tudok benne játszani anélkül hogy beleizzadnék, bár hozzáteszem hogy ülve, mozogva biztosan rosszabb.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
tobias88888
őstag
válasz peugeotmate #29310 üzenetére
Az 1060al én 3 évig vr-oztam, rift cv1 hét szerintem tökéletesen megfelelt de az felett szerintem kevés lehet. VR-hoz amúgy is az újabb generációs kártya ajánlott ami támogatja a vrss-t (amit manuálisan bármihez be lehet kapcsolni, hivatalosan még csak az Nvidia fogja egyenként)
[ Szerkesztve ]
-
v2
senior tag
-
Raymond
félisten
válasz Geller72 #29326 üzenetére
Ez igy megy sajnos hetek ota. A korona meg az Alyx betett a dolgoknak rendesen. Az Oculus oldalarol az uzerek elviszik Ami van azonnal, de ez inkabb Az USA-ra jellemzo. EU-ban az osszes eladonal siman csak megveszi gyorsan, akinek kell azok mar hetek ota a notifikacios emaileket lesik az osszes eladotol ahol megvan ez a funkcionalitas. De szerintem lassan helyreall a dolog, Kinaban megit gyartanak rendesen valamikor aprilis elejetol, csak eltart amig eleri Europat a keszlet.
[ Szerkesztve ]
-
v2
senior tag
-
Jinxb1rd
addikt
Nvidiáéknál az a VRSS ennyi volt, azóta más játékra ki se jött? Miközben tényleg egy fantasztikus feature?
Még Alyx-re se jött ki.
We are only Stardust...
-
v2
senior tag
Meg vettem a reverbet, hát nem vagyok elájulva.
-
Geller72
veterán
Gyakorlatilag normális forrásból, könnyen érvényesíthető garanciával készleten sehol nincs. Az alzánál "akcióban" (szokásosan .) 202 ezer a Rift S, ha lenne éppen, azt kihagynám. Itt, Hollandiában tartja a 449 eurós árát, de éppen nincs készleten. Erre is globál gar van, azaz otthon is érvényesíthetem, ha probléma merül fel?
-
s:zozo
aktív tag
válasz Raymond #29319 üzenetére
No Man's Sky.
Megnéztem, vissza állítva a Pixel per display értéket 0-ra és disabled-en az AWS.
Játékban mindent minimumra véve: 99% headroom és 40-45 fps kaptam.
Közben eszembe jutott, hogy itt is volt valami említés, azzal kapcsolatban, hogy valamit, át-be kell kapcsolni az nvidia panelen. Rá keresek.
Tetszik a No Man's, de a VR támogatást sok kritika érte.
Megnéztem a Assgard Wrath-t is ezekkel a beállításokkal és jobbnak ítélem a 1.1 és a játékban 120% Resolution-t ill. élsimítás low állítást.
Az infót kössz mégegyszer. -
Jinxb1rd
addikt
1060-as kártyával én azt mondanám hogy próbáld meg és ha tetszik, próbáld folyamatosan jobbra cserélni. Jobb kártyára azért van szükség, hogy az alapbeállítástól nagyobb felbontást és anti analisinget is be tudj beállítani, amivel jelentősen javítható a látvány, de zabál rendesen.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
aktív tag
válasz Geller72 #29321 üzenetére
A quest jó kis eszköz, (most vettem én is) de ("Alapvetően autó-szimulátorozok") ezt figyelembe véve és mivel a quest mobil headsett és "csak" mellékesen lehet összelőni PC-vel, más headsett jobban megfelel. A quest-nél ha összekapcsolod a PC-vel, mindig lesz egy kis késés és nem kapsz olyan éles képet, mint Rift S esetében.
Raymond jól tanácsolta az átlagtól eltérő IPD megint csak szűkítheti a használható vr eszközöket. Végső soron Valve index maradna. -
jimi0303
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy Geller is kérdezte, én is feltenném a kérdést Oculus Quest beszerzési forrásra jelen pillanatban. Tehát elérhető valahol nem eszméletlen (200k+ ) áron? Akár külfödlről, akár itthonról, új vagy használt, nem számít. 150-160k körüli összegre gondoltam.
Köszi,
Imre[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
-
Raymond
félisten
A leirasod alapjan Rift S. A hasznalt es nepper arakat ne nezd, per pillanat nem normalis a piaci helyzet. Az ara 449EUR, annyiert kell megvenni ha talalasz raktaron.
Az IPD-det (pupillaid kozti tavolsag) meg azert merd le. Ha tul messze vagy a 64mm atlagtol barmelyik iranyba akkor a fix IPD cuccok mint a Rift S vagy a Reverb problemasak lehetnek.
"Azért ezt indoklás nélkül nem igazán fogadom el."
Pedig egyszeru es nagyon sokszor le lett mar irva amikor kerdezi valaki hogy mit vegyen. A Quest-nel a PCVR felhasznalas egy bonusz, ha ez az amire elsosorban kell egy HMD akkor ne Quest-et vegyel es a leiras alapjan ez. Az ergonomia messze a legroszabb az osszes kozul, orrnehez es problemas/hosszas folyamat hasznalhatoan beallitani a fejeden, jo eselyel mokolas es modok kellenek hozza.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz s:zozo #29317 üzenetére
"Nem így a No Man's Sky-t a head room szerint bőven van kakaó, de ennek ellenére 36 fps-t mutatott. Hiába tiltottam le a A. Spacewarp-t."
Ez a csaloka ezekben, ha nincs meg a 72FPS es lemegy 36-ra akkor "sok a headroom" mert nincs eleg melo, de nincs eleg headroom a 72-hoz. Nekem nincs meg a NMS igy nem tudom megnezni, de ha kikapcsolt ASW mellett is stabil 36 akkor ott mas problema lesz nem kimondottan a teljesitmeny hianya.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
aktív tag
válasz Raymond #29293 üzenetére
Köszi az infót. Jobb lett.
1.2 tényleg sok volt neki, de 1.1 értéken egész használható, Assgard Wrath-nek annyira nem tetszett, de nem volt vészes. Tartotta a 72 fps-t. HL Alix-t élmény volt nézni.
Nem így a No Man's Sky-t a head room szerint bőven van kakaó, de ennek ellenére 36 fps-t mutatott. Hiába tiltottam le a A. Spacewarp-t.
Ez lehet valami anomália nálam, majd utána olvasok.
Amin még meglepődtem, hogy az Inatech usb kártya nem ad több Gbps-t, mint az előlapi usb. -
sheep
addikt
Biztos nagyon sokan hozzá fognak szólni mert nem egyszerű eldönteni, annyit tudok hozzátenni hogy a lényeg hogy mire használod elsősorban. Nekem HP Reverbem van (talán én voltam az első az országban aki megvette) és 99%-ban szimulátorozom, erre ez a legjobb, vitán felül, a többi hmd meg sem közelíti a felbontását.
Végigjátszottam a HL Alyx-t is, és tök jó volt az irányítás, semmi probléma nem volt (sokan leszólják a WMR kontrollereket).
Még egy előny, hogy bedugod a gépbe, feltelepíted a progit hozzá és kb ennyi, nem kell vele szórakozni, nincsenek base stationok, stb. Egy display port a gpu-n és egy alaplapi USB 3.0 port kell neki.
Viszont ha sokat játszanál mással is akkor nem a legjobb a Reverb, Beat Saber meg hasonló huncutkodásokhoz van jobb.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Geller72
veterán
Üdv mindenkinek. Hosszú lesz..
..Igen, tudom, sokadik ember vagyok a "Milyen VR szemcsit vegyek?" - kérdésemmel...
Biztos, unalmas is rá válaszolni. De..
Elolvastam a bevezetőt, és kb. 1500-1600 hsz.-t úgy nagyjából az elmúlt egy év terméséből és még most sem tudok dönteni. Nem szándékoztam kérdezni, úgy gondoltam, hogy egy ilyen támogatottságú, publikus, több éves fórumban (is) találok annyi információt, ami alapján 2020 májusban el tudom dönteni, hogy mit vegyek.
Nem így történt. .
Ami az én hibám, de ez nem feltétlenül hiba:
-Az első, "komolyabb" VR beruházásom lenne, a PS VR-nek nevezett vicc után, éppen ezért nem nagyon van és lehet normális viszonyítási alapom, ami alapján racionális döntést tudnék hozni. Azaz hüly evagyok hozzá, éppen ezért bármit olvasok, olvasnék is el ebben a témában, akkor sem tudnék dönteni, mert "hiába próbálod elmagyarázni valakinek, hogy milyen a somlói galuska, ha soha nem evett olyat".
Az emberi agy már csak ilyen, hasonlítási alapon működik. Ez van.
-Sajnos ti sem könnyítettétek meg nagyon a dolgom a kommentekkel és a - mára már egy kicsit frissítésre érett - bevezetővel.
Sejtettem, hogy általában máshol is tapasztalható módon lesz olyan, hogy FAN-FAN difi. Van, aki ezt szereti/favorizálja és van, aki a másik gyártó termékét. Ez eddig ok.
Most jön a kérdés:
-Tehát ma, 2020-ban milyen VR hs.-et érdemes venni?Természetesen felhasználói igény nélkül nincs kategória, amibe leetne sorolni az ajánlatokat.
Amire használnám:
-Őszintén? Passz. Nagyjából mindenre - mondanám, na de mi az a MINDEN?
Alapvetően autó-szimulátorozok/nék, van setam accom és egy rakás játék hozzá. Jó lenne, ha ezen játékokat is tudnám vele játszani, amik közt van fallout 4 ugyanúgy, mint sim. Persze nem zárkózom el semmitől, ha egy jó tipp van, meghallgatom.
FOV: - Annyira nem hat meg, jelen pillanatban is ~40-es FOV-al bíró FatShark szemüveggel repülök drónokkal, repülőkkel, tehát negatívum nem ér, mert ennél a FOV-nál minden VR FOV nagyobb. .
-Legyen mocskos stabil. Nem szeretném, ha a napi 2-4 óra játékidő fele azzal menne el, hogy próbálom játszható állapotba hozni a headsetet, vagy a játékot, stb.
-Tetszik/tetszene, ha free lenne, azaz nem kellene 40 kábelt vonszolnom magammal és az élményt a harc a kábelekkel, vagy a kábelekre figyelve cserélné fel. Igen, olvastam ilyenről is. Ha nincs ilyen normálisban, az sem hátrány, csupán előny lenne/lett volna.
-Nagy felbontás. Az extrém felbontás már csak azért sem biztos, hogy érint, mert a konfig, amivel használnám, a következő lenne:
-i7-8700
-2x8 GB 3400Mhz DDR4 RAM
-SSD
-1070Ti
-MSI Pro Carbon
-27"-os monitor, HDMI/DP/USB3.0 adott.
-TM Kormány/pedál szett.
A proci/lap páros egy éven belül cserélve lesz egy 3700X-re és talán egy 2070-re..
A support fontos lenne, mert bár fekete öves vagyok a kínai webshopokkal vívott harcban, feleslegesen nem pihentetném a fiókban a szettet, amíg sikerül leperelni a gatyát is a kici bácikról. .-A Pimax tetszene, de nagyon sok negatívumot olvastam itt a fórumban és úgy általában a neten róla, pedig nem lenne rossz, árban sem. 8k (féle vicces) verzió semmiképpen sem érintene, olyan vasat nem tervezek alá rakni.
-Valve index: Jól hangzik, de szerintem drága, és vannak hibái. Ennek ellenére hajlandó lennék ekkora összeget is áldozni a cél érdekében, ha meggyőztök róla, hogy érdemes. A Steamen/PC-n kívül hol használhatom még biztosan? Tudásban, - felbontás, freki, FOV - tényleg meggyőző az adatok alapján, de vajon mennyire az valóban? Megéri rá vári két hónapot?
-HP Reverb. Igazából legalább annyi jót, mint rosszat olvastam róla, így nem tudom eldönteni, hogy megéri e megvenni és mennyivel jobb - vagy egyáltalán tényleg jobb e, mint egy Rift S?
-Rift S. Ez sem mai darab, egy éves cucc, de ahogy olvastam, annak ellenére, hogy nem a csúcs HW van benne, a legtöbb embernek ez tetszik, főleg az ára miatt is. .
-Quest?
Melyiket, hol érdemes venni, mennyiért, stb? Komplett szett érdekel, nem az utána összeválogatós, 4 helyről rendelgetős.
Minden segítséget, véleményt nagyon köszönök.
Geller a tényleg veterán. .
[Edit: Mellesleg az árak a bevezetőben abszolút nem up to date, a Rift S használtan amazonon 660 dodó körül indul. )
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
Topikgazda
Előttem szólókhoz csak annyit tennék hozzá, hogy én egy 1070-nel is megtaláltam a limitet egy CV1-el és nem is kellett hozzá extra beállítás csak egy Fallout 4 VR.... x éves cím, te pedig jövőt állóságot prognosztizálsz egy 1060-nal
Apróra hirtelen ránéztem és az 1080 105-110 körül vagy egy 1080 Ti 125-135 körül sokkal-sokkal jobban megéri a plusz pénzt egy VR konfigban, mint bármi más. Ez utóbbi 125 körül szinte már rablás. (Mivel használt piacot nézel hozzátenném, hogy az én 1080 Ti-m bányászkártya volt kb 1 évig, én is használtan vettem de már vagy másfél éve használom minden probléma nélkül. Ha nem tudod mi az a bányász kártya, felejtsd el amit írtam és inkább ne is keress rá.)
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Ha 250K a keret akkor menj el a 250K-ig mert jonak jo lesz a 1060 is egy Rift S-hez, de inkabb egy gyorsabb kartya lenne a jo. A masik dolog hogy van ott meg buffer mivel a Quest/RiftS es a Reverb ara kozott van vagy 250EUR igy abbol inkabb egy jobb kartyaba invesztalnak es maradnak a Rift S-nel.
-
juliabrilke
veterán
HP Reverb mellett nézem a játékok hány GB videókártya memóriát használnak.
Nálam gyakran 6-7GB-ot jelez, szerintem egy GT 1060 kevés lesz.
Csak akkor lehet elég ha leveszed a grafikát vagy egyszerűbb játékokkal játszol. -
Márton
nagyúr
Sztem a 1060 kevés lesz sok játékhoz, vagy nagyon minimumra kell venni a grafikát.
1660Ti alá semmiképp nem mennék.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
idővel szeretnék VR headsetet használni (Oculus Rift S/Quest vagy HP Reverb tetszenek jelenleg). De mivel MacBookom van és amúgyis egyre több szoftver miatt Windowsra kell átállnom, szeretnék összerakni egy PC-t is mellé.A Prohardver illetékes fórumában egy ilyesmi konfig kiindulására lyukadtunk ki végül: [VR ready konfig]
1 x ASROCK B450M Pro4-F
1 x AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtő ventilátorral
1 x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS
1 x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 HDWD110UZSVA
1 x WD 500GB Blue M.2 SATA M.2 2280 WDS500G2B0B
1 x COOLERMASTER MasterBox Q300L ablakos fekete+ + MWE 500W tápegység
+ használt GTX 1060-6GB az aprórólSzerintetek a GTX 1060-as kártya még hosszú ideig megfelelő lesz VR-ra? Illetve Ti láttok valamit így első blikkre a konfiggal kapcsolatban, amire mindenképp érdemes lenne figyelnem? Kb 200-250k a keret rá.
Köszi előre is!meg
-
Raymond
félisten
válasz Foglalt név #29308 üzenetére
WiGig nincs.
"Ilyenkor a kép betonstabil(a kapcsolat 144Mbit-ként jelenik meg a questen) egy eldobott csomag sincs, cserébe több másodperces a válaszidő, amitől elszáll az agyam."
A video bitrate-et ugye visszavetted max 50-60Mbit koze? Mert 144Mb kapcsolatnal a data rate csak ennek a fele, ergo max 72Mbps.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz Foglalt név #29306 üzenetére
Na, még nem tudom, hogy mi volt a ludas (hasra a packet coalescing), de szemben ülve a wifi az antennával, működött. Van néha egy kis kimaradás, de alapvetően használható.
Deep dive kérdés: a 835 snapdragon, ami a questben van támogatná a WiGig-et viszont nincs benne vevőrész kiéptve, ugye? Tehát ne is próbáljak ebbe az irányba elindulni. -
Foglalt név
addikt
válasz Foglalt név #29289 üzenetére
Na, ma adtam még egy esélyt a dolognak és eddig azt mondanám, hogy nem jó a quest-em, ha ez másnak működik. Találtam egy leírást, ami pont azt javasolja, amit csináltam.
Fellőttem a gépről az ax-es wifikártyán egy hotspotot, amire csak a quest csatlakozik. Alapbeállításon 866Mbps-nek ismeri fel a kapcsolatot. Kipróbáltam, a latency pazar a korábbiakhoz képest, nem tudnám megmondani, hogy a natívhoz képest milyen, mert ilyenkor a képszétesős probléma van jelen, a több %-os packet loss-al. Sebaj, eszembe jutott a trükk, hogy korlátozzam a sávszélességet, opció az autó és 20MHz, átkattintottam az utóbbira.
Ilyenkor a kép betonstabil(a kapcsolat 144Mbit-ként jelenik meg a questen) egy eldobott csomag sincs, cserébe több másodperces a válaszidő, amitől elszáll az agyam.
Hogy nehogy annyira egyszerű legyen a dolog, miután visszaállítottam a wifi-t, továbbra is 144Mbps-et kapok. Ez a 3. ap amivel ezt csinálja. -
a2d2
addikt
válasz Raymond #29301 üzenetére
Igen, az első határozottan jobb. Főleg hogy a kislányom nyúzott már a Fail factory miatt.
Én még viveport alatt próbáltam. Kb 10 percet töltöttem el benne de nem fogott meg. Lehet most adok neki egy esélyt. Csak azért gondoltam behúzni a másodikat mert az Elven Assassin megvan. Mondjuk az sem fogott megA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest