- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #30278 üzenetére
Tudni tud, csak a jatekido zomet nem az teszi ki hogy ejszaka vezetsz, inkabb azt mondanam nagyon kis resze.
-
Jacek
veterán
válasz
tobias88888 #30193 üzenetére
Ket oldalra tarto es mehet ra a hotas :) mondjuk egy x56 :)
Esetleg ez [link] -
a2d2
addikt
válasz
tobias88888 #30068 üzenetére
De gondolom az Oculus tartalmak kilőve.
Legalábbis én úgy tudom elképzelni ezt a VR szemüveg kölcsönzést hogy kap egy Vive pro-t egy hétre és egy utasítást hogy csináljon egy ingyenes regisztrációt viveporton a két hét ingyen tartalom miatt.
Itt Pécsett gondolkodtam anno Quest kölcsönzésen, az úgy volt megoldva hogy kaptál a készülékkel egy fiókot is kölcsön telepakolva játékokkal. -
barcalaci84
őstag
válasz
tobias88888 #29925 üzenetére
Egy 2 szenzoros cv1-t simán ver egy rift S követésben is...
A 2 kamerás reverb Alyxban :
Meg sose vettem észre h bármi követés probléma lenne... Hardon állva játszok és a feléig jutottam idáig.
Szoftveresen tok jól meg van oldva h ha nem látja a kamera akkor is jól működjön... Megsaccolja gondolom a poziciotPersze nem tökéletes, mert szándékosan elő lehet idézni h elvessze a trackinget... Ha direkt hosszabb ideig a kamerak latomezejen kívül tartod őket...
De ilyet még semelyik játékomban se kellett csinálni...
Szuperül megy az ijazas is, meg tökéletesen működik ha hatizsakbol kell elovennibdolgokat stb...Beat saberben expert, expert+számokat vegigviszek hiba nélkül... Ha rontok az az én képességei hiányából fakad...
És itt csak 2 kamera van... -
sheep
addikt
válasz
Ülve játszottam végig az Alyx-ot és sosem volt semmi probléma a követéssel, még így sem hogy csak 2 kamera van. Simán lekövette a tárazást, vagy hogyha a hátam mögé nyúltam, a dobásokat, fiókok nyitását, mindent. Zéró problémám volt ezzel kapcsolatban.
Persze valószínűnek tartom hogy ebben a programozásnak is van némi szerepe (pl ha x pontnál magasabbra emeled a kezed azt úgy érzékeli h hátranyúltál), de ha ők meg tudták így csinálni akkor a többiek előtt is ott a lehetőség. Szóval én preferálom az inside out tracking-ot. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Szerintem a váll fölé még ellát a kamera, a váll mögé már nem biztos. De szoftveresen ez a mozdulat simán abszolválható.
A CV1 megjelenése óta eltelt 4 év. Tökéletes eszköz a fasorban sincs, de ha lenne akkor meg sem tudnánk fizetni. Lásd Pimax árakat. Én nem fogok 2000 Eur fölötti árakat megfizetni egy tökéletes headsetért sem és szerintem ezzel nem vagyok egyedül, de még ennyi pénzért sem kapni olyan eszközt amibe ne lehetne belekötni.
Szóval hiába "No compromises" ez csak marketing duma, igenis vannak kompromisszumok. Én már kész vagyok ezeket a kompromisszumokat vállalni. Felbontásban biztos, hogy király lesz, a mostani Reverb is remek ilyen téren de itt még egy fokkal rágyúrtak a képélességre a lencsékkel és az újabb panelekkel (a felbontása ugyanaz a panelnek de állítólag újabb, más panel van benne).
A kontrollerek üzemideje lehet rövid, de max veszek még 2-4 db újratölthető elemet és kész, szerintem ez is vállalható dolog. Élesebb képet viszont nem sok eszköz tud adni a piacon és ez azért szerintem sokat számít, pláne a 600$-os kategóriában... -
Jacek
veterán
válasz
tobias88888 #29828 üzenetére
Nekem is volt ilyen rendszerem, a probléma az hogy arany árban akarják a 3770K adni , ha eladod a régit úgy ahogy van meg a 3770K árát össze rakod jobb cuccot raksz össze pl. 6/12-es AMD rendszer ami még bővíthetó is..
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
tobias88888 #29790 üzenetére
Tudsz valami listáról, ahol ezek jegyezve vannak?
Mert pont nemrég próbáltam két játék esetében (Detached, Beat Saber), természetesen nem működött
(#29789) a2d2
Tegnap felraktam a Dance Collidert. Hát ennyi idő után azt mondom, hogy nem éri meg a játékot megvenni. Szóval még mindig egy csomó pályát újra kellene mappingolni, hogy pontosabbak legyenek az ütemre a golyók, mert jelenleg eszméletlen rossz (valahol fél másodperces csúszás, valahol teljesen jó, aztán valahol kicsi...). És az a vicc, hogy ez nem tartana sokból. Ehelyett kiadják a játékot full release címszóval 0 fejlődés nélkül és csak ezt követően adnak hozzá egy semmit nem érő Hardcore módot. Még mindig fullra early access érzésem van vele kapcsolatban, ezt a játékot úgy otthagyták a fejlesztők, ahogy van, mert még a touch rezgésen is lenne bőven mit csiszolni, hogy ne nyírja ki és legyen nagyobb a feedbackje. Kár érte, mert a zenék jók, első VR játékként természetesen szórakoztató volt, de már abszolút nem az, sőt szánalmas, le is töröltem inkább. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
tobias88888 #29768 üzenetére
Hát ezt kérdezem én is, hogy megéri-e.
Te milyen értékekkel használod?
AMD az nálam is sztornó minden fronton, sose volt jó tapasztalatom vele, ismerőseimnek sem. Ha bejönne egy global VRSS funkció, max akkor tennék vele próbát.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
tobias88888 #29764 üzenetére
142-ért tudnék 2070-et venni, olcsóbban, mint supert. A mostani 2060-at meg kb 115-ért el tudnám passzolni. A plussz ram meg gyorsaság nem jön ki VR-ban?
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #29614 üzenetére
A francba, a multkor kelle volna megvennem amikor csak 20 vagy 25EUR volt. Na mindegy, az a 36EUR se a vilag vege es ugy nez ki van ertelme a fejlesztoket tamogatni.
-
Jacek
veterán
válasz
tobias88888 #29598 üzenetére
Nálam 9900K+2080S+RiftS-el is fos volt ott is csúnya volt és szarul futott, kb azért vettem VR-t erre puff, de no problemo elvagyok én az iRacingal is
-
-Solt-
veterán
válasz
tobias88888 #29598 üzenetére
Leírtam amire én jutottam, a kapott információval pedig azt kezdesz amit akarsz, ennél mélyebben nem szeretnék hitvitába bocsátkozni.
-
-Solt-
veterán
válasz
tobias88888 #29588 üzenetére
Semmi lealacsonyító nem volt benne, szimplán feltettem egy kérdést mert a szavaidból az jött át, hogy nem vagy képben vele. Az a 40 FPS a folyamatosság szempontjából pont olyan mintha 80 FPS-d lenne, azokat a minimális grafikai hibákat amiket okoz meg bőven el tudom viselni. Nyilván jobb a fix 80 FPS, de a jelenlegi VGA-k ennyit tudnak, ez van sajnos.
Az AC-l meg semmi értelme összehasonlítani, nem egy kategória kinézetre.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Én még nem találtam meg azt a játékot ahol az ASW ne zavarna. 6-7 címben próbáltam, borzasztó élmény, én perceknél tovább nem bírom vele mert megőrülök tőle. Nem vagyok rosszul csak fáraszt és zavar. Inkább kevesebb részletességet állítok be és törekszem a fix 90 fps-re.
-
Raymond
titán
válasz
Az ASW nagyon jatekfuggo. Nem csak az hogy latni vagy nem a hullamzast vagy ghosting-ot hanem hogy menyire zavar vagy nem. Peldaul a PC2-nel nekem mindegy. Ugy van beallitva hogy meglegyen a 90FPS mert miert ne, de amikor ASW-vel ment az se volt zavaro. Van aminel viszont jobban elojon hogy kene tobb FPS.
-
-Solt-
veterán
válasz
tobias88888 #29584 üzenetére
Tudod mi az az ASW?
-
Márton
nagyúr
válasz
tobias88888 #29366 üzenetére
Azonnal ez tűnt fel nekem is
Meg ekkora CA az éleknél..
Valahogy rossz irányból fotózták a lencsét.
Volt különbség, de ennyire nem durva, különben nem léptem volna vissza a CV1-re.. -
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #29159 üzenetére
Igen, volt, de azt mar elotte valtoztattak, az elozo honapban mar benne volt.
-
kiskuplung
őstag
válasz
tobias88888 #29148 üzenetére
Akkor, hogy ne érezd rosszul magad, hozom a kötelező ellenvéleményt
[link]
Ezen felül még azt tenném hozzá, hogy a 2 szem közt valami szinkronizációs hiba is volt, ami miatt "recegett" az összes autó, ezt azóta lehet, hogy már javították.
De próbáld ki Te is, mert amúgy elég jó élmény.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
tobias88888 #29137 üzenetére
Szerintem nem rossz, az Alien isolationnal együtt minőségi mod.
-
barcalaci84
őstag
válasz
tobias88888 #29137 üzenetére
Kormánnyal h-váltóval szerintem nagyon feelinges... A gyalogos lövöldözős részeknel xbox kontrollere váltok. A storyt már majdnem végig is vittem...
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
tobias88888 #28924 üzenetére
Ugye ez az a kiadás, amiben benne van minden pálya, minden autó?
Szerk: áttettem ON-ba, a VR játékok akciói ontopik téma, ne kerülje el senki figyelmét mert volt már rá példa úgy is hogy ON-ba osztották meg és volt belőle bánkódás így is!
-
válasz
tobias88888 #28700 üzenetére
A szimulátorod nem kell, de a cucc jöhet.
-
YAKEN
aktív tag
válasz
tobias88888 #28726 üzenetére
Jó kis game volt de baromira le van korlátozva a mozgás benne. Teleport osztva kettővel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tobias88888 #28705 üzenetére
crysis annal tobb volt, anno a maga koraban serious game / simulator enginekent is hasznaltak, ha jol emlekszem a nemet katonasag is. a sved katonasag is egyebkent elemezte, de nekik tul hollywoodi volt ahogy hallottam (ennek mar sok eve). a maga idejeben immerziv rendszerekhez is keszitettek, mas kerdes, hogy jatek ala is mukodott. nalunk egyebkent szinten tananyag volt, informaciovizualizacio kurzuson elojott. legjobb kurzus volt, kb miutan akkor mar evek ota eyefinityztem gyakorlatilag felvettem egy kurzust ami (sok mas mellett) lefedte az elmeleti alapokat is.
egyebkent amit irtam azzal pont azt akartam mondani, hogy ha megnezed, kb az Arizona Sunshine (amit mindenki joggal piszkalt, hogy rondak a texturak meg milyen fapados par dolog) vagy a Robo Recall van a Crysis / Far Cry 2 szintjen. az Alyx siman hozza a Dishonored2 es a Deus Ex: Mankind Divided reszletesseget. utobbi kettonel jutottunk el oda, hogy ha az ember bemegy egy lakasba, akkor ugy is nezett ki, hogy ott tenyleg valaki lakik is. szvsz a Dishonored 2 es a DX:MD mai napig a ket legszebb es legreszletesebb fps.
a fenykezelese az Alyxnak tenyleg eszmeletlen, de ugyanugy eszmeletlen a fizikaija es hogy milyen eszmeletlen poligonszamot bir stabilan az engine.
Alyx
dishonored 2 (a lenyeg a varos reszletessege) -
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #28705 üzenetére
A lighting nagyon jo az Alyx-ban. Az elejen meg amikor eloszor kimesz a hatso utcara az nagyon utos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tobias88888 #28696 üzenetére
2000es evek kozepen egyebkent ott volt a Crysis (2007) es a Far Cry 2 (2008), azok mar majdnem elerik a par eves VR cimeket grafikaban.
az Alyx reszletessegben es designban siman a Dishonored 2 es a Deus Ex: Mankind Divided szintjen van.
-
-Solt-
veterán
válasz
tobias88888 #28696 üzenetére
Az a szomorú, hogy a figura elvben egy elismert TV guru... a különböző TV-s tesztjeire hiteles forrásként tekintünk sokan... pontosabban a királyi többes már múltidő, mert részemről ment a bóvli kategóriába az indexes tudományos "kollégái" mellé.
Vicc kategória, hogy az egész újságírás(?) mint szakma mennyire mélyre süllyedt.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
tobias88888 #28575 üzenetére
Nézd meg a beállításokat, hátha az vele is a gond mint a project cars 2-vel, hogy az útrázkódás feljön. Ott kikapcsolva elmúlik a rókainger.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
tobias88888 #28485 üzenetére
Nem ismertem
-
6absbulldog
tag
válasz
tobias88888 #28431 üzenetére
Régóta használom az R3E-t Oculus rift S-sel és nem volt sem VR performancia, sem connection errorom (persze tény, nem minden nap indítottam el). Csak, hogy legyen ellenpélda is. Szerintem optimalizáció tekintetében (VR) a raceroom az egyik legjobb (mégegyszer, saját tapasztalat csak).
Az ACC pedig valóban pocsék VR élményt ad (bár talán az rfactor2 VR látványnál azért úgy is szebb, hogy tökig kell butítani).
Ami még jól optimalizált VR-ra az az Automobilista 2, legalábbis nálam gyönyörűen fut és jól is néz ki. -
aerosmith
őstag
válasz
tobias88888 #28357 üzenetére
nálam ugyanez volt, beraktam egy faládába 70 darab gránátot (volt egy bugos szekrény ami végtelen darabot adott) és vittem magammal.
Aztán az egyik mentési pont után ugyan ott volt a láda és látszottak benne a gránátok is, de már nem egyesével voltak ott hanem egy összefüggő textúraként, nem lehetett kivenni őket. -
kiskuplung
őstag
válasz
tobias88888 #28357 üzenetére
Az fura, én mindig vittem a gázpalackokat is, és reload után is ott volt, ahol hagytam.
-
Jacek
veterán
válasz
tobias88888 #28316 üzenetére
Jól mondod, támogatként álltalában mindent simet megveszek, én emlékszem még az inséges időkre
Állandó iRacing előfizú mellé is. -
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #28313 üzenetére
Komolyan? Akkor lehet ranezek mert a PC2 fizika es foleg a force feedback nemigen jon b nekem, de a VR megoldasuk az igen.
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #27676 üzenetére
Akkor ugyanaz a helyzet mint az Oculus-nal. Ott is 449 az EU-s ar fuggetlenul attol hogy az adott orszagban mennyi az AFA.
-
törölt tag
válasz
tobias88888 #27653 üzenetére
-
gulasoft
őstag
válasz
Amazon nem árulhat indexet. Ott max emberkék árulják az indexüket, de ahhoz nem kapod meg az alyx-ot, mert azt csak az eredeti steamtől rendelő ember kapja meg, nem regsiztálják át senki nevére.
-
Raymond
titán
válasz
Rendeltek mar a topic-ban paran, valaki csak beirja mi es mennyi.
-
Jacek
veterán
válasz
tobias88888 #27164 üzenetére
Igen van rgy nagyon minimalis elony de mar hangya pelonyi
a zen2 joforman ledolgozta az ipc hatranyat, de mindenki vegye ami megnyugtatja
-
válasz
tobias88888 #27126 üzenetére
Azt még nem próbáltam..
bunnyhu: Hétvégén majd tesztelem, de a YouTube-os videók alapján nem fut az olyan rosszul az 1080ti-n sem.
-
barcalaci84
őstag
válasz
tobias88888 #26607 üzenetére
Ez a hivatalos ár.
400 dollár 450 euró 398font
A hivatalos partnerek ennyiért adják és szállítási költség vagy ugye amazonnal afakulonbozetben tér el h mennyi a vége...
Black friday kor biztos lesz akció megint, de az meg odébb van :)
Jelenleg Európában csak a scan. Co. Ük - n van hivatalos áron...
A többi hivatalos partnernel keszlethiany van és ők se tudják h mikor kapnak újra...
Mert ugye haldoklik a Vr :) -
GuruZone
őstag
válasz
tobias88888 #26607 üzenetére
Nem akarom az utolsó napokra hagyni, lesz itt akkora őrület a HL miatt, persze ne legyen igazam, meg legyen is :)))))
Köszi barcalaci, 162.899.- volt
-
Jacek
veterán
válasz
tobias88888 #26562 üzenetére
Ez így van de azért ne használt garancia lejárt cuccot hasonlítsunk új cucchoz. CV1 jó volt szép volt elmúlt, főleg szimre.
Nem szimre RiftS. -
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #26512 üzenetére
Engem a nagyfelbontasu Airpano videoknal nem zavart a 3D hianya. A tomorites persze nem mindegy, a 4K-sakat mar csak sima flat 2D-t nezek, ha 360-as akkor csak 6K+ amit elinditok.
-
lanszelot
addikt
válasz
tobias88888 #26508 üzenetére
Youtube nak van vr alkalmazása, ott vannak a vr videók: youtube vr - steam en keress rá
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #26508 üzenetére
En ugy emlekszek lattam naluk 3D-set is, de lehet tevedek. Az Airpano videoknal egyebkent aranylag mindegy a 3D ugyanis szinte minden tobb tiz/szaz meterre van a kameratol nature kategoria leven, itt nem lenne igazan 3D hatas egyebkent se. Kar hogy a nativ YT app annyira meh ami a keresest illeti.
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #26505 üzenetére
Azota fejlodott a dolog, van mar YT-on is ertelmes minoseg. Az Airpano videok peldaul. A Within es NextVR-on is van par, de a NextVR-on meg sok az amikor a ket kamera kozti tavolsag tul kicsi volt igy mindenki egy 11-12 eves gyerek tesztmeretet kapta
-
stfx
aktív tag
válasz
tobias88888 #26500 üzenetére
-
lanszelot
addikt
válasz
tobias88888 #26456 üzenetére
Moss az ott van a listámban, nagyon tetszett.
Lone Echo az oculus, nekem vive-om van -
GuruZone
őstag
válasz
tobias88888 #26446 üzenetére
Világos. CV1, értettem.
-
GuruZone
őstag
válasz
tobias88888 #26437 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, hát, 116-ért már ott van az RTX2060 OC 6GB...
Quest jó vétel lenne a hardveraprón 130k-ért... ? Az a baj, 300 ezerben állnék meg (proci 50k, HMD 130k, VGA 116k)... :(
Persze mindezt nem csak a Half-Life-ért tenném (venném), beszippantana a VR úgyis. :)
Autós szimulátorhoz elég lenne a 70 Hz-es kijelző? Nem kéne inkább a Rift S felé kacsintgatni? Viszont nagyon tetszik a Quest mobilitása.
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #26437 üzenetére
Turing-on megy a VRSS, igy a 1660-as kartyakon is. Persze itt supersamplingrol van szo, azert nem art ha van kraft a kartyaban.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
tobias88888 #26420 üzenetére
Én a Half-Life első részével kezdtem.
Jópofa amúgy de ha finoman akarok fogalmazni: nagyon érződik rajta, hogy ez nem natív VR.
Viszont elvakult HL fanoknak (amilyen én is vagyok) szerintem kötelező megnézni ahogy beindul a resonance cascade.(#26429) JoolsNOS : Navít VR támogatás a HL2-ben? Miről maradtam le?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Akkor kell külön mod? Mert gyárilag is van vr opció, de soha nem tudtam működésre bírni...
-
a2d2
addikt
válasz
Na ezt lehet én is kipróbálom. Meg is van a HL2 steamen és ha jól emlékszem nem is toltam végig anno. EP2-t tuti nem.
-
törölt tag
válasz
tobias88888 #26394 üzenetére
Igen, csak azt a videó nem adja vissza.
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #26391 üzenetére
Szep munka!
Az eredmenyekbol itelve akkor az eleve legjobb kepminoseget ado elso kombinaciora meg mehetne PD1.2 is es meg mindig beferne a kartya teljesitmenyhatarai koze.
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #26387 üzenetére
"mi az istenért csináltak ilyesmit, miért nem lehet külön állitani az értékét kintről."
Mert az MSAA hardvert hasznalja a funkciohoz igy ahhoz van kotve a VRSS felbontasa hogy milyen adatok erhetok el a samplerek-ben.A RR-nal szerintem annak van ertelme hogy PD 1.0 mellett legyen jobb kepminoseg igy az a lenyeg hogy pl. 4xMSAA PD1.0 es VRSS adaptive mellett milyen a kepminoseg. A VRSS lenyege az lenne hogy ne kelljen en bloc feltolni a PD-t.
-
barcalaci84
őstag
válasz
tobias88888 #26384 üzenetére
Tolj rá utána 4.0 sima SS - t Oculus debug tollal vagy Ott - vél... :)
Lehet nem is lehet ekkorát :)
Na ehhez mérd a százalékot majd :) -
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #26384 üzenetére
Hmm, nem ertem mit nem ertesz. VRSS hasznalata mellett nem fogsz soha kevesebb GPU eroforast hasznalni, nem is arra van. Arra van hogy ha van szabad eroforras (pozitiv a performance headroom) akkor javitja a kepminoseget egy bizonyos regiot jobb minosegben szamol. Van egy alap kep, mondjuk 1344x1600 render target 4xMSAA-val. Ennek kell X kakao. Ha aktivalod a VRSS-t akkor abbol az 1344x1600-bol a kozepen egy bizonyos mennyisegu pixel 4x lesz szamolva a tobbi pedig ugyanugy 1x es 4xMSAA mint eddig, tehat az eredeti X terhelesre pluszba jon meg valami.
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #26382 üzenetére
"a mértékét állitani nem tudod"
A VRSS merteke az MSAA-tol fugg, ezert "0xMSAA + RSAA Adaptive-al" beallitassal semmilyen VRSS nem tortenik.
"Ha van 4xMSAA + VRSS adaptive, akkor a szélen 4szeres, középen 8szoros lenne a te leirásod alapján"
Azok a szamok csak peldak voltak, se a VRS-re se a VRSS-re nem az egesz lista vagy leiras. Egyebkent eleg vilagosan leirta mi tortenik:"The center mask region can be super-sampled up to 8x to optimize image quality. The maximum shading rate achieved is limited to the MSAA sample count per pixel, so 8x supersampling is enabled via 8x MSAA, 4x supersampling is enabled via 4x MSAA, and so forth."
Innen van: [link] -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
tobias88888 #26376 üzenetére
Te nagyon félreértetted a VRSS-t és a grafikont szerintem, de ezt már a (#26326) Dyingsoul-ben is megírtam neked...
Itt a Boneworks grafikonon azért n a 4x VRSS performance, mert 4x supersample-höz van hasonlítva és nem 1x Supersample-hez... Ez a feature arra való, hogy sokkal nagyobb supersample-t tudj használ, mint eddig. Mert enélkül mikor egy SS értéket beállítasz, az egész képernyőre rákerült az SS, mindent nagyobb felbontásban rendereltél ki. A VRSS-el csak a képernyő közepére tesz SS-t, körülötte nincs SS. Eredményképp: eddig használt SS érték beállítása VRSS-ben kevesebb erőforrást használ, azaz több fps-ed lesz, vagy sokkal nagyobB SS értéket használhatsz, de csak a képernyő közepén (ez a VRSS) ugyanakkora teljesítmény szükséglettel, azaz fps-sel.
Tehát a supersampling nélküli (azaz 1.0 SS) beállításhoz képest a VRSS-sel kevesebb fps-ed lesz, mint nélküle... ami érthető, hiszen a VRSS is több mintát vesz rendereléskor a kép alkotásához a képernyő közepén.
Elméleti példa:
Tegyük fel, hogy a VRSS kétszer annyira hatékony, mint az SS.
Béla eddig 2.0 SS értéket használt Robo Recallban, az átlag 60 fps-sel ment neki.
Béla rátesz egy 8x VRSS-t, átlag 45 fps-sel fog neki menni, de sokkal szebb a kép középen.
Bélának nem tetszik, hogy kevesebb fps-sel fut, ezért 4x-es VRSS-t használ. Így már 75 fps-sel fog neki futni a Robo Recall. A kép középen szebb lesz, mint korábban 2xSS-sel és még fps-t is nyert a VRSS-sel!
De bélánknak nem elég a 75 fps, leveszi a VRSS-t 2x-re. Így a képernyő közepén ugyanúgy 2-es SS lesz, mint a korábbi beállítással a VRSS megjelenése előtt, de nem 60 fps-sel fog futni ahogyan 2xSS-sel, hanem 90 lesz az átlag fps-e.De ott a dinamikus VRSS beállítás, ami a leírtak szerint azt csinálja, hogy dinamikusan állítja a VRSS értéket egészen addig amíg nem esik be jelentősen az fps.
Ezért mondtam, hogy az oculus debug tool-lal tesztelj, és először nézd meg SS és VRSS beállítások nélkül, mert úgy nagy performance headroomod lesz és ezt látod a grafikonon. Majd mikor ráteszed mondjuk a 2x VRSS-t, majd látod, hogy mennyivel csökken a performance headroom és aszerint tudod magadnak adagolni 4x, 8x akár egész addig amíg van performance headroomod.
-
barcalaci84
őstag
válasz
Ez a vrss nem arról szól h közepen nagy supersamplinget tol, a széleken meg marad a sima felbontas?
Ezért a nagyobb gepigeny
Ahozz képest jobb a gepigeny h ha az egész képen menne a nagy supersampling -
Bagoly81
aktív tag
válasz
tobias88888 #26374 üzenetére
nekem ellenkező a véleményem, úgy, hogy 1060 6gb ről mentem 2070 8 gb re, és igen is számottevő a különbség, de 2070-nt nem vennék ma már 2070s a minimum, itt most nem csak vr fejszett miatt kell, pl 4k-t még a 2070 sem birja, azt hittem de , de nem
(60 fps) és nekem a 1060 as vga nál egy csomo bugom volt, mert egyszerűen gyenge volt, , jah plusz még az fps sem elég benne, igazán nagy kártyán jön le a különbség, pl nem kapsz hányingert az első 5 perc után, mert bár folyamatosnak látod, de attol még nagyon nem az, és a szemed erőlködik. ez a saját véleményem
-
Márton
nagyúr
válasz
meglássuk, majd még reszelnek rajta, remélem
-
Márton
nagyúr
válasz
tobias88888 #26374 üzenetére
Fura, én is tapasztalatból mondom
De a vrss meg most kezdődik.. -
Márton
nagyúr
válasz
tobias88888 #26323 üzenetére
"fogalmam sincs hogy lehet fps-t nézni"
Oculus debug tool, performance hud, asw disabled.
Ekkor a 90fps-ig kijelzi ugye. 90 fölé meg gondolom sosem számol, vagy azt is ki lehet valahogy jeleztetni, hogy elvileg mennyit tudna a vas? -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
tobias88888 #26323 üzenetére
VRSS ON mellett több erőforrást kellene használnia, azaz magasabb kellene legyen a GPU terhelés, kihasználtság.
Ha kedved van megnézni: indíts egy Oculus debug toolt és úgy nézd meg átlagosan mekkora performance headroomod van ON és OFF beállításon, azokat az értékeket írd meg légyszi.
-
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888 #26322 üzenetére
Lehet hogy félre értettem ezt a feature-t, mert valódi különbséget nem látok, minimálisan más csak. Rift CV1 van nálam, lehet hogy egy hp reverbnél jobban kijön.
Furcsaság mintha lenne, de sokáig kellett néznem és nehéz leirni: Robo Recallban a ventillátor mikor elhalad a tartó része mellett, mintha kicsit megugrana a tartó rész egy pillanatra (valszeg 1 renderelést elront pár pixellel). VRSS off-nál nincs ilyen.
Viszont ami érdekes, hogy azonos beállitások mellett 90fps-nél VRSS on átlag 60%os gpu használat, VRSS off-nál 80%. (fogalmam sincs hogy lehet fps-t nézni, de a leirás alapján kevesebb gpu-t kellene használnia, nem többet)
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
tobias88888 #26318 üzenetére
Update volt, épp most!
Ha a Steamen benyitod a Beat Saber oldalán a News részt (akár a letöltés után megjelenő View News a steamben) és ott írja hogy épp este 7 előtt tették fel az updatet. Mod assistantban úgy látom még nincs 1.6.1-es játék verzió, várni kell ilyenkor, hogy a modderek frissítsék a modjaikat, így azok stabilak maradnak a játékban. Ez elnagyolt magyarázat, de ez a lényeg.
Ennyit tehetsz:
-Időnként elindítod a Modassistantot és csekkolod bal lent, hogy lehet-e már frissebb játék verziót kiválasztani és updatelni a modokat.
-Követed a BSMG-t (Beat Saber Modding Group)-ot és ott azonnal szólnak ha a modassistant támogatja az új modokat.williums Today at 7:21 PM
Beat Saber v1.6.1 is now available! It's a hotfix for some issues in game, as well as introducing features such as saber rotation. PC Mods SongCore is broken. Please be patient as mods are updated. If you have old mods installed, use theRemove All Mods
button in Mod Assistant if they don't uninstall themselves on first launch. Mods for the previous versions of the game may or may not work, install at your own discretion." -
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888 #26317 üzenetére
PC restart után elindul, de custom songokat nem tölti be
-
törölt tag
válasz
tobias88888 #26273 üzenetére
-
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888 #26273 üzenetére
Most azt irták iracing fórumban, hogy ez globális beállitás, csak még béta és ezért néhány játékhoz elérhető csak, de nem a játék fejlesztőknek köszönhetően
-
Márton
nagyúr
válasz
tobias88888 #25553 üzenetére
Már mér ne lenne _semmi_ értelme?
Nem tömörített kép, 80Hz, kisebb SDE, nem pentile, sokkal kényelmesebb viselet alapból, kisebb godray, nem kell tölteni.
Mint látható, van még pár paraméter.. Én várnék a Quest 2-re, az ütni fog. -
izitom
tag
válasz
tobias88888 #25369 üzenetére
Egy dologban bízhatsz a Revebnél, vagy onnan felfelé(bár a Pimax ép reggel küldött levelet, hogy a 8KX már 2020 áprilisra csúszik
), már nincs szükség SS-re, nem igazán lehet észrevenni bármi különbséget.
-
Márton
nagyúr
válasz
"mert gpu nem lesz ami kihajtja."
De tartalomfogyasztásra jöhetne már valami 8k-s, ezt szajkózom évek óta
Legalább a fotók, videók üthetnének végre. -
Joshi
titán
válasz
Akkor csak döcög a szekér szépen lassan. Sajnálatos.
-
Joshi
titán
válasz
tobias88888 #25366 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, de még inkább arra, hogy jövőre lesz-e előrelépés VR fronton. Meg ugye VGA fronton.
-
NiceScream
csendes tag
válasz
tobias88888 #25268 üzenetére
Háát.. Nekem rift cv1-em volt, most Reverb van. Persze közben volt egy HTC Cosmos is, de alig egy hétig
Szóval nem vagy nem sokkal kisebb a HP sweetje, mint a cv1-é viszont a megjelenés minden másért kárpótol. Nem promótálni akarom a reverbet, mert mindenki azt vesz a pénzén, amit akar, de azért a reverb egy igen jól sikerült darab.. a god rays elhanyagolható, szinte nincs is.
Az igaz, hogy nagyon egyénfüggő, hogy kinek mit okoz.
Én rögtön a DCS-vel kezdtem meg Subnauticával és kábé fél napig volt némi, nagyon enyhe szédülés. Ma már semmi nincs és akármeddig a fejemen lehet a cucc, nem zavar -
Gigi01
őstag
válasz
tobias88888 #25280 üzenetére
Hát ha magadnak akarnád,én nem ajánlom.Visszaküldtem,az S után azt is.CV1 van még, ki tudja én is mire váltok.De persze ki kell próbálni,ha lehet...
-
Sziszifeca
őstag
válasz
tobias88888 #25277 üzenetére
Huu ez nagyon jo ár.
Németbe szállítanak vajon? -
Sziszifeca
őstag
válasz
Köszi mindenkinek a tanácsot..
Nem hittem hogy ennyire megzavarhatkipróbálom először mindenképpen..
Iracing-hoz használnám persze.. -
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #25267 üzenetére
A lenyeg az volt hogy mennyi fogyott el szerda este ota, nem az hogy "uramisten, mar csak 5 van, mi lesz most?"
-
kiskuplung
őstag
válasz
Most, hogy már 5-en leírtuk ugyanazt, csak megfogadja a tanácsot
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #25210 üzenetére
Hmmm...guglival valtottam amikor irtam es 123 volt most meg 134-et mond az is. Lehet elirtam valamit.
-
Márton
nagyúr
válasz
tobias88888 #25184 üzenetére
Szerintem ez ilyen pár órás akció, hogy híre menjen az oldalnak.
Itt most buknak (vagy csak nem keresnek rajta), cserébe az is eljuthatott az oldalra, aki életében nem hallott róluk. És mivel volt jó akció, megnézi jövő héten is, mi a helyzet.. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
tobias88888 #25170 üzenetére
Én egy Alzás leárazást várnék, hátha azt is elrontják, mint a Cosmos-t.
-
barcalaci84
őstag
válasz
tobias88888 #25142 üzenetére
egy kis lámpa és problem solved
S-sel még nem volt ilyen problémám ...
anno cv1-gyel viszont igen, mert ha egy bizonyos szögbe kitekertem a kormányt akkor a kormány vagy a karom takarta a sensortúgyhogy az S-sel ez is megszűnt
-
Zeller01
tag
válasz
tobias88888 #25097 üzenetére
Aztán jön még rá 10 euró csomagolás. Döbbenet, hogy megint a magyar veszi meg szinte legdrágábban... 435 euró lesz a vége, nem 399 és +ban meg jobb esetben 334Ft 1€, gratulálok...
-
barcalaci84
őstag
válasz
én pont azért szeretem az S-t , mert jóval nagyobb előrlépés mint amire előzetesen számítottam..
dk2 után cv1 -re váltva kicsit csalódott voltam , májusban viszont kellemes meglepetés volt az Sérdekes megnézni h megváltozott a megítélése az S-nek ahogy kijött
előtte mindenki fikázta mikor még csak a specifikációk voltak meg ,
aztán ez nagyot fordult (főleg mióta a kezdeti szoftveres hibákat javították)goldb:
a locomotiont szokni kell, de idővel az agyad tudni fogja h nem mérgezés áldozata vagy
gondolom questen nem nagyon játszottál locomotionös játékokkal -
goldb
tag
válasz
Igen jó ár érte, bár én továbbra is azt javaslom, aki teheti, Alzáról rendeljen Oculus Rift S-t. ~148-149 ezer forintra kihozható kuponokkal, 2 év magyar garancia jár mellé, és futár viszi, hozza, ha valami gond adódik vele.
Jelenleg nem elérhető Alzán, de az utóbbi hetekben volt már hasonló státuszban többször is rövid ideig.
Számomra igen kellemes meglepetés volt a Rift S, tartottam a kábel okozta kötöttségektől, de szerencsére nem jelent akkora problémát, mint előzetesen feltételeztem. Cserébe a viselése kényelmes, a PC nyújtotta erőforrásoknak köszönhetően a textúrák életre keltek és mintha a Sweet Spot is nagyobb lenne, mint Questnél. Már csak egyetlen gond, ami néha beüt, az a Motion Sickness. Bár jóbarátomnak - akire mindig a generációm egyik legnagyobb gamereként tekintettem - pillanatok alatt felkavarodik a gyomra, és bármennyire is kívánatosnak tartja pl. az Asgard's Wrathot, elmegy a kedve az egész VR-től, és én is mintha jelentősen nehezebben aludnék játék után.
Példának okáért pár napja a pajzs használatát tanultam lefekvés előtt, és utána, az elalvás pillanatában arra ébredtem, hogy védeni szeretném az ütést, és löktem egy nagyot a kezemmel (szerencsére nem az asszony irányába). Másik alkalommal pedig forgott velem a világ, és tényleg nem a felesektől volt...
-
abydos
aktív tag
válasz
tobias88888 #25079 üzenetére
Sajnos elég rossz minőségű a kép, lehet engem érdekelne, hogy raktad össze
-
Vaze
őstag
válasz
tobias88888 #25049 üzenetére
[link] itt esetleg
-
a2d2
addikt
válasz
tobias88888 #25058 üzenetére
Nekem pénteken szükségem lett volna egy apróságra amazon.de-ről de nem postázták pont Magyarországra. Regisztráltam gyorsan a mailboxde.com-ra és megvettem így. Ez lesz az első próba, remélem nem lesz gond vele.
Na a lényeg hogy így német áfával dolgozik amazon, ingyen is küldte a csomagot a kinti címre, szóval csak egy 10 eurós szállítást krll plusszban fizetnem.
Kár hogy nem hallottam korábban róla mert a Questet is ott vettem extra áfával. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Iracing-nál is a paysafecard már nem áfa nélküli én úgy tudom..
-
Raymond
titán
válasz
Nem, az Amazon Mo-ra csak Mo-s AFA-val szallit mert be vannak Mo-n jegyezve. Ezert kar hogy a Caseking-nel nincs Reverb, azok a nemet 19%-al szallitanak Mo-ra.
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #25053 üzenetére
Az ellatas persze olyan amilyen igy figyelni kell allandoan a dolgokat. Na meg Mo-rol sokminden kiesik abbol a listabol, hacsak nem hasznalsz egy mail forwarder-t.
-
Raymond
titán
válasz
tobias88888 #25049 üzenetére
Eredetileg 699EUR volt az elso launch idejen de aztan a javitott valtozatok szallitasanak megkezdese utan par hettel lement 599-re szeptember vege fele, most is annyiert van (580-599) listazva (na persze nem a HP-nal) es ahogy neztem volt mar par 499-es akcio is ra. Monjuk annyiert (499) ha elsosorban szim-es lennek akkor nincs mit gondolkodni, az mar boven jo ar azert a felbontasert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest