- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s:zozo
aktív tag
válasz
s:zozo #44778 üzenetére
Jajj. Lemaradtam, de hátha valakit érdekel (rajtam kívűl), hogy milyen x86 architekt gaming konzolok voltak még régebben: [Son of PC: The History of x86 Game Consoles] .
-
gulasoft
őstag
válasz
s:zozo #44669 üzenetére
Lehet hogy az Én bajom, csak had hívjam fel a figyelmed arra, hogy a PS5-ből volt/van olyan verzió amiben nincs is blueray olvasó. Ott hogy adod el a megvett játéko?. Egyébként meg nem szoktam eladni még akkor sem mikor a PS3-hoz megvettem a lemezt, mert álttalában olyan játékot vettünk ami nem feltétlen story alapú hanem multis, és azt nem adod el mert rendszeresen visszatérsz hozzá. (little big planet pl.)
-
aktív tag
válasz
s:zozo #44580 üzenetére
Túl reagáltam, anyira nem játszhatatlan, játék menüben minden kikapcsolva és levéve a minimumra. Mod menüben is kapunk ehez segítséget, sok grafikai opció force off-ba van rakva.
Nem találtam olyan opciót, hogy az átvezetőket 2d vászonra rakja így ez zavar a legjobban. Néha gyomorkavaró egy két jelenet. A rendőrörsön járok. Jó lenne a forgást is gyorsabra rakni. A játék menüjében és a mod menüben is maxra van rakva. A mod menüs opcióba nem vagyok bztos, név alapján az.
VR szüzek ne ezzel kezdjék az biztos. Így 2,5 óra után én is érzem a gyomrom.
Ja igen Quest 1-m van talán ez kompenzálja, hogy 1070-s kártyán is tudok vele játszani. (nagyon a határ)
R7 és R3 Mod még nem teljes, érdemes átolvasni mi működik és mi nem -
kiskuplung
őstag
válasz
s:zozo #43771 üzenetére
Hehe, én még 2018-ban vettem, azt hiszem még ki sem jött early accessből. Azóta is arra van használva amire való : megmutatni az éppen aktuális rokonnak/ismerősnek, mikor VR-t demozunk neki, hogy látod ilyet is lehet csinálni VR-ban, aztán gyorsan átváltunk valami értelmesebbre. De azt elismerem, hogy ezzel tényleg el lehet adni a Questet.
-
csopee
csendes tag
válasz
s:zozo #43075 üzenetére
Szia!
Bocsi a icsit megcsúszott válaszért
Egyrészt azért gondolkodtam PS VR-on, mert bár van gépem, de most beruháztam egy PS-re is (főleg a PS exkluzív játékok miatt, mert valljuk be vannak belőle elég jók) és gondoltam, ha már elkezdek ezen a vonalon mozogni és én is olvastam, hogy jövőre jön az új PS VR 2, így gondoltam megér egy kérdést, itt nálatok szakértőknél, hogy melyik is érné meg jobban... Végül eladtam most az Oculust és gyűjtök az új PS VR-ra, remélem, hogy kellőképp kidolgozzák és talán fel tudnak nőni az Oculus Rift-emhez (tekintve, hogy ez már kicsit elavilt kéne, hogy legyen, mivel már nem is "gyárCSák"
Vagy szerinted / szerintetek túl nagy a bizalmam a Sony felé?
-
Magyarfarkas
tag
válasz
s:zozo #43357 üzenetére
Az a szerencse hogy a facebook csoportunk gyarapszik és még ebben az évben átlépi a 2000 főt szerintem és szerencsére ebből 90% aktív, így elég csak kilinkelni a dezinformációs cikkeket és megszállják őket a helyreigazítás miatt úgyhogy az ilyen RP's Liar féle "az oculus headsetekben egy kijelző van így nem látsz 3D-ben" videók és cikkek hamar eltűnnek....de addig amíg nincs egy tapasztalt társaság nagy számban hogy kikérje a hülyeséget úgy néz ki hogy mindenki bármit le mer írni...Nekem személy szerint már elegem volt mások hülyesége miatt takarítani vagy helyreigazítani, meg kell őket szépen döfni minden oldalról ,aztán elmegy a kedvük attól hogy hülyeséget írjanak!
-
Magyarfarkas
tag
válasz
s:zozo #43355 üzenetére
"nem veszek questet mert kamerák vannak rajta és megfigyelnek", de vesz egy telefont kamerákkal,gps-el,mikrofonnal, amely a nap minden percében mellette van, a cégek behülyítik hogy a telefon tökéletesen jó a lehallgatások ellen és elhiszi...majd miután összekapcsolta a gmail-el vagyis a google-al a telefonját, instalálja a facebookot majd ír egy posztot hogy mekkora egy szemét ez a facebook hogy követ és lehallgat és 40 centis dildót ajánlgat miután megnézett egy 18+-os oldalt, közben meg a google menti minden egyes mozzanatát hogy jól értékesíthető legyen..mindig divat lesz szidni eszetlenül egy céget, most a facebook van soron...mindig lesz egy elégedetlen alkalmazott aki azt hiszi bele tud lépni a cég lelki világába azzal hogy kitalál róla egyebeket mert éppen nem kapott jó végkielégítést és ezek már bőven elegek arra hogy a gyengébb emberi alanyok már konteózzanak vagy mutogassanak mindenfelé bizonyíték nélkül amire még rátesz egy lapáttal az hogy az online újságok "írói" még a személyes ellenszenvüket is belepréselhetik egy cikkbe, amellyel még jobban szíthatják a tüzet...Jó példa erre a pc guru esete...megírnak egy cikket úgy hogy semmit sem tudnak róla, leállás alatt a tökéletesen jól működő questekről azt írják hogy átváltoznak egy "méregdrága papírnehezékké"
Majd aztán egy üzenet áradat után amelyet minden platformon elkövettünk hogy ne írjanak már hülyeséget, megváltoztatják a cikket egy ilyenre,mindenféle bocsánat nélkül hogy "nemrég nem igazán mondtunk igazat ,csak hasra ütve ekéztünk egy céget" és mintha soha nem írtak volna hülyeséget egyszerűen eltűnt pár sor, de előtte bárhogy nézzük ezekért a sorokért amerikában lehetne miért perelni...a pc guru csoportból pl megfogalmaztam egy teljesen normális írást hogy szerintem ennek a viselkedésnek semmi értelme hogy egy író a személyes érzelmeit belevetíti egy cikkbe és fals infókkal árasztja el az olvasóit, annyit értünk el hogy törölték a posztot, megváltoztatták a cikket és még mindenki ugyanúgy olvassa a cikkeiket, mintha szentírások lennének...vajon mennyi hasonló cikk kerülhetett még ki úgy hogy semmi dunsztuk nincs az egészről és mennyi ostoba embr válhatott áldozattá félreinformálás miatt? Rengeteg! Gusztustalan ez az egész úgy ahogy van
-
gulasoft
őstag
válasz
s:zozo #43346 üzenetére
Mit kérdeztem? Én állítottam Te meg azt mondtad a kamera kép elküldése fb-nek konteo. Ez most annyiban változik hogy a Meta nevű cégnek küldi mivel a fb mint cég átneveződött. Nem látom be miért ne szegnék meg ezt az igéretet is, de legyen konteo.
A lényeg, hogy ha leválasztják, akkor a facebook profilod letiltása nem fogja a a megvett játékokat a Meta-ról is letörölni.
Egyébként felőlem küldheti a képet a szobámról nem Én leszek a célközönség 90%-ban steamről vásárolok, de ha belegondolsz annak lenne értelme, hogy valami ai-nak odaadják a képet, látja van egy philips tv-m ajánl egy philips hifit hozzá, vagy egy másik tv-t a képcsöves helyett. Ebben van reklám lehetőség, abban hogy mivel játszom, nem igazán látom, mert nem sokat mond el rólam hogy szeretek elitezni, meg pingpongozni, két véglet. -
-
kiskuplung
őstag
válasz
s:zozo #43039 üzenetére
Köszi, de nem ilyen baja van. Látom a ki- és bemenő forgalmat TCPview-val, és el is indul a játék, néha akár 1-2 percig is működik, tudok másokat lelődözni, stb.
De a vége mindig ugyanaz:egyszer csak összeomlik a játék és a főmenüben találom magam. Mindegy, már refundoltam. Ez az egyetlen játék, ami nem működik nálam, nem érzem azt, hogy nekem kéne bütykölni, főleg hogy még a készítők szerint is ismert hiba. -
barcalaci84
őstag
-
aktív tag
válasz
s:zozo #42695 üzenetére
Én sem látom a változást.
quest 1-n
quest 1-n is látnom kellene? Raymondnak még az van tudtommal
usb 3 to usb-c
bitrate 300Mbps-n 500 akadás volt nálam. gondolom a kábel miatt
Encode Resolution Width: 2352 - a klasszikus ajánlottal
servize restartok mentek a változtatásoknál.
Leginkább a home-ba ellenőriztem, de a desktoppnál sem láttam változást.Kiváncsi leszek lesz-e bármi megoldás
-
gulasoft
őstag
válasz
s:zozo #42631 üzenetére
Unityben fejlesztenek. Ennyit tudok. Nem a magyar piacra szánták, de ha tele lenne szöveggel amit érdemes fordítani, akkor a nemzetközi piacra szánt verzióban is szokott lenni több nyelv. Nem arról van szó, hogy van benne x y nyelv, de pont a magyar kimaradt, hanem arról, hogy nincs benne annyi szöveg, ami megérné nyelvi verziót csinálni, és nem is csináltak. Én álatalánosságban mondtam (írtam már több nyelvű programot), hogy azt nem pár perc, és alaposan le kell tesztelni, mert minden résznél meg kell nézni bekerült e a nyelvcserélő rutin, főleg ha utólag kerül bele. Írtam nekik és azt válaszolták:
"A későbbiekben lehet erre is fogunk majd erőforrást szánni más nyelvekkel egyszerre."
Már bocsi, de Te szóltál bele egy oln játékmagyarításába amit nem is láttál és nem is érdekel.
Az oculusos rádírással igazad van, és nem is igazán neked szólt, csak sokszor találkozol Te is itt olyannal, hogy esgyesek nem értik, hogy az oculus két platformja alapvetően tér el egymástól (ez persze hamar orvosolható) , de Tudom hogy Te természetesen tisztában vagy ezzel és ezennel akkor elnézést kérek ha ezzel megbántottalak.. -
gulasoft
őstag
válasz
s:zozo #42622 üzenetére
A sok meló az nem pár perc, utána végig kell menni minden mudulnál megnézni beemelte e, de ha pár perc, akkor talán szólj nekik, hogy megoldod pár perc alatt, biztos örülnek az ingyen segítségnek, hiiszen pár perc munkáért csak nem kérsz jutalékot. Nem ismerem a program felépítést, de ahogy Magyarfarkas is kifejtette, nincs itthon vásárlóképes kereslet, ami kitermelné a magyarítás költségét, és ez még early access, ha sokan kérik lehet tesznek bele nyelv választást. Írjatok nekik, írd meg, hogy Te pl. csak azért nem veszed meg, mert nincs benne magyarítás. Ha ezt megírja 20-30 emberke, akkor lehet ráültetnek egy grafikust, meg egy programozót és megcsinálják. Lehet velük kommunikálni, azért volt a béta, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek.
-
Raymond
titán
válasz
s:zozo #41593 üzenetére
Nagyon hasonlo nalam is, akkor ezek "standard" dolgok ugy nez ki. En is 60-nal maradtam a vegen a fixe-el es az automatikusnal 70-et adtam meg max-nak. A transfer-nal nagyon szomoruen neznek ki a dolgok, ott eleg sok az hogy felfut az egekbe egy pillanatra, pedig az Archer csak erre van hasznalva, csak az 5Ghz van engedelyezve es nincs rajta mas csak a Quest. Akkor ez ennyit tud.
@kiskuplung
Igen, az Espire 1 volt talan a nagy csalodas anno, bughalmaz es nem letezo AI amire panaszkodtak, az utobbi pedig elegge probelmas egy single player stealth jateknal. Akkor az Until You Fall es a Phantom-ot megveszem, ha belejuk megy 2-3 ora akkor mar nem vesztettem semmit
-
Raymond
titán
válasz
s:zozo #41588 üzenetére
En ugy neztem a 80Mbps mar hatareset nalam az Archer C6-al [link] Nezd meg milyen az atvitel. Az ODT -> Performance HUD - > Oculus Link alatt. Ott a zold vonal balra fent ha 5-7ms kozott mozog akkor minden OK, fix 70Mbps mar inkabb a 7+ lesz es lesznek elojhetnek a lag-ek is. Ha dinamikus a bitrate akkor persze a zold ugral ossze-vissza.
-
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #41408 üzenetére
Ha nem veszik a játékokat amikben reklám van, illetve visszakerik az árát amibe utólag raknak (lásd Blaston) akkor nem éri meg reklámozni... Mert nem nagyon van kinek... A penztarcaddal szavazol...A számok döntenek, majd a fejlesztők eldontik h h éri meg nekik, h tudnak talpon maradni...reklámmal vagy reklám nélkül?
Ugyanaz a story mint a subscription os üzleti modellnél... Valakinek megeri, de ettől függetlenül vannak játékok amik nem élnek vele, mert nem érne meg... -
gulasoft
őstag
válasz
s:zozo #40834 üzenetére
Én azt mondtam, csak kipróbáltam és hiányolta az eredeti minecraftot. Ha kipróbáljátok, akkor el lehet mondani hogy indult el. Kicsit hitetlen vagyok mert, az oculus verzió ingyenes, a windowson meg 10.000Ft. 2* próbáltam ki, mind a kétszer átdobott a windows oldalra, hogy vegyem meg.
A store hozzászólásokban túrkálni kell a registry-ben lehet ez a megoldás. Akinek megvan az eredeti, az ki tudja próbálni, a jelek szerint neked sem indult el, kíváncsian várom a megoldást, mert nálunk a lányom játszott vele utoljára. -
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #39937 üzenetére
Elvileg jönni fog az airlink Quest 1 - re is, mert sokan már használják :) a modtol nem kell félni, mostmar csak az apk-t kell felrakni ha ki akarja próbálni valaki...
Más :
Tegnap kijott az Against demója steamre [link]
Pistol whip /BeatT saber szerelemgyereke Noir stílusban (szerintem hangulatos) -
aktív tag
válasz
s:zozo #39468 üzenetére
"Representatives for Oculus and Facebook have so far only described the port as a product for "Quest 2," as opposed to a more generic platform description that might hint to theOculus Link System, which streams PC games to the otherwise portable Quest headset family."
[Legyen igazuk] -
gulasoft
őstag
válasz
s:zozo #36905 üzenetére
Megvolt. Refund szinén. Index. Állok a fánál el kéne oltani a tüzet. Nyomjam meg A-t. Megnyomom az A-t feljön az ablak hogy vödör, (de jó, lehet használni repes a kis szívem), nyomjak A-t a kiválasztáshoz. Ó mondom megy ez nekem, bár indexet nem támogat, de Asgardban már megtanultam melyik az A meg a B, hát nyomom bőszen semmi. Megnyomom a B-t visszakerülök, nyomjak A-t. És itt a kör bezárult. Kérdem én, mi a faszt csinálnak a tesztelők? Mert hogy ezt a kutya nem tesztelte, hogy ha nem oculusod van, akkor az első feladatot nem tudod megcsinálni, az nem kicsit bosszantó! És kiadják!
És pofátlanul odaírják:Fejszettek Valve Index,HTC Vive,Oculus Rift
Hát nem! -
a2d2
addikt
válasz
s:zozo #35057 üzenetére
Nem, Wifi 6-os 5Ghz-es az enyém is.
@Márton: na igen ilyen screen tearing-ről beszélek vagy mi a fene ez. Többszörösen látom, elvileg 90Hz-el kicsit javulnia kellene.
Ránéztem gyorsan, csak párat pattintgattam. Nagy különbséget nem látok. OVR tool-t is indítottam alatta, végig zöldben volt 90Hz-en is.
Asszem ez az a játék ami tényleg profitálhatna az Index 144Hz-es frissítéséből. -
camaro79
aktív tag
válasz
s:zozo #35049 üzenetére
Jaaaa, nem ugyanott. Csak akkor volt lehetosegem nezni az allapotjelzot. teljesen valtozo helyzetekben “torpan”.
illetve meg annyi, hogy a steam-es The Lab-bel
is ez volt a helyzet.
lehet veszek neki egy kulon routert es megnezem azzal.
a tobbi eszkozomet nem szamuznem az 5ghz-rol. -
camaro79
aktív tag
válasz
s:zozo #35032 üzenetére
Steam-ben vettem meg, mert ott akciós volt. Amúgy fent volt Oculus-ban is.
Érdekes, mert VD-n keresztül elindítom a Steam-et, majd ott a játékot, akkor rákérdez, hogy sima 2d, steam VR vagy Oculus VR-ban szeretném-e indítani. hiába választom az Oculus-t, a Steam VR is elindul külön. Amúgy azt figyeltem meg, hogy a Steam VR-os dolgok sokkal jobban pörgetik a gépem hűtését, teljesítményét (csak a hangokat hallom)."Azt mondod, hogy VD-t használva konstans annál a résznél kapod a piros tüskét?"
Ezt a kérdést nem értem, sorry. -
Raymond
titán
válasz
s:zozo #35032 üzenetére
A Quest-en OVRMetrics-el lathatod mennyi az aktualis FPS.
-
a2d2
addikt
válasz
s:zozo #34442 üzenetére
Nem csodálkozok ha összehasonlítom milyen felbontáson renderel alapban a Link és milyenen a VD. Főleg ha véletlenül High beállításon hagytad.
Tedd át Mediumra mert még az is natív feletti, úgy is kap kis SS-t a játék.
Szerintem nincs az a videokártya ami elég lenne ehhez a játékhoz, főleg Quest 2 90Hz-en. Legalábbis ránézésre. -
kazmerr
aktív tag
válasz
s:zozo #33891 üzenetére
Köszi a tippeket, ezt majd megnézem hétvégén, elsőre csak nekiugrottam mint bolond tehén az új kapunak...
Még várom a headstrap-et, az is sokat fog dobni, talán nem lesz annyira orrnehéz.
Tegnap nem mertem bekapcsolni semmilye monitorozó appot, mert féltem hogy ott ragadok előtte
A sidequest elég szimpi, igaz az appok nagy része felejtős, de van 1-2 kéz kontrolleres app ami zseni... Lehet hogy beleugrom, és megpróbálom ráheggeszteni azt amit motion leap alatt össze tákoltam pár leírásból. Az mondjuk furcsa, hogy még mindig nem reszelték túl a kéz felismerős algoritmusokat, látszólag kb ua dolgozik alatta mint ami a motion leap alatt. Pedig a nagyobb felbontással már értelmezhető lenne több olyan helyzet is amikor a kezek összekulcsolódnak, vagy egymást takarják (oké, ilyenkor 1-1 ujj mozgatása valszeg problémásabb, vagy full takarásban nem észlelhető, de akkor is itt lenne a ideje tovább lépni a 3-4 éves leapmotion szintről.).
-
kiskuplung
őstag
válasz
s:zozo #33605 üzenetére
Én most rápróbálok, bár ezeket írják :
refresh rate mate?
Still nothing about refresh rate eh?
Still no fix for the botched refresh rate above 60hz?
Please fix the refresh rate
refresh rate for the ♥♥♥ sake!
Fix the refresh rate already! It's painful experience. Especially in VR.
Won´t see me playing again until the refresh rate, especially for VR, is not fixed.
Fix the refresh rate please... Since patch 1.1 the game is unplayable on multiplayer in VR.
A multit próbáld ki, én se játszok semmit, de ez nagyon jó. -
kazmerr
aktív tag
válasz
s:zozo #33558 üzenetére
Amit elmond az az hogy a VD-vel folyamatos a kapcsolat a headsettel (valószínűleg feltekeri maxra a wifi chipet) ellentétben a gyári megoldással. Emiatt amikor megpingeli, akkor a hálózati elérési idő 1ms vagy az alatti. Ha tényleg ez a trükk a VD mögött akkor kimutathatóan merítenie kellene az akksit. Viszont cserében stabil és alacsony a hálózat elérési ideje.
De egyébként teljesen valid amit mond:
- nézd meg melyik csatorna a legkevésbé használt ahol játszani akarsz(erre vannak almára és droidra appok pl. csak hogy hazait mondjak: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pzolee.wifiinfo)
- állítsd be ide fixen a routered (ha nem fixen állítod akkor lehet elkezd okoskodni, és kevésbé jó csatornát választ egy pillanyatnyi zavar miatt)
- fütyültesd össze a VD-vel a headsetet
- valahogy nézd meg a headset IP címét
- pingeld meg azt az IP-t.
Ha stabil és 5m alatt van, akkor boldogság, mert gyors és stabil a kapcsolatod.
Ehhez még hozzátenném hogy mindenhol leírják, hogy dedikált eszközt kell használni a headsethez. Tehát ahhoz az 5G-hez, de leginkább ahhoz a hálózati eszközhöz csak és kizárólag a quest csatlakozzon. Nálam az 5ghz-es kapcsolat csak questre lesz (már egyre esélyesebb hogy megrendelem), az egész házban, más eszközön bőven elég a 2.5Ghz-es wifi... A quest 2 tud rejtett ssid-t keresni. Ez is jó, mert más nem próbál rákapcsolódni, ami szintén tud lassítani a kommunikáción.Ezekre azért van szükség, mert még a wifi 6 is csak fél duplex, azaz vagy ad vagy vesz - https://networkingnerd.net/2019/04/10/802-11ax-is-not-a-wireless-switch/
-
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #33553 üzenetére
az első 3 pont az már megtörtént...
a 4-es ponttal is vesztenek pár vásárlót
, de sokat nyernek is hisz nem steamen költitek a pénzeteket ha mégis maradtok a 300 dolláros majnem 2 k-s , mobil , pc-hez is használható all in one headsetnél (és utána meg vélhetően a következő generációra is magához láncol)de az egész pcvr vonal nem jelentős szám a q2-es eladásokhoz képest...úgyhogy ha páran odébbállnak simán belefér
-
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #33544 üzenetére
nem érted mit írtam
a pc-s változat jelenik meg oculus storeban is ... a nagygépes...ugyanaz mint steamen...
most is ez van csak most még választhatsz h melyik storeból szeretnéd megvenni... és eddig sokan inkább a steamest választották...
az hogy nincs minden ami a steamen van , az elsősorban abból fakad h az oculus nem mindenkit enged be...elenyésző embert veszítene egy ilyennel az fb...
a kötelező fb login egy sokkal keményebb lépés volt ilyen szempontból, mert az konkrétan kizáró ok sokaknál , mégis meglépték...de 300 dollár a q2 jóü paraméterekkel úgyhogy a nap véghén ugyanúgy ezt választja , aki most is ezt választotta
-
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #33539 üzenetére
multiplatform címekről beszélek én is ...
sony konzolra a ps store -ból kell vásárolnod a multiplatform címeket is...értsd : q2 -re a pcvr címeket az oculus storeból kell venniigazából a steamen nincsenek igazán exkluzívok , mert ott máshogy álltak hozzá a vr témához...(inkább olyan játékok vannak akiket afb nem enged be a storejába , mert szerintük sz.r vagy mert nem csináltak belőle oculusost , mert minek hisz úgyis megy stemből is egyelőre
attól h nem erőlteti a komoly pcvr játékokat , attól még az Oculus storeban ugyanúgy meg fognak jelenni (PC required )ezek a játékok...a legnagyobb potenciális piac , minden vr fejlesztőnek elemi érdeke h ott is ott legyen (persze ha FB elég jónak találja)
-
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #33535 üzenetére
konzolok multiplatform címek: szerintem pl ps4-en és ps5-se lehet majd Microsoft storeban vásárolt címet használni
ha kizárja a steamet akkor esetleg Alyx nem lesz , de a vr piacon mindenki ott akar lenni az oculus eszközökön is...szóval lesz szépen oculus store-os verzió (sőt a legtöbből van is) az adott játékból és neked majd ott kell megvenned /újravenned...
nem olyan nagy dolog ez, így még jobb lesz lesz a támogatás meg jobb user élmény stb bullshitekkel majd lekommunikálják...
a kötelező fb is a jobb élményért vande most komolyan : Miért ne csinálnák meg?
aki most q2-t vesz , az akkor is q2-t venne a nap végén (páran persze így már nem ) -
barcalaci84
őstag
-
Márton
nagyúr
válasz
s:zozo #33365 üzenetére
De a Climb crossbuy, miért nem töltöd a Quest-re? Gyengébb minőségű az a verzió?
camaro79: kár a privátért, mert nekem is pont ez a puzzledarab hiányzik a diszkurzusból, hogy miért nem lehet direkt a kapcsolat a PC és Q között wifi6-tal. Az alaplapi wifi vagy egy ilyen stick nem működik AP-ként?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
s:zozo #32959 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog!
Azt hiszem megveszem én is, a béta jó volt. Ha lesz kedvetek multizni, szóljatok! Egyelőre csak XB controllerrel tudok játszani, de majd jövő hétvégétől a Hotas-szal.
(#32969) Jinxb1rd: A játék maga jó, ez már a béta alatt is kiderült. Ha a VR implementációt nem rontják el, akkor szerintem könyvelhető a VR verzió sikere. Aki szereti az SW-t és a multiplayert annak ez infinite szórakozás lesz VR-ban.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
s:zozo #32933 üzenetére
Szerintem sok mindent ki tudnak javítani benne, ha akarnak. A többnyire negatív értékelés erős túlzás, mert nem gány a játék, az irányítás, interakciók, fizika sokkal jobban meg van csinálva, mint a legtöbb Vr játékban, sokkal. Ráadásul 20 dollár körüli árért (pistol whip kerül ennyibe) égbe kiáltó bugok sincsenek benne, a játékmeneten kell változtatni.
Inkább az a pechje hogy nagyok voltak az elvárások és az emberek most csalódottak.
Ha a VR szegmens így megy tovább, akkor a G2 hiába lesz jobb, inkább eladom, akár még bontatlanul vagy megy refund, és az Oculus Rift S marad. -
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #32615 üzenetére
Usb 3.0 kábel volt nekem és homeban is tetszett neki... A hangert nyekergett a driver én, de aztán csak elindult az is valahogy...
Már nem emlékszem pontosan, de Koridoben az AlVr (wireless streming) 1mp volt körönként a lassulás, linkkel 3 vagy 5 tized körönként a rift S hez képest...
-
törölt tag
válasz
s:zozo #32541 üzenetére
A PH - Steam példát nyilván hipotetikusan hoztam fel, de mondok jobbat:
A Microsoft a tulajdonosa többek között a Linkedin-nek, a Skype-nak, a Minecraftnak és az XBoxnak. Na most képzeld el, ha ezeket a teljesen különböző szabályrendszerrel működő platformokat egy account alá vonnák és az egyikben elkövetett szabálysértés esetén automatikusan letiltanának az összes többiről is. Ha a gyerek cheatel Minecraft-ban, akkor onnantól dobhatod a Skype és a Linkedin kontakjaidat, az XBox meg jó lesz ajtótámasznak.
A Microsoft is érvelhetne azzal, hogy de hát kellő körültekintéssel el lehet kerülni, hogy töröljék az accountodat.
De ez mégis min változtat?
Egy ilyen account összevonás kizárólag egy valakinek lenne jó: az MS-nek, mindenki más csak szívna vele.Ahogy a facebook account kötelezővé tétele is kizárólag a facebooknak jó, az Oculus usereknek a legjobb esetben is kényelmetlenség, rosszabb esetben biztonsági kockázat.
Márpedig ha egy cég a tulajdonos egyéb üzleti érdekei kiszolgálása érdekében ront a terméke minőségén, az olyan válságtünet, amiért ajánlatos még időben elhagyni a süllyedő hajót, mert ez nagy eséllyel a jövőben sem fog változni. Ezer százalék, hogy a facebook egyéb, az Oculus platformtól teljesen független szempontjai fognak prioritást élvezni a VR felhasználói élménnyel szemben.
Ezért mondom, hogy a kötelező facebook regisztráció nem apró adminisztratív kényelmetlenség, hanem az Oculus számára a vég kezdete. -
törölt tag
válasz
s:zozo #32505 üzenetére
A gyanú úgy értendő, hogy a bannolást a legtöbbször algoritmusok végzik, azaz érkezik x számú panasz és az automatika reflexből letilt.
Ugye az egész Facebook rendszer több százmillió accountra van kitalálva, amiből több millió lehet a direkt üzleti vagy poltikai befolyásolásra gyártott fake. (Az ilyeneket teljesen jogosan üldözi a Facebook.) Ekkora mennyiségű profilt nyilván képtelenség humán munkaerővel ellenőrizni, így első körben letilt a bot, majd ha szerencséd van, akkor visszakönyörögheted magad a rendszerbe, ha egyáltalán veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek.
Pont ezért nem lenne szabad különböző célú és jellegű accountokat összevonni.Most képzeld el, hogy ha a PH profilodat összekötnék a Steam fiókoddal. Onnantól százszor is meg kellene gondolnod, hogy kinek mit mondasz, mert nem csak a PH hozzászólási jogodat buknád, hanem az összes Steames vásárlásodat is.
Persze legyél mindenkivel jó fej, ne trollkodj, stb. stb. de ha hülye vagy a PH-n, akkor bannoljanak onnan, ha meg a Steamen, akkor meg onnan, de a két szabályzatot és a szabálysértések szankcionálását ne keverjék még akkor se, ha ugyanaz a tulaja a két rendszernek, mert simán lehet valaki egyszerre PH troll és szabálykövető Steam felhasználó. -
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #32507 üzenetére
növények is vannak néhol stb...
továbbra is arra akartam utalni h itt láthatóan a fejlesztők részéről meg volt a törekvés h többet adjanak quest 2-n...de nem kapunk egy gyökeresen más játékot ...alig észlelhető apró javitásokra futja az xr2 -vel , mert a felbontásnövekedés elvitte a grafikonon "2x" akkora cpu/gpu erőt
quest pro ezamit quest 2-re készítenek az menni fog quest1-en is
-
törölt tag
válasz
s:zozo #32499 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy regisztrálsz egy online szolgáltatásra és ha megszeged a szabályzatát, akkor elbukod az accountodat esetleg a vásárlásaiddal együtt.
Ez nyilván mindenhol így van, a korábbi Oculus modell is ilyen volt.
Itt az a gáz, hogy egymással semmilyen összefüggésben nem álló szabálysértések gyanúja(!) esetén is bukhatod az egészet.
Minden szabályozás legalapvetőbb tulajdonsága (kellene, hogy legyen), hogy csak az élet egy jól körülhatárolt részére vonatkozik és csak egy adott területen szankcionálhat.
Közlekedési kihágásért be lehet vonni a jogsit, lehet kiszabni pénzbüntetést, de mondjuk nem kapcsolhatják ki a lakásodban az áramot. Ha pedig nem fizeted a villanyszámlát, akkor nem vehetik le a kocsid rendszámát vagy rúghatják ki a gyerekedet az iskolából.
De még bűncselekmény esetén is csak limitált lehetősége van az államnak, hogy mely jogaidban korlátozhat és csak a törvényben részletesen leírt szankciókat alkalmazhatja.
A kötelező Facebook regisztráció ezt az alapvető jogelvet sérti.
Ráadásul 100%-ban a Facebook megítélésén múlik, hogy mikor, miért és hogyan szankcionál. Nincs semmilyen fórum, ahol a vitás eseteket ki lehetne tárgyalni, még csak figyelmeztetniük sem kell account törlés előtt.
Ez persze a legtöbb online szolgáltatásnál is így van és alapvetően azért nem kell tartani a visszaélésektől, mert a szolgáltató és az ügyfél között kölcsönös érdeken alapuló kapcsolat van, azaz a szolgáltatónak nem érdeke ok nélkül megválnia az ügyfeleitől.
Csakhogy a Facebook esetében olyan szerteágazó szolgálatás rendszerről és olyan átláthatatlan és követhetetlen érdekhálóról van szó, hogy nem tudhatod, hogy mikor kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor minden együttműködésed ellenére a Facebooknak érdekében áll kicseszni veled. -
törölt tag
válasz
s:zozo #32494 üzenetére
Ami meg az adatvédelmi aggályokat illet (hogy az se maradjon ki), az arstechnika cikkben írja a csávó, hogy pl. a Facebook Venues app folyamatosan rögzíti a Quest összes kamerájának a képét, állítólag azrért, hogy ha egy másik user bejelentést tesz ellened, akkor ki tudják vizsgálni az esetet. Ilyenkor figyelmeztetés nélkül feltölti az összes felvételt és a Facebooknak jogában áll korlátlan ideig tárolni és elemezni őket.
-
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #32477 üzenetére
Én Carmack beszéde alapján írtam, h nincs olyan sok headroom... Mert elviszi a plusz eroforrast a nagyobb felbontas, nagyobb kep frissítés és h az akksi miatt nem is jarathatjak csúcson az Xr2-t... Quest 1 már nem lesz a piacon , de az xr 2 bol se tudnak sokkal többet kihozni a játék fejlesztok...
Majd jön a következő generáció... -
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #32469 üzenetére
Quest 2 n sokkal jobban fog kinezni ez kétségtelen...
Én arra írtam h nem lesz külön fejlesztés Quest 2 - re... Megcsinaljak quest 1 re és a quest 2 - n meg jobb lesz, mert magasabb felbontas, esetleg 90 Hz esetleg kicsit jobb textúrák stb kevesebb ffr...
Papíron a 835 és a Xr2 közti kulonbseghez képest lesz kicsi a különbség... Nincs akkora headroom egyszerűen.... -
a2d2
addikt
válasz
s:zozo #32442 üzenetére
A Quest 58-72mm-ig állítható. Nekem is jó volt a szélső érték.
A Rift S is állítólag jó 72mm-ig.
Nem értem egyszerűen miért kellett most levágniuk a felső szegmenset.
Pedig állítólag teszteltek 5 és 7 állású kapcsolót is és utána döntöttek úgy hogy elég lesz a 3 állású mert hogy ez mindenkinek jó. Nagyon kíváncsi leszek.
Mondjuk az LCD korlátból kiindulva lehet hogy a szélsőértékek nem változtak volna, csak a közbenső állások sűrűsödtek volna be.
Ha nem lesz jó visszaküldöm novemberben és veszek egy Questet 100-ért.@Márton: [link]
-
kiskuplung
őstag
válasz
s:zozo #32313 üzenetére
És amúgy ez egy jó játék? (Én még a C64-es Newcomeren nőttem fel, és elsők közt vettem meg a legutolsó Might and Magic-et is, szóval a tile based crawlerek nekem nagyon bejönnek)
-
Raymond
titán
válasz
s:zozo #32194 üzenetére
"Oculus Debug tool-ban állítható Link értékeknek van még szerepük, vagy értelmüket vesztették? Estleg kiegészíthetik egymást?"
Igen van, az az utolso/elso lepcso (attol fugg honnan nezed) es a PC-s oldalon mindig befolyasolja a beallitasokat. Tehat a PPDP Override szorozni fogja azt a felbontast amit a Performance/Balance/Quality alapbol hasznalna, a Distorsion Curvature es az Encode Resolution Width pedig a kodolast. Egy dolgot viszont az ODT nem allit az pedig a Quest-en hasznalt felbontas amibe a kodolt kep dekodolodik, az pedig a Quality beallitassal a legmagasabb igy erdemes azt hasznalni. Persze csak ha van a PC-ben eleg kakao. Az egyes beallitasokon igy neznek ki a PC-s Render Resolution, Encode Resolution es a Quest Render Resolution:
Render Res Encode Res Render Res
PC PC Quest
-----------------------------------------------
Performance 1552x1712 2016x1120 1568x1728
Balanced 1808x2000 2016x1120 1808x2000
Quality 2064x2272 2880x1600 2064x2272A Balanced az ami eddig is az alap volt. Itt volt erdemes az ODT-ben a Distortion Curvature-t Low-ra az Encode Resolution Width-et pedig 2784 vagy afole allitani. Az elejen 2912 volt az ajanlott, de par verzioval ezelott volt egy bug ami 2784 folotti ertekekkel crash-elte az egeszet igy ez maradt nalad pedig azota javitottak igy mehetett volna vissza.
A fenti szamoknal annyit fontos meg tudni hogy a ket szelso (Render Res) szemenkent a kozepso (Encode Res) pedig mindket szemre ertendo.
Tehat per pillanat egyszeru a dolog - ha birja a geped akkor allitsd Quality-ra es nem kell semmivel jatszani.
-
aktív tag
válasz
s:zozo #32187 üzenetére
"kétszer is csippant az óra, ill a számlapnál a szürke sávnál szólalnak meg a harangok"
A második csippantás sorozat már a kongatás előtti, Szürke, zöldes sáv ha elfogy, szólalnak meg a harangok, akkor még van idő elérni a közeli ladikot, ill bekenni magunkat zombi testrésszel.
Abba maradt, de most folytatom.
Második végigjátszásnál (30 nap) tartok, mert elhagytam fegyvereket és más alkatrészeket. Egyet biztos nem dob a játék egy bizonyos küldi után.
Imádom a játékot, remélem a The Walking Dead Onslaught is jó lesz. -
gulasoft
őstag
válasz
s:zozo #31876 üzenetére
Ne viccelj már mi lehet olcsóbb a tépőzártól, aminek 990Ft a métere?
[link]
A questhez azért hallottam pár emberkétől hogy ilyen olyan párnázott megoldásokat vettek, hátra powerbankot, hogy ne legyen annyira orr nehéz, a kontrollerhez egy gumis borítás szíjjal. Most ha ehhez képest is olcsóbb anyagokból rakják össze, akkor vajon mennyit kell majd pluszban rákölteni, hogy megközelítse kényelemben a rift-s-et? Ezek azért 100 euróval megdobják az árát. Ha szerinted az olcsóbb anyag nem silányabb, akkor mitől olcsóbb? (bár a magyar közmondás, hogy olcsó húsnak híg a leve, egyre inkább igaz a mai műszaki cuccokra). Vettem egyszer (soha többet) Tescoban kínai szúrófűrész lapot 100Ft 4 darab. Beraktam, sima fához elkopott 3 mp alatt, a második már a befogáskor eltört, a maradék a kukába végezte. Nagyon kevés olyan anyag van ami olcsóbb és jobb minőségű, de ne legyen igazam, és legyen olcsóbb és legalább annyira tartós mint a mostaniak. -
kerti008
aktív tag
válasz
s:zozo #31730 üzenetére
Az ev jateka.
Elkovettem azt a hibat hogy mevettem a vorx-ot aztan hamar rajottem hogy a nyakammal kell celozni.(meg a fegyverek tul nagyok voltak) A vorpx fejlesztoje csak a drivert kesziti el de az iranyitast nem irja at meg az open source koddal rendelkezo jatekoknal sem.
Az altald linkel nativ Quest portnak at lett irva az iranyitasa a Quest controllerjeire sot meg a lezeriranyzekot is be lehet kapcsoni.
Tegnap kezdtem el az Alien Isolation-t ( es beruhaztam egy xbox kontrollerbe is) de ugy nez ki felre kell tennem mert a RTCW- t kell jatszom elsonek.
Valahol igaz hogy a tartalom adja el a headset-et es nem a muszaki parameterek mert a 3dfx is a kompatibilitasaval volt piacvezeto persze aztan megbukott amikor elhanyagolta a fejleszteseket es a versenytarsak elkeszitettek a megfelelo drivereket meg patch-eket a jatekokhoz. De akkor is evekbe telt.
Szarencsere mostanaban a Half Life Alix-on kivul nem jott ki jo story alapu FPS es igy a versenytarsaknak nem kell felnie a Quest elore toresetol. -
kerti008
aktív tag
válasz
s:zozo #31664 üzenetére
Gyorsabb ha megnyitod a Paint-ot, custom color jobb felso sarok, kicsereled 16-ra a harom szint majd elmented. A resize-nal elotte beallitassz valami 2:1 aranyt pl. 3200x1600. A kovetkezo lepes kitoltod a kepet az uj szinnel es elmented a kesz kepet.
Raymond: elkepzelheto de ket ugyanolyan oled panel a tv-ben is maskepp viselkedik kulonbozo kepfeldolgozo processzorral. A dragabb verzioba jobb a procrsszor es a kepminoseg is bizonyos esetekben. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
s:zozo #31551 üzenetére
Quest-hez kábel ajánlás van az összefoglalóban is, persze ha szükség van plusz infóra az mindig jó ha kerestek a topikban is!
Ha kell még valami fontos infót hozzácsapni az összefoglalóhoz vagy még több ajánlott kábelt szeretnétek, szóljatok, adjatok linket és kiegészítem. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest