Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

Sziasztok, egy Xiaomi Mi Wifi Mini routerrel kapcsolatban kérnék segítséget.

Az itt írt leírást követve próbáltam volna rá a gyári firmware helyett OpenWRT-t tenni: [link] pontosabban a Quick OpenWRT Installation metódussal. Vélhetően az OpenWRT oldaláról leszedett firmware bizonyult rossznak, mert a flashelés ugyan elviekben sikeresen végigment, a gyakorlatban utána a router nem indul és az ott írt gyári firmware visszatevős módszer sem működik. Igaz, nyilván ez az a rész, ahol bármi félremehetett - épp csak semmilyen hibaüzenettel nem találkoztam, egyszerűen csak nem indult el utána a router.

Ez annyit tesz, hogy nem érhető el semmilyen IP címen (illetve a fő router kioszt neki ugyan IP-t, csak épp azon az IP-n nem érek el felületet böngészőben), illetve boot-kor rövid narancssárga villogás után pirosan és lassan villog.

A gyári firmware-s USB stick-es reset-elési kísérleteknél egy rövid ideig narancssárgán világít a led, majd két-három narancssárga "pislogás" és utána átvált folyamatosan égő piros led-re.

Van valamilyen módszer arra, hogy viszonylag egyszerűen visszahozzam a routert és OpenWRT-t tegyek rá sikeresen? (Utóbbi azért lényeges, mert a gyári firmware-rel nem kezel USB-s LTE modemet.)

Kiegészíteném még azzal, hogy a leíráshoz képest nem húztam ki a "fő" routeremet a helyéről, hogy a helyére bedugtam a Mini-t, hanem az utóbbi egy gigabites switch-re volt dugva és nyilván az ennek megfelelő IP címre módosítva hajtottam végre a fenti leírást.

Előre is köszönöm a segítséget. :R

Új hozzászólás Aktív témák