- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
hosszú hetek után eljutottam oda,hogy összerakjam a ch340-es usb-serial adapteremhez a max232-es illesztőt a t-com-os zte h201l-hez... 115200/8/n/1 portbeállítással a hottentotta karakterek olvasható karakterekké formálódtak a max232n-nek köszönhetően
már csak az a kérdésem, hogy ezt a t-comos szofvert ki tudom írtani belőle? mondjuk egy openwrt-t raknék a helyére.webui frissítő nem játszik, látszólag lemegy a frissítés, de ugyan úgy a t-comos szoftverrel indul
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem hátha tud valaki nekem válaszolni. Van kettő darab Asus ac57u típusú routerem. Egy az emeleten egy pedig a földszinten. Egyenlőre gyári firm van rajtuk. Az emeleten van egy nas célra befogott omv-s gép aminek a távoli elérése ddns-el van megoldva, valamint mivel az említett gép nem üzemel folyamatosan ezért távolról amikor szükségem van rá wol-al van felébresztve. Ezeket a gyári firmwareben be lehet állítani és az android appból is ébreszthető a gép. Viszont szeretnék egy vpn-t is hogy a távoli elérés biztonságosabb legyen. A lenti router access pointként működik. A fenti még pluszban a nyomtatót is megosztja a hálózaton. Ezeket mindet meg tudnám oldani az openwrtvel is? Van esetleg androidos applikáció amiből lehet wol-t indítani? A gyári rendszerből a vpn hiányzik. Minden más tökéletesen működik.
-
ZPKing
tag
Sziasztok.
Következő probléma megoldásában kérnék segítséget mert nagyon elakadtam.
Router: TP-Link TL-WR710N v1, Firmware Version GoldenOrb_2016-04-01 ( OpenWRT r48430 ) / LuCI 15.05-187-gfe2a27c Release (git-16.018.33482-3201903)
Hozzá házasítva egy Független Huawei E3372,
Digi sim kártyát kértem és a netet szeretném vele megosztani.
De egyszerűen nem tudom belonfigolni hogy kapcsolódjon is.
modemet látja a router:
Modem :HUAWEI_MOBILE HUAWEI_MOBILEModem 1
Modem ID : 12d1 : 1506
Provider : Failed to Connect : Pin Locked
Comm Port :/dev/ttyUSB1
IMEI számot is írja szépen.interface-be hiába csinálok különféle beállításokat egyszerűen nem tudok kapcsolódni.
Protocol: UMTS/GPRS/EV-DOL2TP
modem device: /dev/ttyUSB1
Service Type -Please choose-
APN internet
PIN beírva
PAP/CHAP username üres
PAP/CHAP password üres
Dial number: *99#
Advance fül alatt alapon minden
Tud valki egy jó konfigot hogy működésre bírjam a digi kártyát.Köszönöm szépen
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #14595 üzenetére
Megadta magát a flash IC?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
eddig tartott a "stabil" működés
ledobott a wifi, bejelentkezést kért... ráláptem a 192.168.1.1-re kábelről és ez fogadott
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:247: /etc/config/luci seems to be corrupt, unable to find section 'main' stack traceback: [C]: in function 'assert' /usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:247: in function 'dispatch' /usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:144: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:143> -
Archttila
veterán
válasz
st3v3np3t3r #14592 üzenetére
Nekem az Archer C7 v4-en volt ilyen gondom a gyari szarral, de hamar jott a gyogyir, azota hawaii van.
Mar csak egy fincsi stable ATH79 hianyzik, integralt Luci-val. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Megkergült a gyári fw a tplink archer c2-őn,belassult a net, nyomtam neki egy reset gombot,de nem akart csatlakozni pppoe-n, kikapcsoltam 1perc múlva vissza, úgy sem... Így kísérleti jelleggel megint Openwrt-zek...
beállítottam az interfészt, mentés végére már élt a kapcsolat
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabifotos #14589 üzenetére
Sokat nem lehet látni abból a képből (vagy nekem rossz a szemem), egyrészt a színösszeállítás, másrészt a kicsinyítés miatt. De mintha a külső port nem lenne megadva, így bármely portra beeső kérést a belső IP 21-es portjára forward-ol.
-
krealon
Topikgazda
válasz
szabifotos #14587 üzenetére
A portokat valamiért nem tudom kinyitni.
Az egesz hercehurca elott meggyozodtel rola, hogy a routerd kulso laba (WAN) rendelkezik-e publikus (az interneten ervenyes, barhonnan elerheto) IPv4 cimmel?
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
ROOter firmware-t használtam eddig, az interfészeket előre konfigurálták a készítői. Az oldalunkról le lehet tölteni az egész build rendszert, szépen haladok is a fordítással. Azt szeretném kérdezni, hogy az interfészek beállítását, azt hol találhatom meg a build rendszerben?
-
vargalex
Topikgazda
Ez elvileg minden nap 09:05-kor újra kellene indítsa a routert. Miután szerkesztetted a crontab-ot, újraindítottad a cron-t, vagy a routert? Ugyanis, ha nincs a crontab-ban semmi, akkor a cron nem indul.
Illetve a környezet hiánya miatt talán jobb, ha teljes útvonallal hivatkozol a parancsra, azaz/sbin/reboot
-
biega
aktív tag
Mi lehet a gond?
Ez szerepel a crontabban, de nem indul újra a router:05 9 * * * * reboot
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zolka95 #14574 üzenetére
Adj futtatási jogot a parancsnak:
chmod +x /etc/init.d/usbdrive
Persze, ettől nem lesz jó, mert magát a drive-ot nem látja.Az UAS, az valóban az USB Attached SCSI. 2010-ben mutatták be, így ha régi firmware-t használsz, akkor ott nem is lesz ilyen. Egyébként a
kmod-usb-storage-uas
kernel modul kell hozzá. RPi-n is megnézheted, hogy melyik modult használja hozzá. Dugd rá az RPi-re és nézd meg az újdmesg
bejegyzéseket. -
zolka95
őstag
válasz
Dadan01 #14572 üzenetére
Windows és RPi Libreelec is látja ntfs fájlrendszerrel.
vargalex
USB Attached SCSI?
A gyártó oldalán azt írja támogatja.+ Egy logoutos leírás alapján csináltam.
Még ezt írja a legvégén:"A következő induláskor már fel is csatolja a rendszer a meghajtót a /mnt/hdd mappába.
A szolgáltatás indítása/leállítása/újraindítása parancssorban/etc/init.d/usbdrive stop/start/restart"
Erre a parancsra ezt kapom: "permission denied". SSH-n keresztül root-tal lépek be.
-
zolka95
őstag
Üdv!
Fel lehet csatolni egy 4TB-os 3,5"-ös HDD-t mobil rackben (USB3) egy 1043NDv2-re? Ha igen akkor mit rontottam el? Mert luciban nem tudom felcsatolni az ntfs fájlrendszerű vinyót, nem látja. Ext4 pendrive-al próbáltam, azt azonnal látta.Ezeket a csomagokat telepítettem:
kmod-fs-ntfs, ntfs-3g, kmod-usb2, kmod-usb-storage, kmod-usb-storage-extras, kmod-usb-core, kmod-scsi-coreLefutattam ezt a parancsot:
cd /mnt
mkdir hdd
nano /etc/init.d/usbdriveés bemásoltam ezt, elmentettem
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=98
STOP=40
start()
{
echo -n "Mounting USB drive: "
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
echo "Done."
}
stop()
{
#/etc/init.d/transmission stop
echo -n "Umounting USB drive: "
sync
sync
umount -l /dev/sda1
echo "Done."
}
restart()
{
#/etc/init.d/transmission stop
stop
start
#/etc/init.d/transmission start
}rendszernapló ilyet ír:
[ 403.052819] kmodloader: loading kernel modules from /etc/modules.d/*
[ 403.063305] usbcore: registered new interface driver ums-alauda
[ 403.071603] usbcore: registered new interface driver ums-cypress
[ 403.080017] usbcore: registered new interface driver ums-datafab
[ 403.088240] usbcore: registered new interface driver ums-freecom
[ 403.096859] usbcore: registered new interface driver ums-isd200
[ 403.105125] usbcore: registered new interface driver ums-jumpshot
[ 403.113498] usbcore: registered new interface driver ums-karma
[ 403.122393] usbcore: registered new interface driver ums-sddr09
[ 403.130681] usbcore: registered new interface driver ums-sddr55
[ 403.139278] usbcore: registered new interface driver ums-usbatA luci nem jelzi a hdd-t a csatolt fájlrendszereknél.
-
Meddu
tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni!
ezt az üzenetet kapom ha be akarok lépni a routerembe.
"Unable to launch the requested CGI program:
/www/cgi-bin/luci: No such file or directory"
mit tudok vele tenni? -
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #14563 üzenetére
Nem, még kell a konfig fájl a /etc/config mappából. És ha kliensed is volt, akkor az még mást is igényel, egyrészt egy etc/init.d/vpnclientX valamint a hozzá tartozó konfig fájlt azt most így fejből nem tudom hova teszi a webes script.
-
Headless
őstag
válasz
SteveBeard #14561 üzenetére
szia! az openvpn certificatek az /etc/openvpn mappában és/vagy a /etc/easy-rsa mappában találod meg.
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Suste/Headless 14.07-es Openwrt alatt készített openvpn szerver/kliens fájlokat át tudom-e rakni egy 18.06-os Openwrt alá? Ha igen, akkor milyen mappákat, fájlokat kell átmásolnom?
Előre is köszönöm! -
vinibali
őstag
válasz
szabifotos #14558 üzenetére
egy közös mappa a Google Drive-on
Nextcloud vagy ownCloud, de ezeknek már komolyabb erőforrásigénye van mint egy vsftpd-nek. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Azharel #14555 üzenetére
nekem nem...
Gyurka6: 16os számrendszer
én anno futottam bele hasonlóba egy rootolt babrált kínai márkás telefon miatt,használt mobilosnál vettem... az istenért nem akart se mobilhálózatra se wifire csatlakozni, mint kiderült, az IMEI száma és a WLAN MAC volt átírva, visszaállítottam a gyári a szoftvert és visszaállt az eredeti IMEI meg WLAN MAC és máris működött a teló
-
szabifotos
senior tag
válasz
szabifotos #14547 üzenetére
SSH-ra nincs is feltétlenül szükségem. Ki is kapcsoltam a NAS-ban, és ezért lepődtem meg, hogy megjelent a külső cím.
Akkor másképp kérdezem: Amire nekem az FTP kelllene, hogy családtagok rá tudjanak mászni kívülről a NAS-ra. Ezért gondoltam legegyszerűbbnek az FTP-t a 21-es porton. Csak windows alatt becsatlakozik és már látja is a fájlokat. Mi erre a legbiztonságosabb megoldás, amit egy laikus is használni tudna?
-
Gyurka6
őstag
válasz
st3v3np3t3r #14554 üzenetére
Valaki a hasára üt és beír egy bármlyen számot....
-
Azharel
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #14554 üzenetére
és ez most nagy gáz ?
-
-
Azharel
aktív tag
Valaki árulja el nekem miért van az, hogy miután felteszem az openwrt-t az ac57u-ra akkor minden stimmel, bármit tudok rá telepíteni és törölni, majd miután eltelik kb 1 nap akkor mindenre ezt az üzenetet kapom "Read-only file system error code 255"
-
vinibali
őstag
válasz
szabifotos #14547 üzenetére
szia.
ha a hálózaton belülről akarod elérni, akkor a wan* checkbox-ot még véletlenül se aktiváld a tűzfal szabálynál!
sőt még akkor se, ha kívülről. ezek nem biztonságos protokollok ilyen felhasználására a nyílt internet felől. szóval, aFrom any host in wan
nem nyerő. az ilyen portokat célszerű meghagyni csak belső használatra és mondjuk VPN-en keresztül használni vagy SSH tunnel-lal.
az SSH továbbítást is érdemes lenne kicsit átgondolni, nagyon sok robot van "odakint" amik scannelnek éjjel nappal. egy példa:
Secure your router's access -
vargalex
Topikgazda
válasz
hódmaci #14545 üzenetére
Szia!
A Power led kivételével kapcsolható.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Azt el lehet érni valahogyan, hogy a routeren az összes led ki ill. be kapcsoljon napszaknak megfelelően?
Amennyiben igen tudnátok segíteni hogyan tudnám ezt elérni?Vagy marad a szikszalag.
1043nd v1 -
sonar
addikt
Sziasztok,
Megcsináltam a 4MB->8MB-t, a router el is indult rendben viszont a kimenetet illetően egy picit bizonytalan vagyok.
Ezek a particiók jöttek létre:root@LEDE:~# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00020000 00010000 "u-boot"
mtd1: 00138b48 00010000 "kernel"
mtd2: 006974b8 00010000 "rootfs"
mtd3: 00460000 00010000 "rootfs_data"
mtd4: 00010000 00010000 "art"
mtd5: 007d0000 00010000 "firmware"Illetve LEDE szerint van 4.10 MB szabad helyem. (ez lenne a rootfs_data partició?)
Szóval mit gondoltok ez így rendben van?
-
vinibali
őstag
válasz
vargalex #14534 üzenetére
arra gondoltam, hogy valós időben megetetni egy porton keresztül a Wireshark-ot.
ssh user@myledebox tcpdump -i eth1 -U -s0 -w - 'not port 22' | sudo wireshark -k -i -
https://openwrt.org/docs/guide-user/firewall/misc/tcpdump_wireshark#capturing_packets_from_an_openwrt_appliance -
anglergab
addikt
válasz
vargalex #14534 üzenetére
Köszönöm vargalex, vinibali!
1043ND V2-esem van.
rpcapd nincsen lefordítva, a Cloudshark már nem működik OpenWRT-vel.Maradt a tcpdump ssh-n való pipe-olása illetve a port mirroring - bár ez utóbbi wlan-nal gondolom nem működik, ugye?
Amúgy VPN-en szeretném egy windowsos Wireshark-on online követni a wifi forgalmat.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vinibali #14533 üzenetére
A kolléga online szeretné, nem bizonyos időközönként.
De, hogy érdemben is hozzászóljak: vannak olyan switch-ek, amelyek képesek a port mirroring-ra (pl. TP-Link TL-WR1043ND). Ha viszont az adott hardware erre nem képes (vagy nem került megvalósításra), akkor iptables-el lehet megoldani.
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Van rpcapd OpenWRT-re?
Nem találtam.Vagy van ötletetek, hogyan lehetne egy OpenWRT-s routert Wireshark drónként/capture eszközként használni? Azaz hogy helyi hálózaton egy Wiresharkot futtató PC-nek élőben tükrözze bizonyos interfészeinek az IP forgalmát?
-
Hakkuuuh
tag
válasz
hódmaci #14513 üzenetére
Szia!
Én most álltam át tp-link wr1043ndv1-ről v2-re. A v1 lett a repeater. Annak teljesen jó, annyira minimális erőforrást igényel, ilyen módban. FB / Marketplace-en biztos találsz mindegyikből.
Előtte: Xiaomi Mi WiFi Repeater Pro Extender 300Mbps-em volt ezt meg még egyszerűbb beconfigolni. Ebayről pár ezer Ft.
Üdv
-
vinibali
őstag
válasz
anglergab #14527 üzenetére
igen, tud olyan opciót a sysupgrade és elvileg nem kizárt, hogy sikerül is. de ha csak távolról férsz hozzá, szerintem egyelőre napold el a dolgot.
én talán épp a 15.05->17.01 frissítéssel jártam úgy, hogy menteni akartam a beállításokat és a vége failsafe módos reset lett. -
vinibali
őstag
válasz
anglergab #14525 üzenetére
nekem gond nélkül felpattant a csomag innen:
http://downloads.openwrt.org/releases/19.07-SNAPSHOT/packages/mips_24kc/base/adb_android.5.0.2_r1-2_mips_24kc.ipk
viszont nagyon sok olyan függősége van, ami már a 15.05 és 18.06 között nagyon megváltozott.root@OpenWrt-Bercsenyi:~# opkg info adb
Package: adb
Version: android.5.0.2_r1-2
Depends: libc, zlib, libopenssl1.1, libpthread
Status: install user installed
Section: utils
Architecture: mips_24kc
Size: 49607
Filename: adb_android.5.0.2_r1-2_mips_24kc.ipk
Description: Android Debug Bridge (adb) is a versatile command line tool that lets you communicate with an emulator instance or connected Android-powered device.
Installed-Time: 1566411521szerintem nyomj neki egy sysupgrade-et
-
anglergab
addikt
válasz
vinibali #14524 üzenetére
A mips_24kc-s bináris sem indult el.
# file /usr/bin/adb
/usr/bin/adb: ELF 32-bit MSB executable, MIPS, MIPS32 rel2 v
ersion 1, dynamically linked (uses shared libs), corrupted s
ection header size
# file /usr/bin/iftop
/usr/bin/iftop: ELF 32-bit MSB executable, MIPS, MIPS32 rel2
version 1, dynamically linked (uses shared libs), corrupted
section header size
# /usr/bin/adb
bash: /usr/bin/adb: No such file or directory
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Chaos Calmer-re (ar71xx, TP-Link WR1043ND V2) szeretném feltenni az ADB OpenWRT csomagot, ám az csak újabb verziókhoz van lefordítva.
Ellenőriztem a függőségeket, megvannak. Viszont az újabb verziókhoz nincs ar71xx architektúra.
Megnéztem, MIPS 74kc van a cpuinfo-ban, így kiszedtem a binárist a mips74kc, mips24kc architektúrájú csomagokból, de rossz architektúra miatt egyik sem indul el.Van ötletetek, hogyan lehetne ADB-t telepíteni erre, OpenWRT frissítés nélkül?
-
sonar
addikt
Egy apróságot tennék csak hozzá. Ha olyan a környezet, hogy fontos a biztonság (vagy paranoidok vagyunk vagy élvezzük, hogy a dolgok mélyére ásunk) a root user kulcsát nem adjuk ki. Helyette kreálsz egy technikai usert, aki egyébként loginolni nem tud, de kulcsot tudunk neki csinálni, és az adott mappára rendelkezik a megfelelő jogokkal (teszem azt elég csak a read) és a NAS annak a nevében húzza le a backup file-okat.
-
footy
addikt
válasz
stopperos #14517 üzenetére
Van benne valami amit mondassz. Úgyhogy most úgy csináltam meg, hogy a routeren megcsinálom a backupot és utána a nasról SCP-vel áthúzom. Bemásolom ide, hátha valakinek kell majd:
Router: (törlöm a régi backupot hogy ne teljen meg a tmp és generálom az adott napit):
#!/bin/sh
#/sbin/backup.sh
rm /tmp/backup-*.tar.gz
sysupgrade -b /tmp/backup-${HOSTNAME}-$(date +%F).tar.gzNAS: (áthúzom a backup nevű fájlokat (mindig csak egy van a fenti scriptnél))
#!/bin/sh
#/sbin/router_backup.sh
scp root@192.168.1.1:/tmp/backup-*.tar.gz /export/backup -
stopperos
senior tag
Ez nem így működik. Neked van egy privát+publikus kulcspárod. A publikusat osztogatod, és akkor a privát kulcsot tartalmazó eszközről be tudsz lépni oda ahol a publikus már megvan.
Két lehetőséged van:
1. Generálsz egy másik gépen egy privát+publikus kulcspárt, a privátot felmásolod a routerre (a root home könyvtárába kell valahová helyezni), a publikusat pedig a nas-ra.
2. Megfordítod a dolgot, és a nas publikus kulcsát rakod a routerre. A biztonsági mentéseket és azok átmásolását pedig onnan (nas) indítod pl egy cron feladattal heti/havi rendszerességgel.Én a 2-es verziót szoktam csinálni, mert internet felé lógó eszközökön nem tárolok privát kulcsot. De ez csak az én paranoiám.
-
sonar
addikt
Szia,
Én csak általánosságban javasoltam az rdiff-backup-ot. Máshol használom mentésre.ssh kulcs kérdésedre a válasz. Igen oda kell létrehozni a file-t, csak miután beleirtál a jogosultságot meg kell változtatni
chmod 0600 /etc/dropbear/authorized_keys
Egy hasznos leírás -
hódmaci
senior tag
-
sonar
addikt
Helló,
Szükséged lesz az rdiff-backup csomagra
~$ opkg install rdiff-backup
Maga a script végtelenül egyszerű, akkár ssh-n keresztül vagy felcsatolsz vmi megosztást és arra.
rdiff-backup /some/local-dir hostname.net::/whatever/remote-dir
rdiff-backup user@hostname.net::/remote-dir/file local-dir/file -
footy
addikt
Ha el tudnád küldeni a scriptet szuper lenne, nem kell különösebben szofisztikált megoldás, ami benne van a Luciban backup funkció az jó is lenne, csak nem tudom milyen programot hív meg a háttérben.
Az eredeti terv az volt hogy becsomagolom az etc/configban lévő fájlokat egy tar-ba és scp-vel másolom a NASra az egészet pedig berakom cronjobba.(#14505) vargalex
Erről van valami leírás?(#14506) suste
Nekem az ofmodemsandmens féle rooter firmware van fennt, mást nem akarok felrakni, mert ez minden trükközés nélkül működteti az LTE modemet. (van benne trigger az IP váltáshoz is stb.)
Megvan a scipt külön is? -
footy
addikt
Sziasztok!
periodikus(heti) backupot szeretnek csinalni a routerrol(openwrt18.06) egy NASra.
Nem csak a config fileokat hanem szeretnem a tuzfal szabalyait is menteni.
Van erre valami out-of-the-box megoldas?koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged